Dodaj do ulubionych

Sposob na mrowke!

IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 16.10.02, 08:49
Mam mrowke! mam nawet troszke wiecej niz jedna mrowke.. codziennie kilkanascie chodzi sobie po moich buleczkach, inne zapuszczaja sie nad zalew czajnikowy i niechybnie tam gina, a jeszcze inne dobieraja mi sie teraz do mleka. Tak sie zastanawiam czy tempic te male stworzonka, czy moze maja w sobie jakies walory smakowe? Kiedys slyszalem, ze dobra mrowka o poranku nie jest zla, witaminek nigy za malo. Walczyc czy pozerac? oto jest pytanie... :) [a mialem sie uczyc..]
Obserwuj wątek
    • kathy38 Re: Sposob na mrowke! 16.10.02, 09:03
      Współczuję. Ja to się brzydzę wszelki stworzonkami, choćby nie wiem jak były
      maleńkie. No chyba, że są tak malutkie, że aż niewidzialne. A czego oczy nie
      widzą...
      A poważnie są to mrówki faraona i w sklepach są na nie pułapki feromonowe.
      • Gość: kaja Re: Sposob na mrowke! IP: *.kki.krakow.pl 16.10.02, 09:28
        Mróweczki sa malutkie, ale pewnego dnia może sie okazac, ze jest ich o wiele
        wiecej niż myślaleś i co wtedy?
        • kuba203 Re: Sposob na mrowke! 16.10.02, 20:49
          Ja miałem kiedyś całe stada tych mrówek w domu :))) Nie przeczę, że wyglądają
          słodko :))) Ale są też dość upierdliwe... I zniknęły, odkąd wezwaliśmy do domu
          cudotwórcę w żółtym kosmicznym kombinezonie, który opryskał całe mieszkanie
          jakimś chemicznym świństwem :))) Metoda w 100% skuteczna, koszt 50zł. Niestety
          nie wiem, gdzie można zamówić taką usługę, myśmy to zrobili u akwizytora,
          który chodził po bloku :)))
          • jottka Re: Sposob na mrowke! 16.10.02, 20:53
            złapać, zalać spirytusem i używac na reumatyzm, można profilaktycznie :)
            • kuba203 Re: Sposob na mrowke! 16.10.02, 21:04
              jottka napisała:

> złapać, zalać spirytusem i używac na reumatyzm, można profilaktycznie :)

Czy to aby wypróbowane? :)))
              • jottka Re: Sposob na mrowke! 16.10.02, 21:57
                medycyna ludowa stosuje specyfik od stuleci

co prawda, za surowiec służą zwykle takie mrówki z lasu, ale co nam szkodzi -
                najwyżej tomCrac będzie do nas machał szóstą nóżką
                • tomcrac Re: Sposob na mrowke! 16.10.02, 23:44
                  > najwyżej tomCrac będzie do nas machał szóstą nóżką

siodma ;))) Czarnobyl jest we mnie! :D
    • viking73 Re: Sposob na mrowke! 17.10.02, 11:31
      Gość portalu: tomCrac napisał:

Walczyc czy pozerac? oto jest pytanie... :)

Oczywiście, że pożerać. Kiedyś czytałem, że jakiś człowiek zaginiony w dżungli
      przeżył właśnie dlatego, że objadał się mrówkami, bo miały ponoć wyjątkową dużą
      zawartość protein. A ponieważ mieszkamy «w dżungli wielkiego miasta» więc...
      • jottka Re: Sposob na mrowke! 17.10.02, 11:49
        tomCrac nie dziecko, po co mu obiad z mrówek wzdętych jego mlekiem???
      • gph Re: Sposob na mrowke! 17.10.02, 11:57
        viking73 napisał:

> Oczywiście, że pożerać. Kiedyś czytałem, że jakiś człowiek zaginiony w
        dżungli
        > przeżył właśnie dlatego, że objadał się mrówkami, bo miały ponoć wyjątkową
        dużą
        >
        > zawartość protein. A ponieważ mieszkamy «w dżungli wielkiego miasta&raqu

nie mrówki tylko LARWY zajadał!! larwy w dżungli wielkiego miasta!!!
        • viking73 Re: Sposob na mrowke! 17.10.02, 12:01
          gph napisał:

> nie mrówki tylko LARWY zajadał!! larwy w dżungli wielkiego miasta!!!
          >
          • gph Re: Sposob na mrowke! 17.10.02, 12:05
            viking73 napisał:

> gph napisał:
            >
            > > nie mrówki tylko LARWY zajadał!! larwy w dżungli wielkiego miasta!!!
            > >
            • jottka nirwana 17.10.02, 12:10
              mówiłam, żeby zalać spirytusem, mrówka wtedy przechodzi w stan nirwany, a my
              chwilę później
            • viking73 Re: Sposob na mrowke! 17.10.02, 12:13
              E-tam od razu przepraszam, niby za co;-)
              A takie motyle to mogłyby unieść...Człowiek zjadałby na śniadanie porcję larw i
              potem zamiast stać w korku, to drogą powietrzna by się do pracy/szkoły
              przemieszczał.
              • gph Re: Sposob na mrowke! 17.10.02, 12:23
                viking73 napisał:

> E-tam od razu przepraszam, niby za co;-)
                > A takie motyle to mogłyby unieść...Człowiek zjadałby na śniadanie porcję larw
                > i potem zamiast stać w korku, to drogą powietrzna by się do pracy/szkoły
                > przemieszczał.
                ano. to byłoby piękne.. a obol leciała by czarna krowa w kropki bordo z
                brzyuchem wzdętym od koniczyny, a obok jeszcze balon stratujący w pucharze
                Gordon-Benneta, i Ferdynand Wspaniały w windzie.
                tylko jakby motyle zaczęły skrzydłami w środku brzucha łaskotać, to katar
                kiszek gotowy. a to niebezpieczna choroba, jak mawiał Szwejk..
                • viking73 Re: Sposob na mrowke! 17.10.02, 12:29
                  gph napisał:

ano. to byłoby piękne.. a obok leciała by czarna krowa w kropki bordo z
                  brzuchem wzdętym od koniczyny, a obok jeszcze balon startujący w pucharze
                  Gordon-Benneta, i Ferdynand Wspaniały w windzie.

No, no. Z tego to możnaby już całkiem niezły film nakręcić. Albo przynajmniej
                  reklamówkę telefonii komórkowej.

>
                  • gph Re: Sposob na mrowke! 17.10.02, 12:34
                    viking73 napisał:

> No, no. Z tego to możnaby już całkiem niezły film nakręcić. Albo przynajmniej
                    > reklamówkę telefonii komórkowej.
                    he he. jasne. z hasłem "uwolnij marzenia..." i motyle z brzucha..
                    • viking73 Re: Sposob na mrowke! 17.10.02, 12:38
                      Opatentuj to! Będziesz sławny i bogaty!
                      • gph Re: Sposob na mrowke! 17.10.02, 12:48
                        viking73 napisał:

> Opatentuj to! Będziesz sławny i bogaty!
                        tylko PO CO?? troche kasy by sie przydało, ale żeby od razu bogaty...??
                        • viking73 Re: Sposob na mrowke! 17.10.02, 12:54
                          No jak to. Dom z basenem, wczasy na Karaibach, trzy, nie od razu sześć
                          sportowych samochodów, siedem a jak wolisz to od razu dziesięć pięknych młodych
                          kochanek, palmy w ogrodzie, służba robiąca Ci okłady z mleka kokosowego,
                          fontanny zraszają ci trawnik....Co za koszmar;-)
                          7.30 Pobudka!
                          • gph Re: Sposob na mrowke! 17.10.02, 13:02
                            viking73 napisał:

> No jak to. Dom z basenem, wczasy na Karaibach, trzy, nie od razu sześć
                            > sportowych samochodów, siedem a jak wolisz to od razu dziesięć pięknych
                            > młodych kochanek, palmy w ogrodzie, służba robiąca Ci okłady z mleka
                            > kokosowego,
                            > fontanny zraszają ci trawnik....Co za koszmar;-)
                            > 7.30 Pobudka!
                            oj.. 10 pięknych młodych... nie wyrobiłbym chyba i serducho by padło z
                            wrażenia.. ale te okłady..? może jednak warto?
                            • viking73 Re: Sposob na mrowke! 17.10.02, 13:07
                              gph napisał:

ale te okłady..? może jednak warto?

Żeby się tylko nie zamieniły w «okłady pieścią w twarz».
                              • gph Re: Sposob na mrowke! 17.10.02, 13:22
                                viking73 napisał:

> Żeby się tylko nie zamieniły w «okłady pieścią w twarz».
                                jeżeli od 10-ciu, to przyjmę..
                                • viking73 Re: Sposob na mrowke! 17.10.02, 13:31
                                  gph napisał:

Żeby się tylko nie zamieniły w «okłady pieścią w twarz».
                                  jeżeli od 10-ciu, to przyjmę..

Twarda sztuka z Ciebie. Może powinienieś zostać...alpinistą ;-)
                                  • gph Re: Sposob na mrowke! 17.10.02, 13:34
                                    viking73 napisał:

> Twarda sztuka z Ciebie. Może powinienieś zostać...alpinistą ;-)
                                    no może. nie zdawałem sobie do tej sprawy, że alpiniści mają po 10 kochanek..
                                    • viking73 Re: Sposob na mrowke! 17.10.02, 13:37
                                      Może traktują je jako «worki treningowe» (fuj, obrzydliwe). W końcu muszą mieć
                                      odpowiednią wytrzymałość fizyczną ;-)
                                      • gph Re: Sposob na mrowke! 17.10.02, 13:48
                                        viking73 napisał:

> Może traktują je jako «worki treningowe» (fuj, obrzydliwe). W końcu
                                        > muszą mieć
                                        > odpowiednią wytrzymałość fizyczną ;-)
                                        no tak.. przecież oni nawet w domu muszą się wspinać, żeby nie wyjść z
                                        wprawy... co to muszą być za dziewczyny swoją drogą. chyba jednak zostanę
                                        alpinistą..
                                        (tak nawiasem strasznie zabałaganiliśmy entomologiczny wątek TomCraca - sorki
                                        sorki..)
                                        • viking73 Re: Sposob na mrowke! 17.10.02, 14:18
                                          gph napisał:

> (tak nawiasem strasznie zabałaganiliśmy entomologiczny wątek TomCraca - sorki
                                          > sorki..)

No właśnie. Chyba musimy już skończyć....i przenieść się do innego wątku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka