Dodaj do ulubionych

Czego Kraków może zazdrościć ...

20.03.06, 00:53
... innym miastom w Polsce ?
Obserwuj wątek
    • nulka8 Re: Czego Kraków może zazdrościć ... 20.03.06, 00:58
      Gdańskowi dostępu do morza ;)
      • Gość: Zofia Re: Czego Kraków może zazdrościć ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 08:02
        Lublinowi - blisko do Warszawy
        • wij.paszczak Re: Czego Kraków może zazdrościć ... 20.03.06, 11:13
          Gość portalu: Zofia napisał(a):

> Lublinowi - blisko do Warszawy

No,to jest faktycznie powód do zazdrości...;))))
        • Gość: Tak mało głosów? Starówka w Lublinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 17:12
          No na pewno jest bardziej oryginalna i malownicza od Kazimierza Górnego.
          Myślę jednak, że autor tego postu ironizuje, masa ludzi z Lublina jeździ do
          Warsiawy, to smutne
          Lubelskie Stare Miasto ma w sobie taki czar, tajemniczość i magię. Jest takim
          jakby odrębnym miasteczkiem w mieście... Zupełnie Jak w wierszach Józefa
          Czechowicza z tomu "Stare Kamienie"...
      • Gość: Krakys Gdańskowi - Długiego Targu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 17:14
        Rynek w Krakowie przy nim wymięka. Chodzi mi o cholernie ubogie w dekoracje
        kamienice. Zwałaszcza na zachodniej i północnej stronie, takie ot proste czynszówki.
    • krzychut Re: Czego Kraków może zazdrościć ... 20.03.06, 08:16
      Toruniowi - radia ma ryja
      • Gość: * Re: Czego Kraków może zazdrościć ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 13:28
        Toruniowi - pięknego widoku z mostu na Starówkę =)
        • Gość: maryjek Re: Czego Kraków może zazdrościć ..Toruniowi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 15:44
          o mało co świętej patronki miasta Alicji Grześkowiak byłej marszałek senatu ,no
          i drugiej omc "błogasławionej " spikerki RM p.Sobeckiej.
    • Gość: RóżneSłodkości Re: Czego Kraków może zazdrościć ... IP: *.autocom.pl 20.03.06, 08:39
      Kaliszowi - Grześków
      • Gość: Janek Re: Czego Kraków może zazdrościć ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 09:01
        Pcimowi- popularnosci
        • trudny2002 Metra 20.03.06, 12:01
          Metra wzorcowego, paryskiemu Sevres...
          ni i moze trochę kilograma...
          trudny
        • Gość: * Re: Czego Kraków może zazdrościć ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 13:26
          jasne, jak mówiłam, ze na sYlwesra byłam w Pcimiu, to poza koleżami z Zakopanego i z Limanowej nikt nie wiedział gdzie to jest =) ładna mi popularność ;)
    • peteen Re: Czego Kraków może zazdrościć ... 20.03.06, 13:31
      żywcowi - browaru
    • helenka17 Re: Czego Kraków może zazdrościć ... 20.03.06, 14:36
      Wrocławiowi - prezydenta. Już kolejnego. I zdolności obywateli do współpracy.
    • intermasterkalisz A Krakowowi można zazdrościć ... 14.04.06, 13:15
      ... chociażby ilości turystów z całego świata. Również może nie najdłuższej, ale
      bogatej historii. Również plan wokół Rynku - można obejść całe ścisłe centrum
      przez planty - w Kaliszu tylko 3/4 obwodu można przejść plantami :(
      • Gość: Łeee! Oświęcimiowi: "turystów" z Izraela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 17:17
        Oświęcimiowi: "turystów" z Izraela.
        • peteen mamy ich także w Krakowie - i bardzo dobrze... 14.04.06, 17:23
          lubią tę "swoją" część Kazimierza...

nie ma zatem czego zazdrościć miastu na o.
    • jadzka42 Re: Czego Kraków może zazdrościć ...niczego 14.04.06, 17:28
      Po prostu niczego. Kazde miasto jest jakie jest. Ma miejsca piekne i brzydkie.
      Kazde miasto ma swoja atmosfere, swoja historie, kazde jest inne i to jest
      fajne. Qurcze, nudno by bylo gdyby kazde miasto bylo takie samo, gdzie i po co
      mielibysmy podrozowac?
      Krakow jest nasza dawna stolica, nasza duma i chluba.
      i basta
      • jazzinator No Jadżka,to nam sie podoba i na tym zakończmy 14.04.06, 17:30
    • Gość: daniel Re: Czego Kraków może zazdrościć ... IP: *.interq.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 00:43
      Warszawie inwestycji i rynku pracy.
      • Gość: fanatyk Łodzi Re: Czego Kraków może zazdrościć ... IP: *.toya.net.pl 05.05.06, 20:03
        Łodzi - ulicy piotrkowskiej, manufaktury, księżego młynu, bliskości warszawy,
        centrum filmowego d. lyncha (w budowie), prezydenta kropiwnickiego... ;)
        • Gość: mis Wenecj kanałów IP: *.76.classcom.pl 06.05.06, 09:55
        • intermasterkalisz Re: Czego Kraków może zazdrościć ... 16.06.06, 12:12
          Miałem okazje odwiedzić Manufakturę - nie powiem żebym się nią zachwycił. Albo
          zbyt wiele widziałem, albo rzeczywiście nie jest tak, jak mówiono.
          Ilość sklepów rzeczywiście spora, dziedziniec też duży. JEdnak rażące minusy to
          bardzo kiepski wybór restauracji, jedzenie też średnie. Drugi to zbyt małe
          wykorzystanie postindustrialnej architektury w stylistyce M.
      • Gość: ar Re: Czego Kraków może zazdrościć ... IP: *.chello.pl 16.06.06, 12:47
        oraz imigranta daniela
        • Gość: wolf Re: Czego Kraków może zazdrościć ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.06, 15:25
          Suwałkom może pozadrościć czystości :>
          • Gość: Michael Re: Czego Kraków może zazdrościć ... IP: *.c29.msk.pl 16.06.06, 22:47
            Bielsku-Białej - Bolka i Lolka (teraz w modzie), Reksia, kolejki na
            Szyndzielnię, diecezji ewangelickiej (czytałem, że miasto jest stolicą diecezji
            bielsko-żywieckiej Kościoła katolickiego i diecezji cieszyńskiej Kościoła
            luterańskiego; przed jednym z trzech kościołów protestanckich stoi jedyny w
            Polsce pomnik Lutra), fresków w hali dworca głównego, Auchana.
            • Gość: Janek Re: Czego Kraków może zazdrościć ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 22:52
              N.Jorkowi - pieniedzy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka