Gość: Łysy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 12:47 www.europaconcorsi.com/db/pub/architecture.php?id_scheda=7426&idimg=58488 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: nie o deweloperach;-) IP: *.cable.mindspring.com 25.11.05, 02:14 Dobrze że połączą Mangghę z Wisłą. Ciekawe co jest na osi schodów zanim dotrzemy do widoku Wawelu. Zastanawiam się czy basen nie powinien właśnie być u stóp schodów. (Jak wiadomo każdy jest "artystą" ;-)) Ciekawam jaka zieleń. Pozdrowienia Lysy i miło zobaczyć ładny projekt. K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysy Re: nie o deweloperach;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 14:11 miejmy nadzieje, ze miastu nie zabraknie jaj na zrealizowanie kladek na miare tego miasta. pytanie przed projektowaniem kladki jest takie, jak odwrocic tylem do przodu juz zaprojektowana mangghe i jak pozwiazane beda kladka z tym brzegiem rzeki. co do widokow, ciekaw jestem tej tuby zwroconej w strone rzeki, choc jest na tyle czytelna, ze nie pozostawia watpliwosci co do przeznaczenia;-) nowa galeria dobrze robi krawedz ul. konopnickiej, lekkie ugiecie tej prawie prostopadlej sciany tez robi ladne otwarcie w strone wawelu, choc moze to sie tylko ladnie czyta w planie, bo te szerokie schody prowadzace do wejscia mnagghi niestety nie sa plaskie tylko kubaturą, ta prawie prostopadla sciana moze byc przy nich za slaba na robienie wyraznego placu od tej strony. swoja droga, wobec tak powszechnej (i slusznej) krytyki zwrocenia mangghi do konopnickiej oraz perspektywy kladek, zastanawiam sie na ile ma sens uparte twierdzenie ze front tych budynkow jest przy konopnickiej. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: nie o deweloperach;-) IP: *.cable.mindspring.com 25.11.05, 15:45 łysy, Chyba sie pomyliłam - myślałam że schody, rampa i sadzawka są po stronie rzeki a nie ulicy. Wishful thinking? K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad_myslik Za rzadko bywamy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 14:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Gratulacje IP: *.cable.mindspring.com 08.12.05, 04:34 Angel Plaza nam rośnie w międzyczasie. Czy to nie ciekawe że Ci których Kraków pociąga akurat takie kupują jak ciepłe bułeczki. Wydawałoby sie że to nieporozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_myslik Re: Gratulacje 12.12.05, 13:20 Mam podstawy, by sądzić, że Kraków ich pociaga jako miejsce do posiadania, a nie do osiedlenia. To nie rodzi odpowiedzialności, a marzeniem każdego inwestora wydaje się być wybudowanie hotelu, "...w którym z każdej łazienki byłby widok na Wawel z bliska". No i faktami ekonomicznymi dyskutować nie wypada. Cyniczne wykorzystywanie błędów/przestępstw urbanistycznych ostatnich ...ciu lat stało się regułą, śmiało wspartą o zasadę dobrego sąsiedztwa. Takie ono dobre, jak ta komercja piekna. Co najlepiej widać na Salwatorze i na Półwsiu. CBDO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Miało być tak... IP: *.cable.mindspring.com 08.12.05, 04:36 Jednak łatwiej ze Ślązakami, a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad_myslik No przecież 12.12.05, 13:13 ...kultura pracy, mniej korupcji, więcej wolnego miejsca, kultura zbiorowości bardziej wsobna - przez gwarę choćby. Ja to rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś