Gość: ika IP: *.citynet.pl 07.01.06, 12:17 Proszę o radę .Czy znacie hospicjum godne polecenia w Krakowie lub bliskiej okolicy?Szukam je dla osoby dorosłej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chp1955 Re: Hospicja- Kraków 10.01.06, 20:51 Tak. Hospicjum Sw. Łazarza w Hucie na ul. Fatimskiej. Dobre warunki, wspaniała opieka. Oddani wolontariusze. Są zajęcia terapeutyczne dla chorych oraz fyioterapia. Można tam zamieszkać, aby być bliżej chorego w ostatnich chwilach. Mają też oddział domowy, tzn. opiekują się chorym w jego własnym domu. Wkład godny podziwu, tym bardziej, że wszystko za darmo. Bardzo mi pomogli w ostatnich chwilach życia mojej 48 letniej siostry. Jestem im wdzięczna bez granic!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j. Re: Hospicja- Kraków IP: *.earth.pl / 81.219.245.* 11.01.06, 01:03 Mnie niestety nie,ponieważ warunkiem było uświadomienie mojego chorego ojca ,że ma raka i umiera. Pomimo,że tłumaczyłam ,że taka wiadomość zabije go w kilka dni,a tak w niewiedzy może jeszcze pożyć parę miesięcy. Dobrze znałam mojego ojca, lepiej niż te panie które koniecznie chciały go "uszczęśliwić" prawdą. Pomocy w związku z tym nie uzyskałam-na dodatek prosiłam o pomoc w domu i to lekarską a nie pielęgniarską. Ja sobie poradziłam inaczej,ale hospicjum przestało być dla mnie takie "święte" Odpowiedz Link Zgłoś