Gość: Nie Tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 21:43 Kupiłem miesięcznik SUKCES nr 4(91)z wyciętą jedną kartką o stronach 17 i 18. Czy za brak tej kartki mogę rządać odszkodowania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Janek Re: Pytanie do radcy prawnego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 21:54 nie mozesz to byl czyn spolecznie pozyteczny, gdyz ktos nie mial papieru toaletowego a to byl papier do tego celu w sam raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Kupiec Re: Pytanie do radcy prawnego! IP: *.telnet.krakow.pl 31.03.06, 22:07 Nie jestem radcą ale .... Odszkodowania na pewno nie, gdyż nie nie ma podstaw prawnych do żądania odszkodowania skoro nie poniosłeś żadnej szkody :) HAHAHAhahaha raczej jedynie zysk bo nie musiałeś czytać tandetnych epistołów ........ Jednak ja bym ci polecał ...... HAHAHAHA ..... skierować sprawę do sądu z żądaniem wymiany towaru lub zwrotu wydatków. Wpis od pozwu będzie cie kosztował 50 zł. NIE POLECAM ADWOKATA - jak cie nie stać to i tak nie wynajmiesz bo to z 600 zl utopione na rok czasu, a dzieki temu bedzie ciekawiej. I NAJKOSZTOWNIEJ !!! Odbędzie się jakieś 5 rozpraw - rok czasu minimum (niektóre będą intrygujące, tutaj powinien być komentarz o pracy wybranych sędziów, który pominę) na każdą z nich będziesz musiał dojechać na swój koszt, napiszesz sobie pozew wydrukujesz zaniesiesz (WYDASZ OK. 100 zł na same dojazdy i ksera). Ostatecznie WYGRASZ SPRAWE - bo towar nie był zgodny z opisem !!! nie miał właściwej ilości stron .... CHOCIAŻ SĄ SĘDZIOWIE DLA KTÓRYCH PRAWO NIE JEST WIĄŻĄCE (szczególy wkrótce na moim portalu) WIĘC MOŻESZ I PRZEGRAĆ w najlepszym wypadku POLSKI WYMIAR SPRAWIEDLIWOSCI ZASĄDZI CI 10zł od wydawcy i zwrost kosztów sądowych ALE TYLKO WPISU !!!! Nie dostaniesz ani złotówki z wydatków jakie poniosłeś na dojazdy ani za czas na pisanie pism !!! Bo za ksero nikt ci faktur na 30 groszy nie da, a benzyny nikt ci nie rozliczy bo musiałbyś wykazać że za dokładnie taki odcinek trasy twoje auto spaliło tyle a tyle, i dołączyć fakturę za dokładnei taką ilośc paliwa zakupioną (HAHAHAHA) REASUMUJĄC stracisz dzieki temu ok. 90 zł !!! POLECAM !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Pytanie do radcy prawnego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 22:12 to moze by dolaczyc , ze sie wzrok stracilo Odpowiedz Link Zgłoś