IP: *.min / *.min-pan.krakow.pl 18.04.06, 11:37
Ten oto developer www.mardimex.com.pl buduje w Krakowie w okolicach Macro
Ma ktoś jakieś doświadczenia z tą firmą??
Dzięki z góry za informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: mysle i mysle Re: Mardimex IP: 80.73.188.* 24.04.06, 15:32
      Interesowalam sie ich inwestycja, ale dokladnie sprawdzilam. W lini prostej
      akurat nad osiedlem schadza do ladowania samoloty... Dokladnie nad osiedlem (no
      tam 50 m w ta czy we w ta). A wiecie, ze maja rozbudowac Balice. Blisko Conrada
      - estakada, blisko Jasnogorskiej - pola na zachod inwestycji.
      • specodkarmy Re: Mardimex 28.04.06, 17:06
        Interesuje mnie ich inwestycja na Chełmońskiego i samoloty nie wydają się dużym
        problemem. Byłbym za to wdzięczny, gdyby ktoś napisał o samym deweloperze - czy
        jest w porządku?
        • chris1970 Re: Mardimex 30.04.06, 23:26
          witaj, mam założoną rezerwację u nich, co prawda nie jestem pierwszy na liście.
          O tym developerze nie wiem dużo, też z chęcią dowiedziałbym się więcej.
          pzdr.
          • Gość: Ania Re: Mardimex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 21:23
            Możesz sprawdzić na ich stronie co wybudowali. Ja byłam na osiedlu domków w
            Krakowie i Wieliczce. Myślę, że wybudują.
            • Gość: a Re: Mardimex IP: *.w.pppool.de 01.05.06, 21:57
          • orangewhatever Re: Mardimex 04.05.06, 15:18
            prawdopodobnie w poniedziałek będę na spotkaniu, zamierzam dowiedzieć się o
            szczegóły.
            dziś przeprowadziłam krótką rozmowę tel. z szefem Mardimexu i niejasno z niej
            wynikało, że nie mają jeszcze pozwolenia na budowę.

miejscówka jest niezła. tylko ulica Chełmońskiego to raczej polna droga póki
            co;-)
    • apmk05 Re: Mardimex 05.05.06, 13:20
      Nie znam opinii o tym deweloperze. Wiem, że nie ma jeszcze pozwolenia na budowę.
      Co myślicie o mających powstać obok hipermarketach - Auchan i Castorama? Czy
      zagrożona jest strefa zieleni przy Chełmońskiego? Podobno Castorama zażyczyła
      sobie zmniejszenia tego pasa z 12 m (wg planu zagosp. z zeszłego roku) na 7m? -
      tak znalazłam w sieci. Bardzo interesuje mnie ta inwestycja, ale nic nie wiem na
      temat rzetelności mardimexu.
    • apmk05 Re: Mardimex 05.05.06, 13:27
      A i informacje na ich stronie są nieaktualne, bo metraż mieszkań uległ zmianie.
      Plan osiedla też się zmienił- ponoć ze względu na to pozwolenie na budowę.
    • Gość: taki jeden Re: Mardimex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 14:36
      Ja słyszałem że Convector też będzie tam budować, bo byłem u nich na stanowisku
      podczas giełdy w hali "Sokoła'
      A co do Mardimexu to nie wiem jak to firma jest, ale duze zainteresowanie było
      podczas giełdy.
      Nara
      • orangewhatever Re: Mardimex 15.05.06, 16:51
        trochę już wiem - pozwolenia nie mają, własności gruntów jeszcze też nie. mają
        prawomocną wz-kę.
        niestety, w trakcie długiego weekendu cena poszła w górę z 4200 na 4500 (ponoć
        4200 była jeszcze do soboty 6-tego, tylko że przez cały tydzień od 1 do 7-mego
        nikt w firmie nie pracował, więc nie było szans się spotkać:/)

kolejki na mieszkania są ogromne, jestem gdzieś tam trzecia, dziś mam dostać
        info, czy ktoś przede mną zrezygnował.

mają w planach budowę jeszcze kolejnego "rzędu" jakby, prostopadle do
        chełmońskiego, i bardziej na północ.
        zobaczymy...
    • apmk05 Re: Mardimex 17.05.06, 14:33
      Mają podobno WZ i ZT, nie mają jeszcze pozwolenia na budowę. Połowa mieszkań
      jest już wykupiona. Część jest w rezerwacji ustnej. Ale stronę słabo coś
      uaktualniają i są na niej błędy, więc trzeba pytać w biurze. Jak na razie skarg
      na Mardimex nie było, no ale może wypowiedziałby się w końcu ktoś kto mieszka
      już w domku/mieszkaniu przez nich wybudowanym?
      • Gość: gość Re: Mardimex IP: 149.156.60.* 14.09.06, 13:28
        Witam ! Ja tez czekam na mieszkanie w III etapie na Chełmońskiego ,
        poprzednicy juz zwrócili uwagę że jedynym manakmentem tego dewelopera są
        opóźnienia...Ja własnie zauważyłam na stronie Mardimexu ze została zmieniona
        data zakończenia III etapu z 12.2007 na 06.2008 więc opóźnienie juz jest i to
        niemałe , wieksze niż te 3 misiace o których mowa w umowie przedwstępnej. Jak
        zadzwoniłam wyjasnic o co chodzi , zostałam poinformowana że opóznienie to jes
        związane z budowa drogi dojazdowej i nie bedzie miało to wpływu na termin
        oddania samych mieszkan. Ciekawe na ile to jest prawda i ile jeszcze opóznienia
        bedzie ......Czy ktos już dowiadywał się o to?
    • specodkarmy Re: Mardimex 21.05.06, 23:27
      Byłem kilka razy tam w terenie. Chełmońskiego to faktycznie polna droga,
      samoloty czasem latają, czasem nie ;) ale nie jest to jakoś bardzo uciążliwe.
      Zrobiłem wywiad z mieszkańcami okolicy, nie narzekają. Ludzie z I etapu nie
      mieli specjalnie złego zdania o deweloperze. Czekam na wasze opinie. Pozdrawiam
      • Gość: Karola Re: Mardimex IP: *.autocom.pl 28.05.06, 13:01
        czy naprawde byles na budowie i pytales mieszkancow o opinie o developerze? nie
        chce mi sie w to wierzyc! To nie wiesz, ze pomimo terminu oddania mieszkan i
        domow na czerwiec 2005 jeszcze prawie nikt tam nie mieszka? jak bedzie 1,5 roku
        spoznienia to bedzie dobrze. jak termin oddania 2. czy 3 etapu jest na 2007, to
        mieszkanie dostaniecie w 2009.
        nic ludzie nie mowili, ze budowlancy to paprochy, sciany krzywe, generalnie
        "alternatywy 4" ?
        • Gość: kk Re: Mardimex IP: *.chello.pl 28.05.06, 21:48
          Czy mozesz rozwinac? Bardzo mnie interesuje ta inwestycja i Twoj post troche
          mnie zaniepokoil. Jak duze sa opoznienia, jakie konkretnie 'fuszerki'
          budowlancow maja miejsce? Znasz sprawe bezposrednio, jako klient, czy moze sa to
          opinie osob trzecich?

Dzieki za szczegolowe info.

pozdr
          kk
          • Gość: pola78 Re: Mardimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 15:36
            Jestem mieszkańcem I etapu budynków mieszkalnych na Chełmońskiego.
            Ogólnie jestem bardzo zadowolona. Okolica przyjemna, blisko i szybko można
            dojechać do centrum, samolotów w mieszkaniu nie słychać wcale.
            Jeśli chodzi o kwestie techniczne. Spóźnienie roczne jest i to jest fakt.
            Nalezy jednak wziąść poprawkę na to że teren był kompletnie dziewiczy tzn, bez
            uzbrojenia i drogi. Pozwolenia na media z miasta opóźniły znacznie oddanie
            mieszkań. Same mieszkania nie mają znacznych mankamentów, jeśli coś było to
            zostało juz poprawione. Nie jestem entuzjastą, ale chciałabym widzieć
            mieszkania na 100% bez żadnych usterek.
            • Gość: mieszkaniec Re: Mardimex IP: *.12.nat.oswirus.krakow.pl 03.06.08, 21:13
              Mała poprawka: jest czerwiec 2008 (!) a Ty nie masz legalnej umowy na odbiór ścieków, śmieci ani na dostawę wody. Zgadza się? Jest tylko jeden powód do radości - w 2006 kupiłaś mieszkanie stosunkowo tanio. Tego nie mogą o sobie powiedzieć inwestorzy III etapu (biedni....).
    • apmk05 Re: Mardimex 30.05.06, 01:31
      No to jednak są skargi na dewelopera:( Czy możesz coś Kraola powiedzieć o tych
      usterkach?
    • Gość: sepcia1 Re: Mardimex IP: *.oswirus.krakow.pl 01.06.06, 10:04
      Witam! Też jestem mieszkańcem pierwszego etapu- jedyne zastrzeżenie jakie mam do
      Mardimexu to spore opóźnienie w oddaniu budowy, reszta jak najbardziej na +.
      Dodam, że miałem już kontakt z kilkoma developerami, ale Mardimex polecam,
      no...gdyby tylko nie to opóźnienie. Z drugiej strony widziałem już bloki
      budowane ,,na szybkiego" (porażka)to ja już wolę rok dłużej poczekać a później
      nie narzekać. Ktoś wyżej pisał o krzywych ścianach itp. nie wiem u mnie wszystko
      gra. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów:-)
    • paulika1 Re: Mardimex 12.06.06, 21:17
      Witam przyszłych sąsiadów:)
    • apmk05 Re: Mardimex 19.06.06, 13:06
      Też witam przyszłych sąsiadów. Mam nadzieję, że sąsiadów, bo pozwolenia nadal brak.
      Napisz Karola o tych usterkach. Stosują złe materiały czy źle budują? Wiem, że
      było duże opóźnienie. Pytałam o nie dewelopera i klientów z I etapu, więc znam
      oba stanowiska w tej sprawie. Różnie mówili o niedoróbkach. Jak to wygląda u Ciebie?
    • lilalia Re: Mardimex 06.09.06, 18:34
      moze sa jakies ciekawe wiesci o tej inwestycji?
    • apmk05 Re: Mardimex 12.09.06, 14:16
      Pozdrawiam starych i nowych sąsiadów. Pozwolenia nadal nie ma, ponoć jest na
      dniach... Nie wiem kto będzie budował nasz etap. W Mardimexie chyba to jakaś
      tajemnica, bo nie mówią niczego konkretnego.
      Póki co ceny skoczyły. Być może wpłynęły na to plany zabudowy Bud-Mara i
      Convector Development.
      Podobno Auchan i Castorama nie będą w okolicy Chełmońskiego. Ma tam powstać
      kilka sklepów albo hotel. Jak myślicie, co jest lepsze?
      • Gość: Karol Re: Mardimex IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 12.09.06, 20:10
        apmk05 a Ty w ktorym etapie kupiles mieszkanko 2 czy 3?
        • apmk05 Re: Mardimex 13.09.06, 17:28
          Czekam na III etap. Do niedawna miałam poczucie, że II etap już sie buduje. Czy
          to mylne wrażenie?
          Jeśli chodzi o sam kontakt z deweloperem to jest on w miare pozytywny. W zachwyt
          nie wpadam, ale też nie wkurzam się specjalnie. Byleby wybudowali porządnie i
          bez fuszerki, a ja zacisnę zęby i poczekam:)
      • Gość: Melinda Re: Mardimex IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.06, 13:58
        Czy ktos cos wie co z pozwoleniem na budowe? Mialo byc 3 tyg. temu , a wciaz
        nie ma....Czy sa jakies problemy? Bo ustawowy termin chyba juz minal?
    • Gość: Tam Re: Mardimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 16:42
      Zaklepałem u nich mieszkanie w II etapie. Generalnie maja opinie uczciwych, nie
      mydlą oczu jak niektóre firmy i mówia jak jest. Prezes szczyci się, że mieszka
      na wybudowanym przez siebie osiedlu i nie musi uciekać przed niezadowolonymi
      lokatorami. Nie maja żadnych wałków na sumieniu (dobrze sprawdzone), jedynym
      ich problemem była ta wielka obsuwa czasowa z I etapem. Umowa jest krótka i
      prosta.
      Spotkałem się z opiniami, że zdarzają sie niedoróbki jak wszędzie, ale co
      istotne bez wiekszych oporów je naprawiają, nie wyznając zasady zapłaciłeś i
      spier.....
      Jesli chodzi o lokację to ja bym nie przesadzał z tymi hałasami z samolotów
      (stałem tam kiedyś kawałek czasu i słuchałem:), a i potencjalne supermarkety
      będa na tyle duży kawałek dalej, że nie powinny byc uciażliwe. Ja sie
      zdecydowałem, bo odniosłem wrażenie że nie są kombinatorami, nie doliczają za
      każdy metr balkonu ogródka czy czegoś tam jeszcze, starają sie wykonać swoją
      robotę przyzwoicie i to juz duzo biorąc pod uwagę jakie tu się posty zdarzają o
      innych firmach. Aktywnie szukałem mieszkania od jesieni zeszłego roku, więc
      zdążyłem sobie o rynku jakąś tam opinie wyrobić. Poza tym osiedle przy
      Chełmońskiego było jedynym osiedlem o niskiej zabudowie za rozsądną cenę na
      Krowodrzach. Popatrzcie jakie są cenny innych firm na tym terenie jeszcze chyba
      bez wuzetek. Nic porównywalnego za podobne pieniądze i jednak niezłą
      odległością od centrum nie znalazłem. Jakkolwiek - pożyjemy, zobaczymy - daleki
      jestem od euforii na wiele miesięcy przed odbiorem mieszkania.
      • Gość: Maja Re: Mardimex IP: 149.156.60.* 14.09.06, 13:30
        Witam ! Ja tez czekam na mieszkanie w III etapie na Chełmońskiego ,
        poprzednicy juz zwrócili uwagę że jedynym manakmentem tego dewelopera są
        opóźnienia...Ja własnie zauważyłam na stronie Mardimexu ze została zmieniona
        data zakończenia III etapu z 12.2007 na 06.2008 więc opóźnienie juz jest i to
        niemałe , wieksze niż te 3 misiace o których mowa w umowie przedwstępnej. Jak
        zadzwoniłam wyjasnic o co chodzi , zostałam poinformowana że opóznienie to jes
        związane z budowa drogi dojazdowej i nie bedzie miało to wpływu na termin
        oddania samych mieszkan. Ciekawe na ile to jest prawda i ile jeszcze opóznienia
        bedzie ......Czy ktos już dowiadywał się o to?
        • apmk05 Re: Mardimex 14.09.06, 14:39
          Widzę, że grono przyszłych sąsiadów powiększa się:)
          Termin oddania nie był dla mnie niespodzianką, bo już byłam uprzedzona przy
          podpisywaniu umowy przedwstępnej... mam na niej niestety datę II kwartał 2008. A
          stronę uaktualnili stosunkowo niedawno. Wszystko mogło wynikać z tego, że
          kupowali te grunty, a teraz czekają na pozwolenie na budowę. Niby ma być na
          dniach tj. we wrześniu. No i pewnie przesunięcie terminu realizacji wynika też z
          tego jakie cyrki były z I etapem, gdzie nie było doprowadzonej np. kanalizacji.
          Znam opinie obu stron, więc podchodzę do tematu sceptycznie i z dystansem.
          Ciekawe jacy fachowcy do nas trafią (?) Mieszkańcy (już mieszkańcy, albo
          dopiero...) I etapu nie byli zachwyceni. Ciekawe kto będze budował u nas?
          • Gość: Karol Re: Mardimex IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 14.09.06, 16:38
            Czy ktos orientuje sie czy firma wykupila juz grunty pod budowe etapu II i III?
            Ostatnio przegladajac oferte Convector Development dowiedzialem sie ze oni tez
            wykupili 2ha ziemi w okolicach Chelmonskiego. I zeby bylo smieszniej z mapki
            zamieszczonej na ich stronie wynika ze sa to tereny na zachod od Kiwerskiego
            czyli dokladnie tam gdzie ma budowac Mardimex. Dodam, ze mimo tego ze mam
            kupione mieszkanie w III etapie moje relacje z firma Mardimex byly bardzo
            rozne. Uwazam ze z ich strony mozna sie wszystkiego spodziewac, stad moje
            obawy dotyczace dzialek. Pozdrawiam wszystkich, miejmy nadzieje, sasiadow:)
            • Gość: Maja Re: Mardimex IP: *.chello.pl 14.09.06, 20:49
              Witam również wszystkich przyszłych sąsiadów:))No to widze że są różne
              terminy oddania inwestycji ....Ja na swojej umowie przedwstępnej mam IV kwartał
              2007,możliwe przesunięcie do 3 miesięcy...a trzy miesiace to na pewno nie jest
              II kwartał 2008 ,znajomi którzy tez tam wykupili mają w umowie I kwartał 2008..
              troche przestaje mi sie to podobać, planowałam że w czerwcu 2008 roku to juz
              bede mogła zamieszkać wreszcie na swoim ...A co do fachowców , którzy będą
              budowali te nasze domki to wydaje mi się ze firma Mardimex ma z tym pewne
              problemy, kiedyś natrafiłam w dzienniku polskim na ogłoszenie że zatrudnią
              wszelkiego typu fachowców budowlanych....Czy ktoś też ma umowe przedwstępną z
              terminem na IV kwartał 2007?
            • Gość: tam Re: Mardimex IP: *.eranet.pl 16.09.06, 17:00
              Grunty maja kupione. Tranakcję sfinalizowali jakoś pod koniec czerwca. Papiery
              chyba są u nich do wglądu. Do Convectora wystarczy pewnie zadzwonić i się
              upewnić o co chodzi. Z pewnych informacji mogę wywnioskować, że zależy im
              również na czasie i wszystkie opóźnienia formalne bardzo nie są im na rękę.
              • Gość: Karol Re: Mardimex IP: *.hsd1.il.comcast.net 10.10.06, 04:36
                podobno jest zgoda na budowe 2 i 3 etapu, ktora ma sie uprawomocnic 21
                pazdziernika, czy wiecie cos o tym??
                • Gość: Karol Re: Mardimex IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 10.10.06, 19:25
                  halo sasiedzi z Chelmonskiego odezwijcie sie:)
                  • Gość: sasiad :) Re: Mardimex IP: *.ists.pl 10.10.06, 21:39
                    potwierdzamy, dostalismy kopie zgody na budowe dzisiejszą pocztą
                    • Gość: Zoha Re: Mardimex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 12:28
                      Ja też dostałam... :) moze coś w końcu ruszy ;/ oby...
                      • Gość: Karol Re: Mardimex IP: *.hsd1.il.comcast.net 14.10.06, 19:23
                        Razem z kopia pozwolenia na budowe dostalem polecenie zaplaty kolejnej raty za
                        mieszkanie do 21X. W umowie mam napisane ze kolejna rata 10% wplacona bedzie po
                        rozpoczeciu robot. Jak widac dla firmy data uprawomocnienia sie zgody rowna sie
                        dacie rozpoczecia robot budowlanych. Miejmy nadzieje:)Pozdrawiam sasiadow
                        • Gość: Zoha Re: Mardimex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.06, 15:57
                          Karol nie strasz! :)
                          Powiem tak martwie się nieco mieszkaniem, maż też. Pismo wpłyneło niedawno a
                          termin wpłaty zbliza się strasznie szybko. Kredytu w tyle dni nie dostatnę nie
                          ma szans! co robić?

Kurcze fajnie ze sąsiedzi spotykają się tutaj:) to mnie pociesza ze nie
                          jesteśmy sami.

Czytałam sporo o mardimexie. Martwi mnie też to ze mówili ze to teren
                          dziewiczy, ze zabudowa niska a z tego co wiem to już za naszą działką osiedle
                          ma 1 piętro więcej :(
                          Nie mówili też o Auchanie ciekawe czego jeszcze nie mówili.
                          Czy znacie kogoś kto juz wprowadził się do tych domów przed naszą działką? Jak
                          im układa się współpraca z firmą?
                          Martwi mnie jeszcze bajzel na terenie budowy (którą kończą - porozrzucane
                          palety, kostka brukowa itd.) no i ogłoszenia ze szukają pracowników.
                          • Gość: Zawiedziony Re: Mardimex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 12:32
                            Niestety nie jestem zadowolony z tej firmy i ze względu na przedłużający się
                            termin uzyskania pozwolenia na budowe skończyła mi sie umowa rezerwacyjna z
                            gwarantowaną niską ceną i mógłbym sobie przedłużyc po nowej dużo wyższej cenie
                            za cos co niewiadomo kiedy własciwie będzie wybudowane. Ogólnie straciłem
                            niepotrzebnie czas i pieniądze(gdyż ceny już poszły w górę). Więc nie
                            polecam.Obecnie kupiłem dom w Eko-Parku w Niepołomicach przynajmniej korzystnie
                            skonstruowana umowa kupna z gwarancja ceny i widać jak domy rosną.
                            I jeszcze jedno radze zobaczyć na plany domów metraż ich jest prakrycznie
                            wrzucony w całości w cenę tzn. nie ma piwnic,nie ma pomieszczeń gospodarczych,
                            poddasze wykorzystane w całości na częśc mieszkalną (czyli płatną), nie ma
                            garaży i schody są umieszczone w pokojach(nie jest wydzielona klatka
                            schodowa)Więc praktycznie za każdy m2 trzeba zapłacić cene jak za m2 mieszkalny
                            czyli tą wysoką cenę, a niestety nie ma gdzie nawet rowerka dziecięcego
                            wstawić.Widze że mieszkańcy tamtejsi radzą sobie z tym problemem ustawiając
                            budki drewniane na działce(żenada)co niestety zmniejsza te niewielkie działki i
                            niestety nie upieksza.
                            • Gość: dr Eryk Trollom STOP! IP: *.ericsson.net 24.10.06, 18:04
                              No i co ty chcesz człowieku osiągnąć takimi tekstami? Twoja wypowiedź tak pasuje
                              do budowy mardimexu jak pięść do nosa. Co? Nie sprzedają się dobrze domki w
                              Niepołomicach? To zastanów się dlaczego!! I na swojej inwestycji się skoncentruj
                              a nie wpieprzaj się do cudzego ogródka.

A teraz może parę konkretów:

> Niestety nie jestem zadowolony z tej firmy i ze względu na przedłużający się
                              > termin uzyskania pozwolenia na budowe skończyła mi sie umowa rezerwacyjna z
                              > gwarantowaną niską ceną i mógłbym sobie przedłużyc po nowej dużo wyższej cenie
                              > za cos co niewiadomo kiedy własciwie będzie wybudowane.

Buahahaha. Że co niby??
                              W moim przypadku żadnej umowy rezerwacyjnej NIE BYŁO. Od razu umowa przedwstępna
                              i pierwsza wpłata (inna rzecz czy takie coś mi się podoba). Na umowie mam ceną
                              gwarantowaną i termin oddania. W chwili obecnej jest już prawomocne pozwolenie
                              na budowe.
                              A przedłużyć to sobie oczywiście możesz (po dowolnej cenie), jeśli masz
                              kompleksy i żona narzeka hehe;)

> I jeszcze jedno radze zobaczyć na plany domów metraż ich jest prakrycznie
                              > wrzucony w całości w cenę tzn. nie ma piwnic,nie ma pomieszczeń gospodarczych,
                              > poddasze wykorzystane w całości na częśc mieszkalną (czyli płatną), nie ma
                              > garaży i schody są umieszczone w pokojach(nie jest wydzielona klatka
                              > schodowa)

tiaa... no co ty nie powiesz? A widziałeś chociaż te rzuty? Pozostawię to bez
                              komentarza. Znowu pudło.

>Widze że mieszkańcy tamtejsi radzą sobie z tym problemem ustawiając
                              > budki drewniane na działce(żenada)co niestety zmniejsza te niewielkie działki i
                              > niestety nie upieksza.

LOL. To my chyba na różnych budowach byliśmy:) Dla przypomnienia: wątek dotyczy
                              budowy w Krakowie, nie w Niepołomicach.

Na zakończenie inne twoje posty, żeby nie było, że nie czytam forum:)
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=50463890&a=50600654
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=50463890&a=50656336
                              zupełnie przypadkowa zgodność domeny:)

Mnie osobiście inwestycja w Niepołomicach się podoba, rozważałem zakup, wybrałem
                              jednak Kraków. Zupełnie nie rozumiem po co takie bzdury oczerniające konkurencję
                              puszczacie w świat w sytuacji gdy podaż mieszkań jest zdecydowanie mniejsza niż
                              popyt na nie. Strasznie mi tu posłem Kurskim śmierdzi...

Zresztą i tak już (prawie) wszystkie mieszkania sprzedane, nie wiem jak domki...
                              • Gość: Zawiedziony Re: Trollom STOP! IP: 83.13.74.* 29.05.08, 16:28
                                (ja rozwiazalem umowe z mardimexem
                                zastanawialem sie nad rozwiazaniem ale jeszcze nie rozwiazalem

Pozostawię to bez komentarza...
                                to napisał dr Eryk 18 Lip 2007 na www.mardimex.fora.pl
                                No widzisz Trollu a ostrzegałem cię przed tym "developerem" i nie posłuchałeś
                                ..nie ważne jak mężczyzna zaczyna , ważne jak kończy..., ale mimo wszystko życzę
                                dużo powodzenia w uzyskaniu swojego gniazdka i dalej nie polecam Mardimexu z
                                Wieliczki bo juz wielu ludzi naprawdę narzeka...Decyzja należy do Was!!!
                              • Gość: mieszkaniec Re: Trollom STOP! IP: *.12.nat.oswirus.krakow.pl 03.06.08, 21:20
                                Stan na czerwiec 2008: budowa Etapu III stoi pomimo pięknej pogody.

Złośliwe komentarze użytkownika "dr Eryk" niczego tu nie zmienią, podobnie jak nie zmieną złej opinii, jaką ma developer MARDIMEX i prezes Marcinek za swoją niesłowność i nieuczciwość. "dr Eryk wypowiada się jak by był rzecznikiem Public Relations Mardimexu. Ale tej firmie bardziej by się przydał inny zarząd i zastrzyk kapitału, a nie taki adwokat.
    • apmk05 Re: Mardimex 20.10.06, 14:04
      Witajcie sąsiedzi:)
      Czekałam z pisaniem na forum do czasu, aż się uprawomocni pozwolenie na budowę
      (dostali je na początku października, dostałam list i skan pisma). Nie chciałam
      zapeszać:) No i jak widać w sieci nie brak oszołomów i siejących zamęt ludzi
      kompletnie niezorientowanyc w temacie. Więc wolę dmuchać na zimne i nie pisać za
      dużo.
      W tym tygodniu pozwolenie już się uprawomocniło. Cena przynajmniej u mnie nie
      zmieniła się (jest gwarantowana na umowie przedwstępnej, rezerwacyjnej nie
      miałam i nic o rezerwacyjnej nie słyszałam).
      Radzę porozmawiać z mieszkańcami I etapu, są nieocenioną kopalnią wiedzy za co
      serdecznie im dziękuję. Kontakt z deweloiperem nadal jest u mnie taki sobie. Nie
      narzekam, ale nie pieję z zachwytu.
      Czekam, aż ruszą z budową ufff:)
      • apmk05 Re: Mardimex 20.10.06, 14:24
        Sprostowanie. Pozwolenie dostali 29 września, ale pismo dostałam na początku
        października.
        • Gość: Wojtek Re: Mardimex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 00:54
          apmk05 Czytając twoje wypowiedzi doszedłem do wniosku że jesteś chyba na etacie
          w tej firmie w dziale marketingu....
      • Gość: zoha Re: Mardimex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.06, 11:35
        A ja czekam aż zechcą na stronie pokazać prawdziwą wizualizację tej inwestycji
        bo ta co jest nie odpowiada planowi który kupiłam :( trochę to niepoważne ze
        nawet nie wiem jak będzie wyglądał budynek i wkurza mnie to ze lada dzień mają
        ruszyć z budową a wizualizacja jest nie ta!!!
        • Gość: dr Re: Mardimex IP: *.ericsson.net 24.10.06, 18:05
        • Gość: dr Eryk Re: Mardimex IP: *.ericsson.net 24.10.06, 18:14
          A ty co chcesz kupić? Mieszkanie czy wizualizację. Wizualizacji nie było i
          pewnie nigdy nie będzie no bo i po co? Nie jest ona częścią projektu, jest tylko
          ładnym dodatkiem dla klientów aby zachęcić ich do zakupu (niektórzy robią nawet
          wirtualne filmiki). Skoro kupiłaś bez niej to znaczy że nie była Ci tak na
          prawdę potrzebna do podjęcia decyzji.

Co nie zmienia faktu te ich makietki-domki dla lalek co mają w biurze (fotki na
          stronie) to niezła porażka hehe. Ale ja nie zamierzam mieszkać w makiecie,
          oglądałem to co wybudowali, rozmawiałem z mieszkańcami - to było dla mnie
          ważniejsze.
    • Gość: apmk05 Re: Mardimex IP: 80.73.188.* 21.10.06, 12:58
      Słusznie podejrzewałam to forum o manipulację i nieczyste zagrywki zarówno
      deweloperów, inwestorów jak i jakiś sieciowych oszołomów.
      Dlatego nie będę pisała już więcej, bo po prostu brak słów. Nie chcę się
      denerwować wmawianiem mi czegoś co nie ma miejsca.
      pozdrawiam tych prawdziwych moich przyszłych sąsiadów (też chciałabym w końcu
      zobaczyć tą wizualizację, a nie makiety domków).
      apmk05
      • Gość: Karol Re: Mardimex IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 23.10.06, 20:51
        Co do garazy i piwnic zgadzam sie nie bedzie ich ale na pewno jesli chodzi o
        poddasza cena nie moze byc liczona "po podlodze" Czy ktos z Was kupil
        mieszkanie na poddaszu i moze powiedziec od jakiej wysokosci mieszkania liczona
        jest cena za metr kw.?
        • Gość: Grzegorz Re: Mardimex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 12:41
          Wg przepisów 100% liczone jest za powierzchnie przy wysokości powyżej 2m, 50%
          przy wys.1,5 - 2m, i nie liczona jest powierzchnia przy wys. poniżej 1,5 m.
          A swoja drogą to gdzie te wspaniałe czasy gdzie budowano nawet schrony pod
          budynkiem(np. Nowa Huta)piwnice,garaże ,suszarnie,świetlice osiedlowe itp,a
          teraz developerom się nie opłaca (niestety jest to wina tez naszego prawa)
        • Gość: dr Eryk Re: Mardimex IP: *.ericsson.net 24.10.06, 17:21
          Ale bzdury pojawiają się na tym forum, aż głowa boli. Zdecydowana większość
          postów jest pisana przez samych deweloperów, najczęściej na wątkach konkurencji.
          Zgadzam się tutaj z opinia apmk05.
          A już absolutnym hitem jest wypowiedź zawiedzionego:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=40423405&a=50660666
          W sumie to niezły tekst aby wklejać w każdym wątku, nieważne czy pasuje do
          rzeczywistości, czy nie.

Odpowiadając na pytanie Karola.
          Kupiłem mieszkanie na poddaszu, III etap, bloczki.
          Rozkład ceny w zależności od wysokości:
          powyżej 190cm: 100%
          poniżej 190cm: 0%

Proste! Nie wiem kto wymyślił liczenie "po podłodze".

Jeśli ktoś z Was chce się dowiedzieć konkretów (obojętne o jakiej inwestycji)
          niech uderza bezpośrednio do dewelopera a nie sugeruje się tym co tutaj piszą.

Pozdrowienia dla sąsiadów!
          • Gość: mateo74 Re: Mardimex IP: *.autocom.pl 24.10.06, 22:18
            to ja tym razem nie bede zajmowal sie bzdurami (a propos ostatniej wypowiedzi na
            forum pana eryka), tylko powaznymi sprawami.
            rozumiem, ze jak ktos kupil mieszkanie w mardimexie, to probuje zachowac dobry
            nastroj i pociesza siebie i innych przyszlych wspolmieszkancow, to normalna
            postawa prawie kazdego czlowieka. prawda nie jest jednak tak rozowa, jak
            niektorym sie wydaje, a przynajmniej jak niketorzy pisza na forum.
            moj ojciec kupil w tzw 1.etapie inwestycji domek, a kuzynka mieszkanie. czy
            myslicie, ze juz tam mieszkaja,mimo ze mieli tremin oddana wyznaczony na wiosne
            2005 (dwa tysiace..piatego roku!)? otoz nie. mieszkanie wlasnie jest oddawane,
            choc jest wciaz wiele do zrobienia wokolo (infrastruktura, niewykonczone klatki
            schodowe/ogrodzenia, brak kanalizacji). domkowi jeszcze troche brakuje (nawet
            nie ma drogo dojazdowej!). to jest wlasnie rzetelnosc made in mardimex. obawiam
            sie, ze ludzie, ktorzy kupili domki czy mieszkania (nie orientuje sie w obecnej
            ofercie) moga czekac na oddanie swoich inwestycji jeszcze pare lat. obym byl
            zlym prorokiem.
            nie wiem skad informacje, ze wszyscy mieszkancy etapu 1 mieszkaja i sa w miare
            zadowoleni. czy naprawde pytaliscie sie tych, wciaz nielicznych, mieszkancow?
            przeciez ci , ktorzy tam zamieszkali - mieszkaja wciaz na budowie, inwetsycja
            jest nieukonczona i nieoddana. przyjezdzie na osiedle po zmroku wieczorem,
            zobaczycie ile osob tam naprawde juz mieszka. w domkach nikt, w jednym bloku
            takze, a w 2 pozostalych po kilka rodzin. byc moze ci mieszkancy sa zadowoleni,
            poniewaz wreszcie dostali mieszkanie, ktorego juz nie mogli sie doczekac.
            podejdzcie takze pod domki (przypomne: planowany termin oddania - wiosna 2005) -
            czy to osiedle czy plac budowy? ocencie sami.
            dolacze sie do glosu osoby (nie pamietam nicka), ktora pisala o kiepskim
            wykonczeniu. prawda jest taka, ze glowny wykonawca osiedla jest, nie wchodzac w
            szczegoly, ...wolny i ...niedokladny.
            jeszcze raz postuluje, zamiast sluchac innych, zamiast pocieszac sie, ze jakos
            to bedzie, zamist czerpac informacje tylko z forum (nie wiadomo kto tutaj pisze,
            czy to nie przdstawiciele developerow lub ich konkurencji - btw - nie wiadomo
            rowniez kogo ja reprezentuje, prawda?) - przejezdzie sie na osiedle, pogadajcie
            z jak najwiesza iloscia mieszkancow, zapytajcie sie developera dlaczego
            inwestycja jest wciaz nieskonczona i nieoddana miastu, dlaczego domki czy klatki
            schodowe w bloczkach oraz teren wokolo jest wciaz nieskonczony i
            niezagospodarowany itd.
            a pozniej przelozcie to co uslyszeliscie i zobaczyliscie na przewidywany termin
            oddania kolejnych etapow, standard obslugi koientow, jakosc wykonania waszych
            przyszlych domkow i mieszkan.
            moja intencja nie jest straszenie kogokolwiek, jest nia raczej otwarcie oczu
            niektorym oraz uswiadomienie Wam, ze nie wszystko pojdzie pewnie tak jak byscie
            sobie zyczyli. po prostu musiecie sie przygotowac na poslizg w oddaniu, czy
            gorszy standard wykonania. chyba, ze cos sie zmieni na lepsze, czego wszystkim
            zycze.
            patrzcie mardimeksowi na rece, dopytujcie sie o wszystko, domagajcie sie
            wyjasnien. zreszta tak jak pisalem, zapytajcie sie ich na poczatku o to, o czym
            pisalismy (ja i kilka osob wczesniej) na temat, chociazby, pierwszego etapu
            budowy, ktory wciaz sie nie zakonczyl.
            znam ludzi (patrz moja rodzina), ktorym przybylo kilka siwych wlosow lub kilka
            (jesczze nie odkrytych) wrzodow na zoladku, tylko przez to, ze kiedys wybrali
            wlasnie ta inwestycje wlasnie tego developera.
            ale w koncu kiedys tam zamieszkaja :-)
            pozdrowienia dla wszystkich przyszlych mieszkancow. do zobaczenia, oby wczesniej
            niz w 2010 roku.
            mateo
            • Gość: mardimeksiaczka Re: Mardimex IP: *.usr.onet.pl 25.10.06, 12:03
              popieram w 100%, choc moze przydalo by sie uzyc mocniejszych slow. ja tez jestem
              z tych mieszkancow pierwszego etapu, ktorzy jeszcze tam nie mieszkaja. zreszta
              nikt w mojej klatce jeszcze tam nie mieszka. mieszkanie odebralam dopiero
              ostatnio, ale wszystko inne jest nieskonczone, smieci sie walaja po calym
              osiedlu, kanalizacji nie ma, smietnikow nie ma, tereny zielone
              niezagospodarowane, klatki trzeba dopiero pomalowac i wykonczyc. a nie widze
              tlumow na budowie, jacys pojedynczy budowlancy sie kreca po okolicy i raczej
              niewiele robia.
              dobrze, ze lokalizacja jest taka fajna i bloczki sa ladne (male i z pochylymi
              dachami), bo inaczej trzeba by stamtad juz dawno uciec.
              • Gość: zoha Re: Mardimex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.06, 21:22
                :( powiem tylko tyle cholera :(
                a do wcześniejszego przedrozmówcy..
                Owszem jest dla mnie ważna wizualizacja nawet nie pod kątem estetycznym tylko
                zwyczajnie chce wiedzieć jak będzie wyglądał budynek w którym mam mieszkanie, i
                wkurza mnie to ze wizualizacja na stronie jest ta sama od kwietnia, ta sama i
                zła. A jest to również wprowadzanie w błąd ! i to mnie wkurza. Jeśli przy tak
                drobnej rzeczy jak wizualizacja jest kłopot z uzyskaniem odpowiedzi od
                dewelopera to co dopiero poszukiwanie odpowiedzi na ważniejsze pytania.
                Kiedy dzwoniłam skłamali ze to ze nie widać jeszcze prac na budownie nie
                oznacza ze nic nie robią bo przygotowali pod drogą jakieś tam rury itd. Nie
                wierze dopóki nie zobaczę przygotowań do prac, a nie syfu na budowie z
                poprzednich inwestycji, niegospodarności (rozrzucone palety z kostką brukową
                nie zabezpieczone od deszczu, uszkodzeń mechanicznych). To mnie osłabia ale
                wierze ze wkońcu coś zrobią, jeśli tylko znajdą pracowników :(
                Masakra..
                wkurza mnie jeszcze jedna rzecz ze nie powiedzieli o Auchanie ani o inwestycji
                obok, nawet jak pytałam. Jeśli są nieszczerzy to hmm... obym się mysliła trzeba
                będzie przygotować się na walkę z dwewloperem.
                I dlatego cieszę się ze na tym forum są ludzie którzy piszą. Moze z pośród nich
                są prawdziwi przyszli mieszkańcy nie tylko konkurencja czy ludzie dewelopera.
                • Gość: TKZB Re: Mardimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 21:40
                  Nie straszcie takimi opiniami o Mardimeksie, rowniez kupilam mieszkanie i jak
                  do tej pory mialam bardzo pozytywne nastawienie, spodziewalam sie w najgorszym
                  wypadku jedynie poslizgu w czasie. Reszta wydawala mi sie bardzo pewna i
                  solidna. O rozbudowie osiedla wiedzialam od poczatku. Wiadomo, ze pusta dzialka
                  wiecznie stac nie bedzie, inwestycje CD sa rowniez w niskiej zabudowie i sa
                  calkiem ladnymi projektami, wiec mysle ze powstanie ladne osiedle. Tez bym
                  chciala zobaczyc wizualizacje, no coz pozostaje miec nadzieje, ze bedzie ok.
                  Wnioskuje to po poprzednich inwestycjach Mardimexu, powinno byc cos w tym
                  stylu , przeciez chyba nie wystawia baraku? O Auchan tez slyszalam, ze sa
                  plany, ale czy to juz informacja potwierdzona? Ale z tego co wiem to ma to byc
                  dalej od naszych blokow, a blisko IKEI.
                  • Gość: zoha Re: Mardimex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 10:10
                    zapytaj u dewelopera, to działka obok dzielić nas będzie pas zieleni, ulica, i
                    znowu pas zieleni - podobno
                    • Gość: Sasiadka Re: Mardimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 11:53
                      "to działka obok dzielić nas będzie pas zieleni, ulica, i
                      znowu pas zieleni " ????
                      Z moich informacji wynika , ze po jednej stronie naszej inwestycji stoja
                      bloczki Mardimexu, po II stronie stana bloczki Convector Dev. , potem jest
                      jeszcze pusta dzialka, ktora pewnie ktos kupi juz kupil i tez wybuduje cos w
                      podobnym stylu, a dopiero dalej jest plac na Auchan i ten plac dochodzi do
                      ulicy dojazdowej do Ikei i zaraz za ta ulca jest parking Ikei. Tak slyszalam,
                      choc wtedy sprawa z Auchan nie byla potwierdzona. Czy sie myle?

• Gość: Maja Re: Mardimex IP: *.chello.pl 29.10.06, 13:17
                        Witam przyszłych sąsiadów, dawno nie zaglądałam na to forum przeczytałam wasze posty i jestem nieco zaniepokojona, ja mam propozycję do wszystkich faktycznych przyszłych sąsiadów nie dajmy sie "nabijać w butelkę", nabierać na ładne słówka , jesli w dalszym ciągu sytuacja bedzie tak wygladała że tak naprawde nikt nic konkretnego nie wie bo tak chyba jest?wiemy tylko że mają juz pozwolenie na budowe nic wiecej.....na budowie żadnych "działan budowlanych" nie widać, musimy sie jakos zebrać i zaczac egzekwować od Mardimexu to co nam się nalezy czyli przede wszystkim rzetelnej informacji jak i co ( dotyczacej budowy, potencajlnych inwestycji w sąsiedtwie jak np Auchan..) , w razie duzych opóznień żądajmy karnych opłat czy też obniżenia ceny... nie wiem jak to się dokładnie nazywa, przeciez te opóznienia nie wynikają z naszego zaniedbania tylko z zaniedbania, niedoszacowania kosztów, czasu i czego tam jeszcze przez dewelopera......dlatego zamiast pisać tu domyslać się , zastanawiać zorganizujmy się jakoś i zacznijmy egzekwowac to co nam sie należy!!!!!!!!! Nie wiem czy to cos da wiem że razem jest łatwiej coś ośiągnąć ...
                      • Gość: zoha Re: Mardimex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 18:46
                        Dzwoniłam do Mardimexu i pytałam.
                        Z jednej strony są domki mardimexu to się zgadza, za naszymi działkami ma być
                        jakaś inwestycja innej firmy. Ale zostaje jeszcze lewa strona od naszej działki
                        jak patrzysz z ul. Opolskiej. miedzy osiedlem domków (prawa strona) a lewą
                        stroną ma być ulica i pasy zieleni. A po lewej Auchan. Postaram się wyszukać w
                        sieci informacji o Auchanie .
                        • Gość: & Re: Mardimex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 21:28
                          Ludzie zrzeszajcie sie i walczcie o swoje.Grupa jest zawsze silniejsza od
                          jednostki(zwłaszcza grupa ktora ma prawnika)Bo z tego co wiem to Mardimex ma
                          dobra prawniczkę i jest górą(tzn na wygranej pozycji).Ale póki co życzę
                          wszystkim spragnionym wymarzonego kąta spelnienia marzeń bez jakichkolwiek
                          klopotów (o ile to jest wogóle możliwe)
                      • Gość: zoha Re: Mardimex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.06, 20:00
                        i znalazłam w urzędzie miasta:

www.cyfronet.krakow.pl/mk/bip/rada/posiedzenia/show_pdfdoc.php?id=23529
                        • Gość: mardimeksiaczka Re: Mardimex IP: *.usr.onet.pl 30.10.06, 16:47
                          powiem tak: najlepiej oceniac developera, ktory buduje drugi i trzeci etap
                          inwestycji po etapie pierwszym. jak wyglada etap 1 w poltora roku po planowanym
                          oddaniu - wystarczy sie przejechac na miejsce lub wejsc do ktoregos z domku czy
                          na klatke schodowa bloczkow.
                          nie ma co dawac sie nabierac na piekne bajki (moj kolega mowi: "na piekne
                          pierdzenie") tylko trzezwo oceniac rzeczywistosc i domagac sie ostro swojego
                          (czytaj: tego za co sie zaplacilo). pozdrowienia dla wszystkich
                        • Gość: tam Re: Mardimex IP: *.eranet.pl 01.11.06, 11:30
                          jedyny problem, że ten plan nie obowiązuje :), choć UM stara się iść po jego
                          linii.
                          Ja ostatnio podpisałem umowę z Mardimexem bo wyszedłem z założenia, że lepiej
                          mieszkać w niskiej zabudowie za nierozsądne pieniądze (nawet ryzykując handel
                          wielkopowierzchniowy kawałek dalej) niż w bloczyskach za równie nierozsądne
                          pieniądze i mieć na 100% jakieś niekomfortowe sąsiedztwo. A śledząc aktualne
                          problemy z developerami Mardimex na pewno nie znajduje się w czołówce
                          niekompetencji, nieuczciwości, głupoty itd. Strasznie pozawalali terminy na I
                          etapie, ale zapowiada się że będzie lepiej. Ale jak już kiedyś pisałem na tej
                          grupie - poczekamy, zobaczymy, daleko mi do zachwytu.
                          • tomekkk71 Re: Mardimex 01.11.06, 14:36
                            czy jest dostep do internetu przy Chełmońskiego?
                            jaki operator ew. oferuje swoje usługi?
                            tomekkk71@gazeta.pl
                          • Gość: mieszkaniec Re: Mardimex IP: *.12.nat.oswirus.krakow.pl 03.06.08, 21:10
                            I co... jest lepiej? Jakoś nic się nie dzieje na III etapie. Mam pytanie do ludzi, którzy zainwestowali na "górce" cen mieszkań w budowę Mardimexu - czy was szlak nie trafia? Nie boicie się, że wartośc waszych kredytów przekroczy wartość mieszkań i wasze banki dobiorą się wam do pupy....?

• Gość: drEryk Re: Mardimex IP: *.ericsson.net 06.11.06, 10:46
      wszystkich zainteresowanych tą inwestycją zapraszam serdecznie na forum

www.mardimex.fora.pl/
    • Gość: DJ Re: Mardimex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 12:44
      edgargosiewski.fotosik.pl/ tu są zdjęcia tych inwestycji. Czarno to
      widzę.Obawiam się najgorszego.
      • Gość: EG Re: Mardimex IP: *.autocom.pl 21.11.06, 21:13

dzieki za wklejenie linka => tak jednak bedzie lepiej. zdjecia sa po kolei :-)

edgargosiewski.fotosik.pl/albumy/86616.html
        • Gość: mieszkaniec Re: Mardimex IP: 149.156.60.* 12.11.07, 12:57
          Dla wszytskich mieszkanców przyszłych lub obecnych , nowe forum dla klientów dewelopera mardimex

www.dvdv.pl/forum/index.php
          www.mardimex.fora.pl/
          Zapraszamy
    • Gość: AX Re: Mardimex IP: 83.13.74.* 29.05.08, 15:22
      Niestety mam złe doświadczenia z tym developerem a jeszcze konkretniej z jej
      właścicielem Marcinkiem. ...Uogólniając całą sprawę nie polecam wchodzić z nim w
      jakiekolwiek interesy a już tym bardziej osobom niezorientowanym w tematyce
      prawnej i związanej z procesem budowlanym. Rada : lepiej poszukać developera
      polecanego przez osoby znajome i posiadające wybudowany budynek przez tegoż
      developera.
      • Gość: mieszkaniec Re: Mardimex IP: *.12.nat.oswirus.krakow.pl 03.06.08, 21:06
        Potwierdzam w całej rozciągłości - nie spotkałem bardziej niesłownego, wręcz kłamliwego człowieka niż prezes Marcinek. Ostrzegam przed nim i jego firmą MARDIMEX! Jak się taki uchował w biznesie i kiedy wreszcie rynek zmusi go do emerytury? Zapytajcie mioeszkańców Etapu I - wprowadzili się w kwietniu 2006 - czy dzisiaj, w czerwcu 2008 mają umowę na dostawę wody? Wywóz śmieci? Czy wykonano im śmietnik wg planu? A co z terenem zielonym? Jam mawiają Francuzi.... Merde!
        • Gość: gg Re: Mardimex IP: *.centertel.pl 29.06.08, 13:24
          a ja nie mam zarzutu do tego developera, chialem zrezygnowac to
          zrezygnowalem , pieniazki wplacone mi oddali bez zadnych problemow,
          polecam
          • Gość: dość Re: Mardimex IP: *.chello.pl 26.07.08, 14:33
            Argument na obronę developera (mardimex), na poziomie przedszkola!
            Lepiej się zajmijcie się budową, gdyż te wyświechtane tekściki
            powodują że dalej pajacujecie...
      • Gość: g Re: Mardimex IP: 213.172.178.* 04.07.08, 12:12
        jaby bylo z nimi cos zle zajlaby sie nimi prokuratura a tak nie
        jest, tylko buduja solidne mieszaknia,

negatywne posty pewnie z konkurencji
        • Gość: dość Re: Mardimex IP: *.chello.pl 26.07.08, 14:36
          Tak to są posty od ludzi nabitych przez was "butelkę", ale wy i tak
          na nich lejecie i pokątnie wyśmiewacie!!!
    • Gość: a Re: Mardimex IP: 213.172.178.* 04.07.08, 12:10
      wrazenie jak najbardziej pozytywne, sa bardzo ugodowi i ida na reke,
      buduja ladne i bardzo dobre domki i mieszkania, moze czasem troche
      sie przedluza termin, ale ich mieszkania sa solidnie zrobione

polecam
      • Gość: Kocioł Re: Mardimex IP: *.12.nat.oswirus.krakow.pl 06.07.08, 15:48
        Co tu duzo gadac wystarczy porownac budowe obok konvectora lad i porzadek
        szybkie tempo prac z budowa mardimeksu. Dobrze, ze sprzedali pierwszy dom to
        jest szansa,ze inna firma to doprowadzi do konca.
        • Gość: Siurek Re: Mardimex IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 07.07.08, 12:03
          Tutaj wiecej a wspanialym developerze.
          www.wieliczka24.info/grabowki-vt1698.htm
      • Gość: dość Re: Mardimex IP: *.chello.pl 26.07.08, 14:40
        Stanowczo za dużo cztasz KOMIKSOW!!!
    • Gość: wiem Re: Mardimex IP: *.chello.pl 18.07.08, 02:58
      po podpisaniu z nimi(mardimexem) lisiej umowy poczekaj sobie 5 lat
      az po klamliwych tlumaczeniach i naciskach oddadza wymeczone
      mieszkanie...
      • Gość: Rybka zwana Wanda Re: Mardimex IP: *.gprs.plus.pl 18.07.08, 19:54
        O tak w klamliwych tlumaczeniach sa mistrzami swiata. potrafia niestworzone
        wizje roztaczac, ze normalnie czlowiek sie rozplywa tylko na wizjach sie konczy
        a rzeczywistosc dalej szara jak bloto i balagan na budowie
    • Gość: pies burek Re: Mardimex IP: *.multimo.gtsenergis.pl 15.08.08, 19:19
      Uwaga dla kupujacych w domach zdazyl zagniezdzic sie juz grzyb zanim przykryli
      je dachem wyglada to tragicznie.
    • Gość: wiedz Re: Mardimex IP: *.ha3.agh.edu.pl 24.08.08, 22:34
      Wyluzuj kolego. Kupiłes w Mardimeksie. kupiłes u Lesia. Każdy wątek komentujesz bez sensu. Daj spokój wiem, że przedszkole dopiero za tydzień.
      • Gość: Johny Deep Re: Mardimex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.08, 08:31
        Po kilkunastu spotkaniach z p. Marcinkiem - prezesem Mardiemxu -
        można powiedzieć tylko jedno - mistrz ściemy. Nie wierzysz? -
        przyjdź na spotkanie mieszkańców (tj. frajerów, którzy kupili
        mieszkania)- w co drugą sobotę, na budowie, godzina 11.oo, budynek
        nr 1 (no bo innych nie ma, mimo, iz miały być skończone w GRUDNIU
        2007 r.!!!!!!
        Szczegóły: www.dvdv.pl
        • Gość: feee Re: Mardimex IP: *.chello.pl 19.12.08, 12:13
          jesli nosisz sie z zamiarem zakupu mieszkania w mardimeksie to miej
          swiadomosc ze bedziesz je mial(co i to jest pod wielkim znakiem
          zapytania) za okolo 8-10 lat!!!! i nie ma tu nic z przesady, szukaj
          wiarygodnego dewelopera, mardimex-zwykli naciagacze i kanciarze!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka