Dodaj do ulubionych

Wczoraj słuchałem RM ( z ciekawości)

02.05.06, 11:27
Nastawiłem sobie radio na częstotliwości RM,gdzieś ok. 01:00 prowadzona była
ożywiona dyskusja(O SPIEGLU) z radiosłuchaczami, do której włączył się Rydzyk
(prawdopodobnie ma podłączoną tzw.gorącą linię ze studiem).
Myślałem,że już nic mnie nie zaskoczy,ale niestety,pomyliłem się.
TO SĄ FANATYCY! Twierdzą,że każdy atak na RM,trzeba traktować, jak atak na
cały KK w Polsce,bo RM jest tym Kościołem -SZOK-.
Najśmiejszniejszy był jakiś radiosłuchacz telefonujący z Monachium ,rzekomo
powołujący się na ogromne wpływy w prasie niemieckiej,twierdził że SPIEGEL, czy
inne pisma (nawet te katolickie)które opisują Rydzyka "wyskoki" robią to
nieświadomie(no- bo jak tam taki Niemiec ma znać "prawdziwą Polskę").
Najciekawszy był wczoraj sam sposób przekazywania informacji o artykule
SPIEGLA,otóż doskonale zagrano wczoraj na patriotyźmie radiosłuchaczy,między
telefonami od słuchaczy i komentarzami ks. prowadzącego tą ożywioną
dyskusję,rekomendowano zakup książek o tematyce tragedii II wojny
światowej(celowe granie na emocjach)by za moment usłyszeć kojący głosik o.
dyrektora,sam prowadzący program nakręcał atmosferę rzekomego spisku,w co
drugim zdaniu padało sformułowanie :złe media
liberalne,liberałowie,wyborcza.Konkluzja tych wywodów była mniej więcej
taka,wszystkie problemy RM to wina braku w Polsce eli intelektualnych -
kolejny SZOK .

Obserwuj wątek
    • Gość: Franio Re: Wczoraj słuchałem RM ( z ciekawości) IP: *.net.autocom.pl 02.05.06, 11:36
      Łatwo się szokujesz, biedaku. Prawda to prawda.
      • Gość: edek Re: Wczoraj słuchałem RM ( z ciekawości) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 11:41
        początek dobry
        posłuchaj radia z rok, wtedy porozmawiamy
        ja początek tez miałem bardzo podejrzliwy, podobny do ciebie,
        • j_accuse Przecież napisałem z ciekawości! 02.05.06, 11:47
          Nigdy więcej,grozi to spustoszeniem w psychice.
          • longwehicle Re: Przecież napisałem z ciekawości! 02.05.06, 11:49
            To ma taki skutek jak napalm,goła ziemia,a w tym wypadku pusty jak gitara
            akustyczny łeb!!!;o)))
        • Gość: ermik Re: Wczoraj słuchałem RM ( z ciekawości) IP: *.gw.ip.pl 02.05.06, 12:14
          Rozumiem że teraz juz jesteś wciągnięty w tą sektę...
          • Gość: rem czy o sektę Tyg. Powszechnego,Gazety Wyborcze,TVN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 12:26
            bo ta sekta już jest out, wreszcie,
          • j_accuse Re: Wczoraj słuchałem RM ( z ciekawości) 02.05.06, 12:26
            Słuchałem kilka razy tej "trzepaczki móżgów" -po tych kilku razach, ma się już
            dość,ryzkować dalej nie warto,bo rzeczywiście psychika może paść.
            Ciągle ten sam jazgot- od antysemityzmu, aż po wyimaginowaną w ich mniemaniu
            "misję obrony Polski".
            I nawet na oddziałach psychiatrii, można znaleźć mniej takich z misją dziejową:
            Napoleonów,Lincolnów,królów Polski itd.
            • Gość: Hela Pisze się IP: *.pnet.com.pl 02.05.06, 19:02
              "rydzykować". Zważaj na ortografię
              • j_accuse Re: Pisze się 02.05.06, 20:59
                Gość portalu: Hela napisał(a):

> "rydzykować". Zważaj na ortografię

Ależ Helu,to zwykła literówa,ale też pasuje-"leży jak ulał".
                I tylko muszę popracować nad tymi: ,,,,
    • longwehicle Re: Wczoraj słuchałem RM ( z ciekawości) 02.05.06, 11:41
      www.ojciec-dyrektor.de/258.htm
      To jeszcze to Poczytaj!!
      • longwehicle Re: Wczoraj słuchałem RM ( z ciekawości) 02.05.06, 11:43

początek dobry
        posłuchaj radia z rok, wtedy porozmawiamy
        ja początek tez miałem bardzo podejrzliwy, podobny do ciebie,
        >
        >
        Przypomina mi to fraszkę O Franiu!!
        Jak początek był radosny to koniec żałosny....itd.!!!;o))
        • j_accuse Re: Wczoraj słuchałem RM ( z ciekawości) 02.05.06, 11:51
          Już wiadomo skąd się bierze ta bezwiewna masa,przecież to jest doskonale ułożony
          schemat prowadzenia programu typu Rozmowy niedokończone.,tak przekazywać,by
          manipulowąć.
          • Gość: der. Re: Wczoraj słuchałem RM ( z ciekawości) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 11:54
            włącz teraz na necie: radiomaryja w googlu na przykład,
          • longwehicle Re: Wczoraj słuchałem RM ( z ciekawości) 02.05.06, 11:57
            Pisałem Ci już o kursie socjotechnicznym w Instytucie Schillera !!.
            Lepper,Prawdziwek... pojętni słuchacze!!!
    • Gość: km Re: Wczoraj słuchałem RM ( z ciekawości) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 12:54
      Do mediów prowadzonych przez oo. Redemptorystów, jak do każdego działania
      ludzkiego, można, oczywiście, mieć wiele zastrzeżeń. Jednak stanowią one na
      pewno potężne dzieło modlitewne, a w sprawach tego świata, bardziej lub mniej
      zręcznie starają się przeciwstawiać tym siłom, które niszczyły i niszczą naszą
      Wiarę w Europie. W tym samym czasie duchowni i hierarchowie współpracujący
      z "Gazetą Wyborczą", w naszym przekonaniu, ewidentnie wspierają właśnie te
      wrogie siły przez sianie wątpliwości, a często wprost głoszenie tez sprzecznych
      z doktryną katolicką.
      • j_accuse Re: Wczoraj słuchałem RM ( z ciekawości) 02.05.06, 13:04
        Gość portalu: km napisał(a):

> Do mediów prowadzonych przez oo. Redemptorystów, jak do każdego działania
        > ludzkiego, można, oczywiście, mieć wiele zastrzeżeń. Jednak stanowią one na
        > pewno potężne dzieło modlitewne, a w sprawach tego świata, bardziej lub mniej
        > zręcznie starają się przeciwstawiać tym siłom, które niszczyły i niszczą naszą
        > Wiarę w Europie. W tym samym czasie duchowni i hierarchowie współpracujący
        > z "Gazetą Wyborczą", w naszym przekonaniu, ewidentnie wspierają właśnie te
        > wrogie siły przez sianie wątpliwości, a często wprost głoszenie tez sprzecznych
        >
        > z doktryną katolicką.

Dobrze napisane -w waszym przekonaniu i tylko waszym.
        Liczy się głos Stolicy Apostolskiej,a ten zabrzmiał ostatnio donośnie (-no ale
        "Niemcy mają przetrącony kręgosłup moralny"jak to określacie).
        "Wrogie siły"-co za styl,jak za Gomułki w 68 .

• Gość: ito Re: Wczoraj słuchałem RM ( z ciekawości) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 13:42
      Atak na Radio Maryja to atak przeciwko wolności
      Artykuł dodany: 2006-05-02 11:00:01
      Nasz Dziennik (2006-05-02)

Wypowiedź Jarosława Kaczyńskiego na konferencji prasowej w Gdyni, niedziela, 30
      kwietnia 2006 r.

(...) Jest także inna kwestia; inna sprawa, o której słów kilka chciałem
      powiedzieć. To jest sprawa bardzo ważna, też związana z mediami. Otóż to jest
      sprawa wolności mediów w Polsce.
      Ta wolność mediów jest dzisiaj bardzo wyraźnie zagrożona. Bo wolność mediów nie
      polega na tym, że jest jakaś grupa, która wyznacza, co wolno, a czego nie wolno
      powiedzieć, i prowadzi kampanię zmierzającą do tego, żeby te ośrodki, które
      mówią co innego, były likwidowane i żeby ci ludzie, którzy mówią co innego,
      byli eliminowani z mediów. Mówię tutaj o sprawie Radia Maryja i sprawie ojca
      Rydzyka.
      Dzieją się tutaj rzeczy zadziwiające. Ci sami, którzy nieustannie powołują się
      na zasadę wolności mediów, np. wtedy, kiedy ludzi obrażają, w tym nieustannie
      obrażają głowę państwa, jednocześnie prowadzą zaciekłą kampanię przeciwko Radiu
      Maryja, przeciwko ojcu Rydzykowi. Chcą go wyeliminować, chcą w istocie
      wyeliminować Radio Maryja, bo osoba ojca Rydzyka i Radio Maryja są ze sobą
      ściśle związane. Można się z tymi czy innymi tezami, które poprzez Radio Maryja
      są przekazywane, zgadzać albo nie zgadzać. Ale twierdzenie, że to jest medium,
      które nie ma prawa istnieć w demokratycznym kraju, może paść tylko z ust osób,
      które są po prostu wrogami wolności i co za tym idzie - wrogami demokracji, bo
      bez wolności demokracji być nie może. Chciałbym, żeby ta sprawa była jasna i
      żeby było jasne nasze stanowisko w tej sprawie.
      My w ogóle jesteśmy tutaj wieloma sprawami niesłychanie wręcz zdziwieni. Radio
      Maryja było zawsze radiem zaangażowanym. Doprowadziło do aktywizacji
      politycznej bardzo poważnej części środowisk tradycjonalistycznych, środowisk
      szczególnie ściśle związanych z Kościołem. Można powiedzieć, że zbudowało tutaj
      coś co przynajmniej od okresu przedwojennego przed 1939 rokiem w Polsce na
      szerszą skalę nie funkcjonowało. To oczywiście może się komuś podobać, może się
      nie podobać, ale jest to element demokracji, element pewnej oczywistości w
      państwie demokratycznym. To zaangażowanie zawsze oczywiście było związane z
      jakimiś opcjami ściśle już politycznymi, związanymi z jakimiś partiami.
      Przypominamy: poparcie dla Lecha Wałęsy, poparcie dla AWS-u, poparcie dla Ligi
      Polskich Rodzin, krytyka różnych partii, w tym, nie ma co ukrywać, również
      krytyka naszej partii w pewnym okresie jej istnienia. I jakoś nikomu to nie
      przeszkadzało. Jakoś nikt z tego powodu nie wyciągał wniosków, by dokonywać
      jakichś aktów likwidatorskich, czy to w sensie instytucjonalnym, czy
      personalnym. A kiedy na falach Radia Maryja i w Telewizji Trwam zaczęli
      pojawiać się politycy umiarkowanej prawicy - bo PiS jest partią umiarkowanej
      prawicy - pojawił się problem. Problem zaczął się w momencie, kiedy Radio
      Maryja stało się częścią frontu, który ma szansę Polskę zmienić, zmienić w
      interesie ogromnej większości obywateli, w interesie perspektyw rozwojowych
      Polski, bo w obecnym kształcie Polska rozwijać się w odpowiednim tempie nie
      może, ale jednocześnie zmienić przeciwko interesowi czegoś, co we
      wczorajszej "Rzeczpospolitej" pan Karłowicz bardzo celnie określił jako
      swoista "arystokracja III Rzeczypospolitej". Otóż tak, my jesteśmy
      przeciwko "arystokracji III Rzeczypospolitej" i uważam ją za grupę skrajnie
      szkodliwą. Jeżeli Radio Maryja też jest przeciwko niej, to bardzo, bardzo
      dobrze. I powtarzam: ten atak jest atakiem przeciwko wolności i przeciwko
      naprawie Rzeczypospolitej. Chcę to bardzo mocno podkreślić, niezależnie od
      tego, że wszyscy o tym wiedzą. Możemy się, czy ja osobiście mogę się z takim
      czy innym sądem wyrażanym w tym radiu nie zgadzać, tak jak nie zgadzam się z
      sądami wyrażanymi także w innych mediach. Ale to jest jedna sprawa, a to jest
      druga sprawa. I warto, żebyście Państwo to wiedzieli i przekazali tę wiedzę
      także opinii publicznej. Dziękuję bardzo.

Pytania od dziennikarzy
      (...)
      Kto chce zamknięcia Radia Maryja? Czy to oświadczenie w sprawie radia ma
      związek z zaplanowanymi na wtorek obradami biskupów?
      - Na pewno nie jestem kimś, kto ma zamiar podejmować akcje wewnątrz Kościoła
      instytucjonalnego. Jestem przedstawicielem katolików w tym sensie, że sam
      jestem katolikiem, a więc należę do Kościoła i mam prawo zabierać głos w
      sprawach, które są z Kościołem związane. W tym sensie skorzystałem z tego
      prawa, ale biskupi podejmują decyzje na zasadach, które są określone i w naszym
      obyczaju, i w naszym prawie, czyli rozdziału Kościoła i państwa. Ja tylko
      stwierdzam - bardzo mocno to chcę podkreślać - że Radio Maryja po pierwsze
      funkcjonuje w ramach świętej zasady wolności słowa i kto chce je likwidować czy
      jakoś ograniczać czy eliminować ludzi, w tym wypadku eliminować ojca Rydzyka, w
      tę zasadę godzi. Po drugie, jest dzisiaj ważną częścią frontu, który walczy o
      bardzo potrzebną, niezbędną zmianę wewnętrzną w Rzeczypospolitej. No i wreszcie
      dziwi to, że kiedy zaangażowania [radia - dop. red.] były inne, to wtedy takich
      pretensji nie było, chociaż zdarzało się, że występowali tam politycy
      nieporównanie bardziej radykalni niż np. ja. I dlatego też to wszystko budzi
      wielkie zdziwienie. Jeżeli ludzie podejmujący decyzję wezmą mój głos pod uwagę,
      to będę bardzo rad.

Zrozumiałam, że Pan uważa, że odejście ojca Rydzyka z Radia Maryja jest
      równoznaczne z likwidacją Radia Maryja?
      - Proszę sobie wyobrazić, że ja bym prowadził kampanię w celu
      zlikwidowania "Gazety Wyborczej", ale mówiłbym: "No nie, ja przeciw gazecie nic
      nie mam, ale Adam Michnik - do widzenia". I to nawet nie teraz, bo wiadomo,
      sytuacja Adama Michnika jest niejasna, ale dajmy na to 10 lat temu. Mówiłbym,
      że wcale nie jestem przeciwko "Gazecie Wyborczej", tylko nie powinno tam być
      Adama Michnika. No przecież to są żarty! Ja spieram się z "Gazetą Wyborczą" i
      uważam jej działalność za szkodliwą, ale nigdy mi do głowy nie przyjdzie, żeby
      żądać, aby ta gazeta przestała istnieć. Albo żeby żądać, abym ja miał decydować
      o tym, kto tam jest redaktorem naczelnym czy w ogóle ktokolwiek poza samą
      redakcją czy innymi osobami, które z jakichś powodów mają tego rodzaju
      uprawnienia. To jest po prostu nie moja sprawa, wiem, że Radio Maryja i ojciec
      Rydzyk to jest w istocie to samo. Radio zostało stworzone przez ojca Rydzyka.
      Ja nie chcę tu wymieniać innych nazwisk, bo są też radia stworzone przez ludzi.
      Pan Woyciechowski - niestety już nie żyje od lat, ale to była osoba tak bardzo
      związana z Radiem Zet, że trudno było mówić, że jest się za Radiem Zet, ale
      przeciwko panu Woyciechowskiemu. To jest tego rodzaju sytuacja.

Ale "Gazeta Wyborcza" bez Adama Michnika daje sobie radę, Panie Prezesie...
      - Naczelnym redaktorem "Gazety Wyborczej" jest Adam Michnik i chociaż, jak
      pewnie wszyscy wiemy, może nie do końca wykonuje tę funkcję, to jednak jest
      zachowywany jako szef. I to wskazuje na to, jak bardzo ta gazeta jest związana
      z jego nazwiskiem.

• Gość: ter. ok,wątek mi mówi zawsze że miałem włączyć TV TRWAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 18:38
        by zobaczyć co tam idzie co by mnie interesowało
        programy innych telewizji są wszędzie
    • kikoo1 Wczoraj słuchałem RM ( z ciekawości)!!!! 02.05.06, 21:13
      Nie bedzie Spiegiel plul nam w twarz
      .
      • j_accuse Re: Wczoraj słuchałem RM ( z ciekawości)!!!! 02.05.06, 22:02
        kikoo1 napisała:

> Nie bedzie Spiegiel plul nam w twarz
        > .

Tu pluć szkoda,to lać trzeba-strumień krytyki.

• kikoo1 Re: Wczoraj słuchałem RM ( z ciekawości)!!!! 02.05.06, 22:06
          Jak Ty pojmujesz patriotyzm, j_accuse? A moze nie znasz tego slowa?
          • j_accuse Re: Wczoraj słuchałem RM ( z ciekawości)!!!! 02.05.06, 22:18
            kikoo1 napisała:

> Jak Ty pojmujesz patriotyzm, j_accuse? A moze nie znasz tego slowa?

Kiko okazuje się,źe różne jest pojęcie patriotyzmu,można coś robić dla Polski
            używając tczego gadania ,bo jak mówi poseł Kurski"Masa musi to łyknąć",dla
            innych to "praca u podstaw" dla społeczeństwa(może niekoniecznie w
            polityce?!)Zgadnij którą część patriotów reprezentuję?!
            Nie znam cię na tyle,bym się zwierzał na publicznym forum ,czym jest dla mnie
            patriotyzm.

• kikoo1 Re: Wczoraj słuchałem RM ( z ciekawości)!!!! 02.05.06, 22:24
              tak czy owak uspokoiłeś mnie trochę. Ale może jeszcze powiedz, po co
              przyłączasz się do sterowanej nagonki na te media. Bo chyba nie masz
              watpliwości, że to manipulacja, a szarzy ludzie to tylko pionki w tej grze?
              • j_accuse Re: Wczoraj słuchałem RM ( z ciekawości)!!!! 02.05.06, 22:30
                kikoo1 napisała:

> tak czy owak uspokoiłeś mnie trochę. Ale może jeszcze powiedz, po co
                > przyłączasz się do sterowanej nagonki na te media. Bo chyba nie masz
                > watpliwości, że to manipulacja, a szarzy ludzie to tylko pionki w tej grze?

I znowu Kiko używasz języka radiomaryjnego,jaki spisek?jaka nagonka? jaka
                manipulacja?
                Mistrzem manipulacji (niestety)jest Rydzyk i jego sitwa.
                • kikoo1 Re: Wczoraj słuchałem RM ( z ciekawości)!!!! 02.05.06, 22:35
                  Jesteś azliż taki naiwny, czy może nie czytasz GW i nie oglądasz TVN? A może
                  nie potrafisz wyciągać wniosków???
                  • j_accuse Re: Wczoraj słuchałem RM ( z ciekawości)!!!! 02.05.06, 22:48
                    kikoo1 napisała:

> Jesteś azliż taki naiwny, czy może nie czytasz GW i nie oglądasz TVN? A może
                    > nie potrafisz wyciągać wniosków???

Kiko- wedle pewnego oceniania mediów,okazuje się,że wszystkie działają
                    schematycznie wg.agenda setings(dobór pewnej dziennej porcji informacji).
                    Jest jednak różnica o ile np. TVN dobiera pewne treści pod kątem komercyjnym to
                    stosuje obok jeszcze rzetelną informację ,a Rydzyk żyje tylko z "komercji"
                    manipulowania i propagowania jadu skrajnie narodowego,bo mu się to opłaca.
                    • Gość: bob Re: Wczoraj słuchałem RM ( z ciekawości)!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 22:56
                      j.o tej porze to gdzie ty lekarza znajdziesz
                      a w tym stanie nie zasniesz, ty jestes w jakimś amoku,
                      • j_accuse Re: Wczoraj słuchałem RM ( z ciekawości)!!!! 02.05.06, 22:58
                        Gość portalu: bob napisał(a):

> j.o tej porze to gdzie ty lekarza znajdziesz
                        > a w tym stanie nie zasniesz, ty jestes w jakimś amoku,

Wiesz co.Pocałuj mnie w d..
                        • Gość: Odkrywca j_accuse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 04:48
                          j_accuse napisał:

> Wiesz co.Pocałuj mnie w d..

Od razu wiedziałem , że to gej z Platformy
                          • j_accuse Re: j_accuse 03.05.06, 23:16
                            Gość portalu: Odkrywca napisał(a):

> j_accuse napisał:
                            >
                            > > Wiesz co.Pocałuj mnie w d..
                            >
                            > Od razu wiedziałem , że to gej z Platformy

A ja myślałem,że tylko pewien prezes,który publicznie mówi o swojej religii a
                            nie mówi o swojej orientacji może być takim dup.m jak ty.
                            Jeżeli, bym był gejem przyznałbym się do tego,bowiem zawsze uważam,że jak się
                            mówi" a" to i trzeba powiedzieć" b."
                            Niektórych nie stać na publiczną odwagę,by o tym powiedzieć.
                            I co prawda kwestia religii i orientacji jest prawnie chroniona,to jak się mówi
                            "a"to mówi się również "b".

• Gość: xyz :) cytat z onetu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 22:08
          Prosto z RM: Co laczy Harrego Pottera i proszek Vizir + paste Blend'a'Med??

Jakis czas temu....lezac sobie o 12 w nocy...sluchajac radia...przelaczylem na
          uwielbiane przez wszystkich RM (o tej porze dzwonia najtwardsi hardcore'owcy).
          Trafilem na telefon pani z Warszawy i oto co sie moglem dowiedziec:

1) W bardzo wielu bibliotekach prowadzi sie cenzure, zatrudniajac ateistow,
          ktorzy selekcjonuja ksiazki. Jezeli trafia na ksiazke religijna,
          chrzescijanska...katolicka...to umieszczaja ja w grupie etnografia lub
          podobnej...tak zeby zaden czlowiek nie mogl jej latwo znalezc. Pewnie to
          prawda.

2) Telewizja w Polsce (ta panstowa jak i prywatna) chce zniszczyc ojczyzne!!!
          Otoz...kolejne czesci Harrego Pottera przedstawia sie jako glosne wydarzenie
          kulturalne - zeby to byla chociaz jakas platna reklama lub cos podobnego. Jak
          wiadomo, ksiazka ta jest pelna magii, czarow, ciemnych mocy...a w Biblii...w
          Ksiedze Rodzaju...(tu leca jakies numerki wersow...) napisane jest, ze (teraz
          dokladnie nie zacytuje) Bog sprowadzil zaglade na lud X, gdyz ten poslugiwal
          sie wlasnie zakleciami i wierzyl w magie. Tym samym w Polsce, telewizja
          promujac Harrego, przyczynia sie do
          rozpowszechniania wiary w magie i czary, a co za tym idzie dazy do zaglady
          narodu Polskiego!

(precz z Harrym, chcemy zyc!...)

(A jakie jest powiazanie z Vizirem i pasta do zabkow?) Otoz wspaniala
          rozmowczyni odkryla, ze udzialowcem polskiego wydawnictwa, ktore wydaje Harrego
          jest firma Procter&Gamble, ktora produkuje proszek Vizir i paste Blend'a'Med.
          mamy zatem rownanie: Harry = Czary = Szatan = P&G = Vizir,
          zatem pamietajcie, aby nie uzywac produktow firmy P.&G.)

3) i trzecia wiadomosc od tej swiatlej i wtajemniczonej pani:
          otoz Canal+ to gejowska telewizja...rzadza w niej homoseksualisci! I w ogole
          cala telewizja i polityka francuska jest opanowana przez homoseksualistow i
          lezbijki. Pewnie tez prawda.

...i to tyle moich spostrzezen...byc moze padlem ofiara klamstwa, manipulacji i
          jakas konkurencyjna, wroga stacja zagluszyla radio M. aby przedstawic takie
          okrobne wiadomosci...ale az strach pomyslec, co mozna uslyszec w XXI wieku w
          naszej IV Rzeczypospolitej w radiu, ktore walczy z ukladem.
          ~wierny_sluchacz, 02.05.2006 20:42
          wiadomosci.onet.pl/1,15,11,19573422,54811772,2168113,0,forum.html

-----------------------------------
          Ja za to uwielbiam koncert życień i pozdrowień, schemat jest prosty : Telefon,
          ( głucha cisza ), to już... tak jest Pani na antenie ( cisza ), (teraz składnie
          i szybko : ) Niech będzie pochwalony.... itd, ( cisza ), yy,y,y, ja chciała yy,
          życzyć, yy,e, ( teraz składnie ) Łask Bożych, yy, Panu, Pani ( tu pada wiek 80-
          85 lat ), e,, i jeszcze ( teraz składnie ) Opieki Ducha Świętego yyy, ( i ta
          sekwencja się powtarza ), yyyy za Księdza, yyyyy Polskę yyyy Lecha K. (
          cisza ), a kto mówił i skąd ( cisza ), ( cisza ), Tu pada nazwisko i
          przynależność do Kółka różańcowego.

~:-)))))hihi, 02.05.2006 20:57
          wiadomosci.onet.pl/1,15,11,19573422,54812681,2168113,0,forum.html
          • Gość: kiko co kto lubi.... IP: *.net.autocom.pl 02.05.06, 22:18
            i każdemu wg potrzeb!
            :))
            • Gość: xyz nie gniewaj się, ale....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 22:22
              nie potrafię sobie odmówić tej przyjemności:
              www.google.pl/search?hl=en&q=siedziba+szatana
              • kikoo1 Re: nie gniewaj się, ale....... 02.05.06, 22:51
                Ależ skąd, nie gniewam się! Tym bardziej, że jak wszystkim wiadomo Zły
                przesiadyje całkiem gdzie indziej....
                :))
                • Gość: xyz Re: nie gniewaj się, ale....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 22:55
                  wiemy, wiemy - w Watykanie...
              • Gość: kikoo2 Re: nie gniewaj się, ale....... IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 03.05.06, 08:28
                to ja tez pozwolę sobie coś zacytować

Siedziba ciemnych sił przeniosła się do Torunia. To nie żart. Wpisz w
                wyszukiwarkę google: "siedziba szatana". Od kilku dni jako pierwsza wyświetla
                się oficjalna strona Radia Maryja!

- Naprawdę? Ale numer - śmieje się Bartosz Kordyński z firmy Art4Web z Rewala,
                zajmującej się pozycjonowaniem stron. - To prosty trik, polega na odpowiednim
                ustawieniu strony.

Jak Radio Maryja stało się "siedzibą szatana"? Na wielu prywatnych stronach
                internetowych jednocześnie musiał pojawić się link o nazwie "siedziba szatana",
                prowadzący do strony radia ojca Rydzyka.

"Siedziba szatana" to raczej rzadkie sformułowanie. Wystarczy skrzyknąć
                znajomych albo zachęcić do akcji na jakimś forum. Trzy czwarte internautów z
                dziką przyjemnością przyłączy się do akcji przeciwko takim mediom - mówi informatyk.
          • j_accuse Re: cytat z onetu 02.05.06, 22:25
            I oni chcą ludzi nauczać, co jest dobre,a co złe.
            Ciemnogród.
            Najlepsza była, kiedyś pewna pani, która rozszyfrować próbowała symbolikę pewnej
            partii politycznej.Zgroza.
            • Gość: wer. Re: cytat z onetu zostaw i za naukę się weź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 22:31
              ci co nie dopuścili do wejścia w życie Konstytucji 3 Maja też uważali sie za
              patriotów a jak to hista ocenia dzisiaj,ty j. wygląda na to jesteś z tej
              drużyny co zaciekle zwalczała Konstytucje bo ona szkodziła Polsce tak ty dziś
              zwalczasz Radio Maryja,
              • Gość: xyz Re: cytat z onetu zostaw i za naukę się weź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 22:33
                a świstak znowu zawija te sreberka...
              • j_accuse Re: cytat z onetu zostaw i za naukę się weź 02.05.06, 22:36
                ość portalu: wer. napisał(a):

> ci co nie dopuścili do wejścia w życie Konstytucji 3 Maja też uważali sie za
                > patriotów a jak to hista ocenia dzisiaj,ty j. wygląda na to jesteś z tej
                > drużyny co zaciekle zwalczała Konstytucje bo ona szkodziła Polsce tak ty dziś
                > zwalczasz Radio Maryja,

Uważasz się za "światło polskiej cywilizacji?!"
                Byli tacy już w historii,co nieść chcieli na siłę swoje idee,kończyli albo w
                psychiatryku albo przegrywali wojny.
                • skks Re: cytat z onetu zostaw i za naukę się weź 02.05.06, 23:03
                  "Byli tacy już w historii,co nieść chcieli na siłę swoje idee"
                  Może i kończyli w sychiatrykach... Ale najpierw wygłodzili pół Ukrainy,
                  zbudowali Oświęcim i Treblinkę, Pol Pot wymordował połowę narodu, Czarni
                  Pułkownicy, Pinochet, Mao, Bierut, Mussolini, apartheid.

Oni mieli ideały i wcielali je w życie, na siłe, dla dobra społeczeństwa!!
              • Gość: xyz wedle życzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 22:36
                zostawiam i czym prędzej lukę zapełniam cytatem z forum humorum
                przyjemnej lektury:

Dowód przeprowadzony będzie oczywiście w stylu Radia Maryja:

Przyporządkujmy wszystkie litery polskiego alfabetu kolejnym liczbom, tak, że:

a 1
                ą 2
                b 3
                c 4
                ć 5
                (...)
                z 33
                ź 34
                ż 35

A teraz:

Ksiądz Tadeusz Rydzyk
                + Radio Maryja
                + TV Trwam

Dodajmy kolejne liczby odpowiadające kolejnym literom do siebie:

14+25+12+2+6+33+27+1+6+7+28+25+33+24+32+6+33+32+14+24+1+6+12+20+17+1+24+32+13+
                1+27+29+27+24+30+1+17

Co wychodzi?

666!

A więc skoro Ksiądz Tadeusz Rydzyk, Radio Maryja i TV Trwam dają razem 666,
                to niezbicie dowodzi że są DZIEŁEM SZATANA!!!!!! Albo wręcz jego wcieleniem!

Pozdrawiam,

demaskatorski Zedd

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=33107800&a=33107800
                • Gość: kikoo2 Re: wedle życzenia IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 03.05.06, 08:35
                  ależ mi sie to podoba, rydzyk to czarcie nasienie
    • fnoll jaki tam szok... 03.05.06, 03:56
      ojciec święty człowiek jest, przebywa w innym wymiarze rzeczywistości i
      przeprowadza do niego szwadrony owieczek z tąż samą tęsknotą w sercu... ;)
    • Gość: realista Re:j_accuse ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 04:46
      Gdyby nie nazwy użyte w Twoim tekście to pomyślałbym, że pisałeś o radio Agory
      TOK FM
    • Gość: dsa Re: Wczoraj słuchałem RM ( z ciekawości)DZIŚ 3 MAJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 09:27
      RAMÓWKA TV TRWAM - POLSKA
      ŚRODA 3 maja 2006r. NR 0

POWTÓRKA PROGRAMU Z WTORKU

08:00 Serwis informacyjny ( wydanie główne)

08:20 KALEJDOSKOP MŁODYCH

09:00 Program dla dzieci

09:15 "Savoir vivre" - ( 9) program edukacyjny ( 15 min)

09:30 Reportaż dnia

10:00 "Miłość mi wszystko wyjaśniła"- wiersze Karola Wojtyły recytują:
      Wanda Dolman- Rzycka i Eugeniusz Rzycki ( 20?45")

10:20 "Trzy wyspy" - film (8?15")

Na żywo!!!!!

10:30 Audiencja generalna u Ojca Świętego Benedykta XVI
      Transmisja z Watykanu

11:45 Myśląc Ojczyzna- felieton prof. dr hab. Piotr Jaroszyński

12:00 Rozmowy niedokończone
      "W BALSKU JUBILEUSZU 350 LECIA ZWYCIĘSKIEJ OBRONY JASNEJ GÓRY OD ŚLUBÓW
      KRÓLEWSKICH
      DO JASNOGÓRSKICH ŚLUBÓW NARODU" ( 2.04.2005R.)

13:20 " Od jutrzenki Tyś piękniejsza" - reportaż ( 18?17")

13:40 Świat w obrazach

13:50 Zakończenie powtórki
    • Gość: true My w akademiku podczas studiów 10 lat temu... IP: *.icpnet.pl 04.05.06, 00:07
      Wieczorkami, przed zaśnięciem słuchaliśmy RM. Zawsze był niezły ubaw. To były te
      czasy gdy ktoś zadzwonił do ojca prowadzącego i powiedział: "trzy słowa do ojca
      prowadzącego, h.j Ci w d..ę!". :)))))))))
      Swoją drogą szok, że to już tak długo mamy ten kabaret :)
      • Gość: aśka Re: My w akademiku podczas studiów 10 lat temu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 18:49
        lubię Radio Maryja
        ataki na to radio sądziełem złych ludzi i nie merytoryczne,
        • j_accuse Re: My w akademiku podczas studiów 10 lat temu... 02.07.06, 19:58
          Gość portalu: aśka napisał(a):

> lubię Radio Maryja
          > ataki na to radio sądziełem złych ludzi i nie merytoryczne,

To wyjasnij merytorycznie na czym owo zlo ma polegac.
          Tylko nie pisz ze to wrogowie Polski atakuja Rm,bo to juz nie modna papka dla
          ciemnego ludu, pora cos nowego wymyslec.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka