Dodaj do ulubionych

Burza wokół wynagrodzeń za pracę przy maturach ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 23:29
wydawało mi się, że pan Kusztal jest dyrektorem "ósemki" ??
Obserwuj wątek
    • Gość: mp Re: Burza wokół wynagrodzeń za pracę przy maturac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 23:35
      Pani Jałowiec, jak zwykle, nie do końca wie o kim (o czym) pisze.
    • Gość: magdalin Re: Burza wokół wynagrodzeń za pracę przy maturac IP: 195.136.253.* 13.04.06, 00:16
      Ciekawi mnie, dlaczego ilekroć jest mowa o zamieszaniu przy wynagradzaniu
      nauczycieli przy maturach ustnych zawsze o opinię proszona jest p. Katarzyna
      Miezian z VIII LO. Czy ten problem nie dotyczy żadnej innej polonistki w
      Krakowie, czy Wyborcza automatycznie do niej dzwoni o opinię przy każdej tego
      typu sprawie? Ile razy czytam tytuł notki o wynagradzaniu nauczycieli przy
      maturach mogę być na 100% pewna, że będzie cytowana Pani Miezian.
    • Gość: bromba Re: Burza w oku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 04:15
      czołowa reporterka pani Olga Sz. została usunięta - nieprawdopodobne, jej
      paszkwili oszczędzono nam tak mniej więcej od października 2005r.

Kasia M. otrzyma tytuł naczelnej polonistki Krakowa z klas maturalnych, na
      pewno od nas od środowiska. Szkoda, że ta wrazliwa i inteligentna pani tego nie
      wyczuwa.

Dziennikarze nie wiedzą, że ośmieszają obiekt swoich starań - albo się coś
      konsultuje wyłącznie z SP-85 (dyżurna szkoła Krakowa), albo tylko z
      wojowniczymi żółwiami nidżja z LO VIII.

To bardzo negatywnie wpływa na obraz szkoły - to jest tak, że miłe przecież i
      kompetentne osoby handryczą sie o forsę, są zajdałe, zapamiętałe, dorobiono tym
      kobietom gębę przekupek - kłótliwych babsk z kleparza, a przeciez takie nie są.

One chciały dojść swego - i nie tylko, że nie doszły, ale jeszcze straciły na
      wizerunku, na wiarygodności, a przypomnijmy - panie się upominają o swoje.

Jak to więc możliwe?

Za duzo jednej i drugiej - p. Miezian jest wszędzie, dyżuruje - to jest dlatego
      niewiarygodne, bo wujek dobra rada p. Miezian jedynie, bo Bednarski... na
      wszytsko. Wychodzi na to, że p. Miezian nie zrobi niczego, jeżeli jej nie
      zapłacą, że jedynie liczy pieniądze... - to nie tek kontekst sytuacji.

Dziennikarze nie osadzili problemu, nie czują co wykreowali, sa niewrażliwi,
      na stworzona rzeczywistość medialną, nie kontrolują niczego, powiedzmy sobie
      szczerze - p. Kasia wyszła na osobę, która jedynie powtarza słowo forsa, fosę,
      forsie... - nigdy jej nie słyszeliśmy w przekazie jednoznacznie pozytywnym, np.
      pomoc uczniom niepełnosprawnym, kółka teatralne, seria olimpijczyków, która co
      roku wychodzi w ramach 40 godzinnego pesnum. Pani Kasia medilnie jest
      uformowana - sąd, pieniądze i "nie będę", ja protestuję, ja buntuje się, ja
      nie i nie i nie i nie, i nie...

Minęły czas straszliwych wydumanych sytuacji, wojen w edukacji, zła
      wszechogarniającego w oświacie - nie ma szkół dyżurujących negatywnie, to była
      SP-1, Gimanzjum nr 3, VLO (oberwało nawet za to, że dostawca nie dostarczył
      kaloryferów...), IILO i przestano boksować nawet szefa Wdzyaiłu Edukacji, który
      wcale nie jest zły.

I co zostało?

Niewiele się pisze dobrego - gdyż dobra wiadomość dla pismaków to zła wiadomość.

Nie ma pani Szpunar i... nagle sie nic nie dzieje?

Oczywiście się dzieje, wiele głupot - pozostawiło w ustach tylko smak piasku,
      razy po kopniakach, niesmak i pytanie - Babciu i po co to wszystko?

Czy oświata krakowska coś zyskała po takich razach.

• Gość: la tempesta Re: Burza wokół ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 05:46
      taka płaca jest niegodziwa, ale panie z VIII LO nudne, chytre jakoweś, czy co...
    • Gość: jaga Re: Burza wokół wynagrodzeń za pracę przy maturac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 08:45
      Przecież Pani Miezian i inne polonistki dostaną pensję jak zwykle, a egzamin
      stanowi wynagrodzenie dodatkowe! Płacą źle, nie płacą, też nie najlepiej.
      Dodam ,że też jestem nauczycielem.
      • mmaly Re: Burza wokół wynagrodzeń za pracę przy maturac 13.04.06, 11:04
        28 kwietnia kończą naukę klasy maturalne.
        Od tego momentu będę mieć w środę dwie lekcje i w czwartek cztery. Pensję mam płaconą uśrednioną przez cały rok, czyli godziny z klasami maturalnymi są proporcjonalnie rozłożone na wszystkie miesiące. W czasie matur ustnych nie będę miał wielkiego problemu ze znalezieniem czasu na te dodatkowe 12 zł za godzinę, nawiasem mówiąc ten ustny egzamin kiedyś odbywało się cały dzień zupełnie nieodpłatnie, tyle że rodzice zapraszali na obiad w przerwie do szkolnej stołówki.
        Pewnie, że wiele rzeczy mi się nie podoba i mam zastrzeżenia, pewnie że można wiele racjonalizować i poprawiać, ale nie narzekam. Bo po co.
        • Gość: obywatel Re: Burza wokół wynagrodzeń za pracę przy maturac IP: *.zax.pl 13.04.06, 13:22
          Idź wyprostowany wśród tych co na kolanach .... Brawo, Pani Katarzyno!!!
          A - z tego, co wiem - z paniami z VIII LO zgadza się wielu nauczycieli (z I, II
          i innych szkół). Ale, oczywiście, każdy sam decyduje o tym, jakie relacje z
          pracodawcą mu odpowiadają, jakie może tolerować, a jakich już nie.... Potrzebni
          są tacy, którzy dzięki swoje pokorze (nazywanej dumnie poczuciem
          odpowiedzialności)i kilku innym cechom (krótko: siedź cicho!!!) budują i
          umacniają zasady funkcjonowania prawa pracy w Polsce.
          • Gość: Były dyro Re: Burza wokół wynagrodzeń za pracę przy maturac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 23:45
            Trafiłeś w sedno! Górnik wziął łopatę i kilof, lekarze wreszcie się postwili -
            a nauczyciele i znaczna część dyrektorów szkół zachowuje się jak ,,jelenie".
            Robia z nich durniów na całego! A tak w zasadzie, to kto jest nich szefem?
            PrezydentMiasta? Dyrektor Wydziału Edukacji? Czy dyrektor OKE!? Pełna schiza!!!
            Pewnie dopiero muszą dostać w <<d...", aby zaczęli się nad tym problemem
            zastanawiać! Życzę im dużo zdrowia i wytrzymałości. Myślę o tych, którzy
            dopiero dostąpią zaszczytu, bycia Przewodniczącymi Szkolnych Zespołów
            Egzaminacyjnych! Wtedy dopiero Koleżanki i Koledzy zmądrzejecie! Ale poczujecie
            się podle. Szukajcie miejsca w ZOO - albo w muzeum anatomii. Wsiewo
            czaraszewo!!! :)
            • Gość: la tempesta Re: Burza wokół wynagrodzeń za pracę przy maturac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 09:17
              ma dyrku rację! Skandaliczny podział komptenecji i jeszcze mieszające
              kuratorium... odebrano autonomię szkół poprzez zniewolenie dyrektroa szkoły.
              Częśc dyrektroów dała się ujarzmić, częśc została pogardliwie odrzucona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka