IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.03, 13:42
Gdzie zamieszczane są informacje na temat aktualnie odbywajacych się kursów w
Krakowie ? W tej chwili interesuje mnie na przykład dobry kurs fotograficzny
oraz metod szybkiego czytania, ale mam problemy z dotarciem do informacji czy
takie kursy ( i jeżeli tak , to gdzie ) sie odbywają. Jest tez kila innych
dziedzin, które mnie zajmują ale nie wiem , gdzie sie zwrócić. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: buczek Re: kursy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.03, 13:46
      ja też dzisiaj mam problemy z dotarciem do informacji.
      gdzie się dziecko bawiłaś?
    • Gość: basiek Re: kursy IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 01.01.03, 13:49
      Kurs fotografii jest co jakiś czas organizowany w Nowohuckim Centrum Kultury
      przy al. Jana Pawła II i kosztuje ok. 500 zł.
      Pozdrv.
      • Gość: maria Re: kursy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.03, 13:53
        aA gdzie póżniej można znalesć pracę?
    • kmjz Re: kursy 01.01.03, 14:37
      Kursy szybkiego czytania organizuje Supermind. Nestety, nie wiem, gdzie
      obecnie maja siedzibę, aleprawdopodobnie w okolicach rynku. Adres strony
      www.supermind.krakow.pl/
      • Gość: maria Re: kursy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.01.03, 15:29
        a jeżeli już będę szybko czytać to co?
        • Gość: maria 1 Re: kursy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.03, 14:18
          Maria 1 czyli ta , która rozpoczęła watek i tym postem wypowiada się po raz
          DRUGI. Być może bawi niektórych chęć dokształcania się na kursach ( np.marię)
          ale ja wyznaję zasadę ,że lepiej czas spozytkować poznając coś nowego i/lub
          pozytecznego niż ślęczeć przed komputerem z chęcią obśmiania postów innych
          osób. Co za strata czasu, mario. Nie szkoda Ci ? Natomiast dziękuję pozostałym.
    • Gość: SKa Re: kursy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.03, 14:44
      Tez sie zastanawiam, do czego mialoby sluzyc szybkie czytanie? Bardzo lubie
      czytac i lubie sie delektowac piekna proza na przyklad - mam wrazenie, ze
      czytanie na szybkosc, po to zeby zaoszczedzic czas, to jakies nieporozumienie.
      Wlasnie otwiera mi sie strone tego SUpermindu, moze przekonam sie tam, ze
      jednak ma ten dzwiny pomysl jakis wyzszy sens. Pamietam, ze Melchoir Wankowicz
      w ksiazce "karafka Lafontaine'a" pisal o zaletach szybkiego czytania,
      przekoimujac, ze im szybciej sie czyta, tym wiecej sie zapamietuje. No nie wiem.

A co do tych kursow fotograficznych w Nowej Hucie - czy ktos cos o nich wie?
      Fajne sa, mozna sie rzeczywiscie czegos nauczyc?
      • Gość: secesja Re: kursy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.03, 15:30
        Gość portalu: SKa napisał(a):

>
        > A co do tych kursow fotograficznych w Nowej Hucie - czy ktos cos o nich wie?
        > Fajne sa, mozna sie rzeczywiscie czegos nauczyc?

Kursy tego typu organizuje takze dom kultury na Mikołajskiej i Krowoderskiej.
        Dodatkowo sa organizowane w Dworku Bialopradnickim . Mozna sie na nich sporo
        nauczyc pod warunkiem, ze ktos zupelnie nic nie wie na temat fotografii. Sa na
        nich omawiane podstawy kompozycji, pomiar swiatla, rodzaje fotografii. Nie
        zawsze ( albo jako wariant dodatkowy) wywolywanie oraz praca w studio.
        Organizowane sa tez wyjazdy plenerowe . Po kursie zwykle jest organizowana
        wystawa prac kursantow. Koszty kursu sa dosc niskie, ale trzeba do nich
        doliczyc cene materialow i ich wywolania. Wowczas cena calosci robi sie powazna
        bo jesli ktos faktycznie chce sie czegos nauczyc to podczas trwania kursu musi
        zrobic wiele zdjec by prowadzacy mial okazje je ocenic i poprawic bledy.
        A jesli ktos powaznie mysli o pracy fotografa to lepiej zostac asystentem
        profesjonalisty, ktorego sie ceni. W ten sposob mozna sie nauczyc niepomiernie
        wiecej.

Secesja
        • Gość: maria1 Re: kursy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.03, 21:13
          Dziękuję za odpowiedzi. Co do szybkiego czytania, to myslę ,że przydaje się,
          gdy trzeba sprawnie przewertować góry materiału do np. pracy dyplomowej czy
          artykułu. Dużo się wtedy czyta niepotrzebnych rzeczy , o których nie wie sie
          jeszcze ,że są niepotrzebne.A co do kursu foto, to zajmuje sie ta dziedzią od
          wielu lat , mam pokażny zbiór zdjęć z róznych stron, bo duzo
          podrózuję.Chciałabym jednak zrobić krok i nauczyc się cegoś nowego. A co
          do "terminowania" u profesjonalisty. Świetny sposób, ja chętnie, ale co z tego?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka