Dodaj do ulubionych

matematyka stos. na agh

19.02.06, 22:40
witam,
czy jest tu może ktoś, kto orientuje sie ile trzeba było mieć w zeszłym roku
punktów żeby się dostać na matematyke stos na agh (rekrutacja na podst. nowej
matury)? i czy kierunek jest do pogodzenia z innym na innej uczelni? tzn czy
jest bardzo ciężko?
z góry dziękuję za wszelkie informacje,
Aga
Obserwuj wątek
    • malolat.87 Re: matematyka stos. na agh 27.02.06, 17:08
      pytanie o tyle dziwne, że od początku stycznia wszystkie takie informacje
      (przynajmniej te dotyczące AGH) są na stronie www.agh.edu.pl, trzeba tylko
      poszukać... ;)
      • aaagus Re: matematyka stos. na agh 27.02.06, 22:21
        no aż taka leniwa, żeby stronki nie przeszukać to nie jestem. tylko, że akurat
        tych informacji tam albo nie ma albo jestem ślepa (bo ilość kandydatów na ms-ce
        nie informuje mnie wcale o progu punktowym w poprzedniej rekrutacji)
        • Gość: MAŁA może ja też się tam dostane... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 15:15
          Tez mam zamiar iść na ten kierunek.
          Własnie też zastanawiam się ile pktów potrzeba.
          Ja nie jestem taka słaba,mature próbną z manty napisałam na 94% i 94%,chociaż
          teraz to już pisze na 100%(podsatawowy,rozszzerzony srednio 90%).,myśle że tyle
          wystarczy :),biorą też angielski-nie jestem tak a dobra 92% i 54% z próbnych.
          Ale myśle ze podciągne matematyką:)
          Jakbyś miała jakieś nowe informacje na temat pktów to zostaw wiadomość na
          forum,napisz też jak Ci idzie nauka,ok?? Jak dobrze pójdzie to zobaczymy się na
          AGH
          pozdrawiam
          • aaagus Re: może ja też się tam dostane... 28.02.06, 19:16
            haha, no nauka mi idzie dobrze, a raczej szła, bo ostatni raz sie uczyłam w
            czasie sesji. A mature mam już za sobą. Niestety wynik z matmy dośc przeciętny,
            a nie zgłosiłam sie do poprawki. Ang lepiej, ale on jest po przeliczeniu mało
            istotny.Ty jeśli napiszesz tak jak prubną to na 100% sie dostaniesz. Zycze Ci
            powodzenia i może faktycznie sie spotkamy na AGH...

pozdrawiam, Aga
    • Gość: Daro nie polecam !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 00:50
      nie bede sie chwalil ale ja to mialem wstep na wiekszosc kierunkow AGH bez egzaminu wstepnego w roku 2003 (chyba tylko na infe nie moglem isc, elektronike i kartografie). duzo myslalem o matmie stosowanej. ostatecznie skonczylo sie na Automatyce i Robotyce na wydz. EAIE. to co tam przezylem na pierwszym roku (4 egzaminy w sesji w tym 3 z matmy) to byl dla mnie istny SZOK. mozna powiedziec ze fuksem sie dalej przesliznalem i do dzis dziekuje Bogu ze tak sie stalo. do matematyk naszlo mnie obrzydzenie. nie chodzi o to - lubie matme ale ze wszystkie 3 matematyki byly skondensowane naraz w jednej sesj - jakby tego nie mozna bylo rozciagnac. wiem napewno, ze gdbym poszedl na majce stosowana to zrezygnowalbym. chociaz nie wiem czy tam sa 3 egzamy w sesji z samej matmy ale wyprowadzanie dowodow i uczenie sie na pamiec napewno jest i trzeba to miec w paluszku. a mnie to nie interesowalo...

zreszta jak nie wierzycie to sie popytajcie jakichs znajomych. ten kierunek zaczyna 100 osob a na piatym roku jest juz ok 20-40 tylko bo reszta albo odpadla albo zmienila kierunak albo sie przeniosla np na UJ na majce. u mnie zaczyna 120 konczy ok 100.... ktos odpada, ktos dochodzi w sumie prawie po rowno jest.

od siebie dodam, ze ja wybralem AiR dlatego, ze po tym sa wieksze szanse na znalezienie dobrej roboty - to jest wlasciwie mix matematyki, informatyki, elektroniki, elektrotechniki,..... takze wszystkiego sie tutaj na tym kierunku nauczysz. jeden prof. nawet twierdzi ze jeszcze nie slyszal o absolwencie bez pracy po tym kierunku ;). nie jest lekko ale po pierwszym roku juz idzie ZNORMALNIEC.

to tyle
      pozdrawiam i zycze owocnych wyborow
      • aaagus Re: nie polecam !!!! 01.03.06, 19:01
        no nie przesadzaj. że wyprowadzanie dowodów i troche pamięciówy- to normalne i
        nie mam złudzeń, że sie bez tego obejdzie. a jak mi sie nie uda utrzynmać
        (oczywiście jeśli sie dostane) - to trudno. Nie zabije sie przecież. a poza tym
        z mojego obecnego kierunku raczej nie wylece, wiec zawsze coś zostaje.
        nie zawsze studia lekkie, łatwe i przyjemne dają satysfakcje i nie jest też tak,
        że studia trudne odstraszają.

ps. a poza tym to na agh jest lepsza struktura płciowa niż u mnie ;)
        • Gość: Daro Re: nie polecam !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 00:03
          powiem ci tylko tyle jak to ktos gdzie napisal w komentarzu na symaptii do jakiegos profilu: "przepisuje sie z agh na awf bo na agh same pedzie i gejo."

moge sie z tym zgodzic. bo przeklenstwem mojego kierunku jest to ze nie ma dziewczyn na nim. i co ja mam bidny poczac... zadnych rozrywek towarzyskich, paczek, wspolnych wypadow, przegadanych nocy na "domowkach" - zapisac sie na jakies inne studia tylko po to zeby plci przeciwnej miec wiecej ? moim zdaniem to kiepski pomysl. rownie dobrze mozesz sie na jakis kurs tanca/pilotow wycieczek/wychowawcy zapisac i tam mozesz poznac swojego mena. ja sie wlasnie nad tym zastanawiam bo juz nie wytrzymuje tutaj patrzac sie na samych kolesi.
          • Gość: Zibi Re: nie polecam !!!! IP: 213.134.191.* 02.03.06, 18:44
            Gościu gdzie ty studiujesz??? Na jakim kierunku??? Na AGHu jest tyle bab, że
            opędzić się ciężko. Sam tam studiuje na dwóch kierunkach - górnictwo i geologie
            na górniczym i metalurgie na metalurgii o przepraszam informatyce przemysłowej
            teraz. Tam dwie baby na jednego chłopa przypadają. Wiec nie ściemniaj facet że
            tam jest mało lasek.
            • Gość: Daro Re: nie polecam !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 21:44
              to zapraszam na elektrny wydzial to bedziesz zygal po tygodniu od widoku samych facetow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka