dlamas 28.12.05, 22:44 Fundator tablicy-pomnika dla Jaruzelskiego przyciąga czerwony beton, jakoś mnie to nie dziwi. miasta.gazeta.pl/krakow/1,35812,2351402.html ale żeby w Krakowie prezydentem człowiek wywodzący się z SLD, niepojęte! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: HAŃBA PD! Że też ci Okoński nie wstyd! Dałeś d.. na całego! IP: *.crowley.pl 28.12.05, 22:53 Szkoda słów. Nie dziwię się, że porządni ludzie odeszli z UW w trakcie łączenia się z towarzyszem Hausnerem i jego SLD-owską bandą albo już później, widząc co się w tym PD dzieje... HAŃBA PANIE OKOŃSKI! Skończyliście w SLD-owskim szambie z Cieślakiem, Adamikiem, byłymi esbekami i innymi kanaliami. Wstyd mi, że byłem wyborcą UW. Odpowiedz Link Zgłoś
wasyl76 Re: Że też ci Okoński nie wstyd! Dałeś d.. na cał 29.12.05, 00:14 To nie jest osąd to jest po prostu skreślenie. Chyba nie wziąłeś pod uwagę, że województwo małopolskie prowadzi lub jest w czołówce w większości rankingów w Polsce na tle innych województw (wypłata środków unijnych, wyniki w kształceniu czy najmniejsza stopa bezrobocia). Nie wzięło się to z nieba. A jak było wcześniej to polecam sięgnąć do statystyk województwa dostępnych na BIP. Tylko, czy to co wyżej to argument czy tylko kolejny wpis krzykacza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Machlojski W edukacji pierwssi IP: *.aine.pl 29.12.05, 12:11 TO pewnie dzieki Kup Sobie Wyksztalcenie (KSW) prof. Machlojskiego. A poziom nauczania i studentów w tej szkole, że cho cho!!! Tow. Janik jest tam profesorem , bo biedaczyna nie dostał się do Sejmu... Czeroni kolesie pomogą przetrwać "czasy oszołomów"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: W edukacji pierwssi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 18:55 Co Cię obchodzi, gdzie Janik uczy? To żenujące i prostackie oceniać kogoś za poglądy, a nie za wykonywaną pracę. Poza tym ta szkoła rozwija się najlepiej w regionie, a jak przeglądniesz lepiej kadrę, a nie będziesz tylko piał to zobaczysz bardzo znane nazwiska, którymi chętnie "renomowane" uczelnie, by się zaopiekowały. Jeżeli ktoś chce się nauczyć to wszędzie może to zrobić. Tylko w naszym chorym kraju postrzega się uczelnie prywatne jako gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: W edukacji pierwssi IP: *.autocom.pl 29.12.05, 19:20 Gość portalu: Mat napisał(a): > Poza tym ta szkoła rozwija się najlepiej w regionie Oczywiście fakt, że jej założyciel i właściciel sprawuje aktualnie urząd Prezydenta MK nie ma z tym nic a nic wspólnego... ? ;))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OOO Re: W edukacji pierwssi IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 29.12.05, 19:28 mnie niestety pracodawca nie finansuje studiów w KSW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: W edukacji pierwssi IP: 195.136.118.* 31.12.05, 18:59 Tylko, że KSW to akurat szkoła, której nie da się nie skończyć jeśli się opłaca czesne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: W edukacji pierwssi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 17:10 To tylko stereotyp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OOO Re: W edukacji pierwssi IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 29.12.05, 19:11 Ilu z absolwentów, lub studentów pracuje w UMK ???????. Kto odpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek województwo... IP: *.supra.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 15:14 Majchrowski tu nie ma żadnych zasług. Jedyne jego zasługi - to dla (własnej) szkoły Modrzewskiego. Ale to robi na własne konto - na własny rachunek. Odpowiedz Link Zgłoś
wasyl76 Re: województwo... 29.12.05, 19:06 Kto był we władzach województwa? Chyba nie PiS. Za edukacje odpowiada kurator i wojewoda, a ten ostatni to niby skąd - oczywiście z SLD. Wszyscy, którzy mieszają z błotem lewicowe, popatrzcie na liczby i konkretne argumenty. Te są najbardziej obiektywne. Tylko czy was stać na ten wysiłek i możliwość dopuszczenia różnych poglądów? Wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany Re: Że też ci Okoński nie wstyd! Dałeś d.. na cał IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 29.12.05, 19:00 Zagadzam się - prestiż Krakowa w ostatnich 3 latach tochę urósł, ale mam pretensje do P.Majchrowskiego, że otacza się ludźmi którzy nie przydają mu splendoru. Powinien dokonać weryfikacji kadr na stanowiskach kierowniczych, zwłaszcza dyrektorów i ich zastepców w miejskich jednostkach, zakładach i wydziałach. I to przed wyborami. Jak nam nastał w 2002 roku - zrobił trochę porządku i na tym się skończyło. Proponuję, aby przyjrzał się pracy niektórych "obsadzonych" w roku 2004 pod kątem przygotowania merytorycznego do zajmowanego stanowiska. Sympatyzuję raczej z prawicą (bezpartyjny), ale jeżeli dyletanci zlecą ze stołków - cała moja rodzina będzie głosowała na P.Majchrowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reuben Pierwszy normalny na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 16:10 Według mnie jesteś pierwszym rozsądnym na tym forum, bardzo podobały mi się Twoje argumenty. Popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grochem o ścianę Pewnie, że się nie wdawał w ideologiczne spory, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 23:27 tylko spokojnie budował strukturę: Tajster, Ralsak: i teraz czesze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KWK Re: Majchrowski jednoczy lewicę IP: *.devs.futuro.pl 29.12.05, 00:05 Może to i dobrze. Przyda się przeciwwaga dla centralnie sterowanych rządów PiSu. Prezydent Majchrwski na tle poprzedników wypada całkiem nieźle. Kraków się rozwija, turystów coraz więcej. Problem jest z komunikacją, tylko trzeba przyznać że jest coraz więcej samochodów a budżet na drogi ten sam. I tak jest całkiem nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty. Majcher Re: Majchrowski jednoczy lewicę IP: *.su.krakow.pl 29.12.05, 07:52 Turyści to zasługa czerwonego Prezia? Rozwija się? Każdy by się rozwijał przy wpompowaniu takiej kasy i mając taki potencjał ludzki. Ale jak ona jest wydawana. Każda inwestycja po terminie albo spiepszo... Tylko prywata. Republika kolesi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krok Re: Majchrowski jednoczy lewicę IP: *.devs.futuro.pl 29.12.05, 07:58 Chyba masz za krótką pamięć, przy Lasocie powstawały tylko supermarkety i most prowadzący do nikąd. A turyści przybywali w momencie gdy zabłądzili. Dodatkowo chyba również o tym zapomniałeś, gdy Majchrowski obejmował urząd to miasto było tak zadłużone, że o żadnych inwestycjach nie było mowy. W Krakowie miał być zarząd komisaryczny. Pokazała, że się da i można coś osiągać, ale co to Cię interesuje. Dla Ciebie to wszyscy są kolesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Majchrowski jednoczy lewicę IP: *.um.krakow.pl 29.12.05, 10:33 Dokładnie tak, nie wiem jakie konkretne argumenty przemawiają za obecnym prezydentem Krakowa. Jakaż to wspaniala inwestycja przyciagnęła turystów poza kolejnym supermarketem, popatrzcie na rondo mogilskie.... wszystko to polityka, kazde publiczne przeciecie wstegi, dlaczego gazety nie rozpisują sie obficie o inwestycjach, które zostały schrzanione a co za tym idzie duzych publicznych pieniadzach zle zwydatkowanych, dlaczego niektóre podmioty gospodarcze są faworyzowane, etc. tez jest mi wstyd za PD i nie popieram w całej rozciągłosci tej gry. zastanowić sie należy co kto komu obiecał w zamian za poparcie i jakie ewentualne korzysci bedą dla popierających, ile mozna na tym ugrać - bo to tylko o to chodzi niestety, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mc2 unia wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 09:00 sprawa poparcia Majchrowskiego to jedno możliwość połączenia z SLD i SdPL to SKANDAL ! może jednak skończyć tą fatalną gre i rozwiązać PD ? dlatego głosuje na PO były wyborca UD/UW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demokrata Żednej koalicji PD SLD nie będzie i zapewniam i wi IP: *.ghnet.pl 29.12.05, 13:03 em co mówię. Co do poparcia Majchrowskiego to może przypomnę, że podczas poprzednich wyborów szkolił go Fijak (II tura - szef krakowskiej PO) a i PiS nie zająknął się w starciu Majchrowski - Lassota. Proszę więc Majchrowskiego nie wtumaniać w lewicowe koleiny bo jakoś wszyskim z nim było po drodze, kiedy dało się załatwić własny interes lub dołożyć znienawidzonym konkurentom. Widaś "jest jednak ponadpartyjny" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen Czy PD była z Majchrowskim za zwolniem Sobotki? IP: *.crowley.pl 29.12.05, 13:18 Gość portalu: demokrata napisał: > Co do poparcia Majchrowskiego to może przypomnę, że podczas > poprzednich wyborów szkolił go Fijak Szkolił? Może od razu tresował? To bzdura. W starciu Lassoty z Majchrowskim część PO uznała Lassotę za gorszego kandydata (z powodów animozji partyjnych byłych członków UW a nie w uznaniu przymiotów kandydata SLD :-)). Życie pokazało, że wart Lassota Majchrowskiego i odwrotnie. Jeden i drugi otoczony aferzystami, obaj niewiele dla Krakowa zrobili. > PiS nie zająknął się w starciu Majchrowski - Lassota. Mieli popierać UD-eka czy SLD-owca??? Nie ich cyrk, nie ich małpy więc siedzieli cicho. I mądrze robili. > Proszę więc Majchrowskiego nie wtumaniać w lewicowe koleiny Że co? A w jakie "koleiny" wsadzić długoletniego PZPR-owca, członka SLD i kumpla tow. Sobotki??? > Widaś "jest jednak ponadpartyjny" Nie znam Widasia ale co do Majchrowskiego to jest równie "ponadpartyjny" jak Kwaśniewski. I nawet obaj chcieli uniewinnienia skorumpowanych SLD-owców :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demokrata Proszę zobaczyć na strone PD jest tam sonda wśród IP: *.ghnet.pl 30.12.05, 12:39 członków PD na ten temat. Probem w tym, że poza wrogiem komuchemm PiS czy LPR i skrajni konserwatyści z PO nie mają nic Polsce do zaproponowania. W czym niby Lasota był gorszy? To była najlepsze prezydentura w Krakowie. PO wspierała Majchrowskiego, co jest faktem. A skoro dla PiSu nie ma różnicy między członkiem PZPR a działaczami Solidarności to ich problem. Ale konsekwencją postawy wobec starcia Lasota-Majchrowski jest to, że oskarżenia o lewicowość Majchrowskiego są w ich ustach zwyczajnie niewiarygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzinator w odpowiedzi demokracie! 30.12.05, 18:00 Lasota najlepszym prezydentem? odbiło Ci kolego? Kto otworzył najwięcej hipermarketów?kto sprowadził arabów którzy opanowali Grodzką i wdzierają się dalej w Centrum okradając ludzi w kawiarniach {kieszonkowcy-nożownicy}z komórek i portfeli? wymień choć jedną pozytywną rzecz która uczynił dla miasta prócz tego ze był miłym facetem.Prawda jest taka że mamy coraz to gorszych,po Gołasiu -arogancie nie przypuszczałem że może być gorzej - a jednak Majchrowski brakorób okazał się jeszcze bardziej beznadziejnym zawiadowcą. Odpowiedz Link Zgłoś
krkus Re: w odpowiedzi demokracie! 30.12.05, 20:15 zadam ci głupie pytanie, gdzie robisz zakupy na święta? gdzie chodzisz do kina? Tak panie kolego do centrum handlowego, więc miejże litość z nadawaniem na hipermarkety. Moher uderzył ci do głowy czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
jmr21 w odpowiedzi krkus-owi ! 31.12.05, 01:26 Jeśli Cie to interesuje ,to zakupy robię na Kleparzu bądz w sprawdzonych małych sklepikach,posiadam kino domowe,więc nie korzystam z tzw multi coś tam mam to wszystko gdzieś,wole każda chwile wolną od pracy spędzić z rodziną na miłej pogawędce lub poczytać książkę,niż szwendać się po hipermarketach i obijać o podniecony tłumek tłumoków z osiedli,podnieconych tym wszystkim co ja miałem okazję poznać{ze złej strony} już w latach 80tych.Do czego doprowadziła ta polityka globalistyczna tych ludzi w zach.europie dowiedzieli się właśnie jak im wprowadzili Unię monetarną i teraz obudzili się z ręką w pustej kieszeni.Jak Ci się podoba taki styl życia to Twoja sprawa,to że właściciele tych marketów nie płacą podatków to już nasza sprawa,to że Prezio Lasota miał w tym interes bo był z UW,to też moja sprawa,gdyż nie zrobił nic korzystnego dla mojego miasta,nie szufladkuj kolego ludzi i nie nudż już z tymi moherami bo dajesz o sobie nie najlepsze świadectwo-a jeśli i to Cię interesuje to jestem raczej zwolennikiem rozsądku jaki prezentuje J.Korwin Mikke. Odpowiedz Link Zgłoś
krkus Re: w odpowiedzi jmr21 31.12.05, 13:26 Twoja wola, pogratulować, że mieszkasz w okolicy Kleparza (który musisz przyznać jest raczej wyjątkowym miejscem). W temacie moherów, wkurza mnie bezwiedne narzekanie na hipermarkety, że są potrzebne to chyba oczywistość. Kwestia gdzie powinny się znajdować, a na pewno nie w centrum miasta - ale jak rozumiem Lassota nie ma nic wspólnego z galeriami Kazimierz i krakowską? (a że nie płacą podatków, a cóż Lassota ma z tym wspólnego?) Tak w ogóle hipermarkety swój początek miały w Stanach i tam jakoś nie rozbijały rodzin, takie sklepy są po prostu bardzo wygodne. Świat przyśpiesza i nie każdy ma czas i ochotę na uganianie się po targu i kilku sklepikach, żeby zrobić zakupy, podobnie jak nie każdy ma pieniądze, żeby płacić 30 i więcej procent drożej za żywność czy inne produkty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Generał Fox Re: w odpowiedzi jmr21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 16:14 Tam, gdzie teraz stoi Galeria Kazimierz wcześniej straszyło i nikt się nie zapuszczał. Ta część oraz z Zabłociem powoli odżywa po latach upadku. Odpowiedz Link Zgłoś
jmr21 Re: w odpowiedzi gen.Fox 02.01.06, 21:09 Może Ciebie straszyło Panie generale? ja tam całe lata chodziłem na spacery njpierw z psem póżniej z żoną i dziećmi i był tam dyskretny urok Grzegórzek o którym z pewnością nie masz pojęcia,teraz omijam to miejsce z daleka bo mi przypomina eurosocjalizm a ludzie tam znajdujący zachowują się jak w powieści Orwela lub jak w amoku. Odpowiedz Link Zgłoś
jmr21 Re: w odpowiedzi KRKUSOWI 02.01.06, 21:21 No dobra Krkus,pozostawmy kwestię upodobań na boku,z tym się nie dyskutuje,jednakże proszę abyś nie wmawiał nikomu że na placu i małych sklepikach jest drożej,bo to nieprawda,do tego mam świadomośc że kupuję świeży towar,co do czasu spędzonego na zakupach to również nie masz racji,średnio o wiele więcej czasu spędzisz w Twoim hiper aniżeli ja robiac zakupy na placu- na którym też wszystko można kupić kompleksowo.Szkoda także iż nie ustosunkowałeś się do kwestii podatków i traktowania pracowników "per noga" przez zarządzających tymi przybytkami,nie wspominając o chwytach socjotechnicznych stosowanych na takich klientach min.jak Ty drogi Krkusie i to by było na tyle. Życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku - jmr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: w odpowiedzi KRKUSOWI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 21:35 No i ładny link chyba związany z tym miejscem: krakow.naszemiasto.pl/wydarzenia/369070.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: outsider PZPR, geje i donosiciele - LACZCIE SIE! IP: *.usinet.it / *.gruppocredit.it 29.12.05, 10:04 nareszcie doczekalem normalnych czasow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Wstyd mi za młodzież wszechpolską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 19:13 Tak niskich lotów komentarzy nigdzie nie czytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OOO Re: Wstyd mi za młodzież wszechpolską IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 29.12.05, 19:35 Tu nie chodzi o latanie, ale o przyszłość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Traveler Re: Wstyd mi za młodzież wszechpolską IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 16:15 Rządy PiS + LPR + Samoobrona. O jaką Ci przyszłość chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: Wstyd mi za młodzież wszechpolską 02.01.06, 22:09 Gość portalu: Traveler napisał(a): > Rządy PiS + LPR + Samoobrona. O jaką Ci przyszłość chodzi? Za to rządy PO + LPR + Samoobrona to prawdziwa przyszłość... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti Re: Majchrowski jednoczy lewicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 10:08 moze ktos wreszcie kupi temu Panu M. bilet na Madagaskar? Jakies tanie linie lotnicze mogły by zasponsorowac komucha... Red Sky, albo cos podobnego Odpowiedz Link Zgłoś
janul1 Całe tałatajstwo razem 29.12.05, 10:14 A ojcem duchowym zostanie zapewne pan Mazowiecki - 'demokrata" nad demokratami, oczywiście jak się wpierw Urban nie zgodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
leon_z_huty Re: Całe tałatajstwo razem 29.12.05, 10:42 Niech się jednoczą. A imieniem icgh zjednoczenia nazwiemy rondo do nikąd Odpowiedz Link Zgłoś
jmr21 Re: Całe tałatajstwo razem 30.12.05, 17:14 Dość w krakowie Okońskich,PD-rastów,PO wców i czerwonej pajęczyny! wystarczy już ! czas doprowadzić nasze miasto do dawnej świetności,poziomu i kultury,koniec z przekrętami kamienic chowaniem akt przez prokuraturę w tych sprawach,samowoli architektow,budowlańców i pralni pieniedzy w postaci knajp i dyskotek,temu wszystkiemu krakowianie mówia NIE!!! powtarzam krakowianie a nie przybysze zwłaszcza osiedleni za komuny w blokowiskach którzy teraz chcą mieć najwięcej do powiedzenia oraz geszewciarze z Kazimierza. Odpowiedz Link Zgłoś
m637 Re: Całe tałatajstwo razem 31.12.05, 16:17 Zapomniałeś skończyć nazistowskim pozdrowieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Jacy młodzi IP: *.autocom.pl 29.12.05, 10:51 Młodzi popierają? Hausner ich przyprowadził? Za Hausnerem przyszły dwie osoby na krzyż. A Okońskiemu niewiadomo co się wydaje, ze niby zostanie wice prezydentem czy kims takim. Dajcie spokój Chyba trza sie zwijać z tego srodowiska :( Odpowiedz Link Zgłoś
jan62 Re: Majchrowski jednoczy lewicę 29.12.05, 12:41 Oto KLUB TOW.TARGOWICZAN.Proszę jeszcze dołączyć takie"SŁAWY"antyPolskie jak Humer,H.Wolińska,Salomon Morel,Piotrowskiego,Dzierrżyńskiego,Stalina,oto wasi współwykonawcy w eliminacji Narodu POLSKIEGO.Niech zakotwiczy pod Wawelem. langenort z J.Nowacką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niekoleś Re: Jaruzel-Sobotko-Kwaśniewski-Janik IP: 81.219.149.* 29.12.05, 15:11 Kumple prezydenta Krakowa, ludzie co za wstyd, kto go wybrał?! Ciekawe co zrobi Majcher jak wygra następne wybory, pamiętajcie czerwoni szukają stanowisk dla siebie, a taki Sobotko na pewno nie pogardzi rządzeniem krakowskimi cmentarzami, a np. Miller w miejsce Tajstera, niemożliwe? To się jeszcze okaże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: Jaruzel-Sobotko-Kwaśniewski-Janik IP: *.autocom.pl 29.12.05, 16:52 Gość portalu: niekoleś napisał(a): > Ciekawe co zrobi Majcher jak wygra następne wybory Ja wierzę, że krakowianie nie są aż tak głupi... Odpowiedz Link Zgłoś
m637 Przyszłość 31.12.05, 16:20 ... i nie dadzą się zwieść rządom PIS i LPR wraz z Ojcem Dyrektorem. Odpowiedz Link Zgłoś
jmr21 Re: Przyszłość-pederalissimusa !!! 02.01.06, 21:33 Cóż ty wiesz o nacjonaliżmie gejku zafaj...ny,oceniasz ludzi na podstawie wypowiedzi,opanuj się trochę antykleryKAŁKU, bo dostaniesz choroby wściekłego buhaja i twoja menczyzna tego nie przezyje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hstoryk A mury runą, runą, runą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 16:30 Już wolę czerwonych jak czarnych Odpowiedz Link Zgłoś
jm19 Każdy byle nie towarzysz Majchrowski!!! 29.12.05, 19:05 Rzeczywiście jest pewien problem. Na tzw. prawicy nie ma poważnego kandydata. Ludzie, którzy bardzo chcą zostać prezydentem, są groteskowi i niepoważni, chociaż sami nie zdają sobie z tego sprawy. By powstyrzymać to pełzające nieszczęście Krakowa o nazwie Jacek Majchrowski, należy prowadzić rozmowy z jedynym - moim zdaniem - najlepszym i poważnym kandydataem. Tym kandydatem jest profesor Jacek Purchla. Format moralny, intelektualny i zawodowy pana Jacka Purchli jest adekwatny, do tego, czego wymaga tak niezwykłe miasto jak Kraków. Pan profesor Jacek Purchla, w trudnych czasach rodzenia się polskiej samorządowej demokracji udowodnił, że może być skutecznym prezydentem Krakowa (był wiceprezydentem). Trzeba zatem podjąć pracę uświadamiającą w środowskach krakowskiej centroprawicy nad wypromowaniem pana profesora Jacka Purchli - jako kandydata demokratycznego, centrowego i prawicowego Krakowa na prezydenta miasta!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna 44 Majchrowski jeszcze raz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 19:09 Czy dobrze sobie przypominam, że on był wtedy prezydentem kiedy budowano wyłącznie supermarkety, a inwestycje omijały nas szerokim łukiem? Niestety, pamiętamy. Same poglądy nie nakarmią mego i mej rodziny żołądka. Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Mało wam rządów tej mafii? Popatrzcie na Mogilskie 29.12.05, 19:29 Kolega Sobotki rządzi wspaniale Krakowem - widać to po rozgrzebanym od miesięcy centrum Krakowa (Lubicz, Rondo Mogilskie), po kolejnych aferach w ZDiK-u, ZGK- u, po różnych Tajsterach, Baranach czy też po załatwieniu miejskich posadek dla wszystkich wspierających go w kampanii wyborczej koleżków oraz po miejskim wsparciu dla swojej uczelni. Taki ktoś miałby nadal być prezydentem Krakowa??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zatroskany Re: Mało wam rządów tej mafii? Popatrzcie na Mogi IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 29.12.05, 19:34 Żeby chociaż niektórzy koledzy wspierający go w kampani byli fachowcami na zajmowanych fotelach obitych skórą. Odpowiedz Link Zgłoś
m637 Re: Mało wam rządów tej mafii? Popatrzcie na Mogi 31.12.05, 16:09 Nie każdy potrafi zrozumieć (w tym ty), że inwestycja w postaci ronda mogilskiego pokazała jedynie jak bardzo jest wadliwe prawo dotyczące zamówień publicznych, w którym nie bierze się pod uwagę jakości a cenę, która można wymyślić z du.. Prawa tego nie wymyślił Majchorwski. Ulicą Lubicza jeżdżę już od tygodnia, czego raczej nie zauważyłeś. Ty chyba jesteś z poza Karkowa? Więc co się wtrącasz do mojego prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Re: Mało wam rządów tej mafii? Popatrzcie na Mogi 02.01.06, 20:16 m637 napisał: > Ulicą Lubicza jeżdżę już > od tygodnia, czego raczej nie zauważyłeś. Różne kreatury tam widziałem ale ciebie faktycznie nie zauważyłem... > Ty chyba jesteś z poza Karkowa? Tak, jestem spoza (tak to piszemy po polsku!) "Karkowa" - mieszkam w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
jmr21 Re: Mało wam rządów tej mafii? Popatrzcie na Mogi 02.01.06, 21:39 Nie ma w Krakowie ulicy Lubicza-jest Lubicz,być może w Karkowie jest w Krakowie nie !!! sieroto komusza. Odpowiedz Link Zgłoś
krakszczur Re: Majchrowski jednoczy lewicę 30.12.05, 10:03 Jacka Majchrowskiego wybrało ~13-14% uprawnionych do głosowania krakowian, nie On jest problemem, tylko kto będzie kandydatem nielewicy. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh A cóz tu jest do jednoczenia ? Wiadomo że sezon 31.12.05, 12:17 ochronny na "starowierców przodującej doktryny" i ich kolejnych miotów-jest skończony i polowanie rozpoczete.Doprowadzi sie do końca dekomunizacje i lustracje a sprawy kryminalne wyladuja tam gdzie należy!! W Polsce od czasu PPS i Piłsudskiego nie było "lewicy" a więc nie ma co jednoczyć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ułan ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 16:26 Chciałbym Ci przypomnieć, bo jak widzę że jesteś fachowcem ale troszeczkę się pogubiłeś, że prof. Majchorwski jest jednym z najlepszych specjalistów od II RP i Marszałka Piłsudskiego (wydał kilkanaście książek), to również on nakazał wysupłać 20 tys. złotych na groby Piłsudczyków na Cmentarzu Rakowickim. Chwała poległym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bator Re: ??? IP: *.autocom.pl 31.12.05, 18:59 Wiesz, jak ja za wieczorne przeglądanie prac naukowych dostawałbym 400 tys. rocznie (to oczywiście OPRÓCZ pensji prezydenckiej, profesorskiej na UJ, na KSW itp.), to nie "kazałbym wysupłać" tych marnych 20 tys., tylko DAŁBYM 10 razy tyle z własnej kiesy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ułan Re: ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 17:08 Sadzę, że jakbyś zarabiał 400 tys. rocznie to nic byś nie dał. Tak jak Marszałek województwa, czy organizacje rządowe, które dostają kupę kasy aby opiekować się Miejscami Pamięci Narodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: ??? 02.01.06, 22:14 No widzisz... on też KAZAŁ wysupłać... bynajmniej nie ze swojej kiesy... A ja bym dał ale niestety nie mam... :( Odpowiedz Link Zgłoś
jazzinator Re: ??? Panowie Ułan & Bator 02.01.06, 22:35 Pogodzę Was,Mackie Majcher jest tak samo wspaniałym Preziem jak i beznadziejnym PrezyNAdentym,jednym daje innym zabiera, coś jakby Janosik, tylko w drugą stronę,ma raczej skłonności do tych co mają w nadmiarze ,im właśnie daje{ciała} natomiast tym których niestety wiekszośc także daje ,tyle że w kość. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewko_syn_ryba Re: ??? Panowie Ułan & Bator 02.01.06, 22:46 Niezwykle trafne podumowanie ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Zauroczony byłem wiedza innego profesora 31.12.05, 20:03 specjalisty od II RP a tu nagle pstryk i facet jest TW ps "Pedagog"!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Majchrowski jednoczy lewicę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.06, 07:06 Spieprzaj dziadu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobby Re: Majchrowski jednoczy lewicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 20:11 Witaj. Jak zwykle jesteś żałosny. Odpowiedz Link Zgłoś