trudny2002 01.06.06, 11:17 nowe piosenki ludowe... albo takie wsiowe pospiewadelka....albo ze moze ja nie w temacie jestem:))) Bo muzyki ludowej od groma jest nie? I to nawet mozna powiedziec ze ona taka etniczna:))) trudny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Irek Re: Dziwne to ale obecnie nie powstają IP: *.chello.pl 01.06.06, 11:33 Bo fantazja "zagina" (zaginęła). Po Lemie to jeszcze nam parę takich osób zostało, np. W. Sz. Ale ona się tu chyba nie pokaże... Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 no ale ilez mozna 01.06.06, 11:40 "pukać do drzwi kamienia..." :))) trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Re: no ale ilez mozna IP: *.chello.pl 01.06.06, 11:43 To kołatajmy. Wspólnie. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Robie to jesli tylko czasu wystarcza:) 01.06.06, 11:51 czasem skutek bywa zgoła odwrotny...:)) ale tak widac bywa...i nie zraza mnie to ani ani:) Wspólnota calkiem nieformalna w takim waleniu czy lekkim stukaniu jest nieodzowna i korzystam z propozycji a i sam proponuje...kto zechce:)) trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Re: Robie to jesli tylko czasu wystarcza:) IP: *.chello.pl 01.06.06, 12:05 Kiedyś mi się coś takiego trafiło, nie wiem czyje (pamiętam początek): Ja już nie jestem taki malutki, / umiem już sobie zawiązać butki. Wiesz może, jak to dalej szło? Jeśli nie, to dołóż - w wolnej chwili - coś od siebie, tj. od serca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Re: refren IP: *.chello.pl 01.06.06, 12:07 Refren zdaje się był taki (i melodia zarazem): Tup-tupu-tupu, tup-tupu-tup. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nonna Re: Dziwne to ale obecnie nie powstają IP: 82.139.60.* 02.06.06, 20:42 Irku... Szymborska tu nie przyjdzie, bo kamień nie ma mięśni śmiechu, a pukanie do jego drzwi już jej się znudziło. Szymborska obmyśla Świat... wydanie drugie, poprawione,idiotom na śmiech, melancholikom na płacz...pielgrzymom na buty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nonna Re: Dziwne to ale obecnie nie powstają IP: 82.139.60.* 02.06.06, 20:52 A propo piosenek ludowych. Ludu "trudny" nie ma, więc skąd mogą być piosenki? Lud wyemigrował. Zmywa gary w barach Londynu, zamiata ulice i podciera tyłki staruszkom we Włoszech i Niemczech. Z ludu, (tego z Polski Ludowej) zrobiły się nurki szukające puszek po śmietnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonki Re:ja kultywuję 02.06.06, 21:48 "I wtedy wódka się skończyła" Bo ja zmieniam sny Mam Twe oczy zielone, mam uśmiech zwykły codzienny Tańczę dla Ciebie taniec miłości Głaskałem kotkę leżąc w ciemności Ref: I wtedy wódka się skończyła Zabawa się skończyła Słońce ogrzewa nasze ciała Oj, żebyś mi buzi dała Żałuję przecież tak wielu słów Dziewczyno z mych hotelowych snów Ref: I wtedy wódka się skończyła Zabawa się skończyła Zabawa się skończyła I wtedy wódka się skończyła Wszyscy kładą się spać Patrzę i nie mogę przestać Ref: I wtedy wódka się skończyła Zabawa się skończyła -- koniec Odpowiedz Link Zgłoś