Dodaj do ulubionych

Eko Park - Niepołomice - Invest House

04.06.06, 07:53
Interesuje mnie ta inwestycja (na mieszkanie w Krakowie już nas nie stać:) -
ktoś coś wie ciekawego lub nieciekawego o tej inwestycji? Otoczenie OK, ale
ktoś pisał że teren musiał być osuszany. Śmieszne dachy (przynajmniej na
wizualizacjach), dobre połączenie z tą częścią Krakowa która nas interesuje.
Jeżeli ktoś może coś dodać, poproszę! (na przykład planowany przebieg
autostrady w ogródkach;)

pzdr
Tomasz
Obserwuj wątek
    • Gość: j23 Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 22:03
      Jeśli chodzi o przebieg autostrady to będzie ona biegła powyżej drogi Kraków-
      Rzeszów. Będzie przebiegać przez Staniątki do Szarowa i dalej. Do Niepołomic
      będą dwa zjazdy. Jeden przy strefie ekonomicznej (przemysłowej części
      Niepołomic), a drugi w Szarowie , także EKOPARK pozostanie EKOPARKIEM i nie
      trzeba będzie wdychać spalin. Sprawdzałem w Gminie. W tym tygodniu był też
      program w telewizji na ten temat ( mówiono że autostrada do Niepołomic z dwoma
      zjazdami będzie do 2008 roku).
      • Gość: Arek Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.06, 18:06
        Byłem w gminie i potwierdzam ten przebieg autostrady. Sam jestem zainteresowany
        tą inwestycją, więc chodzę i sprawdzam gdzie się da. Dowiedziałem się jeszcze
        że teren dookoła osiedla przeznaczony jest na kompleks wypoczynkowo-rekreacyjny.
        Gdyby Ktoś wiedział coś więcej, to proszę o podzielenie się informacjami.
        Pozdrawiam Arek
        • Gość: Asmodeusz Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.chello.pl 28.06.06, 22:05
          A swoją drogą to ciekawe, że w tak niewielkiej odległości od Krakowa można
          kupić szeregówkę w cenie mieszkania, a chętnych na to w ilościach hurtowych
          chyba nie ma... Ciekawe dlaczego?

pzdr
          • Gość: ja Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.38.76.83.cust.bluewin.ch 15.07.06, 23:08
            A czy moze wiesz dlaczego?
          • Gość: mieszkaniobiorca Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.07.06, 16:33
            Bo to nie sa ceny mieszkan w Krakowie. Domi > 350 000 I dojazd nie ten ...
            • Gość: Nowy Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 13:52
              Sprawdzałem i wiem że z mniejszymi domami jest już kłopot. Na ten rok wszystkie
              są sprzedane. Mnie się wydaje, że za dosyć dobrze wykończony dom łącznie z
              zagospodarowniem terenu w koło 350 tys to nie jest wygórowana cena.
              • Gość: Asmodeusz Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.chello.pl 22.07.06, 17:49
                plusem jest odległość od Puszczy (1 km), minusem odległość od centrum Krakowa (jakieś 35 km, chociaż do samej granicy tylko 4 km). A okolicę można sobie oglądnąć tutaj:
                maps.google.com/maps?f=q&hl=en&q=50.0463266466,+20.248481976&ie=UTF8&ll=50.046833,20.24909&spn=0.006449,0.021544&t=k&om=1
      • Gość: ted Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 18:39
        witam ! wszystkich przyszłych włascicieli szeregówek w segmentu E3 czy ktos z
        Państwa w najblizszy czasie bedzie korzystał z usług wykonawców schodów
        zabiegowych zapewne większość zrezygnowała z opcji schodów betonowych
        oferowanych przez inwestora ja tak zrobiłem i od tygodnia analizuję rynek
        producentów jednak chętnie skorzystam z poleconego wykonawcy czy ktos zna
        sprawdzonego,solidnego w rozsądnej cenie producenta prosze o info.
        pozdrawiam
        Tadeusz
    • bialy_cien Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 20.08.06, 17:51
      Czy ktoś ma jakieś nowe wieści w tym temacie? Intersuję się tym, ale ciągle
      waham..
      • calcium300mg Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 21.08.06, 07:53
        Musisz rozważyć wszystkie za (lewa strona kartki) i przeciw (prawa) a potem podsumować:) Najbardziej jednak przekonującym argumentem dla nas okazała się cena - segment w szeregówce w cenie mieszkania w Krakowie.
        www.niepolomice.com/pl/forum/viewthread.php?forum_id=3&thread_id=319
        pzdr
        • bialy_cien Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 22.08.06, 20:52
          Dziękuję za odpowiedź. Szczególnie za link.
          Za i przeciw już rozważałam, ale pouzupełniałabym je chętnie opiniami innych ;)

Dokładnie cena mnie przekonuje, a do tego komfort, cisza, ogródek. Tylko na
          pierwszy rzut oka za piękne, żeby prawdziwe!!

A Ty kupiłeś? Dom czy szeregówkę? Kiedy się wprowadzasz?

MOŻE JEST JESZCZE KTOŚ INNY, KTO KUPIŁ / KUPI TAM DOM?

Są tam drzwi wewnętrzne?
          • calcium300mg Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 22.08.06, 21:32
            Z tą ciszą to nie wiem jak będzie w praktyce, Zabierzowską jeżdżą Tiry, a
            Krucza to dojazd do żwirowni:) Najlepiej pojedź na budowę i oglądnij sobie
            domek w środku (stawiają już piętro) - w naszym przypadku plusów było więcej,
            dlatego się zdecydowaliśmy:) Domki /segmenty/ są oddawane w stanie tzw.
            deweloperskim - czyli wszystko do zrobienia (także schody). Cena jest i niska
            (jak na Kraków) i wysoka (jak na Niepołomice:). Ale dlaczego 'za piękne'?
            Ciągle są tam chyba wolne domki w realizowanych teraz etapach, więc Krakusy
            hurtowo się na tą inwestycję nie rzucają...
            • bialy_cien Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 22.08.06, 22:07
              No tak, tiry... Na (a raczej obok) budowy byłam. Jeziorko widziałam ;)
              Schody???? W ogóle schody czy tylko ich wykończenie?

Też właśnie zastanawiam się, czemu się ludzie nie rzucają. Czyżby jednak coś?
              Może wypowie się ktoś, kto z pełną świadomością odrzucił tę inwestycję?
              • Gość: Wojtek Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 14:21
                witam
                jako jedni z pierwszych zdecydowaliśmy sie zakupić domek w Ekoparku. Już kilka
                miesięcy jesteśmy w kontakcie z InvestHouse jak równie z firmą budowlaną
                realizującdą inwestycje. Jak na razie nie mogę powiedzieć nic zlego na
                inwestorów.
                Jesli chodzi o duży ruch na Zabierzowskiej, to jest to spowodowane remontem "4"
                Kraków-Tarnów. Sam jadąc do Tarnowa wolę jechać tą drogą i omijać remonty na 4-
                ce. Tak wiec myślę, że za kilka miesięcy ruch się zdecydowanie zmniejszy.
                Jeśli ktoś chcę konkretnych rad na temat domków, lokalizacji i itp. proszę
                pisać na maila : pro_vat@wp.pl - w miarę wolnego czasu odpowiem.
                A tak apropo - myślę, że ludzie się na to nie rzucają, bo jest trochę daleko od
                Krakowa. Jadni wolą spokój za miastem, inni tramwaje, bloki, dresy itp
          • Gość: ted Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:09
            zainwestowałe w szeregówkę 115m2 jako jeden z pierwszych inwestycja obserwując
            postepy na budowie jest ok! porównuje inwestycję z społdzielniami mieszkaniowymi
            to tempo invest jest oszałamiające ma nadzieje że idzie w parze z jakością
            inwestycja 100% zwrotu po 3 latach ze względu na stręfę ekonomiczną MAN-3000
            pracowników Lonza itp. komunikacja do krakowa przez podłęże 30min do M1.

pozdrawiam
            • Gość: bebe Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 18:00
              > inwestycja 100% zwrotu po 3 latach ze względu na stręfę ekonomiczną MAN-3000
              > pracowników Lonza itp. komunikacja do krakowa przez podłęże 30min do M1.

Co to znaczy?
              • Gość: Asmodeusz Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.chello.pl 06.09.06, 00:16
                No, 100% zysku oznacza że inwestując 100 zł po 3 latach masz 200 :)
                • Gość: bebe Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 10:13
                  No tak, ale w tym konkretnym przypadku? Jak kupię dom za 400 tys., to sprzedam
                  za 800 tys.?? Eeeeeeee, chybaaaaaa nieeeeee :)
                  • Gość: tommy Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 13:07
                    A dlaczego nie, tutaj za metr placisz 2800 chyba co jest niska w sumie cena -
                    jesli niepolomice sie rozwina tak, jak wskazuja na to wszelkie znaki na niebie
                    i na ziemi to ceny nieruchomosci pojda w gore - ja w to wierze i dlatego tez
                    kupilem domek w Eko - a pozatym b. ladna lokalizacja...
                  • Gość: Asmodeusz Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.chello.pl 06.09.06, 13:08
                    No, tego to nikt nie wie. Ale 1,5 roku temu moje małe mieszkanko w NH było warte ok. 100 tys. zł a teraz sprzedają się po ok. 200 tys. zł.

A półtora roku temu nikt w to by nie uwierzył:) Niepołomice rozwijają się bardzo szybko, powstaje tam teraz kilka dużych zakładów które zatrudnią sporo specjalistów - Krakowianie pewnie będą dojeżdzać, ale jeżeli ktoś się będzie przenosić z innej części kraju - to pewnie zainteresuje się jednak jakimś mieszkaniem na miejscu. Ceny więc powinny rosnąć, ale chyba nie tak szybko jak w krk.

• Gość: RRR Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 15:18
      ILE TO JEST OD CENTRUM KRAKA?
      • Gość: MM Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 20:26
        Około 27 km.
        • Gość: gosc Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 09:26
          tyle to chyba do samego Rynku ;)
          • Gość: MM Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 16:42
            Tak, do samego Rynku. Pod M1 jest 21 km.
            • bialy_cien Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 08.09.06, 20:45
              To z M1 do Rynku jest tylko 6 km? Ale heca, nie wiedziałam :)
    • Gość: sim Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 14:59
      Jakie zrobili wrażenie na targach, bo nie byłem?
      • Gość: Zbysio Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.netcontrol.pl 12.09.06, 23:42
        Słabo. Byłem na miejscu inwestycji. To zadupie i dawne moczary
        • Gość: bebe Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 09:09
          Nie zgadzam się.

Ale jeśli już, to i tak lepsze moczary niż Trawniki Żubra, z autostradą,
          torami, Manem i innymi "rozrywkami" ;)
    • bialy_cien Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 19.09.06, 15:07
      No i stało się. Kupione. :)))
      • Gość: Wojtek Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 20:06
        W którym segmencie kupiłeś???? Ja w E3. Może będziemy sąsiadami???
        • goldenfish1 Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 25.10.06, 12:25
          oooo witam

my tez kupilismy domek w e3. moze poznam sasiadow jeszcze przed
          przeprowadzka? :))
          • bialy_cien Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 25.10.06, 16:49
            W E7 ;)
            • goldenfish1 Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 26.10.06, 10:05
              a E7 beda oddawane teraz czy to kolejny etap? bo nie kojarze ktore to
              • bialy_cien Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 26.10.06, 11:59
                Słabo znasz stronę www ;P
                To ten etap, drugi to F
                • oktogon Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 26.10.06, 13:14
                  Z faktu ze rynek nowych mieszkań , nie wykonczonych stanowi zawsze połączenie z
                  późniejszym etapem wykończenia chciałbym przedstawić swoją ofertę wykonania
                  projektu wnętrz, czy aranżacji konkretnych lokali. Z pewnością część z Państwa
                  dama będzie chciała się tym zająć, ale zdarza się ze nie wszyscy mają na to
                  czas bądź też ptrzebują pomocy. Zajmując się na codzień projektowaniem mogę
                  taką pomoc zaproponować. Zakres projektu jest sprawą indywidualną i zawsze
                  dostosowuje się go do potrzeb konkretnego Inwestora, dlatego zapewne
                  uprzedzając pytania: Ile to będzie kosztować ?- zależy to od powierzchni
                  projektowanej i części składowych projektu, ktoś moze chcieć zmienić układ
                  funkcjonalny, ktoś inny potrzebuje doradzctwa w zastosowaniu materiałów
                  posadzkowych czy kolorystyki. Na wszelkie wątpliwości chętnie odpowiem i
                  udzielę porad.

pozdrawiam
                  arch. Piotr Kuborek
                  www.oktogon.pl
                  • Gość: krakusek Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.08, 15:51
                    Byłem widziałem..tragedia, Eko park, czy też park eko, to nie od
                    ekologii, ale od najtanszych materiałów i wykonawców..
                    co widac.
                    a kolory, to chyba daltonista wybierał na te domy. porazka
                    Żwirownia działac będzie jeszcze bardzo długo.
                    Ciekawy jestem, co bedzie jak poziom wód gruntowych na
                    niezdrenowanym ternei sie podniesie, czy tez stare bagniska
                    przywrócą swoja pierwotną formę ?

• Gość: Jack Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 14:19
                Witam dołączyłem do grona przyszłych mieszkańców "F"-ki.Mam nadzieje że wszystko
                pójdzie bez większych problemów.Patrząc na poprzednie posty widzę ,że nie ma na
                szczeście ich wiele(mysle że z tymi schodami damy sobie rade)Pozdrawiam
                wszystkich chetnych do zamieszkania przy ul.Kruczej w Niepołomicach.
          • mar007zuch Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 06.01.07, 22:00
            Jesteśmy jeszcze młodym małżeństwem z dwójką dzieciaków. Chcieliśmy dom w Eco
            Parku, może będziemy sąsiadami? Czy oprócz oficjalnej oferty Ivest House'u
            istnieją jakieś istotne informacje o których powinniśmy wiedzieć.
            Pozdrawiam mar
            • Gość: wojtek Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.07, 11:54
              Schody - czy chcecie betonowe, czy swoje inne.
              Przestudiować plany instalacji.
              Rozważyć możliwość dopłaty za automatyczną bramę garażową.
        • Gość: Grzesiek Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.um.krakow.pl 07.11.06, 23:59
          Witajcie sąsiedzi!!!
          Kupiłem 2P w E3. Ktoś przez ścianę?
          • bialy_cien Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 08.11.06, 11:08
            Byliście w swoich domkach? Przeżyłam ostatnio zdziwienie, tam jest chyba
            mniejsza powierzchnia niż wynika z planów! Możliwe to, czy takie wrażenie tylko?
            • Gość: Wojtek Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.crowley.pl 08.11.06, 14:32
              Witam,
              to tylko wrażenie. Po otynkowaniu i malowaniu będzie większe.
              Przeżyłem to samo (niestety byłem na budowie z żoną). To był ostatni raz kiedy
              byliśmy tam razem. Od tej pory jeżdżę sam ;)
              Pozdrawiam
              • bialy_cien Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 08.11.06, 15:24
                Czyli pewnie to żona przeżyła szok :)
                Ja też jestem żoną, ale jeszcze się tam wybieram, bez dwóch zdań ;D

Pozdrawiam sąsiadów :D
          • Gość: Wojtek Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.crowley.pl 08.11.06, 14:28
            Witam, ja 4L w E3. Parę ścianek dalej od 2P ;-)
            • calcium300mg Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 09.11.06, 15:48
              a czy na takich osiedlach zawiązują się wspólnoty czy to nie ma sensu?

pzdr
              Tomasz
              • bialy_cien Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 09.11.06, 16:17
                Może warto, ale nie trzeba. Tylko w dwóch celach by można:
                - wspólny zorganizowany wywóz śmieci
                - odśnieżanie całej drogi, a nie każdy indywidulanie. Przy czym to tylko w
                sytuacji, gdyby jednak gmina nie przejęła tych dróg (a mają tak zrobić)

Fajnie, bo umowa nic nam nie narzuca. Wszystko zależy od nas.
                My nie chcieliśmy wspólnoty, ale jesteśmy otwarci na rozmowy ;)
                • Gość: ted Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 20:28
            • goldenfish1 Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 12.11.06, 20:09
              Wojtek, Grzesiek... że sobie pozwole tak per Ty:)

witam sasiadow- ja kupilam z mezem 4P.no to jestesmy sasiadami

moze jakas wymiana mailami? a moze jakies spotkanko na budowie? milo byloby
              poznac sasiadow
              • Gość: ted Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 20:35
                Witam przyszłych właścicieli szeregówek w E3 czy ktos ma namiary na firmę
                wykonująca schody zabiegowe w rozsądnej cenie ostatnia analizowałem rynek i
                stwierdziłem ze lepiej skorzystać z sprawdzonego wykonawcy prosze o info.

pozdrawiam

Tadeusz
                • Gość: - Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 15:02
                  www.niepolomice.com/pl/weblinks.php?cat_id=2&weblink_id=43
                  to tak na zachete
              • Gość: Wojtek Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.interno.pl 15.11.06, 12:05
                Witam, jak najbardziej jestem chętny na takie spotkanie. Napisz maila to się
                jakoś umówimy: pro_vat@wp.pl

Może więcej chętnych na spotkanie????
          • Gość: cleo1972 Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.agh.edu.pl 11.01.07, 00:35
            mam nadzieje ze my. Po wielkich bojach udało nam sie zlozyc w koncu wniosek
            kredytowy. Teraz czekamy na decyzje. Podjelismy decyzje w ostatniej chwili - ma
            to jedna wade - prawie wszystko jest juz zrobione. Musimy sie tam wprowadzic
            najpozniej po wakacjach, a to bylo ostatnie wolne lokum z tych mniejszych.
            Pozdrawiamy
    • Gość: Jack Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 15:58
      www.strona.krakow.pl/_niet.php?nr=190
      • Gość: Jack Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 17:43
        www.niepolomice.com/pl/forum/viewthread.php?forum_id=5&thread_id=495
        • bialy_cien Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 22.11.06, 15:50
          Trzeba było się tylko zapoznać z linkami, czy coś z nimi zrobić? ;)
    • justynairadek Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 14.12.06, 08:41
      Witam wszystkich zainteresowanych :)

Kupiliśmy domek w Ekoparku w Niepolomicach. Jesli chodzi o developera- "invest
      house" to naszym zdaniem, sa to bardzo mili, zyczliwi, otwarci i kompetentni
      ludzie :) Bardzo pomocni, chetnie udzielaja rad i zawsze maja dla nas czas :)
      Poza tym co chwilke bardzo milo nas zaskakuja, ulepszajac nasze domki :D
      Jesli chodzi o termin - to jak na razie bez zarzutu, choc my mamy domek do
      odebrania w czerwcu, mysle, ze jak pogoda dopisze, zadasza go jeszcze w tym
      roku :)
      Zapraszamy rowniez na forum na stronie www.ekopark-niepolomce.pl, tam poznajemy
      blizej naszych Sasiadow :)
      Polecamy i pozdrawiamy serdecznie,
      Justyna i Radek
    • Gość: Wiesiek i Beata Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: 88.220.70.* 15.12.06, 08:54
      No czesc:)

Jak milo zobaczyc forum o Ekoparku:)
      Szkoda tylko, ze nie widze tutaj zadnych ludzikow z E4..lub tez sie ukrywaja:)
      My zakupilismy 3P. Z kim bedziemy sasiadowac?? :)
      Przychylic sie musimy do pozytywnych opinii na tema Invest House. Naprawde milo
      sie z nimi wspolpracuje:)
      W niedziele jedziemy ogladnac nasze mieszkanko. Prawdopodobnie juz wytynkowali w
      srodku:) Fajnie, bo bez tynkow faktycznie wygladalo na bardzo male
      mieszkanko...oby to sie zmienilo:)

Pozdrowiamy Sasiadow :)

W & B
      • pysia_mm Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 15.12.06, 15:34
        Witam wszystkich przyszłych mieszkańców Ekoparku.

Kupiliśmy domek w segmencie E5, zdecydowaliśmy się dopiero tydzień temu!
        Wszystkim wybierającym się na budowę radzę zaopatrzyć się w odpowiednie obuwie;)
        My jedziemy jutro bo jeszcze nie dostarczyliśmy projektów, a domek ma być
        gotowy na luty.

Pozdrawiam wszystkich przyszłych Sasiadów!
        • Gość: TakToJa Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 14:40
          o, deweloper który nie boi się narzekających klientów? :)

www.ekopark-niepolomice.pl/forum/
        • bialy_cien Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 19.12.06, 08:53
          Ostatnio znów dużo się sprzedało. Etap E faktycznie zmierza ku końcowi.
          Zaczęli już też etap F, ściany stawiają.
          • Gość: wojtek Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 12:25
            i dobrze
    • bialy_cien Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 20.12.06, 12:22
      Czy ktoś już zna swój termin odbioru?
      • pysia_mm Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 20.12.06, 14:25
        Mam pytanie do przyszłych mieszkańców Ekoparku lub aktualnych i przyszłych
        szczęśliwych posiadaczy własnych domków.

Szukamy wykonawcy (solidnego i w rozsądnych cenach) schodów drewnianych lub
        pomysłów na inne schody w rozsądnej cenie.

Będę wdzięczna za rady.

Pozdrawiam wszystkich i życzę Wesołych Świąt!!!

• Gość: Wojtek Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 19:27
        W zeszłym tygodniu byłem w biurze IH. Obiecali, że segment E3 oddadzą w
        pierwszej połowie stycznia. Dowiedziałem się też, że w segmentach F bezie
        przedszkole. Nie wiem, jak innym ale mi to bardzo pasuje.
        Co do schodów to całkiem konkretne są w salonie na ul.Wodnej (www.. Jedynym
        minusem jest trochę przesadzona cena. Ale jeśli byłoby kilku chętnych, to
        dostalibyśmy jakiś rabat.
        • Gość: ted Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 00:12
          poniżej 10 000 jestem zainteresowany

pozdrawiam

Tadeusz
          • calcium300mg Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 21.12.06, 16:36
            mi tam bardziej podobają się schody Rintala (w podobnych cenach co Teko na
            Wodnej). Ale i tak zamówimy u stolarza, który robił schody u znajomych:)
            • netka551 Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 25.12.06, 13:19
              Witam wszystkim przyszłych miezzkańców EKOPARKU-naszego fajnego osiedla:)
              Podobnie jak inni poszukuje sąsiadów, mój domek E4/4L. Chętnie wymienię się
              dobrymi radami odnośnie wyposażenia wnętrz, lub skontaktuje sie w sprawie
              grupowych zakupów. Kontakt na mala: netka551@gazeta.pl.Pozdrawiam!
    • bialy_cien Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 30.12.06, 16:20
      I jak pierwsze odbiory? Dużo mieliście zastrzeżeń?
      Mi się nie podobają te szare drzwi wejściowe, nie popisali się.... :/
      • Gość: Asmodeusz Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.06, 11:40
        na stronie firmy pojawiły się zdjęcia ze zdawanych domków - nie podoba mi się
        ten ogromniasty stojący zasobnik który zajmie połowę pomieszczenia
        gospodarczego. Drzwi wejściowe takie sobie, w takim sobie kolorze jak i brama
        garażowa. No ale jak się chce mieć większy wpływ na swój domek to trzeba samemu
        budować. Następny będzie własny:) Na pocieszenie - to jak tam będzie się nam
        mieszkać zależy już tylko od nas...
        • Gość: Nowy Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 12:16
          To może wolałbyć aby piec był bez zasobnika a drzwi w innym kolorze niż brama
          garażowa i okna ?
          • Gość: Asmodeusz Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.chello.pl 01.01.07, 18:34
            Kolor dzwi wejściowych i garażowych powinien być ten sam, tyle że szary mi się
            nie podoba. A zasobnik na wode także powinien być, ale nie taki ogromniasty:)
            Tak jak i napisałem i proszę mnie czytać: wpływ na takie szczegóły można mieć
            jeżeli buduje się samemu.

Miłego Nowego Roku!

• Gość: Beth Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.pliva.pl 18.01.07, 17:11
        ja mam miec niedługo odbior ale prawde mowiac niepokoi mnie fakt ze mam przelac
        ostatnia rate przed odbiorem...
        • bgoralska1972 Poszukuje kontaktu z ludzmi z E3 18.01.07, 18:07
          Jak wyżej szukam ludzi,którzy wkrótce tam zamieszkają. sprawa dotyczy odprowadzenia
          wody z rynien z naszych ogródków. Sprawa jest o tyle istotna, że odprowadzenie
          deszczówki podobno konczy sie na rynnach.
          • Gość: beth Re: Poszukuje kontaktu z ludzmi z E3 IP: *.pliva.pl 19.01.07, 10:36
            witam,
            za jakis czas wybieram sie na odbior mieszkania - z inseptkorem nadzoru i
            innymi. Rozmawiałam z nim na temat rynien - ma sie temu przyjrzec na miejscu.
            Podaje moj nrGG 2730499. pzdr
            • bgoralska1972 Re: Poszukuje kontaktu z ludzmi z E3 22.01.07, 20:25
              witam
              Okazuje sie ze mam twój nr gg na swojej liscie :)- Nie wiem czy7 z allegro czy z
              innego forum, ale mam. Organizujemy spotkanie przyszłych sąsiadów. Wiecej na
              www.ekopark-niepolomice.pl/forum/viewforum.php?f=3&sid=f8e8faf16a1fa2e6a16dc42fd5436830
              lub po 20.00
              www.polchat.pl/chat/?room=parkeko&x=0&y=0
    • Gość: Aneta Schody IP: *.kolornet.pl 03.01.07, 19:51
      Jeśli ktoś jeszcze nie zajrzał na forum Ekoparku (ParkEko?? Nie podoba mi się
      nowa nazwa, nawiasem mówiąc) a szuka tanich schodów, to tu jest mój post:
      www.ekopark-niepolomice.pl/forum/viewtopic.php?t=10.
      Pozdrawiam :)
      • Gość: beth Re: Schody IP: *.pliva.pl 18.01.07, 17:07
        czesc, przeglądałam informacje dotyczace schodów modułowych - min wysokośc 18,5
        cm - moim zdaniem to za duzo...
        • Gość: Aneta Re: Schody IP: *.kolornet.pl 18.01.07, 19:57
          Ja z kolei sobie nie wyobrażam takich niziutkich stopni, musiałabym bardzo
          drobić ;))
          Ale rozumiem też innych :D
          • Gość: beth Re: Schody IP: *.pliva.pl 19.01.07, 10:42
            czesc,
            teraz mam wysokie schody - 18,5 scm i prawde mówiac moje kolana na tym
            cierpią :-). dla mnie optymalna wysokosc to 16,5; 17 cm
    • melka200 Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 22.01.07, 16:02
      Witam Was. Jestem po architekturze na Politechnice Krak. i projektuje wnętrza.
      Weszłam na to forum, bo mam niedaleko osiedla rodzinę i jak przejeżdzam, to zawsze spoglądam na domki. Niestety juz dawno nie maiłam okazji. Tak sobie pomyslałam :), gdybym miała wsród Was klienta, to miałabym wiecej okazji aby wpaść do kuzynek :)) Ja tez niedawno wykańczałam swój dom, jak bede umiała chetnie coś poradzę. A jakby co ;), jakis projekcik, chocby łazienek, piszcie na konto z "Gazety", zainteresowanym wyślę zdjęcia i cenę za metr, bardzo dobrą cene ;) pozdrawiam i gratuluję inwestycji.
      A troche sie tu pisało o czasie dojazdu - z Zakopianki, obwodnicą i na Podłęze jadę 30-max.40 min.
    • Gość: bebebe Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 11:14
      Podciągnę, bo ostatnio wiele pokrewynych tematów, ten może się przydać :]
      • Gość: Gość z Krakowa Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 18:09
        To teraz ja podciągę troszeczkę.
        • calcium300mg Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 05.03.07, 20:48
          www.ekopark-niepolomice.pl/forum

swoją drogą, że deweloper nie bał się udostępniania forum na swoich
          stronach... :) Wyobrażacie sobie forum na stronach np. Salwatora?
          • Gość: eeeee Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.kolornet.pl 05.03.07, 21:31
            Teraz już www.parkeko-niepolomice.pl/forum ;)
        • Gość: aqq Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 17:42
          :) coś za daleko zjechało :)
          pozdro
          • Gość: Krowa Muu Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 08:29
            oj, coś chyba sprzedaż siadła deweloperowi, nie ma jak reklama na forum:) Tyle, że tu ludzie narzekają na ceny mieszkań, tym bardziej chyba nie kupią domku za pół miliona złotych.
            • Gość: gssssssh Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.kolornet.pl 13.04.07, 21:58
              Ale są i tańsze domki, nie za pół miliona. Ja mam domek z garażem 115 m2 w
              cenie 50 m2 bez garażu na Ruczaju. :>
    • Gość: FK Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.ists.pl 29.04.07, 10:32
      Mam pytanie dotyczące wykonawcy Eko Parku - firmy Brukbud. W wątku dotyczącym
      Jurajskiego Wzgórza (kolejna inwestycja Invest House) spotkałam się z bardzo
      negatywnymi opiniami na ich temat? Czy Wy też macie takie spostrzeżenia?
      Faktycznie jest aż tak źle?

Będę wdzięczna za wszlekie opinie i rady :)
      Pozdrawiam.
      • Gość: eeeee Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 23:06
        eeeee nie jest aż tak źle. Były małe wpadki z nie wykonaniem wszystkich
        przeróbek na życzenie, ale tak ogólnie jest jak widać na budowie- EXTRA!!!!
      • Gość: lilly Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.07, 09:19
        My nie jesteśmy zadowoleni, partacze :/
        Każde drzwi inne, tynki fatalne, nierówne ściany, elektryka bez głowy itd. No i
        to ich tempo żółwie...
        • bialy_cien Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 30.04.07, 22:04
          No cóż, ja powiem tyle - ciągle się cieszę moim domkiem, choć miewam momenty
          zwątpienia przy wykańczaniu... :)
    • bialy_cien Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 14.05.07, 20:11
      No, to pierwszy etap niemal gotowy :)))
      • Gość: yti Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 15:57
        A drogę już skończyli? Ogródki też?
      • Gość: Asmodeusz Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.07, 16:45
        "niemal" czasami robi dużą różnicę;)
        • Gość: buba Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.kolornet.pl 20.05.07, 23:30
          "Trochę" to przekręcasz, specjalnie. Tylko po co ta złośliwość?
          • Gość: Asmodeusz Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 08:21
            Inwestycja miała być zakończona w grudniu 2006. Mamy koniec maja 2007 i raczej
            w tym miesiącu nie skończą - czyli co najmniej pół roku opóźnienia... Póki co -
            budowa 'niemal skończona' ;)
            • Gość: bez domu bezdomni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 10:25
              Co racja, to racja :(. Ja już chcę tam mieszkać, zaraz nie będę mieć dachu nad
              głową, bo muszę się ostatecznie wyprowadzić (i tak już najem przedłużyliśmy)!

Terminy ciągle przedłużane, odsuwane. Etap F chyba oddadzą w listopadzie a
              wprowadzić się będzie można w lutym. My mamy domek w E, a końca nie widać.

Gdzie jeszcze PINB i umowy notarialne?
              • Gość: Asmodeusz Re: bezdomni IP: *.chello.pl 21.05.07, 13:41
                E tam, można mieszkać, prąd jest;) W sumie i tak drugi raz podjąłbym taką samą
                decyzję, na miejscu dewelopera ustaliłbym po prostu termin z półroczną zakładką
                na obsuwy i domki byłyby w terminie;)
                • Gość: bez domu ;)) Re: bezdomni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 14:18
                  A kanalizacja? ;P Bez niej ni hu hu ;)

My też byśmy drugi raz to samo zrobili, tylko też prosimy o bardziej
                  realistyczny termin (i lepszego GW).
                  • Gość: bez domu ;)) Re: bezdomni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 15:41
                    Nie oprę sie pokusie i napiszę setny post :))

My już niestety od dwóch miesięcy płacimy pełne raty do banku, czy Wy też??
                    • Gość: Deweloper Re: bezdomni IP: *.chello.pl 21.05.07, 16:56
                      Nie podoba się to do widzenia, wypowiem Wam umowy, oddam kaskę i kupicie sobie
                      za to 50 metrów w Hucie, hehe
                      • Gość: bbbb Re: bezdomni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 11:50
                        Hehe, nie nasz deweloper z takimi manierami, ooo nie :]
    • bialy_cien Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 23.05.07, 20:10
      Zobaczcie, jakie piękne zdjęcie zamieszczone na forum Ekoparku :))). Ale
      cudnie.
      No i co? Gotowe? ;)
      • Gość: mały Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 00:23
        paliwody powiedzą że to fotomontaż albo rerender z komputera :)
        ale oni tak mają :)

ładne jest też zdjęcie pierwszych mieszkańców :) w newsach na
        <a>www.parkeko-niepolomice.pl</a>
        • bialy_cien Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House 24.05.07, 08:47
          WOW! Ale cudo, racja! :)) Ciekawe, przy czyim to domu.
          A swoją drogą, wczoraj wieczorem patrzyłam na stronę w poszukiwaniu newsów i
          jeszcze nic nie było. Szybko to "wyhaczyłeś" :))
          • Gość: mały Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 15:07
            jakoś tak z ciekawości sprawdzalem sobie strone parkeko patrze i jest :) ale to
            zdjęcie stojącego już osiedla nocą, bajkaaaa.....
        • Gość: A Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.kolornet.pl 24.05.07, 20:29
          Ha, rewelacja! Gdzie w Krakowie by tak było?
    • Gość: gosc Nowy etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 09:18
      Zaczyna się sprzedaż kolejnego etapu, zobaczcie na ich stronę, jest już szablon
      pod etap D (10 segmentów). Kliknijcie na krzyżyk na stronie głównej ;)
      • Gość: jimmy Re: Nowy etap IP: *.gprspla.plusgsm.pl 23.06.07, 23:21
        Noooo, nie na głównej, ale dopiero jak wejdziesz na "twój dom".
        Tym razem same mniejsze metraże, takie 115 - 140. Nie ma jeszcze ich podanych,
        ale od razu widać, że to to samo. Pewnie się sprzedadzą niemal na pniu, tak jak
        popzednie.
        • Gość: Emma Re: Nowy etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 00:22
          Hm... No chyba że ktoś przed zakupem odwiedzi osiedle i pogada z mieszkańcami.
          Być może decyzja zakupu nie będzie już taka szybka.
          • Gość: klient etapu E Re: Nowy etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 10:32
            Oj tak, jest w tym wiele prawdy. Generalny Wykonawca pozostawia wieeeeeele do
            życzenia, a szczególnie jego organizacja pracy, fachowość i jakość budowy. Sami
            pokazujemy im palcami, co jeszcze należy zrobić, gdzie są niedoróbki itp. A
            terminy są skandaliczne. Wczoraj z sąsiadami rozmaiwaliśmy o tym, że brak nam
            już sił się szarpać, ale musimy jednak ciągle przeć.
            • Gość: Inny klient z E Re: Nowy etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 21:52
              Faktycznie idealne wszystko nie było ale prawie wszystko poprawili i jest chyba
              całkiem nieźle. Pozdrawiam.
              • Gość: gosc Re: Nowy etap IP: *.gemini.net.pl 24.07.07, 10:34
                Już chyba tak szybko się nie sprzeda...
                Można zauważyć zastój na rynku nieruchomości. Poza tym cena nie jest już taka
                atrakcyjna jak na taką lokalizację.
                • Gość: gs Re: Nowy etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 11:32
                  Newsy z Niepołomic :)
                  www.youtube.com/watch?v=9sWOyyZuGiM
                  pozdrawiam
    • Gość: bez domu ;)) Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 15:15
      Etap E oddany do użytku (heh, w lipcu, na marginesie) - pokazało się info na
      stronie inwestycji. Heh, a gdzie są nasze ogródki? :) Na jednym ze zdjęć na
      wszelki wypadek zrobiono szary pasek maskujący.
      • Gość: Nie mieszkaniec Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 21:55
        Nie jest znowu aż tak źle.
        • Gość: ha-ha-ha Re: Eko Park - Niepołomice - Invest Haouse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 22:42
          To na pewno masz pojęcie (chyba że ktoś od pożal się Boże
          wykonawcy...)
    • Gość: Mańka Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 12:51
      Witam,

szukam kontaktu z osobami, które kupiły domki w etapie D.
      Czy już wiadomo kiedy odbiór, jak idą prace itp.
    • Gość: mańka Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.08, 09:25
      halo, czy tu nie ma nikogo kto kupił domek w ekoparku.
      • Gość: aga Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.08, 22:36
        Ludzie my mieszkamy już rok na osiedlu i jest super. Nie zazdroszcze
        nikomu kto mieszka w Krakowie w tym huku. Mieszkałam tam kilka lat i
        naprawdę tu dopiero człowiek odpoczywa. Fakt są opóźnienia ale jak
        ktos pisał wcześniej wszystko robią. Nie zamieniłabym mojego domku
        na mieszkanie w Krakowie nigdy. pozdrawiam
      • Gość: Art Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.gemini.net.pl 25.09.08, 20:34
        Halo! są sąsiedzi i pozdrawiają!
        • Gość: aga Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.08, 21:36
          jasne że pozdrawiają i zapraszają na osiedle :)
          • Gość: Art Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: 193.222.161.* 26.09.08, 08:34
            Hej Aga, mam pytanie, czy dojeżdżasz do Krakowa i jeśli tak to ile
            czasu Ci to zajmuje? Pozdrawiam!
    • Gość: ty Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.r1.active.1000lecie.pl 26.09.08, 14:16
      truy
      • Gość: aga Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 20:04
        hej dojeżdżamy prawie wszysycy co tu mieszkmy. Od domku do Krakowa
        30 min. zawsze rano jedziemy przez Ruszczę żeby nie stać w korku
        koło Janosika Pozdrawiam
    • Gość: MG Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.08, 16:01
      Witam,
      a jak wygąda sprawa z bezpieczeństwem na drodze dojazdowej-chyba
      Zabierzowska. Dużo słyszałam niedobrego-chodzi mi o wypadki. Z tego
      co widziałam to nie ma za bardzo gdzie sobie pospacerować, dotlenić,
      a rowerem trzeba jechać tą niebezpieczną drogą. No chyba , że się
      mylę. Proszę o info bo jestem mocno zainteresowana.
      • Gość: Art Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: 193.222.161.* 01.10.08, 08:58
        to jest dobre pytanie, słyszałem o chodniku, który ma powstać do
        Chobotu, czy są w tej sprawie jakieś newsy?
        • Gość: AGA Re: Eko Park - Niepołomice - Invest House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.08, 22:52
          Fakt jest to droga niebezpieczna i z tego co wiem już podjęto
          dziąłania wsprawie tego chodnika i ma być do 2011 zrobiony? ale jak
          to wygląda na dzień dzisiejszy to nie mam pojęcia. Ze spacerami nie
          ma problemu:) wskakujemy do autka i do puszczy -chyba nie ma
          lepszego dotleniacza:) lub rowerki na dach auta i podjeżdżamy do
          puszczy żeby pośmigać. Tak większośc osób robi i chyba to jest
          najlepsze rozwiązanie, POzdrawiam wszystkich

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka