Dodaj do ulubionych

Niezapomniany mnister Cezary Mech

06.04.06, 23:24
- wybitny specjalista
od reprezentowania Rządu RP
w Komisji Nadzoru Bankowego
znawca
tematyki antypatii do Leszka balcerowicza
przestanie być ministrem
już jutro.
Hallo!
Pisiorki?
Minister Gilowska Zyta
złożyła wniosek
o jego odwołanie.
Może miał romans na boku?
Hej, hej - spece od polityki finansowej
nie macie dziś dobrego dnia...
Nadszedł też daaaaawno przez Helenkę przewidziany
dzień kopa w sam ryj
tego radia
co ma ryja.
Zmowa jakaś - ci co?
Obserwuj wątek
    • longwehicle Re: Niezapomniany mnister Cezary Mech 06.04.06, 23:28
      Helenko!!
      Przychodza nasze dni!!!;o))
      • Gość: kit Re: Niezapomniany mnister Cezary Mech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 07:33
        dni to są ostatnie.
        co do helenki : skąd taki wulgarny język masz, nic siebie nie cenisz ?
        • helenka17 Wulgarny język mam z powodu braku opanowania 07.04.06, 14:51
          Jesli natomiast pozwolisz, to cenienie siebie przeze mnie (czyli samoocena) nie
          będzie niestety mierzone moim stosunkiem do Radia Maryja.
          Mój stosunek do Radia Maryja jest bowiem stosunkiem emocjonalnym. Jego słuchacze
          i piewcy nie zdają sobie sprawy, jakie są rozmiary szkód, które to radio
          wyrządza swoim słuchaczom po pierwsze, Kościołowi w Polsce po drugie,
          katolicyzmowi i religijności w Polsce po trzecie, a w świecie - po czwarte.
          Jeśli byłbym - na przykład - Rosją postradziecką, i chciałbym zaszkodzić Polsce
          najdotkliwiej, to wydałbym kasę właśnie na coś takiego, jak Radio Maryja.

Ponadto słowo "ryj"- wg posiadanych przeze mnie informacji - nie jest ciągle
          jeszcze słowem wulgarnym. Choć zapewne nowatorskie rozwiązania napływające do
          nas z Torunia mogą to zmienić.

H.
          • helenka17 Ryj od mienia. 07.04.06, 15:45
            W istocie, w ulubionym moim Słowniku Synonimów Dabrówki/Gellera/Turczyna słowo
            "ryj" oznaczone jest jako słow mające znaczenie "...potoczne, wulgarne,
            środowiskowe, regionalne"
            I występuje w sąsiedztwie takich komplementów jak "...gęba, pysk, ryj, morda,
            facjata, papa, jadaczka".
            Stąd wywodzimy pytanie,czy to wulgaryzm, czy też raczej regionalizm lub
            znaczenie potoczne?
            H.
    • Gość: hugo Re: Niezapomniany mnister Cezary Mech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 07:48
      jest radio Białoruś, radio Hawana no i radio w KRLD
      radio gej, wybór masz duży Helenko
      czemu nie obrażasz tamtych rozgłosni?
      a leki bierz systematycznie,hey
      • Gość: suchy-patyk Masz rację zestawiając Radio Maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 08:26
        z rozgłośniami Białorusi, Kuby i KRLD.
        Nie dziwię się Helence, że boli ją bardziej radio Rydzyka od rozgłośni
        Łukaszenki czy Fidela Castro. Dziwię się raczej, że "nasz" rząd i
        partia "rządząca" występują w radiu kierującym się tak jednoznacznie sprzeczną
        ze zdrowym rozsądkiem ideologią. Dziwię się też twojemu zdziwieniu, choć w
        Polsce nic mnie już nie dziwi.
        Minister Dorn wcielił w kamasze wojewodów, po nich mają pójść wice-wojewodowie,
        a po tamtych pewnie dyrektorzy wydziałów i ich zastępcy. Ciekawa analogia z
        brunatnieniem Niemiec po 1933 roku, kiedy Hitler zdobył pełnię władzy.
      • helenka17 A skąd wiesz, że nie obrażam? 07.04.06, 14:58
        ? Hm?
        Radio Maryja na forum Gazety Wyborczej obrażam - jak piszesz - bo mi się tak
        podoba. To radio obraża mnie jako Polkę i osobę wierzącą samym swym istnieniem.
        Obrażenie go jest niemożliwe, nie istnieje epitet zdolny je obraźić. Nie został
        jeszcze wymyslony. Żebym tu najgorsze rzeczy wypisywała, to i tak nie odda to
        prawdy.

Nie mam takiego przeglądu rozmaitych rozgłośni -jak Ty, drogi Hugo. Skąd wiesz,
        że istnieje radio gej? Oraz, że nadaje się do obrażania?

Dziękuję za przypomnienie - jesli nie zabierałabym Ci leków systematycznie, to
        juz dawno popadłbyś w lekomanię.
        Mówi się "dziekuję".
        H.
    • Gość: jazzinator Re: Wybitny tekst ! IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 07.04.06, 13:38
      H 17 to jak Dziesięć Przykazań Bożych + Siedem Grzechów Głównych !
      • helenka17 Witaj Śmierdzioszku 07.04.06, 15:04
        - dawno Cię nie było. A gdzież to się schowałeś?

Słuchaj - podobno Ojciec Święty ośmielił się skrytykować Radio Maryja?
        Może wstąpił do masonerii?
        Albo co gorsza okazało się...Ratzinger - jakieś takie niepolskie nazwisko...
        Szykuj kolegów, bo wizyta niedługo - a na pewno będziecie protestować...
        H.

PS: koincydencja nie powoduje współdziałania. To był mój numer w dzienniku.
        • jazzinator Re: do h17 07.04.06, 16:00
          Nie jestem zaskoczony Twoim stosunkiem do R.M.wzruszyła mnie natomiast Twa
          troska o Kościół,Polskę,Katolicyzm,wreszcie samych słuchaczy R.M.
          Jednakże traci to fałszem,bo czyż sektyczne radio bardziej może szkodzić Polsce
          od propagowania w świecie informacji o udziale naszym w holokauście?czyż Twoje
          sugestie że R.M. jest piątą kolumna Rosji nie można porównać do żydowskiego
          pochodzenia Ojca Świetego Benedykta XVI? wreszcie jak sie mają wymogi
          tolerancyjności do Narodu Żydowskiego i tegoż Narodu do Palestyńczyków czy nas
          samych? A za cóż tak antysemici ich nienawidzą?za Ich dobroć? za to że jako
          Naród Wybrany rozsiewał przez wieki swą miłość do bliżnich?
          Sądzę że radyjko jest solą w Twym oku właśnie z powodu niezależności i
          niepodporządkowania się tzw.poprawności politycznej.
          p.s mam nadzieje że nazywanie mnie "śmierdzioszkie" choć trochę poprawia Twoje
          samopoczucie?
          "Ininriam non facere,sedet factas patienter sufferre"
          • helenka17 Iniuriam non facere, sed et factas patienter suffe 07.04.06, 17:09

- re

Jeśli już wycierasz sobie mordkę regułą Św. Benedykta z Nursji - Patrona Europy
            Bądź co bądź - to się przynajmniej nie myl.

Nie "sedet", ale "sed et".
            I nie "Ininriam" ale "iniuriam"
            I nie "sufferre" bo to nie "Zorro", filmy Ci się pomyliły.
            Ale "suffere"

Cześć. Idę uczyć cudze dzieci.
            H.
            • jazzinator Re: Iniuriam non facere, sed et factas patienter 07.04.06, 18:06
              Jak zwykle klasyka,jak sie nie ma nic do powiedzenia to i literówki nie pasują
              a przy okazji można błysnąć znajomością cytatu zrzynając z internetu,szkoda
              zachodu.
              • helenka17 Kolo rozpoczwórniony. 07.04.06, 23:20
                - ja nie mam nic do powiedzenia TOBIE.
                A klasyka to coś innego.
                Jesli idzie o zrzynanie z internetu reguły Św. Benedykta, to sądzisz wg siebie -
                nie pierwszy raz zresztą.
                Zostałam wychowana w czasach, kiedy internet w Polsce nie istniał. I tak mi zostało.
                Ten nieznany Ci przedmiot nazywa się "książka". Kupuje się (wymiana za
                pieniądze, bez karty z plastiku) w klasztornej księgarni, w Tyńcu.
                Cześć.
            • jazzinator Re: Iniuriam non facere, sed et factas patienter 07.04.06, 18:08
              A jaka niegrzeczna! i ślini się ,buzię wytrzeć? może chusteczkę zhaftowaną?
              • helenka17 Spytaj brata - czworaczka 07.04.06, 23:51
                czy Ci wolno ze mną rozmawiać, bo mu psujesz zabawę. A ze mną nie rozmawiaj bez
                pomocy egzorcysty, bo za to grozi ekskomunika.
                • jazzinator Pycha i prymitywizm to wszystko co można powiedzie 08.04.06, 14:27
                  • helenka17 Jeśli się nie ma do powiedzenia nic innego 08.04.06, 14:49
                    A to w wypadku Dżezika jest sytuacja standardowa.
                    • jazzinator Re: Jeśli się nie ma do powiedzenia nic innego 08.04.06, 15:07
                      A to echo grało.....
            • peteen Re: Iniuriam non facere, sed et factas patienter 07.04.06, 19:57
              brawo, helenko, pięknie im mordkę zamknęłaś, teraz już tylko całej czwórce
              dżezich zostałoby stulić uszy po sobie i czmychnąć, gdybyż tylko mieli
              odrobinę honoru...
              ba, gdybyż mieli...
              • jazzinator Re: peteenowi w hołdzie ! 08.04.06, 14:34
                zaiste dośc godnie h17ta nam dołożyła ,w sam raz na twoim poziomie,raduje się
                serce ,raduje sie dusza.....trzeba je jednak posiadać!
                • peteen ole! 08.04.06, 14:50
                  wasza pusta złość daje mi jeszcze większą satysfakcję...
                  :c)
                • helenka17 W oryginale było 08.04.06, 14:56
                  - gdy Pierwsza Kompania do boju wyrusza
                  Oj da , oj da dana
                  Kompanio kochana
                  i tak dalej.

A chłopaki-czworaki znów wymysliły nową wersję.
                  Podobną nieco do ich wersji całego świata.
                  Albowiem duszę mają tylko Ci, którym ONI tę duszę przydzielą.
                  Trzeba będzie chyba od nowa napisać Księgę Rodzaju.

A co tam z Papieżem-Masonem - skrytykował Wasze Radyjo, a Wy co?
                  Gdzie manifestacje przeciwko spiskowi z Watykanu?

I księżulo dobrodziej Król także zdaje się cuś namieszał w księgowości?
                  Niedobry ten tydzień - niedobry...
                  • helenka17 Hallo ! Dżeziki - wyłazić z nory 08.04.06, 15:01
                    cztery minuty minęły, a Wy co??
                    Jazda. Zostawić mycie okien i szybko pisać bzdury. Już!
                    • helenka17 Nie - to nie. Porzucam Was, chłopaki. 08.04.06, 15:03
                      robota czeka.
                      • jazzinator Re: Nie - to nie. Porzucam Was, chłopaki. 08.04.06, 15:09
                        Suwnicowa w Nowej Huci to odpowiedzialna praca!!!a chłopaki to są u szewca!
                        • helenka17 Chłopaki, to są u szewca 08.04.06, 15:36
                          Ano właśnie. Nie dość, że się nie pomyliłam, to jeszcze same chłopaki to
                          potwierdzili. Szewczyki.
                          Szewska pasja, klną jak szewcy - włąściwie wszystko się zgadza.
                          Helenka dziękuję za podpowiedź.
                          Chłopaki dorobili się nowego tytułu zbiorowego:
                          Chłopcy od szewca.

Bo u szewca, to są chłopcy.
                          Chłopaki, to u Gombrowicza (uwaga, trudne słówko, Żyd i mason)

A zmiana w Hucie zaczyna się o 14.00, i o 15.30 nie mogę jej zaczynać. (system
                          produkcji ciągłej).
                          Nawet tego nie wiecie.
                          Mimo mądrości zbiorowej.
                          Pa
                          Chłopcy od szewca.
                    • helenka17 Patrzcie Państwo: Chłopcy od szewca 08.04.06, 15:41
                      czyli Dżeziki - kiedy na nich tupnąć, to w te pędy wyłażą z norek. A ! To nowy
                      sposób.
                      • jazzinator Re: Patrzcie Państwo: h17 tupie! a może i stepuje 08.04.06, 17:02
                        siląc się na mądrości o pederaście G.wykazuje jednoczesnie wyjatkowo niskiej
                        wartości poczucie humoru,zdziecinniała ta h17,żeby nie określić dosadniej.
                        Kończąc tę nudną wymianę zdań,pragnę tylko podkreślić że jeśli ktoś toczy pianę
                        ze złości to z pewnością nie jest to Jazzinator,problem ludzi pokroju h17
                        polega na świadomości braku argumentów a to z kolei doprowadza ich do
                        frustracji.
                        Chłopcy do szewca
                        • Gość: Frustracja Uwaaaaaga - trudne słówko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 18:08
                          A własciwie aż dwa w jednym: "pedrasta" jako ocena literata
                          i "frustracja" - jako samoocena. Z próbą przeniesienia.
                          Argumenty - błaźnie - są przeznaczone dla ludzi nawykłych do dysputy, a nie dla
                          takich d.upków, jak Wy.
                      • helenka17 Chłopcy od szewca na słuzbie 08.04.06, 18:24
                        Cześć miglance, nie wiem który to z Was napisał, że kończy tę wymianę zdań, ale
                        który kolwiek to napisał - ten skłamał.
                        Nie jesteście technicznie zdolni do zakończenia wymiany zdań, albowiem nie macie
                        pojęcia na czym ona polega.
                        Już ok 600 razy zamierzaliście kończyć wymiany zdań - i zawsze któryś chłopiec
                        od szewca nie wytrzyma i cuś palnie.
                        Teraz także - tradycyjnie - obstawiam, że ktoryś cuś palnie.
                        Za duże ciśnienie na końcówce.
                        Brak poczucia humoru
                        biorący się z miernej inteligencji - niestety
                        (nie łapiecie podstawowych skrótów myslowych),
                        i to świętojebliwe masońsko-żydowskie napięcie,
                        które zawsze dostarcza mi rozrywki.
                        Ten endecki bełkot.
                        Taki sam od przynajmniej 85 lat.
                        Brawa dla Kawalerowicza
                        który was - aniołeczki - tak udatnie sportretował w "Śmierci Prezydenta".
                        Też masona zresztą.
                        Jazda do książek,
                        a nie z Helenką się prztykać,
                        bo przy całej skromności , na jaką mnie stać
                        ten wasz taborecik jest ciut za niski.
                        I na moją półkę nie sięga.
                        Podejrzewam, że jej z niego nawet nie widać.
                        Napiszcie prędko coś fajnego -znowu będzie ubaw.
                        H.
                        • jazzinator Do wszystkich prócz h17 ! 09.04.06, 20:31
                          Ten elaborat dobitnie świadczy o mierności h17tej,te wszystkie przymioty i
                          zasoby mądrości wyrzucane przez nią jak z kałasznikowa,ta wielka skromnośc i
                          skróty myslowe których niestety nie pojmuje (przy całej swej inteligencji) dają
                          świadectwo marności i mizerii tej osoby. Brednie o ksiązkach i półkach wysokich
                          są tylko dowodem na niedowartościowanie i kompleksy.Nigdy ,przenigdy tzw.h17ta
                          nie przemówiła argumentami,zwyczajowo zastępuje je tania techniką wytykania
                          błędów bądz szyderstwami w końcu przemilczeniem( to ostatnie nie często).
                          Niezły ubaw,tym bardzie iż przekonana jest w swej zarozumiałości że sama
                          steruje wypowiedziami innych,tak to bywa z osobowościami niezrównowarzonymi
                          emocjonalnie.Piszcie do niej podpuszczając Ją np. drobnymi błędami ,zabawa na
                          całego a ile przy tym samochwalstwa i arogancji na pograniczu kiczu.Osądzcie
                          sami.
                          • Gość: Pfffffff.... Pffff... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 20:57
                            wąż nie wytrzymał ciśnienia. Wewnętrznego.
    • xyz_xyz_xyz niezapomniany? Ja już go nie pamietam 07.04.06, 14:53
      A kto to jest?
    • Gość: hela Re: Niezapomniany mnister Cezary Mech IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 20:56
      czy ktoś z Państwa nie wie przypadkiem , jak się pisze "niezrównowarzonymi", czy
      "niezrównoważonymi"? Bo mam kłopot terapeutyczny.
      Pacjenci się ze mną kłócą.
      • jazzinator Re: Niezapomniany mnister Cezary Mech 09.04.06, 21:13
        Odsyłam do tekstu poniżej,tam coś niecoś napisano o prowokacji drobnych
        błędów,Helu jak Ci nie wstyd dziergać tak grubą niteczką?
        • Gość: Hela Niekoniecznie wiem o co chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 21:39
          Ale tekst poniżej wygląda tak:

Copyright © Agora SA˙•˙O nas˙•˙Reklama˙•˙Ochrona prywatności˙•˙Mapa serwisuPoleć
          stronę znajomym | Zgłoś problem lub błąd

I nie wiem, w którym mam szukać.
          Pomocy.
          • jazzinator Re: Niekoniecznie wiem o co chodzi .Bardzo zabawne 09.04.06, 21:52

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka