mieszkaniecopo Re: OSIEDLE POD OLCHAMI 05.01.17, 16:43 Mam nadzieje, że jednak ktoś tu zagląda. Chciałem ostrzec potencjalnych kupujących przed deweloperem, który oszukuje na czym tylko może. Listę rozpoczynają terminy oddania inwestycji (roczne opóźnienia), a kończą obietnice takie jak np: fotoogniwa na dach, plac zabaw, miejsce na gril itp. Bloki wykonane są tragicznie (brak planów instalacji, planu nie trzyma się żadna cegła). Lista błędów i poprawek bardzo długa, deweloper nic z tym nie robi od dwóch lat. Brak obiecanego placu zabaw dla dziec, który byłby luksusem w obliczu braku rekuperatorów w mieszkaniach z drugiego etapu. Nawet jak urządzenie fizycznie znajduje się na swoim miejscu to jest niepodłączone. Jak pisałem wyżej deweloper nic z tym nie robi, odkąd kupiliśmy od niego mieszkania. Facet tłumaczy się brakiem pieniędzy, stąd wniosek: UWAGA - JEST NIEWYPŁACALNY, A FIRMA CHYLI SIĘ W STRONĘ BANKRUCTWA. Mieszkania z trzeciego etapu inwestycji nie posiadają miejsc parkingowych, mimo iż deweloper zapewnia o ich istnieniu. Nowo wybudowany blok nie ma dostępu do drogi głównej (obecny przejazd jest nielegalny) sprawa najprawdopodobniej będzie miała swój finał w sądzie. Jeszcze raz przestrzegam przed nieuczciwym deweloperem. Na papierze wszystko wygląda fajnie, a w rzeczywistości problem goni problem, bez szans na rozwiązanie z powodu braku pieniędzy. Porozmawiajcie z mieszkańcami tylko uzbrójcie się w czas - lista żali jest naprawdę długa. Zastanówcie się przed zakupem, czy osoba której powierzacie oszczędności życia jest tego warta, bo możecie się bardzo niemiło zaskoczyć. pozdrawiam mieszkaniec Osiedla pod olchami Odpowiedz Link Zgłoś