Gość: dino IP: *.chello.pl 16.07.01, 22:22 no właśnie co? ATMOSFERA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jarek_B Re: CO JEST TAKIEGO WSPANIAŁEGO W KRAKOWIE IP: *.chello.pl 16.07.01, 23:02 Coś jednak musi być... Będąc w Warszawie przeczytałem w tamtejszej gazecie takie zdanie (cyt. z pamięci): "żeby napić się piwa w pubie trzeba jechać 300 km". Poza tym: 1. Kraków ma atmosferę, ponieważ nie pędzi tak, jak Warszawa. 2. Oprócz Starego Miasta jest jeszcze Kazimierz 3. W Krakowie odsetek studentów jest chyba większy niż gdziekolwiek indziej w Polsce a studenci lepiej wpływają na atmosferę niż japiszony i "białe kołnierzyki" Wiem, że Cię nie przekonałem. Nie szkodzi. Nie miałem takiego zamiaru. Zwłaszcza, że trudno dyskutować z takimi zarzutami. Ty nie widzisz uroku miasta, ale dziesiątki, setki, tysiące innych - tak. Nie ma przymusu kochania Krakowa. Nie musisz. Ale uszanuj tych, którzy go kochają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: CO JEST TAKIEGO WSPANIAŁEGO W KRAKOWIE IP: *.*.*.* 16.07.01, 23:37 Moim znajomym w Warszawie zawsze mówię, żeby się nie martwili brakiem pubów i nocnego życia... w Warszawie też jest jedna cudowna rzecz, której im inni zazdroszczą... InterCity do Krakowa:) Dla wyjaśnienia - ten tekst zawsze wywołuje u warszawiaków uśmiech - niech więc nikt nie odbiera go jako kolejne hasło do wojny Kraków -Warszawa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys Re: CO JEST TAKIEGO WSPANIAŁEGO W KRAKOWIE IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 20:25 Gość portalu: Jarek_B napisał(a): > 2. Oprócz Starego Miasta jest jeszcze Kazimierz Oprócz Starego Miasta i Kazimierza jest jeszcze Wawel, Stare Podgórze, Błonia, Las Wolski, Salwator, Tyniec ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domin Re: CO JEST TAKIEGO WSPANIAŁEGO W KRAKOWIE IP: 62.121.128.* 19.07.01, 13:24 dokładnie się zTobą zgadzam !!!!! Kraków to miasto prowincjoanlne, DZIURA ze aż strach, nawet ma cechy takiego miasta: 1. wszyscy się znaja i spotykają na Rynku 2. na ulicach (dookoła rynku) śmierdzi końskim gównem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek_B Re: CO JEST TAKIEGO WSPANIAŁEGO W KRAKOWIE IP: *.chello.pl 19.07.01, 15:05 Wszyscy? Nie przesadzaj!!! Jest nas jednak około miliona. A że się spotykamy na Rynku? To jest przejaw prowincjonalności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graga Re: CO JEST TAKIEGO WSPANIAŁEGO W KRAKOWIE IP: 217.96.95.* 08.08.01, 09:16 wiesz co domin, jak ci tak żle, to po co tu jeszcze siedzisz? Zwijaj manatki i adieu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajkonik Re: CO JEST TAKIEGO WSPANIAŁEGO W KRAKOWIE IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 19.09.01, 13:35 Ale na Jakim Rynku! Hrabia nawej po wejsciu w gowno pozostaje hrabia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fx Re: CO JEST TAKIEGO WSPANIAŁEGO W KRAKOWIE IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.01, 00:53 To chyba dobrze ,że spotykamy się na Rynku ,a nie jak warszawiacy na Stadionie Dziesięciolecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcus Re: CO JEST TAKIEGO WSPANIAŁEGO W KRAKOWIE IP: 192.168.0.* / *.pradnik-czerwony.sdi.tpnet.pl 02.08.01, 20:08 Poza tym w tym "kulturalnym mieście" zamknięta jest Filcharmonia na okres wakacji miasto to nie ma nawet opery a operetkę ma w b. stadninie koni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borys Re: CO JEST TAKIEGO WSPANIAŁEGO W KRAKOWIE IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 20:23 Gość portalu: Marcus napisał(a): > Poza tym w tym "kulturalnym mieście" zamknięta jest Filcharmonia (...) W Krakowie nie ma w ogóle "Filcharmonii" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: CO JEST TAKIEGO WSPANIAŁEGO W KRAKOWIE IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 06.08.01, 18:07 Chyba jednak jest :) Róg ul Zwierzynieckiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: CO JEST TAKIEGO WSPANIAŁEGO W KRAKOWIE IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 19.09.01, 13:42 Gość portalu: Marcus napisał(a): > Poza tym w tym "kulturalnym mieście" zamknięta jest Filcharmonia na okres > wakacji miasto to nie ma nawet opery a operetkę ma w b. stadninie koni!!! Filharmonia pisze sie przez "h". Calkiem sporo tego typu instytucji zamyka interes na wakacje. I to na calym swiecie. W roku szkolnym mozesz chodzic do filharmonii az Ci sie znudzi. Jezeli tam trafisz oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milo Re: CO JEST TAKIEGO WSPANIAŁEGO W KRAKOWIE IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 21:50 Jest coś takiego w tym mieście że zastanawiam się jak się wyrwać tam na chociaż parę dni. Nie wiem, nie znam codzienności życia w Krakowie. Miałem za to ogromną przyjemność dobrze poznać Kraków jako gość. Nie ma w Polsce miejsca o lepszej atmosferze. Spacer po rynku w letni wieczór- coś super. Te wszystkie zabytki w iluminacji, pełno ludzi w ogródkach, pubach- nie ma takiego miejsca w kraju. Nie jest perfekcyjnie- ale tam sie wybieram na studia i tam chce mieszkać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b14 Re: CO JEST TAKIEGO WSPANIAŁEGO W KRAKOWIE IP: *.libre.retevision.es 03.08.01, 19:41 Nic wspanialego na pewno nie wniosa do Krakowa, takie buce kwasne-analfabeci, jak dino i Marcus... Odpowiedz Link Zgłoś
tolo123 Re: CO JEST TAKIEGO WSPANIAŁEGO W KRAKOWIE 08.08.01, 09:19 Nic, absolutnie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nataliii Re: CO JEST TAKIEGO WSPANIAŁEGO W KRAKOWIE IP: *.proxy.aol.com 19.08.01, 04:35 Gość portalu: dino napisał(a): > no właśnie co? > ATMOSFERA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamusia Re: CO JEST TAKIEGO WSPANIAŁEGO W KRAKOWIE IP: *.proxy.aol.com 19.08.01, 10:58 roznica miedzy warszawa a krakowem jest taka jak miedzy nowobogackim a szlachcicem ale kazdy ma swoje miejsce w krajobrazie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: CO JEST TAKIEGO WSPANIAŁEGO W KRAKOWIE IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 14:12 Mieszkałem w Krakowie w czsie studiów. Kraków ma w sobie to "coś" czego nie mają inne miasta. Nie można tego odmierzać fizycznie. Wracam tam chętnie jak tylko mam okazję. Zmiany jakie mogę zauważyć to takie,że starówka staje się ładniejsza nie tracąc nic ze swojego charaktetru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka9009 Re: CO JEST TAKIEGO WSPANIAŁEGO W KRAKOWIE IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 22:08 ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: CO JEST TAKIEGO WSPANIAŁEGO W KRAKOWIE IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 09.09.01, 22:07 > ludzie tia... jak chcesz to dam ci namiary na takich "wspanialych ludzi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka9009 Re: CO JEST TAKIEGO WSPANIAŁEGO W KRAKOWIE IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 22:08 Wisła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka9009 Re: CO JEST TAKIEGO WSPANIAŁEGO W KRAKOWIE IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 22:08 i inne KS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka9009 Re: CO JEST TAKIEGO WSPANIAŁEGO W KRAKOWIE IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 22:11 Kraków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloss Re: CO JEST TAKIEGO WSPANIAŁEGO W KRAKOWIE IP: *.bratniak.krakow.pl 09.09.01, 22:17 Słuchaj Dino - nie wiem ile masz lat, ale wydaje mi się że mało. A dzisiejszej młodzieży po prostu brak wrażliwości chyba. Albo przynajmniej tobie, bez generalizowania. Pozdrawiam - naucz się tez widzieć, a nie tylko patrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belfer Re: CO JEST TAKIEGO WSPANIAŁEGO W KRAKOWIE IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 19.09.01, 13:49 Dino! Tam gdzie sie cos dzieje, nie wpuszczaja malolatow. Moze przeanalizowalbys slownik ortograficzny, zamiast tak zlozonego problemu jak cale miasto? Odpowiedz Link Zgłoś