Gość: zakatarzony IP: *.chello.pl 08.02.06, 18:19 Takiego kataru jeszcze nie miałem a musze sie go szybko pozbyc. jakies sprawdzone sposoby. Pomocy musze sie jaknajszybciej go pozbyc, słyszałem ze niby ząbek czosnku pomoze w uchu na noc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Andy Re: Katar - Błagam POMOCY !! IP: *.netcontrol.pl 08.02.06, 18:25 CIRRUS zawiera pseudoefedryne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Katar - Błagam POMOCY !! IP: *.earth.pl / 81.219.245.* 09.02.06, 01:39 sudafed ,też z pseudoefedryną, ja stosuję i pomaga. A czosnek dwa ząbki z chlebkiem na kolację ,też pomaga-do ucha nie próbowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Katar - Błagam POMOCY !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 01:58 Sprawdzone sposoby ?? Nieleczony trwa 7 dni a leczony tydzień... Jeśli takiego kataru jeszcze nie miałeś, to zastanów się, czy nie masz zajętych zatok!! Polecam delikatny aerozol do nosa o nazwie "OTRIVIN", którego cena wynosi ok. 12 zł. Ułatwia on odpływ wydzieliny i nawilża błony śluzowe - co spowoduje, że się "odetkasz"... A czosnek - możesz sobie wsadzić nawet do ucha jako wspomagacz ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
wielaw Re: Katar - Błagam POMOCY !! 09.02.06, 09:10 Staram się nie poddawać reklamom , ale w tym względzie absolutnie polecam Ibuprom Zatoki absolutna rewelka. Na podziałało błyskawicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Katar - Błagam POMOCY !! IP: *.netcontrol.pl 09.02.06, 10:40 Tez pseudoefedryna tylko, ze z ibuprofenem. Identycznie jak modafed. Ja po cirrusie juz zyje! Odpowiedz Link Zgłoś
shangazi Re: Katar - Błagam POMOCY !! 09.02.06, 18:28 1 tabl VIRLIX wieczorem i rano nos suchy ale dostaniesz to tylko na recepte, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
daba2000 Re: Katar - Błagam POMOCY !! 09.02.06, 22:29 Virlix jest przeciwhistaminowy(przeciwalergiczny). Tak samo działa Zyrtec,Amertil, Clemastin i inne. Na katar polecam EUPHORBIUM do nosa(na różne rodzaje kataru); może być tez EUPHORBIUM w kroplach -doustne(typowo od zatok)+ właśnie przeciwalergiczne + syrop z cebuli (pokroić kilka cebul,zasypać cukrem i odstawic w zakręconym słoiku na kilka godzin-potem zlać sok, przechowywać w lodówce ok.2-3 dni i pić po łyżce kilka razy dziennie) + maść majerankowa + rutinoscorbin. ja ostatnio tak leczyłam mojego 5,5 letniego syna. a miał wyjątkowo paskudny,zielony katar. Po tygodniu przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GH Re: Katar - Błagam POMOCY !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 10:59 Mocne krople do nosa. Ale otrivin nie polecam bo jest slaby a leczenie nim trwa 10 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot ka Najlepiej wlac do nosa płynny ołów-tak samo..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 11:31 skuteczny jak czosnek w d... Odpowiedz Link Zgłoś