Dodaj do ulubionych

PLAC ZABAW DLA DZIECI

23.05.06, 15:09
Witajcie,
jestem całkiem nowa. Mam sprawę. Martwi mnie, że na naszym osiedlu nie ma
placu zabaw dla dzieciaków - mówię o zjeżdżalniach, huśtawkach, mini boisku a
nie marnej piaskownicy :)
I tu się pojawia moje pytanie. Co sądzicie o tym, żeby taki plac zabaw
powstał. Napiszcie co trzeba zrobić, jeśli trzeba zebrać listę podpisów mogę
się tym zająć. Myślę, że to całkiem niezły pomysł.

dzięki za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • mrowka60 Re: PLAC ZABAW DLA DZIECI 23.05.06, 15:34
      Trzeba zebrac zainteresowanych rodzicow , ustalic co ma byc,sprawdzic ceny i
      zrobic zrzutke:)
      • rzymianka41a Re: PLAC ZABAW DLA DZIECI 23.05.06, 16:05
        i zmusić nowomar, żeby dał kawałek ziemi
        • schumifly Re: PLAC ZABAW DLA DZIECI 23.05.06, 16:14
          Przede wszystkim trzeba mieć pomysł na miejsce na ten plac. Przypuszczam, że
          nie chodzi o rozwinięcie placyku w którymś z kwartałów. I tutaj oczywiście jest
          początek problemu, bo przekonać NovoMaar do tego, aby dał trochę ziemi w
          planowanej części osiedla będzie bardzo trudno - w końcu kosztuje ona ciężkie
          pieniądze.

Ale nie należy też rezygnować od razu. Dawno temu słyszałem, że NovoMaar miał
          zaplanowane powyżej ulicy Lubostroń jakieś miejsce rekreacyjno-sportowe. Można
          zapytać ich jaki jest obecny stan tego projektu. Jesli został zarzucony, to
          można próbować ich przekonać, że zbudowanie takiego niedużego placyku podniesie
          wartość kolejnych mieszkań, bo tylko taki argument może na nich zadziałać (a
          nuż mają gdzieś jakieś kawałek do tego odpowiedni?) Ale nie musi niestety - nie
          wszyscy kupujący to rodziny z dziećmi, mogę nawet obstawić, że są w mniejszości.

@rzymianka41a: Radzę umówić się z Adamem Poznerem i porozmawiać z nim
          osobiście. Taki projekt i tak musi zyskać jego akceptację i myślę, że weźmie
          pod uwagę rzeczowe argumenty.
          • schumifly Re: PLAC ZABAW DLA DZIECI 23.05.06, 16:15
            No i oczywiście zawsze mieszkańcy mogą odkupić trochę ziemi od NM, ale w sukces
            takiego projekt w naszym społeczeństwie trudno mi uwierzyć...
    • daswort Re: PLAC ZABAW DLA DZIECI 24.05.06, 00:13
      plac zabaw jest planowy za Lubostroniem (nota bene przed cmentarzem..) To im
      zajmie chyba jakies dwa lata, zanim tam dotra z budowa.. Poki co polecam
      Chmieleniec, no i Szuwarową: place zabaw przy każdym etapie (ale tam zawsze może
      ktoś was wyrzuci..) i ogólno dostepny przy Raciborskiej- piekny po prostu! Swoją
      drogą, jak ono to robią?! Że sie da, że pieniądze jakoś są.., że ludzie sa
      zadowoleni, że osiedle jest pro rodzinne??
      • maximus_t2 Re: PLAC ZABAW DLA DZIECI 24.05.06, 00:25
        to sie przeprowadz na raciborska, gdzie bedzie (jest) prorodzinnie i gdzie
        zapewne smieci segreguja, zamiast truc na forum...
        • daswort Re: PLAC ZABAW DLA DZIECI 24.05.06, 09:37
          no wiesz maximus.. z tego co pamietam Twoim najwiekszym problemem jest "kto mi
          zrobi loda"... więc nie komentuj proszę moich postów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka