Dodaj do ulubionych

Skąd tył wagonu ??

IP: *.krakow.tdci.pl 01.01.03, 02:17
Nie iwem może było już takie pyatnie...ale powiedzice mi skąd jak się jedzie
na Cichy Kącik wziął się tył 105Na ?? ... taki jak by wbity w śacien tego
budynku??
Obserwuj wątek
    • pavlack Re: Skąd tył wagonu ?? 01.01.03, 11:45
      Tego najstarsi górale nie wiedzą :-)
      • Gość: mouset Re: Skąd tył wagonu ?? IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 01.01.03, 12:02
        To dekoracja po klubie EB który ładnych parę lat temu był super knajpą,
        niestety upadł chyba w 98 , i wtedy Cichy Kącik opustoszał bo do klubu
        pełne "15" i "18' jechały, a jak fajnie było gdy GT6+B4 na "4" w 97 kursowały
        do Kącika
        • Gość: merphy Re: Skąd tył wagonu ?? IP: *.krakow.tdci.pl 01.01.03, 14:10
          Ciekaw jestem czy to tył po jakimś skasowanym wozie czy to tak tylko robili
          żeby było podobne do tramu :)
          • pavlack Re: Skąd tył wagonu ?? 01.01.03, 14:23
            Gość portalu: merphy napisał(a):

> Ciekaw jestem czy to tył po jakimś skasowanym wozie czy to tak tylko robili
            > żeby było podobne do tramu :)

Pewnie kupili za grosze od MPK :-)
          • Gość: kuba203 Re: Skąd tył wagonu ?? IP: *.biezanow.net 01.01.03, 18:28

> Ciekaw jestem czy to tył po jakimś skasowanym wozie czy to tak tylko robili
            > żeby było podobne do tramu :)

To chyba jest oryginalne, bo zauważ, że ma gniazda ukrotnionego sterowania :)
            • Gość: merphy Re: Skąd tył wagonu ?? IP: *.krakow.tdci.pl 01.01.03, 21:33
              No racja ... ale były skasowane wogóle jakieś wagony 105N lub 105Na ??? Chodzi
              mi o to ..czy skasowano już jakieś wozy rodziny 105 oprócz 105Nt ??
              A może to jest 105Nt ??? ... :) fajna pamiątka po tyrystorkach by została :)
              • Gość: kuba203 Re: Skąd tył wagonu ?? IP: *.biezanow.net 01.01.03, 21:37
                To były 105NT, a nie Nt, to jest różnica :))
                Skasowano kilka wagonów, mnie się przypomina w tej chwili 621 i 809, na pewno
                było jeszcze kilka :)
                • Gość: merphy Re: Skąd tył wagonu ?? IP: *.krakow.tdci.pl 01.01.03, 22:31
                  Nio sorki :D ... wiem wiem jest różnica :) ... ale może akurat to jest
                  105NT ?? :) .. i jakaś pozostałość po nich ehhh :) .. zrobie fotke mu :D ...
                  A jak tak przy temacie Cichego Kącika jeteśmy:
                  Widzał z Was kto kiedyś na jakieś stronie lub mógl by wysłać Gt6+ B4 na Cichym
                  Kąciku ?? ... chodzi mi o kursy w czasie remontu ... :) pozdro
                  • Gość: merphy Re: Skąd tył wagonu ?? IP: *.krakow.tdci.pl 01.01.03, 22:31

> Nio sorki :D ... wiem wiem jest różnica :) ... ale może akurat to jest
                    > 105NT ?? :) .. i jakaś pozostałość po nich ehhh :) .. zrobie fotke mu :D ...
                    > A jak tak przy temacie Cichego Kącika jeteśmy:
                    > Widzał z Was kto kiedyś na jakieś stronie lub mógl by wysłać Gt6+ B4 na
                    Cichym
                    > Kąciku ?? ... chodzi mi o kursy w czasie remontu ... :) pozdro

Lub innych lini na Cichym ?? ale nie kursujących tam normalnie....
                  • Gość: kuba203 Re: Skąd tył wagonu ?? IP: *.biezanow.net 01.01.03, 23:19

> ... ale może akurat to jest
                    > 105NT ?? :) .. i jakaś pozostałość po nich ehhh :)

Została jeszcze bardzo konkretna pozostałość w postaci wybebeszonego pudła
                    wagonu 1203, które wala się gdzieś po zajezdni w Podgórzu :)
                    • Gość: merphy Re: Skąd tył wagonu ?? IP: *.krakow.tdci.pl 02.01.03, 06:15
                      > Została jeszcze bardzo konkretna pozostałość w postaci wybebeszonego pudła
                      > wagonu 1203, które wala się gdzieś po zajezdni w Podgórzu :)

No racja :) ... ale to walające sie pudło :) ma kolor pomarańczowy a to
                      niebieskie jest :P ...
                      • Gość: kuba203 Re: Skąd tył wagonu ?? IP: *.biezanow.net 02.01.03, 12:48

> No racja :) ... ale to walające sie pudło :) ma kolor pomarańczowy a to
                        > niebieskie jest :P ...

Ale ja nie mówię, że to jest tył 1203, bo to pudło jest w miarę kompletne
                        jeszcze :) A co do koloru, co za problem przemalować kawałek blachy? :)
                        • Gość: merphy Re: Skąd tył wagonu ?? IP: *.krakow.tdci.pl 02.01.03, 17:48
                          Nio wiem wiem że to nie 1203 bo ten tyłeczek wagonu już od kilku ładnych latek
                          tam stoi :) ... i coś męska intuicja mi mówi że to jest któraś ze 105NT ... :D
                          • Gość: kuba203 Re: Skąd tył wagonu ?? IP: *.biezanow.net 02.01.03, 17:55

> i coś męska intuicja mi mówi że to jest któraś ze 105NT ... :D

Intuicji nie wierz! :D
                            • Gość: merphy Re: Skąd tył wagonu ?? IP: *.krakow.tdci.pl 02.01.03, 19:03
                              Hi Hi Hi ... No może masz racje :) ale coś mi pachnie ten wagon właśnie
                              105NT :) ale nic :) .. nie dowiemy się nigdy tego...
                    • pavlack Re: Skąd tył wagonu ?? 02.01.03, 16:49
                      Gość portalu: kuba203 napisał(a):

> Gość portalu: merphy napisał(a):
                      >
                      > > ... ale może akurat to jest
                      > > 105NT ?? :) .. i jakaś pozostałość po nich ehhh :)
                      >
                      > Została jeszcze bardzo konkretna pozostałość w postaci wybebeszonego pudła
                      > wagonu 1203, które wala się gdzieś po zajezdni w Podgórzu :)

Oni go już wybebeszyli?!
                      Przecież w lipcu był jeszcze sprawny i pełnił funkcję holownika...
                      • Gość: kuba203 Re: Skąd tył wagonu ?? IP: *.biezanow.net 02.01.03, 17:54
                        pavlack napisał:

> Oni go już wybebeszyli?!
                        > Przecież w lipcu był jeszcze sprawny i pełnił funkcję holownika...

W lipcu którego roku? :)
                        • pavlack Re: Skąd tył wagonu ?? 02.01.03, 17:57

> pavlack napisał:
                          >
                          > > Oni go już wybebeszyli?!
                          > > Przecież w lipcu był jeszcze sprawny i pełnił funkcję holownika...
                          >
                          > W lipcu którego roku? :)

2002 :-)

Ale na serio, już go skasowali? Coś mi się nie chce wierzyć...
                          • Gość: merphy Re: Skąd tył wagonu ?? IP: *.krakow.tdci.pl 02.01.03, 19:05
                            Na serio ... niestety ostatnią jeżdzącą pamiątke po 105NT ... zdaje mi się że
                            nie jeżdząca soti własnie na Cichym Kąciku ...ale jak już napisałem to tylko
                            męska intuicja :D .. pozdro !!
                            • pavlack Re: Skąd tył wagonu ?? 02.01.03, 19:28

> Na serio ... niestety ostatnią jeżdzącą pamiątke po 105NT

Szkoda :-( ale mi się dalej w to nie chce wierzyć..
                              • Gość: kuba203 Re: Skąd tył wagonu ?? IP: *.biezanow.net 02.01.03, 21:57
                                pavlack napisał:

> Szkoda :-( ale mi się dalej w to nie chce wierzyć..

Mnie się wydaje, że on już w lutym był odstawiony, i nie wyglądał na
                                sprawnego :)
                                • pavlack Re: Skąd tył wagonu ?? 03.01.03, 15:50

> pavlack napisał:
                                  >
                                  > > Szkoda :-( ale mi się dalej w to nie chce wierzyć..
                                  >
                                  > Mnie się wydaje, że on już w lutym był odstawiony, i nie wyglądał na
                                  > sprawnego :)

www.hydrogeo.pl/komunikacja/tramwaje/gospod/008.html
                                  Moim zdaniem to jest jeszcze sprawne :-)
                                  Ale nie będę się kłócił, sprawdzę to :-)
                                  • kuba203 Re: Skąd tył wagonu ?? 03.01.03, 17:53
                                    No faktycznie tak to wygląda, ale mnie się wydaje, że w lutym go widziałem w
                                    zajezdni w stanie rozkładu... :/
                • Gość: autokom Re: Skąd tył wagonu ?? IP: *.net.autocom.pl 02.01.03, 18:47

> To były 105NT, a nie Nt, to jest różnica :))
                  > Skasowano kilka wagonów, mnie się przypomina w tej chwili 621 i 809, na pewno
                  > było jeszcze kilka :)

620, 629 i chyba jeszcze więcej bo dużo dziur jest wśród sześćsetek

P.S. 809 nie skasowano, tylko przeniesiono do Huty (373)
                  • Gość: ADAŚ Skąd tył wagonu ?? IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 02.01.03, 18:59
                    Gość portalu: autokom napisał(a):

> P.S. 809 nie skasowano, tylko przeniesiono do Huty (373)

To prawda. Przyznasz jednak, że jako numer 809 to "się skasowało" lądując na
                    lampie przy Dietla - Stradom. Gdyby nie to, to może do dziś byłoby UFO
                    808+809+810.
                    Poza tym też to mieli kasować, bo za duże straty i co - nadal jest. 941 tak
                    samo. To i pewnie 366 wróci do łask kiedyś.
                    • Gość: kuba203 Re: Skąd tył wagonu ?? IP: *.biezanow.net 02.01.03, 22:00
                      Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> To prawda. Przyznasz jednak, że jako numer 809 to "się skasowało" (...)

Aha, to może dlatego mi się pomyliło :)

> Poza tym też to mieli kasować, bo za duże straty i co - nadal jest. 941 tak
                      > samo.

No ale już Ci Pavlack napisał, że to jest zupełnie inne pudło :)

> To i pewnie 366 wróci do łask kiedyś.

366 stoi odstawiony w Podgórzu (tzn stał jakiś czas temu), więc pewnie go będą
                      remontować :)
                • Gość: christoph Re: Skąd tył wagonu ?? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.03, 23:25
                  Dlaczego skasowali 105NT? Przecież chyba nie były one takie stare...
                  • Gość: mouset Re: Skąd tył wagonu ?? IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 18.02.03, 07:45
                    W tym roku skasują ich 16
                    • adas29 Skąd tył wagonu ?? 18.02.03, 09:34
                      Gość portalu: mouset napisał(a):

> W tym roku skasują ich 16

Oby jeszcze nie, oby !!!
                      • Gość: mouset Re: Skąd tył wagonu ?? IP: *.cm-uj.krakow.pl 18.02.03, 13:19
                        ja jestem tylko za kasacją chujni (naj i Claudia) , dzis znowu dwie pary na "8"
    • Gość: Misiek K Re: Skąd tył wagonu ?? IP: *.chello.pl / *.chello.pl 03.01.03, 19:07
      Jak na moje oko to jest kawalek tylu orginalnego 105N,
      sadze tak ze wzgledu na orginalne, starszego typu gniazda sterowania
      wielokrotnego, "wklesle, wbudowane w wagon" a nie te "wystajace".
      Te starszego typu gniazda montowano na 105tkach do okolo 1983 r., pozniej
      rowniez podczas NG 105tek przebudowywano gniazda na nowsze (i robi sie to do
      tej pory).
      po drugie dziura po klapie wywietrznika tylnego w dachu - jest dluzsza niz te
      stosowane obecnie, taka prostokatna. takie klapy maja obecnie jedynie wagony
      105N (601-693). Domyslam sie wiec ze byla to orginalna 105N, skasowana jeszcze
      przed NG. NG tych wagonow wykonywano w latach ~1984-87. (mniej wiecej). Stad
      tez moje przypuszczenia sytuuja kasacje tego wagonu na ten mniej wiecej okres.
      Niestety nie wiem kiedy tam trafil...
      Moja teoria (niekoniecznie trafna) wykluczalaby ze jest to wagon NT. Zreszta NT
      jesli pamietam dobrze to wszystkie (oprocz 1202 ex 2 i 1203 ex 3) pocieto w
      Podgorzu.
      • pavlack Re: Skąd tył wagonu ?? 03.01.03, 20:16
        Gość portalu: Misiek K napisał(a):

> jesli pamietam dobrze to wszystkie (oprocz 1202 ex 2 i 1203 ex 3) pocieto w
        > Podgorzu.

Ha! Czyli 1203 jeszcze nie jest pocięty! :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka