Dodaj do ulubionych

I Prywatne LO w Krakowie

IP: 212.160.234.* 12.03.06, 22:49
Czy wie ktoś coś na temat tej szkoły? Bardzo prosiłabym o informacje. Wybiram
się tam i nie wiem, czy dobrze robię... ;-) Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Magdalek Re: I Prywatne LO w Krakowie IP: *.eranet.pl 17.03.06, 20:53
      a co dokładnie chcesz wiedzieć? Ja jestem z gimnazjum przy tym lo i mogę służyć
      informacją...
      • Gość: mamuńka Re: I Prywatne LO w Krakowie IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 21:37
        Witaj.
        To ja proszę o wszelkie info dotyczące właśnie gimnazjum. Zastanawiam się nad
        zapisaniem tam syna, ale nie znam nikogo, kto zna plusy i ewentualne minusy
        owej szkoły.
        Z góry dziękuję :))
        • Gość: trendy Re: I Prywatne LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 09:57
          są same zalety - płacisz i masz wykształcenie.
    • Gość: rybka Nemo Re: I Prywatne LO w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 18:19
      Szkoła OK. Jestem absolwentką LO sprzed kilku lat.
      Jest bezpiecznie. Wybij sobie z głowy: wagary i brak zainteresowania nauką.
      Klasy liczą ok. 20 osób, nikt nie będzie Cię traktował jak " numer w dzienniku "
      . Nauczyciele - bez zarzutu. Świetne przygotowanie do dalszej edukacji. Polecam
      i pozdrawiam.
      • Gość: mamuńka Re: Płacisz i masz .... IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 22:23
        wykształcenie, bo zapłaciłaś, czy zdobyłaś wiedzę ??
        • Gość: Magdalek Re: Płacisz i masz .... IP: *.eranet.pl 20.03.06, 13:51
          Wykształcenie - bo masz wiedzę. Naprawdę dużo musisz się uczyć, żeby dostać
          dobrą ocenę. Jeśli jesteś ambitny/ambitna to proponuję. Liceum na pewno nie dla
          osób, które chcą zapłacić i dostać piątkę na świadectwie bez żadnej nauki. Na
          piątkę trzeba zapracować. Czasami jest ciężko, ale... czego się nie robi dla
          wiedzy.
          A co do płacenia i za to posiadania wykształcenia to tylko stereotyp. Poza tym
          państwowe szkoły też są w pewnym sensie płatne. Płacisz w końcu na nie podatki,
          a w części i tak nic nie nauczą. Jednym słowem olewstwo totalne.
          A co do szkoły: bardzo przyjazna, miła atmosfera, nie ma tzw. "wyścigu
          szczurów", nikt nie może Ci dokuczać itp. Polecam!
        • Gość: rybka Nemo Re: Płacisz i masz .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 14:11
          Nie stać Cię i dlatego jadem plujesz ? Wiesz przynajmniej cokolwiek o prywatnych
          szkołach ? Nic ? Nigdy nie byłaś / nie będziesz ? Spróbuj, a potem oceniaj.
          Bardzo smutne ....
          Na marginesie: edukację kontynuowałam na państwowej uczelni - bez większych
          problemów z wiedzą.
          Pewnie Cię nie przekonam, bo z takim myśleniem ...hmm .. czego wymagać....
          • Gość: Magdalek Re: Płacisz i masz .... IP: *.eranet.pl 21.03.06, 16:08
            Jeśli było to do mnie, to jak pisałam wcześniej (przeczytaj) wiem co nieco o
            prywatnych szkołach, bo sama do niej chodze, a przynajmniej do tej, w której
            temacie się wypowiadam. Nie pluję jadem, jak to określiłaś tylko wyraziłam
            swoje zdanie. Proszę, zanim odpowiesz, czytaj wcześniejszą wypowiedź, bo to
            wtedy nie ma sensu w ogóle odpisywać. Napisałam, że W CZĘŚCI państwowych szkół
            (temat jest tak w ogóle o liceum a nie studiach) nic Cię nie nauczą, a w I PLO
            przynajmniej tak. Wiem to z własnego doświadcznia i opowieści uczniów w/w szkół
            (w moim przypadku gimnazjów).
            I następnym razem czytaj to, na co odpowiadasz.
            • Gość: mamuńka Re: Magdalek dziękuję IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 18:43
              W piątek jesteśmy umówieni u dyrektora na rozmowę i zobaczenie szkoły.
            • Gość: rzarufka Re: Płacisz i masz .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 21:27
              To było do: Mamuńka. Totalne niezrozumienie kontekstu. Wypowiadałam się już
              wcześniej - polecam ponowną lekturę.
              • Gość: rzarufka Re: Płacisz i masz .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 21:28
                i oczywiście do głąba z loginem Trendy
              • Gość: rybka Nemo Re: Płacisz i masz .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.06, 21:30
                Mamuńka: powodzenia ;-)
                • Gość: asd Re: Płacisz i masz .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 01:06
                  Hm, co prawda na temat I PLO nie mam zbyt wielu wiadomosci, za to chcialem
                  przestrzec Was przed pojsciem do V PLO, szkoly gdzie zdecydowana wiekszosc to
                  tumani, oraz liceum na Basztowej (nr nie znam), gdzie z kolei mozna otrzymac 5
                  za obecnosc na lekcji.
                  tak po wynikach patrzac, to najlepsze prywatne to beda VIII PLO i VII PLO.
                  kolega chodzil do gim. przy siodemce, byl BARDZO zadowolony.
                  • Gość: zioom ile kosztuje semestr????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 12:42
                    pytanie znajduej sie w temacie:P. Czy jest może w pobliżu 1plo jakis internat?
                    osdpiszcie!!
                  • Gość: skandal jak tak możesz pisać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 18:10
                    szef tej szkoły z Basztowej został kuratorem w Katowicach - a ty mu tutaj taka
                    antyreklamę. To skandal i co na to teraz PiS?
    • Gość: 123 Re: I Prywatne LO w Krakowie IP: *.altar.net.pl / *.altar.net.pl 04.04.06, 14:33
      konczyłam ogólniaka w roku 98 i powiem szczerze, najbradziej wymaganym przedmiotem jest historia.Dyrekcja czyli p.Byszewscy sa historykami i naprawde dali nam w kośc z historia.Ogolnie byłam zadowolona z nauki w tej szkole.
    • Gość: ada Re: I Prywatne LO w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.06, 12:18
      A jaki poziom nauki? Ile osób po podstawówce dostaje się do dobrego ginazjum, i
      jak po liceum z dostaniem sie na studia?
      • Gość: nh Re: I Prywatne LO w Krakowie IP: *.chello.pl 16.04.06, 21:43
        znajomy skonczył III PLO. Chodził do kl, z 3 osobami, a byli to sami ćpuni,
        których rodzice maja duzo kasy, wiec mogli płacic. PLO to tylko namiastka
        prawdziwego LO. A Ci co tam chodzili chwala sobie, bo coz maja innego robic
        skoro tam chodzili i do tego za to płacili kasę?
        • Gość: >.> Re: I Prywatne LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:31
          Tak uważasz? No to ciekawe, że w ostatnim rankingu GW 2 szkoły zaraz za V LO to
          były właśnie prywatne..
          • Gość: ada Re: I Prywatne LO w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:35
            No tak, ale I PLO akurat na jakimś 40tym miejscu. To chyba nie najlepszy wynik.
            • Gość: >.> Re: I Prywatne LO w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 15:59
              Nie próbuję twierdzić że to najlepsza szkoła w mieście. Po prostu chce dać
              ludziom do zrozumienia: zarówno wśród państwowych, jak i prywatnych są szkoły
              dobre, średnie i słabe.
    • Gość: mama I Prywatna podstawowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 12:57
      Czy ktoś może coś powiedzieć na temat podstawówki, należącej również do zespołu
      tych szkół? Są dopiero trzy roczniki, ale może słyszeliście wśród znajomych
      jakieś opinie.
      • Gość: Magdalek Re: I Prywatna podstawowa IP: *.eranet.pl 16.05.06, 00:00
        Zależy jakich informacji potrzebujesz i co chcesz wiedzieć.
        • Gość: mama Re: I Prywatna podstawowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 20:03
          Wszystko mnie interesuje. Najprawdopodobniej zapiszę tam córkę w przyszłym roku.
          Byliśmy już na rozmowie z dyrekcją, ale chciałabym poznać czyjś punkt widzenia
          od drugiej strony. Interesuje mnie efektywność i styl nauki. Czy są problemy w
          dogadaniu się z nauczycielami i dyrekcją w razie jakiś problemów. Czy szkoła
          reaguje na problemy, czy jest przyjazna dziecku ale również wymagająca. Słowem
          chętnie pogadam o tym i owym. Jeśli zechciałabyś mi pomóc, będę wdzięczna.
          Podam nr.gg 2657362 a tam ewentualnie maila, jeśli wolisz na priv.
          Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka