Dodaj do ulubionych

115, 125, 425. Wątek bis

31.10.02, 21:35
Czy nie wiecie z nieoficjalnych źródeł, jak w końcu wyglądać będzie przebieg
tych linii po otwarciu Klimeckiego?
Czy MPK nadal obstaje przy puszczeniu 125 i 425 przez Klimeckiego, a 115
przez Dąbie?
Obserwuj wątek
    • kuba203 Re: 115, 125, 425. Wątek bis 31.10.02, 21:36
      Ja nic nie wiem :(((
      • Gość: ADAŚ Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 21:43
        kuba203 napisał:

> Ja nic nie wiem

Ja nawet nie wiedziałem, że są takie plany aby "115" zostawić w spokoju,
        a "125" i "425" puścić Klimeckiego.

Ale to bez sensu.
        Ja jeszcze raz powtórzę moją sugestię:
        115, 125 - Most Kotlarski, Klimeckiego
        425 - likwidacja i wprowadzenie "185" na trasie BISKUPIŃSKA (a nawet OS.
        LIPSKA - nawrotka na końcówce dwupasmówki) Lipska, Saska, Ofiar Dąbia, al.
        Pokoju, al. Powstania Warszawskiego, Mogilska, Meisnera, Młyńska, Dobrego
        Pasterza, Okulickiego, Broniewskiego - SZPITAL RYD.
        I coś mi się jeszcze wymyśliło, ale o tym w osobnym wątku.
        • malopolanin Re: 115, 125, 425. Wątek bis 31.10.02, 21:45
          Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> kuba203 napisał:
          >
          > > Ja nic nie wiem
          >
          > Ja nawet nie wiedziałem, że są takie plany aby "115" zostawić w spokoju,
          > a "125" i "425" puścić Klimeckiego.

Tak mówił władze MPK na sławetnym czacie bodajże w lutym:)

>
          > Ale to bez sensu.
          > Ja jeszcze raz powtórzę moją sugestię:
          > 115, 125 - Most Kotlarski, Klimeckiego
          > 425 - likwidacja i wprowadzenie "185" na trasie BISKUPIŃSKA (a nawet OS.
          > LIPSKA - nawrotka na końcówce dwupasmówki) Lipska, Saska, Ofiar Dąbia, al.
          > Pokoju, al. Powstania Warszawskiego, Mogilska, Meisnera, Młyńska, Dobrego
          > Pasterza, Okulickiego, Broniewskiego - SZPITAL RYD.
          > I coś mi się jeszcze wymyśliło, ale o tym w osobnym wątku.

Jak wielokrotnie mówiłem - i moim zdaniem to idealne rozwiązanie.
        • Gość: mouset Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: 149.156.15.* 04.11.02, 11:07
          Właśnie tak to powinno wyglądać ale na pewno MPK sknoci
          tak jak 123, 148 i wiele innych i jedynie 115 pojedzie
          Kotlarskim. Może wyślij cioci F maila z tą propozycją
          albo wujkowi Heniowi ze Zdik bo pewnie zaczynają radzić w
          tej kwestii i wymyślą gniota na wzór 123 zamiast do
          Bieżanowa bo na Półłanki autobus nie może stać a na
          Kąpielowej może.
          • Gość: Yzb Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 04.11.02, 12:38
            Gość portalu: mouset napisał(a):

> Właśnie tak to powinno wyglądać ale na pewno MPK sknoci
            > tak jak 123, 148 i wiele innych i jedynie 115 pojedzie
            > Kotlarskim. Może wyślij cioci F maila z tą propozycją
            > albo wujkowi Heniowi ze Zdik bo pewnie zaczynają radzić w
            > tej kwestii i wymyślą gniota na wzór 123 zamiast do
            > Bieżanowa bo na Półłanki autobus nie może stać a na
            > Kąpielowej może.

Zdaje sie ze ma byc na odwrot - 125 i 425 Kotlarskim, a 115 przez Dabie.
            • Gość: mouset Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.cm-uj.krakow.pl 05.11.02, 13:07
              115 p. Dąbie to durnota
              • Gość: merphy Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.krakow.tdci.pl 05.11.02, 14:42

> 115 p. Dąbie to durnota

Durnota to jest to co Ty mówisz ... na Dąbiu i Grzegórzkach mieszka tysiące
                ludzi .. i jak oni mają dojechać sobie np . Na Dworzec ?? moze mi powiesz ??
                w 1998 roku mieliśmy
                -7
                -15
                -115
                -415

a teraz cchesz nam zabrać jeszcze 115 ... no to spoko .. życze żebyś na każdy
                tramwaj czekał jak ja na tą 14 ... żeby dojechać na PKP ..

• Gość: Yzb Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 05.11.02, 15:32
                  Gość portalu: merphy napisał(a):

> Durnota to jest to co Ty mówisz ... na Dąbiu i Grzegórzkach mieszka tysiące
                  > ludzi .. i jak oni mają dojechać sobie np . Na Dworzec ?? moze mi powiesz ??
                  > w 1998 roku mieliśmy
                  > -7
                  > -15
                  > -115
                  > -415
                  >
                  > a teraz cchesz nam zabrać jeszcze 115 ... no to spoko .. życze żebyś na
                  każdy
                  > tramwaj czekał jak ja na tą 14 ... żeby dojechać na PKP ..

Z Dabia na Dworzec 14, 15, 115, przez Kotlarski 125, 425 i 415
                  (Lipska/Biskupinska - Kleparz/Krowodrza). Tak jak proponowalem - tak chyba
                  wszyscy beda zadowoleni. Dajcie znac, jezeli nie :). Aha, a nie daloby sie
                  tego 115 puscic nie Al. Pokoju - Rondo Kotlarskie - Powst. W. tylko w kierunku
                  Dworca jakims zadupiem gdzies za sadami, z pominieciem Ronda, zeby w korkach
                  nie stal? Tak tylko pytam :)
                  • Gość: merphy Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.krakow.tdci.pl 05.11.02, 17:09
                    > Z Dabia na Dworzec 14, 15, 115, przez Kotlarski 125, 425 i 415
                    > (Lipska/Biskupinska - Kleparz/Krowodrza). Tak jak proponowalem - tak chyba
                    > wszyscy beda zadowoleni. Dajcie znac, jezeli nie :). Aha, a nie daloby sie
                    > tego 115 puscic nie Al. Pokoju - Rondo Kotlarskie - Powst. W. tylko w
                    kierunku
                    > Dworca jakims zadupiem gdzies za sadami, z pominieciem Ronda, zeby w korkach
                    > nie stal? Tak tylko pytam :)

Ja jestem zadowolony z takiego rozwiązania ..jak będzie 15 to nawet 115 nie
                    musi być ... tylko 14 i 15 ...
                    chyba niesteyy nie da się :( .. chyba że gdzieś ulicami osedlowymi :)
                    np .Zwycięstwa :) ..ale wątpie że mieszkańcy się zgodzą .. sam tam mieszkam i
                    najchętniej bym woóle tą ulcie zamknął :)
                    • Gość: Yzb Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 05.11.02, 17:18

> Ja jestem zadowolony z takiego rozwiązania ..jak będzie 15 to nawet 115 nie
                      > musi być ... tylko 14 i 15 ...

No w koncu ktos sie ze mna zgadza :)

> chyba niesteyy nie da się :( .. chyba że gdzieś ulicami osedlowymi :)
                      > np .Zwycięstwa :) ..ale wątpie że mieszkańcy się zgodzą .. sam tam mieszkam
                      i
                      > najchętniej bym woóle tą ulcie zamknął :)

Nie, przez Zwyciestwa to sensu nie ma, jeszcze dluzej by jechal. Myslalem o
                      Nullo/Kordylewskiego i Sadowej/Przy Rondzie. Wg mojej mapy sie da, ale w
                      praktyce jest zwykle zupelnie inaczej niz na mapie.
                      Moze ktos z was ma jakas mape, na ktorej nie ma takich idiotyzmow jak przejazd
                      na wprost z petli na Na Zaleczu albo mozliwosc przejazdu Koszykarska od
                      Saskiej do Nowohuckiej itp.?
                      • Gość: merphy Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.krakow.tdci.pl 05.11.02, 17:57
                        Ja tam akurat pare razy się z Tobą zgadzałem :))))
                        Zwycięstwa mieszkam na tej ulicy i to jest non sesn autobus na niej :) a tam
                        Nullo to też to sa wąskie uliczki i jeszcze z progami zwalniającymi tak jak
                        Zwycięstwa :)) pozdrawiam
                        • Gość: Yzb Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 05.11.02, 18:05

> Ja tam akurat pare razy się z Tobą zgadzałem :))))

No moze i tak, ale przewaznie wszyscy sa against my ideas :(

> Zwycięstwa mieszkam na tej ulicy i to jest non sesn autobus na niej :)

Jak wyglada Zwyciestwa to ja wiem, ostatnio tam w kolko jedzilem na nauce
                          jazdy - tam sie ledwie dwa auta obok siebie mieszcza :)

> a tam
                          > Nullo to też to sa wąskie uliczki i jeszcze z progami zwalniającymi tak jak
                          > Zwycięstwa :)) pozdrawiam

Aha, no czyli dalej stoimy w korku :(
                        • merphy Re: 115, 125, 425. Wątek bis 05.11.02, 18:05
                          a może ktoś ma inną propozycje niż Powstanai Warszawskiego ??
                          • Gość: Yzb Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 05.11.02, 18:22
                            merphy napisał(a):

> a może ktoś ma inną propozycje niż Powstanai Warszawskiego ??

Hm... wyrzucenie go calkiem stamtad chyba nie bardzo ma sens - jak zrobia KCK
                            to na Powstania juz nie bedzie korkow, a moze i Rondo Kotlarskie powieksza.
                            Fajnie by bylo jakby do tego czasu dalo sie go puscic gdzies bokiem, ale skoro
                            kolo sadow sie nie da, to gdzie? Zwyciestwa - waska, progi, korki. To jak
                            inaczej do Dworca dojechac? Wielopole - buchacha, nawet Starowislna pod prad
                            nie ma sensu. Jeszcze tu przejazd przez Cystersow na Mogilska wypatrzylem, ale
                            pewnie tez waska i progi, a nawet jak nie, to na Mogilskiej taki sam korek jak
                            na Powstania. W Blich nawet jakby zrobili dwa kierunki pod wiaduktem, to albo
                            nie ma jak skrecic z przystanku pod Hala, albo musialby stac w korku na
                            Grzegorzeckiej. No dobra wymyslilem - jedzie Zolkiewskiego, potem przez Ogrod
                            Botaniczny i Kopernika sciezka rowerowa pod prad :))))))
                • Gość: mouset Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.cm-uj.krakow.pl 06.11.02, 12:18

> Gość portalu: mouset napisał(a):
                  >
                  > > 115 p. Dąbie to durnota
                  >
                  > Durnota to jest to co Ty mówisz ... na Dąbiu i Grzegórzkach mieszka tysiące
                  > ludzi .. i jak oni mają dojechać sobie np . Na Dworzec ?? >
                  >
                  >Gdybyś uważnie śledził co pisałem na ten temat to wiedziałbys o wydłużeniu 154
                  i zwiększeniu częstości 14, nie dramatyzuj że na Dworzec nie ma dojazdu bo od 1-
                  ki można podjechać jeden przystanek Westerplatte, wyobraź sobie że jedziesz ze
                  Złocienia lub Biskupińskiej wszyscy jadą nowym mostem a autobus robi kółko p.
                  Dąbie i jeszcze stoi w korku. Poza tym nie wierzę że na odcinku Dąbie Dworzec
                  115 jedzie szybciej stojąc w 2 korkach niz 14.
                  • Gość: Yzb Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 06.11.02, 15:09

> wyobraź sobie że jedziesz ze
                    > Złocienia lub Biskupińskiej wszyscy jadą nowym mostem a autobus robi kółko
                    p.
                    > Dąbie i jeszcze stoi w korku.

115 obciac kursy, trase zostawic i dac 415 skrocona do Kleparza, a potem na
                    nowa petle na Krowodrzy. W koncu 115 jest tez polaczeniem Dabia z przeciwna
                    strona Wisly.

> Poza tym nie wierzę że na odcinku Dąbie Dworzec
                    > 115 jedzie szybciej stojąc w 2 korkach niz 14.

Ale 14 jezdzi co 20 minut. Jak ci uciekne, a 115 bedzie zaraz za nia, to mimo
                    korka bedziesz szybciej niz nastepna 14. Az takie koszmarne te korki nie sa.
                    • merphy Re: 115, 125, 425. Wątek bis 06.11.02, 15:27
                      Po piersze na Al.Pokoju korek jest przez kilka godzin a nie cały dzień ... po
                      2 ... włąsnie jak odejdzie to trzeba czekać 20 minut ... jechać jedynką i
                      przejechać jeden przystanek czymś innym :) a le nie chce mi się płacić :D ..
                      może i masz racje że 115 przez nowy most ..ale w takim układzie 15 przez
                      Al.Pokoju ... pozdro
                      • Gość: Yzb Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 06.11.02, 15:49
                        merphy napisał:

> Po piersze na Al.Pokoju korek jest przez kilka godzin a nie cały dzień ...
                        po
                        > 2 ... włąsnie jak odejdzie to trzeba czekać 20 minut ... jechać jedynką i
                        > przejechać jeden przystanek czymś innym :) a le nie chce mi się płacić :D ..
                        > może i masz racje że 115 przez nowy most ..ale w takim układzie 15 przez
                        > Al.Pokoju ... pozdro

15 przez Al. Pokoju zdecydowanie popieram, jak juz wielokrotnie muwilem.
                        A ja chce 115 zostawic tez na Pokoju i dorzucic szczytowa 415 przez Kotlarski.
    • Gość: havi Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.wmgalicja.krakow.pl 02.11.02, 00:39
      malopolanin napisał:

> Czy nie wiecie z nieoficjalnych źródeł, jak w końcu wyglądać będzie przebieg
      > tych linii po otwarciu Klimeckiego?
      > Czy MPK nadal obstaje przy puszczeniu 125 i 425 przez Klimeckiego, a 115
      > przez Dąbie?
      Jednak najlepszym rozwiązaniem jest puszczenie tylko 115 przez klimeckiego i
      most kotlarski dlatego że jest to linia magistralna której zadaniem powinno
      być dowieżienie ludzi jak najszybciej do i z centrum bez wjeźdżania na "boczne
      osiedla" linia ta obsługuje dwa obszary: biskupińska>centrum(dw.gł.) i
      centrum>witkowice.Natomiast 125 można potraktować jako pomocniczą i od
      ul.ofiar dąbia skierować przez meissnera(ułatwiłoby to komunikację z al.
      pokoju w ul. mogilską bez przesiadek i skomunikowanie ul. meissnera która jej
      nie posiada)i skrócenie do prądnika czerwonego(od polsadu linia pokrywa się ze
      139która przejeżdza koło szpitala) który otrzymałby alternatywne(szybsze)
      połączenie z rondem mogilskim.
      • Gość: havi Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.wmgalicja.krakow.pl 02.11.02, 11:13
        Gość portalu: havi napisał(a):

> malopolanin napisał:
        >
        > > Czy nie wiecie z nieoficjalnych źródeł, jak w końcu wyglądać będzie przebi
        > eg
        > > tych linii po otwarciu Klimeckiego?
        > > Czy MPK nadal obstaje przy puszczeniu 125 i 425 przez Klimeckiego, a 115
        > > przez Dąbie?
        > Jednak najlepszym rozwiązaniem jest puszczenie tylko 115 przez klimeckiego i
        > most kotlarski dlatego że jest to linia magistralna której zadaniem powinno
        > być dowieżienie ludzi jak najszybciej do i z centrum bez wjeźdżania
        na "boczne
        > osiedla" linia ta obsługuje dwa obszary: biskupińska>centrum(dw.gł.) i
        > centrum>witkowice.Natomiast 125 można potraktować jako pomocniczą i od
        > ul.ofiar dąbia skierować przez meissnera(ułatwiłoby to komunikację z al.
        > pokoju w ul. mogilską bez przesiadek i skomunikowanie ul. meissnera która
        jej
        > nie posiada)i skrócenie do prądnika czerwonego(od polsadu linia pokrywa się
        ze
        > 139która przejeżdza koło szpitala) który otrzymałby alternatywne(szybsze)
        > połączenie z rondem mogilskim.
        a tak poza tym to właśnie czekam na tramwaj na przystanku przy moście
        kotlarskim w kierunku lipskiej, czy ktoś wie októrej odjeźdża. i jaki
        nr???????!!
        • Gość: ADAŚ Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 02.11.02, 11:19

> a tak poza tym to właśnie czekam na tramwaj na przystanku przy moście
          > kotlarskim w kierunku lipskiej, czy ktoś wie októrej odjeźdża. i jaki
          > nr???????!!

Wiem co to jest - "7". Jednak rozkład ważny od chyba 2006. Życzę miłego i
          owocnego czekania.
        • Gość: mouset Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.cm-uj.krakow.pl 07.11.02, 10:54
          125 pomocniczy? oj nie byłeś chyba w szczycie na Dobrego P.
          • Gość: Yzb Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 07.11.02, 14:28

> 125 pomocniczy? oj nie byłeś chyba w szczycie na Dobrego P.

No to dopychamy cos innego. Z Dobrego chyba malo kto jezdzi 125 dalej niz do
            Mogilskiego.
            • Gość: mouset Re: 115, 125, 425. Wątek bis IP: *.cm-uj.krakow.pl 08.11.02, 08:35
              Sugerowałbym wydłużenie 192 i wzmocnienie jego i 128 taborem z 428 który do
              śmieci
    • pavlack Re: 115, 125, 425. Wątek bis 06.11.02, 22:09
      Wątek jedzie do góry
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka