lesna_ptaszyna Dziennikarski profesjonalizm... 02.02.06, 11:01 Brawo GW - jak zwykle można na was liczyć.... profesjonalizm w każdym calu - jeśli jakiś student czy dziecko nie wiedziało jeszcze jaki syrop ma kupować to już wie... słyszeliście cokolwiek o profilaktyce leko- i narkomanii? Odpowiedz Link Zgłoś
marek12349 Potwierdzam daje kopa 02.02.06, 11:06 W sprawdzianach wytrzymałościowych jest zauważalna różnica, w biegu na 3000m daje kilkanaście sekund. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heroina wodka i papierosy IP: 81.210.18.* 02.02.06, 11:16 ograniczmy sprzedaz wodki i papierosow do jednej sztuki na glowe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: droit co za czasy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.06, 11:10 A nie można zdać bez wspomagaczy? Ja nigdy nic nie brałem i jakoś żyję, zdałem i mam dyplom. A teraz, w dorosłym życiu, mam tak trudne egzaminy, że z egzaminów na studiach się po prostu śmieję, że mogły mi się wydawać trudne. W ogóle pęd za ocenami na studiach z perspektywy lat wydaje mi się śmieszny. Bo potem albo ktoś jest w czymś dobry albo nie - oceny o niczym nie świadczą. Znam prymusów nie nadających się do jakiejkolwiek pracy - bo uważają się za nieomylnych i doskonałych i nie moga pojąć, czemu im nie wychodzi. Pierwsze dni w pracy to dla nich pasmo upokorzeń, zderzenia z realnymi problemami i nie każdy potrafi je znieść. Często też tacy ludzie nie są też przystosowani do życia i rzeczywistości, nie mają prawidłowej oceny sytuacji, bo na studiach nie odrywali wzroku od książek. Zawsze śmieję się z ludzi, którzy odkrywają po studiach realny świat i fakt, że tymi książkami i naukowymi dywagacjami mogą się teraz podetrzeć. Zresztą większości zagadnień, z którymi mam na co dzień do czynienia musiałem sie na uczyć sam, bo żadnemu z wykładowców nie przyszło do głowy tego wykładać. Ludzie, nie trujcie się, nie warto! Zamiast cyklicznie ćpać, zdobywać piątki i potem przepijać stypendium znajdźcie dobrą praktykę w jakiejś firmie, to jest potem sto razy ważniejsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deew Obluda ! IP: *.fire.de / 195.243.149.* 02.02.06, 13:38 > A nie można zdać bez wspomagaczy? Ja nigdy nic nie brałem i jakoś żyję, zdałem > i mam dyplom. A Kofeina w kawie ? A teina w herbacie ? A glukoza w czyms slodkim ? OBLUDNIKU TY JEDEN ! Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxyyyyzzzz Re: Obluda ! 02.02.06, 19:05 Gość portalu: deew napisał(a): > A Kofeina w kawie ? A teina w herbacie ? Kofeina i teina to TO SAMO!!! A glukoza w czyms slodkim ? Przewaznie sacharoza, czasem, tylko glukoza. Tak czy owak cukry to po prostu pozywienie. Zarcie to nie doping. Odpowiedz Link Zgłoś
devil1488 też mi 02.02.06, 11:29 Medialny szumek wokół syropku na kaszel, efedryny, a i tak 1/4 studentów jedzie na białym podczas sesji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: też mi IP: *.toya.net.pl 02.02.06, 11:32 ...no to tylko pozazdroscic znajomych... Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Przecież to ja finansuję leczenie debili !!! 02.02.06, 11:31 > Niby masz prawo człowieku kupić sobie tonę leku i zeżreć ją na miejscy w > Aptece i zdychać sobie ciesząc się z wolności, ale niestety inni mają moralny > obowiązek ratować takiego kretyna, wezwać karetkę, hospitalizować, leczyć. O właśnie. Zdajcie sobie wszyscy sprawę, mądrale, że w razie przedawkowania i powikłań jesteście leczeni również za moje pieniądze. Podobnież za zniżkowe recepty, załatwione po znajomości, płacę ja. Solidarność społeczna solidarnością społeczną, ale ja sobie akurat nie życzę, żeby moje pieniądze były marnowane na debili, którzy na własne życzenie trują się syropem na kaszel. → → → → → → → → → → → → Nadchodzi Era Mohera! ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← ← Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JERZY Problem widziany z innej strony! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 12:58 Tutaj stane troche w obronie studentow - wiekszosc z nich jets ofiarami koszmarnie głupiego systemu kształecenia, nie tylko na studiach, polegajacego na encyklopedycznym wkuwaniu milionow niepotrzebnych bzdur, gigantycznej ilosci przedmiotow naraz (zwlaszcza poltechnika, medycyna), przeladowanych sesji (jakby nie mozna bylo zdawac wzorem wielu uczelni w ustalanym indywidualnie czasie, co wynika z traktowania studentow jak sztubakow). Studia maja uczyc MYŚLENIA< ROZUMIENIA PROBLEMÓW< RADZENIA SOBIE W ZMIENIAJACYM SIE SWIECIE a nie kucia do zdania egzaminu. NONSENS jest gdzie indziej!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azbi Re: Przecież to ja finansuję leczenie debili !!! IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 03.02.06, 03:49 a ilez Ty niby placisz na moje leczenie co? Zyjesz w jakims dziwnym swiecie! skoro uwazasz ze placisz na mnie to placisz tez na alkoholikow, kaskaderow, zarlokow, prostytutki, etc , placisz za wszystkich :D studentko agh, nie chcesz nie palac glosisz demagogie i tyle - hipokrytko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barabara 3x dziennie po 2 tabletki. IP: *.acn.waw.pl 02.02.06, 11:32 Tak jest napisane na opakowaniu. Jak dla mnie i ta dawka jest hardkorowa. Po kilku dniach takiego brania, organizm trochę się męczy. Jeżeli chodzi o skutki, to nie chodzi tu o to że efedryna wspomaga pamięć. Po prostu `przyśpiesza` organizm, trochę lepiej niż kawa, co skutkuje większymy możliwościami skupienia się, odegnania zmęczenia. Efedryna - kofeina - jeden ch..j. Kawę też można przedawkować i dostać zapaści. Po kofeinie też trzesą się ręce, człowiek się poci, suchość w gardle (odwadnia). Dla mnie tussipect to 2-3 tabletki pod wieczór, jak chcę być skupiony do północy. Bardzo rzadko. Ale są idioci którzy na tym ciągną więc i pewnie ten dopalacz w końcu zabronią. No i jeszcze trzeba pamiętać, że tussipect oprócz efedryny zawiera inne składniki, które w dużych dawkach mogą dawać nieprzyjemne efekty - tutaj przydałaby się opinia kogoś kto się zna na. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fugazzi77 wole dobre sciagi:) IP: *.dominet.pl / 62.29.253.* 02.02.06, 11:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chuck norris Re: wole dobre sciagi:) IP: *.mars.cyberbajt.pl 02.02.06, 12:05 po co syrop?od razu jedzcie na amfie.miejcie gowmo we lbach.a potem konczcie na dworcach.odpowiedzialnosci trzeba sie nauczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student_AGH Re: wole dobre sciagi:) IP: *.technika.net.pl 02.02.06, 17:27 Moim zdaniem Tusi to bardzo dobry sposób, żeby wyrobić się z nauką w czasie sesji. Wszystko jest dla ludzi, ale trzeba mieć odrobinę zdrowego rozsądku. Wiem, że zaraz odezwą się ludzie starej daty i zaczną mówić, ze miałem cały semestr na naukę itp., ale sorry studia to nie tylko nauka. Niestety, tak to wygląda. Ja mam 7 egzaminów w sesji, z czego 5 naprawdę trudnych i bez wspomagaczy tego się po prostu nie da dobrze zdać (a ja chcę utrzymać stypendium naukowe). Wszystko jest dla ludzi - naprawdę sądzę, żeby tabletki kofeinowe, tusipex, a nawet amfetamina dwa razy w roku komukolwiek zaszkodziły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowość no to ja proponuję IP: *.acn.waw.pl 02.02.06, 12:48 zamiast dopalaczy dużo pacerów na świerzym powietrzy, w słońcu, jeść duzo warzyw i owoców, dużo snu, dużo sportu, pozytywne myślenie i świadomość swojego celu w życiu - a na poprawę koncentracji - joga :))) tylko niech ktoś mi znajdzie kogoś kto tak potrafi <rotfl> Odpowiedz Link Zgłoś
micra efedryna + kwas acetylosalicylowy + kofeina = 02.02.06, 12:07 = bardzo szybkie spalanie tłuszczu Ten zestaw jest chyba składnikiem wielu leków na odchudzanie, ale równocześnie także i dla osób dbających o masę mięśniową, a pozbywających się zbędnego tłuszczu. Zdarza mi się (będąc już dorosłym i pracującym osobnikiem po studiach) raz, dwa razy w miesiącu wziąć 1-2 tabletki, plus kawa, plus czasami polopiryna i mam wtedy i siły na skończenie projektu dla firmy i popracowania siłowo z hantlem lub czymś co jest pod ręką. Aha, mam to też w apteczce w samochodzie. Jeżeli wracam nocą i nie daję rady jechać, a wiem, że muszę dojechać to biorę jedną tabletkę. Sumarycznie w ciągu roku zużyję 1-2 opakowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GreatMike efedryna IP: *.nbp.pl / 193.109.212.* 02.02.06, 12:08 ludzie popytajcie w najbliższej siłowni o mieszankę efedryny, kofeiny i aspiryny. Nazwy nie pamiętam, ale specyfik był z USA w opakowaniu 200 tabletek. W USA można kupić w każdym sklepie. Znakomicie nadaje się do ciężkiego wysiłku fizycznego, mi pomagał przy aerobach. 2 tabletki pod język, a później 3 godziny na maxa (ale trzeba dużo pić, gdyż preparat podnosi temperaturę ciała, serce zasuwało jak u kierowcy F1). Skutki uboczne po zakończeniu działania podobne jak opisane przez lekarza: dreszcze, gęsia skórka, trapek w ustach. Efedryna jest dopingiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: creim jak to mozliwe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 12:14 jakos nie chce mi sie wierzyc ze lek nie zostal szczegolowo sprawdzony przed wypuszczeniem na rynek, raczej ktos (nie powiem kto) przyjal pewna koperte i sprawa zostala zalatwiona :-) napewno tak bylo bo tak jak napisalem niemozliwe jest by leki tego typu byly dotepne zapewne bez recepty... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepper Mint Re: jak to mozliwe? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 16:32 Czytam i czytam i zadaje sobie pytanie: na jakim dopalaczu mamusie urodzily tez wszyśtkie wymozdzone pokraki, ktore nie studiuja przeciez na Oxfordach, czy innych Sorbonach, a tylko na np. zaocznych KSW w Krakowie. Co Wam sie, niebozatka, w lebki stalo? Ze sesja fuj, jaka zla! Ze egzaminy, fuj, fuj, obrzydliwe do zdawania! Ze projekty do rysowania?!!! Moze od razu konkret: i banda narkomanow z dyplomami magistra ruszy na podboj Europy i swiata. Z Pacanowa i Koziej Wolki do New York'u i Paryzewa! Gratuluje zbiorowo wszystkim mlodym pajacom z dopalaczem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbara444 Tussipect lek stary jak swiat zwsze byl dobry IP: *.roadrunner.nf.net 02.02.06, 16:45 tylko w demokracji sie nie sprawdza. Po co ten artykul. Pewno ma ukryty cel polityczny. Odpowiedz Link Zgłoś
ganz stara prawda ..... 02.02.06, 12:27 i znowu sprawdza się stara ale jakże pouczająca prawda ... mondre umiom a głupie się uczą ja swoje studia zawsze bardzo miło wspominam a w szczególności okres sesji. Wtedy zawsze były najlepsze imprezy i wypadały bardzo często bo oprócz normalnych terminów dochodziła okazja przed i po egzaminie..... hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gmork Tussipec prawie jak adrenalina IP: *.isk.net.pl / *.devs.futuro.pl 02.02.06, 12:30 Zamiast efedryny w syropie polecam kawę z kardamonem i mlekiem :) Równie skuteczne, a łatwiej dostępne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cxzx Re: Tussipec prawie jak adrenalina IP: *.fire.de / 195.243.149.* 02.02.06, 13:46 bzdura. jestes frajerem ktory propaguje nieprawde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filek Re: ale odkrycie. WOW IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 16:03 To tylko marketing, ile otrzymał autor artykułu od firmy farmaucetycznej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stucencik Znam lepsze pobudzacze IP: *.crowley.pl 02.02.06, 12:44 Piłem kiedyś ten tussipect, ale efekt był raczej mizerny. Teraz na sesję kupiłem sobie w Rossmanie jakieś nowe kapsułki - Energon, działają rewelacyjnie. W poniedziałek ostatni examin - trzymajcie za mnie kciuki! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mitek_purchawa Doktor Karaś się niezna!! IP: *.wsa.lublin.pl 02.02.06, 12:45 To ja, tuz po wojnie, wynalazłem tusipekt. I wiem doskonale że działa. Po to go wynalazłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t_r_h A zaczeło sie bardzo niewinnie ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 12:52 Pilka nozna, 2x 45 min biegania za pilka. Kiedys kumpel (bokser) polecil mi wlasnie tussicect. Dzialalo rewelacyjnie. Po kazdym meczu jeszcze chetnie pobiegalbym troszeczke, ale fakt faktem uzaleznialem sie. Zaczolem od 7 tabletek a skonczylem na 15-18 i pozniej jeszcze po 2-3 co 3-4 godziny. Nauka tez niezle szla po "rozowych prochach". 3 dni bez snu przed ksiazkami (wspomagany magnezem) i zaliczeni trwalo 15 minut :). Ale poznej zasnolem w autobusie i pojechal Bog wie gdzie. :) Czy bylo warto ?? Bylo warto. Nawet jesli tussipec dzialal jak placebo to dzialal. PS. Nie polecam ludziom z nadcisnieniem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JERZY czy to pomaga na niewyspanie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 13:02 Ja mam problemy ze spaniem, nie jestem juz studentem. chcialem sie dowiedziec czy tus pomaga na niewyspanie, zmeczenie spowodowane niedoborem snu? Oczywiscie sprawdze, ale bede wdzieczny za jakies uwagi, bo sie z tym bardzo męczę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffd Re: czy to pomaga na niewyspanie??? IP: *.fire.de / 195.243.149.* 02.02.06, 13:46 Oczywiscie ! Pomysl ! Skoro pobudza organizm to chyba musi pomagac... Pamietaj tylko ze tusspiec dziala z ok 1.5h opoznieniem. Najlepiej popijac kawa lub herbata. polecam: hyperreal.info/drugs/go.to/sec/37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyuio Re: czy to pomaga na niewyspanie??? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 02.02.06, 16:39 Dla kobiet najlepiej podobno działa popijany spermą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artkicz sudafet IP: *.nuigalway.ie / *.nuigalway.ie 02.02.06, 13:03 to dopiero jest g...., sraczka myslowa murowana, kupilem kiedys gdy mialem zatkany nos i problem z zatokami, w nocy liczylem barany bo nie moglem zmrozyc oka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irmina Re: sudafet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 17:07 Gość portalu: artkicz napisał(a): >sudafet to dopiero jest g...., sraczka myslowa murowana, kupilem kiedys gdy mialem zatkany nos i problem z zatokami, w nocy liczylem barany bo nie moglem zmrozyc oka Nie wiem, co za g.. kupiłeś, bo na opisane dolegliwości polecam Sudafed Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artkicz Re: sudafet IP: *.dbln.cable.ntl.com 05.02.06, 11:49 oczywiscie ze sudafet jest na te dolegliwosci. ale czy zadalas sobie trud aby przeczytac co tam jest? ja tak, pochodna amfy, a po dluzszych poszukiwaniach w necie znalazlem informacje ze w stanach przerabiaja to nielegalnie na amfe ale jest nieoplacalne bo sudafet za duzo kusztuje w aptece!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pilsko1 tussi 02.02.06, 13:15 Jak ktoś jest głupi, to mu żadne syropy nie pomogą, lepiej zaraz wprawiać się w zamiataniu i myciu podłogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Odpowiednik kleju,amfetaminy z ubiegłego wieku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 15:17 Do dziś nie wiem jakie było pozytywne działanie kleju,tradycyjnego polskiego narkotyku sprzed lat.Pewna dziewczyna powiedziała "motory jeździły mi po głowie".Efedryna to słabszy odpowiednik amfetaminy i działa głównie na narządy wewnętrzna serce i płuca.Zwiększanie inteligencji i pamięci tą drogą jest całkowicie nieskuteczne.Bardziej by się nadawała do odchudzania i wysiłku fizycznego.Na opakowaniu jest podana bezpieczna dawka.Początkowe pobudzenie zastąpi bezsenność,bicie serca,zaniki pamięci i wyczerpanie.A może u niektórych działanie psychotoksyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stjudent Jak wyżej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.02.06, 13:45 Ludzie, ktorzy ćpają itp by się czegoś nauczyć to nie tylko kretyni. Oni są ŻAŁOŚNI!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
siersciuchspenetrowany Yyyy... 02.02.06, 15:08 Z jednej strony - jak 1 syropek jest legalny, to 20 też. Z drugiej strony - jak komuś nie chcę sprzedać, to mogę nie sprzedać nawet kropelki. Hi, hi.. Pat. (i Pataszon) A może wódeczkę sprzedawać tylko po 50 ml? I papieroski - po dwa machy. Hi, hi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gutek81 na mnie nie działa IP: 82.145.90.* 02.02.06, 15:15 pomimo że efedryna jest podstawowym składnikiem amfetaminy tussipect na mnie nie działa, ani w tabletkach które ponoć mocniej działają (brałem już kilka opakowań) ani w syropie (wypiłem 3 buteleczki, oczywiście nie na raz). jedyne co mogę stwierdzić, to tańsza i lepsza jest mocna kawa, a po tych tabletkach na następny dzień strasznie (zawsze!!) boli żołądek!! nie polecam. to nie to co białko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis hehehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 15:26 ale odkrycie!to juz dawno wiadomo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurde weźcie sie IP: *.logos.com.pl 02.02.06, 15:45 odwalcie od tusi, co za poj.. tekst - co on ma na celu? żeby znów czegos komus zabronić? ograniczyć? może koncesje na tusi wrrrr co za kraj... czy moze mi ktoś wytłumaczyc dlaczego od 90 roku w naszym kraju coraz mniej WOLNO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hujotycio Re: weźcie sie IP: *.kom / *.os1.kn.pl 02.02.06, 16:51 Bo to jest kapitalizm łosiu, wolno tylko zarabiac kase na ludziach :D Macie te swoje dwa paluszki :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Hmm IP: *.intra. / *.news.vogel.pl 02.02.06, 15:50 Tym, którzy zechcą spróbować podpowiem, że zamiast łykania tussipectu wystarczy zjeść 3-4 tabletki sudafedu. Ten sam efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
napisz_do_basi tusi pusi 02.02.06, 15:52 Kilka lat temu dałam się namówić na eksperymentowanie z Tussipectem. Oczywiście w trakcie sesji egzaminacyjnej. Po trzech dobach bez snu, z paczką fajek dziennie i całym zapasem tabletek T wylądowałam na godzinę przed egzaminem w szpitalu. Miałam jakies dziwne zaburzenia pracy serca, halucynacje słuchowe i traciłam świadomość. Lekarz powiedział że mogłam skończyć gorzej bo moje serce od trzech dni i nocy "biega" jak w trakcie maratonu. Uważam że to doskonały pomysł że ktoś w końcu zauważył że studenci często wykorzystują ten lek niejednokrotnie nie mając świadomości konsekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid [...] IP: *.kom / *.os1.kn.pl 02.02.06, 16:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith41 Re: tusi pusi 02.02.06, 18:10 No jak nie spałas przez trzy doby to nawet bez żadnych "dopalaczy" szanse na wylądowanie w szpitalu są duże :) Odpowiedz Link Zgłoś