Dodaj do ulubionych

Zmiany od 12 lutego

04.02.11, 09:59
www.ztm.waw.pl/zmiany.php?c=102&i=1003&l=1
Zamiast poprawić rozkład 106 to robi się z niego 384, osobliwe. Kuriozum 210 za długo nie pokursowało (ciekawe czemu :P).
A co do E-5 - teraz czekamy, aż 407 stanie się 307 :)
Obserwuj wątek
    • dennis_lance Re: Zmiany od 12 lutego 04.02.11, 10:31
      Tłumoki z ZTMu od dawna tępią 106, to jest jedynie kolejny krok w drodze do kasacji. Zaczynam żałować, że wygrała HGW i nie wymieciono tej zarazy :/
      • 0ffka Re: Zmiany od 12 lutego 06.02.11, 01:34
        dennis_lance napisał:

> Tłumoki z ZTMu od dawna tępią 106, to jest jedynie kolejny krok w drodze do kas
        > acji. Zaczynam żałować, że wygrała HGW i nie wymieciono tej zarazy :/

buahahahaha! loooool! ROTFL :D
    • d.z Re: Zmiany od 12 lutego 05.02.11, 14:05
      sibeliuss napisał:

> A co do E-5 - teraz czekamy, aż 407 stanie się 307 :)
      A jak już bedzie miało numer 307 to jego trasa zostanie pokręcona jak pierwowzór czyli 107:)
      Akurat na wycieczki będzie jak znalazł:)
      • sibeliuss Re: Zmiany od 12 lutego 05.02.11, 14:47
        Piszesz jako stały pasażer E5?
        • d.z Re: Zmiany od 12 lutego 06.02.11, 00:58
          sibeliuss napisał:

> Piszesz jako stały pasażer E5?
          Po zmianie pracy jeżdżę na Służewiec a tam cięzko w szczycie :(, więc niestety E5 to nie moja bajka :( podobnie jak i 507.
          Rozumiem natomiast cała sytuację (chyba). Jak zamkną Świętokrzyską pod budowę metra to 507 straci rację bytu i zostanie zawieszone po to by potem zostać zlikwidowane. Sądzę, że po zawieszeniu 507, 407 zacznie jeździć przez cały dzień ale bez weekendów.
          Komunikację do Centrum pewnie ma zapewnić częste 117. Tylko po remoncie Francuskiej i Paryskiej jakoś wąsko się tam zrobiło i wolno (dodatkowo ludzie nie respektujący zakazów parkowania powodują to, że autobus niemalże przed każdą wysepką musi zwalniać i dokonywać ekwilibrystyki).
          Gdyby to ode mnie zależało to zrobiłbym tak.
          Obecnie 507 i 407 ze skoordynowanymi rozkładami do Centrum. Po zawieszeniu 507 zostaje 407 ale kursujące całodziennie.
          117 z częstotliwością sensowną do Alej Jerozolimskich a dalej przez Nowy Świat trasą 111 do Esperanto.
          111 ze zwiększoną częstotliwością na Saskiej Kepie bez zmian ale od Alej Jerozolimskich prosto do Emilii Plater.
          Skutek? Zachowane połączenie Gocławia i Saskiej Kępy z Nowym Światem w sensownej częstotliwości (nowe 117).
          Oś ulicy Saskiej zachowuje częste (111 ze zwiększoną częstotliwością) połączenie do Centrum wzbogacane dodatkowo przyśpieszonym 407. Dodatkowo częściej jeżdżące (co juz zapowiedziano) w weekendy 509.
          Z Gocławia na kładkę na Saskiej bedzie 111, 123 (chyba, ze je zlikiwdują), 147, 151, 407, 509
          Jeszcze bym tylko N02 z Saskiej na Francuską przerzucił i już. Reszta jest w miarę dobra i lepiej przy niej nie majdrować.
          PS.
          Nie ukrywam, że teraz najbardziej zależy mi na 411.
          Próbowałem na Służewiec 401 ale i tak muszę do niego dojechać (bo kresami Gocławia jeździ), i tak jest ciągle spóźnione, i tak nie zatrzymuje się na moim przystanku (Postępu) muszę się więc przesiadać parę razy i mam niepewność punktulanosci plus korki. Zdecydowanie wolę 411 do Marszałkowskiej a potem tramwaj 18 (szkoda, że 14 już nie jeździ na Służewiec). Czasowo wychodzi podobnie jak metrem, a eliminuję sobie jedną przesiadkę.
    • 0ffka Re: Zmiany od 12 lutego 06.02.11, 01:33
      Proponuje zrobić jedną linię jeżdżąca w kółko Warszawy i dowożącą do metra :)
      Aha.. ZTM niech nie zapomni o podwyżce cen biletów! Stanowczo są za tanie :(
      • dennis_lance Re: Zmiany od 12 lutego 06.02.11, 11:58
        Rozumiem, że zrobiłaś rozeznanie w innych polskich miastach i piszesz to z przekonaniem. Tak, bilety w Warszawie są (za) tanie i jest za dużo ulg/darmowych przejazdów, to fakt! Ot, chociażby dla takich zrzędliwych moherów, jak Ty :D
        A więcej kasy oznacza bardziej efektywną komunikację, nowszy tabor, nowe inwestycje etc., chyba nawet Tobie nie trzeba tego tłumaczyć. W końcu PiS już nie rządzi w Warszawie, Bogu dzięki.
        • lukasz.1978 Ja bym zlikwidował 90% linii autobusowych 06.02.11, 23:07
          W końcu mamy imponującą sieć 12 linii metra w Warszawie, łącznie 271 km i 301 stacji, no to po co te autobusy utrzymywać?
          • sibeliuss Re: Ja bym zlikwidował 90% linii autobusowych 06.02.11, 23:19
            A ja zabrałbym Ci prawo jazdy.
            • lukasz.1978 Re: Ja bym zlikwidował 90% linii autobusowych 07.02.11, 15:26
              > A ja zabrałbym Ci prawo jazdy.

A może chcesz ode mnie odkupić? :) Nieobciążone, 0 pkt. karnych.
          • 0ffka Re: Ja bym zlikwidował 90% linii autobusowych 06.02.11, 23:51
            Zapomniałeś o tramwajach :D Też do kasacji! Tylko metro i jeden krążący w kółko Warszawy autobus :D
            • angelcorpse Re: Ja bym zlikwidował 90% linii autobusowych 07.02.11, 08:11
              0ffka napisała:

> Zapomniałeś o tramwajach :D Też do kasacji! Tylko metro i jeden krążący w kółko
              > Warszawy autobus :D

Ale pamiętaj że ten autobus MUSI jechać przez Legionowo :P
              • 0ffka Re: Ja bym zlikwidował 90% linii autobusowych 07.02.11, 15:39
                angelcorpse napisał:

> 0ffka napisała:
                >
                > > Zapomniałeś o tramwajach :D Też do kasacji! Tylko metro i jeden krążący w
                > kółko
                > > Warszawy autobus :D
                >
                > Ale pamiętaj że ten autobus MUSI jechać przez Legionowo :P

Oczywista :D i przez Jelonki!
                • lukasz.1978 Re: Ja bym zlikwidował 90% linii autobusowych 07.02.11, 15:49
                  > > Ale pamiętaj że ten autobus MUSI jechać przez Legionowo :P
                  >
                  > Oczywista :D i przez Jelonki!

I zatrzymywać się na przystanku Aspekt na Bielanach. Ja tego żądam, ja się domagam.
                  • sibeliuss Re: Ja bym zlikwidował 90% linii autobusowych 07.02.11, 17:31
                    To może niech startuje z Legionowa, podjedzie pod KDT i pojedzie przez Aspekt, Jelonki (z podjazdem na Karolin oczywiście), potem Nowe Włochy, Stare Kłaki i dalej na południe.
                    • angelcorpse Re: Ja bym zlikwidował 90% linii autobusowych 08.02.11, 08:17
                      sibeliuss napisał:

> To może niech startuje z Legionowa, podjedzie pod KDT i pojedzie przez Aspekt,
                      > Jelonki (z podjazdem na Karolin oczywiście), potem Nowe Włochy, Stare Kłaki i d
                      > alej na południe.

Musi też obsługiwać biurowce na Służewcu i dojeżdżać do metra Wilanowska bo będą zadymy że komunikacji tam niema :P potem na Gocław bo coś musi zastąpić 407. :)
                      • Gość: . Re: Ja bym zlikwidował 90% linii autobusowych IP: 83.238.3.* 08.02.11, 09:44
                        "Ale pamiętaj że ten autobus MUSI jechać przez Legionowo :P "

No teraz Legionowo jest najwazniejsze:-)

• Gość: aga Re: Ja bym zlikwidował 90% linii autobusowych IP: *.aster.pl 09.02.11, 18:58
                          No to super: 507, 150,155, 506 - zawieszone na Bemowie i Woli- kto to wymyślił ????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka