Dodaj do ulubionych

PAVLACK!!!!!!!!!!!! czyli T4+B4 c.d.

IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 21.10.02, 15:38
CZEKAMY NA INFORMACJE, DROGI PAVLACKU! Bo chcemy sobie pojeździć od
Kurdwanowa aż do Kopca Wandy w jakiś łikend...
Obserwuj wątek
    • pavlack Re: PAVLACK!!!!!!!!!!!! czyli T4+B4 c.d. 21.10.02, 16:50
      Gość portalu: Locutus napisał(a):

> CZEKAMY NA INFORMACJE, DROGI PAVLACKU! Bo chcemy sobie pojeździć od
      > Kurdwanowa aż do Kopca Wandy w jakiś łikend...

Wróciłem ze szkółki dopiero o 16.00 i zaraz zadzwoniłem do MPK, ale nikt nie
      odbierał... ktoś wie do której godziny pracują w MPK?
      Jutro spróbuję zadzwonić wcześniej, może się dodzwonię.

Mam taką propozycję, że może byśmy zrobili tą imprezę (jeśli coś wyjdzie z tego
      oczywiście :-) w zimie? Gdzieś tak w grudniu - będzie śnieg, będzie fajny
      klimat :-) Teraz deszcz pada, smutno tak jakos...

A w międzyczasie może ustalmy trasę przejazdu? :-)
      Ja proponuję:
      ZAJEZDNIA NOWA HUTA - Ujastek - Mrozowa - WALCOWNIA - Mrozowa - CAHTS -
      Ujastek - KOPIEC WANDY - Igołomska - PLESZÓW - Igołomska - KOPIEC WANDY - Jana
      Pawła II - Rondo Mogilskie - Lubicz - Rakowicka - CM. RAKOWICKI - Rakowicka -
      Lubicz - Basztowa - Długa - DWORZEC TOWAROWY - Prądnicka - KROWODRZA GÓRKA -
      Prądnicka - Długa - Dunajewskiego - CICHY KĄCIK lub SALWATOR - Franciszkańska -
      Poczta Główna - Starowiślna - Dajwór - Wawrzyńca (myślę że uda się wjechać :-)
      Wielicka - KURDWANÓW lub BIEŻANÓW NOWY - Wielicka - Limanowskiego -
      Kalwaryjska - ŁAGIEWNIKI - Kapelanka - Monte Cassino - Dietla - Grzegórzecka -
      al. Pokoju - Bieńczycka - Kocmyrzowska - WZG. KRZESŁAWICKIE - Ujastek -
      ZAJEDNIA NOWA HUTA

Tylko nie wiem czy nam się uda w jedeń dzień tyle objechać :-)
      • Gość: merphy Re: PAVLACK!!!!!!!!!!!! czyli T4+B4 c.d. IP: *.krakow.tdci.pl 21.10.02, 18:57
        Nie wiem jak oni tam pracują ...ja też jutro coś popróbuje dzwonić ... w
        zimie ... niby fajnie by było ... :) ..ale są 2 sprawy :) czy oni wcześniej
        nie potną T4 ?? i czy bedzie sie nam cchiało tyle czekać :) ...

TY PROPONUJESZ TAKĄ TRASE !!! JA bym zmienił tam 2 rzeczy ...

ZAJEZDNIA NOWA HUTA - Ujastek - Mrozowa - WALCOWNIA - Mrozowa - CAHTS -
        Ujastek - KOPIEC WANDY - Igołomska - PLESZÓW - Igołomska - KOPIEC WANDY - Jana
        Pawła II - Rondo Mogilskie - Lubicz - Rakowicka - CM. RAKOWICKI - Rakowicka -
        Lubicz - Basztowa - Długa - DWORZEC TOWAROWY - Prądnicka - KROWODRZA GÓRKA -
        Prądnicka - Długa - Dunajewskiego - CICHY KĄCIK lub SALWATOR - Franciszkańska -

Poczta Główna - Starowiślna - Dajwór - Wawrzyńca (myślę że uda się wjechać :-)
        Wielicka - KURDWANÓW lub BIEŻANÓW NOWY - Wielicka - Limanowskiego -
        Kalwaryjska - ŁAGIEWNIKI - Kapelanka - Monte Cassino - Dietla - Grzegórzecka -
        al. Pokoju - Bieńczycka - Kocmyrzowska - WZG. KRZESŁAWICKIE - Ujastek -
        ZAJEDNIA NOWA HUTA

PO 1 I BIEŻANÓW I KURDWANÓW !!! TO JEST KONIECZNE !! MOGE ZREZYGNOWAĆ Z INNYCH
        RZECZY ALE TE 2 KONIECZNIE !!

PO 2 FAJNO BY BYŁO PRZEJECHAĆ SIĘ UL.STRADOM i ZROBIĆ FOTOSTOP POD WAWELEM !!
        tam robione zdjęcie są niesamowite !!

PO 3 MOZE ZAJECHALIBYŚMY DO MISTRZEJOWIC ?? to w sumie troche daleko ... ale
        jakoś tam mnie ciągnie ..

JEDNO JEST PEWNE KONIECZNIE BIEŻANÓW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

POZDRAWIAM WAS !!!!!!!!!!!!!!!!

• pavlack Re: PAVLACK!!!!!!!!!!!! czyli T4+B4 c.d. 21.10.02, 20:07
          Gość portalu: merphy napisał(a):

> Nie wiem jak oni tam pracują ...ja też jutro coś popróbuje dzwonić ... w
          > zimie ... niby fajnie by było ... :) ..ale są 2 sprawy :) czy oni wcześniej
          > nie potną T4 ?? i czy bedzie sie nam cchiało tyle czekać :) ...

raczej nie potną... chociaż kto wie :-)
          A co do czekania - przecież to raptem miesiąc, no może 1,5m-ca jest

>
          > PO 1 I BIEŻANÓW I KURDWANÓW !!! TO JEST KONIECZNE !! MOGE ZREZYGNOWAĆ Z
          INNYCH
          > RZECZY ALE TE 2 KONIECZNIE !!

Jest jeden problem techniczny - z Bieżanowa nie pojedziesz na Kurdwanów :-)
          A trójkątowanie na Dworcowej raczej nie wchodzi w grę...

>
          > PO 2 FAJNO BY BYŁO PRZEJECHAĆ SIĘ UL.STRADOM i ZROBIĆ FOTOSTOP POD WAWELEM !!
          > tam robione zdjęcie są niesamowite !!

Nie ma sprawy, można jechać tamtędy

>
          > PO 3 MOZE ZAJECHALIBYŚMY DO MISTRZEJOWIC ?? to w sumie troche daleko ... ale
          > jakoś tam mnie ciągnie ..
          >

Też nad tym myślałem, można zachaczyć jak będziemy wracać.

Wezmę teraz rozkłady, i policzę ile czasu wg. rozkładu cała wycieczka mniej
          więcej by zajęła.
          • Gość: merphy Re: PAVLACK!!!!!!!!!!!! czyli T4+B4 c.d. IP: *.krakow.tdci.pl 21.10.02, 20:57
            A no fakt :) coś mnie zaćmiło :) ale tak nawiasam to powinni zrobić tam
            możliwość ..ale to już za późno :) za 20 lat może przerobią :) ... dobra teraz
            na poważnie ...
            DOLICZ JESZCZE CZAS NA ROBIENIE ZDJĘĆ !!!
            Czemu nie na Dworcowej by nie na 3kacie na Dworcowej :) przecież to kolejna
            atrakcja !! Bo tak to mi jest trudno wybrać między Bieżanowem a
            Kurdwanowem ...ale z tego już wole Kurdwanów .. bo tam T4 nie jeżdzą ... a
            Bieżanów to też było by fajnie przypomnieć sobie jak na 9 jeździły :) ...
            JAK BĘDZIESZ DZWONIŁ JUTRO DO MPK TO DOWIEDZ SIĘ PRZY OKAZJI O CENY RÓŻNYCH
            WAGONÓW :) JESTEM CIEKAW ILE BY WYSZŁO JAK BYŚMY BOMBARDIERA CHCIELI
            WYNAJĄĆ :) ... :P ...
            • pavlack Re: PAVLACK!!!!!!!!!!!! czyli T4+B4 c.d. 21.10.02, 21:06

> A no fakt :) coś mnie zaćmiło :) ale tak nawiasam to powinni zrobić tam
              > możliwość ..ale to już za późno :) za 20 lat może przerobią :) ...

No właśnie, na 2 zwrotnice więcej ich stać nie było :-(

> dobra teraz
              > na poważnie ...
              > DOLICZ JESZCZE CZAS NA ROBIENIE ZDJĘĆ !!!

Doliczyłem :-)

> Czemu nie na Dworcowej by nie na 3kacie na Dworcowej :) przecież to kolejna
              > atrakcja !!

Jak załatwisz w MPK żeby nam tam nadzór ruchu przysłali, to nie ma sprawy... no
              i nadzór by się też na Wawrzyńca przydał, żeby nam blachosmrody nie
              tarasowały... chociaż podobno podczas imprezy z 2x102Na (jest opis na stronie
              www.stodwojki.prv.pl) był Nadzór i Straż Miejska

> Bo tak to mi jest trudno wybrać między Bieżanowem a
              > Kurdwanowem ...ale z tego już wole Kurdwanów .. bo tam T4 nie jeżdzą ... a
              > Bieżanów to też było by fajnie przypomnieć sobie jak na 9 jeździły :) ...

No właśnie... to jest największy dylemat :-)

> JAK BĘDZIESZ DZWONIŁ JUTRO DO MPK TO DOWIEDZ SIĘ PRZY OKAZJI O CENY RÓŻNYCH
              > WAGONÓW :) JESTEM CIEKAW ILE BY WYSZŁO JAK BYŚMY BOMBARDIERA CHCIELI
              > WYNAJĄĆ :) ... :P ...

Nie ma sprawy :-)
          • pavlack Re: PAVLACK!!!!!!!!!!!! czyli T4+B4 c.d. 21.10.02, 20:59
            pavlack napisał:

> Wezmę teraz rozkłady, i policzę ile czasu wg. rozkładu cała wycieczka mniej
            > więcej by zajęła.
            >

No i policzyłem :-) Wg. rozkładowych czasów (wzięte z "cegły"), zajęło by nam
            to ok. 4 godzin:
            ZAJEZDNIA NOWA HUTA 0:00
            WALCOWNIA 0:05
            Kopiec Wandy 0:15
            PLESZÓW 0:25
            Kopiec Wandy 0:35
            Rondo Mogilskie 0:58
            CMENTARZ RAKOWICKI 1:05
            Basztowa LOT 1:13
            KROWODRZA GÓRKA 1:23
            Basztowa LOT 1:33
            CICHY KĄCIK 1:44
            do Łagiewnik trasą 18
            ŁAGIEWNIKI 2:07
            Korona 2:14
            Stradom 2:18
            Starowiślna 2:20
            Wawrzyńca 2:25
            BIEŻANÓW NOWY/KURDWANÓW 2:46
            Starowiślna 3:12
            Rondo Grzegórzeckie 3:16
            Rondo Czyżyńskie 3:29
            OS.PIASTÓW/MISTRZEJOWICE 3:43
            Rondo Kocmyrzowskie 3:53
            WZGÓRZA KRZESŁAWICKIE 4:03
            ZAJEZDNIA N. HUTA 4:09

Do tego trzeba dodać fotostopy + inne nieprzewidziane sytuacje, więc myślę, że
            w 6 godzinach zmieścilibyśmy się.
            Jest tylko problem z tym nieszczęsnym Bieżanowem i Kurdwanowem - poradźcie
            coś :-)
            • Gość: merphy Re: PAVLACK!!!!!!!!!!!! czyli T4+B4 c.d. IP: *.krakow.tdci.pl 21.10.02, 22:15
              SPOKO !!
              tylko co z Tym kurdwanowem !!
              Jak się dowiesz to daj mi znać na GG MÓJ NUMER TO 2620007 WIĘC PISZ JAK COŚ
              SIĘ DOWIESZ POZDRAWIAM

I co bieżanów czy kurdwanów !! ja nei wiem totalnie ... może jednak ten 3kąt
              na Dworcowej :) spoko by było ....

• Gość: Locutus Re: PAVLACK!!!!!!!!!!!! czyli T4+B4 c.d. IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 22.10.02, 03:05
                Z trójkątem byłoby jajcarsko, ale jak się nie uda, to, mimo iż jestem rodowitym
                bieżanowianinem, popieram Kurdwanów - jeszcze T4+B4 tam nie widzieli... a może
                jednak skunksa wynajmiemy?
                • Gość: Locutus Re: PAVLACK!!!!!!!!!!!! czyli T4+B4 c.d. IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 22.10.02, 03:33
                  Albo 102 lub 102N? Nie wiem już, co byłoby ciekawsze... może jednak zostaniemy
                  przy T4+B4
        • krzysiek111 Re: PAVLACK!!!!!!!!!!!! czyli T4+B4 c.d. 23.10.02, 19:26

> Nie wiem jak oni tam pracują ...ja też jutro coś popróbuje dzwonić ... w
          > zimie ... niby fajnie by było ... :) ..ale są 2 sprawy :) czy oni wcześniej
          > nie potną T4 ?? i czy bedzie sie nam cchiało tyle czekać :) ...
          >
          > TY PROPONUJESZ TAKĄ TRASE !!! JA bym zmienił tam 2 rzeczy ...
          >

A ja proponuje trasy po ktorych poprostu jezdzily sklady T4+B4 tj:
          linie 2,5,7,9,14,16,20,21 (obecna). Jest troche kilometrow i czsu. Jakoze te
          wagony stacjonuja w NH najpierw mozna zaliczyc Hute a pozniej Krakow.
          Wydaje mi sie za impreza powinna byc 2-dniowa. :-))

pdr Krzysiek
          • Gość: Locutus Re: PAVLACK!!!!!!!!!!!! czyli T4+B4 c.d. IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 24.10.02, 01:35
            NIE, NIE i jeszcze raz NIE!!! Taką wycieczkę to my sobie możemy zrobić liniowym
            tramwajem po prostu się przesiadając. My poszukujemy udziwnień, chcemy podążać
            tam, gdzie teczwórką nie podążył jeszcze żaden człowiek, kosmos, ostateczna
            granica... chyba się za bardzo rozpędziłem ;-)

A z tą dwudniową imprezą to oki - ale ty płacisz ;-)
            • krzysiek111 Re: PAVLACK!!!!!!!!!!!! czyli T4+B4 c.d. 24.10.02, 14:38

> NIE, NIE i jeszcze raz NIE!!!

Lojezu, ale krzyczysz, to tylko propozycja powrotu do korzeni ;-)

Taką wycieczkę to my sobie możemy zrobić liniowym
              >
              > tramwajem po prostu się przesiadając.

No to zycze powodzenia, bo T4+B4 na 2,5,7,9,14,20 to juz raczej nie uswiadczysz.

My poszukujemy udziwnień, chcemy podążać
              > tam, gdzie teczwórką nie podążył jeszcze żaden człowiek, kosmos, ostateczna
              > granica... chyba się za bardzo rozpędziłem ;-)
              >
              > A z tą dwudniową imprezą to oki - ale ty płacisz ;-)

No nie wiem czy ja bo jezeli chcesz robic tzw. fotostopy to przedstawiona trasa
              jest IMO troche za dluga a wten weekend chyba przestawiamy zegarki :-(

pdr Krzysiek
      • krzysiek111 Re: PAVLACK!!!!!!!!!!!! czyli T4+B4 c.d. 21.10.02, 22:21
        pavlack napisał:

> Gość portalu: Locutus napisał(a):
        >
        > > CZEKAMY NA INFORMACJE, DROGI PAVLACKU! Bo chcemy sobie pojeździć od
        > > Kurdwanowa aż do Kopca Wandy w jakiś łikend...
        >
        > Wróciłem ze szkółki dopiero o 16.00 i zaraz zadzwoniłem do MPK, ale nikt nie
        > odbierał... ktoś wie do której godziny pracują w MPK?
        > Jutro spróbuję zadzwonić wcześniej, może się dodzwonię.
        >
        hehehe od 6-14 albo 7-15

pdr Krzysiek
        • pavlack Re: PAVLACK!!!!!!!!!!!! czyli T4+B4 c.d. 21.10.02, 22:25
          krzysiek111 napisał:

> pavlack napisał:
          >
          > > Gość portalu: Locutus napisał(a):
          > >
          > > > CZEKAMY NA INFORMACJE, DROGI PAVLACKU! Bo chcemy sobie pojeździć od
          > > > Kurdwanowa aż do Kopca Wandy w jakiś łikend...
          > >
          > > Wróciłem ze szkółki dopiero o 16.00 i zaraz zadzwoniłem do MPK, ale nikt n
          > ie
          > > odbierał... ktoś wie do której godziny pracują w MPK?
          > > Jutro spróbuję zadzwonić wcześniej, może się dodzwonię.
          > >
          > hehehe od 6-14 albo 7-15
          >

No to spróbuję przed szkołą o 7 rano zadzwonić :-)
    • Gość: Locutus Otablicowanie IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 22.10.02, 03:55
      Mam pomysła - zabierzmy z zajezdni tablice pociągu rezerwowego - uchroni nas to
      przed takimi jajami, jakie miały miejsce np. podczas pożegnania krakowskich
      stodwójek, gdy w Bronowicach zwykli pasażerowie zaczęli się wpychać do tramwaju
      otablicowanego jak czwórka... a ponadto mam jeszcze jeden szaleńczy pomysł -
      zahaczymy o Cichy Kącik, a potem po trasie osiemnastki pojedziemy do Łagiewnik,
      nie? A co gdybyśmy tak zabrali z zajezdni tablice osiemnastki i wykonali ten
      kurs liniowo (tzn. niekoniecznie wg rozkładu jazdy, ale zabierając pasażerów)?
      Wyobrażacie sobie T4+B4 liniowo na osiemnastce? To by było coś...
      • Gość: merphy Re: Otablicowanie IP: *.krakow.tdci.pl 22.10.02, 06:19
        I zamiast kasować bilety , niech dorzucają się na wspólny przejazd :) ... a
        tak na serio to ciekaw jestem jak by to było 18 i skład T4 + B4 :) spooko ..
        dalej dylemat Kurdwanów czy Bieżanów ... Kurdwanów było by nowością a Bieżanów
        jednak tam 9 i nie tylko jak były remonty to też inne np 32 i 33 jeździły i
        warto by to powtóryć T4 + B4 na tamtej pętli .. Tablice trzeba na 100
        wziąść ..ale piersze dowiedzieć się koszty ile to wyjdzie :)
        • Gość: merphy Wagon IP: *.krakow.tdci.pl 22.10.02, 06:25
          JA najchętnije pojechał bym NGT6 tylko chyba za drogo by to wyszło :( ... ale
          były by jeszcze większe jaja ... jak np.Dalibytśmy sobie na wyświetlaczy 22 i
          zajechali na Pl.Centralny a potem Andersa do Mistrzejwoic :) NGT6 w HUCIE :)
          narazie nie było ..ale wykonalne :) ..a jak nei może być BOMBA to na 100
          T4 ..to jest moja opinia ....
          • Gość: merphy Re: Wagon IP: *.krakow.tdci.pl 22.10.02, 14:22
            NO I JAK ?? DZWONIŁ KOTOŚ ???
            • pavlack Re: Wagon 22.10.02, 16:09

> NO I JAK ?? DZWONIŁ KOTOŚ ???

No ja dzwoniłem ok. 15:10 z komórki jak wracałem ze szkoły. A że jechałem w
              Ikarusie, to strasznie słabo było słychać, ale z tego co usłyszałem to 270zł za
              3 godziny + 170 za każdą następną. Czyli za 6 godzin wyszło by ok 780zł + 22%
              Vat = ok. 950 zł. Czyli gdyby było 30 osób, koszt wyniósłby 30 zł/osobę.

Próbowałem jeszcze później z domu zadzwonić, ale w MPK pracują tylko do 15:30 i
              się nie dodzwoniłem.
              Jutro zadzwonię jeszcze raz trochę wcześniej (bo wcześniej będę w domu), żeby
              się upewnić, ale orientacyjny koszt macie. Jutro też zapytam się o skunksa, ale
              myślę, że wyjdzie dużo drożej.
              • Gość: merphy Re: Wagon IP: *.krakow.tdci.pl 22.10.02, 16:22
                > 270zł za 3 godziny + 170 za każdą następną. Czyli za 6 godzin wyszło by ok
                780zł + 22%
                > Vat = ok. 950 zł. Czyli gdyby było 30 osób, koszt wyniósłby 30 zł/osobę.

E TO NIE TAK ŹLE .... MOŻE UDA SIĘ SZYBCIEJ OBLECIEĆ W KOŃCU NIE BĘDZIEMY
                STALI NA PSZYSTNKACH A FOTOSTOPY TO SZYBCIUTKO BĘDZIEMY ROBIĆ ... 30 OSÓB
                MYŚLE ŻE SIĘ UDA

> Jutro zadzwonię jeszcze raz trochę wcześniej (bo wcześniej będę w domu),
                żeby
                > się upewnić, ale orientacyjny koszt macie. Jutro też zapytam się o skunksa,
                ale
                >
                > myślę, że wyjdzie dużo drożej.

ALE O ILE CIEKAWIEJ :) ..ale szybciej było by ..bo na pewno byśmy na PLSZEWÓ i
                WALCOWNIE NIE JECHALI :D ... tylko Bieżanów , Borek Fałęcki , ew .Cichy Kącik
                ale na 3 maja rujna ale moża na jeden raz się zgodza .. BRONOWCIE NOWE !!! i
                MISTRZEJOWICE I PIASTÓW !! .. i mysle że to szybciej by zajeło niż 6 godzin :D
                • pavlack Re: Wagon 22.10.02, 16:30

> > 270zł za 3 godziny + 170 za każdą następną. Czyli za 6 godzin wyszło by ok
                  >
                  > 780zł + 22%
                  > > Vat = ok. 950 zł. Czyli gdyby było 30 osób, koszt wyniósłby 30 zł/osobę.
                  >
                  > E TO NIE TAK ŹLE .... MOŻE UDA SIĘ SZYBCIEJ OBLECIEĆ W KOŃCU NIE BĘDZIEMY
                  > STALI NA PSZYSTNKACH A FOTOSTOPY TO SZYBCIUTKO BĘDZIEMY ROBIĆ

3 godziny można na pewno jeździć, bo za to się płaci 270. A o ile dłużej
                  będziemy jeździć to się okaże :-)

> ... 30 OSÓB
                  > MYŚLE ŻE SIĘ UDA

Ja też tak myślę... wystarczy tylko dobrze to rozreklamować :-)

>
                  > > Jutro zadzwonię jeszcze raz trochę wcześniej (bo wcześniej będę w domu),
                  > żeby
                  > > się upewnić, ale orientacyjny koszt macie. Jutro też zapytam się o skunksa
                  > ,
                  > ale
                  > >
                  > > myślę, że wyjdzie dużo drożej.
                  >
                  > ALE O ILE CIEKAWIEJ :) ..ale szybciej było by ..bo na pewno byśmy na PLSZEWÓ
                  i
                  > WALCOWNIE NIE JECHALI :D ... tylko Bieżanów , Borek Fałęcki , ew .Cichy Kącik
                  > ale na 3 maja rujna ale moża na jeden raz się zgodza .. BRONOWCIE NOWE !!! i
                  > MISTRZEJOWICE I PIASTÓW !!

Na Mistrzejowice i Piastów nie dojedziesz z powodu stanu Kocmyrzowskiej... Ale
                  myślę, że imprezę z NGT6 to się zrobi jak one będą szły do kasacji :-)
                  Na razie trzeba pożegnać T4+B4

> .. i mysle że to szybciej by zajeło niż 6 godzin :D

No tak, ale znowu drożej za godzinę, czyli koszt by wyszedł ten sam :-)
                  • Gość: merphy Re: Wagon IP: *.krakow.tdci.pl 22.10.02, 16:46
                    :) NGT 6 spokojnie dojedzie się na Piastów i Mistrzejowice bo Kocmyrzowską
                    jedzie się na Wzgórza Krzesławickie ... a my pojechalibyśmy Al.Jana Pawała 2
                    do Pl.Centralnego i gen Andersa po nowych torach !! .. no masz racje trzeba
                    pożegnać T4 :) w końcu to on już zniknei z naszych torów :) ale chyba sam
                    przyznasz racje że atrakcją było by jechać NGT 6 do Piastowa :) T4 już tam
                    było a BOMBARDIER nie :) ..ale chyba jednak to T4 :) .. chociaż zobaczymy jaka
                    cena NGT 6
                    • pavlack Re: Wagon 22.10.02, 17:04

> :) NGT 6 spokojnie dojedzie się na Piastów i Mistrzejowice bo Kocmyrzowską
                      > jedzie się na Wzgórza Krzesławickie ... a my pojechalibyśmy Al.Jana Pawała 2
                      > do Pl.Centralnego i gen Andersa po nowych torach !! .. no masz racje trzeba
                      > pożegnać T4 :) w końcu to on już zniknei z naszych torów :) ale chyba sam
                      > przyznasz racje że atrakcją było by jechać NGT 6 do Piastowa :) T4 już tam
                      > było a BOMBARDIER nie :) ..ale chyba jednak to T4 :) .. chociaż zobaczymy
                      jaka
                      > cena NGT 6

Ja tam wolę T4+B4. A z bombardierem to możemy sobie najwyżej zdjęcie zrobić na
                      Kurdwanowie :-)
    • pavlack Re: PAVLACK!!!!!!!!!!!! czyli T4+B4 c.d. 22.10.02, 16:44

> CZEKAMY NA INFORMACJE, DROGI PAVLACKU! Bo chcemy sobie pojeździć od
      > Kurdwanowa aż do Kopca Wandy w jakiś łikend...

Ok, koszt mniej więcej znacie, więc robimy wstępną listę chętnych. Z tego co
      pamiętam, to zgłosili się:
      - merphy
      - Locutus
      - kuba203
      - pavlack czyli ja
      Nie wiem jak Yogi, mtq, Adaś - odezwijcie się.
      Wyślę za chwilę wstępne info na pl.misc.transport.miejski, zobaczymy ile osób
      będzie, myślę też, że należałoby wysłać maile do krakowskich miłośników, którzy
      nie udzielają się na forum ani na pl.misc.transport.miejski.

Wtedy policzymy chętnych i zobaczymy czy się opłaci.
      • kuba203 Re: PAVLACK!!!!!!!!!!!! czyli T4+B4 c.d. 22.10.02, 17:12
        Ja tak pokrótce moje uwagi:
        1) Jestem skłonny zrezygnować z Kurdwanowa, jeśli nie będzie się go dało z
        Bieżanowem pogodzić, Bieżanów MUSI BYĆ!!!
        2) Trójkątowanie na Dworcowej też byłoby atrakcją, gdyby nam to nie zwięszkyło
        znacząco kosztów, to jestem za :)))
        3) Na kurs z pasażerami wątpię, żeby się MPK zgodziło :(((
        4) Poza tym w NH nie mają tablic 18 :)))
        5) Z Wawrzyńca nie powinno być problemów, tylko ktoś musiałby szyny przeczyścić
        na skręcie na most, bo tego łuku nikt nie używał chyba od wieków :)))
        • Gość: merphy Re: PAVLACK!!!!!!!!!!!! czyli T4+B4 c.d. IP: *.krakow.tdci.pl 22.10.02, 17:30
          kuba203 napisał:

> Ja tak pokrótce moje uwagi:
          > 1) Jestem skłonny zrezygnować z Kurdwanowa, jeśli nie będzie się go dało z
          > Bieżanowem pogodzić, Bieżanów MUSI BYĆ!!!

AD ! MUSI BYĆ TEŻ SIĘ ZASTANOWIŁEM I BIEŻANÓW TRZEBA ZALICZYĆ !!!

> 2) Trójkątowanie na Dworcowej też byłoby atrakcją, gdyby nam to nie
          zwięszkyło
          > znacząco kosztów, to jestem za :)))

MYŚLE ŻE TYLKO TO ILE TRZEBA WIĘCEJ CZASU NA NAWRÓCENIE !!! ALE JA WIERZE ŻE
          SIĘ UDA

> 3) Na kurs z pasażerami wątpię, żeby się MPK zgodziło :(((

WŁASNIE .. Z RESZTĄ NAS TYLE BĘDZIE ŻE CAŁY WAGON BĘDZIE ZAPCHANY :)

> 4) Poza tym w NH nie mają tablic 18 :)))

A TBLICE POCIĄGY REZERWOWEGO :)

> 5) Z Wawrzyńca nie powinno być problemów, tylko ktoś musiałby szyny
          przeczyścić
          >
          > na skręcie na most, bo tego łuku nikt nie używał chyba od wieków :)))

TYLKO KTO ? CZEKAM NA PROPOZYJCE :)

I MOJA OPNIA JAK KOSZT T4 JEST NIE WIELE NIŻSZY OD NGT6 TO JA WOLE SKUNKSA ...
          • kuba203 Re: PAVLACK!!!!!!!!!!!! czyli T4+B4 c.d. 22.10.02, 17:47

> MYŚLE ŻE TYLKO TO ILE TRZEBA WIĘCEJ CZASU NA NAWRÓCENIE !!! ALE JA WIERZE ŻE
            > SIĘ UDA

Trzeba ściągnąć nadzór ruchu, żeby nam jakiś pojazd blachosmrodowy nie
            przywalił przy cofaniu :)))

> A TBLICE POCIĄGY REZERWOWEGO :)

Ale z takim tablicami nie pojedziesz jako liniowy :)))

> TYLKO KTO ? CZEKAM NA PROPOZYJCE :)

Nadzór ruchu :)))

>
            > I MOJA OPNIA JAK KOSZT T4 JEST NIE WIELE NIŻSZY OD NGT6 TO JA WOLE
            SKUNKSA ...

Ma być T4 i już, o to w tej imprezie chodzi, żeby był T4, poza tym Skunksem
            wiele nie pojeździsz (przynajmniej połowa tras odpada)...
            • Gość: merphy Re: PAVLACK!!!!!!!!!!!! czyli T4+B4 c.d. IP: *.krakow.tdci.pl 22.10.02, 17:51
              NP TO OKI T4 I TYLE !!!!!

I NA PRÓBUJEMY ZAŁATWIĆ ZAWRACANIE NA 3KĄCIE NA DWORCOWEJ !!

I OCZYŚCIĆ ŁUK Z WAWRZYŃCA NA MOST :)

I JEDZIEMY !!
              • kuba203 Re: PAVLACK!!!!!!!!!!!! czyli T4+B4 c.d. 22.10.02, 18:06
                Pisz bez kapsloka, plizzzz :)))
                Trzaby termin ustalić, ja jestem za jakąś sobotą, aczkolwiek w razie czego mogę
                się poświęcić i jechać nawet w środku tygodnia :)))
            • pavlack Re: PAVLACK!!!!!!!!!!!! czyli T4+B4 c.d. 23.10.02, 14:13
              kuba203 napisał:

> Gość portalu: merphy napisał(a):
              >
              > > MYŚLE ŻE TYLKO TO ILE TRZEBA WIĘCEJ CZASU NA NAWRÓCENIE !!! ALE JA WIERZE
              > ŻE
              > > SIĘ UDA
              >
              > Trzeba ściągnąć nadzór ruchu, żeby nam jakiś pojazd blachosmrodowy nie
              > przywalił przy cofaniu :)))

50 zł/h bodajże kosztuje jeden ludzik z nadzoru ruchu. Więc nie powinno być
              problemu.

>
              > > A TBLICE POCIĄGY REZERWOWEGO :)
              >
              > Ale z takim tablicami nie pojedziesz jako liniowy :)))

Hehe :-)

>
              > > TYLKO KTO ? CZEKAM NA PROPOZYJCE :)
              >
              > Nadzór ruchu :)))

Myślę, że nie trzeba wcale czyścić. 2 lata temu była impreza 2x102Na i ta
              zwrotnica była używana :-)

>
              > >
              > > I MOJA OPNIA JAK KOSZT T4 JEST NIE WIELE NIŻSZY OD NGT6 TO JA WOLE
              > SKUNKSA ...
              >
              > Ma być T4 i już, o to w tej imprezie chodzi, żeby był T4, poza tym Skunksem
              > wiele nie pojeździsz (przynajmniej połowa tras odpada)...

O właśnie!
        • Gość: Locutus Re: PAVLACK!!!!!!!!!!!! czyli T4+B4 c.d. IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 23.10.02, 02:35
          Dlaczego MPK miałoby się nie zgodzić na kurs z pasażerami? Przecież my płacimy
          za wynajęcie i możemy sobie nawet pawiana w tym tramwaju wozić ;-)
          A serio - przecież niejednokrotnie różne oragnizacje wynajmują tramwaje i WOŻĄ
          nimi pasażerów, nie? Ostatnio sobie bryka taki GT6 na trasie ósemki, tylko nie
          wiem z jakiej okazji, bo te ulotki, co na nim wiszą, to jakieś takie strasznie
          małe... raz puścili nawet wynajętego skunksa na #8!!!
          • Gość: merphy Skunks n 8 ??!! IP: *.krakow.tdci.pl 23.10.02, 07:02

> raz puścili nawet wynajętego skunksa na #8!!!

NA SERIO CZY TYLKO SOBIE JAJA ROBISZ ?????????????????
            • Gość: Clint Re: Skunks n 8 ??!! IP: Odrzanska4:* 23.10.02, 09:41
              Ze skunksem na 8 to swieta prawda. Wczoraj przerzucajac kanaly wlaczylem na
              chwile TV Krakow, a tam relacja z wagonu NGT6, jakis kolo sie pluje o
              wyborach. Okazalo sie ze lista nr 8 kandydujaca do wyborow wynajela skunksa
              jezdzacego na 8-ce.
              • kuba203 Re: Skunks n 8 ??!! 23.10.02, 13:40
                8 ma szczęście do wszelkich akcji promocyjnych, prawie wszystkie w mieście
                odbywają się właśnie na tej linii :))) W sumie, to nie wiem, dlaczego.
        • Gość: Locutus Re: PAVLACK!!!!!!!!!!!! czyli T4+B4 c.d. IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 24.10.02, 02:27
          A dlaczego nie mają tablic 18? a tablice ósemki jakoś mają, chociaż normalnie
          nie obsługują tej linii - jeździ przecież ten wynajęty GT6 na ósemce w pełnym
          otablicowaniu (tylko zamiast tabliczki kierunkowej ma "Linia Specjalna").
          • kuba203 Re: PAVLACK!!!!!!!!!!!! czyli T4+B4 c.d. 24.10.02, 16:23

> a tablice ósemki jakoś mają, chociaż normalnie
            > nie obsługują tej linii - jeździ przecież ten wynajęty GT6 na ósemce w pełnym
            > otablicowaniu (tylko zamiast tabliczki kierunkowej ma "Linia Specjalna").

Tak, ale on najpierw przejeżdżał jako "służbowy" do zajezdni do Podgórza, i
            dopiero stamtąd wyjeżdżał na trasę :))) Można było zobaczyć GT6 z
            tablicą "Zajezdnia Podgórze" :)))
    • Gość: Locutus Ostateczna trasa IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 23.10.02, 06:15
      Czyli nasza ostateczna trasa będzie wyglądać tak:

ZAJ. NOWA HUTA - Mrozowa - WALCOWNIA - Mrozowa - Ujastek - KOPIEC WANDY -
      Igołomska - PLESZÓW - Igołomska - Al. Jana Pawła II - Mogilska - Lubicz -
      Basztowa - Długa - Kamienna - DWORZEC TOWAROWY - Dra Twardego - KROWODRZA
      GÓRKA - Dra Twardego - Kamienna - Długa - Dunajewskiego - Piłsudskiego - Al.
      III Maja - CICHY KĄCIK - Al. III Maja - Piłsudskiego - Franciszkańska -
      Gertrudy - Stradomska - Monte Cassino - Kapelanka - ŁAGIEWNIKI - Kalwaryjska -
      Limanowskiego - Wielicka - Witosa - KURDWANÓW - Witosa - Wielicka - DWORCOWA -
      Wielicka - Teligi - BIEŻANÓW NOWY - Teligi - Wielicka - Starowiślna -
      Grzegórzecka - Al. Pokoju - Bieńczycka - Kocmyrzowska - WZGÓRZA KRZESŁAWICKIE -
      Kocmyrzowska - Łowińskiego - ZAJ. NOWA HUTA

uff... mam nadzieję, że niczego nie pokręciłem...
      • Gość: merphy Re: Ostateczna trasa IP: *.krakow.tdci.pl 23.10.02, 07:04
        Zaniast tych wzgórz to nie wiem czy nie fajniej były by mistrzejowice lub
        Piastów ...
        • kuba203 Re: Ostateczna trasa 23.10.02, 12:51

> Zaniast tych wzgórz to nie wiem czy nie fajniej były by mistrzejowice lub
          > Piastów ...

Jak dla mnie, to to już wszystko jedno :)))
          Proszę o propozycje terminu :)))
          • pavlack Re: Ostateczna trasa 23.10.02, 14:19
            kuba203 napisał:

>
            > > Zaniast tych wzgórz to nie wiem czy nie fajniej były by mistrzejowice lub
            > > Piastów ...
            >
            > Jak dla mnie, to to już wszystko jedno :)))
            > Proszę o propozycje terminu :)))

Wzgórza są po to, żeby można było pofocić na splocie torów na wiadukcie -
            przyjezdni to lubią :-)
            Propozycja terminu:
            Ta sobota odpada, bo za mało czasu trochę - na razie na chętnych z p.m.t.m się
            dwie osoby zgłosiły - jedna z Katowic, i jedna z Krakowa (webmaster
            www.hydrogeo.pl/komunikacja) ale ten z Krakowa powiedział, że będzie chętny
            tylko wtedy gdy będzie ok. 100 osób, bo on więcej niż 10 zł nie zapłaci...
            W następną sobotę jest Wszystkich Świętych, więc odpada
            9 listopada jest już jakaś impreza w Gdańsku zapowiedziana z Ikarusem, więc
            odpada.
            Pierwszy wolny termin to 16 listopada.
            • Gość: Locutus Re: Ostateczna trasa IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 24.10.02, 01:38
              A więc 16.11.2002 i już!
      • pavlack Re: Ostateczna trasa 23.10.02, 14:14

> Czyli nasza ostateczna trasa będzie wyglądać tak:
        >
        > ZAJ. NOWA HUTA - Mrozowa - WALCOWNIA - Mrozowa - Ujastek - KOPIEC WANDY -
        > Igołomska - PLESZÓW - Igołomska - Al. Jana Pawła II - Mogilska - Lubicz -
        > Basztowa - Długa - Kamienna - DWORZEC TOWAROWY - Dra Twardego - KROWODRZA
        > GÓRKA - Dra Twardego - Kamienna - Długa - Dunajewskiego - Piłsudskiego - Al.
        > III Maja - CICHY KĄCIK - Al. III Maja - Piłsudskiego - Franciszkańska -
        > Gertrudy - Stradomska - Monte Cassino - Kapelanka - ŁAGIEWNIKI - Kalwaryjska -

> Limanowskiego - Wielicka - Witosa - KURDWANÓW - Witosa - Wielicka - DWORCOWA -

> Wielicka - Teligi - BIEŻANÓW NOWY - Teligi - Wielicka - Starowiślna -
        > Grzegórzecka - Al. Pokoju - Bieńczycka - Kocmyrzowska - WZGÓRZA
        KRZESŁAWICKIE -
        >
        > Kocmyrzowska - Łowińskiego - ZAJ. NOWA HUTA
        >
        > uff... mam nadzieję, że niczego nie pokręciłem...

pokręciłeś :-) Z Łagiewnik jedziemy przez Dietla i Starowiślną, żeby o
        Wawrzyńca zachaczyć :-)
        • Gość: merphy WyBoRcZa BoMbA nA 8 :) IP: *.krakow.tdci.pl 23.10.02, 15:12
          Nie wiek ktoś ile jeszcze będzie jeździł skunks na 8 ?? i czy jeździ jeszcze
          dzisiaj ??

Oki będe pisał bez Caps Locka :) ...

Termin wycieczki mi jest obojętny ..ale najlepiej była by to sobota ... lub w
          środku tygodnia rano :) bo wtedy mam szkołe :) ... pozatym już koło 16- 17
          bedzie ciemno to jak te zdjęcia robić ...

Czekan na info o skunksie na 8 :0 bo jutro bym sobie zrobił sesje zdjęciową
          jego ..ale nie wiem czy bedzie jeździł ...pozdro ..
          • pavlack wynikły pewne komplikacje 23.10.02, 16:19
            Otóż wynikły pewne komplikacje dotyczące wycieczki. Dzwoniłem dzisiaj jeszcze
            raz do MPK, żeby upewnić się o cenę wynajmu i niestety wyjdzie drożej (tak to
            jest jak się gada przez telefon w Ikarusie).
            Otóż koszt wynajęcia wagonu ZABYTKOWEGO jakim wg. nich jest T4+B4 (co jest
            bzdurą, bo to nie żaden zabytek) wynosi 521 zł 31 gr za 3 pierwsze godziny (i
            na 3 godziny trzeba minimalnie go wynająć) + 173 zł 77 gr za każdą kolejną
            godzinę. Jedynym pocieszeniem jest to, że Vat wynosi nie 22% (jak pisałem) ale
            7%.
            Czyli po podliczeniu wszystkiego wychodzi:
            1042 zł 62 gr + 73 zł VAT = 1115 zł 62 gr. (za 6 godzin)
            Gdybyśmy skrócili wycieczkę do 5 godzin, to kosztowałoby to 930 zł.
            Więc teraz proszę o decyzję: czy wywalamy jakiś punkt programu i jeździmy
            godzinę krócej, czy płacimy drożej.

No chyba, że uda nam się znaleźć tyle chętnych, żeby możnabyło jeździc 6 godzin
            i żeby koszt był w miarę niski. Ja proponuję wysłać info o wycieczce do Koła
            Miłośników przy Technikum Kolejowym, oraz do tego na Wawrzyńca i do wszystkich
            miłośników niezrzeszonych (np. do autora www.psmkms.ipx.pl).

P.S. Pytałem się też o skunksy. Powiedzieli że nie wynajmują. Ciekawe tylko
            skąd się wziął ten skunks na 8...
            • Gość: merphy Re: wynikły pewne komplikacje IP: *.krakow.tdci.pl 23.10.02, 17:22
              zobaczymy ile chętnych będzie !! jak dużo to jedziemy jak najdłużej :) a jak
              mało to skracamy ... albo nie .. :) ..
              PS zadzwonie do nich ja i się spytam co robi skunks na 8 !!
              • pavlack Re: wynikły pewne komplikacje 23.10.02, 17:25

> zobaczymy ile chętnych będzie !! jak dużo to jedziemy jak najdłużej :) a jak
                > mało to skracamy ... albo nie .. :) ..

No raczej trzeba będzie skrócić. Albo odwołać. Bo gdy będzie np. tylko 10
                chętnych, to wątpię żeby ktoś chciał płacić po 100 zł za przejazd.
                • kuba203 Re: wynikły pewne komplikacje 23.10.02, 17:49
                  pavlack napisał:

> No raczej trzeba będzie skrócić. Albo odwołać. Bo gdy będzie np. tylko 10
                  > chętnych, to wątpię żeby ktoś chciał płacić po 100 zł za przejazd.

Heh, ale dają w dupę w tym MPK... To dlaczego zabytkowe wagony jeżdżą liniowo
                  na 16? Dziwne, dporawdy...
                  Ale ile by to wyszło na osobę, gdybyśmy pozostali przy dotychczasowej trasie i
                  ilości osób?
                  A co do terminu, 16.11. jest ok :)))
                  • pavlack Re: wynikły pewne komplikacje 23.10.02, 19:59
                    kuba203 napisał:

> pavlack napisał:
                    >
                    > > No raczej trzeba będzie skrócić. Albo odwołać. Bo gdy będzie np. tylko 10
                    > > chętnych, to wątpię żeby ktoś chciał płacić po 100 zł za przejazd.
                    >
                    > Heh, ale dają w dupę w tym MPK... To dlaczego zabytkowe wagony jeżdżą liniowo
                    > na 16? Dziwne, dporawdy...

Spróbuję zamailować do dyrektora MPK, żeby wspomógł miłośników i wypożyczył
                    taniej. A jak nie, to mój wujek zna kierownika zajezdni w NH, to może coś się u
                    niego uda załatwić.

> Ale ile by to wyszło na osobę, gdybyśmy pozostali przy dotychczasowej trasie
                    i
                    > ilości osób?

przy 30 osobach wychodzi 37zł/os. Dla porównania - w innych miastach imprezy są
                    najcześciej po 10-15 zł. Nasze MPK to zdziercy :-(

> A co do terminu, 16.11. jest ok :)))

Mi też pasuje:-)
                    • Gość: Locutus Re: wynikły pewne komplikacje IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 24.10.02, 01:50
                      Nie no, aż takim fanatykiem to ja nie jestem, jak mam dawać więcej niż 20 zeta,
                      to sobie pojeżdżę szesnastką lub dwudziestką jedynką od pętli do pętli w jakąś
                      sobotę przez cały dzień i wyjdzie mnie to taniej, a właściwie to nic, bo mam
                      kartę :-P
                      • Gość: Locutus Re: wynikły pewne komplikacje IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 24.10.02, 01:51
                        T4 zabytkowy... GRRRRRRRRRR!!!
                • Gość: Locutus Re: wynikły pewne komplikacje IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 24.10.02, 02:30
                  Ewentualne proponowane skróty to: rezygnacja z Cichego Kącika i przejazd prosto
                  z Krowodrzy Górki przez Westerplatte, Starowiślną, Dajwór, Wawrzyńca, Na
                  Zjeździe, do Kurdwanowa. Ale szkoda by było obcinać trasy osiemnastki... jak
                  nam nie obniżą ceny, to zdaje się, że będzie trzeba...
    • Gość: merphy czekam na informacje !! IP: *.krakow.tdci.pl 23.10.02, 21:27
      Ja niestety przez tydzień nie będie miał kompa więc się z Wami żegnam na ten
      czas i jak przyjde to mysle że już podejmiecie jakąś decyzje o wyjeździe .. ja
      za ten czas szukam chętnych na przejazd T4 :) ..

A jeszcze taka opinia :)

A nie ciekawiej by było gdybyśmy jechali samym wagonem T4 ???????? a nei T4 +
      B4 ??? przeciez to by była wielka atrakcja a rozdzielić to nie ma problemu ...

Czekam na Wasze propozycje !!! do przeczytanai za tydzień pozdro !!
      • pavlack Re: czekam na informacje !! 23.10.02, 21:32

>
        > A nie ciekawiej by było gdybyśmy jechali samym wagonem T4 ???????? a nei T4 +
        > B4 ??? przeciez to by była wielka atrakcja a rozdzielić to nie ma
        problemu ...

No nie wiem - znając nasze MPK... mogą sobie za to jeszcze więcej policzyć.
        A poza tym chodzi o to, żeby pożegnać T4+B4, a nie same T4 - przecież one
        osobno nie jeździły w Krakowie nigdy.
        • Gość: merphy Re: czekam na informacje !! IP: *.krakow.tdci.pl 23.10.02, 22:33
          > No nie wiem - znając nasze MPK... mogą sobie za to jeszcze więcej policzyć.
          > A poza tym chodzi o to, żeby pożegnać T4+B4, a nie same T4 - przecież one
          > osobno nie jeździły w Krakowie nigdy.

Jeździły ...
          Kiedyś pare lat temu ...koło 94 , 95 roku w Wigilie chyba to było jeździły na
          7 ... jeszcze kiedyś na początku w związku z remontem B4 również jeźdzły
          solowo T4 więc widok pojedynczej T4 jest znany :)))))pozdro

Nie sądze żeby sobie policzyli więcej .... zastanwawiam się czy przypadkiem
          sobie mniej nie policzą bo to wtedy 1 wagon a nie 2 :) pozdowaim za tydzień
          jestem !!
          • pavlack Re: czekam na informacje !! 23.10.02, 22:41

> > No nie wiem - znając nasze MPK... mogą sobie za to jeszcze więcej policzyć
            > .
            > > A poza tym chodzi o to, żeby pożegnać T4+B4, a nie same T4 - przecież one
            > > osobno nie jeździły w Krakowie nigdy.
            >
            >
            > Jeździły ...
            > Kiedyś pare lat temu ...koło 94 , 95 roku w Wigilie chyba to było jeździły na
            > 7 ... jeszcze kiedyś na początku w związku z remontem B4 również jeźdzły
            > solowo T4 więc widok pojedynczej T4 jest znany :)))))pozdro
            >

No racja, zapomniałem o tym :-) Ale większość swojej służby przejeździły w
            składach :-)

> Nie sądze żeby sobie policzyli więcej .... zastanwawiam się czy przypadkiem
            > sobie mniej nie policzą bo to wtedy 1 wagon a nie 2 :)

Nigdy nic nie wiadomo:-)
            Ale ja obstaję jednak przy T4+B4
            • Gość: merphy Re: czekam na informacje !! IP: *.krakow.tdci.pl 23.10.02, 23:02
              Nio ..może i masz racje niech będzie to T4 + B4 :) ... tak bedzie najlepiej
              teraz szukamy chętnych !!! ja mam czas tydzień cały !!!
              • pavlack Re: czekam na informacje !! 23.10.02, 23:08

> Nio ..może i masz racje niech będzie to T4 + B4 :) ... tak bedzie najlepiej
                > teraz szukamy chętnych !!! ja mam czas tydzień cały !!!

Właśnie wysłałem maila do Zarządu MPK z prośbą o tańsze wypożyczenie wagonu
                oraz o możliwość trójkątowania na Dworcowej. Módlcie się o to, żeby
                odpowiedzieli pozytywnie :-)
                • Gość: ADAŚ I WY W TO WIERZYCIE IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 23.10.02, 23:24
                  pavlack napisał:

>
                  > > Nio ..może i masz racje niech będzie to T4 + B4 :) ... tak bedzie najlepi
                  > ej
                  > > teraz szukamy chętnych !!! ja mam czas tydzień cały !!!
                  >
                  > Właśnie wysłałem maila do Zarządu MPK z prośbą o tańsze wypożyczenie wagonu
                  > oraz o możliwość trójkątowania na Dworcowej. Módlcie się o to, żeby
                  > odpowiedzieli pozytywnie :-)

Ja jako starszy podziwiam Was (naprawdę - nie ironizuję) , że wierzycie w to,
                  iż uda się Wam wynająć ten tramwaj. Jakoś mnie się nie chce w to wierzyć. Ale
                  życzę powodzenia. Ja tam chyba będę się musiał jednak "16" albo "21"
                  przejechać.
                  A tak baj de łej !!! Czy nie będzie jakieś nowej dostawy z Norymbergi.
                  Przydałyby się nowe GT6 na "2", "7", "11" a nawet "18" i "20"
                  To tak razem 17 wozów.
                  • pavlack Re: I WY W TO WIERZYCIE 24.10.02, 16:56
                    Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> pavlack napisał:
                    >
                    > > Gość portalu: merphy napisał(a):
                    > >
                    > > > Nio ..może i masz racje niech będzie to T4 + B4 :) ... tak bedzie na
                    > jlepi
                    > > ej
                    > > > teraz szukamy chętnych !!! ja mam czas tydzień cały !!!
                    > >
                    > > Właśnie wysłałem maila do Zarządu MPK z prośbą o tańsze wypożyczenie wagon
                    > u
                    > > oraz o możliwość trójkątowania na Dworcowej. Módlcie się o to, żeby
                    > > odpowiedzieli pozytywnie :-)
                    >
                    >
                    > Ja jako starszy podziwiam Was (naprawdę - nie ironizuję) , że wierzycie w to,
                    > iż uda się Wam wynająć ten tramwaj. Jakoś mnie się nie chce w to wierzyć. Ale
                    > życzę powodzenia. Ja tam chyba będę się musiał jednak "16" albo "21"
                    > przejechać.

Jak ma się nie udać, jak już jest wszystko załatwione prawie. MPK odpowiedziało
                    bowiem na mój list, i mogą udzielić nam 20% zniżki. Czyli koszt wyniesie 868
                    zł. (przy 30 osobach 30zł/os.)
                    • kuba203 Cudotwórca... Chylę czoła... 24.10.02, 17:02
                      pavlack napisał:

Jak Ci się udało to zrobić?
                      • pavlack Re: Cudotwórca... Chylę czoła... 24.10.02, 17:07
                        kuba203 napisał:

> pavlack napisał:
                        >
                        > Jak Ci się udało to zrobić?

Po prostu napisałem maila na zarzad@mpk.krakow.pl, że 1100 zł to na kieszenie
                        miłośników trochę za dużo, no i prokurent MPK S.A. (kto to taki? :-) odpisał
                        mi, że 20% rabatu moga dać. I tyle :-)
                        • Gość: Locutus Re: Cudotwórca... Chylę czoła... IP: *.lama.net.pl 25.10.02, 05:00
                          Moje gratulacje!!!
                          • pavlack Re: Cudotwórca... Chylę czoła... 25.10.02, 16:21

> Moje gratulacje!!!

dziękuję :-)
                • Gość: Locutus Re: czekam na informacje !! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 24.10.02, 01:54
                  kuba203 - do kościoła!
                  pavlack - do meczetu!
                  A ja idę zorganizować jakieś modły satanistyczne połączone z rytualną orgią ;-)

Może bogowie będą nam sprzyjać...
                  • Gość: merphy Re: czekam na informacje !! IP: *.krakow.tdci.pl 24.10.02, 06:21
                    A ja do cerkwi prawosławnej :) ...
                    • kuba203 Re: czekam na informacje !! 24.10.02, 16:31
                      Już lecę do kościoła, spróbuję ściągnąć posiłki na modły!!! :)))
                      Ale tak sobie też myślałem, czy przypadkiem za T4+B4 nie policzą sobie
                      podwójnej stawki, bo to 2 wagony...
                      • pavlack Re: czekam na informacje !! 24.10.02, 17:39
                        kuba203 napisał:

> Już lecę do kościoła, spróbuję ściągnąć posiłki na modły!!! :)))
                        > Ale tak sobie też myślałem, czy przypadkiem za T4+B4 nie policzą sobie
                        > podwójnej stawki, bo to 2 wagony...

Nie powinni...
                        To jak już wszystko jasne, to ja piszę oficjalny komunikat i rozsyłam wszędzie
                        gdzie się da. Aha, jaka godzina rozpoczęcia imprezy? 9.00 może być?
                        • Gość: Locutus Re: czekam na informacje !! IP: *.lama.net.pl 25.10.02, 05:01
                          Jak dla mnie - może być! I ściągnij jak najwięcej ludu, żeby się opłaciło!
                          • Gość: Locutus PAVLACK!!! IP: *.lama.net.pl 25.10.02, 05:16
                            Wyślij wiadomości do ludzi z kmkkm.tk.krakow.pl wprawdzie stronkę mają
                            gównianą, ale może się załapią na taką imprezę...
                            • pavlack Re: PAVLACK!!! 25.10.02, 16:23

> Wyślij wiadomości do ludzi z <a
                              href="kmkkm.tk.krakow.pl"target="_blank"
                              > >kmkkm.tk.krakow.pl</a> wprawdzie stronkę mają
                              > gównianą, ale może się załapią na taką imprezę...

Wyślę, wyślę. Aha, rozpoczęcie będzie jednak później - ok. 9.30 lub 10.00,
                              ponieważ dużo pociągów z innych miast przyjeżdża ok. 8.30 i niektórzy mogliby
                              nie zdążyć
                              • kuba203 Re: PAVLACK!!! 25.10.02, 18:15
                                Rozpoczęcie - obojętne, o której, byle nie o 6 rano :)))
                                • Gość: Locutus Re: PAVLACK!!! IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 25.10.02, 21:44
                                  No faktycznie o szóstej to trochę za późno. Ale piąta ci pasuje? ;-)
                                  • kuba203 Re: PAVLACK!!! 25.10.02, 21:45

> No faktycznie o szóstej to trochę za późno. Ale piąta ci pasuje? ;-)

Nooo, ostatecznie 5 może być :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka