Dodaj do ulubionych

Może nasunie to projektantom jakiś ciekawy

15.12.02, 10:16
pomysł.
Sorki, że wysyłam to jeszcze raz, ale skoro już to, co narysowałem, to
chciałbym aby miał okazję i sposobność zobaczyć to ktoś 'odpowiedzialny' za
tego typu inwestycje (zaczynając popularnym wstępem: "a nóż" się to do czegoś
przyda...)

si.ae.krakow.pl/~drzymalg/out/t+a+s.gif
Obserwuj wątek
    • Gość: havi Re: Może nasunie to projektantom jakiś ciekawy IP: *.wmgalicja.krakow.pl 15.12.02, 11:19
      gregry napisał:

> pomysł.
      > Sorki, że wysyłam to jeszcze raz, ale skoro już to, co narysowałem, to
      > chciałbym aby miał okazję i sposobność zobaczyć to ktoś 'odpowiedzialny' za
      > tego typu inwestycje (zaczynając popularnym wstępem: "a nóż" się to do
      czegoś
      > przyda...)
      >
      > <a
      href="http://si.ae.krakow.pl/~drzymalg/out/t+a+s.gif"target="_blank">si.ae.k
      > rakow.pl/~drzymalg/out/t+a+s.gif</a>

Bardziej podupczonego projektu to nie widziałem (przebieg lini tram).
      • Gość: merphy Re: Może nasunie to projektantom jakiś ciekawy IP: *.krakow.tdci.pl 15.12.02, 16:01
        Tram by się przydał w tamtych rejonach :)
        • kuba203 Re: Może nasunie to projektantom jakiś ciekawy 16.12.02, 09:16
          Gość portalu: merphy napisał(a):

> Tram by się przydał w tamtych rejonach :)

Tjaaaa, ale raczej nie jadący na Krowodrzę, jak wynika z projektu :)
      • Gość: mouset Re: Może nasunie to projektantom jakiś ciekawy IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 15.12.02, 16:02
        HMMMMMMM musiałbys spotkać się osobiscie z mieszkańcami ul. Brodowicza i
        Olszyny jeśli wyjdziesz żywy z tego spotkania to ja jestem za
        • gregry Re: Może nasunie to projektantom jakiś ciekawy 15.12.02, 19:41
          Gość portalu: mouset napisał(a):

> HMMMMMMM musiałbys spotkać się osobiscie z mieszkańcami ul. Brodowicza i
          > Olszyny jeśli wyjdziesz żywy z tego spotkania to ja jestem za

:O. :] A co sprwić by mogło mój ewentualny powrót z negocjacji na tarczy?
      • gregry Re: Może nasunie to projektantom jakiś ciekawy 15.12.02, 19:39
        Gość portalu: havi napisał(a):

> Bardziej podupczonego projektu to nie widziałem (przebieg lini tram).

"Podupczony" to też swego rodzaju epitet. Dzięki za jasne określenie swojego
        stanowiska na ten temat, anyway.

;]
        • Gość: merphy Re: Może nasunie to projektantom jakiś ciekawy IP: *.krakow.tdci.pl 15.12.02, 20:04
          Czemu aż tak są nieprzyjaźnie nastawieni do tramwaju :P ?? ... wynajął bym
          sobie ochroniarzy :) aaa i oczywiście tam by jeździł tramwaj z DĄBIA !! ...
          numer 25 .. DĄBIE - MISTRZEJOWICE przez Geant .. wtedy 125 może jechać przez
          Nowy Most :)
          • Gość: mouset Re: Może nasunie to projektantom jakiś ciekawy IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 15.12.02, 20:18
            Jakie Mistrzejowice, którędy???? Pobudka!!!!
        • Gość: havi Re: Może nasunie to projektantom jakiś ciekawy IP: *.wmgalicja.krakow.pl 17.12.02, 01:06
          gregry napisał:

> Gość portalu: havi napisał(a):
          >
          >
          > > Bardziej podupczonego projektu to nie widziałem (przebieg lini tram).
          >
          > "Podupczony" to też swego rodzaju epitet. Dzięki za jasne określenie swojego
          > stanowiska na ten temat, anyway.
          >
          > ;]
          Idea może i owszem ale projekt jest bez sensu, lepiej by było poprowadzić tory
          środkiem Brodowicza, a następnie od skrzyżowania z grochowską za mostem na
          białusze, oba tory po lewej stronie pasem zieleni i pod krak chemią na pas
          zieleni rozdzielający Młyńską i dalej prosto do Pr.Czerwonego. :)
          >
          >
    • Gość: ADAŚ TRAMY NA PRĄDNIK IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 15.12.02, 20:20
      Jak tram w tamte strony, to tylko "2", "11", "12" - od cmentarza, Chrobrego,
      Łukasiewicza, Pilotów i dalej do Prądnika Czerwonego.
      • Gość: tomekw74 Re: TRAMY NA PRĄDNIK IP: *.interpab.com.pl / 192.168.0.* 15.12.02, 22:52
        Do Prądnika tak, ale według wariantu opisanego przez marcina ha: Rakowicką do
        końca, potem pod linią kolejową, Radomską, w poprzek Lublańskiej i dalej wśród
        działek.
        Ja bym zrobił choćby tak (przy braku np. kasy): przedłużył linię z Rakowic do
        torów (to jakieś 300 metrów) - zawsze to mieszkańcy Brodów i okolic mieliby
        lepsze połączenie ze światem. Wystarczyłoby przejść przejściem podziemnym pod
        torami i już jest pętla. A tam trzeba tylko zbudować mostek dla tramów nad
        Prądnikiem. Potem jest dużo miejsca na pętlę między rzeczką a linią kolejową.
        To by juz było coś. :)
        • Gość: mouset Re: TRAMY NA PRĄDNIK IP: *.cm-uj.krakow.pl 16.12.02, 11:56
          Halo tu Polska!!! kto wybuduje most na Białusze dla tramów
        • Gość: Yzb Re: TRAMY NA PRĄDNIK IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 17.12.02, 16:30
          Gość portalu: tomekw74 napisał(a):

> Ja bym zrobił choćby tak (przy braku np. kasy): przedłużył linię z Rakowic
          do
          > torów (to jakieś 300 metrów) - zawsze to mieszkańcy Brodów i okolic mieliby
          > lepsze połączenie ze światem. Wystarczyłoby przejść przejściem podziemnym
          pod
          > torami i już jest pętla.

Ztcw, to tym przejsciem w godzinach wieczornych lepiej nie przechodzic... Bez
          przerzutu na druga strone to tak nie bardzo :(
    • meehaw Re: Może nasunie to projektantom jakiś ciekawy 17.12.02, 02:11
      Zdecydowanie tramwaj spod KCK w stronę Mistrzejowic by się przydał. Jeśli
      chodzi o Twoją mapkę to mam kilka pytań:
      zaczynając od ronda Mogilskiego:
      -dlaczego skrzyżowanie ulicy Brodowicza z ulicą Prażmowskiego jest
      skonstruowane na, w pewnym względzie, podobieństwo agrafki?
      -dlaczego na Brodowicza są tylko trzy pasy ruchu ; dlaczego, akurat jadąc
      Brodowicza w stronę mogilskiego, autobusy i tramwaje mają wydzielony pas ruchu
      a jadąc Brodowicza od ronda Mogilskiego jadą wraz z samochodami ; jak
      rozciągniesz trakcję ponad torowisko skoro jest ono rozdzielone pasem dla ruchu
      samochodowego?
      -na Olszyny pozostały tylko dwa pasy ruchu - czy to nie za mało?

Znalazłem własne poprawne odpowiedzi na te pytania - ale jestem ciekaw co Ty na
      to odpowiesz.

Pozdrawiam
      Michał
      • gregry Re: Może nasunie to projektantom jakiś ciekawy 17.12.02, 23:21
        meehaw napisał:

> Zdecydowanie tramwaj spod KCK w stronę Mistrzejowic by się przydał. Jeśli
        > chodzi o Twoją mapkę to mam kilka pytań:
        > zaczynając od ronda Mogilskiego:
        > -dlaczego skrzyżowanie ulicy Brodowicza z ulicą Prażmowskiego jest
        > skonstruowane na, w pewnym względzie, podobieństwo agrafki?

Są dwa powody by tak uczynić:
        1. Skrzyżowanie jest blisko ronda mogilskiego, więc w przypadku zastosowania
        świateł utworzył by się korek. Ten korek nie może sięgnąć do Ronda Mogilskiego
        (z wiadomych względów) dlatego też skrzyżowanie zostało odsunięte i utworzyło
        pewien rodzaj agrafki.
        2. Ciąg Pilotów-Olszyny-Brodowicza ma być drogą z przeznaczeniem dla
        mieszkańców (w żadnym wypadku tranzytową) więc takie oddalenie skrzyżowania
        skutecznie wyeliminuje u kierowców wyobrażenie o tej trasie jako o swego
        rodzaju skrócie. Ruch dwupasmowy należy skierować na Meissnera i przebudować
        skrzyżowanie z AL. JP2.

> -dlaczego na Brodowicza są tylko trzy pasy ruchu ;

Na Brodowicza nie można utworzyć czwartego pasa ruchu (jest zbyt wąsko).

> dlaczego, akurat jadąc
        > Brodowicza w stronę mogilskiego, autobusy i tramwaje mają wydzielony pas
        > ruchu
        > a jadąc Brodowicza od ronda Mogilskiego jadą wraz z samochodami ;

Obecnie korek tworzy się jeśli chodzi o ten pierwszy kierunek. W kierunku
        odwrotnym auta poruszają się płynnie. (będą poruszały się jeszcze bardziej
        płynnie gdy naturalnie ograniczy się ruch samochodowy na tej trasie).
        Rozwiązanie pozwoli na wyeliminowanie problemu oczekiwania autobusu w długim
        korku.

> jak
        > rozciągniesz trakcję ponad torowisko skoro jest ono rozdzielone pasem dla
        ruchu
        >
        > samochodowego?

Zostanie rozciągnięta tak samo jak w np. około plant (słupy po jednej i drugiej
        stronie jezdni)

> -na Olszyny pozostały tylko dwa pasy ruchu - czy to nie za mało?
        >

Nie.

> Znalazłem własne poprawne odpowiedzi na te pytania - ale jestem ciekaw co Ty
        na
        >
        > to odpowiesz.
        >
        >
        > Pozdrawiam
        > Michał

Pozdrawiam również. :)
    • Gość: Yzb Re: Może nasunie to projektantom jakiś ciekawy IP: *.ksk.net.pl / 192.168.3.* 17.12.02, 16:33
      Powiem tylko tyle, ze to totalnie bez sensu. Ciag Brodowicza / Olszyny /
      Pilotow kwalifikuje sie do poszerzenia calosci do 2 pasow dla aut w kazda
      strone, kazdy pas o szerokosci 3,5 m + trawnik lub chociaz murek w srodku.
      Teraz jest od 1 pasa w kazda do jakichs (na oko) 13 m. A tramwaj nalezy puscic
      albo tak jak chce Adas, albo przez Meissnera po wypieprzeniu tego kretynskiego
      rurociagu - mozna go zreszta bylo wywalic teraz, zamiast remontowac.
      • Gość: mouset Re: Może nasunie to projektantom jakiś ciekawy IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 18.12.02, 10:01
        Meissnera/Młyńska/Lublańska/Strzelców mają juz gotowe miejsce na tory zamiast
        topić kasę na Brodowicza lepiej za nią wyp..... rury
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka