Dodaj do ulubionych

Były gangster został antyterrorystą

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 08:23
wole tak niż na odwrót, co jak co ale kolo sie na robocie zna.
Obserwuj wątek
    • whydachka Były gangster został antyterrorystą 14.12.05, 08:26
      to jakas bajka...
      • t324911 Re: Były gangster został antyterrorystą 14.12.05, 08:43
        A na przyklad taki Rutkowski byl zomowcem a jest detektywem .
        • dastro Re: Były gangster został antyterrorystą 14.12.05, 08:45
          A mi nie podoba się to, że spotyka się z dawnymi kumplami. Mogą wykorzystywać swoją wiedzę o nim do szantażu. Przecież wyjazd był po to, by zerwać z otoczeniem?
          • mlody_junak Re: Były gangster został antyterrorystą 14.12.05, 09:02
            skoro taki hojrak, to żeby być serio w porządku z prawem, powinien sypnąć
            kryminalistów.
            a na pewno jego przestepstwa się przedawniły - myślę, że by się znalazło cos co
            nie tak szybko się przedawnia - może się wypowie jakiś prawnik: np. po ilu
            przedawnia się udział w zorganizowanej grupie przestępczej? poza tym wiedział o
            rozbojach, kradzieżach, morderstwach (?) i nie zgłosił - to współsprastwo itp. -
            poproszę o opinię prawną.
            • Gość: koko Re: Były gangster został antyterrorystą IP: *.crowley.pl 14.12.05, 09:23
              "po ilu przedawnia się udział w zorganizowanej grupie przestępczej?"

W latach `90, gdy bohater artykułu kroczył ścieżką zbrodni, nie było takiego
              przestepstwa, więc z tym przynajmniej pudło.

Nie ma rozwiązań idealnych i nigdy nie będzie, życie to sztuka kompromisów.
              Pierwszym tajnym agentem policji fracuskiej (pierwszej policji jako takiej) był
              E.F. Vidocq – b. galernik, więziony także za lżejsze przestępstwa, który pełnił
              przez pewien czas rolę tajnego informatora o środowisku przestępczym, a w 1812
              stanął na czele nowego wydziału wywiadowczego Sûreté.

To tyle za komentarz nawiedzonym, domorosłym prawnikom, którzy będą tu
              wrzeszczeć o konieczności postawienia tego dobrego psa przed sądem.
          • Gość: Sebar Nadkomisarz Paweł Biedziak był ksiedzem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.12.05, 09:03
            Prowadził świetne msze studenckie w Poznaniu, wiele lat temu.
            Naprawde różnie toczą się koleje losu...

Sebar
            sebar_rysiu@yahoo.co.uk
        • Gość: kutach [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 08:45
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: lomginus Re: Były gangster został antyterrorystą IP: *.salwator.net 14.12.05, 09:48
          aaaaaaa... Teraz wiem dlaczego język ma plugawy. Przecinki na "K" są jego
          ulubionym słowem w swoich reklamówkach w TV.
        • Gość: vortex Chyba kogos porabalo... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 10:09
          Jestem za druga szansa. Ale w policji? Chce zostac prokuratorem? Wymiar
          sprawiedliwosci?
          Zalosna jest GW i zalosni sa ci co go przyjmowali.
        • Gość: arahat jrutkowski jest dedektywem a nie policjantem!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 10:38
          a to roznica
    • Gość: alter czy można mu wierzyć ? wątpliwe to.... IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 14.12.05, 08:56
      co te dziennikarzyny jeszcze nie napiszą...jeść się chce..dzieci oczekują na
      prezenty...bach tekścik...
      • Gość: EX AT Re: czy można mu wierzyć ? wątpliwe to.... IP: *.bartimpex.com.pl 14.12.05, 09:00
        Istnieje ryzyko, ze jest wrzucony do AT przez bylych kolegow na odpowiedniej
        legendzie, po to by przekazywac informacje o planowanych zatrzymaniach -
        podobny cynk dostali wiele razy ci bandyci ktorzy zgineli w magdalence,
        powinien byc jak najszybciej odsuniety od zadan tej jednostki a samo jego
        przyjecie swiadczy o braku jakichkolwiek procedur zabezpieczenia
        kontrwywiadowczego w AT. Tak samo jak zdradzil bylych kolegow zdradzi i tych a
        wysypal sie przed dziennikarzem pewnie dlatego, bo okazalo sie ze juz wiadomo o
        jedo drugim dnie...
        • Gość: ulung Re: czy można mu wierzyć ? wątpliwe to.... IP: *.aig.pl 14.12.05, 09:51
          Kolega za dużo filmów się naoglądał.
      • stinger47 masz racje 14.12.05, 09:02
        kurde żenada. poziom sztuki dziennikarskie osiagnal juz chyba dno. jakies baje
        wzruszajace tak ze smiac sie tylko chce. nawet jezeli to prawda to co to za
        opowiesc. malo to ludzkich losów jeszcze bardziej pokreconych. chyba pogon
        dziennikarzy za tematami i kasa powoduje juz u nich stan chorobowy. jutro
        napisza o gangsterze co zostal ksiedzem, pojutrze o dziwce co zostala
        zakonnica, pozniej o pośle co zostal porzadnym czlowiekiem, pozniej o pedale co
        został hetero, pozniej dziennikarzu co zmadrzal i tak na okraglo. a kasa leci!
        • Gość: Zatroskany Re: masz racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 09:16
          A gdzie definicja świętego?
    • Gość: arahat fajny przyklad dla mlodziezy!!!! najpierw obcinaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 09:26
      noge koledze, kradnij itd a pozniej bedziesz policjantem z doswiadczeniem. Oni
      cie przyjma z otwartymi raczkami. Najfajniejsze to ze policjant spotyka sie z
      przestepcami na oplatku...
      • Gość: fuuuszank haj Re: fajny przyklad dla mlodziezy!!!! najpierw obc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 10:08
        > Najfajniejsze to ze policjant spotyka sie z
        > przestepcami na oplatku...

Bo to dobry chrześcijanin jest . Jeżeli to prawda to szacunek dla człowieka .
        Dużo przeżył w życiu ,ale pewnie inaczej bym pisał gdybym dostał po mordzie od
        niego jak by mi kradł samochód . Dobrze ,że tępi złodzieji . Znam ludzi ,którzy
        od zera uczciwą pracą doszli do majątków ,ale dla wielu Polaków to też pewnie
        bujda . Co ciekawe ludzie ,którzy doszli do majątku uczciwą pracą w miastach to
        najczęściej ludzie ze wsi . Znam trzy takie osoby i mają teraz po trzy
        samochody warte razem ok. 400 000 zł ,domy ,mieszkania i dobrze prosperującą
        firmę . Ale początek mieli baaaaaaardzo ciężki .
        • Gość: arahat dobry chrzescjianin!!!! dobre!!! podoba mi sie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 10:36
          ucinaj noge bo i tak bog ci przebaczy!!!!! dobre
    • Gość: Kaput Re: Były gangster został antyterrorystą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 09:38
      Dalej spotyka się z kolesiami, narzeka, że nadstawia dupy za 2 tyś. jest
      swiadomy, że gangsterzy mają miliony. Chyba słucha radia Maryja - jakiś fanatyk
      w kominiarce moherowej tej od gangsterów i policji.Natychmiast ułaskawić
      Sobotkę. Po przeczytaniu tego artykułu bardzo nisko oceniam wypowiedż pana
      Biedziaka. Kryształ ze skazą nie jest kryształem, taki nawrócony gangster nie
      powinien nawet sprzątać chodniki przed policją
    • Gość: ann Re: Były gangster został antyterrorystą IP: 195.164.30.* 14.12.05, 09:48
      Bardzo zgrabna historyjka, ale podobno zeby dostac sie do jednostki trzeba
      zaliczyc sluzbe wojskowa.
    • dokowski Tacy są najlepsi 14.12.05, 09:51

• stan16 Ktos ci to opowiedzial 14.12.05, 09:52
      czy probujesz pisac scenariusze,a moze ktos film ktos ci opowiedzial dobrze ze
      konczy sie haapy.Znalem jednego co opoiywal polaka na ksiezycu.A tak na
      marginesie czy dostales za to juz wierszowke.
    • Gość: obywatel BRAWO! IP: 80.50.250.* 14.12.05, 09:52
      brawo, brawo
      Policja powinna zatrudniać więcej takich specjalistów, bo oni wiedzą co i jak.
      Podobnie urzędy skarbowe powinny zatrudniać byłych oszustów podatkowych bo oni
      również wiedzą co i jak.
      Urzędy celne powinny wiedzieć, że najlepsi pracownicy to byli przemytnicy.
    • paramol Re: Były gangster został... redemptorystą 14.12.05, 09:53
      Moherowa kominiarka :) That's it!
    • Gość: uri Re: Były gangster został antyterrorystą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 09:55
      hehe dobre to jest. Niby napisali ze imie i inicjaly zostaly zmienione, ale
      napisali ze koles konczy wlasnie politologie:P ciekawe ilu antyterrorystow
      teraz wlasnie konczy ten kierunek:P 100 punktow za inteligencje:P (no chyba ze
      to tez zostalo zmienione, ale tego juz nie podali)
    • Gość: kaka To jak B.Szyc w Da Vincim . n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 10:09
    • Gość: kierowca Re: Były gangster został antyterrorystą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 10:21
      Ważne, żeby był teraz grzeczny. Wielu policjantów czuje się bezkarnymi, robią
      co chcą. Wczoraj jeden zajechał mi drogę, kiedy go wyprzedzałem zgodnie z
      przepisami. Kiedy na niego zatrąbiłem, bezczelnie zahamował, a później straszył
      mnie syreną (to mi dopiero uświadomiło, że mam do czynienia z tajniackim wozem).
      • Gość: arahat jak byl sam to mogl ci naskoczyc!!! wiem to kosztu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 10:41
        nerwy. sam mialem taka sama przygode. ciul zjezdzal z kierynku lewego prost mi
        na wprost. wlaczyl syrene i jeszcze szczekal przez glosnik ale nie
        wpuscilem...jechal za mna ale byl sam i mogl mi naskoczyc na bagaznik.
    • Gość: henio Re: Były gangster został antyterrorystą IP: 193.151.53.* 14.12.05, 10:40
      Samo życie!!!!
      • Gość: Bryza W gdansku byla lepsza historia IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.12.05, 10:50
        Prawnik - aplikant prokuratorski z 3 letnim stazem w tej instytucji, a wiec juz
        z niemal pewna nominacja na asesora zostal aresztowany za udzial w gangu, w
        ktorym zajmowal sie podkladaniem bomb. Byli zabici i ranni. Zamknieto s-syna
        ok. 2 tygodni temu.
    • Gość: rita Re: Były gangster został antyterrorystą IP: *.olsznet.ec.pl 14.12.05, 10:50
      a ja sie nie zgadzam. nie ma zaufania do policjanta z tak "wyspecjalizowanej"
      jednostki, który ma ścigać ewentualnych byłych (jakich byłych - nadala sie
      spostykają) kumpli.Nie jestem pewna czy jego lojalnośc pozwoli mu kontynuowac
      wątek, w którym ci "kolesie z boiska" sie pojawią. poza tym ona ma za wiele do
      stracenia aby nie poddac się naciskom kolegów. jest ambitny, ma rodzinę, dobrą
      posadę - jak to mawiają w dobrych filmach: ma po co zyć. I ma po co "główkowac"
      jak tego nie stracić. Szanuje jego dowiadczenie, a.e fakt, ze nadal się z
      kumplami spotyka i z duma oswiadcza, ze nikogo nie sypnął oznacza, że nie udało
      mu się wyrwac z tego środowiska.
    • Gość: zyks Gadanie głupot.Problem w tym,że:"Nikt w jego IP: 194.181.190.* 14.12.05, 11:17
      jednostce nie wie". Zataił przeszłośc przy naborze, oszukał przełożonych,i jak
      sprawa wyjdzie, musi być skreślony, tym bardziej, że podtrzymuje kontakty, jest
      szantażowalny. Proste. Inna sprawa, że to wszystko jest wymyslone przez
      żurnalistę:), i nie ma sprawy...
    • Gość: Kuba Re: Były gangster został antyterrorystą IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 11:27
      To to maly pikuś,a co powiecie iż wracający z Iraku pozostaj bez pracy i na co
      oni mają liczyć?
    • Gość: kat holota holote goni IP: *.atm2-0-1301191.0x50a3af66.svgnxx3.customer.tele.dk 14.12.05, 12:43
      oto wlasnie doskonaly przyklad jaka holota jest zatrudniana w policji.
      swoja droga- co to za gangster ktory przechodzi na druga strone. absolutna
      nielojalnosc wobec kogokolwiek. po prostu szmata.
    • Gość: stefan Re: Były gangster został antyterrorystą IP: *.tvkg.net / *.tvkg.net 22.07.06, 18:14
      troche to dziwne dla mnie ja jechałem tylko po parkingu po 4 piwach, aby
      przestawić auto i stałem sie wielkim przestepcą i nie moge pracować jako cywil
      choć nic nikomu nie zrobiłem a tu taki zostaje antyterrorysta nie wiem co juz
      mam myslec o tym wszystkim

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka