Dodaj do ulubionych

Remont Sukiennic może się opóźnić

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 06:47
wredne żmije...

czepiają się naszego ukochanego Prezydenta Jego Ekscelencji Jacka z Sosnowca

Pogonić po śniegu nago batogami (te żmije, nie Nasze Słońce)
Obserwuj wątek
    • reuben999 Re: Remont Sukiennic może się opóźnić 09.03.06, 07:12
      Przyznam rację, że się czepiają (i na tym pozostanę, bo język i merytoryka wcześniejszej wypowiedzi świadczy jedynie o ciężkości w myśleniu) zwłaszcza, że remont Rynku ma się niedługo skończyć. Co ma wówczas przeszkadzać nowa płyta główna?
      • Gość: nes Re: Remont Sukiennic może się opóźnić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 09:31
        wtedy beda przeszkadzac inne dzialanie prezeyndenta niszczacego nasze miasto np.
        Zakrzowek, np. fort sw. Benedykta...
        • reuben999 Re: Remont Sukiennic może się opóźnić 09.03.06, 10:45
          Chciałbym Ci tylko przypomnieć, bo chyba za mało uważnie czytasz lub szukasz wybiórczo różnych informacji które pasują dla potwierdzenia swoich teorii nie biorąc pod uwagę innych możliwości , że Zakrzówek został sprzedane przez prywatnego inwestora, nie Urząd Miasta! Czy jakbym miał trochę ziemi to też byś mi zabronił jej sprzedawać? Jeżeli to własność prywatna to powinienem sam o niej decydować. Ci ludzie zdecydowali, że chcą ją sprzedać.
      • Gość: ? czyżby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 11:01
        czyżby ten reuben999 to Jego Ekscelencja???

od razu zaczął używać wycieczek pod moim adresem - (język i merytoryka
        wcześniejszej wypowiedzi świadczy jedynie o ciężkości w myśleniu)

albo jakiś Jej pachołek?

który nie wiem dlaczego źle zrozumiał moje uwielbienie dla:

images3.fotosik.pl/33/epnopedepuloan7a.jpg
        • reuben999 Re: czyżby 09.03.06, 18:38
          > czyżby ten reuben999 to Jego Ekscelencja???

Starasz się być sarkastyczny, ale Ci nie wychodzi.

> od razu zaczął używać wycieczek pod moim adresem

Niestety musiałem się zniżyć do pewnego poziomu - sposobu wypowiedzi, który Ty stosujesz. Populizm nic więcej.
          Po co rozmawiać merytorycznie, lepiej obrzucać błotem. Więc obrzucam Cię błotem. Ale jeżeli zechcesz merytorycznie porozmawiać to nie ma sprawy. Wtedy może przekonasz mnie do swoich racji.

> albo jakiś Jej pachołek?

Mówisz do kogoś, myślisz o sobie. Musisz sobie zdać sprawę, że właśnie w ten sposób traktują Ciebie w PiSie.
          • Gość: ? spieprzaj dziadu do Sosnowca z powrotem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 20:57
            j.w.
    • Gość: al Re: Remont Sukiennic może się opóźnić IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 09.03.06, 08:15
      przecież o to chodziło - podkopać sukiennice żeby się zawaliły i zbudować
      hipermarket, po co takie starocie w centrum miasta /z cyklu: chytry plan
      prezydenta miasta/
    • Gość: Zuzia Re: Remont Sukiennic może się opóźnić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 10:29
      Prokuratura chyba powinna się zainteresować sprawą.
      Sukiennice są naszą wspólną własnością. Kto dopuścił
      do takiej sytuacji? Dlaczego w tym kraju występuje
      taki brak odpowiedzialności za decyzje i działania
      które się podejmuje i bierze się za nie niemałe
      pieniądze?
    • Gość: oburzony Re: Remont Sukiennic może się opóźnić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 10:37
      czy to nie aby inspektor nadzoru budowlanego
      ma obowiązek zawiadomić Prokuraturę?
      • Gość: ? o co się czepiają o taką małą dziurkę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 10:53
        images1.fotosik.pl/31/3t04fpfctsxj5ofc.jpg

• wasyl76 Re: o co się czepiają o taką małą dziurkę? 09.03.06, 12:46
          Słupy wspierające konstrukcje Cię drażnią?
          • Gość: lopez te słupy to tylko prowizorka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 13:43
            w każdym razie tak wynika z wniosku Tajstera, o "prowizoryczne zabepieczenie
            terenu wykopalisk". Jeżeli on żel-beton nazywa prowizorką, to ciekawe, jak
            wyglądałby dla niego trwały budynek? a może prezydent Majchrowski z Tajsterem
            patrza w szerszej perspektywie historycznej? "co tam sukiennice, ledwie pareset
            lat, nasze dzielo bedzie na tysiaclecia!"
    • eeeee1 Re: Remont Sukiennic może się opóźnić 09.03.06, 16:48
      ale bzdury

wykopanie dziury dziesiec metrow dalej mialoby niby zagriozic sukiennicom;
      bla bla bla
    • Gość: kola Re: Remont Sukiennic może się opóźnić IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.03.06, 19:44
      czy to prawda że ten leśnik od dziur w drodze
      był bardzo aktywnym esbekiem?
    • Gość: robol Re: Remont Sukiennic może się opóźnić IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.03.06, 19:59
      nie trzeba być wykształconym, by zauważyć
      ze prace wykopaliskowe prowadzone w takich warunkach
      zaskodzą Sukiennicom
      smiechu warte są te znaleziska
      wiecej mozna znależc na giełdzie w allegro
      i to za grosze
    • Gość: mi_ma Re: Remont Sukiennic może się opóźnić IP: *.net.autocom.pl 09.03.06, 20:37
      Na Miłość Boską od kiedy to prof. Zin jest specjalistą od statyki budynków ?
      Drugiego eksperta nie znam ale jest jaśniejsze niz slonce ze to zaplanowany atak
      ze strony srodowisk konserwatorsko-archeologicznych na Majchrowskiego. Narazil
      sie juz tym ze zlecil prace firmie z Wrocka a nie naszym czcigodnym niewatpliwie
      pierdołom z UJ (którzy by to robili pięc razy dlużej i oczywiscie zabarykadowali
      by wykopy przed profanami tak jak to mialo miejsce po przeciwnej stronie rynku).
      No a oczywiscie czare goryczy przelał zamiar udostępniania podziemi Rynku
      szerokiej publiczności - cóż za głupawy pomysł żeby motłoch historie własnego
      grodu mógł poznawać?!
      • Gość: ewa Do mi_ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 22:02
        Nie masz pojęcia o czym piszesz. Nawet bladozielonego.
    • Gość: krakus Re: Remont Sukiennic może się opóźnić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 22:36
      Przeraża mnie poziom dyskusji i zainteresowania tematem tak ważnym dla naszego
      miasta. Nie trzeba być statykiem, archeologiem, architektem na dodatek z
      tytułem profesora. Należy mieć jedynie trochę zdrowego rozsądku i wiedzy
      ogólnej, aby wiedzieć, że wykonywanie takich prac budowlanych w ten sposób, na
      dodatek w okresie zimowym, że rodzi to ogromne zagrożenie dla budowli jakiej są
      Sukiennice.
      Ironizując należy mieć nadzieję, że Sukiennice zawalą się nareszcie, a w
      miejscu po nich powstanie Likusoska Galeria CUDO z wbudowanymi detalami z
      Sukiennic np. paroma maszkaronami tu i ówdzie, a na półkach Galerii CUDO leżeć
      będą luksusowe dresy dla turystów.
      Mamy też nadzieję zobaczyć odpowiednio wyeksponowane fragmenty fundamentów
      średniowiecznych Sukiennic pomiędzy nimi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka