Gość: Nieprzystosowana IP: 212.160.234.* 12.03.06, 22:49 Czy wie ktoś coś na temat tej szkoły? Bardzo prosiłabym o informacje. Wybiram się tam i nie wiem, czy dobrze robię... ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magdalek Re: I Prywatne LO w Krakowie IP: *.eranet.pl 17.03.06, 20:53 a co dokładnie chcesz wiedzieć? Ja jestem z gimnazjum przy tym lo i mogę służyć informacją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamuńka Re: I Prywatne LO w Krakowie IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 21:37 Witaj. To ja proszę o wszelkie info dotyczące właśnie gimnazjum. Zastanawiam się nad zapisaniem tam syna, ale nie znam nikogo, kto zna plusy i ewentualne minusy owej szkoły. Z góry dziękuję :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trendy Re: I Prywatne LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 09:57 są same zalety - płacisz i masz wykształcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Nemo Re: I Prywatne LO w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 18:19 Szkoła OK. Jestem absolwentką LO sprzed kilku lat. Jest bezpiecznie. Wybij sobie z głowy: wagary i brak zainteresowania nauką. Klasy liczą ok. 20 osób, nikt nie będzie Cię traktował jak " numer w dzienniku " . Nauczyciele - bez zarzutu. Świetne przygotowanie do dalszej edukacji. Polecam i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamuńka Re: Płacisz i masz .... IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 22:23 wykształcenie, bo zapłaciłaś, czy zdobyłaś wiedzę ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalek Re: Płacisz i masz .... IP: *.eranet.pl 20.03.06, 13:51 Wykształcenie - bo masz wiedzę. Naprawdę dużo musisz się uczyć, żeby dostać dobrą ocenę. Jeśli jesteś ambitny/ambitna to proponuję. Liceum na pewno nie dla osób, które chcą zapłacić i dostać piątkę na świadectwie bez żadnej nauki. Na piątkę trzeba zapracować. Czasami jest ciężko, ale... czego się nie robi dla wiedzy. A co do płacenia i za to posiadania wykształcenia to tylko stereotyp. Poza tym państwowe szkoły też są w pewnym sensie płatne. Płacisz w końcu na nie podatki, a w części i tak nic nie nauczą. Jednym słowem olewstwo totalne. A co do szkoły: bardzo przyjazna, miła atmosfera, nie ma tzw. "wyścigu szczurów", nikt nie może Ci dokuczać itp. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Nemo Re: Płacisz i masz .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 14:11 Nie stać Cię i dlatego jadem plujesz ? Wiesz przynajmniej cokolwiek o prywatnych szkołach ? Nic ? Nigdy nie byłaś / nie będziesz ? Spróbuj, a potem oceniaj. Bardzo smutne .... Na marginesie: edukację kontynuowałam na państwowej uczelni - bez większych problemów z wiedzą. Pewnie Cię nie przekonam, bo z takim myśleniem ...hmm .. czego wymagać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalek Re: Płacisz i masz .... IP: *.eranet.pl 21.03.06, 16:08 Jeśli było to do mnie, to jak pisałam wcześniej (przeczytaj) wiem co nieco o prywatnych szkołach, bo sama do niej chodze, a przynajmniej do tej, w której temacie się wypowiadam. Nie pluję jadem, jak to określiłaś tylko wyraziłam swoje zdanie. Proszę, zanim odpowiesz, czytaj wcześniejszą wypowiedź, bo to wtedy nie ma sensu w ogóle odpisywać. Napisałam, że W CZĘŚCI państwowych szkół (temat jest tak w ogóle o liceum a nie studiach) nic Cię nie nauczą, a w I PLO przynajmniej tak. Wiem to z własnego doświadcznia i opowieści uczniów w/w szkół (w moim przypadku gimnazjów). I następnym razem czytaj to, na co odpowiadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamuńka Re: Magdalek dziękuję IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 18:43 W piątek jesteśmy umówieni u dyrektora na rozmowę i zobaczenie szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzarufka Re: Płacisz i masz .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 21:27 To było do: Mamuńka. Totalne niezrozumienie kontekstu. Wypowiadałam się już wcześniej - polecam ponowną lekturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzarufka Re: Płacisz i masz .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 21:28 i oczywiście do głąba z loginem Trendy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Nemo Re: Płacisz i masz .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 21:30 Mamuńka: powodzenia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Płacisz i masz .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 01:06 Hm, co prawda na temat I PLO nie mam zbyt wielu wiadomosci, za to chcialem przestrzec Was przed pojsciem do V PLO, szkoly gdzie zdecydowana wiekszosc to tumani, oraz liceum na Basztowej (nr nie znam), gdzie z kolei mozna otrzymac 5 za obecnosc na lekcji. tak po wynikach patrzac, to najlepsze prywatne to beda VIII PLO i VII PLO. kolega chodzil do gim. przy siodemce, byl BARDZO zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zioom ile kosztuje semestr????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 12:42 pytanie znajduej sie w temacie:P. Czy jest może w pobliżu 1plo jakis internat? osdpiszcie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandal jak tak możesz pisać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 18:10 szef tej szkoły z Basztowej został kuratorem w Katowicach - a ty mu tutaj taka antyreklamę. To skandal i co na to teraz PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: I Prywatne LO w Krakowie IP: *.altar.net.pl / *.altar.net.pl 04.04.06, 14:33 konczyłam ogólniaka w roku 98 i powiem szczerze, najbradziej wymaganym przedmiotem jest historia.Dyrekcja czyli p.Byszewscy sa historykami i naprawde dali nam w kośc z historia.Ogolnie byłam zadowolona z nauki w tej szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: I Prywatne LO w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 12:18 A jaki poziom nauki? Ile osób po podstawówce dostaje się do dobrego ginazjum, i jak po liceum z dostaniem sie na studia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nh Re: I Prywatne LO w Krakowie IP: *.chello.pl 16.04.06, 21:43 znajomy skonczył III PLO. Chodził do kl, z 3 osobami, a byli to sami ćpuni, których rodzice maja duzo kasy, wiec mogli płacic. PLO to tylko namiastka prawdziwego LO. A Ci co tam chodzili chwala sobie, bo coz maja innego robic skoro tam chodzili i do tego za to płacili kasę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >.> Re: I Prywatne LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:31 Tak uważasz? No to ciekawe, że w ostatnim rankingu GW 2 szkoły zaraz za V LO to były właśnie prywatne.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: I Prywatne LO w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:35 No tak, ale I PLO akurat na jakimś 40tym miejscu. To chyba nie najlepszy wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: >.> Re: I Prywatne LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:59 Nie próbuję twierdzić że to najlepsza szkoła w mieście. Po prostu chce dać ludziom do zrozumienia: zarówno wśród państwowych, jak i prywatnych są szkoły dobre, średnie i słabe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama I Prywatna podstawowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 12:57 Czy ktoś może coś powiedzieć na temat podstawówki, należącej również do zespołu tych szkół? Są dopiero trzy roczniki, ale może słyszeliście wśród znajomych jakieś opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalek Re: I Prywatna podstawowa IP: *.eranet.pl 16.05.06, 00:00 Zależy jakich informacji potrzebujesz i co chcesz wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: I Prywatna podstawowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 20:03 Wszystko mnie interesuje. Najprawdopodobniej zapiszę tam córkę w przyszłym roku. Byliśmy już na rozmowie z dyrekcją, ale chciałabym poznać czyjś punkt widzenia od drugiej strony. Interesuje mnie efektywność i styl nauki. Czy są problemy w dogadaniu się z nauczycielami i dyrekcją w razie jakiś problemów. Czy szkoła reaguje na problemy, czy jest przyjazna dziecku ale również wymagająca. Słowem chętnie pogadam o tym i owym. Jeśli zechciałabyś mi pomóc, będę wdzięczna. Podam nr.gg 2657362 a tam ewentualnie maila, jeśli wolisz na priv. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś