Dodaj do ulubionych

Zemsta Wisły za utraconą koronę?

IP: *.lsanca.dsl-w.verizon.net 13.05.06, 01:10
Panie Michale, Wisla nie miala jeszcze zapewnionego tytulu, gdy grala z Legia rok temu!
Obserwuj wątek
    • Gość: chicago cubs Re: Zemsta Wisły za utraconą koronę? IP: *.chi1.dsl.speakeasy.net 13.05.06, 03:07
      cos ci sie pomieszalo
    • Gość: stach Re: Zemsta Wisły za utraconą koronę? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 06:29
      Zamiast myśleć o wyniku meczu w Warszawie jako okazji do "zemsty", to
      właściciel klubu, władze sekcji i wreszcie sami piłkarze winni pomysleć czego
      właściwie chcą.
      Bo z polityką wysprzedawania czołowych graczy, braku sensownych transferów,
      karuzelą trenerów, brakiem organizacji meczów na własnym boisku i miemocą wobec
      idiotów-wandali - nic nie osiągną.
      Jest rzeczą oczywistą, że nikt nie ma monopolu na tytuł. Trudno jest zdobywać
      najwyższe laury rok po roku ale należy powrócić do długofalowego ( choć tak
      wyśmiewanego ) PLANOWANIA.
      Jako kibic (stary) Wisły NIC nie rozumiem z prowadzonej przez ten klub polityki
      w ostatnich 2-3 latach.
      Dęcie w gwizdek "hurra zapowiedzi", trzeba działać sensownie, z namysłem a
      przede wszystkim mając przed oczami CEL.
      Niech żyje "WISEŁKA" !
      • Gość: Cyfra Re: Zemsta Wisły za utraconą koronę? IP: *.w.pppool.de 13.05.06, 09:01
        Gość portalu: stach napisał(a):

> Niech żyje "WISEŁKA" !

w 4 lidze...

p.s. ja bym sie wstydzil byc kibicem takiego klubu i jeszcze sie do tego
        oficjalnie przyznawac..
        • Gość: MK Re: Zemsta Wisły za utraconą koronę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 10:21
          a ja sie nie wstydze, powiem wiecej jestem z tego dumny. Byc moze kibicujesz
          inej druzynie, zapewne zagranicznej, bo jezeli wstydem jest kibicowac Wisle, to
          nie widze godniejszego od niej klubu w Polsce. pozdr.
          • Gość: drewniak Re: Zemsta Wisły za utraconą koronę? IP: *.veranet.pl 13.05.06, 21:02
            Tak,tak Cyfra kibicuje zagranicznej drużynce o niezbyt polskiej nazwie-cracovia.
            Celem jego życia jest wrzucanie kamyczków do ogródka Wisły.
            Dzień bez pasiastej propagandy-dniem straconym!
          • Gość: Cyfra Re: Zemsta Wisły za utraconą koronę? IP: *.w.pppool.de 14.05.06, 10:51
            Gość portalu: MK napisał(a):

> a ja sie nie wstydze, powiem wiecej jestem z tego dumny. Byc moze kibicujesz
            > inej druzynie, zapewne zagranicznej, bo jezeli wstydem jest kibicowac Wisle,
            to
            >
            > nie widze godniejszego od niej klubu w Polsce. pozdr

Widocznie sie wychowales w innej rodzinie.Bo mnie od malego uczono ze komuna
            sluzba bezpieczenstwa itp to jest cos najgorszego ....
            A ja kibicuje najstarszemu polskiemu klubowi CRACOVII !!!My przynajmniej
            chodzimy z podniesionym czolem bo nigdy nie sprzedalismy sie "systemowi" i nie
            ma u nas ludzi skompromitowanych,bedacych na uslugach i czerpiacych korzysci z
            krzywdy innych!
            • Gość: drewniak Re: Zemsta Wisły za utraconą koronę? IP: *.veranet.pl 15.05.06, 08:26
              Taaak,nie sprzdaliście się systemowi...
              Przykład-rok 1950."Z okazji I Polskiego Kongresu Pokoju przed meczem
              Związkowiec-Ogniwo-Cracovia (1:1) Gędłek z Ogniwa przemawiał obok oficjeli i
              mówił o roli sportu, który ma dostarczać zdrowych, ideowych ludzi, "którzy
              staną na posterunkach socjalistycznej pracy" – przypomnę, że Gędłek to po
              wojnie reprezentacyjny obrońca z Cracovii.
              Legenda Cracovii Tadeusz Parpan odczytuje rezolucję potępiającą „zakusy anglo-
              amerykańskich podżegaczy wojennych.
              Ogniwo-Cracovia gościła również jednego z „najznamienitszych” obywateli tego
              okresu – premiera Cyrankiewicza, tego samego, który wsławił się słowami: „Każdy
              prowokator czy szaleniec, który odważy się podnieść rękę przeciw władzy
              ludowej, niech będzie pewny, że mu tę rękę władza ludowa odrąbie...”
              Ten kibic Pasów dwukrotnie sprawował rolę protektora podczas obchodów 50-cio,
              jak i 60-cio lecia założenia klubu.
              Za „Przegląd Sportowy” nr 11 (12 września 1966r.)
              Na odbywające się obchody 60-cio lecia Cracovii w teatrze im. J. Słowackiego
              przybyli m.in. „I Sekretarz KW PZPR pos. Czesław Domagała, Sekretarz KW PZPR
              mgr Andrzej Kozanecki, przewodniczący prezydium WRN pos. Józef Zagórzański... O
              pięknych osiągnięciach klubu mówił przewodniczący GKKFiT Włodzimierz Reczek,
              który też przekazał zebranym serdeczne pozdrowienia od wiernego przyjaciela
              Cracovii – premiera Józefa Cyrankiewicza-protektora obchodów jubileuszowych, co
              przyjęte zostało przez zebranych burzą oklasków. Szczególnie uroczystym
              momentem akademii było przekazanie przez prezesa WZSP mgr. J. Betleja, nowego
              sztandaru, który ufundowała dla Cracovii spółdzielczość pracy... Przewodniczący
              Rady Narodowej m.Krakowa mgr. Zb. Skolicki wpiął w sukno sztandaru złotą
              odznakę za pracę społeczną dla m. Krakowa...„
              Główną jednak imprezą obchodów były derby Cracovia-Wisła.
              „Na pięknie udekorowanym, nowo zbudowanym stadionie zebrało się ponad 20
              tysięcy ...
              W loży honorowej zasiadł premier Józef Cyrankiewicz – protektor jubileuszu
              Cracovii, niezwykle serdecznie witany przez publiczność.
              Przed rozpoczęciem meczu prezes klubu J. Antoniszczak wręczył Premierowi złotą
              odznakę jubileuszową Cracovii, dyplom, okolicznościowe wydawnictwo oraz piłke,
              której jakość premier z uśmiechem wypróbował odbijając ją kilkakrotnie o pulpit
              loży. W czasie zawodów żywo interesował się przebiegiem gry. Po zakończeniu
              meczu, opuszczającego stadion Premiera widzowie serdecznie żegnali
              oklaskami...” -wyszperał Rosomak
              ...
              Chodźcie dalej z podniesioną głową.Zostało to wam pewnie od wiecznego
              spoglądania na trybunę honorową gdzie zasiadali towarzysze-przyjaciele pasów.
              Tylko sę nie potknijcie o świński ryj...

• Gość: Cyfra Re: Zemsta Wisły za utraconą koronę? IP: *.w.pppool.de 15.05.06, 08:57
                drewniak widze ze na kursach milicyjnych histori cie nie uczyli,bo piszesz
                takie glupoty...poczytaj troche o tamtych czasach a potem sie wypowiadaj...
                • Gość: drewniak Re: Zemsta Wisły za utraconą koronę? IP: *.veranet.pl 15.05.06, 13:10
                  Kiepsko ci wychodzi ta propaganda.
                  Cracovia za komuny niestety nie wyniosła się na księżyc.Gagarin poleciał w
                  kosmos dopiero w 1961 r.
              • Gość: sstary Re: Zemsta Wisły za utraconą koronę? IP: *.N4U.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 15.05.06, 23:13
                Aleś się drewniak nabzdyczył i walisz z grubej rury.Pewnie myślisz,że przed
                1989 Polski nie było!
                • Gość: drewniak Re: Zemsta Wisły za utraconą koronę? IP: *.veranet.pl 16.05.06, 23:42
                  A tobie pisioku z Ugorka o co chodzi?
        • peteen Re: Zemsta Wisły za utraconą koronę? 13.05.06, 13:49
          ależ ty cyfra się miotasz...

lepiej ci, jak tu bekniesz, pierdniesz i tym swoim syfem zarzucisz każdą
          wypowiedź na temat wisły?
          stuknij się w ten swój głupi niemiecki łeb i spróbuj wyluzować...
          • Gość: Cyfra Re: Zemsta Wisły za utraconą koronę? IP: *.w.pppool.de 14.05.06, 10:45
            peeten ,ty tego nigdy nie zrozumiesz z dwoch powodow.
            1.Trzba sie w Krakowie urodzic i wychowac
            2.Twoj ograniczony mozdzek tego nie jest w stanie pojac
            A teraz wyznawco gwiazdy dawida zajmij sie lepiej tymi bandytami wislackimi
            ktorzy bija pilkarzy gosci!
            Wstyd i hanba!
            • peteen Re: Zemsta Wisły za utraconą koronę? 14.05.06, 17:15
              widzisz, gebelsiku, w odróżnieniu od ciebie, ja i urodziłem się w Krakowie, i
              wychowałem, i zdobyłem wykształcenie, i mieszkam tu do dziś...

gdybym był słaby i bał się wszystkiego, to pewnie tak jak ty uciekłbym do
              gebelsowa...

ps. dedykuję ci, pajacu, zwycięstwo Wisełki nad legią, to jest coś, o czym na
              razie możecie tylko pomarzyć...
              • Gość: Cyfra Re: Zemsta Wisły za utraconą koronę? IP: *.w.pppool.de 14.05.06, 21:51
                nie klam,bo kiedys pisales na krakowskim forum ze do Krakowa sie sprowadziliscie
                i nigdy nie mieszkales na Kazimierzu co mnie zdziwilo bo to dzielnica zydowska i
                mialbys blisko do burznicy...
                A ja wyznawco gwiazdy dawida w niemczech tylko pracuje i nigdzie nie uciekalem..
                p.s.Legionisci grali o pietruszke a wiekszosc ich zawodnikow przyszla na mecz
                prosto z nocnego lokalu gdzie swietowali MP....Ciesz sie bo inaczej bylaby
                powtorka z tamtego roku...
                • peteen Re: Zemsta Wisły za utraconą koronę? 15.05.06, 09:10
                  ty to całkiem głupi muz jesteś od tej ciężkiej pracy za garść euro...

każdy inny wyczuł, że jaja sobie robiłem, bo mieszkam w Krakowie od zawsze, ale
                  ty jeden nie złapałeś ironii - gratuluję (mam nadzieję, że inni fani craxy są
                  niecvo mądrzejsi od ciebie)

ps. kiedy my bijemy legię, to ona jest na kacu, kiedy legia peirze was jak
                  chce, to jest w formie mistrzowskie
                  wiesz co, a weź ty zmień nicka a cyfra na kali - bardziej pasuje
                  • Gość: Cyfra Re: Zemsta Wisły za utraconą koronę? IP: *.w.pppool.de 15.05.06, 13:40
                    peeten,buraku wracaj tam skad przyjechales milicyjny pacholku!
                    No i braklo tych 2 punktow do mistrza dzieki Cracovii !
                    • peteen Re: Zemsta Wisły za utraconą koronę? 15.05.06, 16:34
                      podziękuj gebelsiku za te 2 punkty, bo niewiele wam brakło do drugoligowego
                      syfu...

i tym się róznimy, że ja cały czas mnieszkam w Krakowie, a ty, uciekłeś z
                      kraju, więc lepiej się przymknij, tchórzu
                      • Gość: Cyfra Re: Zemsta Wisły za utraconą koronę? IP: *.w.pppool.de 15.05.06, 16:42
                        posluchaj mojsielaku,juz ktorys raz ci powtarzam ze ja nigdzie nie emigrowalem
                        tylko tu pracuje,a dzieki mojej pracy ludzie w Polsce maja prace....I przestan
                        mnie juz ciagnac za jezyk byly milicjancie bo i tak ci nic wiecej nie powiem...
                        A ty jestes przyjezdny i zawsze nim bedziesz dla prawdziwych Krakowian ...
                        Tak Krakowian a nie Krakusow i po tym miedzy innymi poznac przyjezdnego...
                        A ten jeden punkt to wam dal sedzia.
                        • Gość: drewniak Re: Zemsta Wisły za utraconą koronę? IP: *.veranet.pl 15.05.06, 20:20
                          No proszę!Fan krakovii i takie słownictwo:"mojsielaku,wyznawco gwiazdy dawida"
                          I to pisze jeden z pasiaczków,którzy sami nazywają się
                          ickami,pasożydami,narodem wybranym,judegangiem,prowadzą świętą wojne na ziemii
                          świętej?
                          Uważaj ,bo cię jakiś pasiasty konfident poda do centrum szymona wisenthala.
                          • peteen Re: Zemsta Wisły za utraconą koronę? 15.05.06, 21:21
                            to zapluty z nienawiści debilek, który uciekł z Polski do gebelsów, dlatego tak
                            pluje nienawiścią, nienawidzi tych, którym się dobrze w Polsce powodzi...

pewnie wyjechał na dziadka z ss, albo reichslisty, a jeszcze toto ma tupet
                            pisać do mnie, że nie jestem z Krakowa - ot pomyłka genetyczna z miłośnika
                            craxy i tyle...
                            • Gość: Cyfra Re: Zemsta Wisły za utraconą koronę? IP: *.w.pppool.de 15.05.06, 22:12
                              zaplutym debilkiem peeten to ty jestes, absolwencie szkoly nr.44 na ulicy
                              Rajskiej...
                              Skonczyly sie twoje "dobre"czasy wraz z likwidacja zomo...
                              A teraz spadaj ,bo nie bede sie znizal do twojego poziomu i prowadzil
                              dyskusji...Moj dziadek takich jak ty,to by kazal wybatozyc....
                              Bez odbioru
                              • peteen Re: Zemsta Wisły za utraconą koronę? 15.05.06, 22:24
                                a zatem twój dziadek był w gestapo?
                                i stąd masz takie zapędy?

no, nie chciałbyś, kacapie, żebym cie kiedyś w Krakowie spotkał...
                                • Gość: Cyfra Re: Zemsta Wisły za utraconą koronę? IP: *.w.pppool.de 15.05.06, 22:28
                                  skoro tak ci na tym bardzo zalezy,to moge ci obiecac ze napewno sie spotkamy w
                                  Krtakowie i to juz niedlugo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka