Gość: spek IP: *.warta.sdi.tpnet.pl 10.02.04, 15:19 www.inwestycje.org www.kantoregold.prv.pl Czy ktoś wykorzystywał te serwisy do transferu pieniędzy na i z e-gold? Jak to "chodzi"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dokt0r hehe IP: *.pth0411.pth.iprimus.net.au 11.02.04, 07:34 nie daj sie nabic w butelke. www.kantoregold.prv.pl/ to jest strona na darmowym serwerze wiec na 99% jest nieuczciwa - nawet nie maja adresu. tak samo pewnie jest z ta pierwsza strona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spek Re: hehe IP: *.warta.sdi.tpnet.pl 11.02.04, 11:20 No mi też wydaje się to trochę podejrzane. Dlatego interesuje mnie czy ktoś tego używał. Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer Re: hehe 11.02.04, 11:39 Gość portalu: spek napisał(a): > No mi też wydaje się to trochę podejrzane. Dlatego interesuje mnie czy ktoś > tego używał. Olej te wszystkie kantorki - jeśli masz trochę e-gold załóż sobie konto real w www.xodds.com - grać ostro ani wcale nie musisz, choć pare procent tygodniowo raczej łatwo zarobisz. Zyskujesz za to bardzo interesującą możliwość wpłacania i wypłacania gotówki za pomocą VE Inteligo albo e-karty mBanku. Warunek jest jeden - pierwszej wpłaty na Xods MUSISZ dokonać przez e-Gold. Potem dodatkowo musisz wpłacić coś kartą, wczoraj $1=3.57 pln żeby zweryfikować rachunek bankowy z którym powiązana jest karta. I od tego momentu masz praktycznie nieograniczoną możliwość kupowania sobie e-Gold płacąc kartą (brak fee za wpłatę kartą, wypłata na konto e-gold fee: 2%) a także wpłacania e-gold na swoje konto Xods i wypłacania pieniędzy 'na kartę' - trwa 2-3 dni i jest księgowane jako 'Wypłata z terminala POS' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spek Re: hehe IP: *.warta.sdi.tpnet.pl 11.02.04, 15:35 e-gold jeszcze nie mam, ale wiem już, że mogę je kupić na htpp://www.hyipforum.pl , a potrzebne mi one właśnie po to, by pograć na www.xodds.com . Jeszcze jedno pytanie - piszesz o wpłatach na xodds i kupowaniu e-gold eKartą mBanku. Jak to możliwe skoro na rachunku mam złotówki, a oni ich nie przyjmują? Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer Re: hehe 11.02.04, 15:43 Gość portalu: spek napisał(a): > Jeszcze jedno pytanie - piszesz o wpłatach na xodds i kupowaniu e-gold eKartą > mBanku. Jak to możliwe skoro na rachunku mam złotówki, a oni ich nie > przyjmują? Normalnie :))) Tak samo jak się kupuje książki w Amazonie :) Bierzesz i płacisz - system mBanku to przewalutowywuje na złotówki i ściąga z konta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spek Re: hehe IP: *.warta.sdi.tpnet.pl 11.02.04, 15:56 Piękne i proste! Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turek Re: hehe IP: 62.233.129.* 11.02.04, 18:45 franzmaurer- przeglądałem twoje odpowiedzi i wydaje się ze jesteś nieżle zorientowany a ponadto równy gość. Jeśli się nie obrazisz mam parę pytań do Ciebie. Chciałbym pobawić się na xodds- założyłem już konto wirtualne i normalne i teraz chciałbym wpłacić na nie parę groszy. Z tego co mówisz można to zrobić przez e-gold. Założyłem więc konto na e-gold i na nie chciałbym wpłacić. Jak mam to zrobić?- dysponuję kartą VE Inteligo. Aha jaka jest minimalna wpłata na e-gold i xodds- nie chciałbym wkładać w to na razie wiekszej kasy bo się boję. Jeśli możesz to proszę o odp. Z góry wielkie dzięki/turek Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer Re: hehe 11.02.04, 20:07 Gość portalu: turek napisał(a): > Chciałbym pobawić się na xodds- założyłem już konto wirtualne i normalne i > teraz chciałbym wpłacić na nie parę groszy. Z tego co mówisz można to zrobić > przez e-gold. Założyłem więc konto na e-gold i na nie chciałbym wpłacić. Najlepiej się opłaca wspomnianą tu metodą wymiany przez ogłoszenie na www.hyipforum.pl w dziale kupno-sprzedaż. Jeśli masz konto Inteligo to z kimś kto też ma tam konto wymienisz się w ciągu paru minut i bez prowizji bo przelewy wewnątrz Inteligo chodzą 'instantly'. Wszystkie serwisy sprzedające e-gold pobierają od 3 do nawet 10% - chyba jedynym zagranicznym w tej chwili serwisem który sprzedaje e-gold za złotówki jest GoldNow www.goldnow.st/buy_now_postal.asp?countrycode=PL - nie kupowałem u nich, nie wiem ile trwa. Serwis ma raczej niezłą renomę, admin jest często obecny na liście mailingowej e-gold. > Jak mam to zrobić?- dysponuję kartą VE Inteligo. Aha jaka jest minimalna > wpłata na e-gold i xodds Na e-gold nie ma minimalnych wpłat, interface Xodds przyjmuje min $10. Xodds ma bardzo dobrze rozwiniętą politykę bezpieczeństwa związaną z nadużyciami jeśli chodzi o karty - jeśli pierwszy raz zdeponujesz kasę kartą to zamkniesz sobie drogę do wybrania pieniędzy inną metodą. Chodzi o to żeby nie mozna było użyć skradzionej karty a potem wyprowadzić kasę jako np. e-Gold. Dodatkowo przy pierwszej wpłacie weryfikowana jest nie tylko karta ale i rachunek bankowy z jakim jest powiązana - jak wpłacisz kartą np $100 to musisz poczekać parę dni aż system w Inteligo zdejmie blokadę i zaksięguje transakcję. Zobaczysz wtedy w "szczegółach transakcji" że mimo wpisania $100 system Xodds zbił Ci z konta Inteligo np. 99,84. Od Xodds dostaniesz maila ze specjalnym linkiem gdzie musisz wpisać tą końcówkę czyli 84 centy - dopiero wtedy wpłata jest księgowana na koncie w Xodds. Jeśli się pomylisz system dokonuje zwrotu na kartę. Raczej wątpliwe aby złodziej mający sam numer karty miał też dostęp do rachunku bankowego więc jest to rewelacyjne zabezpieczenie przed fraudami. Tak dzieje się przy pierwszej wpłacie kartą, nie możesz też potem użyć innej karty chyba że prześlesz skany nowej karty i dokumentu tożsamości. Tak więc polecam kupno najpierw 50-100$ w e-gold na forum, wpłatę i ostrożne pogranie nimi... dopiero jak nieszczęśliwie 'wtopisz' te pieniądze to możesz sobie dać spokój z e-gold i wpłacać dalej kartą :) > nie chciałbym wkładać w to na razie wiekszej kasy bo się boję. Czytaj analizy na akcje.net, komentarze walutowe np w WP bankowy.wp.pl/waluty.html?POD=3&b=11 i Onecie, zagraniczne serwisy typu www.fxstreet.com. Nie napalaj się na zakłady typu 'double up/down' chyba że trend jest bardzo silny. Owszem można kasę podwoić nawet w 10 minut ale można też całość wtopić :) Lepiej się sprawdzają nawet długie - np. miesięczne bety ONE TOUCH dotyczące trendów na walutach a szczególnie na indexach giełdowych np. DAX albo Nasdaq. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turek Re: hehe IP: *.aster.pl / *.acn.pl 11.02.04, 20:37 a ile minimum trzeba przelać kartą Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer Re: hehe 11.02.04, 20:43 Gość portalu: turek napisał(a): > a ile minimum trzeba przelać kartą 5 USD :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turek Re: hehe IP: 62.233.129.* 12.02.04, 09:14 Franz- dzięki za poprzednie odpowiedzi, ale mam jeszcze jedno pytanie. Zrobiłem przelew kartą i teraz muszę wprowadzić te dwie ostatnie cyfry. Konto mam złotówkowe i czy te dwie cyfry to grosze z tej kwoty? Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer Re: hehe 12.02.04, 09:46 Gość portalu: turek napisał(a): >Konto mam złotówkowe i czy te dwie cyfry to grosze z tej kwoty? W żadnym razie! Już pisałem - masz założoną na Inteligo blokadę, niestety szczegóły transakcji nie są dostępne. Za jakieś 2-3 dni transkacja zostanie rozliczona przez Inteligo, wejdź wtedy opis - zobaczysz tam dokładnie "kwotę rozliczenia" w USD razem końcówką - Xodds wymaga podania końcówki w centach. Ta procedura stosowana jest tylko za pierwszym razem, następne wpłaty kartą będą rozliczane w czasie rzeczywistym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turek Re: hehe IP: *.acn.waw.pl 19.02.04, 21:21 jak Ci idzie Franz, w co wogóle inwestujesz. Ja narazie tak średnio ale trochę zarobiłem. Wiesz myślałem że to maszynka do robienia pieniędzy a tu się trzeba nieźle nagłówkować żeby nie umoczyć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer Re: hehe 21.02.04, 22:22 Gość portalu: turek napisał(a): > jak Ci idzie Franz, w co wogóle inwestujesz. Ja narazie tak średnio ale > trochę zarobiłem. Wiesz myślałem że to maszynka do robienia pieniędzy a tu > się trzeba nieźle nagłówkować żeby nie umoczyć. Ja sie po roku nauczylem jak nie wtapiac :) Jedna-dwie transakcje dziennie i wynocha od komputera - bardzo dobra metoda :) Dzialające maszynki to są tylko do mięsa :) Czasem pół dnia tracę na przeczytanie analiz czy Nasdaq albo DJ bedzie byczy czy nie... Problem w tym że dobre analizy są pisane tak jakby to Pytia gadała... będzie tak ALE może będzie tak... i bądź tu mądry ;) Na duze kwoty pakuje sie na pare miesiecy - na 1.3 na eur/usd mam One Touch do lipca, a zapakowałem sie chyba w grudniu... przynajmniej śpię spokojnie jak widzę ze teraz sie nagle moze odwrocic trend... zwisa mi to (na razie)... martwić to się będę czerwcu czy mi 10 tysięcy dolców przejedzie koło nosa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turek Re: hehe IP: *.acn.waw.pl 25.02.04, 21:54 Franz stosujesz może sieci neuronowe do prognozowania kursów, bo ja się mam zamiar trochę tego pouczyć Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer Re: hehe 26.02.04, 08:54 Gość portalu: turek napisał(a): > Franz stosujesz może sieci neuronowe do prognozowania kursów, bo ja się mam > zamiar trochę tego pouczyć Bez przesady :))) Popatrz na wczorajszy dzień - dziadek Greenspan albo jakiś mały palec u jego lewej ręki pokaże się w CNBC i już mamy jazdę o 230 punktów... Moja 'własna sieć neuronowa' zastanawia się właśnie jak będzie wyglądał 18 marca... czy Dow Jones zanotuje spadek o 100 punktów w ciągu 2 godzin albo eur/usd znowu zleci np z 1.30 do 1.27... Mam jeszcze 3 tygodnie żeby zrobic życiowy interes... :)) Odpowiedz Link Zgłoś