Gość: andrzej IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.02, 06:41 Smutne to, ale ci zomowcy i milicjanci zajmują kierownicze stanowiska w naszej policji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jola Re: Chłopak z zenitem IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.11.02, 02:15 Byłam wtedy na Rynku. Byłam studentką i wszyscy, niezależnie od uczelni przychodziliśmy 13 pomodlić się za Ojczyznę. widziałam oprawców zomowców, widziałam jak bili. Przechował mnie wraz z ogromną grupą ludzi jakiś człowiek w swoim mieszkaniu na początku Floriańskiej, tuż przy Rynku. Spotkałam tam przypadkiem mojego brata z Politechniki. Wychodziliśmy parami z tego mieszkania. My ok. 23,00 i wtedy i ja dostałam. Czekali w bocznych uliczkach i bili wszystkich,potem nas puścil, innych pakowali do bud. Wszędzie było pełno gazu. Do dziś nie wiem którędy szliśmy na miasteczko studenckie. Bardzo bolały mnie łydki i plecy,miałam wilgotną poplamioną kolorową wodą podkoszulkę, ale to było nic , mój kolega dostał w twarz, miał rozbity nos i czerwoną pręgę na ukos i plakał z bólu. Nie zapomnę tego dnia, bólu, przerażenia, bezsilności i upodlenia. Teraz tylko w snach ten strach wraca i wtedt znowu się tak strasznie boję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy Re: Chłopak z zenitem IP: *.chicagonet.net 03.02.03, 05:27 tak czytam te bohaterskie wynurzenia i mam wrazenie jak by to byla relacja z czasow okupacji hitlerowskiej. biedni studenci , chowali sie po apartamentach zeby nie dostac po nosie od niedobrych zomowcow...bohaterowie , dziwie sie ze nie dostaliscie medalow za odwage i obrone naszej ojczyzny. studentce sie snia po nocach koszmary. ojejku co za tragedia. smiac mi sie chce z tych bohaterskich wyczynow. o co wam ludzie chodzi. dostawaliscie wpierdol bo chodziliscie na zadymy a nie jakies tam walki o wolnosc...teraz to mozna tak pisac...jasne. szkoda ze tak malo dostaliscie. a ci komunisci z zomo to tacy sami ludzie jak i wy swieci chrzescijanie. moj kumpel odrabial wojsko w zomo i zadnym komunista nie byl....no ale trzeba go wykonczyc bo to komunista zomowiec ....paranoja. byl na paru akcjach i opowiadal jak to wygladalo ...tlum ludzi wscieklych, wrzeszczacych, rzucajacych czym sie da w niedobrych zomowcow - i ten zomowiec, hitlerowiec, komunista (ze tez go nie zalatwilem) mowi do mnie tak: sluchaj, jak bys zobaczyl przed soba sfore wscieklych ludzi rzucajacych w ciebie kamieniami to nie bronilbys sie, nie przypierdoli.... bys z satysfakcja paru gowniarzom? to byla walka o przezycie, jak nie my im to oni nas zajebia... jego slowa. to wszystko - rzygac mi sie chce jak czytam o tych solidarnosciowych bahaterach. Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: Chłopak z zenitem 03.02.03, 10:32 Gość portalu: lysy napisał(a): nie bronilbys sie, nie przypierdoli.... bys z satysfakcja paru gowniarzom? to byla walka o przezycie, jak nie my im to oni nas zajebia... jego slowa. > to wszystko - rzygac mi sie chce jak czytam o tych solidarnosciowych bahaterach. rzygac to sie chce, kiedy czyta sie takie texty jak twój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: Chłopak z zenitem IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.03, 15:42 emin, spoko, łysy nie ma najmniejszego pojęcia o tym, o czym pisze... przesiedział cały stan wojenny po czyims cyckiem i wydaje mu się, że historia to świat w dwóch kolorach: czarnym i białym, przy czym czarny to właściwie biały, tyle że nieco przybrudzony... poza tym, wiesz dobrze jak zmienia sie optyka tego co polskie po wyjeździe do hameryki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy Re: Chłopak z zenitem IP: *.chicagonet.net 04.02.03, 00:51 no jasne ze nie mam pojecia o czym pisze. tak tylko sobie wymyslilem wszystko nie wiedzac na dodatek co sobie wymyslilem i nie dosc ze wymyslilem cos, to jeszcze napisalem o tym. a czarne bedzie wtedy czarne jak napisze ze solidarnosc jest czy byla cacy i wszyscy walczyli w dobrej wierze i nie bylo nikogo kto by manifestowal dla draki lub dla rozwalenia czegokolwiek i kogokolwiek. po prostu sami bohaterowie walczacy z ludobojcami. niech i tak bedzie - zadowoleni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy Re: Chłopak z zenitem IP: *.chicagonet.net 04.02.03, 00:28 no dobrze, przesadzilem z tym rzyganiem - robi mi sie niedobrze w takim razie. mam nadzieje ze nie czytales tego paszkwila ponownie. szkoda zoladka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leonard Re: Chłopak z zenitem IP: *.pk.edu.pl 11.11.02, 11:14 ... a oprawcy tamtych czasów śpią dzisiaj spokojnie. Dlaczego!?...przestępcy z okresu stanu wojennego nie zostali rozliczeni za krzywdy na ludności polskiej. Jaruzelski,Kiszczak i reszta sprzedawczyków PZPR-owska powinna być osądzona. Zdrajcy narodu polskiego za mniejsze grzechy zostali powieszeni! Żyjcie nikczemnicy:HISTORIA wystawi wam laurkę! Odpowiedz Link Zgłoś
forward Re: Chłopak z zenitem 11.11.02, 11:23 Teraz też upadla się ludzi tylko robią to ci którzy mają pieniądze. Władza ekonomiczna XIX wiecznego pracodawcy jest równie brutalna co zomowca. W sumie nic się nie zmieniło a władza ekonomiczna jest bardziej derastyczna niż ta polityczna. Po co tak rozpaczać? Forward Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robol Re: Chłopak z zenitem IP: 80.48.253.* 11.11.02, 13:20 Jaki przejmujący tekst. A może trochę pamięci więcej , bo w Nowej Hucie takie lanie było na porządku dziennym w całym stanie wojennym. A każdego 13 też to prawie apokalipsa. I co MY bojownicy o wolność robotników i inteligencji pracującej karnie dreptamy na ul.Wąwozową bo głodowy zasiłek . Wiwat rewolucja! Ale bylismy głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BGM Re: Chłopak z zenitem IP: *.bj.uj.edu.pl 18.11.02, 19:12 WALCZONO Z KOMUNĄ.W IMIĘ TEGO,ŻE PO UPADKU KOMUNY,BĘDZIE LUDZIOM LEPIEJ....KOMUNA UPADŁA 13 LAT TEMU...CZY JEST LEPIEJ ????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Chłopak z zenitem IP: 80.48.253.* 18.11.02, 19:29 Nie jest lepiej bo niczego oprucz statusu państwa nie zmieniliśmy. Oszuści i nikczemnicy którzy zajmowali stanowiska kierownicze wtedy zajmują je i teraz. Pajęczyna kolezkow jaka byla wtedy istnieje i teraz. Nie został wtedy przerwany łańcuch z przeszłością, zmieniła się tylko jego nazwa. Teraz już za późno bo starzy wyjadacze rozkradli wszystko co było dobrego po komunie a to co jeszcze zostało oddają za darmo unii. Powino się wszystkich rozliczyć tak jak w niemczech. Tyle ze w niemczech była inna sytuacja bo to niemcy zachodnie przejely wschodnie i Ci prawi z zachodu rozliczyli nikczemników ze wschodnich niemiec. A u nas kto miał roliczyć komunistów? Warszawa która była największym w eurpie i polsce gniazdem zła, oszustów i skorumpowanych sprzedawczyków? Oj przepraszam ale komuniści nie są na tyle głupi by samych siebie we własnej komunistycznej warszawskiej stolicy rozliczać :) Paranoja. Teraz na dodatek komuniści wprowadzają nas do unii europejskiej - to naprawdę ewenement na skalę europy (Polska od zawsze była z takich głupot znana a przynajmniej od czasów odkąd stolica jest w Warszawie.) Wspaniała Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BGM Re: Chłopak z zenitem IP: *.bj.uj.edu.pl 18.11.02, 19:20 WALCZONO Z KOMUNĄ, W IMIĘ TEGO ABY BYŁO LUDZIOM LEPIEJ. KOMUNA UAPDŁA 13 LAT TEMU...CZY ABY RZECZYWIŚCIE JEST LEPIEJ ??? Odpowiedz Link Zgłoś
marceliszpak Re: Chłopak z zenitem 03.02.03, 20:23 jasne ze jest lepiej, mozesz na przyklad powiedziec ze masz gdzies ten kraj i wyjechac prawie w dowolnym kierunku. nie twierdze ze jest rozowo ale wkurza mnie juz ten lament frustratow ktorym sie wydawalo ze po 89 bedzie pieknie i ze kazdy dostanie kupe kasy mieszkanie i mercedesa, ze panstwo da prace. tak sobie mysle ze albo to pokolenie musi wymrzec ale panstwo powinno rozdawac prozak na ulicach. do roboty mosci rodacy, bez ciezkiej pracy i dorobiny ryzyka nic sie w zyciu nie osiagnie. dlaczego nikt nie chce zrozumiec ze kazda rewolucja (taka jak i ta w 89) ma swoja cene, jedni na tym wychodza lepiej inni gorzej. z punktu widzenia histori to byl wielki krok do przodu , a o wszystkich frustratach i tak swiat zapomni , takie jest juz zycie czy nam sie podoba czy nie Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Chłopak z zenitem 03.02.03, 22:42 Jest lepiej, znacznie lepiej.Tego się nawet nie da porównać. Tylko ktoś kto nie znał, nie przeżył "TAMTYCH" czasów może bzdurzyć o porównaniach. Nawet to, że możesz pisać swoje "przemyślenia" i nikt Ci za to nic nie robi swiadczy o INNYM ŚWIECIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig Re: Chłopak z zenitem IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 09.02.03, 13:49 To nie zomowcy i milicjanci, którzy bili zajmuja wysokie stanowiska. Bili nasi sasiedzi i znajomi. Przyzwoici ludzie z pozoru. Ale wystarczy im dać odrobine władzy i wychodza z nich zwierzeta. To ten sam gatunek ludzi zajmuje sie teraz pomowieniami i chlapaniem blotem. Doc i pały i znów wróca tamte dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłem tam No i co? O taką Polskę walczyliście!!! IP: 144.106.193.* 12.03.03, 00:18 A pamięta ktoś rok 1989 we Wrocławiu... pierwszy maj to był... tłum otoczył zomowską "budę", w środku był jeden, młody milicjant. Ktoś wrzucił butelkę benzyny do auta... tłum nie pozwolił młodemu chłopakowi wyjść... trzech "zomowców" wytorowało sobie pałkami drogę do kumpla przez kilkutysięczny tłum aby go uratować.. Co Wy na to "ostatni sprawiewdliwi" tego świata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trudny Tobie potrzebne są hasła? IP: *.localdomain 12.03.03, 09:01 Gość portalu: byłem tam napisał(a): > A pamięta ktoś rok 1989 we Wrocławiu... pierwszy maj to > był... tłum otoczył zomowską "budę", w środku był jeden, młody > milicjant. Ktoś wrzucił butelkę benzyny do auta... tłum nie > pozwolił młodemu chłopakowi wyjść... trzech "zomowców" > wytorowało sobie pałkami drogę do kumpla przez kilkutysięczny > tłum aby go uratować.. Co Wy na to "ostatni sprawiewdliwi" tego > świata? Może więcej, ale dwie możliwości są z pewnością. Mógłbyś być tym młodym milicjantem...to chciałbym wiedzieć skąd się tam wziąłeś? Przyjechałeś na wycieczkę czy rozpędzać wichrzycieli i bojówki ??? Jeśli tak to skąd tych wichrzycieli tak wielu? Jeśli bojówki, to były wielotysięczne? Skąd ? I dlaczego? Moze też być i tak, ześ jednym z tych trzech co to pałami torowali drogę do kumpla....to się nazywa solidarność? Czy jak się nazywa takie zachowanie? Uratowaliscie? No popatrz i ten wielotysięczny tłum was nie powiesił, nie odarł ze skóry, nie zakatował w kjakimś ciemnym korytarzu albo jakiej piwnicy...no popatrz. Pamietasz? A moze byc i tak, ze ktoś ci opowiadał...i moze nie wszystko, bo po co. Z takimi się nie chce gadać. A szkoda, bo akrat uważam że każdy zasłużył na wysłuchanie go. Musi tylko mieć coś do powiedzenia... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Tobie potrzebne są hasła? 12.03.03, 09:37 witaj Trudny:) tym molicjanto-zomowcem to byłem ja:( W 1982 roku Ojczyzna powołała mnie do SPR - dla niewtajemniczonych to Szkoła Podchorążych Rezerwy - a po studiach brali do woja na 12 miechów:))))) Troche sie szwarcowałem ale nastała wojna i mało kogo pbchodziło, żem był akurat umierający:), wziąli i już. Zwieźli do Olsztyna, przeszkololi, kazali przysięgać na "konstytucje". Dali mundury, pały, i wysłali na "miasto" pilnować porządku. Co miałem zrobić? zbuntowac sie? nie iść? odmówić wykonania rozkazu? Aż taki waryjot to ja już nie jestem:) No i poszedłem w miasto! Pilnowałem! Po takim spacerze tom butów nie mógł z "plwocin" doczyścić!!! W pewnych momentach to miałem ochotę urzyć tej mojej pałeczki! A w 1989 roku to mnie do rezerwy mogli pobrać i tez "kazać":)) - w 1989 przynajmniej próbowali kazać:)) już był inny swiat i w tej suce to mogłem byc ja:( ZOMOWIEC z przypadku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy Re: Tobie potrzebne są hasła? IP: *.chicagonet.net 05.05.03, 04:30 trudny, nie wymadrzaj sie tak wielce bo odnosze wrazenie ze byles naocznym swiadkiem wszystkich nieomalze wydarzen przeszlych tak polskich jak i zapewne swiatowych rowniez. Dlaczego negujesz fakt ze na tych manifestacjach bylo mnustwo meneli i rozrabiakow. do jasnej cholery przeciez to normalka na calym swiecie a ty robisz ze wszystkich bohaterow. Nie jestem zwolennikiem ani komuny ani solidarnosci ale troszeczke obiektywizmu nalezy sie tej kopanej komunie. Nie wiem w jakim trudnym wieku jestes ale prawdopodobnie w tej komunie wyksztalciles sie tak jak i ja zreszta. Trzeba to docenic trudny no nie?Robote ludzie tez mieli ....Tak?nic nie robili w wielu przypadkach, kase dostawali, komuna ich rozpuscila i teraz jest placz bo nie chce sie pracowac lub po prostu nie ma takiej mozliwosci bo nie ma roboty. za komuny nie bylo bezrobocia ..tak trudny? czy sie myle? opieka zdrowotna byla ? byla ,chociaz trzeba bylo lapoweczki dawac. A teraz nie trzeba dawac trudny lapoweczek? no jasne ze trzeba tylko duzo wiecej. nie pragne powrotu komuny ale do jasnej cholery szlag mnie trafia jak ktos cos powie dobrze o komunie to od razu jest komunista zdrajca i nie ma nic do powiedzenia. tak trudny, z takimi jak ty to sie nie chce gadac, pogadaj sobie z takimi ktorzy mysla tak jak ty, czyli po twojemu. po co komu dyskusje z toba skoro ty wiesz i tak swoje. pozdrawiam aha... pewnie znacie 3 prawdy - twoja prawda - moja prawda - gowno prawda - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Tobie potrzebne są hasła? IP: *.dsl.mindspring.com 05.05.03, 16:04 Lysy, to kwestia praw obywatelskich przeciez. Skad Ty o jakichs bohaterach... Jak ktos Cie okradnie, albo napadnie na ulicy, albo policjant bedzie intymidowal, moze dotrze co to jest uczucie pogwalcenia, i jak to moze byc jak policja Twojego kraju pierze ludzi palka i wrzuca gaz lzawiacy do mieszkan przez okno. A Ty o jakichs bohaterach... Skoro jestes w Stanach, to zastanow sie moze nad tym zdaniem w Deklaracjii Niepodleglosci, co to o prawie do zycia, wolnosci i poszukiwaniu szczescia - czyli o podstawowych prawach nmormalnego zycia. A ze dali droge do wyjscia z Rynku to odrazu OK?? a prawa? W wywiadzie z liceum muzulmanskiego w NYC zapytano uczennice co im sie podoba w Stanach. Odpowiedzila jedna "No takie male rzeczy", "Jakie na przyklad", "No...wolnosc slowa..." Mala sprawa widac nie tylko dla orlow musulmanskich... K. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Tobie potrzebne są hasła? 05.05.03, 16:12 kasiu, boskie hasło, to "intymidował"... a juz zupełnie poważnie, nie wypuścili z rynku, żeby mieć spokój, tylko żeby wylegitymować, otoczyli rynek, bo to głupota robić zadymę (tak to nazywaliśmy) w "zamknietym kręgu", zomo to były wyjątkowe sukinsyny, ale to nie miejsce by pisac wspomnienia, łysy nie ma pojęcia o tym, jak było naprawdę - jak przyjedzie do kraju, to może mu wyjasnimy... i jak ta ameryka zmienia optykę... lepiej niz koczorowski... Odpowiedz Link Zgłoś
aborcji.nie Re: Tobie potrzebne są hasła? 05.05.03, 16:34 a ja "stary zomowiec" mam jeszcze inny ogląd sytuacji. Romo, zomo, ormo, ircha, te wszystkie "kontrole partyjne" a w 1968 robotnikom dali gumowe kable i poprosili o rozpędzenie studentów. I robotnicy rozpędzili. Studenci do nauki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lysy Re: Tobie potrzebne s& & #35 261; has& & #35 322;a? IP: *.chicagonet.net 06.05.03, 04:15 peeten, lysy moze nie miec pojecia o tym jak jest i nawet nie pruboje was pouczac co jest lepsze dla polski bo faktycznie mieszkam na stale w stanach, po za tym juz widze te teksty zebym sie nie wtracal w polskie sprawy bo mi sie optyka zmienila...ale jak bylo to mam pojecie bo mieszkam na stale tutaj od '92 tak ze wyjasniac nie musisz mi naprawde niczego co dotyczy tamtego okresu. Nie wiem czym sie tak oburzacie, solidarnosc tez lubilem do czasu, chyba ze trzy miesiace ich lubilem.Ale mi przeszlo po tych niekonczacych sie strajkach i demonstracjach. Czego wy sie dziwicie ze milicja walczyla z tym, ustroj byl jaki byl ale bajzel tez byl coraz wiekszy i w kazdym panstwie bez wzgledu na ustroj tlumi sie wszystkie rozpierdowy.Bylo jak bylo, jest jak jest...teraz tez ludzie moga wyjsc na ulice w polsce, policja stanie kordonem, ktos dostanie pala i oczywiscie policje wyzwiemy od faszystow ...bo przeciez jak oni moga bic bezbronnych ludzi.smiechu warte ...po to jest policja , wojsko , zomo ..co ,mieli sie przygladac jak odbierana jest im wladza?peeteeen oddalbys wladze bez walki? watpie. a policja pierze na calym swiecie i nikt nie robi z tego zadnych ceregieli, nie widzialas kasiu ostatnio jak napierdzielali bez powodu malolatow w chicago ? mieli pecha ze helikopterek ich nakrecil z jakiejs stacji to maja sprawe. Wolnosc slowa w ameryce ?hue hue - smiechu warte - wyjdz na ulice i powiedz cos zlego na murzyna , nie daj boze zyda lub swietego busha zobaczymy czy nie zmienisz zdania. Ameryka stala sie panstwem policyjnym od jakiegos czasu , tylko sobie z tego sprawy nie zdajesz. Postawilas sie kiedys policjantowi w ameryce? na pewno nie, bo sie boisz po prostu tak jak i ja zreszta. z policja nie wygrasz . jakos nie slyszalem zeby policje wyzywano tutaj od faszystow chociaz dzialaja duzo bardziej brutalnie niz w polsce. Ludzie, po to jest policja zeby bronic przede wszystkim wladze a obywateli to pozniej. wiec obiektywnie prosze - komuna byla zla ale byly tez plusy, nie mowcie ze wszystko bylo zle bo to gowno prawda. komunista nie jestem, w partii nie bylem zydem tez nie jestem a i tak wielu podejrzewac mnie bedzie za jakiegos komucha lub szpiega czerwonych. pozdrawiam prawice tyz Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Tobie potrzebne s& & & #35 35 261; has& & 06.05.03, 13:16 policja tu i teraz nie ma nic wspólnego w zomo, którego JEDYNYM zadaniem było pacyfikowanie... ponieważ możesz już nie pamiętać, przypomnę: zastrzelenie trzech demonstrantów w lubinie, nie jakoś na początku stanu wojennego, kiedy się wszystko ważyło, ale 31 sierpnia '82, przejechanie z premedytacją człowieka lodówką (potem szoł w telewizorze z rzekomo nawróconym demonstrantem i szczerze przejętym zomolkiem), zabicie (po trafieniu w szyję ładunkiem z gazem łzawiącym) ryszarda smagura, który wraz z dziećmi uciekał do domu przed demostracją, a później szkalowanie zmarłego, dziesiątki rannych po starciach w hucie (na moich oczach bito np. bezbronne kobiety) to było zomo celowo nie piszę o wujku, popiełuszce, bo opowiadam tylko o zomo, a jest o czym, oj, jest... czas łagodzi, zatem dzis budzą sie resentymenty za komuną, zwłaszcza systemu gierkowego, niedobrze by było jednak, gdybyśmy kiedykolwiek zapomnieli, zwłaszcza teraz, kiedy lekko tylko przefarbowani i niczemu niewinni czerwoni sa u władzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Tobie potrzebne s& & & & #35 35 35 261; IP: *.dsl.mindspring.com 07.05.03, 14:48 Peteenie - Przypomnialo mi sie ze w mieszkaniu mladych Niemcow, tu w NY, widzialam na scianie fotografia Giulianiego ucharakteryzowanego na Hitlera. Widac syndrom czsow. Lysy jako ze jestes na uniwersytecie to znaczy ze w samym gniezdzie lewicy. Totez twoje poglady to odzwierciadlaja. Policji owszem postawilam sie, raz sprawe umorzono w sadzie, na moja korzysc, a drugi, delegacja kolegow z komisariatu przyszla mnie przepraszac. A w Polsce w pazdzierniku byly demonstracje rolnikow i to ci ostatni niezle wtedy pobili policjantow i szkod narobili. Roznie to widac bywa. K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezapominajka Re: No i co? O taką Polskę walczyliście!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.05.03, 18:21 Ty gnoju! Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: No i co? O taką Polskę walczyliście!!! 20.05.03, 18:59 nie wściekaj się, to dupek - prowokator, chce nas tylko wnerwić... gdyby był prawdziwym zomowcem... nie umiałby pisać ! Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: No i co? O taką Polskę walczyliście!!! 20.05.03, 22:44 Drogi peteenie!!! Jak powyżej pisałem!!/nieortograficznie ale umiem/, kiedyś w "zamierzchłych" czasach BYŁEM Zomowcem i co? Jak pisałem.. wzięli w kamasze, ubrali, dali "pałę" i kazali iść w miasto pilnować socjalizmu. Co miałem zrobić? Aż taki odważny w 1982 i 83 nie byłem:(( by odmówić wykonania rozkazu:( Jak widzisz nawet ZOMO i ROMO nie tak łatwo poddaje się utartym schematom! Przemyśl to jak możesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: No i co? O taką Polskę walczyliście!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.03, 09:05 polecam ci film kuca zawrocony wystarczy za komentarz zeby byc wolnym, dostrzegac potrzebe rownosci i bronic wlasnosci, ktora chroni wolnosc i rownosc, trzeba odwagi cywilnej i mowiemia zlu NIE wtedy polacy mowili nie, obecnie nie potrafia nawet zbojkotowac referendum unijne aby powiedziec nie mullerom, michnikom, urbanom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Literat Re: Chłopak z zenitem IP: *.joint.eu.org 01.04.03, 22:49 Niestety, tekst zawiera ewidentne przekłamanie: ZOMO zostawiło otwarte dwie ulice i zachęcało do wyjścia z Rynku. Kto chciał, ten wyszedł, reszta wiedziała, na co się decyduje, zostając. Byłem, zostałem i dostałem. I tyle... Trzeba trzymać się prawdy, nie ma miejsca na beletrystykę tylko dlatego, żeby się ciekawie czytało. Aha, jeszcze pamiętam, że ZOMO było z Krosna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: short Re: Chłopak z zenitem IP: *.chello.pl 21.05.03, 00:52 malo z komuny pamietam, jak juz to z tej bardzo bardzo poznej moze upraszczam ale wszyscy ktorzy walczyli z komuna jestescie moimi bohaterami urodzony 1982 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: villentretenmerth Re: Chłopak z zenitem IP: *.net.autocom.pl 04.06.03, 08:41 czemu tylko jedno zdjecie w galerii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Styropian. Re: Chłopak z flaszką. IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 04.06.03, 17:23 A może by mu tego Zenita rozbić w końcu?.Robi tyle zamieszania i sieje niepokój.Niech od tej pory stanie się "prawdziwym Polakiem' i będzie chłopakiem z flaszką.Będzie bardziej szczęśliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa. Re: Chłopak z zenitem IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 04.06.03, 19:59 Gość portalu: andrzej napisał(a): > Smutne to, ale ci zomowcy i milicjanci zajmują kierownicze > stanowiska w naszej policji. Zatrudnij księży,wtedy ci będzie wesoło-IDIOTO!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Derwisz A co pan amjchrowski wowczas robil? IP: *.kurdwanowa.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 01:01 I ma tu kolega racje! Choć pan komendant krakowkiej policji Andrzej Czop po aferze korupcyjnej w ostatnie wakacje popłynął... A niejedno przesłuchanko jako funkcjonariusz UB miał na koncie. Ciekaw też jestem czym zajmował się w tym czasie nasz obecny prezydent, pan majchrowski. Od jakiegoś czasu poszukuję materiałów na temat jego przeszłości i jakoś nic nie mogę znaleźć! pozdrawiam Derwisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Derwisz Przepraszam za literowke (n/t) IP: *.kurdwanowa.sdi.tpnet.pl 08.06.03, 01:02 Odpowiedz Link Zgłoś