Gość: Tarnowiak IP: *.MAN.atcom.net.pl 17.05.06, 13:51 i, oczywiscie, jego współpracowników! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
peteen dziękujemy... 17.05.06, 13:53 a sięgasz pamięcią przed '89 rok? chyba nie bardzo... ps. szuja trafi się wszezie: i w tp, i na forum też, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarnowiak Re: Czajkowski, Obirek... IP: *.MAN.atcom.net.pl 17.05.06, 14:03 O kim zapomnałem? Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Najpierw musiałbyś sobie kogoś przypomnieć 17.05.06, 14:12 - żeby móc o kimś zapomnieć. A to Ci nie grozi. Najtrudniej jest sobie przypomnieć o kimś, o kim się nigdy nie słyszało. Śpij spokojnie. Tarnów jest przecież stolicą Małopolski i bardzo ważnym miastem. Prawie takim waznym jak Nowy Sącz. Wiemy to nie od dziś - i podchodzimy do tego z wielkim szacunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen turowicz, tyrmand, kisielewski, wierzbicki... 17.05.06, 14:15 szymborska, pszon, drawicz, mrożek, żychiewicz, miłosz, bugaj, szumańska, romanowski, osmańczyk, bereś, skalski, micewski, pilch, okoński, bartoszeski, hennelowa, kozłowski, tischner, franaszek... prymitywny jesteś, przybyszu z tarnowa... Odpowiedz Link Zgłoś
rodzina4 Jawień,Wojtyła, JPII 17.05.06, 20:00 Bradecki,Barańczak,Kołakowski,Musiał,Ratzinger,Skwarnicki,Życiński Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Re: turowicz, tyrmand, kisielewski, wierzbicki... 17.05.06, 14:22 Ty to masz cierpliwość do oświaty. Toż chop większośc z tych trudnych nazwisk zobaczy pierwszy raz. I co on z tym zrobi? Nasz pupil zaraz mu naświetli zagadnienie, że to Żydy i masony, albo co gorsza Warszawiaki - i tak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator [...] IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 17.05.06, 16:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gph Re: turowicz, tyrmand, kisielewski, wierzbicki... 17.05.06, 16:07 Gość portalu: jazzinator napisał(a): > Się po prostu ośmieszacie sami,chyba jestem zbedny. zgadza się, jak zwykle zbędnie się ośmieszasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Re: turowicz, tyrmand, kisielewski, wierzbicki... IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 17.05.06, 16:32 powiedziało co wiedziało bo musiało (fajny nick gph-wiesz chyba od czego skrót?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek ten ich księgowy.... nazwiska zapomniałem IP: *.supra.com.pl / *.supra.com.pl 18.05.06, 11:47 kluczowa (bez ironii) postać w redakcji. I nie tylko. Rozległe znajomości w Episkopacie (bp. Dąbrowski). I kto jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Tarnowowi winszujmy pracowitości ! 17.05.06, 17:42 oraz głęboko inytelektualnych przemyśleń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Zielonkom zaś burgmaistra ! IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 17.05.06, 18:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majster Re: Zielonkom zaś burgmaistra ! IP: *.e.krakow.pl 17.05.06, 18:26 Nie każdy może sobie wybrać Króla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Re: Ale mowa o królu Nawarry?nie o królu UBu ! IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 17.05.06, 18:33 Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 On nie jest mało obeznany, tylko samotny 17.05.06, 18:38 Do tego lubi wypić, i stąd kłopoty. Nadzieja, że się go zauwazy jest godna podziwu. Podobno umiera ostatnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Cóż za mądre i prorocze słowa,choć tylko słowa!!! IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 17.05.06, 18:41 Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: On nie jest mało obeznany, tylko samotny 17.05.06, 18:43 Chcesz powiedzieć, że nie ma nawet swojej sympatii? Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Masz na myśli sympatię samą dla siebie? 17.05.06, 18:50 ...w takim sensie, czy się sam (mianowicie) lubi? Może tak - ale bez głębszego poznania. Gdyby znał się głębiej, to by się chyba nie lubił. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Słowo "sypatia" jest bardzo uniwersalne! 17.05.06, 18:54 Słowo "sypatia" jest bardzo uniwersalne! Można go swobodnie używać, nie zdradzając jednocześnie preferencji seksualnych. Dletego przez wrodzoną grzeczność użyłem tego zapomnianego słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Tak podejrzewałem 17.05.06, 18:58 ale zabawić się wieloznacznością nie jest przecież złym nałogiem. Najlepiej się zabawiam patrząc, jak nasz pupil MYŚLI, że wie, o czym mowa. I próbuje nadążać. Sto pociech. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Jak Pan widzi, Panie Dziedzicu 17.05.06, 19:02 nagle zrobiło się luźno, a grzeczne bydełko telewizyjne pobiegło oglądać TVN-y i POLSAT-y na które tak OFICJALNIE wyrzeka. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re: Jak Pan widzi, Panie Dziedzicu 17.05.06, 19:03 Jak zwykle. Też pójdę. Jakąś kromkę może? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T Re: On nie jest mało obeznany, tylko samotny IP: *.MAN.atcom.net.pl 20.05.06, 18:01 Nie ma. Ma za to swoja antypatię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tintan Re: mowa o królu UBu ! IP: *.MAN.atcom.net.pl 21.05.06, 13:16 Waszym królu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rety Re: Krakowowi winszuję Tygodnika Powsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 18:11 który z nich nie był agentem SB ? Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Jak dla Ciebie? 17.05.06, 18:15 To lepiej uwierz, że wszyscy byli. To Ci nie zburzy świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ter. Re: Jak dla Ciebie? wszyscy agentami SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 18:23 wiara tu nie ma nic do rzeczy, liczą się fakty Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Gdyby liczyły się fakty 17.05.06, 18:28 , to nie zadawałbyś tak niemądrych pytań. Odpowiedź na część twoich wątpliwości przynosi zdaje się książka Lasoty. Wskazuje ona jasno, że środowisko Tygodnika i Znaku było bardzo trudne, jesli nie niemożliwe do spenetrowania dla ubecji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Klasyka odwracania kota ogonkiem IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 17.05.06, 18:31 Wlasnie te środowiska były ze szczególnym pietyzmem uprawiane jak poletka przez tzw.słuzby i z wielkim powodzeniem jak sie okazuje,troche pózno,lecz lepiej póżno niz za wczesnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ter Re: Jak dla Ciebie? wszyscy agentami SB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 18:37 czołowy altorytet jelity to tiny.pl/g4x9 wszechobecny na zawołanie Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Tak, tak mój dobry człowieku 17.05.06, 18:40 ja także uważam, że reforma rolna przyniosła więcej szkody, niż pozytku. Podobnie, jak przedwczesna walka z analfabetyzmem. Same z tego kłopoty teraz. H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator A widac to widać ,trzeba bylo po polu za regiment IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 17.05.06, 18:47 a nie do ksiażek bo sie palemka zaległa i teraz trzeba wycinac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przewidujący Re: helenko17 IP: *.kompania.net 17.05.06, 18:28 To raczej Ty odpychaj od siebie jak najdłużej tą myśl, żeby Ci się żyło jakiś czas bez przykrości. Niestety pełen wrażliwości na cierpienie bliżniego w sytuacji postępujących prac IPN-u (na Wasze życzenie zresztą) ten czas długi nie będzie a więc cieszcie się puki czas i na zapas. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Jako obrazek 17.05.06, 18:31 to co napisałeś wygląda bardzo interesująco. Ale jednak trzeba by włozyć w to odrobinę pracy redakcyjnej, bo niestety nie wiem, o co autorowi chodziło. Prosimy dalej. H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Re: Krakowowi winszuję Tygodnika Powsz IP: *.satbit.pl / 81.219.208.* 17.05.06, 22:23 Czy Tygodnik Powszechny jest tygodnikiem katolickim ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Re: Krakowowi winszuję Tygodnika Powsz IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 17.05.06, 23:56 Jaka urocza konwersacja inteligentów naczelnych tego forum ,jestem oniesmielony czlowiek sie boi geby otworzyc przy takich tuzach słowa!Burgmaister z Zielonek i ta Pani z Kocmyrzowa świetny duet reprezentantów ideologii Słonimsko- Michnikowskej. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 No a teraz paciorek, siusiu 18.05.06, 00:13 , broda opluta, do łózia nasikane - i wyjazd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator No wspólczuje ślinotoku i moczenia sie ,ale tak ma IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 18.05.06, 10:27 ja Panie po klimakterium,zapomniała jeszce ze raport trza napisac do władcy pirscienia przed snem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Re: Bałaganiarzu! Już nie żyjesz! IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.05.06, 14:51 Autoportret zielonki? sympatico jegomość ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk Re: Krakowowi winszuję Tygodnika Powsz IP: 149.156.84.* 18.05.06, 10:52 a zawsze myślałem, że mówi się "Tarnowianin" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Mówi sie i owszem,lecz ktos sie podpisal nickiem IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 18.05.06, 13:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielczanin Re: Krakowowi winszuję Tygodnika Powsz IP: *.pu.kielce.pl 18.05.06, 15:07 orazs Machejka i maleszkę! Reszta w porzadku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka Re: Krakowowi winszuję Tygodnika Powsz IP: 62.121.129.* 19.05.06, 14:42 A, dziękujemy, dziękujemy! My też jesteśmy dumni. Do autorów TP dodam może tylko jeszcze Jana Pawła II. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Re: Krakowowi winszuję Tygodnika Powsz IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.05.06, 14:49 Widze barrin ze masz swietna zabawe ? ja tez zapewniam cie! Odpowiedz Link Zgłoś