Dodaj do ulubionych

POMOC dla Eweliny

• siwa7 Do weronki77 :-) 08.04.06, 22:20
      Pisze na priv,sprawdz poczte :-)
      • hanka45 Re: Do weronki77 :-) 08.04.06, 22:28
        Dopiero przeglądnęłam posty, cieszę się że początek akcji udany:))) Ewa, jeśli
        jeszcze jesteś, przyslij mi pliz zdjęcia małej.
        Ps.Bardzo miło było Was dziś spotkać:))
        • fasolmama Re: Do Hani 08.04.06, 22:33
          To teraz trochę prywaty...
          Hania, gdzieś Ty mnie w tym szpitalu wypatrzyła?? Cały czas się nad tym
          zastanawiam, ale za Boga Ciebie nie pamiętam. Ale cóż... w szoku byłam
          poporodowym :-)
          • hanka45 Re: Do Hani 08.04.06, 22:36
            HA! Takich pięknych włosów się nie zapomina:)))
            Spotkałysmy sie w tym pokoiku gdzie Amelka i Nikoś leżeli pod lampami.
            Pamiętam, że była z Tobą rodzinka. I płakałaś chyba. Dlatego Cię zapamiętałam.
            • hanka45 Re: Do Hani 08.04.06, 22:36
              Dobrze pamiętam?
              • cymeria Re: Do Hani 08.04.06, 22:38
                Ja tez siemieradzki tylko 12!
                • hanka45 Re: Do Hani 08.04.06, 22:41
                  My wyszliśmy ze szpitala 11-go. Może zwolniłam Ci łozko?;)
              • fasolmama Re: Do Hani 08.04.06, 22:52
                Rewelacja!
                • cymeria Re: Do Hani 09.04.06, 08:04
                  A szkoda,że się rozminęłysmy:)))Ale co się odwlecze to nie uciecze:))))byle spotkanie nie szpitalu przynajmnije jesli chodzi o mnie bo jauz KONIEC z tymi sprawami;))
                  • hanka45 Re: Do Hani 09.04.06, 10:58
                    :-)) Nigdy nie mów nigdy:-)))
                    • cymeria Re: Do Hani 09.04.06, 11:02
                      O nie ja juz nie chcę!!!Ale to racja nigdy nie mów nigdy:))))
        • ewa33a Re: Do weronki77 :-) 08.04.06, 22:34
          juz sie robi Haniu
      • weronka77 Re: Do weronki77 :-) 08.04.06, 22:30
        nie mam nic;-(
        • longwehicle Re: Do weronki77 :-) 08.04.06, 22:33
          Znajdzie się!!;o))Spoko!!Henio teraz ma gości/urodziny/jutro pogadamy wspólnie!!
        • siwa7 Re: Do weronki77 :-) 08.04.06, 22:53
          Wlasnie wyslalam :-)
          Pozdrawiam wszystkich dobrych ludzi :-)
    • stodola2005 mozna prośic o jakieś fotki??? 08.04.06, 22:28
      można prosić o jakieś fotki?? stodola2005@gazeta.pl
      pozdrawiam i podziwiam wszystkich za to co zrobiliście!!dzięki bardzo!!!!!!!
    • kmkasia Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 22:32
      Jakby się nie udało w Mariackim to ja mogę zapytać u nas w kościele, proboszcz
      jest super. A jak nie to można zapytać u Benedyktynów pod Wawelem.
      • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 22:33
        Uda sie;-) Musi;-) ale bedzie impreza;-o
      • hanka45 Re: dzięki Longwehicle 08.04.06, 22:34
        Mała faktycznie cudeńko:)))
      • cymeria Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 22:36
        Ale wam zazdroszczę,że sie spotakłyście dzisiaj i do tego w takim celu.Mysle,że jeszcze kiedys bedzie takei spotaknie bo bardzo chciała bym, was zobaczyć :)))))Uciekam na relaks i do gazetki,której nie mam czasu przeczytac;0)
        • hanka45 Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 22:39
          Jak tylko zrobi się cieplej to wypadamy na dobre lody. Yyyy...cholera,
          zapomniałam że skaza białkowa...e, to na wafle. Szkoda że Cie nie było, ale co
          sie odwlecze to nie uciecze:))
          • ewa33a Haniu 08.04.06, 22:44
            Toz przeciez dzis było gorąco!!!:-)))
            • hanka45 Re: Haniu 08.04.06, 22:47
              No fakt:(((. Co ma wisiec nie utonie. Ja to dziś jak jakas księga przysłów : /
              • ewa33a Re: Haniu 08.04.06, 22:49
                pewnie , że nie utonie:-)). Ale Ty chyba wybierasz się do rodziców na dłużej?
                Jak wrócę do pracy to juz będzie krucho z umawianiem się:-(((
                • hanka45 Re: Haniu 08.04.06, 22:55
                  To skróci się pobyt. I tak nie sądzę, żebym z moim kochanym tatą pod jednym
                  dachem dłużej niż tydzień wytrzymała:)) Dostosuję się.
                  • ewa33a Re: Haniu 08.04.06, 23:05
                    :-))))))))))))
    • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 22:34
      Ciuchów i butów po sobie teżnie wywalajcie-ja będę zbiarała bo trafiłam jak sie
      okazało w potrzeby;-)
      • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 22:43
        No napisała włąśnie że Zuza śpi pod pościelą od Ewy;-)
        • ewa33a Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 22:46
          :-)))).
          • hanka45 Re: POMOC dla Eweliny 08.04.06, 22:49
            Ciepło mi się w sercu robi.
    • Gość: stodola dzięki za fotki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! IP: *.crowley.pl 08.04.06, 23:06
      jesteście superowi !!!!!!!!!!!!!!!!!
      pozdrawiam
    • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 09.04.06, 00:25
      Ja mam taką prośbędo wszystkich tych którzy będą wysyłali paczki: ponieważ na
      poczcie "różnie bywa;-(" to wysyłajcie priorytetowe.takie nigdy nie giną i
      zawsze można w razie czego zrobić awanturę żądając wyjaśnienia;-) Jeśli ktoś
      się pokusi o wartościową-taka dwukilowa jakieś 18zł to jeszcze lepiej.Ale nie
      naciągam bo wiem że nie każdy ma.Tylko o ten priorytet proszę.dziękuję.
      • longwehicle Re: POMOC dla Eweliny 09.04.06, 00:34
        Cześć dziewczyny!!!
        Pospałem ,pospałem i juz jest dobrze,widze ,ze macie dużo radości .Ja uważam
        ,że warto było spróbować!!;o))
    • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 09.04.06, 00:29
      A tak wogóle to kiedy "następny raz"? Bo ja właśnie szafę ciuchową przekopałam;-
      ) Tylko cholera z tego co wiem to Ewelina nie ma szafy na ubrania takiej do
      wieszania...
    • an761 Re: POMOC dla Eweliny 09.04.06, 08:30
      Witam wszystkich. jestem z Olsztyna i jakis czas temu czytalam apel Eweliny na
      forum niemowlaki. Jeszcze przed Bozym Narodzeniem wyslalam jej mała paczuszke z
      ubrankami dla małej, potem druga a teraz jestem wlasnie w trakcie kompletowania
      drugiej. Dzwonilam do Eweliny bo jestem z nia w stalym kontakcie i powiedziala
      mi o Waszej akcji. Jest baaaaaaaaaaaaardzo szczesliwa. A ja strasznie sie
      ciesze bo musze powiedziec ze odkad wyslalam jej pierwsza paczke i rozmawialam
      z nia pierwszy raz, caly czas o nich mysle. Bardzo Wam dziekuje bo wiem ze moja
      pomoc pojedyncza to byla tylko kropla w morzu potrzeb. Ewelina mowila mo ze byl
      u nej pan Longin i martwila sie o Jego zdrowie. Jeszcze raz bardzo Wam
      dziekuje!!!!!pozdrawia. Ania
    • an761 Re: POMOC dla Eweliny 09.04.06, 08:35
      i mam jeszcze jedna prosbe, bo Wy jestescie blizej jakbyscie widzialy ze
      ewelina czegos potrzebuje to dajcie znac bo wiem ze ona sama tego nie zrobi. Ja
      sama nie mam zbyt wiele bo nie pracuje ale zawsze mozna wspolnymi silami,
      prawda?
    • kmkasia Re: POMOC dla Eweliny 09.04.06, 13:11
      Tak sobie myślę, że może by też spróbować wykorzystać siłę mediów, może przy
      ich pomocy udało by się jakieś środki tam w gminie uruchomić dla nich. Ja mogę
      spróbować w TVN. Ale nie wiem czy Ewelina by chciała i czy to wogóle dobry
      pomysł . . .
    • agrescik75 Prośba 09.04.06, 18:23
      Czy ktoś mógłby streścić w 2-3 zdaniach wszystko co się wydarzyło? Teraz
      wróciłam do Krakowa i nie jestem w stanie przeczytać takiej ilości postów :-(
      Chciałabym wiedzieć, bo może nastepnym razem dołączyłabym się do tej pomocy.
      • weronka77 Re: Prośba 09.04.06, 18:24
        Odszukaj wątek Krakowianie pomóżcie;-)
        • agrescik75 weronko 09.04.06, 19:06
          Hmmm... nie zrozumiałaś mnie ;-)

Nie bytam o co chodzi, tylko jak wyglądała wyprawa do Eweliny i czy macie zamiar
          powtórzyć taką akcję.

Wpisałam się w piątek w tym wątku, że jeśli będzie taka potrzeba i możliwośc to
          też chętnie się przyłączę, ale niestety nie tym razem, bo wyjeżdżam na cały
          weekend. Dziś wróciłam, chciałam przeczytać jak przebiegła Wasza akvcja, ale
          niestety ilośc postów mnie przywaliła. Nie mam czasu żeby wszystko przeglądnąć :-(
          • weronka77 Re: weronko 09.04.06, 19:47
            Udała się,ale o kilku rzeczach zapomnieliśmy i musimy zadbać o nie następnym
            razem.Potrzeba dużo więcej niż myślelismy i dlatego stopniowo będziemy się do
            następnej przygotowywać.
            • longwehicle Re: weronko 09.04.06, 20:44
              Zadzwonie do Ciebie rano!!!
    • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 10.04.06, 00:01
      Ewelina dzisiaj mi powiedziałą ze podzieliła się rzeczami z biedna sasiadką
      która tez ma dzidziusia..Ta Kazimierza to miasto umarlych..Tam się nic nie
      zdziała...
      • Gość: yyy Re: POMOC dla Eweliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 10:13
        Mam niepotrzebne tabletki antykoncepcyjne-mysle,ze tej pani przydadza sie
        najbardziej.Gdzie wyslac?
        • Gość: Pan Kazio Re: POMOC dla Eweliny IP: *.fbx.proxad.net 10.04.06, 10:29
          wyslij siebie na Marsa
          i nie wracaj
          • Gość: Mopek1 Weronko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 10:35
            jutro Ewelina dostanie odkurzacz i blenderek do miksowania zupek dla Zuzi! Ale
            pisałyście coś o liście prezentów, będzie?
            Rzglądam się za pracą, ale sama juz mam i nianię i gosposię i nie zwolnię ich,
            bo fajne baby!
            • Gość: Mopek1 Re: Weronko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 10:35
              Aaaa i ja tez poproszę o zdjęcia!
              • enry1 Re: Weronko! 10.04.06, 11:17
                Weronko....moglabys mi wyslac zdjecia?. Lub ktos inny.
                Bardzo dziekuje.
            • weronka77 Re: Weronko! 12.04.06, 10:11
              WYsłałaś priorytetem?NIe doszły....
    • kmkasia Do Mopek1 10.04.06, 11:22
      Mopek1 - super z tym odkurzaczem bo był jej bardzo potrzebny. :)
      Przesłałam Ci fotki. Pzdr
    • Gość: Frycia Re: POMOC dla Eweliny IP: *.streamcn.pl 10.04.06, 13:30
      witam. bardzo wzruszyłam sie czytając wasz post i chcialabym cos dodac. jestem z okolic Kazimierzy (znaczy sie chodziłam tam do liceum) i troszke orientuje sie jak tam sytuacja wygląda-jednym słowem nie jest ciekawie. ale mam pewien pomysł:w KW na ulicy Kolejowej jest sklep Praxi (pracuje tam moja mama) i z tego co wiem to w najblizszym czasie maja przyjmować nowych pracowników. może Ewelina by sie tam przeszła i pogadała z kierownikiem (gość jest w porzadku). moze w ten sposób by sie udało cos zdziałac?
      a swoja drogą, to zastanawiam sie czy moge ją przypadkiem znać, bo w sumie jest ode mnie starsza tylko o dwa lata... ?
      jesli w przyszłości bedzie taka akcja, to piszcie "głośno" na forum, bo chętnie sie dołącze.
      pozdrawiam.
      • fasolmama Re: Lista prezentów 10.04.06, 15:01
        up!
        Weronka, może Ty stworzysz, bo jesteście na bieżąco. Może Longi coś dorzuci, bo
        był na wizji lokalnej. Czekamy :)
        • weronka77 Re: Lista prezentów 12.04.06, 09:27
          Kochani!Dopiero się dorwałam do komputera który wrócił z moim mężem z delegacji
          właśnie;-) Dziękuję za informacje na poczcie i pieniądze które przesyłącie na
          moje konto dla Eweliny.Pewnie po świętach znowu pojedziemy bo rzeczy uzbirało
          się więcej;-)
          • kikoko nie chcę Wam łamać serduszek, ale .... 12.04.06, 09:40
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24599&w=39529747&a=39529747
            • weronka77 Re: nie chcę Wam łamać serduszek, ale .... 12.04.06, 09:48
              Przepraszam,ale niecelny ten strzał;-)Była cisza bo coś sprawdzałam zeby się
              upewnić;-)No i wiem już że pomoc była i jest niezbędna;-) Tak już mam że lubię
              sprawdzić komu pomagam-taka wredna jestem;-)
            • gosc126 Re: nie chcę Wam łamać serduszek, ale .... 15.04.06, 17:27
              Wszystko ładnie1.Swięta ,pomoc. Tylko gdzie jest MOPS, nie pomaga ,czy nie chce?
              Może by ktoś dał pracę matce lub córce.To były gest.Dajcie, pomóżcie,nie mam.
    • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 12.04.06, 10:10
      Odkurzacz i blender nie dotarły jeszcze doEweliny.Przed chwilą pytałam;-(
    • kmkasia Re: POMOC dla Eweliny 12.04.06, 10:43
      coż . . .
      • mopek1 Re: POMOC dla Eweliny 12.04.06, 12:57
        będą dzisiaj, już to wyjaśniłam!
        • longwehicle Re: POMOC dla Eweliny 12.04.06, 20:36
          Chcę napisać tylko jedno ewelina kręciła-mówiła pisała ,że jest w ciężkiej
          sytuacji/!!Sprawdziłem w różnych instytucjach .Ona jest w TRAGICZNEJ sytuacji.
          Ze wstydu i z przekory nie powiedziała całej prawdy.Ma cudowną opinię w MOPSie
          i w innych "firmach".Została z dzieckiem /praktycznie po porodzie/i z matką w
          tym co miała na sobie.Dobrze,że miała gdzie sie zatrzymać bo inaczej czekałaby
          ją wigilia na polu!!!;o((.Mamy z nią spotkanie w Krakowie/na moją prośbę/będzie
          może weronka77 i dwie panie min.pani Ewa która przyniosła pod Almę paczkę dla
          eweliny!!.Jak dożyję ,wieczorem wam opowiem co dodatkowo nam opowie,oczywiście
          to co jest dożwolone do 12-lat.!!
          pozdrawiam longwehicle.
          • monix44 Re: POMOC dla Eweliny 12.04.06, 21:57
            Witam! Dzisiaj wysłałam dla Eweliny i jej Zuzi paczkę - ciuszki i takie tam
            drobiazgi...bardzo proszę o informacje czy przesyłka doszła w całości (różnie z
            tą pocztą dzisiaj jest)! Wysłałam priorytetem, więc powinno dojść jeszcze przed
            świetami. Oto mój mejl: monix44@poczta.onet.pl. Czekam na potwierdzenie i
            oczywiście gorąco pozdrawiam Ewelinę i jej rodzinę a także wszystkie Anioły,
            których działania i dobra wola poruszyły mnie i zmotywowały to przekopania
            szafy! takich ludzi trzeba chwalić! Byle tak dalej!Pozdrawiam
    • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 13.04.06, 21:31
      Kochani!Najprawdopodobniej za tydzień w sobotę zrobimy "powtórkę"akcji;-)Tak
      więc piszę o tym wcześniej zebysmy mogli się przygotować;-)
      • longwehicle Re: POMOC dla Eweliny 13.04.06, 21:57
        Cała jej rodzina jest szczęśliwa,bo spokojnie spędzą Święta!!;o)).
        Egzamin-zdała na szóstkę+!!.Kładę łeb!!;o))
        • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 13.04.06, 22:04
          No to tym bardziej pomagamy;-)Proszę o kontakt mamusię która chciała oddać
          wózek Graco;-)
          • longwehicle Re: POMOC dla Eweliny 13.04.06, 22:21
            W przyszłym tygodniu ma interviu z szefem sklepu na temat ew.zatrudnienia jej
            na stanowisku sprzedawcy.Wstąpiła w nią nadzieja,że odkręci los swojej rodzinki.
            Co Jej z całego serca życzę!!;o)).
            • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 13.04.06, 22:26
              No ale ja mam pełno rzeczy dla niej...;-(
              • longwehicle Re: POMOC dla Eweliny 13.04.06, 22:33
                Toż to nie jest koniec akcji,narazie nie ma pracy i ządnej pomocy oprócz
                naszej!!;o))
    • kmkasia Re: POMOC dla Eweliny 14.04.06, 00:01
      Witam,
      ja niestety nie mogłam dziś być na spotkaniu z Eweliną bo nie miałam z kim
      moich dzieciaczków zostawić. Żałuję. Mam już dla niej też trochę rzeczy
      uzbieranych więc na następną "akcję" się znowu piszę .
      Pzdr
      Kasia
    • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 14.04.06, 23:34
      Proponuję następną "akcję" za tydzień w sobotę tak jak ostatnio pod Krakchemią
      o 10-10.30.Potrzebne jest wszystko...ja dam ubrania,Franię(może do tego czasu
      znajdzie się jakaś "młodsza" pralka...) i co mam.Meble też jeśli ktoś pozbywa
      się szafy takiej w której coś powiesić można..Ewelina nie ma;-(
      Pampersy,pościel dla Zuzy(obleczki kupiła Ewa ostatnio ale wkładu
      brak...),jeśli któraś mama pozbywa się łóżeczka,materacyka-to Zuzi jest
      stare,20-letnie i odnawiane(po nieboszczyku;-( i zapleśnieniu),buty 38,36 no i
      co tam kto może...Aha-proszę mamusię która chciała oddać Graco o
      kontakt.Dziękuję Wszystkim-wysłałam kartki z Yahoo;-)
      • bluetab70 masz @ (nt) 15.04.06, 12:46

• longwehicle Re: POMOC dla Eweliny 15.04.06, 13:43
        @
      • siwa7 Dziekuje za kartke... 16.04.06, 12:31
        ...i pozdrawiam wszystkich swiatecznie :-)
    • kmkasia Re: POMOC dla Eweliny 15.04.06, 15:40
      Ja mam ubranka dla Zuzy i butki,kocyk, nosidełko takie na plecy albo z przodu,
      trochę garnków:) Dzisiaj dostałam od Nich smska, że idą święcić ::)))) super,że
      mają z czym iść. Ostatnio czytałam o mamach które nie mają co włożyć do
      koszyczka:(((( nie wiem jak im wszystkim pomóc - okropny jest ten świat.
      • gosc126 Re: POMOC dla Eweliny 15.04.06, 17:28
        Wszystko ładnie1.Swięta ,pomoc. Tylko gdzie jest MOPS, nie pomaga ,czy nie chce?
        Może by ktoś dał pracę matce lub córce.To były gest.Dajcie, pomóżcie,nie mam.

• weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 15.04.06, 21:20
          Dobra;-)Dogadamy się po Świętach;-) Ale zbiórkę robimy,no nie?
    • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 17.04.06, 20:54
      Kochani zaczynamy! Kto będzie w sobotę?;-)
    • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 18.04.06, 08:46
      Ludziki...ja tym razem postaram się wspomóc szafę Eweliny i jej mamy,no i tą
      Franią nieszczęsną podratować;-)Szukam info gdzie inni oddają pralki,lodówki
      ale nie mogę znależć;-(
      • cesarus Re: POMOC dla Eweliny 18.04.06, 13:49
        czy jest gdzieś lista, co jest potrzebne najbardziej na teraz? No i jaki rozmiar
        ubranek dla Zuzi. Proszę o informację, co mała potrzebuje, po co wysyłać coś, co
        już ma?
        Jeśli mała nie ma kołdry, to proszę też o informację, jaki rozmiar. Może jeśli
        śpi z mamą, to lepiej kupić już zwykłych rozmiarów lekką kołdrę a nie dla
        maluszków? Mogę się tym zająć
        ania
        • mama_ewelina Re: POMOC dla Eweliny 18.04.06, 16:31
          Kochani, w osobnym wątku napisałam do Was. Dziękuję Wam za pomoc, wybraliście
          mnie z ogromnego grona ludzi potrzebujących, jestem przeogromnie wdzięczna!
        • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 18.04.06, 19:33
          Aniu,kupilismy poszewki w IKEI więc wkład będzie pasował tylko ikeowy.:-( Zuza
          pije NAN2 i NAN 2R.Ostatnio kupiłam jej herbatki Hipp-chyba polubiła;-)
          Ubranka74 wgórę.Dziękuję Ci bardzo.
    • kmkasia Re: POMOC dla Eweliny 18.04.06, 16:08
      Ja będę w sobotę. Wezmę co napisałam wyżej i co mi się jeszcze uda zgromadzić.
    • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 18.04.06, 19:34
      Kochani ma ktoś łóżeczko z materacykiem?Zuza ma takie 20sto letnie...
      • monix44 Re: POMOC dla Eweliny 18.04.06, 19:56
        Witam! Proszę was o informację czy dotarła paczka dla Eweliny od
        monix44@poczta.onet.pl. Bardzo mi zależy wiedzieć czy dziewczyna otrzymała to,
        co jej wysłałam. dziękuję i pozdrawiam
        • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 18.04.06, 22:44
          Dostała;-)wzruszyła się i dziękuje;-)
    • kmkasia Re: POMOC dla Eweliny 18.04.06, 21:38
      Bardzo prosimy wszystkich ludzi dobrej woli , którzy pomagają Ewelince i jej
      Córci o to aby pamiętali, że Ewelina póki co nie ma pralki (bidula) i aby przed
      wysłaniem ubranek wyprali je bo to też bardzo im pomoże. Dziękuje i pozdrawiam.
      • weronka77 Re: POMOC dla Eweliny 18.04.06, 22:47
        Zuzka ma pieluszki od5-9kg ale już wyrasta...może ma ktoś możliwość kupienia w
        Macro albo Selgrosie?Jeśli macie dziewczyny,porządne buty(38,36) i ubrania w
        których już nie chodzicie to też się przydadzą;)Mama Eweliny ma 150cm i jest
        drobniutka a Ewelina jakieś 38 na "górze".Dziękuję!!!
        • monix44 Re: POMOC dla Eweliny 19.04.06, 22:19
          Dziękuję za informację! Pozdrawiam i szukam dalej...!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka