dagps 09.07.07, 17:12 ale ty to juz chyba gruba co???)))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dagps Re: kociak! 09.07.07, 18:40 eeee, chyba jeszcze nie... albo mi sie cos pokickalo. ? wydaje mi sie ze widzialam gdzies suwaczek z 7 m-cem? Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: kociak! 09.07.07, 19:45 no juz myslalam ze naprawde moj pms nie pozwala mi myslec Odpowiedz Link Zgłoś
karmma Re: kociak! 10.07.07, 10:48 Witajcie! Kociaczek jest tak w stosunku do mnie o 2 tygodnie do przodu - skoro ja 25 tydzien, to ona jakis 27-28 - do porodu jeszcze kawal czasu. W ogole ciaza jakos strasznie dlugo trwa, za dlugo Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: kociak! 10.07.07, 10:59 Ale mi przyjemnie Termin mam na 30 wrzesnia. Z tą grubością to jest tak, że mam wrażenie, że coś za mało miejsca mam w brzuszku i jest mi strasznie ciężko oddychać. W sumie co chwilę musze odpoczywać. Z tego, co mówią znajomi to nie przytyłam specjalnie, wszystko idzie w brzuszek. A brzuszek ... jak sobie golę grażynkę to tak naprawde nie wiem, co ja tam narobiłam i jaka mam fryzurkęBiedny ginekolog A przed porodem napewno się z Wami pożegnam, bo pewnie go nie przeżyję Trafiłam na szpitala, w którym nawet znieczulenia nie mogę sobie kupić. Pokój do porodu już wybrałam i od tego momentu nie moge spać normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: kociak! 10.07.07, 11:04 trzymaj sie Kociak dzielnie!!!)) syn czy córa? Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: kociak! 10.07.07, 11:07 dbam bardzo szczzególnie pod względem systematycznego dostarczania organizmowi wszystkiego, co słodkie Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia555 Re: kociak! 10.07.07, 11:09 ))) to na odwrót tzw. ciotkowym przepowiedniom że słodkie to na córkę, a kwaśne na syna)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sun32 Re: kociak! 10.07.07, 11:11 Z grażynki to się uśmiałam I nie żegnaj się z nami tylko potem szybko wracaj bo my nadziei i wsparcia potrzebujemy Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: kociak! 10.07.07, 11:14 Własnie zbliża się wizyta u gina więc znowu trzeba zadbać o fryzurkę Chyba prościej byłoby zapleść warkoczyki Odpowiedz Link Zgłoś
tymonka30 Re: kociak! 10.07.07, 13:36 Z tą grażynką dobre. Kociak Ty to masz problemy ) Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: kociak! 10.07.07, 15:01 kociak*** ty jak zwykle z najczarniejsza wersja))) a kto dziecko wychowa? kobieto!? i kto wroci tutaj nas ucalowac? Odpowiedz Link Zgłoś
dooh2 Re: kociak! 13.07.07, 10:43 O rety!! Ale ten czas leci! Przeżyjesz ten poród daje słowo! Ja co prawda miałam cc, ale myślę że poród nie jest żadną tragedią. Teraz moja mała 2 miesięczna córcia śpi z rodziawionym dziobem na moim lewym przedramieniu, a mnie trzeszczy kręgosłup... Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: kociak! 13.07.07, 11:02 Hm... tak szybko leci czas Ja juz jestem po sniadaniu i obiedzie i tak sobie patrzę w to lustro i czasami nadal nie wierze, że się w niego nie mieszczę Odpowiedz Link Zgłoś
ola.x1 Re: kociak! 14.07.07, 22:51 A co to za szpital, gdzie nie dają znieczulenia? W Libii, czy w Boliwii? WYdaje mi się, że medycyna osiagnęła już pewien poziom rozwoju i nie robią łaski, że znieczulą. Odpowiedz Link Zgłoś
kociaczek22 Re: kociak! 15.07.07, 14:40 I tu Cię zaskoczę. Nie dają na Solcu, na Żelaznej i na Karowej, bo jest strajk. Mało tego kierują rodzace do szpitali poza Warszawą A ja rodze w Wołominie i to ponąć jest wynikiem cięć jakie wprowadził nas minister zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
ola.x1 Re: kociak! 15.07.07, 22:27 Wiesz, to jakaś paranoja. A czy jak robią cesarskie, to też bez znieczulenia Myslę, że można zapłacić i dogadać się z anestezjologiem. Ja absolutnie nie wyraziłabym zgody an poród bez znieczulenia i zgłosiłabym tłumaczenie strajkiem do rzecznika praw pacjenta. Co innego nie przyjąć pacjenta z grypą, a co innego odmówić znieczulenia. Na całym cywilizowanym świecie znieczulenie, szczególnie w pierwszym porodzie jest standartem. A ty mi mówisz, że ktoś chce ci nacinać krocze "na żywca" mówiąc że jest strajk? Doradzę Ci, że w momencie jak będziesz przyjmowana do szpitala w miejscu gdzie podpisujesz zdodę na hospitalizację dopisz: "wyrażam zgodę i domagam się umożliwienia mi skorzystania ze znieczulenia, w tym również w formie dodatkowej odpłatności". Zdziwisz się reakcją. Szpital ma prawo wykonywać zabiegi tylko w takiej formie, na jaką pacjent wyraził zgodę. (Tzn, że na pryzkład gdybyś napisała, że nie wyrażasz zgody na naciecie krocza, to mimo, że z medycznego punktu widzenia nie byłoby to dla ciebie korzystne, to nie mogliby tego zrobić) Odpowiedz Link Zgłoś