Dodaj do ulubionych

Co wolicie RMFFM czy Radio ZET

IP: 192.168.9.* / *.exbud.com.pl 01.10.01, 08:22
Pyt. jak wyżej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek !!!!!!TYLKO TRÓJKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 10.10.0.* / 10.10.0.* / 212.244.147.* 01.10.01, 09:12
      Tylko TRÓJKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: borys Re: !!!!!!TYLKO TRÓJKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.tera.com.pl 01.10.01, 09:32
        Byłem fanem trójki od zawsze, ale ciężko się skiepściła. Zaczynam się
        rozglądaćza czymś innym. Trochę jazz, trochę radiostacja...
        • Gość: kloss Re: !!!!!!TYLKO TRÓJKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 192.168.10.* / *.bratniak.krakow.pl 01.10.01, 12:22
          ja mimo wszystko zostaje przy trójce - muzyka się pogorszyła ale jest jeszcze
          sporo ciekawych audycji publicystycznych. Za to RMF i ZET to taka kiła, że
          szkoda słów - radiowy POLSAT.
          • nocomment Re: !!!!!!TYLKO TRÓJKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.10.01, 09:29
            Gość portalu: kloss napisał(a):

> ja mimo wszystko zostaje przy trójce - muzyka się pogorszyła ale jest jeszcze
            > sporo ciekawych audycji publicystycznych. Za to RMF i ZET to taka kiła, że
            > szkoda słów - radiowy POLSAT.

Masz coś do Polstau?! Masz coś do Polsatu?!!! TAK??!!
            No to piąteczka!!!! ;))) Witaj w klubie! ;))))))))))))) Bo i ja Polsatu nie lubię
            (ale się zrymowało...).
            • Gość: msz Re: !!!!!!TYLKO TRÓJKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 192.168.9.* / *.exbud.com.pl 02.10.01, 14:48
              Jeżeli chodzi o mnie to kiedy Zetka postawiła na kieleckiej ziemi w 1995 swój
              nadajnik to wprost ją uwielbiałem. Była to stacja rozpoznawalna, mająca swój
              styl. I tak było jakieś 3 lat od tego momentu. Potem to zaczęli już tylko
              nakręcać sobie słuchalność więc przeżuciłem się na RMF FM. W chwili obecnej
              zaczynam słuchać Wawy a ostatnio Trójki. Mimo to uważam że RMF ma dobre serwisy
              i o pełnej godzinie nastawiam na 88.2MHz.
              • mfisz Re: !!!!!!TYLKO TRÓJKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.10.01, 10:18
                ja od lat (a mam dopiero 20) słucham Trójki. przy tym radiu się myśli, naprawdę
                przeżywa. Człowiek przyzwyczaja się do prowadzących, rozumie szyfry, jakich
                używają, poznaje zwyczaje Wałka czy savalas. taka radiowa rodzina. Coś pięknego!
      • Gość: słuchacz RMF FM jest najlepszą radiostacją w Polsce. IP: *.chello.pl 04.12.01, 19:11
        I tak pozostanie.
        Pozdrawiam.
    • nocomment Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET 02.10.01, 09:27
      Gość portalu: msz napisał(a):

> Pyt. jak wyżej.

Ja wolę RMF.

• Gość: słuchacz Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.bci.net.pl 02.10.01, 15:42

Zawsze słuchałem RMF-u, odkąd powstał, wówczas chodziłem do ostatniej klasy
      podstawówki. Jeszcze do tej pory pamiętam pierwsze sygnały Radia Małopolska FUN,
      bo przez pierwsze lata tak się to radio nazywało. Zawsze o sobie mówiłem fan
      radia FUN.Towarzyszyła mi w ogólniaku i podczas studiów. Dziś mam 25 lat. Dużo
      straciła ta rozgłośnia po odejściu dziennikarzy - Wrony i Rymanowskiego,usunięciu
      paru godzinnych audycji informacyjnych - ale byłem jej wierny, słuchałem tylko
      radia z Kopca. Dużym argumentem było to, iż jest to jedyna samodzielna
      ogólnopolska rozgłośnia nadająca z Krakowa. I cóż z tego, kiedy to ostatnio ich
      charakterystyczne serwisy informacyjne nadawane zawsze kwadrans przed pełną
      godziną, zostały zlikwidowane. Zastąpiły je fakty o pełnej godzinie. Niestety
      najwytrwalszych radiosłuchaczy to zraziło, rosłem z tym radiem, a jego czołowa
      wizytówka zostala zlikwidowana. Szkoda, o pełej godzinie, kiedy nie chciałem
      słuchać dzienników, wiedziałem, że tylko w RMF-ie będę miał muzykę, ewentualnie
      krótki motoserwis.Lub jeżeli chciałem wiedzieć co się dzieje mialem
      informacje "za piętnaście" A teraz? A teraz przełączyłem się na Radio "Z". I
      jestem zadowolony ! Nie są super rewelacyjni, ale są dobrzy. Lepsza muzyka,
      dobrzy dziennikarze i współpracują z CNN. Pozdrawiam boss'ów z Kopca oby tak
      dalej, czuje się troszkę przez Was zdradzony. Mam nadzieje, iż na Radiu Zet się
      nie zawiodę.

• Gość: FAN Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: 212.244.150.* 03.10.01, 09:29
        Wierny słuchacz nie zmienia stacji tylko dlatego, że o 15 minut zmieniono porę
        nadawania informacji, ani dlatego, że któryś dziennikarz odchodzi do TV. Jestem
        wierny RMF od stycznia 1990 i sam nie wiem co musieliby zrobić, żebym zmienił
        przyzwyczajenia. A która stacja jest lepsza wyszło przy okazji ataku na USA.
        Zetka była cieniutka jak szczypiorek na wiosnę.
        Pozdrawiam.
        • Gość: kloss Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: 192.168.10.* / *.bratniak.krakow.pl 03.10.01, 10:04
          Tylko krowa nie zmienia przyzwyzczajeń. Wielolotenia wierność tak kiepskiej
          stacji jak RMF może być oznaką bardzo powolnego rozwoju intlektualnego.
          współczuję i pozdrawiam
          • Gość: FAN Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: 212.244.150.* 03.10.01, 15:05
            Gdyby poważnie potraktować Twój sposób myślenia "tylko krowa nie zmienia
            przyzwyczajeń", należałoby kilka razy w ciągu swojego życia zmienić żonę.
            Z tego co pamiętam, powiedzenie to brzmi "tylko krowa nie zmienia poglądów".
            Na temat tempa rozwoju intelektualnego mojej osoby mógłby się wypowiedzieć
            specjalista a nie ktoś, kto nie potrafi ustawiać liter w wyrazach w
            odpowiedniej kolejności. Rozumiem, że trafiłem na ambitnego słuchacza ambitnej
            Radiostacji albo Trójki. Pozdrawiam i też współczuję.
            • Gość: kloss Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: 192.168.10.* / *.bratniak.krakow.pl 03.10.01, 19:28
              No sorry - przepraszam, nie chciałem obrazić. Ale kiedy słucham gdzieś chwilami
              zetki albo rmf fm to trudno mi mieć dobre zdanie na temat intelektu fanów tych
              stacji. Może jesteś wyjątkiem? A porzekadło o krowie zmieniłem celowo.
              pozdrawiam.
              • Gość: słuchacz Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.bci.net.pl 04.10.01, 10:52
                Gość portalu: kloss napisał(a):

Słuchaj no pseudo - Fanie, wychowałem się na RMFie, ale nie pozwole sobą
                manipulować, jeżeli stacja nie potrafi uszanować przyzwyczajeń swoich słuchaczy,
                to ja jej podziękuje. Żal mi Ciebie, może kiedys zrozumiesz, iż to dana stacja
                istnieje dzięki słuchaczowi, a nie odwrotnie. I to on powinien decydować o
                ramówce, a nie odwrotnie. I myśle, że zdajesz sobie spraw, że dawny RMF, był o
                wiele lapszy od obecnego. Zresztą jeden z bossów z Kopca wypowiadał się w jednym
                z wywiadów, że teraz stacja zaczyna szukać odbiorcy wśród kobiet, gdyż głównie
                one będąć w domu czy pracy słuchają radia. A także są one bardzo podatne na
                reklamy, a to jest najważniejsze,gdyż wiadomo rozgłośnia dzięki nim
                istnieje.Jeżeli więc podoba Ci się nowe FUN radio to idż do lekarza, ponieważ
                martwie się o Twoją orientacje seksualną.

• Gość: FAN Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: 212.244.150.* 04.10.01, 15:15
                  Z moją orientacją seksualną wszystko w porządku - nie ma powodu abyś się o nią
                  martwił. Raczej powinieneś się martwić o swój stosunek do kobiet. Dlaczego RMF
                  niemiałby zabiegać także o nie.
                  O ramówce decyduje właściciel. Jego kasa jego ryzyko.
                  Czytałem wywiad z K. Nepelskim. Badania wykazały, że duża grupa słuchaczy po
                  wysłuchaniu wiadomości w RMF-ie przestawiała radio na Zetkę i tak już
                  zostawiała. Jest to więc jeden z powodów przesunięcia wiadomości na pełną
                  godzinę. Pozdrawiam
                  • Gość: słuchacz Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.bci.net.pl 10.10.01, 14:36
                    Po Twoim ostatnim komunikacie wnioskuje, że albo pracujesz w marketingu RMFu,
                    albo rzeczywiście stajesz się podświadomie nie wiedząc o tym kobietą. Ja czuje
                    się zdradzony przez RMF, po przesunięciu nadawania serwisu informacyjnego. Zetka
                    ma lepszy, treściwszy i dłuzszy. Zauważyłem to niedawno, gdyż wczesniej słuchałem
                    tylko tej krakowskiej rozgłośni. RMF zdrady nie wybacza, kiedy Brian Scott chciał
                    wrócic do nich do roboty na Kopiec, prezes radia uniósł się dumą i stwierdził, że
                    jak poszedł pracować do krakowskiego TVNu, to teraz jak go z telewizji wyrzucili,
                    niech radzi sobie sam ! Ja też zdrady nie wybacze, tym bardziej, iż nie jest to
                    pierwsze takie posunięcie z ich stony. Czy gdyby kobieta Cie zdradzala raz po
                    razie wybaczyłbyś jej? Zastanów się chłopie, bo w życiu zginiesz

• Gość: basia Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.bci.net.pl 10.10.01, 14:47
                      "Słuchacz" ma rację, powiem tak, kiedyś przeczytałam iż rmf nie gra np.
                      Brathanków, gdyż nie podobają sę oni dyrektorowi muzycznemu stacji. To on podobno
                      decyduje o szacie muzycznej radia. pewnie to samo robi nie licząc się ze
                      odbiorcami dyrektor infrmacyjny lub programowy. Więc ja swój głos oddaje od
                      przeszło miesiąca na Radio Zet. Aha jezeli sluchacze przelanczali radia o pelnej
                      godzinie na inne dzienniki, to należało wymyslic cos co przyciagnie sluchaczy o
                      pelnej godzinie do odbiornika na 96.00 MHz (może konkurs), a nie w bezsensowny
                      sposób zmieniać przyzwyczajenia tysięcy, a może milionów odbiorców, od 11 lat. No
                      coż wystarczylo trochę wyobrazni...
                    • Gość: FAN Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: 212.244.150.* 11.10.01, 10:49
                      Jeżeli żona ugotuje Ci obiad 15 minut później to czujesz się zdradzony ?
                      Według mnie RMF nigdy nie zrobił nic takiego co uznałbym za zdradę. A co do
                      długości (m.in. informacji w Zetce) to nie ma ona wpływu na odczuwaną
                      przyjemność - tak twierdzą kobiety. Jeżeli wiesz jak załatwić pracę w
                      marketingu albo innym dziale na Kopcu, to chętnie skorzystam i obiecuję, że od
                      momentu podjęcia pracy w RMF-ie więcej nie wejdę na Forum w Wyborczej.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: słuchacz Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.bci.net.pl 11.10.01, 11:43
                        Nie wiedziałem, iż jesteś aż takim znawcą odczuć kobiet.Moja dziewczyna i
                        znajome, kolezanki mają jednak inne zdanie. Albo są zbulwersowane postawą Fun
                        radia, albo je to zupełnie nie obchodzi.
                        Za żenujace z twojej strony uważam natomiast porównywanie przesunięcia serwisu z
                        gotowanym obiadem. Jeżeli lubisz być manipulowany to proszę bardzo ja nie. Mam
                        swoje przyzwyczajenia i zasady. A radio powinno sie z tym liczyć, ponieważ
                        istnieje dzięki nam - słuchaczom. I wiem, że niejestem odosobniony w tych
                        odczuciach. Żal mi tylko Twoich klepek na oczach. Zachowujesz sie jak dziecko,
                        przynajmniej tak wniosku z Twojej dedukcji. Ile Ty masz lat?
                        • Gość: FAN Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: 212.244.150.* 12.10.01, 10:00
                          Jeżeli pytasz o wiek, to mogę Ci odpowiedzieć, że w moim wieku niektórzy mają
                          drugą żonę na koncie a dzieckiem jest się podobno do końca życia. Co do odczuć
                          twoich koleżanek, to może nie miały do czynienia z różnymi długościami i stąd
                          brak doświadczeń (nie ubliżając nikomu).
                          Oczywiście masz prawo być zażenowany moim porównaniem przesunięcia Faktów i
                          obiadu, ale zwróć uwagę na to, że bez informacji można żyć (czasem bardzo
                          szczęśliwie) a bez jedzenia nie. Chyba nikt nie lubi być manipulowany, ale nie
                          uważam, żeby zmiana pory nadawania informacji była manipulacją. Oczywiście masz
                          rację, że radio istnieje dzięki słuchaczom, ale jest świętym prawem właściciela
                          dokonywanie takich zmian na jakie ma ochotę - jego ryzyko. Albo zyska słuchaczy
                          albo ich straci. Ty wybrałeś Zetkę - Twój wybór, Twoje prawo. Znam ludzi,
                          którzy nie słuchali RMF-u a teraz słuchają. Motylki też latają z kwiatka na
                          kwiatek. Ale pamiętaj : Minister Zdrowia ostrzega - częsta zmiana partnera może
                          zaowocować chorobą weneryczną. Pozdrawiam.
                          • Gość: słuchacz Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.bci.net.pl 12.10.01, 10:55
                            Cieszę się, że w wielu przypadkach przyznaleś mi rację.Natomiast nie zrozumiales
                            sugesti o wiek. Nie pytalem co masz wpisanego w metryce urodzenia! Ponieważ to
                            nie swiadczy o dojzalosci !!! Stwierdzam, że twoje porownania sa plytkie, jak
                            nowe RMF. Pewnie kilka osob się przylaczylo do nowego RMFu, ale jak mowilem sa to
                            glownie kobiety, bo do nich nowa ramowka jest kierowana. I tego nie neguje, ale
                            co ze starymi i wiernymi słuchaczami? Tylko krowa nie zmienia pogladow
                            (aczkolwiek raz je trawe, a raz siano) i po 11 latach wybralem inna stacje. Nie
                            mam ochoty po raz setny tlumaczyc Ci dlaczego. Moze kiedys to zrozumiesz. Koncze
                            juz dyskusje na ten temat. Szacunek do przyzwyczajen powinien istnieć. Tym
                            bardziej, iz RMF FM nie ma problemu z sluchalnoscią. Czytalem stwiedzenia Basi.
                            Zapoznaj sie z nimi, madrze dziewczyna pisze. Aha jak zacznie RMF puszczac disco-
                            polo za pare lat, bo skieruje np. swoja ramowke do mieszkancow wsi, to licze, iz
                            rowniez bedziesz z nimi, bo przecież nie wazne co robia, sa RMFem i to jest
                            najwazniejsze dla Ciebie. Otoz nie!!!! uwazam, ze w tym przypadku sluchacz
                            jestem najazniejszy, a zwlaszcza sluchacz "od czasow" Radia Malopolska FUN.
                            Brakuje mi polityki, hyde-parkow, komentarzy, ciaglych relacji reporterow
                            (odrebnych od dziennikow) Jest to zupelnie nowe radio.Audycje juz nie sa
                            kierowane np do studentow,mlodzieży ale domatorek podatnych na reklamy.
                            • Gość: Alex Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 12.10.01, 11:18
                              Słuchaczu, masz rację!
                              Niestety z przerażeniem obserwuję albo raczej odsłuchuję, że i nasza ZET-ka
                              mocno spuszcza z tonu równajac się z RMF. Popołudniowe teksty są coraz bardziej
                              infantylne.W sytuacji kiedy tyle się teraz dzieje wokół, pozwalaja sobie na
                              płyciutkie głupawe teksty np skąd sie wzięła małpa czyli @ w adresach e-
                              mailowych. Historyjka niczym z gazety dla gospodyń domowych typu Gala czy Na
                              żywo, puszczona około 17 !!! Jadąc z Warszawy do Krakowa łapałem Trójkę, bo coś
                              mi sie wydaje, że juz tylko tam szanują bardziej wymagających słuchaczy.
                          • Gość: sluchacz Re: Co wolicie RMFFM czy Radio Zet -PS IP: *.bci.net.pl 12.10.01, 11:16
                            Aha co do dlugosci oraz moich kolezanek, to informuje Cię, ze rzeczywiscie nie
                            znaja się na innych dlugosciach, gdyz moja - je wystarczajaco zaspokaja i nie
                            musza szukac gdzie indziej. Twoje znajome, jezeli takowe posiadasz ( kobiety nie
                            lubia plytkich mezczyzn) musza widze szukac innych dlugosci.
                            Dlatego moje znajome sie oburzyly, gdyz nie lubia zmian, sa stale. A Ty jak
                            bedziesz tak dalej slepo wierzyl swoim znajomym jak i RMFowi to niedlugo nie
                            przejdziesz pod Brama Florianska,gdyz rogami zachaczysz o sufit. I daj juz sobie
                            spokoj z odpisywaniem, bo staje się to nudnbe, a ludzi juz dawno przestalo to
                            interesowac !!!!!!!! Aha polecam Ci pismo Press, o mediach w naszym kraju. Tam
                            znajdziesz badania, komentarze, rankigi i wszelkie informacje o prasie, radiu i
                            telewizji. Jak zapoznasz się z tym miesiecznikiem, poczytasz wywiady to
                            gwarantuje, ze nie tylko przyznasz mi racje, ale przekonasz sie kim ty lub ja
                            jestesmy dla takiego np. RMFu. Tylko się nie przestrasz
                            • Gość: FAN Re: Co wolicie RMFFM czy Radio Zet -PS IP: 212.244.150.* 15.10.01, 13:05
                              Spełniam Twoje życzenie, miłego słuchania ambitnej Zetki. Pozdrawiam
      • Gość: Puchatek Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.02, 13:01
        Kiedys sluchalem RMF tylko kwadrans przed. Odkad zmienili pore nadawania
        serwisow informacyjnych na taka jak maja wszyscy inni, przestalem ich calkowicie
        sluchac.

Gość portalu: słuchacz napisał(a):

> Gość portalu: msz napisał(a):
        >
        > Zawsze słuchałem RMF-u, odkąd powstał, wówczas chodziłem do ostatniej klasy
        > podstawówki. Jeszcze do tej pory pamiętam pierwsze sygnały Radia Małopolska FUN
        > bo przez pierwsze lata tak się to radio nazywało. Zawsze o sobie mówiłem fan
        > radia FUN.Towarzyszyła mi w ogólniaku i podczas studiów. Dziś mam 25 lat. Dużo
        > straciła ta rozgłośnia po odejściu dziennikarzy - Wrony i Rymanowskiego,usunięc
        > iu
        > paru godzinnych audycji informacyjnych - ale byłem jej wierny, słuchałem tylko
        >
        > radia z Kopca. Dużym argumentem było to, iż jest to jedyna samodzielna
        > ogólnopolska rozgłośnia nadająca z Krakowa. I cóż z tego, kiedy to ostatnio ich
        >
        > charakterystyczne serwisy informacyjne nadawane zawsze kwadrans przed pełną
        > godziną, zostały zlikwidowane. Zastąpiły je fakty o pełnej godzinie. Niestety
        > najwytrwalszych radiosłuchaczy to zraziło, rosłem z tym radiem, a jego czołowa
        > wizytówka zostala zlikwidowana. Szkoda, o pełej godzinie, kiedy nie chciałem
        > słuchać dzienników, wiedziałem, że tylko w RMF-ie będę miał muzykę, ewentualnie
        >
        > krótki motoserwis.Lub jeżeli chciałem wiedzieć co się dzieje mialem
        > informacje "za piętnaście" A teraz? A teraz przełączyłem się na Radio "Z". I
        > jestem zadowolony ! Nie są super rewelacyjni, ale są dobrzy. Lepsza muzyka,
        > dobrzy dziennikarze i współpracują z CNN. Pozdrawiam boss'ów z Kopca oby tak
        > dalej, czuje się troszkę przez Was zdradzony. Mam nadzieje, iż na Radiu Zet się
        >
        > nie zawiodę.
        >

• Gość: anka9009 Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.01, 20:27
      radio zet
      • Gość: waldi Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.01, 22:13
        Obecnie RMF ze względu na dziennikarzy
        Ogólnie i tu i tu jest zbyt dużo hałaśliwej sieczka
        Zet -ki przestałem słuchać po prawdziwej historii Rolling Stones to było
        żenujące, dobili mnie plakatami Łowcy sensacji mimo np. Nautiliusa.
        Kiedy chciałem wrócić pojawił się Bieleninik, no comends.
        Jednak nie jestem im wierny jak FAN bo wierny mogę być ludziom mi bliskim a nie
        obcym. Może FAN jest też wierny ulubionemu supermarketowi ale ja takowe zlewam.
        RMF jest najbardziej profesjonalnym radiem ale jego podejście do słuchaczy jest
        przedmiotowe - tam nie ma rozmów jak w R. Kraków czy III-ce.
        A ludzie mówią mi tu coś o wierności!! Słuchałem też TOK ale po odejściu
        pierwszoligowców i wysłuchaniu kilka razy Igora Błachuta miałem długo czkawkę.
        Zostaje mi III-ka choć jest dość mdła, czasami RMF (zgadzam się co do 11.09 -
        byli the best) czasami R. Kraków i Jedynka: serwisy o 12 i 19 - pełne rzeczowe
        i bezstronne

• Gość: Alex WOLĘ RADIO ZET IP: 195.150.133.* 04.10.01, 12:13
          Jestem słuchaczem zarówno RMF i ZET -ki. Jednak coraz częściej jestem z ZET -
          ką. Uważam, że RMF popełnił kardynalny błąd przenosząc serwis informacyjny na
          równą godzinę. Rzeczy doskonałych nie powinno się zmieniać, a serwis "za 15"
          był genialnym wynalazkiem. Trudno, ich strata ! Po 18.00 nie mogę słuchać ani
          ZET-ki ani RMF, sieczka i męczarnia dla moich 40 letnich uszu nie do
          zniesienia! Przełączam się wtedy na TRÓJKĘ! Ogólnie, to mam podobne wrażenia
          jak ktoś powyżej, że RMF zbliża się poziomem do Polsatu, a to całkiem
          odstraszy bardziej wymagających słuchaczy. Pozdrawiam jednak zarówno ZET-kę,
          RMF i TRÓJKĘ. Alex
        • Gość: Greg56 Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 28.10.01, 21:09
          Słucham RMF od początku lecz ostatnio muzyka jaką puszczają coraz bardziej mnie
          denerwuje(co włączę to leci Lady Pank albo Kora lub coś podobnego).Radia
          słucham prawie tylko w samochodzie głownie jest to RMF, ale coraz częściej
          Radiostacji chociaż jak zaczynają przeprowadzać rozmowy ze słuchaczami wolę
          przełączyć. Zdarza mi się słuchać także BLUE tylko tam są straszni dziennikarze
    • pastor Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET 05.10.01, 20:31
      Ani RMF, ani ZET - obrzydliwa komercha. I na dodatek te idiotyczne reklamy.
      Fajne radyjko jest na www.totalrock.com - dla tych, którzy lubią mocniejsze
      dźwięki, a nie wypicowanego Henryka Iglesiasa czy żenujące Ich Troje.
    • Gość: melia Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.01, 21:33
      Ja jakis rok temu przestałam słuchac i RMF i Zetki, a od czterech lat słuchałam
      TOK FM, ale jak wróciłam w tym roku z wakacji to niestety spotkała mnie niemiła
      niespozianka w Toku. Bo oto "radio gadane" niedośc że przestało "gadać" po
      godzinie 21 (kiedy najbardziej lubię i mam czas słuchac rada), to na dokładkę
      zniknęli też wszyscy prezenterzy, którzy mieli coś do powiedzenia. Zwłaszcza J.
      Sobala. Teraz słucham tylko Trójki
      Na koniec chciałabym zaproponować wszystkim Radio Maryja, a zwłaszcza
      wieczorne "dyskusje". Na ten program zawsze mogę liczyć gdy potrzebuję odrobiny
      rozrywki. Szczerze polecam. ;)
      Pozdrowienia
      • Gość: waldi basi (RMF) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.01, 14:58
        Basiu
        co do Brathanków nie wiem ale była taka kapela, która śpiewała piosenkę
        pt. "Agnieszka" i ani RMF ani ZET-ka nie puściły jej ze względu na personalne
        animozje. Tylko dzięku Onet-owi coś usłyszałem i kupiłem płytę bo nie lubię tej
        arogancji wszystkich jak leci, którzy pracują w RMF. Słyszałem od dziewczyny,
        która pracowała na kopcu jakie chore klimaty tam panują.Poza tym walka o
        rozszczepianie z KRRiT była skandaliczna. Jeśli ktoś wie doaczego Scot odszedł
        to chętnie się dowiem.
      • Gość: Marcin Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: 217.96.18.* 17.10.01, 16:37
        Malia,
        o której godzinie jest ta audycja?? Daj namiar.

Parę lat temu najbardziej odlotową rzeczą (naganną z punktu widzenia prawa)
        jaką wykonywałem była jazda nocą po Trasie Łazienkowskiej w Warszawie z
        szybkością 150 km/h i słuchanie Radia Maryja.
        • Gość: melia Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.01, 18:26
          Ta audycja to "rozmowy niedokończone". Są codziennie o 21.30 W szczególności
          polecam te z udziałem "ojca dyrektora" :) Rydzyka. Mozna sie naprawde wiele
          dowiedzieć o świecie. Czasem az dochodze do wniosku, że chyba nic o nim nie
          wiem, a moje poglądy są żydo-komuno-masońsko-liberalne no i jestem
          przesiąknieta tezami new-age. Na pocieszenie pozostaje mi tylko to, że rodzina
          Radyja za mnie będzie się modlić.
          pozdrowienia

PS chciałabym jeszcze dodać, że nie jestem przeciwnikiem Kościoła. Wręcz
          przeciwnie -z całą odpowiedzialnością i świadomością moge się nazwać katoliczką
          • Gość: Marcin Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: 217.96.18.* 29.10.01, 16:29
            Melia,
            zaczęłęm słuchać rozmów niedokończonych.
            Za czasów świetności słuchałem Tok Fm, ale tera po 21 puszczają muzyke, której
            nie da się słuchać.
            Ponieważ wykańczam dom, słucham ojca dyrektora i innych oszołomów. To co ci
            goście nadają czasami powala mnie na kolana.
            Ostatnio jeden z DYREKTORÓW firmy (związany z LPR) podawał numer konta tejże
            firmy.
            Jak wiemy numer konta składa się z tzw. numeru kierunkowego banku i numeru
            konta. Ten jeleń oczywiście podał tylko numer konta. Myślałem że zsikam się ze
            śmiechu.
            Dzięki za dobry pomysł na wieczory.
            • Gość: Melia Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.01, 21:05
              Marcin,
              musze cie tylko ostrzec, że zbyt długie i częste słuchanie może doprowadzić do
              nieodwracalnych zmian w mózgu, a przynajmniej w sposobie myślenia :)))) Poza
              tym, jest jak narkotyk (sama się o tym przekonałam) - więc jeśli jesteś osobą
              która łatwo ulega nałogom, to proponowałabym jednak zastanowić się zanim na
              dobre pogrążysz się w rozmowach niedokończonych :)))))

Ciekawe o czym dziś bedą mówić..... Nie mogę się juz doczekać....Jeszcze tylko
              pół godziny... :)

serdeczne pozdrowienia, Melia

• Gość: Marcin Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: 217.96.18.* 31.10.01, 10:47
                Melia,
                W czasie słuchania "rozmów niedokończonych" pracuję (wykańczam dom) i piję
                piwo. Uważam że picie piwa w czasie tej audycji skutecznie chroni mózg przed
                radiomaryjnym porażeniem.
                Pozdrawiam
                Marcin
                • Gość: Melia Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.gda-wrz.leased-e.ids.pl 02.11.01, 13:30
                  No nie wiem, czy piwko to wystarczająca ochrona. Choc z pewnoscią pozwala na
                  lepsze docenienie Radyja jako środka służącego rozrywce.

Swoja drogą, to zastanawiam sie nad przystąpieniem do kursu wodzirejów zabaw
                  bezalkoholowych :))) prowadzonego przez ojca dyrektora i przyjaciół (to nie
                  jest zart, taki kurs naprawde jest organizowany! :))))) Moze zaproponuja
                  zabawy przy muzyce Georga Michaela, a zwłaszcza "Outside" (oczywiście w wersji
                  flecikowej)

Pozdrowienia
                  Melia
                  • Gość: Melia Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.gda-wrz.leased-e.ids.pl 02.11.01, 13:36
                    Zapomniałam dodać, że "outside" naprawdę puszczali na Radyju, co zdaje się
                    zgoła dziwne (nawet bardzo) zwazywszy na osobe G. Michaela no i stosunek RM do
                    gejów i lesbijek [zwłaszcza po teledysku do Outside]

jeszcze raz pozdrawiam
                    • Gość: Marcin Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: 217.96.18.* 05.11.01, 11:34
                      Ostatnio w rozmowach niedokończonych wypowiadał się dyrektorek jakiejś spółki
                      pracowniczej. Ponieważ kupili ją na kredyt, jęczał więc, że żaden bank pod
                      zastaw majątku nie chce dać im kolejnego kredytu. Gdy doszło do próby
                      wyłudzenia kasy od słuchaczy (To może słuchacze by pomogli..) gość podając
                      numer konta nie podał numeru kierunkowego banku. W tym momencie zdziwiłem się
                      że ta firma jeszcze nie upadła.
                      Jeżeli kadra kierownicza ma takie braki w zarządzaniu, to nie dziwota, że mamy
                      w Polsce to co mamy.
                      Pozdrawiam
                      Marcin
    • Gość: ola Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.nowy-targ.sdi.tpnet.pl 13.10.01, 18:24
      wole rmf.mimo ze zmiana godziny serwisu informacyjnego nie wyszla im na dobre,
      to haslo "do tej pory wyprzedzalismy konkurencje o 15 minut, teraz wyprzedzamy
      ja o pelna godzine" jest dla mnie genialne po prostu.
    • Gość: Yaro Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 18.10.01, 23:52
      Dla mnie taki wybor jest porownywalny z alternatywa: czy wolicie hamburgery z
      McDonalds czy Burger King? A wszyscy odpowiadajacy, ze np. wola restauracje
      francuskie czy wloskie sa traktowani jak "snobistyczni pseudointeligenci". Coz,
      takie czasy, niestety... PS. Osobiscie slucham tylko Trojki, czasem Radia Jazz.
      • Gość: Georghe Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: 195.205.114.* 24.12.01, 13:37
        Idealne porównanie! Jedno chłam i drugie chłam !
    • Gość: lpm Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: 213.17.160.* 24.10.01, 15:08
      ZET bo jest niebieskie.
      Zgadzam sie, ze RMF to męcząca, jednostajnie szybka i przesycona "dżinglami"
      komercja. Lecz Zetka nie jest aż tak daleko od RMF. Najlepsza jest jednak
      Trójka.
      Pozdrawiam
      • Gość: Radio Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.*.*.* 29.10.01, 17:24
        do słuchacza - kolego ile Ty masz lat? Radio nie jest dla słuchacza, tylko dla
        słuchaczy. I to, że x zmienił zdanie nie ma żadnego znaczenia wobec faktu, że o
        wiele więcej osób zmieniło zdanie w przeciwną stronę. I nie powołuj się na
        warszawski Press ze swoimi rzetelnymi wykresami i opiniami. Polecam Twojej
        uwadze badania słuchalności za wrzesień. Kolego, Ty już dawno wypadłeś poza
        target RMF-u. Po co z tego robić tragedię? I na koniec jedno pytanko - czym się
        konkretnie zajmowałęś w RMF-ie i kiedy Ci podziękowali za współpracę?
        Pozdrawiam.
        • Gość: sluchacz Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.bci.net.pl 30.10.01, 12:04

Dobrze, ze sie podpisales, iz jestes z radia, lub masz cos z nim wspolnego.
          Informuje Cie iz z RMFem nigdy nie mialem nic wspolnego, po za tym ze bylem jak
          juz wczesniej pisalem jego fanem od czasow Radia Malopolska Fun. Ja juz
          skonczylem dyskusje na tamat nedznego obecnie rmf fm, wiec nie bede wiecej
          polemizowal na ten temat. Press nie jest adresowany do Ciebie, gdyz jest to pismo
          dla inteligentnych czytelnikow. Ty wierz badania robionym przez agencje RMFu na
          (lub) zlecenie radia RMF. Kazda stacja robi je na wlasna korzysc, wszyscy o tym
          wiedza. Aha, masz racje w jednym: moze obecnie nie pasuje do aktualnego target'u
          eremefowskiego, gdyz nie mieszkam na wsi, nie jestem kobieta-domatorka, ani
          dresiarzem czy dzieckiem. Mimo, ze koncze studia oprocz Zetki slucham mlodszego
          brata RMF - Radia Blue Krakow, oraz radia WAWa wiec chyba sie nie zestarzalem.

• Gość: Radio Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.*.*.* 31.10.01, 14:14
            Gość portalu: sluchacz napisał(a):

>
            > Dobrze, ze sie podpisales, iz jestes z radia, lub masz cos z nim wspolnego.

Podpisałem się, że jestem z Radia? Ciekawe.

> Informuje Cie iz z RMFem nigdy nie mialem nic wspolnego, po za tym ze bylem jak
            >
            > juz wczesniej pisalem jego fanem od czasow Radia Malopolska Fun. Ja juz
            > skonczylem dyskusje na tamat nedznego obecnie rmf fm, wiec nie bede wiecej
            > polemizowal na ten temat. Press nie jest adresowany do Ciebie, gdyz jest to pis
            > mo
            > dla inteligentnych czytelnikow.

Rzecz jasna - jeśli Ty czytasz Press, to jest pismo dla wyrobionych czytelników.
            Zwracam, honor.

Ty wierz badania robionym przez agencje RMFu na
            >
            > (lub) zlecenie radia RMF.

Skąd przeświadczenie, ze ja coś wiem o badaniach robionych przez RMF? Słowa o
            tym nie wspomniałem.

Kazda stacja robi je na wlasna korzysc,

otóż to - i każde pismo ( także to dla inteligentnej braci )

wszyscy o tym
            >
            > wiedza. Aha, masz racje w jednym: moze obecnie nie pasuje do aktualnego target
            > 'u
            > eremefowskiego, gdyz nie mieszkam na wsi, nie jestem kobieta-domatorka, ani
            > dresiarzem czy dzieckiem. Mimo, ze koncze studia

gratuluję! - jest oczywiste, że RMF nie jest dla osób mających coś pod kopułą i
            nie rób z tego dramatu. Każdy orze jak może, i robi kasę tam gdzie może. Żadna
            praca nie hańbi.

oprocz Zetki slucham mlodszego
            >
            > brata RMF - Radia Blue Krakow, oraz radia WAWa wiec chyba sie nie zestarzalem.
            >

Radia WAWA - tu przegiąłeś ( chyba, że przez ostatni rok nie miałeś okazji tego
            dna posłuchać ) - jak jesteś taki rzetelny to licz czas reklam w tym radiu i
            porównaj z RFM, a potem policz ile razy na minutę!!! ( nie na kilka minut )
            słyszysz "Najlepszy miks przebojów... ble, ble, ble" - doskonały przykład jak
            można zjebać fajną stację.

Wyrazy szacunku dołączam.
    • Gość: Wojtas TYLKO TROJKA ! IP: *.waw.cdp.pl 03.11.01, 09:31
      Co to duzo gadac. RMF i ZET to komercja w pelnym znaczeniu tego slowa
      piosenka-3 minuty reklam-glos prowadzaceg-reklama-piosenka i.t.d. Ja na trojke
      przesiadlem sie 6 miesiecy temu za namowa mojej dziewczyny. Wydawalo mi sie to
      radio nie dla mniej bo graja tam kiche i wogole dno. A teraz bez trojki nie ma
      dla mnie poranku i wieczora.
    • owka Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET 03.11.01, 22:49
      ZET
      • Gość: Juhas Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.*.*.* 08.11.01, 10:50
        ..przeczytałem wszytskie posty... pozdrawiam was serdecznie - rozumiem tych,
        którzy słuchaj trójki i radiostacji. Muzyka zajebista - ale wybaczcie djów
        rdst - słuchac sie nie da - to nie jest luz - tylko niedouczenie. "poszłem,
        wyszłem etc."....do mieszkańców Krakowa - jesli zanjdziecie choć jeden temat -
        w którym radio Zet czy Trójka - krakowski temat - uoprzedziłby RMF - stawiam
        butelke Walkera.

z wyrazami szacunku Grzegorz Nowosielski
        • Gość: Henryk Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.dialup.medianet.pl 08.11.01, 11:03
          Zdecydowanie Radio ZET
          Pozdrawiam
        • Gość: Krytyk Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 09.11.01, 01:19
          Gość portalu: Juhas napisał(a):

> z wyrazami szacunku Grzegorz Nowosielski

Ja słucham RMF od około 9 lat i muszę stwierdzić, że jeśli chodzi o muzykę to RMF
          zmienia się zdecydowanie na gorsze i nie zmienia tego nawet kampania
          z "oddawaniem głosów". Parę lat temu na antenie RMF można było usłyszeć bardzo
          dużo nowej muzyki, radio to starało się lansować wielu nieznanych szerokiej
          publiczności wykonawców, a teraz aby jakiś utwór został zaprezentowany w RMF musi
          być już znany z MTV, albo RMF jest zaangażowany w promocję danego artysty (jak
          choćby Enrique Iglesias i Michael Jackson) i wówczas piosenki są grane do
          zanudzenia

Aktualnie muzyka w RMF to jakieś 500 utworów w rotacji, 2-3 nowości na tydzień,
          playlista obowiązująca 24 h/dobę... To się MUSI kiedyś znudzić. Ileż można
          wytrzymać słuchając w kółko tych samych nagrań? Podobnie zresztą jest w Zet.

• Gość: Tommi Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.waw.cdp.pl 09.11.01, 06:05
            Pozdrawiam tych ktorzy sluchaja Ich Troje w Zetce. Zetka gra disco-polo
            gratulacje tylko tak dalej.
            • Gość: Radio Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.*.*.* 09.11.01, 13:58
              Chciałem zauważyć, że wreszcie ostatnich kilka postów sprowadziło dyskusję do
              właściwego poziomu. Tak trzymać. Pozdrawiam.
    • Gość: FAN Re: Co wolicie RMF czy Radio ZET/do Juhasa IP: *.bci.net.pl 09.11.01, 17:11

Do Juhasa, a mówiłem, ze pracujesz w radiu, wcześniej sie nie przyznawałes i mnie
      atakowales, broniac zaciekle barw RMF, podpisywales się Radio, a tu nagle z tego
      samego adresu serwera Grzegorz Nowosielski, pracownik RMF FM pisze inną wiadomość
      jako Juhas. No i co głupio Ci? Jestes od lat związany z Kopcem, życze poodzenia w
      dalszym traktowaniu ludzi na antenie jak idioci.
      • Gość: Radio Re: Co wolicie RMF czy Radio ZET/do Juhasa IP: *.*.*.* 09.11.01, 17:29
        Gość portalu: FAN napisał(a):

>
        > Do Juhasa, a mówiłem, ze pracujesz w radiu,

nigdy mi tego nie powiedziałeś, ani Panu Nowosielskiemu też nie ( taka
        króciutka pamięć łosiu? )

wcześniej sie nie przyznawałes

kiedy wcześniej???

i mn
        > ie
        > atakowales,

z Tobą kolego nie miałem okazji wymieniać uwag, chyba że Ty i 'słuchacz' to
        jedno i to samo gówno

broniac zaciekle barw RMF,

nigdy nie broniłem barw RMF-u ( wyrazy głębokiego współczucia dla Twojej
        zawodnej pamięci )

podpisywales się Radio,

ja się podpisywałem Radio, a nie Pan Nowosielski

a tu nagle z teg
        > o
        > samego adresu serwera

sprawdź adres serwera raz jeszcze łosiu; o internecie chyba tylko słyszałeś z
        opowiadań

Grzegorz Nowosielski, pracownik RMF FM pisze inną wiadomo
        > ść
        > jako Juhas.

Pan Nowosielski to jest Juhas - i on się z niczym nie kryje; w przeciwieństwie
        do Ciebie łosiu

No i co głupio Ci?

Nie, nie jest mi głupio. Jestem zadowolony, że się taki pacan jak Ty dał nabrać
        na głupie sztuczki z numer serwera.

Jestes od lat związany z Kopcem,

Pan Nowosielski nie jest w RMF od lat. Wiem, bo tego radia dawniej słuchałem. W
        przeciwieństwie do Ciebie łosiu.

życze poodzenia
        > w
        > dalszym traktowaniu ludzi na antenie jak idioci.

Ja nie pracuję na antenie łosiu!!! Ale Twoja wyobraźnia chyba tak.

Łączę wyrazy szacunku

• Gość: Radio Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.*.*.* 09.11.01, 17:37
      Do FANa raz jeszcze:
      Rozbawiłeś mnie z tym serwerem. Może na Twoim komputerze nie widać, że zarówno
      u Pana Nowosielskiego jak i u mnie adres serwera się po prostu nie pojawił. To
      takie skomplikowane?
      Życzę dalszych sukcesów zawodowych.
      • Gość: FAN Re: Do Juh-as'a IP: *.bci.net.pl 10.11.01, 11:37
        Oj chyba prawda w oczy kole. Nie klam, bo pojawiasz sie na antenie tylko jako
        reporter, nie jest moim obowiazkiem wiedziec, ze "antena" to praca w studiu ! Mam
        wrażenie ze jestes malo inteligentny poniewaz nie przeczytales wszystkich
        wiadomosci na portalu, lub ich nie zrozumiales. Trudno, ja podczymuje wszystko co
        napisalem na twoj temat PANIE NOWOSIELSKI,bo tak o sobie mowisz. Aha nazywajac
        mnie gównem,palqantem,losiem etc. POKAZUJESZ I UDOWADNIASZ jaki jest wasz
        stosunek do sluchaczy i bylych sluchaczy, ktorzy byli z wami od 1990 roku. Juz
        wiem dlaczego RMF jest ostatnio takie plytkie i prostackie, poniewaz ma takich
        reporterow jak ty. Koncze z Toba dyskutowac, poniewaz mi sie juz nie chce. Nie
        bede wiecej z Toba polemizowal. Jak chcesz to sobie pisz kolejne bzdury.
        Niedobrze mi sie robi jak mysle o tej dyskusji, ktora zeszla na psy kiedy
        pracownicy radia zaczeli sie do niej przylaczac. Ten temat akurat powinien byc
        zarezerwoazny wylacznie dla radiosluchaczy.Ale i tak niewiele pracownikow RMF sie
        przylaczylo, pewnie maja podobne zdanie do mojego czy innych mnie popierajacych
        na forum. Oczywiscie mozesz teraz zwolac pospolite ruszenie pracownikow radia ,
        aby zasypali forum poierajacymi twoje zdanie wypowiedziami , ale to i tak nic nie
        da, gdyz temat ten na forum jest od dwoch miesiecy, wiec reakcja ludzi przez ten
        czas mnie utwierdzila w przekonaniu, ze mam racje. Aha jestes bezgusciem
        totalnym, porownujac Ich Troje do disco-polo. Nie slucham ani jednego, ani tym
        bardziej disco-polo, ale wiem co to jest i absolutnie sie to kretynie rozni.
        Jezeli sie z tym nie zgadzasz ,zapytaj sie mojej zony,lub kogos kto jak ona
        skonczyla Akademie Muzyczna, wiec chyba sie na tym zna. Wedlug Twojego gustu
        pewnie utwor Wieza Babel "Metra" to tez disco-polo.Gratulacje.
        • Gość: FAN Re: Do Juh-as'a IP: *.bci.net.pl 10.11.01, 11:44
          Aha, nie musze byc detektywem,aby stwierdzic - ze Nowosielski, Radio i JUHas
          pisza z tego samego adresu!!!!!!!!!!!!.Mimo, ze nie przepadam za Ich Troje wole
          ich niz Iglesiasa, ktore promujecie, no coz musi on Ci sie bardzo podobać?
          Żeganam

• Gość: Radio Re: Do FAN IP: *.*.*.* 12.11.01, 12:35
            Skoro Twoja żona skończyła Akademię Muzyczną - zwracam honor.
            I radzę pogadankę z jakimś informatykiem o adresach serwerów.
            Raz jeszcze zaznaczam, że nie jestem Panem Nowosielskim, więc nie wiem dlaczego
            kalumnie kierujesz pod jego adresem. To ja Cię nazywałem łosiem. Nie on.
            Baw się dobrze.
    • Gość: vinc Re: Radio ZET IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 19:13
      zawsze i wszędzie radio Zet najlepsze będzie
    • Gość: paweł RMF OBNIŻA LOTY IP: 195.114.189.* 13.11.01, 22:04
      I to zdecydowanie. Kiedyś, parę lat temu to radio odróżniało się od innych.
      Tymczasem teraz schodzi na psy. Zmienia się, ale nie w tym kieruku w jakim
      powinno. Chodzi tu przede wszystkim o muzykę. To idiotyczne techno i dance w
      tej obskurnej liście hop-bęc czy tej nowej. Koszmar. Dlatego z radia odszedł
      Metz, gdyż nie chciał aby radio szło w kierunku leciutkiej muzyki dla fanów
      Briney czy Enrike Iglesjasa. Ostatecznym gwoździem do trumny była likwidacja
      ośrodków regionalnych. To odróżniało RMF od innych rozgłośni. Czy pamiętacie
      radio za czasów gdy w niedziele o 20 zaczynało się JW 23? To było radio. A nie
      to co teraz. Kiedy nie włączysz, leci to samo. Brud, smród i ubóstwo. Teraz
      bliżej mi do Trójki, a nie do tego zgniłego już RMFu. A szkoda.
      • Gość: Ann Re: RMF OBNIŻA LOTY IP: 213.17.164.* 14.11.01, 13:11
        Byl czas kiedy za rmf dalabym sie posiekac - dobra muzyka, ciekawi ludzie...Ale
        co z tego, kiedy ludzie odeszli i zamiast osobowsci, mamy gromadke klepiaca
        wszystko tak, jak im kaze Prezes i nawet trudno odroznic glos jeden od
        drugiego; jak nietrudno rmfu juz nie slucham - miedzy inymi z przyczyn
        osobistych - ale to co czasami uslysze w jakims sklepie, tylko mnie zalamuje; w
        sumie nie wiem dla kogo oni teraz graja - chyba tylkod dla reklamodwacow:)))) a
        gdzie te imprezy plenerowe, a gdzie audycje, dla ktorych odwolywalo sie wazne
        spotkania?? ech, szkoda...
    • karina_17 Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET 21.11.01, 22:28
      Radio ZET i już!
    • Gość: Carrot Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.kt.agh.edu.pl 26.11.01, 14:25
      Niezła alternatywa! ;-)
      Jeżeli chodzi o ogólnopolskie stacje muzyczne, to przeciętnie raz na miesiąc
      przeskakuję z RMF na Zet i odwrotnie. Dlaczego? Bo i jedna, i druga stacja
      puszcza w kółko te same kawałki. Nawet po miesiącu niesłuchania Zetki, kiedy
      przypadkowo trafię na ich częstotliwość, jestem w stanie od razu (bez pomocy
      RDS) stwierdzić, że to Zetka. W kółko te same stare szlagiery. Podobnie RMF.
      Cóż, widocznie obie stacje stawiają na słuchaczy w stylu inż. Mamonia, który
      lubi tylko te piostenki, które już zna.
      A'propos repertuaru - skrót RMF już ktoś rozszyfrował (Radio Małopolska Fan),
      ale skąd się wzięła nazwa "Zet"? Wg mnie może to mieć coś wspólnego z
      nieustannie nadawanymi komunikatami zodiakalnymi pana (jeśli dobrze pamiętam)
      Jóźwiaka, informujących, że np. dzisiaj 3 miliony zodiakalnych Baranów w Polsce
      dostanie awans w pracy, albo 3 miliony Bliźniąt złamie nogę.
      (38.000.000/12=ok.3.000.000). Ciekawe, czy wszyscy słuchacze radia Zodiak
      wierzą w te przepowiednie? ;-)
      Dla odmiany, RMF postanowiło nazwać swoje serwisy inaczej - "FAKTY". Nazwa
      kojarzy mi się jak najgorzej, z jedną z dwóch "najambitniejszych" stacji TV w
      Polsce, która to stacja w swoim wydaniu Faktów, przy braku innych tematów,
      potrafi nadać pięciominutową relację, pełną drastycznych scen i przerażonych
      ludzi, okraszoną równie przerażającymi wypowiedziami reportera, dotyczącą
      faktu, że sołtysowi w Jaźwinach zdechła krowa, w dodatku cielna.
      Obawiam się, że razem z nazwą, RMF zapożyczył sobie od TVN również tenże styl.
      Byle wiadomości były dłuższe i bardziej szokujące.
      Dlatego też - stojąc przed wyborem RMF kontra Radio Zodiak - wybrałem radio Tok
      FM, co serdecznie innym polecam. Dużo gadania, mało muzyki, jak na tym forum! A
      brakującą muzykę zawsze można ściągnąć z internetu - przynajmniej nie będzie
      leciało 10 piosenek w kółko.
      • Gość: Radio Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.*.*.* 28.11.01, 12:45
        do Carrot - oczywiście się z Tobą zgadzam. Małe sprostowanie - to stacja TVN
        korzysta z nazwy 'Fakty' za zgodą radia RMF.
        Pozdrawiam.
        • Gość: krakusoff Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.plusgsm.pl 02.08.02, 18:45
          jasne że wolę RMF FM.po prostu mi bardziej odpowiada, ma najlepsze w moim
          miemaniu serwisy informacyjne i graja najfajniejszą muzykę, ktoś może
          powiedzieć że muzyka jest nie najwyzszyhch lotów, ale ja właśnie takiej lubie
          słuchać, poza tym a propo muzyki, na szczęscie nie puszczaja ich troje, a to
          jest godne zanotowania.
    • Gość: Ola Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: 10.0.0.* 26.11.01, 17:28
      pewnie ze RMF FM:))))))) najwspanialsze radio na swiecie! Zetka sie nie
      umywa!!!
      • Gość: Ewelina Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.bci.net.pl 27.11.01, 14:16
        Slucham tylko mamy i radia Zet.

• Gość: Dr Drab Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: 213.25.166.* 27.11.01, 14:52
          Wolę radiozet. W rmf fm nie lubię tego podniecania się przy podawaniu wyników
          sportowych, szukania jakiś szpiegów, zmiany pory nadawania serwisów. Słyszałem
          że znowu wrócił Rymanowski to dość wyrazisty politycznie dziennikarz.
        • Gość: Margit Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.pool.dircon.co.uk 28.11.01, 12:40
          Obydwa beznadziejne!!!!!!
          Ostatnio przez kilka dni bylam w Polsce(chwilowo mieszkam w Londynie)i to co
          lecialo z mojego przenosnego radia po prosto mnie zalamalo.Jakis pop z lat 80 i
          i to wszystko.Szkoda ze nie ma w Polsce angielskiego radia Virgin!to jest
          dopiero radio.Chwala Bogu znowu jestem w Anglii i slucham TEGO CO PORZADNE.
          POZDRAWIAM
          • Gość: Aga Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.cbf.com 28.11.01, 20:37
            A ja mieszkam w Stanach i uzywam Internetu aby sluchac Polskiego Radia i wcale
            nie uwazam ze polskie radio jest do kitu. Natomiast - wole Radio Zet niz RMF.
            RMF jest strasznie z amerikanizowane i nie ma w sobie nic orginalnego.
            • Gość: Radio Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.*.*.* 29.11.01, 12:48
              Aga - chyba oryginalnego, czy się mylę?
              Pozdrawiam
    • kornikzet Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET 30.11.01, 08:07
      a co to za pytanie??? jako krakauer mogę powiedzieć że RMF FM, to pierwsze
      radio którego tak na prawdę zacząłem słuchać jeszcze jako szczeniak. Cuż nie
      jest ono takie jak [powinno, nie mają koncesji na wiadomości lokalne - co
      przecież było wyróżnikiem tego radio, bo przecież to RMF FM jako pierwsze radio
      w Polsce informował o korkach na ulicach etc.
      Ja bym inaczej zadał to pytanie czy wolicie by z Kopca Kościuszki nadawał RMF
      czy najwłaściwsze najmądrzejsze i w ogóle naj naj Radio Maryja, które swoją
      durnotą i dobija wszystkich myślących w tym kraju???
    • Gość: sensor Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 14.12.01, 01:02

> Pyt. jak wyżej.

Z ZET najlepsze sa globulki
      • Gość: sigma Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.net.autocom.pl 28.12.01, 12:51
        Oczywiscie, ze RMFFM!
        same rankingi mowia za siebie:
        1.RMFFM
        2.Program 1 PR
        3.Radio Zet
        4.Program 3 PR
        Choc
    • Gość: mtq Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET | tylko Trojka! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 28.12.01, 14:52
      Ja uważam, że Trojka jest najlepsza. Chociaz ostatnio za prezesa M.O. zmienila sie na gorsze, to jednak
      ciagle jest najlepsza. A oto moje argumenty:
      - nie puszcza tandetnej muzyki, tak jak rmf czy zet - mam na mysli to 'byle co', spiewane przez
      'artystow jednego przeboju', robione amatorsko tylko przy pomocy komputera i fatalnie brzmiace. W
      trojce mozna uslyszec oprocz starych przebojow takze i nowe utwory, czasem bardzo piekne, ktorych
      nie puszczaja rmf, zet i blue bo nie sa komercja.
      - nadaje tak, ze da sie jej sluchac, prezenterzy przewaznie maja przyjemne glosy - nie tak jak w
      innych stacjach, gdzie spiker burczy cos pod nosem sztucznie uzyskanym basowym glosem i slychac
      tylko dolne czestotliwosci tego co mowi. Oprocz tego w Trojce nie swiszcza 's', 'c', 'sz', 'cz'.
      - gdy prezenter mowi cos podczas trwania utworu, w Trojce sam wycisza muzyke, natomiast w rmf czy
      blue zainstalowane sa automaty wyczuwajace glos spikera. Efekt jest fatalny - muzyka sama sie
      zglasnia, gdy gosc oddycha i nagle sie scisza (z opoznieniem) gdy zaczyna mowic - nikogo to nie
      denerwuje?
      - Trojka ma ciekawa oferte programowa, nie jest tak, ze gosc zapowiada piosenke, puszcza ja,
      zapowiada i tak w kolko. Nie jest to tez radio, gdzie ciagle gadaja i gadaja - muzyka jest wtedy, kiedy jej
      rzeczywiscie potrzeba, jest serwowana z umiarem.
      - Trojka ma swoja historie

i co wy na to?
    • Gość: mtq Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET | tylko Trojka! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 28.12.01, 14:52
      Ja uważam, że Trojka jest najlepsza. Chociaz ostatnio za prezesa M.O. zmienila sie na gorsze, to jednak
      ciagle jest najlepsza. A oto moje argumenty:
      - nie puszcza tandetnej muzyki, tak jak rmf czy zet - mam na mysli to 'byle co', spiewane przez
      'artystow jednego przeboju', robione amatorsko tylko przy pomocy komputera i fatalnie brzmiace. W
      trojce mozna uslyszec oprocz starych przebojow takze i nowe utwory, czasem bardzo piekne, ktorych
      nie puszczaja rmf, zet i blue bo nie sa komercja.
      - nadaje tak, ze da sie jej sluchac, prezenterzy przewaznie maja przyjemne glosy - nie tak jak w
      innych stacjach, gdzie spiker burczy cos pod nosem sztucznie uzyskanym basowym glosem i slychac
      tylko dolne czestotliwosci tego co mowi. Oprocz tego w Trojce nie swiszcza 's', 'c', 'sz', 'cz'.
      - gdy prezenter mowi cos podczas trwania utworu, w Trojce sam wycisza muzyke, natomiast w rmf czy
      blue zainstalowane sa automaty wyczuwajace glos spikera. Efekt jest fatalny - muzyka sama sie
      zglasnia, gdy gosc oddycha i nagle sie scisza (z opoznieniem) gdy zaczyna mowic - nikogo to nie
      denerwuje?
      - Trojka ma ciekawa oferte programowa, nie jest tak, ze gosc zapowiada piosenke, puszcza ja,
      zapowiada i tak w kolko. Nie jest to tez radio, gdzie ciagle gadaja i gadaja - muzyka jest wtedy, kiedy jej
      rzeczywiscie potrzeba, jest serwowana z umiarem.
      - Trojka ma swoja historie

i co wy na to?
    • Gość: rafal.r Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.interklub.pl 23.01.02, 12:06
      RADIO ZET I JUŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻŻ !!!!!!!!!!!!!!!!!
      I JUŻ I JUŻ
      ci wspaniali ludzie i Monika Olejnik, Jacek Żakowski, WOjtek Jagielski i
      Marzena Chełminiak Janusz Weiss Szymon Majewski i ci mniej znani Jak Beata
      Pawlikowska Piotrek Sworkowski, Marek Starybrat Iza Szumielewicz Marcin i Tomek
      Kubat i wiele wiele innych.
      To właśnie tu zaczynała swoją pracę wspaniała polska dziennikarka TVN24
      Justyna Pochanke to tu pracowali pozostali ludzie z tvn24 Małgosia Łaszcz,
      PIotr Marciniak, Andzrej Morozowski to jest wspaniałe radio i wspaniali ludzie
      którzy je tworzą tak trzymać
    • Gość: zn Re: Co wolicie RMFFM czy Radio ZET IP: *.sawan.com.pl 23.01.02, 14:38
      Tyklo jedynka od 6 do 8. Później czasem TOK FM dla podniesienia adrenaliny
      posłuchać takich kretynów jak większość zabierających głos w internecie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka