grek_30
07.06.06, 21:33
Witam mieszkańców Barcelony i proszę o Wasze komentarze. Od nieBarcelończyków także. Mieszkam już prawie 3 miesiące. Czekałem, czekałem ale jak widzę pewne sprawy stanęły w miejscu. Dolna brama i furtka - czy kiedykolwiek dolna brama będzie czynna? Czy ktoś coś wie? Czy furtka przy dolnej bramie zacznie działać na kod a nie na "popych"??? Elektromagnes jest wiecznie zepsuty... Górna brama - działa na szczęście - ale kim jest właściciel Mercedesa który regularnie parkuje przed tą bramą???? Ja rozumiem że nie starczyło na miejsce parkingowe ale dlaczego zaraz zastawiać innym wjazd???
Czy ktoś z Was otrzymał może fakturę za gaz za luty? Bo ja dowiedziałem się że ponieważ zobowiązałem sie pokryć koszty eksploatacji lokalu od dnia odbioru do podpisania aktu notarialnego (1 miesiąc) to muszę zapłacić za gaz. Za jeden miesiąc... 275 pln... Cholera, mogłem jakiś catering zorganizować u siebie to może by sie zwróciło. A tak poważnie - za co te 275 pln? Ktoś wie? Gaz na Europejskim służy do ogrzania wody - z tego co wiem. A więc ciepła woda w kranie i kaloryfery. Kranu wtedy nie miałem, a kaloryfery - 3 sztuki raptem chyba nie wygrzały 275 pln. Bo zaczynam się bac następnej zimy. Trzeba dodać że za ten pierwszy miesiąc zapłaciłem zaliczkę eksploatacyjną co w sumie daje prawie 500 pln za 50 metrów mieszkania... Nie bardzo to rozumiem. Proszę o komentarze.