cimera 01.03.06, 13:28 Co wy nato tu cyt."czytanie Kodu Leonarda jest grzechem" tak powiedziała do mojego syna pani katechetka i zabroniła mu tego czytać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrug Re: To Grzech 01.03.06, 13:36 To zależy. Bo jeśli to zła książka jest, to rzeczywiście grzech... Odpowiedz Link Zgłoś
cimera Re: To Grzech 01.03.06, 13:38 jak książka może być grzechem, jak nauczyciel może taki tekst mówić do ucznia, gdzie to zapisane że to grzech? Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: To Grzech 01.03.06, 13:40 cimera napisała: > jak książka może być grzechem, jak nauczyciel może taki tekst mówić do ucznia, > gdzie to zapisane że to grzech? przeciez napisałaś, że chodziło o "czytanie" książki, nie o książkę. grzech jako taki raczej nie jest rzeczą, tylko jakowąś czynnością. Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: To Grzech 01.03.06, 13:39 mrug napisał: > To zależy. > Bo jeśli to zła książka jest, to rzeczywiście grzech... a co na ten temat mówi Kazia Szczuka? Odpowiedz Link Zgłoś
cimera Re: To Grzech 01.03.06, 13:42 no dobra to zapytam inaczej jak czytanie książki może być grzechem? Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: To Grzech 01.03.06, 13:45 Polecam: "Książki najgorsze" Barańczaka. Wtedy zrozumiesz, że czytanie niektórych "dzieł" może być grzechem. Odpowiedz Link Zgłoś
jadzka42 Re: Ja mam tylko jeden grzech 01.03.06, 14:03 grzech pierworodny ktory zafundowali mi moi rodzice. Od tego czasu nigdy nie grzesze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiu Re: Ja mam tylko jeden grzech IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 01.03.06, 15:20 glupota yej katechetki nie zna granic Odpowiedz Link Zgłoś