Dodaj do ulubionych

Firma chce wykończyć budynek bez pozwolenia na ...

IP: *.comnet.krakow.pl / *.comnet.krakow.pl 09.06.06, 06:57
ile jest tych domków jednorodzinnych ? jeden
Obserwuj wątek
    • Gość: H56 no,no IP: *.comnet.krakow.pl / *.comnet.krakow.pl 09.06.06, 07:07
      ile jest tych domków jednorodzinnych ? jeden
      • Gość: Pablo.Y37 Re: no,no IP: *.um.krakow.pl 09.06.06, 09:10
        O ile dobrze kojarze miejsce to sa tam dwa szeregi domków, po 8-10 w każdym
        szeregu i to one są najbliżej tej "inwestycji" Uni...
    • Gość: Bobik Cholerni developerzy !!!! IP: *.elektromontaz.krakow.pl / *.elektromontaz.krakow.pl 09.06.06, 07:10
      To jest istny skandal z tym w jaki sposób każdy jeden wolny teren developerzy
      za wszelką cenę chcą zabudowywać wielkimi blokami! U mnie na osiedlu wspaniały
      zielony teren wzdłuż rzeki Wilgi ma być zabudowany wielkimi wieżowcami - 15
      piętrowe bloki mają powstać właściwie na bulwarach Wilgi wprost na przeciw
      istniejących od 30 lat bloków. Niby są protesty , sprzeciw rady dzielnicy ale
      inwestycja pewnie i tak powstanie. Podobnie zabudowany śliczny teren po drugiej
      stronie Wilgi od strony Ruczaju. Taka jest niestety siła pieniądza. Niby za
      komuny powstawały wstrętne blokowiska a czym one się niby różnią od tego
      koszmarnego nieładu który oferują nam współcześni architekci. Za komuny
      powstawały bloki ciasne ale przynajmniej wszystkie jednakowe, nie zaburzały aż
      tak przestrzeni jak to co teraz się buduje. DO tego każdy zielony teren, skwar,
      mały placyk musi być zabudować przez krwiopijców inwestorów którzy windują ceny
      mieszkań do niespotykanych rozmiarów. Kiedy władze miasta staną w końcu w
      obronie mieszkańców i w obronie ludzi którzy chcą zachować na swoich terenach
      spokój, ciszę i i odrobinkę chociaż zielonego terenu.
      • Gość: celina Re: Cholerni developerzy !!!! IP: 82.160.241.* 09.06.06, 09:13
        Ja właciłam na mieszkanie przy ulicy Chełmońskiego i czekam już dwa lata na
        rozpoczęcie budowy ,którą wstrzymują mieszkańcy ul. Styki / a mieszkają tam
        jacyś ustosunkowani oni mają już domy to co ich obchodzą inni ludzie ,oni muszą
        mieć dobry widok z okna.Protestują a przecież wokół jest sporo bloków.Ale liczy
        się ich interes.Niech ich piekło pochłonie za naszą krzywdę burżuje.
        • Gość: omc klient firmy U Re: Cholerni developerzy !!!! IP: *.ghnet.pl 09.06.06, 09:33
          Pretensje to możesz mieć - ale do firmy U. Poczytaj sobie opinie na forach
          dyskusyjnych. Przeglądnij ile z oferowanych inwestycji jest realizowanych. Jak
          zmieniają się terminy realizacji - jest to chyba jedyna firma, która zaczyna od
          określenia DOKŁADNEGO terminu zakończenia budowy po czym poprzez jego
          przeciąganie dochodzi do statusu "w przygotowaniu" (patrz np. Podgórki Tynieckie).
          • Gość: celina Re: Cholerni developerzy !!!! IP: 82.160.241.* 09.06.06, 10:41
            Chciałeś powiedzieć twoich głównie opinii. Na Borkowskiej buduja,na Bartlach
            budują jedynie wPodgórkach Tynieckich jeszcze nie no i na tej Chełmońskiego bo
            wy wstrzymujecie budowę.Ale może kiedyś zapłaciecie za to wstrzymywanie i ludzi
            ktorzy przez was nie mają mieszkania.Zyczę ,żeby na tym miejscu wybudowali
            malutki budyneczek,który wam nic nie będzie zasłaniał - chodzi o spopielarnię.
            • Gość: kr Re: Cholerni developerzy !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 15:10
              > Chciałeś powiedzieć twoich głównie opinii. Na Borkowskiej buduja,na Bartlach
              > budują jedynie wPodgórkach Tynieckich jeszcze nie no i na tej Chełmońskiego
              > bo wy wstrzymujecie budowę.

No i pudło!
              Nie jestem sąsiadem ŻADNEJ inwestycji firmy U. Jestem osobą która miała ochotę
              kupić dom na Podgórkach Tynieckich. Ale na moje szczęście pierwsza zmiana
              terminu (o pół roku) była chwilę przed podjęciem decyzji - zrezygnowałem.
              I niestety nie możesz mieć żalu do mieszkańców - jest chyba oczywiste, że każdy
              będzie do upadłego bronił prawa do wpływania na to, co się pojawi w jego
              okolicy. I o ile część rzeczywiście robi to "dla pieniactwa" to akurat tu "coś
              jest na rzeczy" bo - chyba sama przyznasz - niezbyt często zdarza się, aby NSA
              unieważniał pozwolenie na budowę.
        • Gość: tolek banan Re: Cholerni developerzy !!!! i głupi kupujacy IP: *.krakow.pl 09.06.06, 10:35
          powinnaś ich momentalnie pozwać o odszkodowanie i zwrot kasy z odsetkami.
          Obracają Twoimi pieniędzmi, a ty w tym czasie nie masz gdzie mieszkać - no
          chyba, że jak tysiące naiwnych podpisałaś idiotyczną umowę z nimi nawet jej nie
          czytając. a to już Twój problem.
          • Gość: celina Re: zawistni sąsiedzi IP: 82.160.241.* 09.06.06, 10:46
            Mnie nie chodzi o zwrot pieniędzy tylko o mieszkanie,które by już zostało
            wybudowane no ale niestety zawistni sąsiedzi na to nie pozwalają ale kiedyś może
            dostanie się wam '' dobre sąsiedztwo''
    • Gość: morales Re: Firma chce wykończyć budynek bez pozwolenia n IP: *.pliva.pl 09.06.06, 10:50
      Witam wszystkich -tak może być tylko w Polsce bo nie ma kto rąk ucinać,
      Firma działa na rynku od 2001 roku chyba - wtedy kupiłem u nich mieszkanie,
      tak beznadziejnej firmy deweloperskiej w Krakowie jest chyba mało -do dziś nie
      wybudowali drogi dojazdowej, sypie się elewacja, mnóstwo usterek budowlanych.
      A mimo to firma działa do dziś sprzedaje, kręci , oszukuje a i tak znajduje
      naiwnych na swoje produkty. Ja nie miałem gdzie sprawdzić firmy bo była to ich
      pierwsza inwestycja, kupowałem mieszkanie jak budynek był już prawie ukończony.
      Dziwię się tylko tym którzy mogą sprawdzić już osiągnięcia tej firmy a tego nie
      robią. Są też osoby które przed zakupem docierają na naszą nieruchomość, po
      przedstawieniu paru faktów już nie chcą mieszkania z tej firmy.
      Wszystkich przed tą firmą ostrzegam.
      • Gość: celina Re: wredni sąsiedzi IP: 82.160.241.* 09.06.06, 11:01
        Moralesie z ul. Styki - ja też sprawdzałam ich inwestycje przed wpłatą
        pieniędzy na mieszkanie i opinie wcale nie były złe.No ale jak ktoś skutecznie
        blokuje budowę i jeszcze opowiada kłamstwa to tylko mu ..........
        • Gość: breb Re: wredni sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 11:08
          Celino! Współczuję sytuacji- jestem w podobnej. Nie rozumię tylko jak możesz
          jeszcze pisać w jakichkolwiek pozytywach na temat U.Przecież to banda oszustów,
          która (wbrew temu co mówi Czenczek) nawet po otrzymaniu ostatecznej decyzji
          Sądu Administracyjnego SPRZEDAWAŁA mieszkania na Wybickiego/Chełmońskiego !!!
          Sąsiadom ze Styki nie dziw się- gdyby to tobie zaczęły się walić fundamenty
          domu- też byś protestowała.
          • Gość: celina Re: wredni sąsiedzi IP: 82.160.241.* 09.06.06, 11:22
            Przepraszam,ale mowisz nieprawdę.Bo np mnie powiedzieli ,że mieszkania przy
            Wybickiego nie sprzedają bo budowa jest wstrzymana i wpłaciłam w bydynku przy
            Chełmonskiego ale tam też ryj wsadzili pewni mieszkańcy i do tej pory blokują tą
            budowę.Ale Pan Bóg jest nie rychliwy ale sprawiedliwy.
            • Gość: breb Re: wredni sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 11:25
              Przykro mi ale jednak piszę prawdę- ostateczny wyrok NSA zapadł w 11. 2003 roku
              a my zakupiliśmy mieszkanie u U. na początku 2004 roku. W umowie mamy napisane-
              sprawa jeszcze w toku...
              • Gość: celina Re: wredni sąsiedzi IP: 82.160.241.* 09.06.06, 11:52
                Ciekawe ,że ja też kupowałam mieszkanie na początku roku 2004 r i od razu mi
                powiedzieli ,że na Wybickiego jest wstrzymana budowa i kupiłam na Chełmońskiego.
                • Gość: breb Re: wredni sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 11:58
                  Jak napisałam wcześniej- kupowałam na początku 2004. Projekt
                  Wybickiego/Chełmońskiego zmieniono już po zawarciu z nami umowy i w obecnej
                  formie pokazano nam dopiero w kwietniu 2004.
                  W obecnej więc sytuacji mamy z U. umowę na mieszkanie, które JUŻ NIE ISTNIEJE
                  nawet w planach architektonicznych.
            • Gość: Grzesiek Re: wredni sąsiedzi IP: *.alan.krakow.pl 10.06.06, 13:24
              > Przepraszam,ale mowisz nieprawdę.Bo np mnie powiedzieli ,że mieszkania przy
              > Wybickiego nie sprzedają bo budowa jest wstrzymana i wpłaciłam w bydynku przy
              > Chełmonskiego ale tam też ryj wsadzili pewni mieszkańcy i do tej pory blokują
              tą budowę.Ale Pan Bóg jest nie rychliwy ale sprawiedliwy.

Ja piedrole jaki ten naród jest głupi.

Nie widzisz Celino, i nie wiesz że to TA SAMA INWESTYCJA!?!?!?

Najpierw było Wybickiego, później Chełmońskiego I etap, itp, ale TO JEST TEN
              SAM BLOK I TA SAMA LOKALIZACJA!!!

Dla mnie jest nieprawdopodobne jak można być naiwnym i nie przyjmować do
              wiadomości opinii innych osob niż z samego biura developera.

Jedź na miejsce, zobacz co to jest, zobacz gdzie, a nie zoladkuj sie bez sensu.

Ja nie widze tu dobrej woli developera, naciagaczy cholernych (przeciez jeszcze
              pol roku temu, kiedy wiadomo bylo ze budowa nie ruszy sprzedawali tam
              mieszkania!) - ja na szczescie uniknalem wplaty na minuty pred podpisaniem
              umowy, ale nie moge pojac jak mozna tak bezkrytycznie traktowac firme.

Grzesiek
              • Gość: celina Re: wredni sąsiedzi IP: *.nfb.pl / *.nfb.pl 10.06.06, 22:29
                Grzesku mądralo !
                Ja kupiłam II etap Chełmońskiego,ty chyba w życiu nigdy tam nie byłeś!
                • Gość: Grzesiek Re: wredni sąsiedzi IP: *.alan.krakow.pl 10.06.06, 23:10
                  Celino, Słońce, popatrz tutaj:

www.dobaku.pl/mapa_krakowa.php?fromformulica=wybickiego&submitok=OK
                  Wybickiego to ta duża ulica na dole, a Chełmońskiego ta mała na górze.

Powtarzam, to TA SAMA INWESTYCJA.

I że to są naciągacze do n-tej, sprzedawali mieszkania wiedząc, że budowa nie
                  ruszy przez kilka lat.

Ja się już napisałem na tym forum o Universie, poszukaj i popatrz.

Slyszalem co prawda z drugiej ręki iż wychodzą na prostą, ale dopóki nie
                  zobaczę to nie uwierzę.

Przede wszystkim dlatego, że podają kompletnie nierelane terminy w zasadzie do
                  każdej inwestycji, inwestycje nie są przygotowane co nie przeszkadza im pisać
                  że 'inwestycja rozpoczęta!'
                  Itd, itp.

Oczywiście wychodzenie na prostą nie dotyczy Chełmońskiego/Wybickiego czy jak
                  to zwał - tutaj dłuuuuugo jeszcze będzie impas.

Acha, mieszkam 100m od tego nieszczęścia.

Grzesiek

• Gość: celina Re: wredni sąsiedzi IP: *.nfb.pl / *.nfb.pl 10.06.06, 22:34
                Ps.Proszę bez wulgaryzmu bo nie dość ,że naród głupi to jeszcze chamski!
              • Gość: janieczekam Re: wredni sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 19:30
              • Gość: janieczekam Re: wredni sąsiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 19:39
                ja już nie czekam, chociaż miałem ochotę na chełmońskiego. kiedyś pewnie
                wybudują, pytanie po ile będą sprzedawać. Fakt Grzegorz jesteś kopalnią wiedzy
                o tej firmie, tylko mam wrażenie, że brak ci obiektywizmu. Coś strasznie ci
                zależy zeby im d... obrobić...
        • Gość: morales Re: wredni sąsiedzi IP: *.pliva.pl 09.06.06, 12:45
          Witaj Celino
          Ja mam mieszkanie na ul Wodnej 28 na przeciw stawu płaszowskiego koło tandety -
          pierwsza nieruchomość jaką "wybudował" U...duś. Miałem na myśli zasięgnięcie
          opini u nas -mieszkańców, "szczęśliwych" klientów tej firmy. My i tak wyszliśmy
          dobrze na tym zakupie bo budowa drogi to może 200 000zł co przy cenie
          mieszkania w 2001 2400zł za m, nie jest żle, teraz dobieramy się do nich w
          sądzie i trochę krwi im napsujemy jeszcze.
          Nie wiem gdzie zasięgałaś opinii ale myślę że nie na Wodnej, lub trafiłaś pod
          zły adres.
          Ja sam odradziłem tę inwestycję chyba ze 30!! osobom. Dziś na pewno są mi
          wdzięczni.
          Lepiej 5 lat spłacać dłużej kredyt i spać spokojnie niż dręczyć się z takimi
          firmami.
          A Ci prezes Ka, Pani B Cz, i inspektor budowy L.MA....
          Wożą się niie kiepskimi brykami, i śmieją sie ludziom w twarz.
          A powinni już przynajmniej od 2002 roku siedzieć.
          Bardzo mi przykro że tak Was załatwili.
          Pozdrawiam
          morales
    • Gość: Konrad Re: Firma chce wykończyć budynek bez pozwolenia n IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 11:55
      Bardzo często przejeżdżam ul.Wybickiego i patrzę na wstrzymaną budowę mojego mieszkania przez chlipałe i jej podobnych z tych kurników przy ul. Styki.
      I mam propozycję dla universu zeby się starali o pozwolenie zeby na tych szczątkach naszego niedoszłego dobudować tak z jedno pięterko /zeby nie psuło harmonii zabudowy z tych ze styki/ z przeznaczenie na noclegownię dla bezdomnych i bez łazienek,zeby im srali pod oknami za naszą krzywdę.
      • Gość: breslauer nawet mi nie żal celiny i jej podobnych IP: *.autocom.pl 10.06.06, 23:50
        czytam te wszystkie wypowiedzi i nie mogę się nadziwić, że w dobie dostępu do
        wszelkich informacji i opinii, można tak beznadziejnie wtopić własną kasę.
        Nawet nie współczuję takim ludziom, bo cierpią tylko przez własną głupotę i
        totalną naiwność, albo lenistwo.
        • Gość: p Re: nawet mi nie żal celiny i jej podobnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.06, 01:40
          Jak pamietam ty tylko inwestujesz w rynek wtórny, więc bądź łaskaw odczepić sie
          od ludzi z pierwotnego. Bedziesz ponosil ryzyko, bedziesz sie wypowiadal.
          • Gość: morales Re: nawet mi nie żal celiny i jej podobnych IP: *.pliva.pl 13.06.06, 00:06
            Szkoda ża tak myślisz, w moim odczuciu popierasz takie działania, cwaniactwo,
            kłamstwo, kręcenie, oszukiwanie -owszem w Moim kraju takie postawy są nawet
            wskazane, -dorobić się uczciwą pracą to wstyd.
            Mi osobiście żal Celiny i Jej sąsiadów również bo dwie strony mają rację i dwie
            strony straciły a zyskał tylko cwaniak, szumnie nazywana firmą deweloperską.
            Kupując samochód, lodówkę czy telewizor jako naturalne odbieramy to że musi on
            spełniać pewne ustalone wymagania techniczne, w przypadku innym producent musi
            usunąć usterkę albo zwrócić pieniądze. DLACZEGO więc możliwe jest działanie
            bezkarne takich naciągaczy - mieszkanie to przecież też tylko towar. Jak to
            możliwe że można ludzi wpędzić w kredyty, rujnować im zdrowie i nic?
            Tak trzeba sprawdzać, węszyć ale umówmy się to nie jest normalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka