Gość: milky8 IP: *.ing.uj.edu.pl 06.06.06, 16:26 Czy ktoś wie czy od sprzedaży partycypacji w TBS płaci się podatek?. Może wiecie jeszcze ile? Dzięki za wszelkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 11ss Re: podatek od sprzedaży partycypacji TBS IP: 82.160.57.* 07.06.06, 11:47 chyba nie, bo tak naprawdę dokonujesz cesji praw najmu, a nie sprzedaży nieruchomości (właścicielem mieszkania nadal pozostaje TBS) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milky8 Re: podatek od sprzedaży partycypacji TBS IP: *.ing.uj.edu.pl 08.06.06, 10:34 Tak, ja jako najemca dokonuję cesji praw najmu ale moi partycypanci sprzedają partycypację. Chodzi mi o to czy oni płacą podatek od tej sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
11ss Re: podatek od sprzedaży partycypacji TBS 08.06.06, 12:26 tak, ale partycypacja to nie jest tytuł własności, ale PRAWO do wskazania najemcy i nie ma nic wspólnego z własnością mieszkania i na pewno nie wchodzi tu w rachubę podatek od sprzedaży nieruchomości, bo z żadną spzedażą w tym sensie nie ma mowy może jakaś opłata skarbowa od umów cywilno-prawnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frugos Re: podatek od sprzedaży partycypacji TBS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 23:54 nie ma zadnego podatku zapewniam w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milky8 Re: podatek od sprzedaży partycypacji TBS IP: *.ing.uj.edu.pl 12.06.06, 17:27 Masz osobiste doświadczenia "frugos'? Sorry, że sie czepiam ale wolę ze skarbówka żyć w zgodzie. Tylko, że oni sami jakoś plątaja się w wyjaśnieniach. Ale według nich podatek jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frugos Re: podatek od sprzedaży partycypacji TBS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 18:57 mam osobiste doswiadczenia i zapewniam Cie, ze nie ma podatku wejdz na www.forumtbs.pl i poczytaj dzial "ogolny" - ostatnio dlugo dyskutowalismy na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: podatek od sprzedaży partycypacji TBS IP: 62.29.136.* 27.07.06, 07:52 Podatek jest od umowy cywilno prawnej 1.procent nieruchomości i 2procent żeczy ruchome np umeblowanie tego mieszkania. proponuję przeczytać ustawę o podatku od czynności cywilno prawnych.dltego zapewniam cię kolego jest podatek i ciąży solidarnie po połowie na zbywającym i kupującym.WPROWADZASZ W BŁĄD! Odpowiedz Link Zgłoś