pawlozsiul Ziobro ma rację - byłem tam dwa razy 27.02.06, 14:01 Za pierwszym grupa łysych zażądała, żebym się określił, komu kibicuję - wykpiłem się "Jagiellonią" - darowali mi. A za drugim nikogo wprawdzie nie spotkałem, ale straciłem lusterko i wycieraczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kane haha Jagą to się możesz wykpić jak trafisz na TS IP: *.compower.pl 27.02.06, 16:24 Bo jak na kogoś innego to nie polecam. Boże co za lamusy. Bójcie się dalej Huty i czujcie bezpiecznie w innych miejscach np Kurdwanów czy Kozłówek. A najlepiej nie wychylajcie głów z waszych wiosek i nie przyjeżdżajcie tutaj bo zobaczyćie jeszcze "łysych" buuuu :O:O:O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rav Re: haha Jagą to się możesz wykpić jak trafisz na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 18:23 Taka jets prawda, ze najlepeszą odpowiedzią, jest to, ze sie nie interesuje sportem. Takich zazwyczaj pouczają słownie za kim mają byc i puszczają dalej. Zresztą kto teraz pyta o drużyne w hucie skoro wiekszosć jest za Cracovia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: haha Jagą to się możesz wykpić jak trafisz na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 09:11 hahah wiekszosc za Cracovia!!!wiem,ze nie dawno przyjechales z zapdlej wioski zobaczyles dwa napisy w NH cracovia i piszesz takie bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakusik jeden no tak bo Nowa Huta to bezpieczna dzielnica ... IP: 212.160.200.* 27.02.06, 14:11 nie jestem wyborcą PiSu ale to lekka przesada!!! Prawda jest taka, że strach wysiąść z samochodu w Nowej Hucie ... a Pani Ryniak to można tylko pogratulować sukcesu wyborczego ... Wybiórcza już naprawdę przesadza ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tad Re: no tak bo Nowa Huta to bezpieczna dzielnica . IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 27.02.06, 14:16 ciekawe jak te 80 000 czy 100 000 ludzi wysiada z samochodów i nie boi się ? Huta jest ani lepsza ani gorsza... Ale nie można robić z tego miejsca jaskini zbrodni..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piastowska Re: no tak bo Nowa Huta to bezpieczna dzielnica . IP: *.net.autocom.pl 27.02.06, 18:53 taaa, nie jest gorsza, tylko dlaczego huta wyglada jak jakas strefa zagrozenia? nie ma tam sklepu, ktory nie bylby okratowany, wszystko zabezpieczone, jak w oczekiwaniu na jakis kataklizm. to chyba mowi samo za siebie, nie? bo ludzie, ktorzy prowadza tam swoje interesy chyba wiedza najlepiej, ze trzeba sie bac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shadow Re: no tak bo Nowa Huta to bezpieczna dzielnica . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 15:51 no rzeczywscie strach wysiąsc, a ile razy tu byłes? raz może dwa razy w życiu a ja mieszkam w NH całe życie i pomimo tego, że nie wygladam na dresa a raczej zupełnie w drugą strone to jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się zostać zaczepioną, tak samo jak szereg moich znajomych, niezależnie od wyglądu, płci, poglądów. Wydaje mi się, że Twoja wiedza na temat mojej dzielnicy jest zupełnie powierzchowna i dlatego obraża mnie to co piszesz. Nie można zaprzeczyć, że jest tu niebezpiecznie ale tak jak wszędzie. Nie można demonizować czegoś czego sie nie zna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niuhucianka Re: no tak bo Nowa Huta to bezpieczna dzielnica . IP: *.autocom.pl 27.02.06, 21:58 Masz racje. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niuhucianka Re: no tak bo Nowa Huta to bezpieczna dzielnica . IP: *.autocom.pl 27.02.06, 21:55 hm..przykre jest to co piszesz. Ja mieszkam w nowej hucie co prawda w tej nowszej czesci ale to co mowia o naszej dzielnicy to jest lekka przesada. Ja czesto wracam po imprezach w nocy i nie boje sie ani troche.Balabym sie za to przechadzac w godzinach nocnych po Podgorzu ;) u mnie jest wzgledny spokoj i jeszcze nie spotkalam sie z tym zeby ktokolwiek bal sie wysiadac z samochodu. Nie popadajamy w skrajnosc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enola Gay Hitler tez doszedl do wladzy grajac jak kaczory... IP: 212.85.1.* 27.02.06, 14:19 Kladac nacisk na "zaprowadzenie porzadku".Jak to wyglada w rzeczywistosci widzicie sami.Ta ekipa tylko potrafi grac w cymbergaja.Rzad-najgorszy od czasow Cyrankiewicza,prezydent-olewany przez innych politykow,przywodca partii natomiast z zadatkami na dyktatora. Ziobro to najbardziej zalosny,bo malo inteligentny facet z tej kaczej ekipy.Dorn przy nim to Wolter.Ziobro jedzie wylacznie na jednym koniu-kara smierci,szubiennice,pol miliona ludzi w wiezieniach.Zrazil sobie 99 procent srodowiska prawniczego w kraju,bo za bardzo to bolszewickie,za duzo tu piany,a za malo efektow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Re: Hitler tez doszedl do wladzy grajac jak kaczo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 17:27 Biciem piany i brakiem efektów jak dotąd przoduje właśnie środowisko "prawnicze". Spróbuj załatwić jakąś sprawe w sądzie albo nie daj Boże bądź poszkodowanym, sam zobaczysz jak "efektywny" jest nasz wymiar sprawiedliwości. Absurd za absurdem. Mam nadzieją, że sędziowie również zaczną odpowiadać za swoje czyny. Gdybyś miał kłopoty z pamęcią (a wygląda, że masz)to przypomnę, że najgorszy rząd zakończył swoje urzędowanie razem z Leszkiem Millerem. Masz jakies inne argumenty poza pustosłowiem na temat braku inteligencji i żałosnej postawy polityków PiS? Wreszcie ktos chce coś ruszyć w Polsce, ale cóż, niektórzy wiedzą, jak to g..... zacznie śmierdzieć, najlepiej wiedza ci, którzy sami je zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
zambro Ile Ziobro miał głosów w Krakowie? 27.02.06, 14:20 Kolejne kłamstwo. Ziobro miał ponad 120 tys. głosów w okręgu obejmującym miasto Kraków i trzy okołokrakowskie powiaty. I te 120 tys. głosów "natłukł" w tychże powiatach. W dzien wyborów( cisza wyborcza!!!) wszystkie proboszcze po kościołach nawoływali do głosowania na Ziobro. Gdyby te wyboryo dbywały się np. w sobotę to nasz rycerzyk nie miałby nawet połowy z uzyskanych głosów. W SAMYM MIEśCIE KRAKOWIE WYBORY WYGRAł ROKITA, PODOBNIE JAK I TUSK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Ile Ziobro miał głosów w Krakowie? IP: *.womkat.edu.pl / *.womkat.edu.pl 27.02.06, 15:13 Szkoda, już miałam nadzieję, że wygra wybory na prezydenta Miasta Krakowa i tym samym przestanie być ministrem sprawiedliwości. Nie życząc źle Krakowowi oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HKS Re: Ile Ziobro miał głosów w Krakowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 15:27 W Nowej Hucie to wrze ale nie jak sie mysli o Ziobro tylko o Balcerowiczu, Michniku, Jaruzelskim, Millerze i tego typu "liberałach". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Re: Nowa Huta protestuje przeciwko czarnemu PR mi IP: *.ztpnet.pl 27.02.06, 14:24 interesuje sie Nowa Huta cala Europa, wszyskie bandziory uciekly na gl. Rynek i do Srodmiescia, w czym problem, podziekujcie p.Ziobro za promocje, ja bym chcial zeby moje miast i dzielnice tak naglosnil minister sprawiedliwosci i zeby wystraszyl wszystkich huliganow i bandziorow, poza tym darmowa promocja i reklama, i jeszcze jedno co to za projekt "nowa_huta.rtf" w dodatku realizowany z funduszy europejskich, to jakis znany PS. Ci Panstwo do ktorych odezwala sie siostra z Gdanska, pewno tez po dosc dlugim czasie milczenia tez powinni podziekowac p.Ziobro, w koncu odnowil ich stosunki rodzinne badz co badz bardzo bliskie, bo to rodzenstwo, gdyby nie jego wypowiedzi, to pewno nie odezwalaby sie przez kilka lat jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minio trzeba zamienic osiedla na ulice tak jak jest w IP: *.alpha.krakow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 14:25 innych dzielnicach krakowa .jeszcze nie widziałem zeby jedna ulica robiła "wjazd" na druga z gadzetami typu siekierka ,nozyk itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: trzeba zamienic osiedla na ulice tak jak jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 09:18 minio: w innych dzielnicach nie ma wjazdów ze sprzetem!!hahahh za duzo ogladasz tvn!a pobicie chlopaka na Biezanowie jakies dwa lata temu przed meczem Wisly przez bandytow z prokocimia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tales Radni i działacze społeczni, hi, hi! Wszyscy z PO! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 14:27 A ile niby zebrali oni podpisów, bo podano tylko, że radna z PiS zebrała 110 tys. podpisów pod zaostrzeniem kary! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: o Nowej to Hucie piosenka radnych z PO... IP: *.mdw.onnet.us.uu.net 27.02.06, 14:37 Jeżeli jest tak dobrze , to trzeba wieczorem wybrać się na spacer z telefonem komórkowym , w dobrych addidasach i efektownej kurtce , a radni zobaczą w czym wrócą do domu. Wrócą nago. Tak bywa również. Ulice po zmroku pustoszeją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Pierwszy! Nowa Huta protestuje - no i co - Jarek ma racje! IP: *.w86-199.abo.wanadoo.fr 27.02.06, 14:37 *Cała oracja Kaczyńskiego utrzymana w retoryce PRL dowodzi jednak czegoś odwrotnego. Mimo że demokracja w Polsce jest silna i zapewne się obroni przed wodzem PiS, nie można nie zauważać poważnego zagrożenia. Dziś wielu ludzi w Polsce określenie ,tylko bardzo głupi" może odnieść do siebie. Kaczyński zostawia swym przeciwnikom jedynie taki wybór: jesteś ze mną albo co najmniej głupi. Więc i ten komplement przyjmiemy z radością.* I jak tu dyskutowac!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shuty Re: Nowa Huta protestuje przeciwko czarnemu PR mi IP: *.crowley.pl 27.02.06, 14:50 Żona Macieja Twaroga to ukochana córeczka Pana Wassermana, chyba wszyscy wiemy jakie stosunki Wasserman ma z Ziobrą? Nie popieram ani pisu ani elpeeru, ale wkurza mnie prywata. Odpowiedz Link Zgłoś
pw2221 a ja protestuje przeciw warcholstwu Gazety Wyborcz 27.02.06, 14:52 ej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kralik Re: Najgłośniej protestują ci , którzy przez IP: *.ipt.aol.com 27.02.06, 14:57 Gość portalu: Paweł napisał(a): > / Najgłośniej protestują ci , którzy przez lata > brali pieniądze za pracę w komisji bezpieczeństwa > Rady Miasta Krakowa , > a których aktywność w tej komisji > ograniczała się do wymyślania kolejnych > modeli nalepek na policyjne radiowozy . > Dla nich gangi uzbrojone w siekiery , tasaki , łańcuchy , > robiące naloty na sąsiednie osiedla , to norma . > Głośne mówienie o tym to czarny PR . > Gratulacje Panowie : Raś i Handzlik Pawelku, a nie przyszlo ci do glowki, ze jezeli zadba sie o rozwoj ekonomiczny NH to nie bedzie praktycznie nikogo kto by biegal z tasakiem, a jezeli by jeszcze jednostki sie uchowaly to bylaby to sprawa prosta, bo to tylko nielicznie i latwo ich zamknac. Ziobro nie dokona zupelnie niczego co by zmienoilo sprawe na lepsze, wrecz przeciwnie, potencjalny inwestytor ominie Nowa Hute, co przyczyni sie do tego, ze jeszcze wiecej ludzi bedzie zylo z napadow, rozbojow i przynaleznosci do PiS ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lomginus Re: Nowa Huta protestuje przeciwko czarnemu PR mi 27.02.06, 15:10 I zgodnie z założeniem DIVIDE ET IMPERA (dla "dzikich z NH" znaczy DZIEL I PANUJ)TO jest credo obecnie i miłosciwie (mściwie?!) nam sprawujących nad nami pieczę, więc nic co do tego podobne nie powinno zadziwiać nikogo. Nowa Huta jak wiadomo......... No własnie. A może by tak raz dla żartu, odrobina pozytywnego nastawienia do otaczającego świata. UŚMIECH LECZY, POGODA DUCHA SPRZYJA WSZYSTIEMU nawet ministom. Dzielic by rządzić? Chyba to nie te czasy panowie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex kava Re: Nowa Huta protestuje przeciwko czarnemu PR mi IP: *.21.pl 27.02.06, 15:18 Pamiętam jak Dorn powtarzał jakiś czas temu jeden temat (coś w stylu Ziobry-że czegośtam jest ileś, gdzieś). Siedziałem cały dzień w domu i oglądałem TV, a Dorn był w kilku programach publicystycznych i w każdym powtarzał to samo. Nauczyć gó..arza to chodzi i powtarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowohucianin - joe Re: Nowa Huta protestuje przeciwko czarnemu PR mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 15:22 Niestety, prawda leży po stronie min Ziobry, który jak się okazuje lepiej zna Hutę niż pseudo nowohuccy radni. Huta to łomy, kastety, bandytyzm, ale do porachunków bandyckich policja się nie miesza, nie rejestruje i dzięki temu ma sukcesy, no a radni też mogą się pochwalić. Nie mówię, jest też Teatr Ludowy itd, ale nie chowajcie ludzie głowy w piasek!! Przez niektóre osiedla nie da się przejść bo skopią za darmo!! Brawo Ziobro !! Wybielanie faktów w celu pokazywania osiągnięć to było dobre w komunie, dzisiaj już powinno się skończyć Inne opinie pochodzą od ludzi którzy często nie wiedzą gdzie Nowa Huta leży, ale dla zasady dokopują PISowi, jakby nie było porządniejszych ku temu powodów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Ukrywajmy prawdę IP: *.e-wro.net.pl 27.02.06, 15:27 Ale dlaczego ukrywać prawdę? I tak wszyscy wiedzą że w Nowej Hucie jest największy bandytyzm. To żadna tajemnica że w Nowej Hucie rządzą gangi młodocianych bandziorków tzw. blokersi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Ukrywajmy prawdę IP: *.chello.pl 27.02.06, 23:01 no tak, hehehe blokersi powiadasz...i co jeszcze? gdzie sie tacy rodza???? ci blokersi zapewne trzymaja wladze od morza az po gory..a w hucie maja swoja dziuple... :LOL: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .les ziobro jestes nr.1. IP: *.dsl.mindspring.com 27.02.06, 15:28 zlituj sie i nie kandyduj w krakowie bo musisz zrobic jeszcze wiele w tej stajni augiasza jakim jest wymiar spr..ciesze sie bo w linii specjalnej rokita troche obnizyl loty tej chorobliwej napastliwosci,a w wywiadzie i opinie przedst.wybiorczej rowniez madrzej mowil. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opt Naród wierzący każde łgarstwo przyjmie. IP: *.tsi.tychy.pl / *.tsi.tychy.pl 27.02.06, 15:31 To nic nowego.Wszystkie PiS-iorki plotą trzy po trzy, dla nadania znamion prawdziwości swoim wypowiedziom przytaczają na prędce wydumane liczby i to tylko po to ,by mieć podstawy do mącenia i zmieniania pod swoje doktrynerskie wizje,a gdy brak argumentów,to przytacza się zagrożenie przez jakieś tajemnicze siły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re:Radni PO ogłoszą, że w Polsce nie ma bezrobocia IP: *.mdw.onnet.us.uu.net 27.02.06, 15:40 Można zaprzeczyć każdej prawdzie , ale czy to coś zmnieni. W Polsce trzeba zmieniać wiele złych objawów które wystąpiły w okresie haniebnego bezrobocia i to trzeba robić, aby było lepiej niż jest obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Jak dotad mowia cos wrecz przeciwnego IP: *.ists.pl / *.ists.pl 27.02.06, 16:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studentt z Katowic Re: Nowa Huta protestuje przeciwko czarnemu PR mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 15:59 Bylem 2 krotnie w Krakowie a moi znajomi studenci z Krakowa wyraznie dali mi do zrozumienia ze Nowa Huta to teren gdzie dla mego dobra nie powinienem sie pojawiac dla wlasnego dobra i zadnym z tych znajomych nie byl minister Ziobro. Jak chcecie rozwijac sobie miasto to rozwijajcie ale fakty o panujacym tam niebezpieczenistwie sa faktem, faktem debile. Szkoda ze w tym kraju zawsze znajdzie sie jakis dupek ktory mysli ze jest pepkiem swiata i krytykuje nawet dobre pomysly a fakty nazywa wymyslem. Do wszystkich zaklamanych Polakow ciagle sa w promocji bilety do Bagdadu proponuje sie tam wybrac bo Polska bez was bedzie lepszym krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Nowa Huta protestuje przeciwko czarnemu PR mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 18:41 Twoi koledzy studenci mają takie samo pojęcie o Nowej Hucie jak i ty. Taka jets prawda, że większość studentów jest z poza Krakowa i rzadko którykolwiek z nich był w Hucie dłużej niż chwilę. Opinie są przeważnie zasłyszane z telewizji lub od innych. Nie mówię że Huta jets bezpieczna. Moim zdaniem jest taka sama jak inne części Krakowa. Tylko tyle że w telewizorni lepiej brzmi jeśli obsmaruje sie wiekszy teren, gdzie mieszka więcej ludzi. To brzmi przecież dużo groźniej, a przez to jest wiekszą sensacją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ByłystudentzHuty Re: Nowa Huta protestuje przeciwko czarnemu PR mi IP: *.veranet.pl 28.02.06, 18:17 Synek ze Ślonska. Jak jeżdżę do Katowic, Bytomia lub Zabrza to też mi mówią żebym omijał te tereny bo można łatwo dostać we facjatę. Jak nigdy nie byłeś w Hucie to się nie wypowiadaj. Najlepiej zadzwoń do komendy Policji w Krakowie i poproś o statystyki przestępstw. Trochę byś się zdziwił. A głupków DEBILU nie słuchaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Korzeniowsk Re: Nowa Huta protestuje przeciwko czarnemu PR mi IP: *.bielsko.dialog.net.pl 27.02.06, 16:00 Odnoszę wrażenie, że naprawcza działalność Ministra Ziobro bardzo, ale to bardzo kogoś z zagrożonych zdenerwowała i stąd ten artykulik w "GW"!!! Znaleźć, ach znaleźć wreszcie jakiegoś haka na tego młodzika Ziobro, może Nowa Huta będzie na to dobra? A może sobie kiedyś w towarzystwie czknął, komuś nie odkłonił, itp.itd. - panowie do roboty, każdy zarzut będzie dobry, pomysłowość mile jest widziana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Mickiewicz Nie pieprz glupio Konradzie IP: *.ists.pl / *.ists.pl 27.02.06, 16:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: libenter Re: Nowa hute trzeba poznac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 16:06 a dopiero pozniej oceniac.jak mozna oceniac komentowac cos, nie majac kompletnie o tym pojecia!najpierw trzeba cos poznac dobrze aby moc to ocenic.dlatego prosze, jelsi ktos nigdy nie byl w nh niech nie wypisuje bredni na ten temat: jak tu niebeizpiecznie i ze wogole nh to miejsce gdzie diabel mowi dobranoc.nh jest owiele bezpiecnziejsza niz np prokocim(bez urazy)gdzie ostatnio znaleziono korpus bez glowy i konczyn!w nh jest owiele wiecej patroli policji i strazy miejskiej niz w innych dzielnicach!nie koniecnzie wynika to z duzego wskaznika przestepczosci jak to niktorzy z was uwazaja ale moze poporstu ta dzielnica jets odbrze zorganizowana i dba, zapobiega przestepczosci!nh pozatym ma naprawde wiele plusow o ktorych wiele ludzi zapomina bo na klapki na oczach!np. w nh jets bardzo duzo zieleni co sprawia zarazem ze jest tu wiele miejsc do spacerowania,ogromna przestrzen sprawia ze nie musimy sasiadowi w okno zagladac co akurat je na obiad.jestem mieszkanka nh i jest z tego naprawde dumna i wole tu mieszkac niz w zakorkowanym,dusznym srodmiesciu badz nie daj w innym miescie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tof Korpus IP: *.euroscript.pl / *.devs.futuro.pl 27.02.06, 18:54 Prokocim jest jaki jest, ale ta makabra, którą opisujesz najprawdopodnobniej nie miała w ogóle miejsca w okolicach tego osiedla, a być może wydarzyła się w ogóle poza Krakowem. Ten "korpus" podrzucił jakiś zawodowy morderca (albo psychol) do parku Jerzmanowskich zeszłą jesienią, głowę znaleziono niedawno w okolicach Tyńca. Najpierw dobrze zbieraj informacje, potem pisz mądre tezy. pozdr, Cracoviak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciorek Re: Korpus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 19:39 jedynie to sa twoje domniemywania ze cialo a raczej hmm jego czesc zostala podrzucona.twoje informacje nie sa potwierzdzone i malo rzetelne. niestety ta sytuacja nadala tamtejszym okolicom niezbyt dobre imie w tym momencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re:Jeżeli jest tak dobrze,to dlaczego jest tak źle IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 27.02.06, 16:37 To zadziwiające zjawisko. Milion młodych Polaków wałęsa się po Europie w poszukiwaniu pracy. W Polsce bezrobocie na haniebnym poziomie. Wieczorem ulice pustoszeją . Mieszkańcy przystosowali się do zwiększonego ryzyka napaści. Ilość sprzedawanych zamków do drzwi rośnie . Każde mieszkanie ma kilka kompletów zamków, a radni protestują przeciwko ministrowi który chce to zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Makabi Riki Tiki dzielnica dziczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 16:49 Nowa Huta od lat kojarzy sie z dzielnica dziczy i bandytyzmu. Nie trzeba okularow Ziobry, by zobaczyc zwisajace o kazdej porze doby na laweczkach nowowhuckich osiedli bandy wygolonych kapturow. Leb na zero, na to kaptur, plucie na odleglosc, przeklenstwa, piwo i prochy. Nowa Huta i jej narybek. Wybijane szyby w drzwiach klatek schodowych, samosady z maczetami, wrzaski, pijackie chamskie ryki, rozbijane parkujace na osiedlach samochody. Mlodziez Nowej Huty. Puste popoludniami boiska do gry w pilke nozna, na ktorych wieczorem roi sie od zapijajacych wode piwem mlokosow. I policjanci z Nowej Huty, ktorzy nie interweniuja w osiedlowych rozrobach: np. Kalinowe contra Wysokie, bo sie ... boja. Taka jest Nowa Huta. "Bronx" (he,he) bylego przykombinatowego osiedla. PARANOJA. Moze to chwyci w Europie, moze sie spodoba, ale smiem twierdzic, ze jako... cyrk z malpami. Nikt przy zdrowych zmyslach nie uzna Huty za dzielnice luksusowych apartamentowcow. Musialby upasc na mozg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Re: dzielnica dziczy IP: *.autocom.pl 27.02.06, 18:48 No to niech pani Grażyna Leja weźmie się do roboty i zorganizuje kampanię promocyjną "Przyjazna Huta" albo "Nowa Huta - tu nie ma czasu na spanie", niech ściąga tanie linie lotnicze i zagranicznych turystów, a mieszkańcy zamienią swoje mieszkania na pensjonaty i hotele, i nastąpi rozwój gospodarczy dzielnicy, w efekcie czego wszelka patologia stamtąd zniknie w try miga... ;)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rav Re: dzielnica dziczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 18:54 Ale kto ci każe uznawać NH za dizelnicę apartamentowców? Nikt przeciez nie twierdzi, ze tak jest. Ogoleni na łyso czy w kapturach krecą sie także na Rynku. Przejdź sie po pubach w czasie wakacji, gdy studentów nie ma, a ktos kasę musi nakręcać... mało tam pijanych małolatów? I czy wszyscy są z huty? Pijackie, chamskie ryki... o wybacz w tym króluje Rynek... Byłaś na tych boiskach, ze wiesz jak jest? W lecie dzieciaki graja do wieczora... wybacz że jak się ściemni to tego nie robią, bo widocznie piłki nie widzą... Policja - interweniuje, uwierz. Jakich rozróbach Kalinowe - Wysokie? Zastanów się babo, nim cos powiesz. Odkąd założono tam monitoring (pokaż mi w ilu cześciach Krakowa jest monitoring?) jest tam spokojnie. Przyjżyj się, jak jets w Śródmieściu! Poza głównymi ulicami są także podwórka kamienic, które bynajmniej do spokojych nie należą. powtarzam raz jeszcze NH to nie raj na ziemi, ale nie jest aż tak żle jak wszystkim przedstawiane. Odpowiedz Link Zgłoś
szwabacha Re: Nowa Huta protestuje przeciwko czarnemu PR mi 27.02.06, 16:57 niestety tak wygląda nasz język. Przecież nawet Ty popełniłeś błąd pisząc "posiadamy język" zamiast "mamy język". "posiadać" i "mieć" to jednak nie to samo ale wielu ludziom wydaje sie że "posiadać" jest elegancko a "mieć"- prostacko. Noie wspomnę już "projekcie" który stał sie uniwersalnym określeniem na wszystko co się robi i zastapił "przedsięwzięcie". My już niczego nie robimy oprócz "zabezpiczania" "na dzień dzisiejszy" a od słuchania posłów mówiących "głowom" i "renkom" np Kalisz czy Giertych chce sie rzygać. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 byli członkowie aktywu pzpr i obecni PO protestują 27.02.06, 17:03 co tak póżno -panowie,czekaliście na wytyczne Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 m15 członek aktywu sekty rydzyka 27.02.06, 17:56 nie napinaj sie tak mocno, bo popuścisz!..ty już dostałeś wytyczne.. i biegiem do gazety!.. świntuszyc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Nowa Huta protestuje przeciwko czarnemu PR mi IP: *.europe.hp.net 27.02.06, 17:03 projekt "nowa_huta.rtf" - to żart czy kiepska jakość informacji? Odpowiedz Link Zgłoś