Dodaj do ulubionych

Konkurs skoków w Zakopanem ;-)

IP: *.acn.waw.pl 18.01.03, 16:45
W treningu narazie najdalej Bystoel 135.5m
www.fis-ski.com
Obserwuj wątek
    • peteen Re: Konkurs skoków w Zakopanem ;-) 18.01.03, 16:52
      piękne wyniki...
      na szczęście to tylko trening...
      ;c)
    • Gość: pete79 Re: Konkurs skoków w Zakopanem ;-) IP: *.net.autocom.pl 18.01.03, 16:53
      ten Bystoel wygrał wczoraj kwalifikacje, dziś trening - za każdym razem z
      parometrową przewagą - on dziś namiesza, mówie wam! :)
    • Gość: Mikołaj Żeby tylko światło się nie wyłączyło ;-D IP: *.acn.waw.pl 18.01.03, 17:18
      :-)
      • peteen podczas skoku svena... bo będzie na nas... ;c) 18.01.03, 17:20

• Gość: Mik i ołaj ;-) Re: podczas skoku svena... bo będzie na nas... ;c IP: *.acn.waw.pl 18.01.03, 17:23
          peteen napisał:

>
          :-)
    • Gość: Mikołaj Zaczelio! IP: *.acn.waw.pl 18.01.03, 17:25
    • gregry Re: Konkurs skoków w COS ;-) 18.01.03, 17:54
      No Zakopane - ktoś nie chce aby Twoja nazwa była znana w świecie :) (konkurs
      skoków narciarskich w "COŚ" (COS ;) [rok temu też widniała nazwa tego związku])

Kamerka jest ustawiona beznadziejnie. Powinna podążać za skoczkiem na wysokości
      jego lotu. U dołu ekranu powinno być widać trochę skoczni a u góry skoczka. To
      wszystko po to, aby można było oceniać długość lotu (aby było widać gdy skoczek
      dostanie wiatr i jak się unosi). A tak, z góry, gdy kamera się oddala -
      wrażenie jest takie jakby wszyscy spadali z tej skoczni a nie latali na niej).
      Skoki filmowane w ten sposób nie różnią się od siebie.
      • peteen Re: Konkurs skoków w COS ;-) 18.01.03, 18:06
        to nie związek, jeno centralny ośrodek sportu, ale poza tym masz rację, błąd
        marketingowy jak cholera !
        nie miniej atmosferka zadżebista, kawał imprezy !!!
        • gregry Re: Konkurs skoków w COS ;-) 18.01.03, 18:09
          Racja. Imprezka super :)

Pozdrawiam
          • Gość: Mikolaj MAŁYSZ!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 18.01.03, 18:22
          • Gość: Mikolaj Hamawald-140! IP: *.acn.waw.pl 18.01.03, 18:22
      • zatrosk Re: Konkurs skoków w COS ;-) 18.01.03, 18:14
        gregry napisał:

> No Zakopane - ktoś nie chce aby Twoja nazwa była znana w świecie :) (konkurs
        > skoków narciarskich w "COŚ" (COS ;) [rok temu też widniała nazwa tego
        związku])
        >
        gregry napisał:

> No Zakopane - ktoś nie chce aby Twoja nazwa była znana w świecie :) (konkurs
        > skoków narciarskich w "COŚ" (COS ;) [rok temu też widniała nazwa tego
        związku])
        >

A jeśli chodzi o ten "związek" to za rok, gdy impreza będzie na nowej skoczni w
        Warszawie - to nikt się nie połapie, że to nie to samo ...

Pytanie?
        Dlaczego na skoczniach na całym świecie można zobaczyć publiczność z wielu
        krajów?
        Ano dlatego, że łatwo z naleźć te miejscowości.
        U nas ciężko na mapie znaleźć COS (można zlaleźć jedynie coś).

;)
        • gregry Re: Konkurs skoków w COS ;-) 18.01.03, 18:36
          Jednak pisze "Zakopane" - ale w miejscu rzadziej filmowanym (poniżej buli).

Taki RTL, pewnie tego nawet nie uchwycił.

Cieszę się, że w końcu ludzie zaczynają pozytywnie i z emocjami reagować na
          piękne skoki naszych przeciwników. Brakuje może trochę tych grupek z obych
          krajów. Krzyki i emocje ludzi w takich grupkach potrafią pobudzić do radości
          wszystkich pozostałych kibiców (jest na to zachowanie tłumu specjalistyczne
          określenie).
    • Gość: Mikołaj Wiśnieski w 1-ce.Żenada IP: *.acn.waw.pl 18.01.03, 18:44
    • mikolaj7 szarak szaleje 18.01.03, 18:46
      szaranowicz przechodzi samego siebie. jest tragiczny.
      kamery tez nie sa ustawione w najlepszych miejscach. no, a
      poza tym to skocznia wyglada super, dalekie skoki, malysz
      moze sie przelamie, chociaz po tym skoku hannawalda to
      watpie.. chociaz podobno podwyzszyli rozbieg. moze
      kolejny rekord bedzie:)
      • Gość: Miklaj Re: szarak szaleje IP: *.acn.waw.pl 18.01.03, 18:50
        mikolaj7 napisał:

> szaranowicz przechodzi samego siebie. jest tragiczny.
        > kamery tez nie sa ustawione w najlepszych miejscach. no, a
        > poza tym to skocznia wyglada super, dalekie skoki, malysz
        > moze sie przelamie, chociaz po tym skoku hannawalda to
        > watpie.. chociaz podobno podwyzszyli rozbieg. moze
        > kolejny rekord bedzie:)
        >
        Niestety obniżyli ;/
    • Gość: MIkołaj 1.Hannawald 2.Liegl 3.MAŁYSZ IP: *.acn.waw.pl 18.01.03, 19:24
      Brawo Adam!!!!!!
    • mikolaj7 Re: Konkurs skoków w Zakopanem ;-) 18.01.03, 19:27
      'najdluzsza liczba metrow'...

normalnie nowomowa

konkurs byl super, szkoda tylko, ze sedziowie robili takie
      jaja przy drugim skoku malysza.

oczywiscie jak zwykle beznadziejny komentarz i kamery w
      nieciekawych miejscach, ale coz, nie mozna miec
      wszystkiego:)
      • Gość: Mikołaj Re: Konkurs skoków w Zakopanem ;-) IP: *.acn.waw.pl 18.01.03, 19:30
        No tak.Chociaż Na Eurosporcie też można było oglądac ;(A myśmy musieli się
        męczyć z Szarakiem
    • gregry Re: Konkurs skoków w Zakopanem ;-) 18.01.03, 19:36
      super :)

Kiedyś się tam przejadę (gdy będzie mniej ludzi - a prawdopodobnie stanie się
      to już, naturalnie, za dwa lata)

:)
    • kathy38 Re: Konkurs skoków w Zakopanem ;-) 18.01.03, 23:30
      Oglądałam transmisję na Eurosporcie, przełączyłam na samym początku gdy facet w
      czerwonej kurtce stojący z Kurzajewskim zaczął swoją mowę. Tam też
      komentatorowi udzielało się podniecenie ale w przyzwoitych granicach. Z rzeczy
      totalnie beznadziejnych zauważyłam obecność "super-idola" Michała W. w Jedynce -
      potwierdzam - żenada.

Atmosfera imprezy kapitalna, Kwaśniewski również, tudzież sam konkurs. Tylko
      dlaczego musiał być rozgrywany przy sztucznym oświetleniu?
      • Gość: mtq Re: Konkurs skoków w Zakopanem ;-) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 18.01.03, 23:52
        kathy38 napisała:

> Oglądałam transmisję na Eurosporcie, przełączyłam na samym początku gdy facet w
        >
        > czerwonej kurtce stojący z Kurzajewskim zaczął swoją mowę. Tam też
        > komentatorowi udzielało się podniecenie ale w przyzwoitych granicach. Z rzeczy
        > totalnie beznadziejnych zauważyłam obecność "super-idola" Michała W. w Jedynce
        > -
        > potwierdzam - żenada.
        >
        > Atmosfera imprezy kapitalna, Kwaśniewski również, tudzież sam konkurs. Tylko
        > dlaczego musiał być rozgrywany przy sztucznym oświetleniu?
        >

żeby się pochwalić :-)
        • gregry Re: Konkurs skoków w Zakopanem ;-) 19.01.03, 02:18
          hehehe :)

a tak poważnie - to może chodzilo o uniknięcie, mogacych sie pojawic w dzien,
          roztopow i przyklejnania sie "skoczkow" do plynacej, wyzlobieniami zeskoku,
          wody. Wieczorkiem jest zazwyczaj mroz. Ciekawe czy mogli cos(i ile?) jednak
          zrobic - jesli chodzi o zmiane czasu rozegrania zawodow? To, ze bedzie
          pieknie, to widac bylo od samego rana :) (naprawde to sporo czasu ;)
          Tak w sumie to kibice nie stracili wiele - w dzien mogli spacerowac :)

Takie moje prywatne zdanie.

Pozdrawiam :)
          • Gość: student Re: Konkurs skoków w Zakopanem ;-) IP: 80.48.253.* 19.01.03, 21:20
            Wieczorkiem ludzie bawili się lepiej niż w dzień. ("noc ma w sobie urok i moc,
            pozwala też zachowywać się swobodniej")
            • kathy38 Re: Konkurs skoków w Zakopanem ;-) 19.01.03, 22:27
              Masz rację, wczorajszy konkurs miał w sobie więcej z atmosfery imprezy. Widać
              było, że widownia tam na miejscu lepiej się bawiła w sobotę. I również z tej
              strony telewizora odbiór był lepszy. Dziś brakowało mi tej scenerii nocy
              (wieczora). Poza tym sam konkurs był mniej ekscytujący.
              • Gość: student Re: Konkurs skoków w Zakopanem ;-) IP: 195.116.43.* 19.01.03, 23:33
                kathy38 napisała:

> Masz rację, wczorajszy konkurs miał w sobie więcej z atmosfery imprezy. Widać
                > było, że widownia tam na miejscu lepiej się bawiła w sobotę. I również z tej
                > strony telewizora odbiór był lepszy. Dziś brakowało mi tej scenerii nocy
                > (wieczora). Poza tym sam konkurs był mniej ekscytujący.
                >

:) narobili mi smaczka na tą imprezę. Byłaś kiedyś?.

A tak swoją drogą, to wiele mówili o tej wspaniałej atmosferze, ale "wstawek" z
                bawiącą się publicznością było o wiele mniej niż z innych transmisji w innych
                krajach. szkoda.

Pozdrowionka :)
                • kathy38 Re: Konkurs skoków w Zakopanem ;-) 20.01.03, 09:27
                  Gość portalu: student napisał(a):

>
                  > :) narobili mi smaczka na tą imprezę. Byłaś kiedyś?.
                  >

Nie nie byłam. A chęć obecności na takiej imprezie tłumaczę sobie potrzebą
                  pobycia wśród ludzi, poodychania jej atmosferą, ogólnie mówiąc chęcią zabawy.
                  To z jakiej okazji jest jakby sprawą mniej ważną. Bo na pewno lepiej i
                  dokładniej można obejrzeć skoki w telewizji, ale nie ma tego współprzeżywania,
                  tych emocji, tego nastroju tłumu. Fajnie, że w Zakopanem poszedł on w takim
                  kierunku. :-)

również pozdrawiam
            • gregry Re: Konkurs skoków w Zakopanem ;-) 20.01.03, 14:57
              Gość portalu: student napisał(a):

> Wieczorkiem ludzie bawili się lepiej niż w dzień. ("noc ma w sobie urok i
              moc,
              > pozwala też zachowywać się swobodniej")

Zgadzam się z tym całkowicie. Wiele tych czynników, które przemawiają za
              rozgrywaniem imprezy nocą.

Tak swoją drogą, to nie zrobili też żadnej wstawki widokowej. Powinni uchwycić
              360 stopniową panoramę (góry i widok na miasto).

Kłopot z ukazaniem tego w nocy? ale można wymyślić na to różne bardzo ciekawe
              rozwiązania. Chociażby proste spojrzenie kamerą na rozświetlone Zakopane,
              następnie lekki powolny ruch kamerą w prawo i w tym momencie cyfrowe
              rozjaśnianie i jednocześnie nakładanie obrazu/panoramy z dnia. Gdy dojeżdżamy
              do gór, to mamy już w pełni dzienny i słoneczny widok na nie. Dalej jedziemy w
              prawo i nie zaciemniając obrazu wracamy do widoku na Zakopane. Całość powinna
              być filmowana z helikoptera, który mógłby w tym czasie zmieniać swoją pozycję
              (nawet lecąć w głąb gór - lub zamiast tego można by użyć kamery z zoomem).
              Obraz ten nie musi być na żywo.
    • yennzfiolkowymioczami Re: Konkurs skoków w Zakopanem ;-) 21.01.03, 20:41
      a ja byłam w Zakopanym i jestem bardzo zadowolona, bo była swietna atmosfera,
      widziałam na żywo wszystkich skoczków, a poza tym mogłam oglądać skoki w wersji
      polskiej, ale bez Szaranowicza:)))))
      • peteen a na trzeźwo, choćby ?...;c) 21.01.03, 20:45

• yennzfiolkowymioczami Re: a na trzeźwo, choćby ?...;c) 21.01.03, 20:51
          Ja tak, ze skoczkami to różnie było;)))
          W sobotę około 23.30 stałam ze znajomymi koło COS-u. Patrzymy, a tu idą w naszą
          stronę 3 osoby, lekko się chwiejąc. Już z daleka było widać, że mają identyczne
          kurtki (a jeśli w dnach 17-19.01.2003 w Zakopanem widzisz 2 lub więzej osób i
          takich samych ubraniach, to na 75% to skoczkowie;))) ). Kiedy podeszli trochę
          bliżej, zobaczyliśmy, że to Kranjec, Medved i Peterka. Robi nam uciekł, ale
          podeszlismy do dwócz pozostałych. Igor jeszcze się jakoś trzymał, ale Primoż
          był po prostu maksymalnie zalany - śmierdział wódką na kilometr i miał taką
          wybitnie pijacką czkawkę. Biedny, w niedzielę skakał z bólem głowy:)))
          • peteen :c) a właściwie :C) !!!... 21.01.03, 20:54

• yennzfiolkowymioczami Re: :c) a właściwie :C) !!!... 22.01.03, 12:53
              a kiedy spytałyśmy go, czy nam da autograf, powiedział:
              "OK, but then... you go with us!"
          • gregry Re: a na trzeźwo, choćby ?...;c) 21.01.03, 21:32
            :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka