malopolanin 31.10.02, 21:35 Czy nie wiecie z nieoficjalnych źródeł, jak w końcu wyglądać będzie przebieg tych linii po otwarciu Klimeckiego? Czy MPK nadal obstaje przy puszczeniu 125 i 425 przez Klimeckiego, a 115 przez Dąbie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ADAŚ Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 21:43 kuba203 napisał: > Ja nic nie wiem Ja nawet nie wiedziałem, że są takie plany aby "115" zostawić w spokoju, a "125" i "425" puścić Klimeckiego. Ale to bez sensu. Ja jeszcze raz powtórzę moją sugestię: 115, 125 - Most Kotlarski, Klimeckiego 425 - likwidacja i wprowadzenie "185" na trasie BISKUPIŃSKA (a nawet OS. LIPSKA - nawrotka na końcówce dwupasmówki) Lipska, Saska, Ofiar Dąbia, al. Pokoju, al. Powstania Warszawskiego, Mogilska, Meisnera, Młyńska, Dobrego Pasterza, Okulickiego, Broniewskiego - SZPITAL RYD. I coś mi się jeszcze wymyśliło, ale o tym w osobnym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
malopolanin Re: 115, 125, 425. Wątek bis 31.10.02, 21:45 Gość portalu: ADAŚ napisał(a): > kuba203 napisał: > > > Ja nic nie wiem > > Ja nawet nie wiedziałem, że są takie plany aby "115" zostawić w spokoju, > a "125" i "425" puścić Klimeckiego. Tak mówił władze MPK na sławetnym czacie bodajże w lutym:) > > Ale to bez sensu. > Ja jeszcze raz powtórzę moją sugestię: > 115, 125 - Most Kotlarski, Klimeckiego > 425 - likwidacja i wprowadzenie "185" na trasie BISKUPIŃSKA (a nawet OS. > LIPSKA - nawrotka na końcówce dwupasmówki) Lipska, Saska, Ofiar Dąbia, al. > Pokoju, al. Powstania Warszawskiego, Mogilska, Meisnera, Młyńska, Dobrego > Pasterza, Okulickiego, Broniewskiego - SZPITAL RYD. > I coś mi się jeszcze wymyśliło, ale o tym w osobnym wątku. Jak wielokrotnie mówiłem - i moim zdaniem to idealne rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: 149.156.15.* 04.11.02, 11:07 Właśnie tak to powinno wyglądać ale na pewno MPK sknoci tak jak 123, 148 i wiele innych i jedynie 115 pojedzie Kotlarskim. Może wyślij cioci F maila z tą propozycją albo wujkowi Heniowi ze Zdik bo pewnie zaczynają radzić w tej kwestii i wymyślą gniota na wzór 123 zamiast do Bieżanowa bo na Półłanki autobus nie może stać a na Kąpielowej może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 04.11.02, 12:38 Gość portalu: mouset napisał(a): > Właśnie tak to powinno wyglądać ale na pewno MPK sknoci > tak jak 123, 148 i wiele innych i jedynie 115 pojedzie > Kotlarskim. Może wyślij cioci F maila z tą propozycją > albo wujkowi Heniowi ze Zdik bo pewnie zaczynają radzić w > tej kwestii i wymyślą gniota na wzór 123 zamiast do > Bieżanowa bo na Półłanki autobus nie może stać a na > Kąpielowej może. Zdaje sie ze ma byc na odwrot - 125 i 425 Kotlarskim, a 115 przez Dabie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.cm-uj.krakow.pl 05.11.02, 13:07 115 p. Dąbie to durnota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.krakow.tdci.pl 05.11.02, 14:42 Gość portalu: mouset napisał(a): > 115 p. Dąbie to durnota Durnota to jest to co Ty mówisz ... na Dąbiu i Grzegórzkach mieszka tysiące ludzi .. i jak oni mają dojechać sobie np . Na Dworzec ?? moze mi powiesz ?? w 1998 roku mieliśmy -7 -15 -115 -415 a teraz cchesz nam zabrać jeszcze 115 ... no to spoko .. życze żebyś na każdy tramwaj czekał jak ja na tą 14 ... żeby dojechać na PKP .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 05.11.02, 15:32 Gość portalu: merphy napisał(a): > Durnota to jest to co Ty mówisz ... na Dąbiu i Grzegórzkach mieszka tysiące > ludzi .. i jak oni mają dojechać sobie np . Na Dworzec ?? moze mi powiesz ?? > w 1998 roku mieliśmy > -7 > -15 > -115 > -415 > > a teraz cchesz nam zabrać jeszcze 115 ... no to spoko .. życze żebyś na każdy > tramwaj czekał jak ja na tą 14 ... żeby dojechać na PKP .. Z Dabia na Dworzec 14, 15, 115, przez Kotlarski 125, 425 i 415 (Lipska/Biskupinska - Kleparz/Krowodrza). Tak jak proponowalem - tak chyba wszyscy beda zadowoleni. Dajcie znac, jezeli nie :). Aha, a nie daloby sie tego 115 puscic nie Al. Pokoju - Rondo Kotlarskie - Powst. W. tylko w kierunku Dworca jakims zadupiem gdzies za sadami, z pominieciem Ronda, zeby w korkach nie stal? Tak tylko pytam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.krakow.tdci.pl 05.11.02, 17:09 > Z Dabia na Dworzec 14, 15, 115, przez Kotlarski 125, 425 i 415 > (Lipska/Biskupinska - Kleparz/Krowodrza). Tak jak proponowalem - tak chyba > wszyscy beda zadowoleni. Dajcie znac, jezeli nie :). Aha, a nie daloby sie > tego 115 puscic nie Al. Pokoju - Rondo Kotlarskie - Powst. W. tylko w kierunku > Dworca jakims zadupiem gdzies za sadami, z pominieciem Ronda, zeby w korkach > nie stal? Tak tylko pytam :) Ja jestem zadowolony z takiego rozwiązania ..jak będzie 15 to nawet 115 nie musi być ... tylko 14 i 15 ... chyba niesteyy nie da się :( .. chyba że gdzieś ulicami osedlowymi :) np .Zwycięstwa :) ..ale wątpie że mieszkańcy się zgodzą .. sam tam mieszkam i najchętniej bym woóle tą ulcie zamknął :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 05.11.02, 17:18 Gość portalu: merphy napisał(a): > Ja jestem zadowolony z takiego rozwiązania ..jak będzie 15 to nawet 115 nie > musi być ... tylko 14 i 15 ... No w koncu ktos sie ze mna zgadza :) > chyba niesteyy nie da się :( .. chyba że gdzieś ulicami osedlowymi :) > np .Zwycięstwa :) ..ale wątpie że mieszkańcy się zgodzą .. sam tam mieszkam i > najchętniej bym woóle tą ulcie zamknął :) Nie, przez Zwyciestwa to sensu nie ma, jeszcze dluzej by jechal. Myslalem o Nullo/Kordylewskiego i Sadowej/Przy Rondzie. Wg mojej mapy sie da, ale w praktyce jest zwykle zupelnie inaczej niz na mapie. Moze ktos z was ma jakas mape, na ktorej nie ma takich idiotyzmow jak przejazd na wprost z petli na Na Zaleczu albo mozliwosc przejazdu Koszykarska od Saskiej do Nowohuckiej itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merphy Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.krakow.tdci.pl 05.11.02, 17:57 Ja tam akurat pare razy się z Tobą zgadzałem :)))) Zwycięstwa mieszkam na tej ulicy i to jest non sesn autobus na niej :) a tam Nullo to też to sa wąskie uliczki i jeszcze z progami zwalniającymi tak jak Zwycięstwa :)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 05.11.02, 18:05 Gość portalu: merphy napisał(a): > Ja tam akurat pare razy się z Tobą zgadzałem :)))) No moze i tak, ale przewaznie wszyscy sa against my ideas :( > Zwycięstwa mieszkam na tej ulicy i to jest non sesn autobus na niej :) Jak wyglada Zwyciestwa to ja wiem, ostatnio tam w kolko jedzilem na nauce jazdy - tam sie ledwie dwa auta obok siebie mieszcza :) > a tam > Nullo to też to sa wąskie uliczki i jeszcze z progami zwalniającymi tak jak > Zwycięstwa :)) pozdrawiam Aha, no czyli dalej stoimy w korku :( Odpowiedz Link Zgłoś
merphy Re: 115, 125, 425. Wątek bis 05.11.02, 18:05 a może ktoś ma inną propozycje niż Powstanai Warszawskiego ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 05.11.02, 18:22 merphy napisał(a): > a może ktoś ma inną propozycje niż Powstanai Warszawskiego ?? Hm... wyrzucenie go calkiem stamtad chyba nie bardzo ma sens - jak zrobia KCK to na Powstania juz nie bedzie korkow, a moze i Rondo Kotlarskie powieksza. Fajnie by bylo jakby do tego czasu dalo sie go puscic gdzies bokiem, ale skoro kolo sadow sie nie da, to gdzie? Zwyciestwa - waska, progi, korki. To jak inaczej do Dworca dojechac? Wielopole - buchacha, nawet Starowislna pod prad nie ma sensu. Jeszcze tu przejazd przez Cystersow na Mogilska wypatrzylem, ale pewnie tez waska i progi, a nawet jak nie, to na Mogilskiej taki sam korek jak na Powstania. W Blich nawet jakby zrobili dwa kierunki pod wiaduktem, to albo nie ma jak skrecic z przystanku pod Hala, albo musialby stac w korku na Grzegorzeckiej. No dobra wymyslilem - jedzie Zolkiewskiego, potem przez Ogrod Botaniczny i Kopernika sciezka rowerowa pod prad :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.cm-uj.krakow.pl 06.11.02, 12:18 Gość portalu: merphy napisał(a): > Gość portalu: mouset napisał(a): > > > 115 p. Dąbie to durnota > > Durnota to jest to co Ty mówisz ... na Dąbiu i Grzegórzkach mieszka tysiące > ludzi .. i jak oni mają dojechać sobie np . Na Dworzec ?? > > >Gdybyś uważnie śledził co pisałem na ten temat to wiedziałbys o wydłużeniu 154 i zwiększeniu częstości 14, nie dramatyzuj że na Dworzec nie ma dojazdu bo od 1- ki można podjechać jeden przystanek Westerplatte, wyobraź sobie że jedziesz ze Złocienia lub Biskupińskiej wszyscy jadą nowym mostem a autobus robi kółko p. Dąbie i jeszcze stoi w korku. Poza tym nie wierzę że na odcinku Dąbie Dworzec 115 jedzie szybciej stojąc w 2 korkach niz 14. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 06.11.02, 15:09 Gość portalu: mouset napisał(a): > wyobraź sobie że jedziesz ze > Złocienia lub Biskupińskiej wszyscy jadą nowym mostem a autobus robi kółko p. > Dąbie i jeszcze stoi w korku. 115 obciac kursy, trase zostawic i dac 415 skrocona do Kleparza, a potem na nowa petle na Krowodrzy. W koncu 115 jest tez polaczeniem Dabia z przeciwna strona Wisly. > Poza tym nie wierzę że na odcinku Dąbie Dworzec > 115 jedzie szybciej stojąc w 2 korkach niz 14. Ale 14 jezdzi co 20 minut. Jak ci uciekne, a 115 bedzie zaraz za nia, to mimo korka bedziesz szybciej niz nastepna 14. Az takie koszmarne te korki nie sa. Odpowiedz Link Zgłoś
merphy Re: 115, 125, 425. Wątek bis 06.11.02, 15:27 Po piersze na Al.Pokoju korek jest przez kilka godzin a nie cały dzień ... po 2 ... włąsnie jak odejdzie to trzeba czekać 20 minut ... jechać jedynką i przejechać jeden przystanek czymś innym :) a le nie chce mi się płacić :D .. może i masz racje że 115 przez nowy most ..ale w takim układzie 15 przez Al.Pokoju ... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 06.11.02, 15:49 merphy napisał: > Po piersze na Al.Pokoju korek jest przez kilka godzin a nie cały dzień ... po > 2 ... włąsnie jak odejdzie to trzeba czekać 20 minut ... jechać jedynką i > przejechać jeden przystanek czymś innym :) a le nie chce mi się płacić :D .. > może i masz racje że 115 przez nowy most ..ale w takim układzie 15 przez > Al.Pokoju ... pozdro 15 przez Al. Pokoju zdecydowanie popieram, jak juz wielokrotnie muwilem. A ja chce 115 zostawic tez na Pokoju i dorzucic szczytowa 415 przez Kotlarski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: havi Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.wmgalicja.krakow.pl 02.11.02, 00:39 malopolanin napisał: > Czy nie wiecie z nieoficjalnych źródeł, jak w końcu wyglądać będzie przebieg > tych linii po otwarciu Klimeckiego? > Czy MPK nadal obstaje przy puszczeniu 125 i 425 przez Klimeckiego, a 115 > przez Dąbie? Jednak najlepszym rozwiązaniem jest puszczenie tylko 115 przez klimeckiego i most kotlarski dlatego że jest to linia magistralna której zadaniem powinno być dowieżienie ludzi jak najszybciej do i z centrum bez wjeźdżania na "boczne osiedla" linia ta obsługuje dwa obszary: biskupińska>centrum(dw.gł.) i centrum>witkowice.Natomiast 125 można potraktować jako pomocniczą i od ul.ofiar dąbia skierować przez meissnera(ułatwiłoby to komunikację z al. pokoju w ul. mogilską bez przesiadek i skomunikowanie ul. meissnera która jej nie posiada)i skrócenie do prądnika czerwonego(od polsadu linia pokrywa się ze 139która przejeżdza koło szpitala) który otrzymałby alternatywne(szybsze) połączenie z rondem mogilskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: havi Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.wmgalicja.krakow.pl 02.11.02, 11:13 Gość portalu: havi napisał(a): > malopolanin napisał: > > > Czy nie wiecie z nieoficjalnych źródeł, jak w końcu wyglądać będzie przebi > eg > > tych linii po otwarciu Klimeckiego? > > Czy MPK nadal obstaje przy puszczeniu 125 i 425 przez Klimeckiego, a 115 > > przez Dąbie? > Jednak najlepszym rozwiązaniem jest puszczenie tylko 115 przez klimeckiego i > most kotlarski dlatego że jest to linia magistralna której zadaniem powinno > być dowieżienie ludzi jak najszybciej do i z centrum bez wjeźdżania na "boczne > osiedla" linia ta obsługuje dwa obszary: biskupińska>centrum(dw.gł.) i > centrum>witkowice.Natomiast 125 można potraktować jako pomocniczą i od > ul.ofiar dąbia skierować przez meissnera(ułatwiłoby to komunikację z al. > pokoju w ul. mogilską bez przesiadek i skomunikowanie ul. meissnera która jej > nie posiada)i skrócenie do prądnika czerwonego(od polsadu linia pokrywa się ze > 139która przejeżdza koło szpitala) który otrzymałby alternatywne(szybsze) > połączenie z rondem mogilskim. a tak poza tym to właśnie czekam na tramwaj na przystanku przy moście kotlarskim w kierunku lipskiej, czy ktoś wie októrej odjeźdża. i jaki nr???????!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAŚ Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 02.11.02, 11:19 > a tak poza tym to właśnie czekam na tramwaj na przystanku przy moście > kotlarskim w kierunku lipskiej, czy ktoś wie októrej odjeźdża. i jaki > nr???????!! Wiem co to jest - "7". Jednak rozkład ważny od chyba 2006. Życzę miłego i owocnego czekania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.cm-uj.krakow.pl 07.11.02, 10:54 125 pomocniczy? oj nie byłeś chyba w szczycie na Dobrego P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yzb Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 07.11.02, 14:28 Gość portalu: mouset napisał(a): > 125 pomocniczy? oj nie byłeś chyba w szczycie na Dobrego P. No to dopychamy cos innego. Z Dobrego chyba malo kto jezdzi 125 dalej niz do Mogilskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouset Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.cm-uj.krakow.pl 08.11.02, 08:35 Sugerowałbym wydłużenie 192 i wzmocnienie jego i 128 taborem z 428 który do śmieci Odpowiedz Link Zgłoś