Dodaj do ulubionych

Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Krak...

IP: *.ghnet.pl 27.04.06, 21:51
Problem w tym, że to nie jest marsz tolerancji tylko marsz demonstracji
odmienności. Czy tak trudno nazwać rzecz po imieniu?
Obserwuj wątek
    • Gość: tutu [...] IP: *.crowley.pl 27.04.06, 22:17
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • kaczomowa Nie ultrakatolik, tylko ultrakaczka 28.04.06, 07:14
        Katolicyzm nie równa się nienawiści do ludzi odmiennych, w przeciwieństwie do
        polskiego fanatyzmu politycznego...
        • Gość: mw-kr Re: ultraliberał, ultraoszołom, ultrazboczeniec IP: *.zax.pl / *.zax.pl 28.04.06, 10:19
          ultra "wybiórcza" czy aby gazeta?
        • Gość: nieodmieniec Re: Nie ultrakatolik, tylko ultrakaczka IP: *.osemka.krakow.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 11:06
          Najważniejsza różnica polega na tym, że ultrakatolicy narzucają swoje
          przekonania innym, a mniejszości seksualne i zwolennicy równości chcą tylko
          nieśmiało zaznaczyć swoją obecność i uzyskać chociaż część praw, które powinno
          im zapewnić państwo, a niby gwarantuje Konstytucja.
      • Gość: poganin [...] IP: 213.17.140.* 28.04.06, 11:24
      • Gość: bart tutu - brak slow na takich jak ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 11:24
        o to caly komentarz - takich ludzi lepiej pomijac milczeniem, do rozumu i
        innych emocji i tak sie normalny czlowiek nie przedostanie.

• Gość: Michał suspendować go IP: *.ramtel.pl 27.04.06, 22:24
      Biskup diecezjalny zdecydował, że tą sprawą sie zajmie komisja, a nie Zaleski.
      Niech zna swoje miejsce, a jak nie to odeslać do Glempowi do Warszawy, niech sie
      martwi.
      • Gość: jazzinator Watki sie Panu pomieszały Panie Michale ! nie ta b IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 27.04.06, 22:39
        Bajka
        • m635 Kazali mu wpisywać i nie powiedzieli gdzie :-))) 27.04.06, 22:48

• Gość: majka Re: Kazali mu wpisywać i nie powiedzieli gdzie :- IP: *.crowley.pl 27.04.06, 22:49
            hahahha:) DOBRE DOBRE
          • Gość: jazzinator Re: Kazali mu wpisywać i nie powiedzieli gdzie :- IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 27.04.06, 22:50
            A to przepraszam,to zupełnie zmienia postać jak i Pan Michał (podobno emeryt z
            SB?)
      • Gość: Mirek z Kanady Re: suspendować go IP: *.vn.shawcable.net 28.04.06, 14:51
        Po polsku, palancie, mowi sie "zawiesic". Plakac sie chce jak sie ta Stara
        Ojczyzna na sile "modernizuje"...
    • Gość: jazzinator Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 27.04.06, 23:06
      Oj trudno Kr,trudno, bo tną jak te komary w sitowiu,ja juz cały pociety na tym
      KF-ie ,mam cos interesujacego lecz poczekam jeszcze troszke bo sie tory postu
      lekko wygły.
    • Gość: lolo Kiedyś słyszałem jak jakaś laska z MW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 23:47
      w Tokfm udawadniała, że geje robią krzywdę osobom o orientacji homoseksualnej,
      które gejami nie są. Nie ma to jak przaśny, pszenno buraczany pederasta? Nie
      chcę nikogo obrazać. Ale chciałbym wiedzieć o co tak na prawdę chodzi?

P.S.
      Ta teoria o umęczonych, tragicznych postaciach wygłoszona przez tą laskę
      doprowadziła mnie do ataku śmiechu.
      • Gość: shathaaan Re: Kiedyś słyszałem jak jakaś laska z MW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 23:59
        ja mysle ze stowarzyszenie piotra skargi

to same pedaly
      • Gość: wredna jedza Re: Kiedyś słyszałem jak jakaś laska z MW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 10:53
        Można być orientacji "homo", ale unikać w ogóle kontaktów seksualnych :)
        Tak ciężko to zrozumieć?
        Bo "gej" to "homo praktykujący" :P
        • mat25 Re: Kiedyś słyszałem jak jakaś laska z MW 28.04.06, 11:04
          A hetero unikający kontaktów to kto?
          • Gość: Kali rulez Re: Kiedyś słyszałem jak jakaś laska z MW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 11:12
            Wy sprowadzacie miłośc tylko i wyłącznie do popędu seksualnego, i to na poziomie
            zwierzęcym. Że facetowi "staje" od razu na widok niezłej laski [albo zgrabnego
            tyłka kolegi], a kobitka od razu ma ochote rozłożyć nogi, jak widzi jakiegos
            przystojniaka :P
            Ludzie, gadki tylko o seksie, o tym co i z kim robicie w łóżku tylko świadczą o
            jednym - jesteście totalnymi pustakami!
            • mat25 Re: Kiedyś słyszałem jak jakaś laska z MW 28.04.06, 11:16
              Ja tylko chcialem wykazac zla intencje takiego myslenia. Hetero unikajacy
              kontaktow zostalby uznany za pokreconego. Ale homo unikajacy kontaktow to juz
              jest cacy. I to jest wlasnie myslenie Kalego - nam wolno, wam - nie.
              • Gość: Kali rulez Re: Kiedyś słyszałem jak jakaś laska z MW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 11:19
                Przez kogo byłby uznany za pokręconego???
                Chyba tylko przez takiego "ktosia", dla którego normą jest wkładanie fiutka w
                byle co! Bo on musi, bo ma popęd :)
                Normalny nie interesuje sie, co jego sąsiad robi w łóżku! A sam nie odczuwa
                potrzeby żeby sie chwalić :)
                • mat25 Re: Kiedyś słyszałem jak jakaś laska z MW 28.04.06, 11:21
                  Przez polskie społeczeństwo, które niestety pod względem podejścia do
                  seksualności normalne nie jest. 30-letni mężczyzna bez żony/kobiety/kochanki
                  uważany jest za dziwaka albo - co gorsza - za pedała.
              • michalng Re: Kiedyś słyszałem jak jakaś laska z MW 28.04.06, 12:33
                Homo czy Hetero unikajacy kontaktów to po prostu ksiadz :)
                • Gość: :P Re: Kiedyś słyszałem jak jakaś laska z MW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 12:34
                  Tylko?
                • Gość: --- Re: Kiedyś słyszałem jak jakaś laska z MW IP: 83.142.201.* 28.04.06, 14:27
                  Taaaaaaaaa

ksiadz to dopiero wali wszystko na prawo i lewo... i nie wazne czy to facet czy
                  kobitka, czy ministrant....
                  • Gość: :P Re: Kiedyś słyszałem jak jakaś laska z MW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 15:02
                    Piszesz z własnego doświadczenia, czy tak sobie chlapiesz?
            • Gość: ylemai Re: Kiedyś słyszałem jak jakaś laska z MW IP: *.uni.wroc.pl 28.04.06, 11:36
              a kto tu mówi o miłości?
              mówimy o czymś ważniejszym od miłości - o seksie.
              ty totalny seksofobie :)
    • Gość: ava "G. Wyborcza" na usługach homoseksualnego lobby IP: *.zax.pl / *.zax.pl 28.04.06, 00:01
      Środowiska i media związane ze Spółką "Agora" od lat stanowią ośrodek
      propagandy antyrodzinnej, która w ostatnich trzech latach szczególnie przybrała
      na sile. Pośród publikacji i audycji propagowanych za pośrednictwem mediów
      związanych kapitałowo z Agorą, na pierwszy plan w tym zakresie tematycznym
      zdecydowanie wysuwa się sprawa promocji homoseksualizmu. Liderem medialnym pod
      tym względem stała się sztandarowa pozycja Agory - "Gazeta Wyborcza". W ciągu
      trzech ostatnich lat liczba publikacji w tym dzienniku związana z pozytywnym
      przedstawieniem homoseksualizmu i tzw. kulturą gejowską wzrasta w sposób
      lawinowy.

Po serii artykułów jawnie pro-homoseksualnych, na zlecenie Stowarzyszenia
      Kultury Chrześcijańskiej im. Ks. Piotra Skargi, przeprowadzona została
      szczegółowa analiza publikacji ukazujących się na łamach "Gazety Wyborczej".
      Pierwsze badania porównawcze dotyczyły lat 2003-2004 i zostały zebrane w 2005
      roku. Zakresem prac badawczych objęto treść oraz ilość publikacji w
      poszczególnych wydaniach. Tytuły artykułów w zależności od prezentowanego przez
      autorów przywiązania do tych treści, zaklasyfikowane zostały odpowiednio do
      trzech typów: o nastawieniu pozytywnym, obojętnym, lub negatywnym. Nie
      uwzględniano przy tym długości tekstów. Bardziej szczegółową analizę
      merytorycznej zawartości tekstów tj. np. stopnia zaangażowania redakcji i
      autorów w zależności od aktualnego kontekstu politycznego, społecznego i
      kulturowego, należałoby przeprowadzić na gruncie socjologii i psychologii
      społecznej.

Warto wspomnieć, iż nieprzypadkowo cezurą analizy prasoznawczej tego tytułu
      stał się rok 2003, bowiem w listopadzie tegoż pojawił się po raz pierwszy w
      parlamencie RP projekt ustawy o tzw. związkach partnerskich, mający na celu
      prawne zrównanie związków homoseksualnych z małżeństwem. Do listopada 2003 roku
      (256 numerów) na łamach "Gazety" ukazało się 207 artykułów promujących tę
      dewiację, czyli średnio 0,8 tekstu na jedno wydanie, zaś od początku listopada
      do końca 2003 roku (47 wydań) ukazało się już 51 tekstów, czyli średnio 1,08
      artykułu przypadało na jedno wydanie. W ciągu całego roku 2003 we wszystkich
      303 wydaniach "Gazeta" opublikowała 258 tekstów o tej tematyce, czyli na jedno
      wydanie przypadało średnio 0,85 tekstu. Wzrost jeszcze stosunkowo niewielki.
      Jeśli jednak przyjrzymy się zestawieniu i porównaniu lat 2003 i 2004 wynik
      będzie znaczący. W ciągu całego 2004 roku (306 wydań) "Gazeta Wyborcza"
      opublikowała na swoich łamach aż 379 tekstów, oznacza to, że na jeden numer
      przypadało średnio 1,23 tekstu. W zestawieniu z innymi dziennikami ten
      sztandarowy tytuł prasowy Agory jest w tym zakresie prawdziwym promotorem
      homoseksualizmu i na tym polu może konkurować jedynie z portalami
      homoseksualnymi. Dla przykładu dziennik "Rzeczpospolita" w okresie dwóch lat
      2003-2004 we wszystkich 609 wydaniach opublikował 65 tekstów dotyczących
      homoseksualizmu (0,1 tekstu/wydanie), a w samym roku 2004 w 306 wydaniach
      ukazało się 42 teksty (0,13 tekstu/wydanie).

Zasadnicza różnica pomiędzy obydwoma dziennikami jest jeszcze i taka, iż w
      publikacjach "Gazety Wyborczej" w ciągu tych dwóch lat za wyjątkiem dwóch
      tekstów ("Walczyć i ustępować" z 07.07.2003 i "Oświadczenie Metropolity
      Krakowskiego" z 23.04.2004) pozostałe mają ewidentny charakter zaangażowany w
      promocję homoseksualizmu, zaś w "Rzeczpospolitej" za wyraźnie pro-homoseksualne
      uznać można 14 artykułów, reszta jest w większości obojętna (25 artykułów) lub
      wręcz nieprzychylna (24 art.)

Wyraźna tendencja wzrostu przychylności dla kultury gejowskiej zaowocowała
      prawdziwą eksplozją propagandy homoseksualnej w roku 2005 w "Gazecie
      Wyborczej", czego dowodem jest prezentowane zestawienie tytułów artykułów
      opublikowanych na łamach tego dziennika. Analizie poddano ilość i treść
      artykułów, które ukazały się na łamach "Gazety Wyborczej". W badaniach
      uwzględnione zostały zarówno tzw. strony krajowe głównego wydania, jak i
      wszystkie mutacje regionalne wraz z dodatkami telewizyjnymi oraz
      środowiskowymi. We wszystkich 304 wydaniach 2005 roku dziennik opublikował 1025
      pro-homoseksualnych artykułów, co daje wynik ponad 3 tekstów w jednym tylko
      numerze (3,37).

W stosunku więc do roku 2004, w 2005 można zaobserwować niemal trzykrotny
      wzrost liczby publikacji o tematyce homoseksualnej (2,7).
      Pośród tytułów wymienić warto choćby niektóre tylko wskazujące jednak na ideowe
      przywiązanie redakcji do prezentowanej treści: "Ja lesbijka" Baszki von Hanf
      (03.01.2005), "Inni wśród innych" M. Baranowskiej (11.01.2005), "Lesbijki mogą
      adoptować dzieci" Tobi (14.01.2005), "Różowa rewolucja tuż - tuż" Marcina
      Pietraszewskiego (25.02.2005), "Równość i seksualność" A. Krzyżaniak-Gumowskiej
      (25.05.2005), "Tęczowa integracja. Bezpieczne lokale. Nie boję się problemów"
      brak autora (02.05.2005), "Teatr przeciw naszej swojskiej homofobii" Romana
      Pawłowskiego (27.10.2005), "Jak zostałem zatrzymany po Marszu Równości" Tomasza
      Szypuły (25.11.2005)", "Marsz, marsz równości!" PGS (26.11.2005), "Każdy ma
      prawo demonstrować. To walka o honor Polski!" Józefa Krzyka (28.11.2005), "Geje
      i lesbijki mogą adoptować dzieci" Konrada Niklewicza (03.12.2005), "Ustawa
      gejowska przeszła, ale czy zostanie?" Piotra Manowieckiego (17.12.2005) czy na
      koniec "Podwójne życie gejowskich kowbojów" Zbigniewa Basara (31.12.2005). To
      tylko niewielki wycinek twórczości "Gazety Wyborczej" w zakresie promowania
      zjawiska homoseksualizmu.

Poniższe opracowanie stanowi jedynie zestawienie wszystkich pro-homoseksualnych
      publikacji tego dziennika i z pewnością nie wyczerpuje tematu zaangażowania
      środowiska dziennikarskiego Agory w promocję homoseksualizmu i publiczną
      demoralizację.

www.piotrskarga.pl
      • Gość: jinx Re: "G. Wyborcza" na usługach homoseksualnego lob IP: *.dsl.renocs.nvbell.net 28.04.06, 00:32
        smiech mnie ogarnia jak czytam takie teksty. wiec pozwol ze oderwe sie od
        komputera i padne na plecy i sobie pofikam, ale bez zadnych kolegow co by
        chcieli mnie za dupke lapac ;-)
        wiecej slonca w calym miescie to moze sie niektorym pod kopula rozjasni.
        • Gość: brr mnie tez by oganial smiech jakbym byl pedalem IP: *.local2.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 10:53
          i to o mnie by pisano
      • pe1 Re: "G. Wyborcza" na usługach homoseksualnego lob 28.04.06, 11:05
        to całe wasze "stowarzyszenie" to banda chorych psychicznie ludzi.

LECZCIE SIĘ
      • ronin72 Re: "G. Wyborcza" na usługach homoseksualnego lob 28.04.06, 11:42
        Czy myślisz, że jak zrobisz "copy-paste" jakiegoś demagogicznego tekściku z
        tego twojego żałosznego stowarzyszenia to kogoś przekonasz? Znajdź kogoś z
        machiną czasu i przenieś się z tymi poglądami do średniowiecza. Ooops sorry...
        przepraszam... mamy przecież wolność słowa. Dlatego tolerował będę te twoje
        farmazony. Będę też swojej 13-letniej córce wybijał z głowy te pierdoły, które
        opowiadają wam podobni. Na przykład ostatnio przyszła do domu i powiedziała, że
        wie skąd się biorą lesbijki. Ja byłem ciekaw więc zapytałem. Usłyszałem, że
        najczęściej lesbijka "powstaje" wtedy gdy zostanie zgwałcona przez mężczyznę i
        potem pada w ramiona kobiety bo ma uraz... Nie będę nawet komentował tego...
        Pozdrawiam Cię jednak i przypominam raz jeszcze: TY MOŻESZ MÓWIĆ I PISAC CO
        CHCESZ (na razie nikt po numerze IP nie znalazł cię i nie obdarł ze skóry).
        POZWÓL NA TO SAMO INNYM.
      • Gość: Buhahahahaha Wy moherowe czubki IP: *.CNet2.Gawex.PL 28.04.06, 12:50
        pokazaliście swoja odmienność seksualną w biurze giertycha,tarzajac sie na
        podłodze.Tylko dlaczego tam byli sami faceci?
    • Gość: m Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 28.04.06, 01:16
      tez jestem absolwentem AGH i wcale mnie nie oburzaja plakaty Mlodziezy
      Wszechpolskiej :)
      • pe1 Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr 28.04.06, 11:06
        no to jesteś jedyny.
      • trydzyk Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr 28.04.06, 11:54
        Jak widac, taka demokracja nastala, ze kazdy moze skonczyc AGH :D

F.
    • Gość: Żenada Skrzynecki i JPII - ta sama ranga?!?!?!? Durnyś!!! IP: *.aine.pl 28.04.06, 01:52
      ""najwyraźniej zapomina, że Kraków dla jednych jest miastem Jana Pawła II, dla
      innych Piotra Skrzyneckiego czy Czesława Miłosza"" - komentuje Samuel J. Nowak,
      jeden z organizatorów Marszu Tolerancji....

a może i Maleńczuka, braci Grabowskich, Sikorowskiego czy Turnaua ....

Sth wrong with your sick mind mr samuel!!!!!
      • Gość: greszko Re: Skrzynecki i JPII - ta sama ranga?!?!?!? Durn IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 28.04.06, 09:15
        ja bym powiedział, że chyba czegoś tu ktoś nie rozumie...
        Tak trudno zrozumieć, że nie dla wszystkich Jan Paweł II musi być tym jedynym i
        niepodważalnym autorytetem??? Że dla kogoś innego może to być choćby Turnau i
        miasto przez właśnie jego pryzmat może być postrzegane?
        Ta cała dyskusja powinna dotyczyć przede wszystkim problemu wszechogarniającej
        ksenofobii, zaściankowości i braku TOLERANCJI!!!! Między innymi z Twojej
        strony. Nie ma jedynych prawdziwych autorytetów i prawd, jest ich tyle ile jest
        ludzi.
      • Gość: yeellow Re: Skrzynecki i JPII - ta sama ranga?!?!?!? Durn IP: 80.54.62.* 28.04.06, 10:52
        tak, kto nie kocha papieza, ten glupi.
        • Gość: Kali rulez Re: Skrzynecki i JPII - ta sama ranga?!?!?!? Durn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 10:56
          Porównanie papieża, którego znał i szanował cały świat, z Artysta Piwnicy pod
          Baranami, którego zna jedynie "artystyczny światek" Krakówka [a jego nieco mniej
          "artystyczne" wybryki większość meneli] to naprawde szczyt geniuszu :P
          Sugerujsz swoim postem, że powinienem rozpływać sie w zachwytach nad twórczością
          pana Skrzyneckiego, bo "wielkim artystą był" :P
          • pe1 Re: Skrzynecki i JPII - ta sama ranga?!?!?!? Durn 28.04.06, 11:08
            JP2 ma na sumieniu chorobę i śmierć dziesiątek tysięcy ludzi w Afryce, którzy z
            powodu jego ortodoksyjnego podejścia do sprawy prezerwatyw zarazili się AIDS i
            rozwlekli to dalej.

Nie mam dla niego ŻADNEGO szacunku.
            • Gość: Kali rulez Re: Skrzynecki i JPII - ta sama ranga?!?!?!? Durn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 11:14
              A to JP 2 kazał im sie kochać z pierwszą napotkaną osobą????
              Poza tym - obarczacie winą JP 2 - a ile osób w Afryce jest w ogóle
              chrześcijanami????
              Bo tylko chrześcijanin-katolik ma obowiązek w tej sprawie słuchac papieża!

Tak jakby sie nie zarażali AIDS Afrykanie, którzy są chrześcijanami wyznań
              nie-katolickich czy muzułmanie :P
              Pustak jesteś i tyle :P Masz bardzo płytkie myślenie :P
              • pe1 Re: Skrzynecki i JPII - ta sama ranga?!?!?!? Durn 28.04.06, 11:20
                > A to JP 2 kazał im sie kochać z pierwszą napotkaną osobą????

JP2 zabronił na przykład żonom facetów korzystających z usług prostytutek
                używania prezerwatyw. Co one zawiniły

> Poza tym - obarczacie winą JP 2 - a ile osób w Afryce jest w ogóle
                > chrześcijanami????

w tej chwili większy odsetek niż w Europie

> Bo tylko chrześcijanin-katolik ma obowiązek w tej sprawie słuchac papieża!

j/w
                • Gość: Kali rulez Re: Skrzynecki i JPII - ta sama ranga?!?!?!? Durn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 11:27
                  > JP2 zabronił na przykład żonom facetów korzystających z usług prostytutek
                  > używania prezerwatyw. Co one zawiniły
                  "Cywilizowana" prostytutka używa gumek :P
                  Poza tym, jeśli facet sypia z prostytutkami, to znaczy, że żonę ma daleko w nosie :)

> w tej chwili większy odsetek niż w Europie
                  ??? Skąd ty masz takie idiotyczne dane?
                  Dla ciebie każdy Murzyn-chrześcijanin to oczywiście katolik, hłe hłe :))))
                  Poza tym - część z nich jest dopiero na bardzo wczesnym etapie chrześcijaństwa i
                  na razie nei za bardzo potrafi sie "przestawić" z obyczajowości
                  animistyczno-szamańskiej na chrześcijaństwo w ogóle :)
                  • pe1 Re: Skrzynecki i JPII - ta sama ranga?!?!?!? Durn 28.04.06, 11:31
                    > > JP2 zabronił na przykład żonom facetów korzystających z usług prostytutek
                    > > używania prezerwatyw. Co one zawiniły
                    > "Cywilizowana" prostytutka używa gumek :P

ale wspomniana żona nie używa, bo jej JP2 zabrania. I ona ponosi konsekwencje
                    oślego uporu kościoła i jego schizofrenicznego stosunku do seksu

> Poza tym, jeśli facet sypia z prostytutkami, to znaczy, że żonę ma daleko w
                    nosie :)

to tak jak w 90% przypadkach katolickich mężów, nie tylko w Afryce

> > w tej chwili większy odsetek niż w Europie
                    > ??? Skąd ty masz takie idiotyczne dane?
                    > Dla ciebie każdy Murzyn-chrześcijanin to oczywiście katolik, hłe hłe :))))
                    > Poza tym - część z nich jest dopiero na bardzo wczesnym etapie chrześcijaństwa
                    > i
                    > na razie nei za bardzo potrafi sie "przestawić" z obyczajowości
                    > animistyczno-szamańskiej na chrześcijaństwo w ogóle :)

co ma do tego obyczajowość?

ja piszę o dywersyjnej działalności misjonarzy KK, których jednym z pierwszych
                    nauk w dziedzinie "moralności" jest zakazywanie prezerwatyw
                    • Gość: Kali rulez Re: Skrzynecki i JPII - ta sama ranga?!?!?!? Durn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 11:52
                      Chłopie - tłumacz ciemnemu Murzynowi w środku buszu, co to gumka :)))))
                      Nie bądź śmieszny :))))
                      Kondomaty im postawisz w dżungli????? Zresztą - na ile by wystarczyły? Jak oni
                      lubią "na okrągło" :)))))
                      • pe1 Re: Skrzynecki i JPII - ta sama ranga?!?!?!? Durn 28.04.06, 11:56
                        a ja nie mówię o buszu
                        • Gość: Kali rulez Re: Skrzynecki i JPII - ta sama ranga?!?!?!? Durn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 12:03
                          Bo nie znasz genezy AIDS :)
                          To wirus, który pokonał barierę między gatunkową :))) Właśnie w Afryce :))
                          Więc duży odsetek zakażeń w Afryce niekoniecznie nawet wynika z kontaktów
                          seksualnych :)
                          Ale najłatwiej obwinić JP 2 o to, że jakiś Murzyn zeżarł na surowo chorą małpę :P
                          • auto258374 epidemia tolerancji 28.04.06, 12:10
                            Dane za Instytutem Roberta Kocha.

W Niemczech zyje 49.000 (39.500 mezczyzni + 9.500 kobiety) zarazonych HIV i
                            chorych na Aids, z tego:
                            -31.000 zinfekowanych i chorych to mezczyznie majacy seks z mezczyznami.
                            -5.500 zarazila sie na drodze heteroseksualnych kontaktow
                            -6.000 na drodze brania dozylnego narkotykow
                            - 600 transfuzje krwi

Daje to 600 nosicieli na milion mieszkańców. Ponad 370 z nich to geje.

Nowe infekcje w 2005:
                            ogolnie 2.600 , z tego (2.250 mezczyzn i 350 kobiet) z tego:
                            70% to mezczyzni, majacy seks z mezczyznami
                            20% zarazila sie HIV na drodze heteroseksualnych kontaktow.
                            9% w wyniku brania dozylnego narkotykow.

W 2003 roku liczba zakażeń HIV w środowisku męskich homoseksualistów wynosiła
                            50%. W ciągu dwóch lat wzrosła aż o 20%.

Dla porównania, w "faszystowskiej Polsce" (słowa Roberta Biedronia) liczba
                            zarejestrowanych nosicieli (w Niemczech też mówimy tylko o zarejestrowanych)
                            wynosi ok. 10 tys., co daje 200 nosicielni na milion mieszkańców. Trzy razy
                            mniej niż w Niemczech.

Koszt leczenia jednego nosiciela HIV terapią HAART wynosi grubo ponad 4000 zł
                            miesięcznie.
                            • pe1 Re: epidemia tolerancji 28.04.06, 14:40
                              wyssane z palca "dane" to sobie każdy może napisać.

podaj źródło (link)
                    • Gość: josek [...] IP: *.resetnet.pl 28.04.06, 12:42
          • michalng Re: Skrzynecki i JPII - ta sama ranga?!?!?!? Durn 28.04.06, 12:47
            To ze JP2 jest bardziej znany nie podlega dyskusji. Jednak dla wiekszosci nie
            kojarzy sie z Krakowem tylko z Rzymem.
          • Gość: Tomek Re: Skrzynecki i JPII - ta sama ranga?!?!?!? Durn IP: *.exatel.pl 28.04.06, 13:48
            Czyli rozumiem, że o wielkości człowieka świadczy to ile osób go zna? Tak?
      • xtrin Re: Skrzynecki i JPII - ta sama ranga?!?!?!? Durn 28.04.06, 12:58
        Zależy pod jakim względem porównywać. Tyle że nikt tutaj nie porównuje tych osób
        (bo i po co?), a jedynie wspomina ten (przecież oczywisty) fakt, że dla każdego
        miasto może łączyć się z kimś innym, bez względu na jego "rangę".
    • dzieciatko_o_dyrektora [...] 28.04.06, 07:26
      • Gość: tym To zdrowy rozsadek narodu zboczku IP: *.local2.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 10:46
        • londonslut Re: To zdrowy rozsadek narodu zboczku 28.04.06, 10:58
          powinienes dodac narodu zboczku 16 wieku
      • Gość: jazzinator [...] IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 28.04.06, 10:49
    • Gość: michal Przemarsz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 07:41
      Czy jako zwolennik czekoladek z rumem też mogę wystapić do prezydenta o prośbę
      na przemarsz z grupą podobnych mi ludzi.Czy to może wzbudzi ataki ze strony
      wielbicieli słonych paluszków i nie pozwolą mi odbyć marszu?Ludzie po co o tym
      wogóle gadać-jaki marsz tolerancji,sztuczna sprawa.Jest tyle innych tematów do
      podjęcia niż kwestia marszu,a kasę przeznaczoną na te plakaty wpłacić należało
      na hospicjum albo wspomóc ubogich-lepszy pożytek.
      • Gość: yeellow Re: Przemarsz? IP: 80.54.62.* 28.04.06, 10:51
        owszem, mozesz, na tym polega demokracja. Jezeli przejmuje Cie los biednych
        dzieci, to sprzedaj kompa, zrezygnuj z dostepu do netu i przekaz im
        zaoszczedzone pieniadze. Bedziesz bardziej wiarygodny.
      • Gość: jazzinator Re: Przemarsz?oczywiście pod warunkiem że niebedzi IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 28.04.06, 10:52
        tego rumu spozywał na ulicy.
    • Gość: kruch85 marsz tolerancji i inne IP: *.N4U.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 28.04.06, 07:57
      Mnie żaden marsz nie przeszkadza. Jedyne czym moge zostać dziś urażona to jak mi
      się wydaje zachowaniem wszechpolaków. Oczywiście mają prawo wyrażać swoje
      poglądy, ale czemu chcą te poglądy narzucić innym. Wydaje mi się, że oni
      uważają, że homoseksualizmem można się zarazić, jakby to była jakaś choroba
      zakaźna. Każdy człowiek ma chyba swój własny rozum i potrafi mieć swoje zdanie.
      A plakaty to już przesada!!! Wszechpolacy demonstrują, że są takimi uczciwymi
      obywatelami, którzy dbają o to, aby nasze społeczeństwo było normalne. Czy
      człowiek uczciwy rzuca w ludzi kamieniami? Nie wydaje mi się. Powinni pamiętać,
      że "kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamień", a coś mi się wydaje, że
      święci to oni nie są.
      • Gość: marcikr Re: marsz tolerancji i inne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 08:06
        masz absolutną rację. Ciemnogród i tyle. Boże, do czego zmierza ten kraj?
    • Gość: @irek Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr IP: *.dziennik.krakow.pl 28.04.06, 08:05
      jak ci nie pasuje to nie czytaj, kazdy moze to nazywac jak chce, skoro tak tobie
      sie to podoba to widac jestes w skrajnej mniejszosci..
    • Gość: greszko Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr IP: *.mt.polsl.gliwice.pl 28.04.06, 08:22
      choćby nawet był to marsz demonstarcji odmienności, to jako demokratyczny
      i "tolerancyjny" naród powinniśmy to akceptować. Jeśli ktoś ma wątpliwości to
      tolerancja oznacza cierpliwość i wyrozumiałość dla odmienności. "Jest
      poszanowaniem cudzych uczuć, poglądów, upodobań, wierzeń, obyczajów i
      postępowania choćby były całkowicie odmienne od własnych, albo zupełnie z nimi
      sprzeczne. Współcześnie rozumiana tolerancja to szacunek dla wolności innych
      ludzi, ich myśli i opinii oraz sposobu życia. Szacunek ten przybiera formy
      wyrozumiałości i życzliwości dla tego, co nie musi być naszym udziałem, ale co
      cieszy się naszą akceptacją istnienia w imię demokratycznej wolności."
      • el_p [...] 28.04.06, 08:36
        • yeellow Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr 28.04.06, 10:46
          czy ktos blokuje kosciol, zebys nie mogl do niego wejsc? Czy pobito Cie za znak
          krzyza?

Jezeli wyjdziesz z plakatem "glosowalem na Leppera", to nikt Ci krzywdy nie
          zrobi. Bylem rok temu na warszawskim marszu i stali wsrod maszerujacych ludzie
          z plakatami protestujacy przeciwko marszowi i nikt im krzywdy nie zrobil, byla
          tylko dyskusja. Nie sadze, zeby ci sami ludzie odwazyli sie wejsc w grupke
          lysych z MW z gejowskim plakatem.

Jezeli porownujesz homoseksualizm z pedofilia, to rozumiem, ze chrzescijanstwo
          porownujesz z satanizmem, tak?
          • Gość: :P Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 11:01
            Przeżegnaj sie publicznie przed kościołem synku :P
            Od razu sie dowiesz, zwłaszcza od młodszych, że jestes "moher, ciemnogród czy
            faszysta od Rydzyka" :P
            I kto tu jest nietolerancyjny??
            • pe1 Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr 28.04.06, 11:14
              naprawdę jesteś tak tępy, że nie rozumiesz do czego odnosci się określenie
              "moher", "ciemnogród" i tak dalej? Na pewno nie do religijności!!!

BTW codziennie widuję pod swoim oknem setki osób żegnających się przed kościołem
              bez żadnych konsekwencji, więc NIE BREDŹ
              • Gość: rozbawiłeś mnie Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 11:17
                Przeżegnaj się, gdy obok stoi grupka "rozbawionej" tolerancyjnej młodziezy :P

Wiesz co? Kiedyś [w rozmowie] usłyszałam, że jestem "moherem" tylko dlatego, że
                w ogóle chodzę do kościoła, więc nie pitol! Bo tolerancyjnością to nie grzeszycie!
                • yeellow Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr 28.04.06, 11:20
                  hehe, uogolnianie i mowienie per "wy" jest bardzo sypmtomatyczne.
                  Biedaku, moze zostaniesz jakims meczennikiem za wiare?
                  Zeby Cie pocieszyc powiem, ze mnie nie przeszkadza ani Twoje zegnanie, ani
                  marsze gejow. Mam nadzieje, ze Tobie rowniez.
                • pe1 Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr 28.04.06, 11:20
                  najwyraźniej zostałeś nazwany moherem bo jesteś debilem

więc nie pitol
                • michalng Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr 28.04.06, 13:07
                  Jest jednak pewna róznica. Jakos nie słyszy sie o bandach które bija wszystkich
                  wychodzacych z kosciola a o pobiciach ludzi wychodzacych z klubow dla gejow
                  czasem sie slyszy.
              • Gość: autor Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr IP: *.gtech.com / 192.156.102.* 28.04.06, 13:58
                Badź tolerancyjny dla ciemnogrodu chłopie, oczywiście jeżeli popierasz marsz
                tolerancji dlatego że popierasz tolerancję.
            • yeellow Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr 28.04.06, 11:17
              gdzie Ty mieszkasz, tatusiu? U mnie, w Warszawie nigdy czegos takiego nie
              slyszalem. Przez miasto chodzila niedawno procesja i nikt nie ogranizowal
              kontrmarszow i nie rzucal jajami.
              Ale moze w "papieskim Krakowie" jest inaczej, nie wiem ;-).
              • Gość: :P Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 11:22
                W Krakowie, wychodziłam z kościoła :P
                Stała wycieczka roześmianej "tolerancyjnej" młodzieży ["na oko" - gimnazjum, ale
                skąd byli to nie wiem] - usłyszałam tekst - "Ooo, moher to nie tylko stare babcie!"
                Mam 35 lat, a gdzie sie tego moheru dopatrzyli? Bo nie miałam żadnej czapki :P
                • yeellow Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr 28.04.06, 11:26
                  ale to bylo pokolenie JP2 w "papieskim miescie" ;-).

Sugerujesz, ze ta gimnazjalna mlodziez bedzie na dzisiejszym marszu? Nie
                  zdziwilbym sie, gdyby raczej rzucala w maszerujacych jajami.

• Gość: Zenio Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 14:07
                  > W Krakowie, wychodziłam z kościoła :P
                  > Stała wycieczka roześmianej "tolerancyjnej" młodzieży ["na oko" - gimnazjum,
                  al
                  > e
                  > skąd byli to nie wiem] - usłyszałam tekst - "Ooo, moher to nie tylko stare
                  babc
                  > ie!"

Nie, no widze ze cierpisz za wiare niczym pierwsi chrzescijanie ;P
                  • Gość: :/ Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 14:57
                    Najłatwiej żartować z czegoć, co nie pasuje do obrazka "tolerancyjnych", żałosne :/
                    • Gość: Zenio Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 15:08
                      obrazka? Zyjemy w kraju gdzie mozna zostac pobitym za kolor skury czy orentacje
                      seksualna , zabitym za koszulke czy szalik "klubowy" a tu jakis małolat nazwał
                      kogos "mocherem" i robi sie z tego tragedie ?
        • Gość: elm Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 11:06
          el_p napisał:

> Skoro tak, to czemu pietnuje sie pedofilie, zoofilie itp?

A ja nie mogę zrozumieć, dlaczego prawicowcy - od czołowych polityków po
          forumowiczów internetowych - tak często cierpią na umysłową ociężałość. Czyżby
          był to uboczny objaw genetycznego patriotyzmu?
        • kijwoko Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr 28.04.06, 11:12
          Moge ci odpowiedziec dlaczego pietnuje sie zoofilie i pedofilie, a nie powinno homoseksualizmu. Otoz taki zoofil czy pedofil krzywdzi fizycznie i psychicznie swoja ofiare - on sie jej o zgode nie pyta, on po prostu wykorzystuje ich slabosc, a swoja nad nimi przewage - czyli jest to gwalt! Jezeli natomiast dwoje doroslych ludzi robi cos na co oboje sie zgadzaja, a na dodatek ich orientacja seksualna nie wynika z ich wyboru, ale po prostu tacy sie urodzili, to nikt inny nie ma prawa im w tym przeszkadzac. W tym marszu nie chodzi o obnoszenie sie z innoscia i uprawianie wyuzdanego seksu na ulicach, ale po prostu o tolerancje dla odmiennosci i uszanowanie tego ze ktos jest inny. Dla katolickiego betonu napisze to slowami: to bog ludzi stworzyl takimi, czy innymi (niektorzy w to wierza...).
          Ja bedac heteroseksualista nie czuje sie jakos zagrozony ze strony homoseksualistow, jezeli ty masz takie obawy, to problem lezy w tobie, a nie w nich. A co oni robia w sypialni, to juz nie moja sprawa - tak jak nie jest moja sprawa co ty wyprawiasz w sypialni - chociaz moze sa to gorsze dewiacje niz taki jeden czy drugi homoseksualista bylby w stanie wymyslic...
          • Gość: :P Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 11:47
            Ale to homo wystawiają niejako swoje łózko na ulicę i każą do niego zaglądac.
            A mnie to naprawde nie interesuje, co kto robi w łóżku i z kim.
            Przez to czuję się "osaczona" [do pewnego stopnia] :)
            • pe1 Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr 28.04.06, 11:59
              > Ale to homo wystawiają niejako swoje łózko na ulicę i każą do niego zaglądac.

nie pitol stary, bo albo nigdy nie widziałeś jak wygląda marsz tolerancji,
              albo zwyczajnie kłamiesz
              • Gość: :P Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 12:09
                Tępy jesteś, synku :)
                Bo nie rozumiesz najwyraźniej przenośni, że publiczne chwalenie się ze swoją
                orientacją jest jak wystawienie swojego łóżka na ulice.
                Myśl głową a nie zadkiem :)
                • pe1 Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr 28.04.06, 12:35
                  w taki razie 90% populacji hetero należy napiętnować za publiczne chwalenie się
                  swoją orientacją i wystawianie łóżka na ulicę. Na każdym kroku spotyka się
                  demonstrujące swoją orientację pary. Mentalność Kalego?

Myśl głową a nie ptakiem.
          • el_p Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr 28.04.06, 14:40
            No wlasnie- tolerancja. Jesli nie podoba ci sie obnoszenie sie gejow, to jestes
            homofobem. Osobiscie nic mi oni nie przeszkadzaja, niech robia co chca. Geje
            zawsze sa dobrzy, to dogmat, jesli widziales zlego geja (przestepce, itp.) i
            nazwiesz to po imieniu, jestes homofobem.
            Ja nie urzadzam demonstracji zeby powiedziec ze jestem hetero, co mnie obchodzi
            kto z kim sypia?
            Identyczna sytuacja jest z Zydami. Sprobuj powiedziec cos zlego o nich - jestes
            antysemita.
            Natomiast jestem 100% pewien, ze ci sami tolerancyjni (mialem nieprzyjemna
            okazje rozmawiac z kilkoma takim osobistosciami) nazwaliby mnie debilem gdybym
            powiedzial ze glosuje na Lepera, lub moherem gdybym przezegnal sie przed kosciolem.
            Mlodziez zwiazana z tymi srodowiskami jest tak cudwnie tolerancyjna- szkoda ze
            tylko w swoim kregu.
            Tak samo tolerancyjna jest gazeta i jej siepacze, usuwajac posty z nieznanych mi
            przyczyn.
            Marsze tolerancji to najwieksza dulszczyzna.
          • el_p Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr 28.04.06, 14:57
            kijwoko napisał:

> Moge ci odpowiedziec dlaczego pietnuje sie zoofilie i pedofilie, a nie powinno
            > homoseksualizmu. Otoz taki zoofil czy pedofil krzywdzi fizycznie i psychicznie
            > swoja ofiare - on sie jej o zgode nie pyta, on po prostu wykorzystuje ich slabo
            > sc, a swoja nad nimi przewage - czyli jest to gwalt! Jezeli natomiast dwoje dor
            > oslych ludzi robi cos na co oboje sie zgadzaja, a na dodatek ich orientacja sek
            > sualna nie wynika z ich wyboru, ale po prostu tacy sie urodzili, to nikt inny n
            > ie ma prawa im w tym przeszkadzac.

Napisalem, ze nie rozumiem dlaczego pedofili wyzywa sie od bydla, zwierzat itp.
            Skoro tolerancja, to powinnismy sie nad nimi pochylic i pomoc im, a nie
            traktowac jak smiec.
        • michalng Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr 28.04.06, 13:00
          Pedofilia jest pietnowana poniewaz krzywdzi dzieci zoofilia moze (acz kolwiek
          nie musi) krzywdzic zwierzeta, natomiast homoseksualizm (jak i
          heteroseksualizm) nie krzywdzi nikogo.
        • el_p Prawda w oczy kole? 28.04.06, 14:27
          Chcialbym pozanc przyczyne dla ktorej wielce szacowny pan cenzor usunal moja
          wypowiedz.
    • vertigo5 Klasyczny przykład robienia przez GW wody z mózgu- 28.04.06, 08:33
      "Plakatami wszechpolaków oburzeni są także krakowianie" - tak czytamy w tekście.
      Co to oznacza to zdanie ??? Czy 800 tysięcy mieszkańców miasta jest oburzonych,
      albo przynajmniej większość z nich ? Jedyny konkret jest taki, że autor tekstu
      rozmawiał ze "studentami AGH" i ci byli oburzeni. A ilu było tych studentów
      którzy przyszli do redakcji ? Dwóch ? pięciu ? I na tej podstawie można
      napisać, że "plakatami wszechpolaków oburzeni są krakowianie" ??? A jeśliby
      przyszło na Szewską do redakcji pięciu przeciwników "marszu toleramnci" czy
      Wyborcza napisałaby, ze "krakowianie sa oburzeni marszem tolerancji" ???

Żenujące jest takie - pożal się Boże - dziennikarstwo...
      • Gość: Tomo Re: Klasyczny przykład robienia przez GW wody z m IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 14:25
        > "Plakatami wszechpolaków oburzeni są także krakowianie" - tak czytamy w
        tekście
        > .
        > Co to oznacza to zdanie ??? Czy 800 tysięcy mieszkańców miasta jest
        oburzonych,
        > albo przynajmniej większość z nich ?
        Jak byś w podstawówce uwazał na lekcjach to byś wiedział ze zdanie to oznacza
        ze oburzonych jest co najmniej dwóch mieszkanców Krakowa. Jesli twoja
        interpretacja miala by byc słuszna w zdaniu powinny znależć sie
        wyrazy "wszyscy" lub "wiekszość"
    • Gość: K.K.K [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 09:24
      • ar.co Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr 28.04.06, 10:24
        A ja mówię nie analfabetom, których ktoś nierozsądny dopuścił do komputera.
        Najpierw naucz się wyłacząć caps locka, a potem uderzaj w klawiaturę (dobrze
        byłoby przy tym trafiać w wybrane klawisze, ale może już za dużo wymagam).
        • kijwoko Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr 28.04.06, 11:26
          Jak ktos umie tylko walic piesciami czy z banki, to nie licz ze z klawiatury w taki sposob jakis sens wycisnie...
    • Gość: von Trotta Andrzej Waligórski "Prekursor" IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.06, 09:33
      PREKURSOR

Czasza niebios jasna i czysta,
      Świerszcze grają w lnie i peluszce,
      Rolnik-homoseksualista
      Przysiadł sobie na chwilę przy dróżce.

To on pierwszy się zdecydował,
      Przedtem tego nie było na wiosce...
      Ech, dziedzina trudna i nowa,
      Ech, niełatwo wprowadzać postęp...

Nie wydzierży, kto mdły i słaby,
      Nie wprowadzi tutaj Europy,
      Gdy w dodatku ciągnie go do baby,
      A powinno go ciągnąć na chłopy!

Zniechęcony jest i rozbity -
      Ot, jak wczoraj mrugnął na Michałka,
      To Michałek, cholerny prymityw,
      Mu odmrugnął i w krzyk: - Jest gorzałka?

Gdy zaś Wojtka pogładził w przelocie,
      W oczy mu przy tym patrząc łagodnie,
      Wojtek zaraz na niego: - Ty młocie,
      Ręce sobie wycieraj w spodnie!

Z Jaśkiem także nie wyszła rozmowa -
      Przez godzinę gadał do miernoty,
      Że tendencja ogólnoświatowa,
      A ten naraz: - Ty, pożycz sto złotych!

Henio, bydlę płochliwe i durne,
      Usłyszawszy o tych nowych stylach
      Jęknął: - Nigdy! Jaż od tego umrę!
      I do lasu dał natychmiast dyla...

...wiejski dzionek zakwitał szeroko,
      Rolnik w sobie żal i gorycz zdusił,
      Splunął, mruknął: - Kit wam wszystkim w oko!
      Po czym z ulgą pobiegł. Do Magdusi.
    • tom1003 Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr 28.04.06, 09:45
      az strach pomysleć, co będzie, gdy każdy , kto poczuje się mniejszością
      seksualną (np lubisz to robić w butach, lub gdy partner ma zawiązane oczy) uzna
      się za przedstawiciela przesladowanej grupy i zacznie domagać się dla siebie
      przywilejów.
      • pe1 Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr 28.04.06, 11:02
        a pałują cię za to, szykanują albo rzucają kamieniami?

nie?

więc nie chrzań jak potłuczony
      • Gość: Zenio Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 14:12
        Ci "co lubia to robic w butach" ciesza sie pełnią praw, moga nawet dzieci
        adoptowac o zawieraniu zwiazków małzenskich nie wspomne :)
    • Gość: mw-kr S T O P zboczeniom! IP: *.zax.pl / *.zax.pl 28.04.06, 10:16
      Marsz Kultury i Tradycji 28.04.2006 godzina 14:00 spod Collegium Novum ul.
      Gołębia 24 bierze swój początek. SERDECZNIE ZAPRASZAMY!

Koła Akademickie i Krakowskie MW rozpoczęły w ubiegłym tygodniu dużą akcję
      plakatową w Krakowie. Akcja ma związek z mającym się odbyć 28 kwietnia tzw.
      marszem tolerancji, który ma się odbyć w opozycji Marszu Tradycji i Kultury.

Na ulicach miasta klejone są dwa rodzaje plakatów. Pierwszy z nich przedstawia
      prawdziwe oblicze homoseksualizmu. Przedstawia zdjęcie zboczeńca
      sfotografowanego w klubie Le Madame w Warszawie kilka tygodni temu. Po
      zobaczeniu tego osobnika chyba nikt nie powie o homoseksualizmie – normalność.
      Plakat informuje także, że problem homoseksualizmu można pokonać.

Drugi plakat jak przyznają jego pomysłodawcy jest kontrowersyjny, ale taki
      właśnie ma być. W górnej części plakatu widoczne są zdjęcia z czasu żałoby po
      śmierci papieża w kwietniu ubiegłego roku, w dolnej zdjęcia jednego z marszów
      tolerancji w zachodniej Europie . Wówczas wiele osób szło w białych marszach,
      zapalało świece w oknach, nosiło białe wstążeczki. Czy jednak były to tylko
      gesty czy rzeczywiste przywiązanie do nauki Ojca Świętego? – stawiają pytanie
      autorzy plakatu. „Kraków Miasto Papieskie? Czy Kraków – miasto promujące
      zboczenia?”. Dla osób, którym bliska jest nauka papieża odpowiedź jest
      oczywista. Ojciec Święty Jan Paweł II jak i cały Kościół negatywnie odnosił się
      homoseksualizmu, a także do zrównania związku osób tej samej płci z
      małżeństwem. Potępiał adopcję dzieci przez pary homoseksualne. Ten plakat
      zmusza nas odpowiedzieć na pytanie jakiego Krakowa, jakiej Polski chcemy i
      które wartości są nam bliższe.

Tolerancja sama w sobie nie jest wartością, bo tolerancja dla zła jest złem.
      Tego zła promować nie można.

www.ma.wszechpolacy.pl
      • Gość: tylko Zgadzam sie IP: *.local2.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 10:45
        stop
      • 4g63 [...] 28.04.06, 11:30
      • Gość: Zenio Re: S T O P zboczeniom! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 14:00
        Moze lepiej do kontrastu z marszami "papieskimi" dac zdjecie członkow MW
        pozdrawiajacych sie hitlerowskimi gestami ? I zadac pytanie które wartosci sa
        blizsze ?
    • trydzyk [...] 28.04.06, 10:27
      • 4g63 [...] 28.04.06, 11:33
      • Gość: annetje Re: Stop zboczencom z MW!!!! IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 28.04.06, 13:00
        dobre dobre dobre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: :O( Nie podoba mi sie ze tutaj sie angazuje polityka IP: 170.65.192.* 28.04.06, 10:32
      Jeden duren z drugim bedzie potem myslal ze lewica to zboczency a prawica to
      neitolerancyjni bigoci. Nic bardziej blednego. Zauwazylem ten trend myslenia u
      polaczkow i obarczanie wina za wszelkie zlo albo lewicy albo prawicy!!!
      Ale czego mozna sie spodziewac po tym barbarzynskim kraju...? Ano niczego, poza
      glupota oczywiscie.
    • venus99 Re: Wojna plakatowa przed Marszem Tolerancji w Kr 28.04.06, 10:37
      odmienność od rozumu,przyzwoitości i zasad demokratycznych reprezentują
      szumowiny wszechpolskie.
      skąd tyle tego brudu w pieknym Krakowie?
    • pw2221 Liderzy SLD będą tam demonstrować swoją odmienność 28.04.06, 10:38
      ..oni uwielbiają takie DEMONSTARCJE HA, HA pan Borowski Kalisz i inni ...
      • Gość: von Trotta Co biedni geje zawinili... IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.06, 10:47
        ... że muszą maszerować z pp. Kaliszem i Borowskim...

Naprawdę, prześladowanie gejów nie zna granic - a fuj!
        • Gość: yeellow Re: Co biedni geje zawinili... IP: 80.54.62.* 28.04.06, 10:49
          coz, premier Lepper nie kazdego zaszczyca swoja obecnoscia. Tylko pisuary moga
          grzac sie w jego blasku ;-).
          • auto258374 *** Epidemia Tolerancji *** 28.04.06, 12:12
            Dane za Instytutem Roberta Kocha.

W Niemczech zyje 49.000 (39.500 mezczyzni + 9.500 kobiety) zarazonych HIV i
            chorych na Aids, z tego:
            -31.000 zinfekowanych i chorych to mezczyznie majacy seks z mezczyznami.
            -5.500 zarazila sie na drodze heteroseksualnych kontaktow
            -6.000 na drodze brania dozylnego narkotykow
            - 600 transfuzje krwi

Daje to 600 nosicieli na milion mieszkańców. Ponad 370 z nich to geje.

Nowe infekcje w 2005:
            ogolnie 2.600 , z tego (2.250 mezczyzn i 350 kobiet) z tego:
            70% to mezczyzni, majacy seks z mezczyznami
            20% zarazila sie HIV na drodze heteroseksualnych kontaktow.
            9% w wyniku brania dozylnego narkotykow.

W 2003 roku liczba zakażeń HIV w środowisku męskich homoseksualistów wynosiła
            50%. W ciągu dwóch lat wzrosła aż o 20%.

Dla porównania, w "faszystowskiej Polsce" (słowa Szymona Niemca, gejowskiego
            aktywisty) liczba zarejestrowanych nosicieli (w Niemczech też mówimy tylko o
            zarejestrowanych) wynosi ok. 10 tys., co daje 200 nosicielni na milion
            mieszkańców. Trzy razy mniej niż w Niemczech.

Koszt leczenia jednego nosiciela HIV terapią HAART wynosi grubo ponad 4000 zł
            miesięcznie.
            • pe1 Re: *** Epidemia Tolerancji *** 28.04.06, 14:45

wyssane z palca "dane" to sobie każdy może napisać.

podaj źródło (link)
    • Gość: Paweł [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 10:39
      • Gość: Tomek [...] IP: 212.38.200.* 28.04.06, 10:45
        • pe1 [...] 28.04.06, 11:18
    • Gość: wredna jedza Od której będa łazić??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 10:45
      Bo po pracy wyieram sie na zakupy, a nie mam ochoty zarobić po gębie od
      nawiedzonych wariatów, zarówno z jednej jak i drugiej strony...
      Oraz stadionowych kiboli, którzy tę "imprezę" potraktuja jako okazję do zwykłej
      "zadymy"...

Swoją drogą, Weszpolacy mieli demonstrować przez kilka dni po 12 godzin...
      Wczoraj na Rynku ich nie widziałam :)))))
    • Gość: kacper [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 10:46
      • Gość: asas Pojednanie kibicow to wymysl mediow, oni tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 11:47
        przyszli razem uczcic pamiec Papieza, a nie sie jednac. Media dodaly swoje, byc
        moze po to, zeby moc napisac sensacyjne wiesci o tym, jak to pojednani kibole
        znow sie tluka. Przeciez bylo wiadomo ze miezdy hools pojednania nie bedzie...
        Wychyl czasem glowe za okna zamiast gapic sie w tv.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka