Dodaj do ulubionych

dowód jak manipulują media !!!

IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 21.04.06, 00:17
Media nie należą do uczciwych wiemy że są stronnicze - oto jeden z dowodów -
w jednym z głównych wątków wszystkich newsów telewizyjnych i radiowych
podawano dziś wyniki badania OBOP.

Cytuję za portalem GW :" Gdyby wybory parlamentarne odbyły się w kwietniu
wygrałaby je Platforma Obywatelska z 36 -procentowym poparciem, a PiS
zdobyłoby 27 proc. - wynika z najnowszego sondażu TNS OBOP
Poparcie dla PO wzrosło o 5 punktów procentowych w porównaniu z sondażem
marcowym. Natomiast notowania Prawa i Sprawiedliwości spadły od marca o 8
punktów procentowych."

Człowiek nie czepiający się czyta i uznaje to za prawdziwe wiarygodne.
Człowiek czepiający się jednak liczy !!! - dziś PO ma 36 % wzrost o 5 pkt -
czyli w marcu miala 31 %, a PiS ma 27 procent - spadek o 8 %.... czyli w
marcu PiS mial 35 %

CIEKAWE ZE W MARCU NIKT NIE PODAWAŁ ZE PIS MA 35 % a PO 31 % !!!!!

oto dowód jak manipuluje się ludzmi w mediach na podstawie pseudo badań !!!

Obserwuj wątek
    • mrug Podawał, Michale... 21.04.06, 00:19
      ...podawał...
      • Gość: Michal Kupiec dowwody na prawde w sondażach IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 21.04.06, 00:34
        mylisz sie oto linki :)

1. marzec 2006 PO 35% PiS 33% pixe.pl/kraj_218.html
        2. badanie marzec 2006
        wirtualnemedia.pl/document,,967389,PO_utrzymuje_przewage_nad_PiS.html
        3. marzec PO 35 % pis 27 %
        www.platforma.org/index.php/aktualnosci/aktualnosci&pT=details&sP=CONTENT,objectID,896632/CONTENT_2,objectID,896632&L=pl?
        PHPSESSID=3fbdc9278aa61e45ddb3aa612421598b

ROZŁOZONE RECE TUSKA WSKAZUJA NA OCZEKIWANIE CHYBA NA CUD ZEBY TEN SONDAZ SIE
        ZIŚCIŁ (przepraszam ale im wiecej tego wyszukuje tym mnie bardziej to irytuje
        MEDIA TO KŁAMCY !!!)

HAHHA TO JUZ ZACZYNA BYC SMIESZNE w każdymz tych sondaży pisze się iz PiS znowu
        stracił w stosunku do poprzedniego badania ... hmm jak by zliczyc ile stracil
        to w ciagu tego okresu 3 miechow jest juz prawie stratnny 26% do pierwotnego
        poparcia - a PO zyskała sumując 36 % !!! czyli ma dziś już 75 % :) buahahahaha
        poparcia !!!

gratuluje hmm 75% poparcia tego wymaga :)
        • mrug Ale dlaczego Michale... 21.04.06, 00:49
          ...podajesz wyniki badań PBS-u? Wszak chodziło Ci o OBOP?
          • zielonki Re: Ale dlaczego Michale... 21.04.06, 00:50
            trzepiasz się!
            • Gość: Michal Kupiec dlatego że innych żadne media nie podawały !!! IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 21.04.06, 00:57
              wpisz do google sondaż marzec i poszukaj co ci wyjdzie !!!
              jedynie ze Po znowu jest nad PiS i Pis znowu spada a PO rosnie !!!

znajdz mi inne badanie !!!

ja przeszukałem 30 stron wg wyszukiwarki google.pl
              • eeeee1 Re: dlatego że innych żadne media nie podawały !! 21.04.06, 01:01
                ogolnie zadne media PiSu nie lubią;
                sprawa znana co najmniej od kampanii;
                • Gość: Michal Kupiec Re: dlatego że innych żadne media nie podawały !! IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 21.04.06, 01:03
                  wiem - ale ja to umacniam konkretnymi argumentami - z ktorymi polemizowac
                  niestety sie nie da !!! bo ciezko zakwestionowac cos co jest szczegolowo
                  udokumentowane !
                  • mrug Re: dlatego że innych żadne media nie podawały !! 21.04.06, 01:06
                    Zwłaszcza porówywnywania badań OBOP-u i PBS-u?
                    Czekaj...jak to się nazywa...? Naginanie faktów?
                    • Gość: Michal Kupiec Re: dlatego że innych żadne media nie podawały !! IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 21.04.06, 01:08
                      znadz mi marcowy news ze PiS ma 35 % a PO 31 % - jak mi podasz link z takim
                      newsem - poza stroną być może Radia Maryja i tp opluwanymi jako
                      niewiarygodne !! ?
                      • mrug Re: dlatego że innych żadne media nie podawały !! 21.04.06, 01:11
                        Michale, ale przecież to do Ciebie należy ta robota. Przeczytaj uważnie swój
                        pierwszy post w tym wątku i wyciągnij wnioski...
                        • Gość: Kupiec Re: dlatego że innych żadne media nie podawały !! IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 21.04.06, 01:22
                          podałem dowód na manipulację - podaje sie zawsze ten sondaż w którym PO
                          wygrywa - a PiS nie tylko że przegrywa to poraz kolejny traci kolejne 6 pkt -
                          to nie jest żałosne to jest śmieszne !!!

Problem w tym że sporo osob ma po pracy czas i ochote na myslenia i
                          porownywanie faktow przyjmuja fakty podawane przez media jako rzetelne - gdy
                          rzetelnymi one nie sa !!!

PO TO JEST MOJ POST BY TO UNAOCZNIC - i mysle ze robi to w sposób rzetelny.

Pokazując problem a nie komentując go !
                          • mrug Re: dlatego że innych żadne media nie podawały !! 21.04.06, 01:24
                            Z tą rzetelnością to bym dyskutował. Ale możemy mieć inne kryteria...
                            • zielonki Re: dlatego że innych żadne media nie podawały !! 21.04.06, 01:26
                              Zfaktami się nie dykutuje - powiadają mądzrzy ludzie.
                              A Michał Kupiec to nie żadna imagincja!
                  • Gość: Hela Michale Kupcze IP: *.pnet.com.pl 21.04.06, 10:21
                    Polemizować to się - i owszem - nie da, ale z Tobą.
                    Z Twoimi argumentami może by się dało.
                    Ale musiałby je prezentowac ktoś inny.
                    Widać jednak gołym okiem,
                    że zawsze ktoś daje się nabrać na polemizowanie z Tobą.
                    • Gość: jazzinator Co ty Lusia pleciesz? IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 21.04.06, 11:16
                      sama polemizujesz pod róznymi nickami mądralo!
                      • Gość: Michał Kupiec Pilnuj swojego ogródka IP: *.pnet.com.pl 21.04.06, 12:36
                        nie potrzebuję pomocników. Takich jak Ty.
                        • michal.kupiec falszują MI podpis !!! -to nie byla moja odpowiedz 21.04.06, 19:58
                          Powyzszy post nie zostal napisany przeze mnie !!! To oszustwo !!! Top pewnie
                          Helenka - nie stać jej na nic wiecej niż podisywanie sie czyims imieniem !!!
                          • zielonki Re: falszują MI podpis !!! -to nie byla moja odpo 21.04.06, 20:00
                            Może ci się rozdwoiło coś?
                          • helenka17 Michale Kupcze 21.04.06, 20:41
                            - ze swoimi kłopotami musisz sobie radzić sam. Nie eksportuj ich do Helenki, bo
                            się ośmieszasz.
                            Musiałabym upaść na łeb, żeby prowadzić dialog z kimś tak...powiedzmy
                            powierzchownym, jak Ty.
              • mrug Re: dlatego że innych żadne media nie podawały !! 21.04.06, 01:02
                Jak czegoś w guglach nie ma, to nie istnieje?
                A to AGH, Michale, to w końcu skończyłeś, czy nie?
                • zielonki Re: ...tego żadne media nie podawały !! 21.04.06, 01:04
                  A co on tam robił?
                  (zapytam niedyskretnie)
                • Gość: Michal Kupiec Re: dlatego że innych żadne media nie podawały !! IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 21.04.06, 01:04
                  AGH nie skonczylem sprawa jest w Strasbourgu i sadzie najwyższym - bylem 4 razy
                  skreslany i przywracany przez NSA.
                  • zielonki Re: dlatego że innych żadne media nie podawały !! 21.04.06, 01:07

• mrug Re: dlatego że innych żadne media nie podawały !! 21.04.06, 01:12
                      W tym momencie poczułem się dyskryminowany, bo ja swoje studia skończyłem...
                      • Gość: Kupiec Re: dlatego że innych żadne media nie podawały !! IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 21.04.06, 01:28
                        widocznie studiowałeś spokojnie i nie irytowałeś swojego dziekana tym że
                        przyjeżdzasz na uczelnie droższymi samochodami od tego ktorym on jezdzi, już
                        pomijając to ze 911 moze rzeczywiscie wkurzyc zakompleksionego idiote !
                        • mrug Re: dlatego że innych żadne media nie podawały !! 21.04.06, 01:31
                          Nie prościej było iść na prywatną?
                          Postudiowałbyś sobie u Majchrowskiego...Ciepła posadka by się może później w
                          magistracie znalazła...Może jakiś rzecznik?
                          • Gość: Michal Kupiec Re: dlatego że innych żadne media nie podawały !! IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 21.04.06, 01:46
                            Majchrowski nei jest dla mnie zadnym autorytetem !!! Nie interesują mnie pół-
                            środki.

Twoje pytanie to jak pytanie wychodzącego z więzienia za przestepstwa
                            polityczne czlowieka - a nie lepiej bylo siedziec cicho i nie podskakiwac do
                            władzy ludowej - moze by sie ciepła posadka znalazła.

kazdy uznaje w swoim zyciu wartosci - ja mam swoje, ty masz swoje. Nie
                            komentuje twoich, bo nie uwazam ze powinny podlegac komentowaniu.

Poglady mozemy wymieniac w kazdej byle logicznej czyli popartej argumentami
                            formie. Czasem ktos taki logiczny przedstawiajacy argumenty tez sie tu nawet
                            na forum GW zdarza.
                            • mrug Re: dlatego że innych żadne media nie podawały !! 21.04.06, 01:55
                              Czyli jednak styropian...
                  • mrug Re: dlatego że innych żadne media nie podawały !! 21.04.06, 01:07
                    Czy Ty jesteś jeden z tych geniuszy, dręczonych przez maluczkich?
                    • zielonki Re: jednak ... 21.04.06, 01:17
                      Jednak na tym AGH to są jednak głupki!
                      • mrug Re: jednak ... 21.04.06, 01:18
                        Istna kuźnia kadr!
                        • Gość: kupiec Re: jednak ... IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 21.04.06, 01:25
                          Ja nie fałszowałem swojej dokumentacji studiów - fałszerstwa w niej dokonał
                          Ludwik Zawisza profesor AGH - prodziekan ani też nie żądałem od siebie
                          pieniedzy za decyzje, gdy były one zabronione prawem - tylko czynił to prof AGH
                          LUDWIK ZAWISZA!!! Nie wystosowalem też do siebie pisma, iz nie wycofanie
                          oskarzen kierowanych poza uczelnie spowoduje skreslenie mnie z listy
                          studentow .... skonczmy na tym - final bedzie w Strasbourgu i Sądzie Najwyższym.
                          • zielonki Re: jednak ... 21.04.06, 01:27
                            Styropian prawdziwy.
                            • Gość: Kupiec Re: jednak ... IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 21.04.06, 01:29
                              toakuratnie okolicznosci udokumentowane i ustalone przez sąd
                              • mrug Re: jednak ... 21.04.06, 01:30
                                To po co się odwołujesz?
                            • mrug Re: jednak ... 21.04.06, 01:30
                              A krzyże zasługi jakieś z tego będą?
                              • Gość: Michal Kupiec Re: jednak ... IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 21.04.06, 01:36
                                chcę 5 mln zł odszkodowania i medialnego oswiadczenia przez uczelnie iz
                                skreslono mnie poniewaz odmowilem przekazanie korzysci majatkowych, a nadto
                                podania iz Zawisza dokonal falszerstwa w mojej dokumentacji studiow !

• mrug Re: jednak ... 21.04.06, 01:39
                                  Przekazałbyś z milion na cele charytatywne. Nie bądź sknera...
                                  • Gość: cel charytatywny Re: jednak ... IP: *.chello.pl 21.04.06, 01:43
                                    Właśnie, nie bądź...
                                    • Gość: patrykkiwaczek Re: jednak ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 09:24
                                      wracając do tematu porównywanie wyników z dwóch różnych żródeł jest taką samą
                                      manipulacją jak porównywanie otrzymanego wyniku do wyniku wcześniejszego
                                      którego nikt nie widział (jak piszesz wcześniej).
                                      Więc wniosek jest tylko jeden ty także manipulujesz opnią publiczną głosząc
                                      swoje opinie na forum....
                                      Prosze się nad tym zastanowić i pomyśleć troszeczkę......???
                                      • michal.kupiec Re: jednak ... 21.04.06, 20:00
                                        W moim poście podałem fakty - w mediach podaje się tylko te sondaże które sa
                                        niekorzystne dla PiSu. !!! te ktore są korzystne nigdy nie widzą światła
                                        dziennego !!!

TO MANIPULACJA - ktorej dokonuja media !!
    • luckystrike Re: dowód jak manipulują media !!! 21.04.06, 11:18
      naucz się chłopcze korzystać z wyszukiwarki. 2 wynik jaki dostałem brzmi tak:
      www.Rzeczpospolita.pl
      Z najnowszego sondażu TNS OBOP wynika, że gdyby wybory parlamentarne odbyły się
      w marcu, PiS dostałoby w nich 35 proc. poparcia, PO dostałaby 31 proc. ...
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060321/kraj/kraj_a_3.html - Podobne strony
      • swing eeee.... 21.04.06, 11:33
        bo powinien być jeden centralny ośrodek badania (słusznych) opinii i wtedy
        wszystko byłoby jasne i byłoby wiadaomo, gdyby ktoś coś przekręcił...
        a tak - musimy szukać dowodu na stroniczość mediów na tysiącach stron
        znalezinonych przez wyszukiwarkę... ;-)
        swoją drogą uwielbam sformuławanie "badanie przeprowadzona na reprezentatywnej
        próbie..." ;-)
        • michal.kupiec obawiam sie ze twoj link nie prowadzi tam gdzie .. 21.04.06, 20:04
          Obawiam sie ze twoj link nie prowadzi do sondazu na ktory sie powolales !!!

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060321/kraj/kraj_a_3.html

sam sprawdz !!!

po co zatem piszesz cos skoro to nie jest wiarygodne ??? Nie lepiej nie mówić
          nic niż mówić niezgodnie z prawdą ?? Jestes pewnie zwolennikiem PO czyż nie ??
    • imstr Re: dowód jak manipulują media !!! 21.04.06, 20:32
      podawał, podawał, ja pamiętam. Zastanów się czemu na www.radiomaryja.pl nie
      podawali informacji o odznaczeniu Jaruzeslkiego czy wystąpieniem niejakiego
      Jarosława K. przed sądem :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka