Gość: Stalinowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 08:27 To jest jego pewny kapitał ,gdyby Lepper zaczał demontować koalicje i doprowadził do wyborów Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
longwehicle Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! 01.05.06, 08:38 Mylisz się<Polacy sa zdysplinowani,pójdą za głosem Papieża I K.K.!!.Juz zasiano ziarno niepewności i mohery zaczynaja mądrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tiger Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 08:49 Episkopad jest podzielony w tej kwestii a Ppiez generalnie stoi na strazy gnozy teologicznej ,która wielokrotnie w historii paliła ludzi madrych na stosach.Dzisisaj wszajze nie pali ich fizycznie ,aczkolwiek spala społecznie podobnie jak ks.Jamkowskiego .Mysle,ze Wałesa duzo złego robi dla Polski szczujac na Radio Maryja .Ludzie to dobrze wiedza i Wałesa ma zapamietane swoje opluwanie Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! 01.05.06, 09:01 Gdyby nie Wałęsa,pucowałbyś buty komuchom!!!.Jak Polacy maja krótka pamięc!!. Najlepiej wydłubać oczy!!.Instynkt samozachowawczy to to czego Polakom obecnie brakuje!!jestescie inni od tych ,co dawali sobie radę z Niemcami w czasie wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ter. Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 08:39 ciekawa teza nawet nie zakładasz ze uczynił tak bo ma takie przekonania? Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! 01.05.06, 08:44 On już dał "tyły' za władzę ,tylko ze nie dostaje do ołtarza ,chyba że na drabinie!!.Z K.K. nikt nie wygrał,coś sie J.K. za dużo Biblii naczytał o "Kainie i Ablu"...to nie opowieści biblijne,to ........polityka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! 01.05.06, 08:54 Bronić TVN byłoby trudno raczej, komukolwiek zresztą.................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ter. Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 09:00 z Wałęsą to jest cos dziwnego, myślę że przyjdzie czas że i to sie wyjaśni, napewno nie był agentem,jego postepowanie nie wynika też z przywar ludzkich Wałęsa był niesamowicie brutalnie atakowany przez całe lata,zamachy,sztuczki z synem,cały arsenał stosowanych szykan nie zawsze miał charakter polski, w audycji chyba "co z tą Polską "/szukaj w archiwum netu/ wypowiadał sie jak człowiek zrównoważony, może już grożące mu niebezpieczeństwo minęło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tiger Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 09:10 Wałęsa stanał za Tuskiem w jednym szeregu poparcia z Kwasniewskim .To jest jednostka bez wykształcenia i bez szerokiego spektrum myslenia i wiedzy -zwykły prosty robol ,przekładajac na dzisiejszy slang po prostu moher.Papiez Jan Paweł II pod koniec swojego zycia odciał sie od Wałesy,co było widac gołym okiem . Słowa Papieza Polaka -dziekuje Panu Bogu za Radio Maryja -to były słowa odbudowy dla Polski i pociechy duchowej . Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! 01.05.06, 09:13 Ale nigdy nie powiedział :...dziękuje za Rydzyka!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yetti Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 09:16 Za Ks. Jankowskiego tez nie podziekował . Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! 01.05.06, 09:23 nie zdążył Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 na ołtarze i tak kaczorki się nie dostaną ! IP: *.comnet.krakow.pl 01.05.06, 09:28 On już dał "tyły' za władzę ,tylko ze nie dostaje do ołtarza ,chyba że na drabinie!!.Z K.K. nikt nie wygrał,coś sie J.K. za dużo Biblii naczytał o "Kainie i Ablu"...to nie opowieści biblijne,to ........polityka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ter. Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 09:42 powoływanie sie na autorytet Ojca Świętego zawsze jest ryzykowne i grozi nadinterpretacją, istotnie widać było gołym okiem zmianę stosunku do Wałęsy ale mogło to wynikać z wielu innych przyczyn niż niechęć do niego, to już były zupełnie inne czasy, Jan Paweł II był tak wielkim człowiekiem,tak bardzo wierzącym i kochającym ludzi i swoją Ojczyznę że czasami jest mi trudno GO zrozumieć bo nie mam takiej miłości, jego słowa wielokrotnie wypowiadane o miłości do Ojczyzny wyciskają łzy, słowa "codziennie modlę się za Radio Maryja, dziekuję Bogu że takie Radio istnieje" to słowa miłości, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stalinowiec Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 09:47 TVN24 "Atak mediów na Radio Maryja i ojca Tadeusza Rydzyka jest atakiem przeciwko naprawie Rzeczypospolitej" - uważa prezes PiS Jarosław Kaczyński. "Wolność mediów nie polega na tym, że jest jakaś grupa, która wyznacza, co wolno, a czego nie wolno powiedzieć i prowadzi kampanię zmierzającą do tego, żeby te ośrodki, które mówią co innego były likwidowane i żeby ci ludzie, którzy mówią co innego byli eliminowani z mediów. Mówię tutaj o sprawie Radia Maryja i sprawie ojca Rydzyka" - wyjaśniał na konferencji prasowej w Gdyni Jarosław Kaczyński. Kaczyński podkreślił, że ataki mediów na rozgłośnię z Torunia rozpoczęły się wówczas, gdy stała się ona częścią "frontu, który ma szansę Polskę zmienić". Szef PiS nie wymienił, o które media chodzi. REKLAMA Czytaj dalej "Ci sami, którzy nieustannie powołują się na zasadę wolności mediów, np. wtedy kiedy ludzi obrażają, w tym nieustannie obrażają głowę państwa, jednocześnie prowadzą zaciekłą kampanię przeciwko Radiu Maryja i ojcu Rydzykowi" - powiedział Kaczyński. "Chcą go wyeliminować, chcą w istocie wyeliminować Radio Maryja, no bo osoba ojca Rydzyka i Radio Maryja są ze sobą ściśle związane (...). Twierdzenie, że to jest medium, które nie ma prawa istnieć w demokratycznym kraju, może paść tylko z ust osób, które są po prostu wrogami wolności i co za tym idzie - wrogami demokracji, bo bez wolności demokracji być nie może" - kontynuował. Prezes PiS zaznaczył jednocześnie, że osobiście "może się z takim czy innym sądem wyrażanym w tym radiu nie zgadzać". Zaznaczył, że Radio Maryja było zawsze radiem zaangażowanym i "doprowadziło do aktywizacji politycznej bardzo poważnej części środowisk tradycjonalistycznych związanych z Kościołem". "To zaangażowanie zawsze było związane z jakimiś opcjami ściśle już politycznymi, związanymi z jakimiś partiami. Przypominamy: poparcie dla Lecha Wałęsy, poparcie dla AWS-u, poparcie dla Ligi Polskich Rodzin. Krytyka różnych partii, w tym nie ma co ukrywać także krytyka naszej partii, w pewnym okresie jej istnienia. I jakoś nikomu to nie przeszkadzało" - mówił Kaczyński. Dziennikarze pytali szefa PiS, czy jego wypowiedź ma związek z planowaną na 2 maja na Jasnej Górze Konferencją Biskupów Diecezjalnych oraz Zespołu Troski Duszpasterskiej o Radio Maryja przy Konferencji Episkopatu Polski kierowanego przez abp. Sławoja Leszka Głódzia, która ma zająć się Radiem Maryja. "Na pewno nie jestem kimś, kto ma zamiar podejmować akcje wewnątrz Kościoła instytucjonalnego. Ja jestem przedstawicielem katolików w tym sensie, że sam jestem katolikiem, a więc należę do Kościoła i mam prawo zabierać głos w sprawach, które są z Kościołem związane - odpowiedział Kaczyński. "Skorzystałem z tego prawa, ale biskupi podejmują decyzję na zasadach, które są określone i w naszym obyczaju i w naszym prawie, czyli rozdziału Kościoła od państwa" - dodał. Kaczyński wyraznie wskazał na wine Wałesy i jego zaangazowanie w niszczenie RM. Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! 01.05.06, 09:47 To co robił Rydzyk w latach 90-tych to były pierwsze sztuczki socjotechniczne których nauczono go w radiu RMI w Balderschwang.Nauczyciele ..zacni !!;o(((. To mroczna karta historii Polski i Koscioła,której nikt nie chce odwrócić!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 09:55 ty jesteś nieuleczalny, człowiek świadomy tego co mówi nigdy takich słów nie powie o radiu, nie kontaktujesz z rzeczywistością, Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! 01.05.06, 10:07 Radio Maryja było, jest i będzie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
janice_m Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! 01.05.06, 10:07 Mydlić oczy można pewnien czas, na ogół krótki potem nawet najgłupsi zaczną się burzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców!!!!!!!! 01.05.06, 10:22 Zły atakuje Radio Maryja! Zabić szatana, wyplenić zło! Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców!!! 01.05.06, 10:23 trzeba zacząć od Rydzyka!! Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców!!! 01.05.06, 10:28 Znowu zapomnieliście: www.wprost.pl/ar/?O=89212&C=71 Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców!!! 01.05.06, 10:37 Nie martw się Longi. Będą dwa Kościoły! Od przbytku głowa nie boli, a już na pewno nie Pana Boga! Ps. Fajne to o Nietschem. Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców!!! 01.05.06, 10:45 Zobaczcie jakie baty lecą na innych stronach: Siostry do gara!!!;o))))): www.donaldtusk.org/forum,czytaj,ind_20459,t_20458 Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców!!! 01.05.06, 10:54 Longi, ta cała Jeuropa to mi zwisa i powiewa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrrr Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 11:25 Ależ Wy macie dzieciaczki kompleksy. Jak w "zachodniej" gazecie napiszą, że macie krzywe nogi to tez płaczecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców!!! IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 01.05.06, 11:57 czy ktoś może polecić dobrego lekarza dla kiko? Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców!!! 01.05.06, 12:02 nana, co z tobą ? naczytałaś się nie tego co trzeba?! Jestem zdrowa jak Rydz, czego i tobie życzę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsa Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 10:11 Tygodnik Powszechny i Radio Maryja wymienił Kościół, z tym że Tygodnik Powszechny był juz wielokrotnie upominany i nie ma skutku, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tessa Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 10:18 Opowiadanie o problemach z rozgłośnią Benedyktowi XVI było aktem desperackim - niestety, mało skutecznym. Biskupi stawiają sprawę na ostrzu noża: Radio Maryja zagraża jedności polskiego Kościoła. Dlatego też powinien wkroczyć w to Watykan. Dobrą ku temu okazję stwarzała trwająca właśnie wizyta ad limina Apostolorum, w trakcie której hierarchowie relacjonują papieżowi co cieszy i trapi lokalny Kościół - informuje "Gazeta Wyborcza". Papież problemu nie przemilczał. W przemówieniu do biskupów skrytykował upolitycznienie mediów katolickich w Polsce, mówiąc, że powinny zachować "autonomię sfery politycznej" i skupić się raczej na "zbliżaniu wiernych do Chrystusa". Ale oprócz dość ogólnikowego napomnienia Watykan nie podejmie żadnych kroków. Najwyraźniej polscy biskupi nie umieją sobie poradzić. Wywlekanie tej sprawy w Stolicy Apostolskiej to nie był najlepszy pomysł. Problemy można by dawno rozwiązać w Polsce, gdyby biskupi mówili jednym głosem, twierdzi "Wyborcza". Tymczasem 14-lecie Radia wraz ze słuchaczami świętowało aż ośmiu członków Episkopatu. Mszę odprawił abp Edmund Piszcz, metropolita warmiński, w koncelebrze z siedmioma biskupami: łomżyńskim - Stanisławem Stefankiem, drohiczyńskim - Antonim Dydyczem, świdnickim - Ignacym Decem, kaliskim - Stanisławem Napierałą, Józefem Szamockim z Torunia, Edwardem Frankowskim z Sandomierza i Józefem Zawitkowskim z Łowicza (o którym o. Rydzyk lubi mawiać "nasz ukochany"). Hierarchowie wiedzą, jak wielką potęgą jest rozgłośnia o. Rydzyka, zwłaszcza teraz, gdy stała się ulubionym medium rządzącej partii. - Wiemy, jaka jest słuchalność Radia i jak reagują jego słuchacze. Dla nich najważniejszym autorytetem jest Ojciec Dyrektor - mówił w rozmowie z KAI abp Sławoj Leszek Głódź. Ta świadomość jest po części przyczyną, dla której działania Episkopatu w sprawie Radia nieznośnie się ciągną, przypominając błądzenie we mgle, ocenia "Wyborcza". Powstały przed trzema laty Zespół Duszpasterskiej Troski o Radio Maryja, na którego czele stoi abp Głódź miał wypracować umowę z Radiem. Nie zaakceptowali jej sami biskupi. Stwierdzono bowiem, że Konferencja Episkopatu - jako instytucja nadrzędna - nie jest partnerem dla rozgłośni, a umowę powinna podpisać np. Rada ds. mediów. Sprawa utknęła w martwym punkcie m.in. dlatego, że do jej sfinalizowania potrzebny jest statut Radia. Przedstawić musi go zakon redemptorystów - właściciel Radia Maryja - i bynajmniej się do tego nie kwapi. Dlaczego? Na podstawie umowy do Rady Programowej Radia Maryja weszłyby osoby wskazane przed Episkopat. W ten sposób biskupi mieliby zagwarantowany wpływ na linię programową toruńskiej rozgłośni. Co dalej? - pyta "Wyborcza". Temat Radia Maryja pojawia się na kolejnych zebraniach Episkopatu. Problem istnieje - stwierdzają biskupi. I na tym się kończy. Radio Maryja to zywy kosciół dla ludzi wierzacych ,do nich przemawia słowo a nie archaicznie konserwatywny sklerytyzowany Episkopat .Nadszedł czas reformacji w Polskim Kosciele i tego Episkopat sie obawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 10:15 jak nie umiesz kleić to może umiesz link dać, to równie proste a jestem ciekawy co miał do powiedzenia prof. Fijałkowski, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ter. Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 10:37 czu aby Papieżowi nie przedstawia sytuacji w Polsce tzw. abp.wszystkich ubeków ? ________________________________________________________ www.wirtualnapolonia.com/teksty.asp?TekstID=10332 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 10:41 dodałem do ulubionych, dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yetti Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 10:58 to tez dodaj jest prwdziwe www.radiomaryja.pl.eu.org/teksty/pyziak/licencjat07.html Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! 01.05.06, 11:03 neweurope2006.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! 01.05.06, 11:29 Zwykle jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi ( wiadomo :)) ) o Pieniądze!!!!!! I to Duże pewnie Pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 11:32 redakcja Rzepy wypowiada sie za wyborców, nowe obyczaje prasy ___________________________________________________________ glos.com.pl/strona/Hanba.html Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! 01.05.06, 11:53 Rzepa też pewnie wkrótce zamierza utonąć, przez solidarność z ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 12:00 zapewne masz rację na rynky liczy sie tylko "Nasz Dziennik" i "Dziennik" reszte czeka upadek, Odpowiedz Link Zgłoś
lusia81 do kiko 01.05.06, 12:22 Skąd w Tobie tyle jadu i nienawiści, musiał Cię ktoś bardzo skrzywdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: Kiko do Lusi! 01.05.06, 12:24 Ciebie chyba nikt jeszcze nie skrzywdził....Rozumiem, to przykre Lusiu, ale zawsze trzeba mieć nadzieję. Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
lusia81 Re: Kiko do Lusi! 01.05.06, 12:51 Piszę pracę doktorską, na temat ludzi Twojego pokroju. Muszę przyznać, że ten Wasz świat jest strasznie pokręcony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: do lusi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 12:26 gdybyś była nastawiona na słuchanie dobra i piękna nie spostrzegła byś jadu, Odpowiedz Link Zgłoś
j_accuse Re: do lusi 01.05.06, 12:46 Gość portalu: andy napisał(a): > gdybyś była nastawiona na słuchanie dobra i piękna > nie spostrzegła byś jadu, Przypomina mi się pewna historia zasłyszana- gdzieś na obecnej Białorusi: Otóż starsze kobiety,opowiadały że choć im chleba brakowało,gdy czasem puszczali z megafonów głos Stalina,miały wrażenie,że samo dobro i piękno z tych głośników płynie. Czy ślepcy będą zawsze ślepcami?! Odpowiedz Link Zgłoś
lusia81 Re: do lusi 01.05.06, 12:54 Cytuję: "Czy ślepcy będą zawsze ślepcami?!" Niestety przykre to, lecz prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: do lusi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 13:05 twój świat jest prosty micha,praca,łóżko,micha .......no i praca doktorska, a ja codziennie dziekuję Bogu za dzień przeżyty bez bólu,bez choroby,bo wiem ze każdy dzień może byc ostatni, cieszę się że jestes szcześliwa, i dziękuję ciagle za to,że nigdy nie poczułem sie lepszy od żadnego człowieka, Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: do lusi! Też! 01.05.06, 13:10 Lusiu, biedna pani psycholog, toż z definicji idą tam ludzie, co mają ziaziu na móniu. Biedactwo! Idż lepiej na spacer, zamiast siedzieć w tej nikomu niepotrzebnej pracy. Ludziom twego pokroju to może dobrze zrobić. Spacerek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie Re: do lusi IP: *.bredband.comhem.se 01.05.06, 13:14 Gość portalu: andy napisał(a): > twój świat jest prosty > micha,praca,łóżko,micha .......no i praca doktorska, > a ja codziennie dziekuję Bogu za dzień przeżyty bez bólu,bez choroby,bo > wiem ze każdy dzień może byc ostatni, cieszę się że jestes szcześliwa, > i dziękuję ciagle za to,że nigdy nie poczułem sie lepszy od żadnego człowieka, ziekujesz Bogu wiec uwazasz ze to dar od niego wiec...choroby, bol to tez jego sprawka? W jaki sposob on to rozdaje, losowanie jakie czy co? Jesli taki dobry i wspanialy i widzi wszystko, moze wszystko to dlaczego pozwolil zabic ta mloda dziewczyne? Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: do Lusi!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.05.06, 13:24 Wiesz co Lusiu, chyba stanę się w końcu zarozumiałą osobą mego pokroju, to już druga praca na mój temat na tym forum...No, a jak dodać do tego jeszcze real, to sama rozumiesz, często czasem udżwignąć to wszystko..... Odpowiedz Link Zgłoś
lusia81 Re: do kiko 01.05.06, 14:14 Zbieram materiały do pracy, więc im więcej postów kiko zalogowanej i kiko-gość pod różnymi nick’ami, tym lepiej. Robisz sztuczny tłok na forum. Nie masz odwagi pisać tylko pod swoim nick'em? Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: do kiko - a teraz odpowiedż dla Lusi!!!!!! 01.05.06, 14:50 Czepiamy się, psychologowi tak wypada? No ale skoro to ziaziu... Nie ma obowiązku mieć jednego nicka, a ja mam ich całe mnóstwo, niektórych nawet nie przeczuwasz. Dobieram je sobie w zależności od pogody, humoru i innych czynników wewnętrznych i zewnętrznych. Lubię to! Odwagi mam jak cholera, widzę, że mnie dobrze jeszcze nie przestudiowałaś :(( Co to znaczy sztuczny tłok? To ty wyznaczasz tu normy? Nic mi o tym nie wiadomo. Piszę na własną odpowiedzialność, więc daruj sobie.A ty na ten przykład objawiłas mi się dopiero wczoraj. Przedtem cię nie było, czy miałaś innego nicka, figlarko? Oj, lubisz ty się czepiać, lubisz. Ale ja to rozumiem - kompleksy, frustracja, stresy...Uważaj na siebie, bo z tego, nie daj Boże, mogą się zrobić jakieś żołądkowe ziazia na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
j_accuse Re: do lusi 01.05.06, 13:25 Gość portalu: andy napisał(a): > twój świat jest prosty > micha,praca,łóżko,micha .......no i praca doktorska, > a ja codziennie dziekuję Bogu za dzień przeżyty bez bólu,bez choroby,bo > wiem ze każdy dzień może byc ostatni, cieszę się że jestes szcześliwa, > i dziękuję ciagle za to,że nigdy nie poczułem sie lepszy od żadnego człowieka, Pozwolę sobie wtrącić się do tej budującej konwersacji. Jak to jest nie poczułeś się lepszy od drugiego człowieka,a mówisz,że ci co słuchają RM to słuchają źródła prawdy,że są bliżej Boga!?a ci co tego nie czynią to są gorsi,co za obłuda przec ciebie przemawia człowieku! Chyba że już RM ogłosiliście bożkiem i guru,wtedy jestem w stanie zrozumieć ten oksymoron,bowiem jestem tolerancyjny do innowierców,nie przeszkadza mi to,pod warunkiem,że mojej religii nie ruszacie w tym momencie. Albowiem napisane jest:"Pan Bóg jest wszędzie",ci to twierdzą ,że jest tylko w RM,tworzą schizmę. Odpowiedz Link Zgłoś
lusia81 Re: do lusi 01.05.06, 14:46 To ja jeszcze pozwolę sobie dodać coś do postu j_accuse. Poglądy kiko-andy'podobnych to efekt prania mózgu w radiu Maria, w którym sztukę manipulowania ludzką świadomością mają opanowaną do perfekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: do lusi nieustająco, bo wciąż szura... 01.05.06, 14:55 tobie nieżle piorą mózg twoi nauczyciele, którzy albo byli u czubków, albo właśnie są, albo wsystko jeszcze przed nimi - ha ha ha - miłe środowisko... Odpowiedz Link Zgłoś
lusia81 kiko-andy 01.05.06, 14:20 Cytat:"dziękuję ciagle za to,że nigdy nie poczułem sie lepszy od żadnego człowieka", ale Ty ciągle usiłujesz udowodnić, że jesteś lepsza od innych, za wszelką cenę starasz się dowartościować, nie warto, jaka jesteś to widać po Twoich postach. Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: kiko-andy 01.05.06, 14:35 Lusieńko, po twoich postach zaś widać jaka ty jesteś, no i to nie ja napisałam, pomyliły ci się posty, pani psycholog. No i to nie ja chwalę się anonimowym osobom, że piszę pracę doktorską, żeby imponować maluczkim. Ty naprawdę masz kuku na móniu, wszystko ci się zatem kićka. Nadal radzę spacerek, przestało padać. Odpowiedz Link Zgłoś
lusia81 Re: kiko-andy 01.05.06, 14:38 Dziękuję bardzo, że tak troszczysz się o moje zdrowie, ale niestety wyprzedziłam Twoją propozycję, bo przed godzinką wróciłam ze spacerku na kopiec. Odpowiedz Link Zgłoś
lusia81 Re: kiko-andy 01.05.06, 14:40 No popatrzy, a Ty tylko potrafisz obrażać. Odpowiedz Link Zgłoś
j_accuse Re: kiko-andy 01.05.06, 14:49 Kiko,zamiast się cieszyć że możesz nauce się przysłużyć,to ludzi wyzywasz:-(( Wszak nie od dziś wiadomo,że człowiek zwierzęciem politycznym jest. Taka malutka, to ty chyba nie jesteś,podobno znasz się trochę na literaturze,a że ma masz jakieś tam kompleksy,cóż,nie trzeba słuchać RM. Dobra, znikam,bo mi jeszcze magistra podważą. Odpowiedz Link Zgłoś
kikoo1 Re: j_accuse! 01.05.06, 15:01 Bardzo proszę, bądż przynajmniej obiektywny. Wyzywam tylko wtedy, kiedy zostanę zwyzywana, a z Liusieńką już tak się przekomarzamy od wczoraj, bo pogoda, jak widzisz, nie za bardzo.... Z tymi kompleksami to już tak jest, że każdy jakieś tam ma. Pozdrawiam Cię mimo wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
longwehicle Re: j_accuse! 01.05.06, 16:12 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3317399.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy, Re: kiko-andy, hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 17:03 przestańcie czytac Wyborczą i oglądać TVN a po jakimś wszystko wróci do normy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybko Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 13:15 Znajomy xionc powiedział mi,że RM przynosi czarnym górę szmalu.Pokażcie mi klechę,który zrezygnował by z pieniędzy.To jest problem RM. Odpowiedz Link Zgłoś
lumpik1 Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! 01.05.06, 13:20 A panowie posłowie z PO-ostatnio coś o nich zbyt głosno.Bynajmniej nie o słuchanie tego radia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 13:40 widzę że cywilizacja radzi sobie bez ciebie jakos, j. Odpowiedz Link Zgłoś
j_accuse Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! 01.05.06, 13:56 Gość portalu: bob napisał(a): > widzę że cywilizacja radzi sobie bez ciebie jakos, j. Beze mnie jakoś sobie poradzicie,jak nie będę już pisał na tym forum. Ale powiedz mi,co wy zrobicie- jak wam Rydzyka do Burkina Faso ześlą? Eksodus beretów do Afryki??A tam,w tamtej części kontynentu tylko busz i busz... No i beret w upale ,jakoś nosić trudno.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gtx Re: Kaczyski broniąc RM,zyskał 8 mln wyborców! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 18:09 Przez dwa dni Toruń stał się miejscem spotkania Polaków zamieszkujących najodleglejsze zakątki świata - Amerykę Północną i Południową, Australię oraz Europę. Hasłem X Forum Polonijnego były słowa "Ojczyzna w łączności z Polonią świata". W obradach uczestniczyli między innymi przedstawiciel prezydenta RP były premier Jan Olszewski, prezes Prawa i Sprawiedliwości Jarosław Kaczyński, wicemarszałek Sejmu Andrzej Lepper. Rząd reprezentowali minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro, wiceminister rolnictwa Jan Krzysztof Ardanowski oraz wiceminister transportu Zbigniew Wysocki. Przybyli także wojewoda kujawsko-pomorski Józef Ramlau, prezydent Torunia Michał Zaleski, przewodniczący Rady Miasta Torunia Józef Jaworski oraz parlamentarzyści parlamentu RP i Europejskiego. Po raz pierwszy Forum Polonijne odbyło się w nowych gmachach Centrum Polonia In Tertio Millenio. Otwarcia spotkania dokonali kapitan żeglugi wielkiej Zbigniew Sulatycki, honorowy prezes Polskiego Stowarzyszenia Morskiego-Gospodarczego, oraz ojciec Tadeusz Rydzyk, rektor Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej. Głównym punktem spotkania Polonii świata było poświęcenie Centrum. - Uczestniczymy w uroczystym otwarciu i poświęceniu Polonia In Tertio Millenio. Należy się wielkie uznanie Ojcu Dyrektorowi Tadeuszowi Rydzykowi za realizację bardzo śmiałego pomysłu - mówił ks. bp Andrzej Suski. - Kiedy jakieś trzy lata temu opowiedziałem księdzu biskupowi o pomyśle i spytałem, co on o tym sądzi, powiedział: budować, tylko szybko, bo później nie będzie się chciało - wspominał ojciec Tadeusz Rydzyk. - Dzieło to jest tym bardziej cenne, że stanowi dar społeczeństwa. Na ten dar składają się modlitwy i ofiary wielu ludzi - dodał ksiądz biskup. Do kampusu uczelni oprócz akademika będą należeć m.in. sale wykładowe i biurowe, biblioteka, duża aula, sala gimnastyczna, stołówka, restauracja, siłownia. Kolejnym etapem - jak mówi dyrektor Radia Maryja ojciec Tadeusz Rydzyk - ma być dom dla osób starszych "Przystanek do nieba". W skład Centrum Polonia in Tertio Millenio w dalszej przyszłości ma wchodzić także m.in. Muzeum Osiągnięć Narodu Polskiego. Tradycją Forum Polonijnego stało się odsłonięcie kolejnego popiersia wielkiego Polaka. Tym razem na dziedzińcu przed gmachem Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej stanął postument Ignacego Jana Paderewskiego. Sylwetkę tego wielkiego męża stanu przedstawił dr Jan Konopka ze Szwajcarii w referacie "Ignacy Jan Paderewski - trybun Narodu Polskiego". W swoich wystąpieniach Polonia rozsiana po świecie i Polacy zza wschodniej granicy dzielili się problemami, z jakimi borykają się w krajach zamieszkania, ale także swymi radościami. - Spotkanie w Toruniu jest dla mnie spotkaniem przyjaciół o zbliżonych poglądach oraz szanujących te same wartości - mówił Jerzy Darski, prezes Polskiego Komitetu Obywatelskiego w Chicago. Większość prelegentów podnosiła ten sam zasadniczy problem - polskich placówek dyplomatycznych, które pozostają obsadzone ludźmi starego systemu. - Ambasady i konsulaty działają nie najlepiej, realizując agenturalne zadania, straciły pokładane w nich nadzieje - mówił Jerzy Darski. - Dopóki nie zmienimy ludzi ze starego portfela, nie będzie dobrze - dodał redaktor Zbigniew Tyszko z Norwegii. - Jeśli mamy oddychać dwoma płucami, musimy zmienić tę sytuację - dodał Aleksander Oczak, członek zarządu organizacji "Nasza Polonia" w Australii. Zwrócił on również uwagę na problem malejącej liczby wyborców poza granicami Polski, co dzieje się na skutek zaostrzonych przepisów odbierających Polonii bierne prawo wyborcze. - Liczba wyborców systematycznie maleje. Pamiętam, jak w Australii głosowało 4 tysiące osób, tymczasem podczas ostatnich wyborów swój głos oddało zaledwie 700 Polaków - dodał Aleksander Oczak. Uczestnicy X Forum Polonijnego wyrazili swoje oburzenie napaściami na Radio Maryja i jego dyrektora ojca Tadeusza Rydzyka. Radio Maryja, Telewizja Trwam, "Nasz Dziennik" i Wyższa Szkoła Kultury Społecznej i Medialnej to filary dla wolnej Polski - mówili uczestnicy spotkania Polonii świata. - Moja tu obecność jest wyrazem solidarności i wsparcia dla Ojca Dyrektora Tadeusza Rydzyka w związku z napaściami medialnymi - zaznaczył minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro. W niedzielne popołudnie uczestnicy Forum spotkali się z byłym premierem, a obecnie doradcą prezydenta RP Janem Olszewskim, oraz prezesem Prawa i Sprawiedliwości Jarosławem Kaczyńskim. Polacy reprezentujący organizacje polonijne na całym świecie wyrazili nadzieję na poprawę warunków współpracy między nimi a rządzącymi. - Wreszcie głosowałem na partię, która wygrała wybory, i na zwycięskiego prezydenta. Ale po kilku miesiącach widzę, że najpierw musimy ratować rząd - powiedział dr Przemysław Zagierski z Uniwersytetu w Oslo. Prezes Jarosław Kaczyński stwierdził, że ostatnie 17 lat zostało zmarnowane, jeśli chodzi o polskie stosunki międzynarodowe, a sprawy polonijne również zostały bardzo zaniedbane. Podobne zdanie wyraził Jan Olszewski. Ostatnie 17 lat określił jako wielkie rozczarowanie. - Jeśli ktoś powiedziałby mi wtedy, że po 17 latach tysiące młodych ludzi będzie zmuszonych do wyjazdu, nie z powodów politycznych, nie z powodu prześladowań, lecz z tego samego powodu, który zmusił do wyjazdu waszych przodków - z powodu poszukiwania chleba, nie uwierzyłbym - powiedział Olszewski uczestnikom Forum. - To jest sytuacja dramatyczna - dodał. - To spotkanie napawa nadzieją - zauważył prezes Kaczyński. - Jeśli zadam pytanie, czy warto być Polakiem i spojrzę na Europę, na świat, to odpowiedź nie jest taka oczywista. Ale Państwo, którzy przyjechaliście na to Forum, odpowiadacie jednoznacznie. Za to dziękuję - dodał prezes Prawa i Sprawiedliwości. Katarzyna Cegielska, Toruń Odpowiedz Link Zgłoś