Dodaj do ulubionych

Barcelona - 3 miesiące minęły

07.06.06, 21:33
Witam mieszkańców Barcelony i proszę o Wasze komentarze. Od nieBarcelończyków także. Mieszkam już prawie 3 miesiące. Czekałem, czekałem ale jak widzę pewne sprawy stanęły w miejscu. Dolna brama i furtka - czy kiedykolwiek dolna brama będzie czynna? Czy ktoś coś wie? Czy furtka przy dolnej bramie zacznie działać na kod a nie na "popych"??? Elektromagnes jest wiecznie zepsuty... Górna brama - działa na szczęście - ale kim jest właściciel Mercedesa który regularnie parkuje przed tą bramą???? Ja rozumiem że nie starczyło na miejsce parkingowe ale dlaczego zaraz zastawiać innym wjazd???
Czy ktoś z Was otrzymał może fakturę za gaz za luty? Bo ja dowiedziałem się że ponieważ zobowiązałem sie pokryć koszty eksploatacji lokalu od dnia odbioru do podpisania aktu notarialnego (1 miesiąc) to muszę zapłacić za gaz. Za jeden miesiąc... 275 pln... Cholera, mogłem jakiś catering zorganizować u siebie to może by sie zwróciło. A tak poważnie - za co te 275 pln? Ktoś wie? Gaz na Europejskim służy do ogrzania wody - z tego co wiem. A więc ciepła woda w kranie i kaloryfery. Kranu wtedy nie miałem, a kaloryfery - 3 sztuki raptem chyba nie wygrzały 275 pln. Bo zaczynam się bac następnej zimy. Trzeba dodać że za ten pierwszy miesiąc zapłaciłem zaliczkę eksploatacyjną co w sumie daje prawie 500 pln za 50 metrów mieszkania... Nie bardzo to rozumiem. Proszę o komentarze.
Obserwuj wątek
    • 100zl Re: Barcelona - 3 miesiące minęły 07.06.06, 21:48
      W Barcelonie to nie pamiętam kiedy brama była wogóle dobra:(.Moj szwagier od
      2m-c jest posiadaczem 80m2,chata goła,same sciany a juz płacił ponad 1200zł:/
    • vmx Re: Barcelona - 3 miesiące minęły 08.06.06, 12:17
      > Dolna brama i furtka - czy kiedykolwiek dolna brama będzie czynna?
      > Czy ktoś coś wie?

kilka dni temu widziałem rano panów z firmy, która zajmuję się
      bramami. cosik oglądali przy silniku, ale nie wiem na czym się
      skończyło.

> Czy furtka przy dolnej bramie zacznie działać
      > na kod a nie na "popych"??? Elektromagnes jest wiecznie zepsuty...

furtka przeżyła już otwieranie na popych nogą i wersję wahadłową,
      więc się nie dziw, że zamek i blachy wyglądają jak harmonijki.
      może gdyby ten wypaśny monitoring w barcelonie spoglądał także na
      bramki, a nie tylko w kawałek parkingu (a może spogląda tylko ja nie wiem?),
      to udało by się ścignąć ludzi dewastujących wspólne mienie.

inna sprawa, to drzwi wejściowe do klatki. nie wiem jak w pozostałych,
      ale w klatce nr 3 zamek też się rozsypuje, drzwi się nie zatrzaskują same,
      a dziecko to musi się mocno zaprzeć żeby wejść/wyjść.

biorąc pod uwagę skromną liczbę osób zamieszkujących aktualnie barcelone
      i stan techniczny elementów, przyszłość nie rysuje się wspaniale.
      jednakże mamy gwarancje i musimy nękać dewelopera.

> Górna brama - działa na szczęście - ale kim jest właściciel Mercedesa
      > który regularnie parkuje przed tą bramą???? Ja rozumiem że nie starczyło
      > na miejsce parkingowe ale dlaczego zaraz zastawiać innym wjazd???

zdaje się, że cyganeria przyburaczyła.

na koniec dorzucę jeszcze panią ze środkowej klatki bloku 45a,
      której czworonóg napaskudził dziś na trawniku. kobita oczywiście
      nie sprzątnie, bo by jej chyba lakier z paznokci zszedł.
      zalecam tej pani zapoznanie sie z regulaminem, bo takie zachowanie
      nie będzie tolerowane.
      • 100zl Re: Barcelona - 3 miesiące minęły 08.06.06, 12:57
        Kobitę złapać i wytaplać jej nos w tej kupie , może się nauczy! Szlag mnie też
        trafia jak widzę głowki kup w trawie, jakby ciezko bylo zabrać ze sobą jakis
        woreczek i to sprzatnąc, o wiele milej by się spacerowało.
        Bez pozdrowien dla baby nie sprzatającej kup:(
      • the.y Re: Barcelona - 3 miesiące minęły 08.06.06, 13:06
        Witam,
        ...Twój post jak by wyrwany z moich ust, hi hi, jak zauważyłem rano otwartą
        dolną furtkę i samochody zaparkowane przed bramą zastanawiałem się co jest
        kurde grane. Znaki przy wyjeździe zostału ustawione już dość dawno i dolna
        brama też chwilę działała, ale pewnego razu gdy chciłem nią wjechać do środka
        (zgodnie ze znakami) jakiś koleś popukał mi do czoła bo on tam chciał
        zaparkować , a ja bezczelnie otwieram bramę... Mercedes dzisiaj stoi już jak
        trzeba (chociaż bez tablic rejestracyjnych), a właściciel, może nie trzeba się
        od razu uprzedzać do kogoś. Skoro jest spokój i czysto, to nie przeszkadza mi
        kto mieszka na osiedlu. Apropos piesków i ich właścicieli, to deklaruję się
        otwarcie że jeżeli sytuacja z psimi odchodami będzie się powtarzać, to zrobię
        jak bohater filmu "dzień świra", Jeżeli chodzi o inne uwagi to zastanawia mnie
        kto pozwokił UPC naklejać ogłoszenia na szybach drzwi, administracja OK ale nie
        komercja. Panowie z UPC może by tak postprzatali windy ze swoich śmieci. i
        ostatnia uwaga - ściana wzdłuż górnego parkingu nadal nie jest wykończona
        kamieniem, ciekaw jestem czy długo to jeszcze tak obskurnie będzie wyglądać i
        czy może NM brakło środków na dokończenie prac???
        ... a poza tym całkiem nieźle i spokojnie, no i ta nowa tablica z nazwą bloku.
        Pozdrawiam. Y
      • chieftain Re: Barcelona - 3 miesiące minęły 08.06.06, 15:31
        Witamy w świecie OE.
        Pozdrowienia-rzym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka