Dodaj do ulubionych

Dziś w Krakowskiej

IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 09.01.03, 18:48
Interweniowali mieszkańcy Golkowic dlaczego znów 135 i 145 do nich nie
dojechały, odp FS jest dosyć długa: na początku FS tłumaczy to brakiem
piaskarek i bezpieczeństwem ale konkluzja jest zaskakująca otóż piasek miesza
się ze śniegiem i zatyka ...... zwrotnice i stąd problemy wg FS

A więc drodzy ludzie z Golkowic dopóki zwrotnica w Zbydniowicach będzie
zapchana nie macie co liczyć na tramwaje linii 135, na waszym miejscu
odetkałbym wszystkie zwrotnice od borku do Swoszowic bo może być gorzej
Obserwuj wątek
    • Gość: merphy Re: Dziś w Krakowskiej IP: *.krakow.tdci.pl 09.01.03, 20:27
      :D:D:D .. ja nie moge ... a może napiszemy ksiązek pt:) Bezsensowne wypowiedzi
      FS :) ... nie wiem ... ale może FS już sięga daleko w przyszłość i za jakieś
      20 lat tam tramwaj będzie :) ...a po 2 .. zwrotnice się nei zatykają
      piaskiem .. bo ulic nie sypią już piachem tylko polewają lub posypują solą ...

Pozdrawiam :) ale humorek mi się poprawił jak przeczytałem tą wypowiedz :)
      • Gość: mouset Re: Dziś w Krakowskiej IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 09.01.03, 20:45
        Może to dyżurna wypowiedź jeszcze z roku np 1988 kiedy używano piasku i żużla
        A może ktoś wie czy tram do Zbydniowic jedzie od Borku czy od Kurdwanmowa
        • Gość: aa Re: Dziś w Krakowskiej IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.03, 22:08
          Ale cały problem polega na tym, że zwrotnice w Bolechowicach zapchało piachem bo
          MPK...nie ma taboru na odśnieżanie więc na 29-tej tworzą się korki i dzięki
          złemu torowisku do Pleszowa 135 i 145 kursują tylko do Zbydniowic. A swoją
          drogą (dzisiejsza GK) MPK robi łaskę że odśnieża zwrotnice które przecież do
          nich nie należą. A co ZDiK jeździ po torach czy MPK??
          • Gość: mouset Re: Dziś w Krakowskiej IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 09.01.03, 22:21
            Gość portalu: aa napisał(a):

> Ale cały problem polega na tym, że zwrotnice w Bolechowicach zapchało piachem

I dlatego zmieniono jeden kurs tramwaju 248 na wahadło Bolechowice - Zabierzów
            coby te zwrotnice przeczyścił rano
    • Gość: mouset hahahahahahhahahahaha IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 09.01.03, 22:08
      Z trudem dobrnąłem (ze śmiechu) do końca Krakowskiej , ponieważ w innym wątku o
      zimie ciotka podaje że 134 skrócono do ............ ZOO, hmm

A w jeszcze innym o pladze sprzedawców rozkładów (donosił o tym Yzb) podaje że
      za miesiąc w sprzedaży będzie cegła
      • yzb Re: hahahahahahhahahahaha 17.01.03, 15:48
        Gość portalu: mouset napisał(a):

> Z trudem dobrnąłem (ze śmiechu) do końca Krakowskiej , ponieważ w innym
        wątku o
        > zimie ciotka podaje że 134 skrócono do ............ ZOO, hmm

A moze jezdzil po ZOO? :)))

> A w jeszcze innym o pladze sprzedawców rozkładów (donosił o tym Yzb) podaje
        że
        > za miesiąc w sprzedaży będzie cegła

O brawo! W koncu bede mial co czytac w tramwaju :D A sprzedaja rowniez na
        Podwawelskim i nawet calkiem ladnie zrobione :) Szkoda, ze juz 184
        nieaktualne :(
        • Gość: mouset Re: hahahahahahhahahahaha IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 18.01.03, 21:07
          Jechał do przystanku Plac wszystkich z ZOO
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka