Dodaj do ulubionych

Michnik naczelnym "Rzepy" ?

22.02.06, 07:49
"Dziennik Polski" podaje, że Agora chce kupić udziały spółki Orkla Media
wydającej "Rzeczpospolitą"...
Obserwuj wątek
    • Gość: Smok Podwarszawski UOKiK winien zakazać !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 07:59
      Tragedia dla rynku medialnego
      • helenka17 No zaraz, zaraz 22.02.06, 09:28
        to padają wreszcie, czy nie padają? Bo nawet jeśli tragedia, to skądeś kasa
        musi być?
        Dziwny to obraz upadku, kupowanie konkurencji...
        • m635 Zaraza, zaraza!!! 22.02.06, 09:56
          helenka17 napisała:

> to padają wreszcie, czy nie padają?

Padaja nie padają ale w d... dostają.
          Stracili sporo kasy na Nowym Dniu. I to mnie bardzo cieszy, nie jestem fanem
          Imperium Ojca Redaktora.

> Dziwny to obraz upadku, kupowanie konkurencji...

Nikt nie mówił o upadku. Zmyślasz jakąś tezę i z nią polemizujesz.
          Decyzje w sprawie Orkli zapadały na pewno w Agorze wcześnij niż ND okazał się
          klapą.
          • helenka17 Re: Zaraza, zaraza!!! 22.02.06, 13:15
            Puk, puk.? Nie zmyslam, ale jedynie polemizuję z moim interlokutorem -Smokiem
            Podwarszawskim - z innego wątku. Czego nie śledzisz boś zajęty - jak mniemam.
            Zarzut więc nietrafiony. Polemizuję z tezą, któą zmyślił ktoś inny. To właśnie
            dlatego z nią polemizuję, że zmyślona. Ale dziękuję za uwagę.

Jasne, że decyzje ws Orkla i tak dalej. Nie jestem idiotką, by sądzić inaczej.
            Dlatego też wieszczenie o szkodach Agory wz. z zamknięciem ND wydaje się
            przesadne.

To gdzie tu spór? A że dostają w siedzenie? Jak to w interesach.
            • Gość: jazzinator Re: zara,zara !!! IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 22.02.06, 13:53
              Z nikim nie polemizujesz ,Ty wyrażasz swoją opinie nie dopuszczajac nawet myśli
              że ktoś moze mieć rację.Agora stosuje w tym wypadku zabieg partyjny UD,UW.PD,PO
              poniewaz Gazetka żle sie zaczyna kojarzyć nie mówiąc o Tzw.Nowym Dniu,trzeba
              się podpiąć pod coś nie tak bardzo skompromitowane lub zmienmić nazwę,aby dalej
              prowadzić skuteczne płukanie mózgu.Je3śli ktoś taki jak Ty ,zaprzecza faktom
              najnowszej historii,to albo jestpo praniu mózgu albo agentem.Oczywiście znam
              Twoja odpowiedż i mówiąc krótko mam ją gdzieś.Nie będę jednak biernie czytał
              Twoich mądrości tym bardzie że ktoś mógłby jeszcze w nie uwierzyć.
        • Gość: Smok Re: No zaraz, zaraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 14:02
          Pokaż mi gdzie napisałem, że padają. Helenko, no faktycznie jakoś nieprzyjemnie.
          To duża korporacja. Nie tak łatwo pada. Teraz będzie miała problem bo wchodzi
          Die WELT po polsku. Po prostu muszą się wziąśc do roboty i troche
          odpolitycznić. Trochę.
          • helenka17 O - tu: 22.02.06, 20:50
            A jak - Smoku - mam, przy całej dozie sympatii rozumieć ten passus:

"Tymczasem rencina dla Agory powoli się kończy. To co było łatwe czyli
            przejęcie
            tytułu wysokonakładowego, bardzo wysokonakładowego w zamian za tanią i darmową
            sprzeczkę z papcią Wałęsą, juz się konczy."

To jest sugestia dotyczaca przyszłej kondycji AGORY, czy ja śnię?

Nie znam odpolitycznionej prasy, może za krótko żyję?

CDN

H.
          • helenka17 Tym razem 22.02.06, 20:52
            ten gość, za którego przepraszam jest nad Tobą. Nie mam na to wpływu.
    • Gość: zgred Re: Michnik naczelnym "Rzepy" ? IP: *.spidernet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 19:40
      Niech no mnie ktoś oświeci. Skąd AGORA ma taką kasę? Czytałem list Zbigniewa
      Herberta do p. Remuszki. Obaj byli zgodni? Pieniądze za jakie na polskim rynku
      pojawiła się "Gazeta Wyborcza" i jej wydawca AGORA są do dziś tajemniczego
      pochodzenia. Naczelny Guru piśmiennictwa chętnie zagląda w zakamarki innych
      gazet szukając szwindli. Ale swojego grajdoła broni niczym lew padliny.
      Ciekawostka jeszcze innego rodzaju. Na terenie państw zachodnich do tak dużych
      pieniędzy i znaczenia na rynku prasowym dochodzi się przez pokolenia pracy w
      pocie czoła. Tu mamy potentata "z nikąd". Doprawdy, dziwny ten świat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka