jjk11 03.01.06, 15:00 Czy może ktoś wie cos na ten temat, a może są jakieś plany odnośnie chodniczka? Jak na razie chodzi się po kostki w roztopionym śniegu i błotku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mac03 Re: brak chodnika ul. Lubostroń 04.01.06, 09:01 O nie tylko przy ul.Lubostroń, ale także przy ul. Czerwone Maki wzdłuż Inter- Budu. Jest to nie tylko uciążliwe ale i bardzo niebezpieczne bo ruch tam jest spory i w duzej części generowany przez potężne samochody budowlane. Dzwoniłem w tej sprawie swego czasu do Zarządu Dróg ale tam się wykręcali sianem i zwalali tą sprawę na developerów budujących przy wspomnianych ulicach. Nie wiem jak to jest naprawdę z tym chodnikiem, mam nadzieję że jak się "OE" bardziej rozbuduje to chodnik w końcu zrobią, oby tylko wcześniej nie doszło do jakiejś tragedii, bo jest tam naprawdę niebezpiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
loraczek Re: brak chodnika ul. Lubostroń 04.01.06, 09:05 Ciekaw jestem co bedzie pierwsze - przedszkole czy tez chodnik? Jakos nie wyobrazam sobie sytuacji gdzie tlumy rodzicow z wozkami beda przedzierac sie ta waska ulica, a wlasciwie laka bo ulica ciezko isc, do przedszkola wsrod poruszajacych sie samochodow. A natezenie ruchu pieszego przez Lubostron bedzie sie zwiekszac, a nie zmniejszac. Odpowiedz Link Zgłoś
jjk11 Re: brak chodnika ul. Lubostroń 04.01.06, 12:55 Już niestety wiem, że Lubostron nie zostanie w ogóle odśnieżona w tym roku, a co dopiero chodnik ... Lubostron nie znajduje sie wykazie ulic sporządzonym Prezydenta przeznaczonych do odsnieżania przez Zarząd Dróg i Komunikacji w Krakowie: (www.zdik.krakow.pl i trzeba kliknać na Miejski Komitet Koordynacyjny do Spraw Zimy); Jedyne co mozna zrobić to pisac prośby - na przyszłość do UMK o objęcie Lubostroń tym cennym odśnieżaniem lub tez do ZDiK o łaskawe przejechanie łychą "przy okazji" (miałam szczeście widzieć różne pługi jadące Lubostroniem łycha do góry i z usmiechem na ustach). Ponoć jakiś inwestor ma coś budować wlaśnie przy Lubostroń i miasto zobowiązało go do wybudowania chodnika i przebudowy ulicy, ale sie od wszystkiego odwołał. Jak mu sie powiedzie z tym odwołaniem, to Lubostroń pozostanie taka, jaka jest - wąska, niezbezpieczna i bez chodnika. Chyba pozostaje pisac te petycje do UMK ... tylko kto ma na to czas ... Odpowiedz Link Zgłoś
qqlio Re: brak chodnika ul. Lubostroń 05.01.06, 11:53 To nie do konca to o co by nam wszystkim chodzilo... www.zdik.krakow.pl/new/?d=aktualnosci&id=51 Ale lepszy rydz... ;-) Myslalby ktos, ze biedny Krakow nie ma na odsniezanie... Odpowiedz Link Zgłoś