Dodaj do ulubionych

Pusta Obwodnica

13.01.03, 18:40
Ostatnio wracając do Krakowa jechałem nowo otwartym odcinkiem obwodnicy,
stwierdziłem także spory niedobór aut i tirów - te wolą jechać przez miasto -
nasuwa się pytanie po co ta obwodnica bez jakiejś lepszej polityki
tranzytowej. Qrde przecież ruch na alejach miał spaść o ponad 20
%
Obserwuj wątek
    • Gość: mouset Re: Pusta Obwodnica IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 13.01.03, 20:42
      ostatnio nawet nie była odśnieżona!!!
      • Gość: kier Re: Pusta Obwodnica IP: *.myslenice.net.pl / 10.10.10.* 13.01.03, 21:24
        nie wiecie czy i jak mozna na nia wjechac od myslenickiej , bo mnie slimak
        wyprowadzil do swoszowic i sie poddalem
        • Gość: mouset Re: Pusta Obwodnica IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 13.01.03, 22:17
          Bo jeszcze nie można , można będzie w CZerwcu, może......
          • Gość: OLO I Re: Pusta Obwodnica IP: *.chello.pl / *.chello.pl 14.01.03, 00:35
            Jakby nie mogli 100 metrów asfaltu połozyc albo zdjac barierki. A propos ślimaka - też się na to nabrałem. A samochody jeżdża tamtędy - cały czas je widzę przez okno; w większości Tiry itp.
    • Gość: marcin ha Re: Pusta Obwodnica IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 18.01.03, 22:19
      balsen napisał:

> nasuwa się pytanie po co ta obwodnica bez jakiejś
      > lepszej polityki
      > tranzytowej. Qrde przecież ruch na alejach miał spaść o
      > ponad 20 %

Czytałem te zapowiedzi o "20%" i się nieźle uhahałem. To
      jest absolutnie niemożliwe, może w w jakąś niedzielę,
      kiedy krakusy zostawiaja auta i siedzą w domach, a przez
      miasto pędzą warszawiacy na Małysza w Zakopanem.

Tranzyt w Krakowie (w tym na Alejach) to przeciętnie
      najwyżej 2-5% ruchu. Pozostały ruch to lokalny oraz
      docelowo-źródłowy, którego się nie da wyeliminować
      obwodnicą autostradową - bo po prostu te auta dojeżdżają
      do celów w Krakowie (zakłady, magazyny itp.) a sporo
      samochodów wyglądających na "tranzytowe", zwłaszcza
      dostawczych, na nie-krakowskich numerach, to _leasing_ -
      auta używane przez krakowskie firmy!

W dodatku oprócz obwodnicy autostradowej miasto
      wybudowało (i dalej buduje) "genialną" Trasę Centralną,
      czyli przelotowy skrót z południa na Warszawę i częściowo
      na Katowice - przez sam środek miasta: Most Kotlarski,
      Powstania Warszawskiego, Rondo Mogilskie, przyszłą
      Galicyjską i przedłużenie dr Twardego.

Nie ma to jak spójna i sensowna polityka tranportowa i
      inwestycyjna. No, ale jak ktoś publicznie bredzi o 20
      proc. mniejszym ruchu na Alejach, to czego się można
      spodziewać oprócz naiwnej magii.

marcin ha
      • Gość: Tomaszek Re: Pusta Obwodnica IP: *.ruczaj.pl 19.01.03, 12:18
        A ja wciąż z uporem maniaka twierdzę, że jednym z powodów jest
        debilny "system" oznakowania. I dopóki w dyekcyju drogowej będą rządzić
        ludzie, którzy nie mają nawet karty rowerowej to tak będzie, bez względu na
        wielość różnych obwodnic i tras centralnych
        • Gość: mouset Re: Pusta Obwodnica IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 19.01.03, 13:32
          Oj kiedyś dyskutowaliśmy o oznakowaniu, nie pierwsze debilstwo
      • Gość: balsen Re: Pusta Obwodnica IP: *.net.autocom.pl 19.01.03, 14:31
      • balsen Re: Pusta Obwodnica 19.01.03, 14:42
        ok, ale co z samochodami jadącymi z kierunq Warszawa / Katowice > Tarnów/
        Rzeszów/Nowy Sącz, sądzisz że one generują tylko 2 do 5 procent na alejach,
        ale oprócz tej drogi jest jeszcze spora trasa przez choćby Nową Hutę,a to też
        Kraków. Dziwne że na obwodnicy jest spory ruch tylko do zakopianki a dalej już
        pusto, więc skąd te korki na zwężonym końcu wielickiej, po prostu ten ruch
        przepływa przez miasto a nie przez obwodnicę. Oprócz ciągłego budowania nowych
        dróg, powinna się zmienić także polityka tranzytowa. TIRY Z CENTRUM WON!!!
        • yzb Re: Pusta Obwodnica 19.01.03, 16:06
          balsen napisał:

> Dziwne że na obwodnicy jest spory ruch tylko do zakopianki a dalej już
          > pusto, więc skąd te korki na zwężonym końcu wielickiej

Jechalem "czworka" w czwartek ok. 13:30 i ok. 16:30 - korek byl niewielki,
          swiatla przy wjezdzie na obwodnice dzialaly sprawnie, wsio juz haraszo.
        • Gość: mouset Re: Pusta Obwodnica IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 19.01.03, 20:25
          Ale trzeba doinformować te TIRy najlepiej wielkimi jak wół tablicami
    • tymon2 Węzeł Myślenicka - Herberta 24.01.03, 13:53
      Czy przypadkiem nie ma zrobionego zjazdu z autostrady na przyszłym węźle
      Herberta-Myślenicka. Bo jak wczoraj przejżdżałem Herbrta to wydawało mi się, że
      jest tam droga włączniowa z autostrady do ślimaka.
      • balsen Re: Węzeł Myślenicka - Herberta 24.01.03, 17:38
        Z planów wynika że jest zjazd z autostrady na myślenicką ( W celu odciążenia
        zakopianki i ronda matecznego, ale Herberta??? Nie zabardzo wiem o czym
        piszesz.
        • yzb Re: Węzeł Myślenicka - Herberta 26.01.03, 14:22
          balsen napisał:

> Z planów wynika że jest zjazd z autostrady na myślenicką ( W celu odciążenia
          > zakopianki i ronda matecznego, ale Herberta??? Nie zabardzo wiem o czym
          > piszesz.

No zdaje sie, ze chodzi o to, co ja tez bym chcial wiedziec: czy sa w pelni
          oddane przejazdy na wezle swoszowickim? Czyli relacje Opatkowice-Herberta,
          Opatkowice-stara Myslenicka i na odwrot. Bo do Tarnowa chyba takich nie
          przewidziano, o ile pamietam?
          • Gość: krzyZio Re: Węzeł Myślenicka - Herberta IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 26.01.03, 16:42
            yzb napisał:

> No zdaje sie, ze chodzi o to, co ja tez bym chcial wiedziec: czy sa w pelni
            > oddane przejazdy na wezle swoszowickim? Czyli relacje Opatkowice-Herberta,

jeszcze nie; będą oddane gdy oddany zostanie węzeł Wielicki

> Opatkowice-stara Myslenicka i na odwrot.

nie będzie takiej relacji; ze Swoszowic będzie można jechać tylko w Herberta,
            na autostradę nie wjedziesz
            • balsen Re: Węzeł Myślenicka - Herberta 26.01.03, 23:46
              Where the fuck is Herberta???
              • Gość: krzyZio Re: Węzeł Myślenicka - Herberta IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 27.01.03, 02:43
                balsen napisał:

> Where the fuck is Herberta???

:-)
                Herberta to dawna Myślenicka na odcinku od Stojałowskiego do Witosa, która
                uległa poszerzeniu i jest dwujezdniowa teraz :-)
            • tymon2 Re: Węzeł Myślenicka - Herberta 27.01.03, 08:27
              Gość portalu: krzyZio napisał(a):

> yzb napisał:
              >
              > > No zdaje sie, ze chodzi o to, co ja tez bym chcial wiedziec: czy sa w peln
              > i
              > > oddane przejazdy na wezle swoszowickim? Czyli relacje Opatkowice-Herberta,
              >
              >
              > jeszcze nie; będą oddane gdy oddany zostanie węzeł Wielicki

Ale tak jak napisałem na początku wydaje mi się, że z opatkowic jestr już
              zriobione włączenie do Myślenickiej-Herberta, tylko potrzebuję potwierdzenia
              tych przypuszczeń.

>
              > > Opatkowice-stara Myslenicka i na odwrot.
              >
              > nie będzie takiej relacji; ze Swoszowic będzie można jechać tylko w Herberta,
              > na autostradę nie wjedziesz

Ale na pewno ze Swoszowic wjedziesz na nitkę w kierunku Wielickiej. Co do
              kierunku Opatkowic to nie pamiętam, ale zrobienie ślimaka to nie jest chyba tak
              duży koszt?
              • Gość: mouset Re: Węzeł Myślenicka - Herberta IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 27.01.03, 08:32
                Tam ma być jakieś rondo w czerwcu umożliwiające wjaz i zjazd na wszystkie strony
              • Gość: krzyZio Re: Węzeł Myślenicka - Herberta IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 27.01.03, 15:23
                tymon2 napisał:

> Ale tak jak napisałem na początku wydaje mi się, że z opatkowic jestr już
                > zriobione włączenie do Myślenickiej-Herberta, tylko potrzebuję potwierdzenia
                > tych przypuszczeń.

Włączenie to będzie ale jest jeszcze nie skończone - nie ma asfaltu i wielu
                innych rzeczy

> Ale na pewno ze Swoszowic wjedziesz na nitkę w kierunku Wielickiej. Co do
                > kierunku Opatkowic to nie pamiętam, ale zrobienie ślimaka to nie jest chyba
                tak duży koszt?

koszt pewnie nie duży i miejsce by się znalazło ale NIE !!! wjedziesz ze
                Swoszowic na autostredę w żadnym kierunku i z autostrady do Swoszowic też
                nie !!!! :-)
                • tymon2 Re: Węzeł Myślenicka - Herberta 27.01.03, 15:31

> tymon2 napisał:
                  >
                  > > Ale tak jak napisałem na początku wydaje mi się, że z opatkowic jestr już
                  > > zriobione włączenie do Myślenickiej-Herberta, tylko potrzebuję potwierdzen
                  > ia
                  > > tych przypuszczeń.
                  >
                  > Włączenie to będzie ale jest jeszcze nie skończone - nie ma asfaltu i wielu
                  > innych rzeczy

Czy sprawdzałeś to naocznie - mówię co widziałem ale właśnie od Herberta więc
                  nie jestem pewny. Przy najbliższej okazji będę musiał to sprawdzić.

>
                  > > Ale na pewno ze Swoszowic wjedziesz na nitkę w kierunku Wielickiej. Co do
                  > > kierunku Opatkowic to nie pamiętam, ale zrobienie ślimaka to nie jest chyb
                  > a
                  > tak duży koszt?
                  >
                  > koszt pewnie nie duży i miejsce by się znalazło ale NIE !!! wjedziesz ze
                  > Swoszowic na autostredę w żadnym kierunku i z autostrady do Swoszowic też
                  > nie !!!! :-)

Tu się mylisz, bo wjazd z Herberta na autostradę będzie zrobiony z małego ronda
                  utworzonego na skrzyżowaniu ślmiak za wiaduktem) - Myślenicka - Wjazd na
                  autostradę. Więc jadąc ze Swowszowic Myślenicką wjeziesz na rondo i zdecycujesz
                  czy wjeżdżasz na autostradę lub jedziesz na ślimaka i Herberta. :-))
                  • Gość: krzyZio Re: Węzeł Myślenicka - Herberta IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 27.01.03, 15:36
                    tymon2 napisał:

> >
                    > > Włączenie to będzie ale jest jeszcze nie skończone - nie ma asfaltu i wiel
                    > u
                    > > innych rzeczy
                    >
                    > Czy sprawdzałeś to naocznie - mówię co widziałem ale właśnie od Herberta więc
                    > nie jestem pewny. Przy najbliższej okazji będę musiał to sprawdzić.
                    >

widziałem jak było jeszcze trochę śniegu ale wszystkie doniesienia prasowe
                    mówiły o całkowitym otwarciu tego węzła dopiero z Wielickim

> Tu się mylisz, bo wjazd z Herberta na autostradę będzie zrobiony z małego
                    ronda
                    >
                    > utworzonego na skrzyżowaniu ślmiak za wiaduktem) - Myślenicka - Wjazd na
                    > autostradę. Więc jadąc ze Swowszowic Myślenicką wjeziesz na rondo i
                    zdecycujesz
                    >
                    > czy wjeżdżasz na autostradę lub jedziesz na ślimaka i Herberta. :-))

To widocznie coś się zmieniło ale ja o tym nie słyszałem, ja bazuje na
                    schemacie tego węzła umieszczonym na stronie Generalnej Dyrekcji Dróg
                    Krajowych. A skąd ty wiesz że będzie to połączenie?
                    • Gość: balsen Re: Węzeł Myślenicka - Herberta IP: *.net.autocom.pl 27.01.03, 16:10
                      • balsen Re: Węzeł Myślenicka - Herberta 27.01.03, 16:19
                        Natomiast z planu który ja posiadam, jasno wynika że ze swoszowic takiego
                        wjazdu na autostrade nie będzie, a rondo jest tylko po to aby zamienić
                        kierunki jazdy z myśleniciej odpowiednio do wjazdu/zjazdu ślimakiem na/z
                        Herberta. Przyznam że jest to dość idiotyczne rozwiązanie, po pierwsze dlatego
                        że nie ma kontaktu autostrady ze swoszowicami i to kolizyjne rondo!!! Chyba że
                        sięgneli po olej do głowy i coś zmienili?!!
                        • Gość: krzyZio Re: Węzeł Myślenicka - Herberta IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 27.01.03, 16:47
                          balsen napisał:

> Natomiast z planu który ja posiadam, jasno wynika że ze swoszowic takiego
                          > wjazdu na autostrade nie będzie, a rondo jest tylko po to aby zamienić
                          > kierunki jazdy z myśleniciej odpowiednio do wjazdu/zjazdu ślimakiem na/z
                          > Herberta. Przyznam że jest to dość idiotyczne rozwiązanie, po pierwsze
                          dlatego
                          > że nie ma kontaktu autostrady ze swoszowicami i to kolizyjne rondo!!! Chyba
                          że
                          > sięgneli po olej do głowy i coś zmienili?!!

Pewnie że idiotyczne a przecież jest sporo miejsca żeby podłączyć Swoszowice do
                          autostrady przynajmniej na niektorych relacjach
                    • tymon2 Re: Węzeł Myślenicka - Herberta 28.01.03, 09:18

> tymon2 napisał:
                      >
                      >
                      > > >
                      > > > Włączenie to będzie ale jest jeszcze nie skończone - nie ma asfaltu i
                      > wiel
                      > > u
                      > > > innych rzeczy
                      > >
                      > > Czy sprawdzałeś to naocznie - mówię co widziałem ale właśnie od Herberta w
                      > ięc
                      > > nie jestem pewny. Przy najbliższej okazji będę musiał to sprawdzić.
                      > >
                      >
                      > widziałem jak było jeszcze trochę śniegu ale wszystkie doniesienia prasowe
                      > mówiły o całkowitym otwarciu tego węzła dopiero z Wielickim
                      >
                      > > Tu się mylisz, bo wjazd z Herberta na autostradę będzie zrobiony z małego
                      > ronda
                      > >
                      > > utworzonego na skrzyżowaniu ślmiak za wiaduktem) - Myślenicka - Wjazd na
                      > > autostradę. Więc jadąc ze Swowszowic Myślenicką wjeziesz na rondo i
                      > zdecycujesz
                      > >
                      > > czy wjeżdżasz na autostradę lub jedziesz na ślimaka i Herberta. :-))
                      >
                      > To widocznie coś się zmieniło ale ja o tym nie słyszałem, ja bazuje na
                      > schemacie tego węzła umieszczonym na stronie Generalnej Dyrekcji Dróg
                      > Krajowych. A skąd ty wiesz że będzie to połączenie?

Możesz mi podać dokładny adres tego schematu. Ja piszę co kiedyś widziałem w
                      prasie. Ale nie mogę tego teraz znaleźć.
                      Za to na stronie GDDKiA znalazłem opis tego węzła
                      "23 listopada został oddany do użytku pierwszy etap węzła Zakopiańskiego w
                      ciągu nowo budowanej południowej autostradowej obwodnicy Krakowa. Węzeł -
                      zintegrowany z węzłem Opatkowickim - jest położony na skrzyżowaniu obwodnicy z
                      ulicami Myślenicką i Herberta, po oddaniu autostrady do ruchu będzie stanowić
                      alternatywne do "Zakopianki" połączenie z centrum Krakowa i ułatwi dojazd do
                      Sanktuarium Bożego Miłosierdzia w Łagiewnikach.

W obrębie Węzła będą zbudowane relacje: Kraków - Zakopane/Katowice,
                      Zakopane/Katowice - Kraków, Kraków - Tarnów, Tarnów - Kraków, Kraków -
                      Swoszowice, Swoszowice - Kraków. W ciągu ulicy Myślenickiej po stronie
                      Swoszowic powstanie rondo kompaktowe.

Koszt inwestycji szacuje się na ok. 20 mln złotych. Na mocy porozumienia
                      zawartego z gminą Kraków, będzie ona partycypować w pokryciu kosztów i wyłoży
                      na ten cel 8 mln złotych (warto nadmienić, że GDDKiA zapłaciła wcześniej Gminie
                      za wycinkę drzew 24 mln złotych). Pozostałe środki będą pochodzić z budżetu
                      państwa. Zadaniem Gminy będzie także pozyskanie gruntów. Zakończenie
                      inwestycji, czyli wybudowanie wszystkich relacji w obrębie węzła
                      Zakopiańskiego, nastąpi w IV kwartale 2003 roku.

Pierwszy etap realizacji węzła to budowa wiaduktu nad autostradą w ciągu ulicy
                      Myślenickiej, który będzie przenosić ruch na trasie Kraków - Swoszowice (w
                      przyszłości, po wybudowaniu łącznicy, będzie również przenosić ruch na trasie
                      Kraków centrum - Tarnów). Obiekt ma nośność klasy A, czyli 50 ton; jego długość
                      wynosi 98 m, szerokość - 13,7 m (jezdnia - 7 m, chodniki: 3 m i 1,5 m);
                      skrajnia pionowa (odległość pomiędzy jezdnią autostrady a wiaduktem) - 5,08 m.
                      Na wiadukcie zaprojektowano wykonanie poręczy mostowych oraz barier
                      sprężystych.

Projekt węzła można zobaczyć na naszej stronie internetowej:
                      www.krakow.gddkia.gov.pl lub www.gddp.krakow.pl " - można ale nie znalazłem.

• Gość: mouset Re: Węzeł Myślenicka - Herberta IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 28.01.03, 09:23
                        Czyli będzie każdy z każdym ale dopiero w czerwcu, wtedy ma powstać to rondo,
                        ktoś kiedyś publkował to na forum, pogrzeb w listopadowych wątkach
                        • Gość: krzyZio Re: Węzeł Myślenicka - Herberta IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 28.01.03, 10:26
                          Gość portalu: mouset napisał(a):

> Czyli będzie każdy z każdym ale dopiero w czerwcu, wtedy ma powstać to rondo,
                          > ktoś kiedyś publkował to na forum, pogrzeb w listopadowych wątkach

"W obrębie Węzła będą zbudowane relacje: Kraków - Zakopane/Katowice,
                          Zakopane/Katowice - Kraków, Kraków - Tarnów, Tarnów - Kraków, Kraków -
                          Swoszowice, Swoszowice - Kraków. W ciągu ulicy Myślenickiej po stronie
                          Swoszowic powstanie rondo kompaktowe. " Przecież tu nie jest każdy z każdym !
                          ze Swoszowci jest tylko relacja do Krakowa
                          • Gość: mouset Re: Węzeł Myślenicka - Herberta IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 28.01.03, 16:17
                            Bo odwrotna nie jest konieczna
                      • Gość: krzyZio Re: Węzeł Myślenicka - Herberta IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 28.01.03, 10:29
                        tymon2 napisał:

> Możesz mi podać dokładny adres tego schematu. Ja piszę co kiedyś widziałem w
                        > prasie. Ale nie mogę tego teraz znaleźć.
                        > Za to na stronie GDDKiA znalazłem opis tego węzła
                        > "23 listopada został oddany do użytku pierwszy etap węzła Zakopiańskiego w
                        > ciągu nowo budowanej południowej autostradowej obwodnicy Krakowa. Węzeł -
                        > zintegrowany z węzłem Opatkowickim - jest położony na skrzyżowaniu obwodnicy
                        z
                        > ulicami Myślenicką i Herberta, po oddaniu autostrady do ruchu będzie stanowić
                        > alternatywne do "Zakopianki" połączenie z centrum Krakowa i ułatwi dojazd do
                        > Sanktuarium Bożego Miłosierdzia w Łagiewnikach.
                        >
                        > W obrębie Węzła będą zbudowane relacje: Kraków - Zakopane/Katowice,
                        > Zakopane/Katowice - Kraków, Kraków - Tarnów, Tarnów - Kraków, Kraków -
                        > Swoszowice, Swoszowice - Kraków. W ciągu ulicy Myślenickiej po stronie
                        > Swoszowic powstanie rondo kompaktowe.
                        >
                        > Koszt inwestycji szacuje się na ok. 20 mln złotych. Na mocy porozumienia
                        > zawartego z gminą Kraków, będzie ona partycypować w pokryciu kosztów i wyłoży
                        > na ten cel 8 mln złotych (warto nadmienić, że GDDKiA zapłaciła wcześniej
                        Gminie
                        >
                        > za wycinkę drzew 24 mln złotych). Pozostałe środki będą pochodzić z budżetu
                        > państwa. Zadaniem Gminy będzie także pozyskanie gruntów. Zakończenie
                        > inwestycji, czyli wybudowanie wszystkich relacji w obrębie węzła
                        > Zakopiańskiego, nastąpi w IV kwartale 2003 roku.
                        >
                        > Pierwszy etap realizacji węzła to budowa wiaduktu nad autostradą w ciągu
                        ulicy
                        > Myślenickiej, który będzie przenosić ruch na trasie Kraków - Swoszowice (w
                        > przyszłości, po wybudowaniu łącznicy, będzie również przenosić ruch na trasie
                        > Kraków centrum - Tarnów). Obiekt ma nośność klasy A, czyli 50 ton; jego
                        długość
                        >
                        > wynosi 98 m, szerokość - 13,7 m (jezdnia - 7 m, chodniki: 3 m i 1,5 m);
                        > skrajnia pionowa (odległość pomiędzy jezdnią autostrady a wiaduktem) - 5,08
                        m.
                        > Na wiadukcie zaprojektowano wykonanie poręczy mostowych oraz barier
                        > sprężystych.
                        >
                        > Projekt węzła można zobaczyć na naszej stronie internetowej:
                        > www.krakow.gddkia.gov.pl lub www.gddp.krakow.pl " - można ale nie znalazłem.
                        >

hmmmmm sam podałeś przykład gdzie nie ma relacji Swoszowice-autostrada :-)
                        a oto gdzie można znaleźć schemat (tylko jet niezbyt duży):
                        www.krakow.gddkia.gov.pl ---> "o firmie" (na górze jest) -----
                        > "wydarzenia" (po lewej) i tam jest :-)
                        • tymon2 Re: Węzeł Myślenicka - Herberta 28.01.03, 10:57
                          NIe będę się kłucił co do tego węzła bo w tym momencie nie jestem pewny.
                          Ale wytłumacz mi sens budowy ronda na drodze, która nie ma skrzyżownia.
                          • Gość: krzyZio Re: Węzeł Myślenicka - Herberta IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 28.01.03, 11:07
                            tymon2 napisał:

> NIe będę się kłucił co do tego węzła bo w tym momencie nie jestem pewny.
                            > Ale wytłumacz mi sens budowy ronda na drodze, która nie ma skrzyżownia.

hmmmmmmmm ja tam widze skrzyżowanie czterech dróg więc rondo jest jak
                            najbardziej wskazane
                          • tymon2 Mapka 28.01.03, 11:09
                            Aha
                            A mapki tej nie znalazłem. Jest tylko na zdjęciu w tle, ale to jest węzeł
                            wielicki.

• Gość: krzyZio Re: Mapka IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 28.01.03, 11:14
                              tymon2 napisał:

> Aha
                              > A mapki tej nie znalazłem. Jest tylko na zdjęciu w tle, ale to jest węzeł
                              > wielicki.
                              >
                              zaraz ci wysle na maila
                              • tymon2 Re: Mapka 28.01.03, 14:58
                                Dzięki doszło.
                                ALe wg mnie to ten projekt jest trochę bezsensu. Czy nie mogli zrobić tego
                                włączenia do autostrady już za rondem a nie przed? TO jadąc ze swoszowicm,
                                trzeba będzie jechć dalej Herberta tam gdzieś nawrócić i wjechać na autostradę.
                                Ale z herberta będzie skrzyżowanie we wszystkich kierunkach.
                                • Gość: krzyZio Re: Mapka IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 28.01.03, 15:07
                                  tymon2 napisał:

> Dzięki doszło.
                                  > ALe wg mnie to ten projekt jest trochę bezsensu. Czy nie mogli zrobić tego
                                  > włączenia do autostrady już za rondem a nie przed? TO jadąc ze swoszowicm,
                                  > trzeba będzie jechć dalej Herberta tam gdzieś nawrócić i wjechać na
                                  autostradę.
                                  > Ale z herberta będzie skrzyżowanie we wszystkich kierunkach.

Pewnie że bez sensu a można by było niewielkim kosztem zrobić przynajmniej
                                  relacje Swoszowice-Wieliczka i Katowice-Swoszowice.
                                  Dawniej się zastanawiałem dlaczego skrzyżowanie
                                  Herberta/Stojałowskiego/Podmokła jest takie powalone i teraz już chyba wiem:
                                  żeby jadąc ze Swoszowic się lepiej na autostradę zawracało.
                                  Ale i tak twierdze że całe tamto rozwiązanie drogowe jest do dupy. :-)
                                  • balsen Re: Mapka 29.01.03, 01:13
                                    Ja chciałbym porozmawiać z projektantem tego skrzyżowania i dowiedzieć się z
                                    jakich względów doszło do stworzenia tak idiotycznego rozwiązania!!
                            • Gość: krzyZio Re: Mapka IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 28.01.03, 11:25
                              to znaczy jak chcesz to ci wysle tylko podaj adres :-)
                              • tymon2 Re: Mapka 28.01.03, 11:41

> to znaczy jak chcesz to ci wysle tylko podaj adres :-)

Oczywiście, że chcę: tymon2@gazeta.pl
          • Gość: krzyZio Spawozdanie z wizji lokalnej :-) IP: *.ghnet.pl / 192.168.1.* 01.02.03, 15:11
            stan na 01.02.2003:

Zakopane/Katowice-Herberta - przejezdne
            inne relacje: gotowe tylko nasypy i zarysy dróg
            • balsen Re: Spawozdanie z wizji lokalnej :-) 02.02.03, 02:20
              Jak będzie trochę cieplej to przejadę się tam na rowerze i zobaczę co też oni
              tam wymyślili, a przy okazji wracając dzisiaj zakopianką koło godziny 17
              spojrzałem na obwodnice (w stronę wielickiej) i... znów zero ruchu???
              • Gość: mouset Re: Spawozdanie z wizji lokalnej :-) IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 02.02.03, 12:10
                Zanim Tiry przekażą nawzajem info to minie trochę czasu, a poza tym przydałby
                sie na tym odcinku w okolicy starego Kurdwanowa porządny Motorest aby kierowcy
                mieli gdzie zjeść i odpocząć
            • tymon2 Re: Spawozdanie z wizji lokalnej :-) 03.02.03, 09:43

> stan na 01.02.2003:
              >
              > Zakopane/Katowice-Herberta - przejezdne
              > inne relacje: gotowe tylko nasypy i zarysy dróg

Ostatnio w gazetach pisali, że obecnie trwa przetarg na wyłonienie wykonawcy
              całego węzła, a planowane rozpoczęcie robót to II kwartał. Więc cłość węzła
              zostanie skończona pewnie do końca br. roku.
              • Gość: mouset Re: Spawozdanie z wizji lokalnej :-) IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 04.02.03, 08:16
                I chwała Bogu chociaż i tak to rondo nie podoba mi się
                • tymon2 Re: Spawozdanie z wizji lokalnej :-) 04.02.03, 08:29
                  Najbardziej mi się podoba to, że wygląda na to, że będzie tam budowany jeszcze
                  jeden wiadukt. Więc ledo co otworzyli autostradę, a już będą utrudnienia ze
                  względu na budowę powyższego wiaduktu. Tak jakby nie mogli go zbudować
                  wcześniej.
                  • Gość: mouset Re: Spawozdanie z wizji lokalnej :-) IP: *.cm-uj.krakow.pl 04.02.03, 11:27
                    Welcome in Poland
    • balsen Update 09.02.03, 00:55
      08.02.03 : godzina 21 :znikomy ruch na połodniowej obwodnicy miasta
      • Gość: mouset Re: Update IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 09.02.03, 11:52
        Podobnie było 06.02 na całej zmianei\\ie świateł nic nie wjechało ani nic nie
        zjechało z obwodnicy
        • tymon2 Re: Update 10.02.03, 09:41
          Wczoraj w godzinach rannych stało kilkanaście samochodów na obwodnicy Wiliczki
          na zgodą na wjazd na autostradę.
          • Gość: mouset Re: Update IP: 149.156.15.* 10.02.03, 10:06
            Nie ma się co dziwić bo ktoś pokradł wszystkie drogowskazy od Tyńca po Wieliczkę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka