Dodaj do ulubionych

Tak niektórzy pracują

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 10:59
Tak wygląda niektórych praca.
szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=wredna_jedza&ile=15&sort=data_desc&spojnik=and&forum=409&poz=0&A_szukaj=autor&x=17&y=7&zywe=2
Skoro jesteś tak do przodu to oddaj szefowi pieniądze za czas stracony na
wypisywnie głupot.

PS. Sama przyznajesz,że piszesz na necie w pracy.
Obserwuj wątek
    • Gość: wredna_jedza spływaj trollu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 11:28
      • Gość: x Re: spływaj trollu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 11:30
        Czyli przyznajesz, że okradasz przełożonego.
        • Gość: wredna_jedza Re: spływaj trollu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 11:33
          Wiesz co znaczy "dyspozycyjność"???
          Chyba nie :/ Bo byś nie walił takich bzdetów :/

Poza tym, jak zrobione, a czekam na następną "porcję" [której wpływ nei ode mnie
          zależy] mam pełne prawo siedzieć w necie i tobie akurat guzik do tego
          przemądrzały MPK-usie :/
    • Gość: grrrrr [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 11:44
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: wredna_jedza Kali pozdrawia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 15:04
      A ty nie piszesz z pracy?
      Baaaardzo ciekawe....
      Bo jakoś dziwnym trafem nie widziałam nigdy twoich wpisów z późniejszych godzin,
      które by sugerowały, żeś nadawał z domu...
      Poza tym - w domciu masz dsl???? Boooogaaaty jesteś, hłe hłe hłe....
      Sam nadajesz w godzinach pracy, ale do innych sie przyczepiasz...
      • Gość: x Re: Kali pozdrawia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 11:13
        Ojj, chyba i maturki z polskiego nie mamy

Faktycznie nie byłem na tej lekcji - kurde aleś mnie przysrała widać żeś d...

Bo jakoś dziwnym trafem nie widziałam nigdy twoich wpisów z późniejszych godzin
        > ,
        > które by sugerowały, żeś nadawał z domu...

A czy ty myślisz ze wszyscy muszą pracować przed południem? Albo czy wogóle
        muszą pracować?
        • Gość: x Re: Kali pozdrawia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 11:31
          której wpływ nei ode mnie

Kurde - też się plączą literki.

Cieszę się że nie mam nic wspólnego z MPK, dlaczego? ano dlatego, że szlag by
          mnie trafił gdybym miał do czynienia z takimi wynalazkami jak ty wredna.

Tutaj to co innego, bo to mnie bawi.

PS.

Tak na marginesie to napisz dlaczego w Tobie tyle nienawiści do pracowników tej
          firmy?
          Owszem ja sobie robię tu jaja (i tak jak wspomniałem to mnie bawi), ale u Ciebie
          ta nienawiść wygląda mi na wyssaną z mlekiem matki, albo co gorszego.
          • Gość: wredna_jedza Re: Kali pozdrawia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 11:59
            > Tak na marginesie to napisz dlaczego w Tobie tyle nienawiści do pracowników tej
            > firmy?
            Skąd? Z powodu skandalicznego poziomu obsługi przy najdroższych biletach w Polsce :/
            A czara goryczy sie przelała, gdy przez jednego debila spóźniłam sie na autobus,
            którym miałam dojechać na ważne spotkanie w jednej z podmiejskich miejscowości...
            Przez niewinne spóźnienie 5 minut [które nie wiadomo z jakich powodów MPK
            bagatelizuje i każe pasażerom sprawdzić, czy mają dobrze wyregulowane zegarki]
            matoła, który jechal tempem spacerowym, mimo praktycznie PUSTEJ drogi, tylko
            zobaczyłam z okna tramwaju odjeżdżający mój autobus... A gdyby przyjechał na
            czas, miałabym 3 minut czasu...
            Następny autobus był za ... półtorej godziny... Chyba tylko po to, żeby dojechac
            na sam koniec spotkania :/
            Jaki był finał?
            Taksówka i ok. 80 zł "w plecy" przez jednego niedorobionego motorniczego!
            Życzę ci takiej samej "przygody" - wtedy - gwarantuję, że zmienisz zdanie o tych
            złamasach z MPK :/
            • Gość: x Re: Bez złośliwości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 12:31
              > Taksówka i ok. 80 zł "w plecy" przez jednego niedorobionego motorniczego!
              > Życzę ci takiej samej "przygody" - wtedy - gwarantuję, że zmienisz zdanie o tyc
              > h
              > złamasach z MPK :/

Wredna tym razem na poważnie i bez osobistych wycieczek.

Zgadzam się z Tobą, że (nazwijmy to ) czyjaś niefrasobliwość,
              nieodpowiedzialność itp. była powodem Twoich kłopotów.

Ja powiem Ci tak. Często krew mnie zalewa, jak muszę przejechać przez miasto,
              ale czy to jest powód do uogólniania , że wszyscy w danej firmie to ..... itd.

Posłuchaj szlag mnie też trafia, jak muszę iść po poradę do lekarza. Czy
              widziałaś doktora, który przyjmuje np. od 8:00 i punktualnie o tej godzinie
              poprosi pierwszego pacjenta?, bo ja nie (przepraszam, zdażyl mi się taki przypadek).
              Pomimo, że mam zastrzezenia co do słuzby zdrowia to jednak na nich psów nie
              wieszam i też bym ich bronił gdybyś tak o nich pisała.

Uważam, że nie ma ludzi bez grzechu i dlatego warto przyciąć nieco język.

• Gość: wredna_jedza Re: Bez złośliwości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 12:40
                Tylko, że postępowanie MPK nie jest "sporadyczne" a "permanentne" :(
                Nie wiem kto układa rozkłady jazdy, założenie jest nawet słuszne, że przy
                jeździe zgodnie z rozkladem - przesiadka powinna być bezproblemowa...
                A mnie zalewa krew co drugi dzień [średnio] gdy z okna autobusu widzę, jak
                odjeżdża mi tramwaj, na który miałam sie przesiąść... Albo 10 minut stoję i
                czekam na tramwaj, w końcu jadę innym [i z przesiadką]...
                Raz nie wytrzymałam i zwróciłam uwage, że na 3 przystanku od pętli ma 7 minut
                spóźnienia - dowiedziałam sie, że był korek :))))) Koles chyba był w
                alternatywnej rzeczywistości, bo nie ma fizycznej możliwości, aby od pętli w
                Bieżanowie do przystanku na Teligi samochód wepchał sie "na chama" i jechał
                torowiskiem :))))
                • Gość: x Re: Bez złośliwości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 12:45
                  aby od pętli w
                  Bieżanowie do przystanku na Teligi samochód wepchał sie "na chama" i jechał
                  torowiskiem :))))

W pierwszej chwili czytając wydaje się, że masz w 100% rację, ale nasuwa się
                  pytanie, jak przyjechał z miasta do Bieżanowa, bo możliwe, że tam powstało
                  opóźnienie, którego efekty opisujesz.

U mnie na Kurdwanowie często tak jest, że 179 przyjężdża z miasta 2, 3 min w
                  plecy i automatycznie (wsiadam na drugim przystanku) on jest opóźniony, a
                  faktycznie między końcówką, a moim przystankiem raczej korków nie ma.

Życzę miłego dnia.
                  • ania.krakow Re: Bez złośliwości 22.06.06, 18:38
                    To jest nic - ostatnio czekałam na ierwszym przystanku od pętli na autobus. Widzę, ze wraca dopiero z centrum, a ma być za minutę na tym przystanku, no więc cierpliwie czekam. Minęło z 5 minut, widzę że jedzie... z napisem "Zjazd do zajezdni" a następnego dalej nie ma i nie ma nawet perspektyw, że wyjedzie. Korki to nie wina na MPK.
                    I jesli nie pasuje Ci jakośc usług, ceny biletów itd, to po prostu zrezygnuj z korzystania - nie ma przymusu używania MPK. Zawsze pozostaja taksówki (i nawet nie trzeba się przesiadać!) albo busy, ewentualnie rower.
                    Nie bronie MPK, ale jesli komuś codziennie się opóxnia autobus, to logicznie postępująca osoba wie, ze usi wyjść na wczesniejsyz i wtedy zdarzy.
                    • Gość: wredna_jedza Daruj sobie te farmazony dziewczyno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.06, 08:09
                      > I jesli nie pasuje Ci jakośc usług, ceny biletów itd, to po prostu zrezygnuj z
                      > korzystania - nie ma przymusu używania MPK. Zawsze pozostaja taksówki (i nawet
                      > nie trzeba się przesiadać!) albo busy, ewentualnie rower.
                      Ciotka Dobra Rada - sie znalazła...
                      Taksówki - nie każdy nazywa sie Qlczyk, żeby do pracy jeździł taksówką, ani nie
                      jestem tez snobistyczną studenteczką, udającą gwiazde, co na wykłady jeździ
                      taksówką...
                      Busy - tjaa, jasne, po wszystkich trasach MPK jeżdża busy... Gratuluję obeznania...
                      Rower - ubierz sobie dziewczynko długą wąską spódnice i buty na obcasie i wsiądź
                      na rower, to pogadamy...
                      Własny samochód - jak będzie w centrum więcej parkingów, a nie tylko "zielone
                      ludy" co wlepiają mandaty :/
                      A na piechote ze Starego Prokocimia do Centrum za bardzo sie nie da :/
                      > Nie bronie MPK, ale jesli komuś codziennie się opóxnia autobus, to logicznie po
                      > stępująca osoba wie, ze usi wyjść na wczesniejsyz i wtedy zdarzy.
                      Na wcześniejszy kurs już wychodzę :/ I o tym to wiem, odkąd dojeżdżałam do LO 15
                      lat temu :/ Więc akurat tę radę to sobie daruj :/
                      Żeby dojechac do pracy mam zatem wychodzić dwie godziny wcześniej z domu??? W
                      Krakowie w XXI wieku??? Sorry, ale nawet za komuny nie trzeba było aż tyle czasu...

Nie jestem przyjezdną przemądrzałą studenteczką, tylko Krakowianką od urodzenia
                      :/ I wiem, że kiedyś komunikacja funkcjonowała LEPIEJ!!! Za komuny w godzinach
                      szczytu potrafili jeździć co 10 minut, teraz robią wielką łaskę, że jeżdża co 20
                      minut!!!!
                      A teraz - im drożej, tym gorzej!!!
                      • ania.krakow Re: Daruj sobie te farmazony dziewczyno 24.06.06, 11:30
                        Gość portalu: wredna_jedza napisał(a):

> Taksówki - nie każdy nazywa sie Qlczyk, żeby do pracy jeździł taksówką, ani nie
                        > jestem tez snobistyczną studenteczką, udającą gwiazde, co na wykłady jeździ
                        > taksówką...
                        > Busy - tjaa, jasne, po wszystkich trasach MPK jeżdża busy... Gratuluję obeznani
                        > a...
                        > Rower - ubierz sobie dziewczynko długą wąską spódnice i buty na obcasie i wsiąd
                        > ź
                        > na rower, to pogadamy...
                        > Własny samochód - jak będzie w centrum więcej parkingów, a nie tylko "zielone
                        > ludy" co wlepiają mandaty :/
                        > A na piechote ze Starego Prokocimia do Centrum za bardzo sie nie da :/

To skoro nie masz alternatyw to się dostaosuj,a nie każ dostosowwać innym do siebie. Mi też wiele rzeczy nie pasuje, ale zrozum wreszcie, że nie da się tak zrobić, zeby pasowało wszystkim.

> Na wcześniejszy kurs już wychodzę :/ I o tym to wiem, odkąd dojeżdżałam do LO 1
                        > 5
                        > lat temu :/ Więc akurat tę radę to sobie daruj :/
                        > Żeby dojechac do pracy mam zatem wychodzić dwie godziny wcześniej z domu??? W
                        > Krakowie w XXI wieku??? Sorry, ale nawet za komuny nie trzeba było aż tyle czas
                        > u...

Boże, to masz problem nie wychodź wcześniej i sie spóźniaj, kwestia tego, czy zalezy Ci na pracy czy nie. Wszytsko jest kwestią wyboru, albo wychodzisz dwie godizny wcześniej aby być w pracy punktualnie, albo z niej zrezygnuj, tylko ciekawe skad będziesz pisac?

> Nie jestem przyjezdną przemądrzałą studenteczką, tylko Krakowianką od urodzenia
                        > :/ I wiem, że kiedyś komunikacja funkcjonowała LEPIEJ!!! Za komuny w godzinach
                        > szczytu potrafili jeździć co 10 minut, teraz robią wielką łaskę, że jeżdża co 2
                        > 0
                        > minut!!!!

Za komuny państwo dotowało i nikogo nie obchodziło, ze jakaś tam firma przynosiła straty. Teraz mamy demokracje i wolny rynek jakbyś nie zauważyła i trudno aby i tak dość mocno zadłużone państwo dotowało tak jak kiedyś wszytsko. Poza tym nie zapomnij, ze za komuny po 1 w Krakowie nie było tylu ludzi, a po 2 nie było aż tylu samochodów na drodze więc i korki(o ile bywały) były mniejsze. Również infrastruktura była młodsza. Teraz wiele torowisk się sypie, tramwaj aby sie nie wykoleić musi jechać wolniej. Uwierz mi pamietąm jak jeszcze pare lat temu na Powstania Warszawskiego tramwaje jeździły dużo szybciej, tearz nie jednokrotnie jadą 5 minut. Weź na wstrzymanie i przestać żyć starym systemem.
                        • Gość: TOLEK Re: Daruj sobie te farmazony dziewczyno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 13:27
                          Wredna produkowała;
                          > Za komuny w godzinach
                          > szczytu potrafili jeździć co 10 minut, teraz robią wielką łaskę, że jeżdża co 2
                          > 0
                          > minut!!!!

Terefere kuku!!!

Akurat. Tak możesz pisać tylko ty co w du... byłaś i gów... widziałaś.

Przypomnę tylko, że za komuny były podane na rozkładach pierwsze dwa i ostatnie
                          dwa kursy (idiotyzmem było liczyć na nie), a o pozostałych pisało " Autobus
                          kursuje ze srednią częstotliwością 15 min(np.)"

Na przystankach stały tłumy, które nigdy nie wiedziały czy pojazd komunikacji
                          miejskiej był i kiedy, a co za tym idzie kiedy przyjedzie.

Ogólnie wszyscy (nawet 80 latkowie) dostawali orgazmu ze szczęścia na widok
                          czerwonego pojazdu MPK.
                          • Gość: wredna_jedza Re: Daruj sobie te farmazony dziewczyno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 07:53
                            Ty chyba piszesz o czasach Josifa Wisarionowicza, ewentualnie stanu wojenniego :P
                            Ja mówię o schyłku lat 80-tych i początku 90-tych :P

A przejedź sie do Wiednia, tam metro w godzinach szczytu jeździ co 3 minuty!!!!
                            Gdyby krakowskie MPK tak jeździło, to nikt by na "bidoków" nie narzekał...
                            Do najlepszych jakoś "równać" nie potrafią...
                        • Gość: wredna_jedza Re: Daruj sobie te farmazony dziewczyno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 08:02
                          > To skoro nie masz alternatyw to się dostaosuj,a nie każ dostosowwać innym do s
                          > iebie. Mi też wiele rzeczy nie pasuje, ale zrozum wreszcie, że nie da się tak z
                          > robić, zeby pasowało wszystkim.
                          Taaaaa?
                          To dlaczego dostosowuje się niektóre linie tak, aby pasowały paru osobom, a
                          reszta stoi na przystankach i wyklina [patrz awantura o 192]?
                          > Boże, to masz problem nie wychodź wcześniej i sie spóźniaj, kwestia tego, czy z
                          > alezy Ci na pracy czy nie.
                          Nie dociera to do ciebie, że MPK układa rozkład siedząc za biurkiem? I na
                          papierze pięknie wygląda, bo sie przesiąść można bez problemów...
                          > Uwierz mi pamietąm jak jeszcze pare lat temu
                          > na Powstania Warszawskiego tramwaje jeździły dużo szybciej, tearz nie jednokrot
                          > nie jadą 5 minut. Weź na wstrzymanie i przestać żyć starym systemem.
                          Buahahahaha, przed remontem torowiska - jeźdżą spacerowo - OK, torowisko sie
                          sypie, nie mam pretensji, ale po remoncie na tym samym odcinku tez jeżdża
                          spacerowo - więc???? Nie chrzan kobieto, tylko rusz tyłek paniusiu z MPK i sie
                          przejedź tramwajkiem po mieście, a nie klimatyzowanym autkiem :/
                          > Za komuny państwo dotowało i nikogo nie obchodziło, ze jakaś tam firma przynosi
                          > ła straty. Teraz mamy demokracje i wolny rynek jakbyś nie zauważyła i trudno
                          I połowa lat 90-tych to na pewno była cięęęęęężka komuna, conajmniej jak za
                          Stalina :/
                          Przestań opowiadać farmazony tępa MPK-ówko, bo przez takie a nie inne
                          postepowanie MPK, coraz więcej ludzi przesiada sie na własne 4 kółka [na jesien
                          wyrabiam karte parkingową do Centrum i mam MPK daleko w tyyyyyyle!!!] a firma
                          przynosi straty!!!!

A dowód jakie matoły zatrudnia MPK miałam w rozmowie mailowej z p. rzecznik MPK
                          - dla tej kobiety ortografia języka polskiego jest wyjątkowo "skąplikowana"
                          :))))) Jakim cudem to babsko zdało mature z polskiego, to nie wiem :P
                          • ania.krakow Re: Daruj sobie te farmazony dziewczyno 27.06.06, 11:41
                            > Nie dociera to do ciebie, że MPK układa rozkład siedząc za biurkiem? I na
                            > papierze pięknie wygląda, bo sie przesiąść można bez problemów...
                            Zrozum, ze to co zawarte jest w rozkąłdach to tylko uogólnienie. Nie jesteś w stanie przewidzieć że na jakiejś trasie zdarzy się wypadek. Podobnie nie każdego dnia wszędzie są takie same korki. Trzeba być debilem, zeby tego nie zauważyć

> Buahahahaha, przed remontem torowiska - jeźdżą spacerowo - OK, torowisko sie
                            > sypie, nie mam pretensji, ale po remoncie na tym samym odcinku tez jeżdża
                            > spacerowo - więc????

No wiesz wybacz, ale jak u mnie zrobili remont torowiska to jakoś nie ma z tym problemu. Owszem zwalniają gdy się zbliżają do światel, przejazdów i przejść. No ciekawe czy zgadniesz czemu?
                            > Nie chrzan kobieto, tylko rusz tyłek paniusiu z MPK i sie
                            > przejedź tramwajkiem po mieście, a nie klimatyzowanym autkiem :/
                            dziękuje że mnie tak cenisz, ale po 1 ani nie pracuję w MPK, ani tym bardziej nie jeżdzę autem i na pewno nie klimatyzowanym. Nie wiem czemu kazda osoba logcznie myśląca dla ciebie musi mieć coś wspólnego od razu z MPK
                            > Przestań opowiadać farmazony tępa MPK-ówko, bo przez takie a nie inne
                            > postepowanie MPK, coraz więcej ludzi przesiada sie na własne 4 kółka [na jesien
                            > wyrabiam karte parkingową do Centrum i mam MPK daleko w tyyyyyyle!!!] a firma
                            > przynosi straty!!!!
                            Sama jesteś tępa stara pruchwo.
                            I wyrób sobie kartę i zacznij jeździź samochodem, no wreszcie wpadłaś na ten pomysł, zamiast ciągle bluzgać na MPK. Nie jest idealnie, ale zrozum wreszcie, że MPK tylko wykonuje usługi.
                            Jakbyś idiotko miała jakiekoleik pojęcie o ekonomii to byś wiedziała, ze firmy komunalne przewaznie balansują na lini zysku-stary ewentualnie przynosza ogromne straty. I z drugiej strony jakbyś więcej poczytała to byś wiedziała, ze krakowskie MPK jest jedną z lepiej prosperujących miejskich firm przewozowych w Polsce.
                            Jakbyś ruszyła swoje cztery litery poza Kraków to byś może zauważyla jak jets w innych miastach. Gdzie rozkładów albo nie ma albo są cholernie nieczytalne. Gdzie autobusy także nie jeżdżą punktualnie.
                            No ale cóż lepiej się wypowiadac o czymś o czym się nie ma zielonego pojęcia.
                            > A dowód jakie matoły zatrudnia MPK miałam w rozmowie mailowej z p. rzecznik MPK
                            > - dla tej kobiety ortografia języka polskiego jest wyjątkowo "skąplikowana"
                            > :))))) Jakim cudem to babsko zdało mature z polskiego, to nie wiem :P
                            A mnie zastanawia jak ty dostałas jakakolwiek pracę ze swoim marudzeniem. Ciekawe czy do pracodawcy tez tak ciągle się wypowiadasz, ze Ci to i tamto nie psauje. A nie sorry, ty za pewne robisz w jakimś urzedzie a jakikolwiek petent jets dla ciebie niczym zło konieczne.
                            • Gość: wredna_jedza Re: Daruj sobie te farmazony dziewczyno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 11:49
                              > Sama jesteś tępa stara pruchwo.
                              Czy wszyscy "obrońcy MPK" na tym forum są tak beznadziejni???
                              Chamscy do potęgi i prymitywnie ordynarni????
                              • ania.krakow Re: Daruj sobie te farmazony dziewczyno 27.06.06, 11:54
                                > Czy wszyscy "obrońcy MPK" na tym forum są tak beznadziejni???
                                > Chamscy do potęgi i prymitywnie ordynarni????

Odpowiedziała ta co nie jest beznadziejna. Przejrzyj sobie matole wszytskie swoje wypowiedzi i zauważ że to ty pierwsza zaczęłaś w moim kierunku rzucać tekstami, ze jestem tepa. I zapamietaj debilko, ze nie zamierzam po sobie jeździć.
                                Nie dziw sie, ze inni też są w stosunku do ciebie chamscy, jak pierwsza zaczynasz.
                                • Gość: wredna_jedza Re: Daruj sobie te farmazony dziewczyno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 11:58
                                  Nikogo jeszcze nei wyzywałam pruchwą czy próchnem :/
                                  Prymitywny babonie :/
                                  • ania.krakow Re: Daruj sobie te farmazony dziewczyno 27.06.06, 12:02

> Nikogo jeszcze nei wyzywałam pruchwą czy próchnem :/
                                    No cóz prawda przewaznie w oczy kole

> Prymitywny babonie :/
                                    Nie, nigdy niekogo nie wyzwałaś....
                                    • Gość: wredna_jedza Re: Daruj sobie te farmazony dziewczyno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 12:06
                                      > > Prymitywny babonie :/
                                      > Nie, nigdy niekogo nie wyzwałaś....
                                      Nigdy jednak nie używam słów z rynsztoka :/
                                      Skoro używasz słów z rynsztoka... Pruchwa, próchno... to odpowiadam tym samym...
                                      Coś nie pasuje????
                                      • ania.krakow Re: Daruj sobie te farmazony dziewczyno 27.06.06, 12:12
                                        To ty chyba nie słyszłaś słów z rynsztoka.

Podobno gdzies przeczytałam, ze nie zamierzasz kontynuowac tej rozmowy, więc po jakiego kija odpisujesz?
                            • Gość: wredna_jedza Re: Daruj sobie te farmazony dziewczyno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 11:57
                              > Jakbyś ruszyła swoje cztery litery poza Kraków to byś może zauważyla jak jets w
                              > innych miastach. Gdzie rozkładów albo nie ma albo są cholernie nieczytalne. Gd
                              > zie autobusy także nie jeżdżą punktualnie.
                              Żeby podrajcowac swoje "ego" porównujemy sie z tymi gdzie jest gorzej i
                              twierdzimy, że u nas jest raj na ziemi :)))))
                              Zenua :/
                              Równie dobrze możesz porównywac do krajów Trzeciego Świata i powiedziec, że mamy
                              sie cieszyć, bo tam chodzą piechota ewentualnie jeżdża rikszą :/
                              > Jakbyś idiotko miała jakiekoleik pojęcie o ekonomii to byś wiedziała, ze firmy
                              > komunalne przewaznie balansują na lini zysku-stary ewentualnie przynosza ogromn
                              > e straty.
                              Tak sie składa, że jestem po ekonomii :/
                              I mnie szlag trafia, jak w środku tygodnia na linii 184 jeździ przegub i na
                              niektórych kursach wozi powietrze [bo jedzie 5 pasażerów na krzyż], a w
                              niedziele jeździ "krótki" i na niektórych kursach ciężko wsiąść :/
                              Więc nie pitol mi żałosna dziewczyneczko o ekonomii :/

Bufonowate nadęte prymitywne i ordynarne babsko :/
                              Czego dowód poniżej :/
                              > Sama jesteś tępa stara pruchwo.

Żegnam, bo z szambem dyskutowac nie zamierzam :/
                              • ania.krakow Re: Daruj sobie te farmazony dziewczyno 27.06.06, 12:11

> Żeby podrajcowac swoje "ego" porównujemy sie z tymi gdzie jest gorzej i
                                > twierdzimy, że u nas jest raj na ziemi :)))))
                                > Zenua :/
                                > Równie dobrze możesz porównywac do krajów Trzeciego Świata i powiedziec, że mam
                                > y
                                > sie cieszyć, bo tam chodzą piechota ewentualnie jeżdża rikszą :/

No nie mamy sie porównywac do krajów które są dwadzieściaparę lat przed nami i narzekać jak im jets dobrze, a nam źle. Powiedz mi tylko co to zmieni?

Tak jak jest teraz nie jets idelanie, ale trzeba się cieszyć że nie jest gorzej. To tak jak ze szklanką wody, która dla niektórych jest w połowie pusta a dla niektórych w połowie pełna.

Wiesz wybacz, ale wieczne krytykanctwo nic nie wnosi.

A porównanie do innych Polskich miast bynajmniej nie ejst porównaniem do państw Trzeciego Świata.

> Tak sie składa, że jestem po ekonomii :/
                                > I mnie szlag trafia, jak w środku tygodnia na linii 184 jeździ przegub i na
                                > niektórych kursach wozi powietrze [bo jedzie 5 pasażerów na krzyż], a w
                                > niedziele jeździ "krótki" i na niektórych kursach ciężko wsiąść :/
                                > Więc nie pitol mi żałosna dziewczyneczko o ekonomii :/

Jak możesz się wypowiadac o danej linii widząc tylko fragment jej trasy? Jakoś od Prądnika 184 w tygodniu ciagle jeździ zapchany i bynajmniej powietrza nie wozi. W weekend, kiedy to z Prądnika ubywa studentów, którzy wracaja do domu, jeździ tam mniej osób.

>
                                > Bufonowate nadęte prymitywne i ordynarne babsko :/
                                > Czego dowód poniżej :/
                                > > Sama jesteś tępa stara pruchwo.

Szkoda że nie zacytujesz siebie i swojej wypowiedzi w której to sama zaczęłaś nazywać mnie tępą. Filozofia jak u Kalego. Kalemu ukradna krowę, to jest źle, Kale ukradnie krowe, to wtedy jest dobrze.
                                • Gość: wredna_jedza Re: Daruj sobie te farmazony dziewczyno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 12:18
                                  > No nie mamy sie porównywac do krajów które są dwadzieściaparę lat przed nami i
                                  > narzekać jak im jets dobrze, a nam źle. Powiedz mi tylko co to zmieni?
                                  Mamy równać do tych lepszych, a nie chwalić sie, że jesteśmy lepsi od gorszych
                                  :/ Czyli, że możemy sie jeszcze troche zepsuć, a i tak będziemy lepsi :/
                                  Rozumowanie ci szwankuje...
                                  > Jak możesz się wypowiadac o danej linii widząc tylko fragment jej trasy? Jakoś
                                  > od Prądnika 184 w tygodniu ciagle jeździ zapchany i bynajmniej powietrza nie wo
                                  > zi. W weekend, kiedy to z Prądnika ubywa studentów, którzy wracaja do domu, jeź
                                  > dzi tam mniej osób.
                                  Od Malborskiej do Prądnika to "fragment trasy"???
                                  A w weekend ludzie jadą na groby... więc to, że nie ma studentów sie
                                  równoważy... A może nawet jest i więcej ludzi, bo wyłażą wszystkie możliwe babcie...

Na 143 jeździ może z 5 studentów, też na wakacje poobcinali kursy i to w
                                  godzinach szczytu :/
                                  • ania.krakow Re: Daruj sobie te farmazony dziewczyno 27.06.06, 12:25

> Mamy równać do tych lepszych, a nie chwalić sie, że jesteśmy lepsi od gorszych
                                    > :/ Czyli, że możemy sie jeszcze troche zepsuć, a i tak będziemy lepsi :/
                                    > Rozumowanie ci szwankuje...
                                    Sama stwierdziłas, ze równać, równać rozumiem w sensie dążyć. Porównywanie nie ejst tym samym do próba dorównania. Nie chodiz o zepsucie, tylko realną ocenę szans rozwojowych. Zrozum, ze jeszcze długo minie nim dorównamy tamtym pańswtom, ale przez ten okres nie musimy ciagle tylko biadolić, bo to nic nie wnosi.
                                    Rozumowanie to chyba tobie szwankuje, zwłaszcza jesli myslisz, ze lepiej krytykowac nić cokolwiek robic.

> Od Malborskiej do Prądnika to "fragment trasy"???
                                    > A w weekend ludzie jadą na groby... więc to, że nie ma studentów sie
                                    > równoważy... A może nawet jest i więcej ludzi, bo wyłażą wszystkie możliwe babc
                                    > ie...

Na groby w większości jeżdżą starsze babcie, jakby na to nie spojrzeć i uwierz mi robią to częściej w tygodniu niz w weekendy.

> Na 143 jeździ może z 5 studentów, też na wakacje poobcinali kursy i to w
                                    > godzinach szczytu :/

No to idź sie i im wyżal, a nie płacz na forum.
                                    • Gość: wredna_jedza Re: Daruj sobie te farmazony dziewczyno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 12:32
                                      > Sama stwierdziłas, ze równać, równać rozumiem w sensie dążyć. Porównywanie nie
                                      > ejst tym samym do próba dorównania. Nie chodiz o zepsucie, tylko realną ocenę s
                                      > zans rozwojowych. Zrozum, ze jeszcze długo minie nim dorównamy tamtym pańswtom,
                                      > ale przez ten okres nie musimy ciagle tylko biadolić, bo to nic nie wnosi.
                                      Czy "realna ocena szans" to zakup Bombardierów dla wszystkich linii i
                                      ograniczenie kursów, żeby jeździły co 30 minut???
                                      Bo jak na razie, zamiast być coraz lepiej, jest coraz gorzej...
                                      Bombardiery może i nowocześniejsze, ale dla pasażera tragedia - śmierdząca
                                      puszka na kołach... Zwłaszcza w upał... Bo na oddzielnym wątku sobie już
                                      wyjaśnialiśmy, że tam klimy nie ma, tylko nawiew - więc po co to jest włączane w
                                      upał?? Bo wtedy wtłacza gorące powietrze z zewnątrz - jak dla mnie kolejny
                                      przykład bezmyślności [i marnowania prądu]...
                                    • Gość: wredna_jedza Re: Daruj sobie te farmazony dziewczyno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 12:33
                                      > Na groby w większości jeżdżą starsze babcie, jakby na to nie spojrzeć i uwierz
                                      > mi robią to częściej w tygodniu niz w weekendy.
                                      Cieeekawe, bo akurat w weekend jest większy tłum :/
                                      • Gość: abdulachwisimilach Re: Daruj sobie te farmazony dziewczyno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 15:36
                                        .........i ograniczenie kursów, żeby jeździły co 30 minut???'''''''

Chociaż raz napisz co proponujesz.
                                        Jeżeli kursy co 5 minut - ok, ale napisz skąd wziąć na to kasę.
                                        Jeżeli nie znasz odpowiedzi to lepiej już nie pieprz głupot.

Pisać, że wszystko jest źle to każdy potrafi.
                                        • Gość: wredna_jedza Re: Daruj sobie te farmazony dziewczyno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 09:30
                                          Kiedyś potrafiły jeździć nawet co 10 minut... i to nie za komuny, a na początku
                                          lat 90-tych... Kiedy MPK strajkowało o kasę...
                                          Może by tak się przyjrzeć strukturze wydatków MPK :))) Bo niekoniecznie trzeba
                                          wydawać co rok pieniądze na remont siedziby, nowe meble :/ I horrendalne pensje
                                          zarządu... oraz pracowników biurowych... nie potrafiących nawet z sensem ułożyć
                                          rozkładu jazdy :/ Bo już z samego rozkładu wynika, że są przystanki, gdzie
                                          przyjmuje sie założenie, że w jednej minucie ma podjechać 5 autobusów :/
                                          Pracownicy Nadzoru Ruchu też są widywani na ulicach od wielkiego dzwonu... A od
                                          "pracy w terenie" to tak sie nie spaśli, że jak sie już pokażą na ulicy, to co
                                          jeden to grubszy :/
                                          Zimą przebąkiwali o kolejnej podwyżce cen biletów :/ Ale jak ich osmarowały
                                          gazety, że Kraków ma najdroższe bilety jednorazowe w Polsce, to na razie
                                          "cicho-sza"...
                                          Podnosić cen biletów i ograniczać kursów sie już nie da :/ Bo zapchacie miasto...
                                          A przy następnej podwyżce i ograniczeniu kursów też najprawdopodobniej sie
                                          przesiądę do własnego samochodu :P Zaczynam mieć dość robienia mi łaski przez MPK...

Raz już przez durnia co jechał spacerkiem, musiałam wybulić 80 zł na taksówkę,
                                          żeby dojechac na czas!!!!
                                          Dlatego mam jak najgorsze zdanie o tej pseudo-firemce :/
                                          • ania.krakow Re: Daruj sobie te farmazony dziewczyno 28.06.06, 14:11

Bo już z samego rozkładu wynika, że są przystanki, gdzie
                                            > przyjmuje sie założenie, że w jednej minucie ma podjechać 5 autobusów :/

Daj linki do rozkladów tych 5 autobusów wktóre sa w jednej minucie na tym samym przystanku na papierze.

> Zimą przebąkiwali o kolejnej podwyżce cen biletów :/ Ale jak ich osmarowały
                                            > gazety, że Kraków ma najdroższe bilety jednorazowe w Polsce, to na razie
                                            > "cicho-sza"...

Kraków ma też MPK które przynosi najmniejsze straty w Polsce i do którego miasto dopłaca (o ile dopłaca) - najmniej

> A przy następnej podwyżce i ograniczeniu kursów też najprawdopodobniej sie
                                            > przesiądę do własnego samochodu :P Zaczynam mieć dość robienia mi łaski przez M
                                            > PK...

Ciekawe o cyzm byś pisała na forum? o tym, ze pan na stacji benzynowej sie nie chciał uśmiechnąć?

> Raz już przez durnia co jechał spacerkiem, musiałam wybulić 80 zł na taksówkę,
                                            > żeby dojechac na czas!!!!

I rozumiem, że mandat jak coś wziałabyś na siebie? Wiesz w większości autobusów nawet jest taka blokada prędkościowa, ze nawet jakby chciał to szybciej nie pojedzie.

> Dlatego mam jak najgorsze zdanie o tej pseudo-firemce :/
                                            Logicznym jest to, że jak nie pasują nam usługi jakiejś firmy to z nich nie korzystamy. Na tym polega racjonalizacja wyborów konsumenta. Więc skoro ci nie pasuje - nie korzystaj
                                            • Gość: wredna_jedza Re: Daruj sobie te farmazony dziewczyno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 14:14
                                              > Ciekawe o cyzm byś pisała na forum? o tym, ze pan na stacji benzynowej sie nie
                                              > chciał uśmiechnąć?
                                              :)))))))
                                              I od razu "zaczepka" na poziomie blondi :/

> I rozumiem, że mandat jak coś wziałabyś na siebie? Wiesz w większości autobusów
                                              > nawet jest taka blokada prędkościowa, ze nawet jakby chciał to szybciej nie po
                                              > jedzie.
                                              Tramwaj, i na odcinku, na którym on jechał piknikowo, nie ma ŻADNYCH ograniczeń,
                                              i niejeden potrafi tam jechać duuużo szybciej...

> Logicznym jest to, że jak nie pasują nam usługi jakiejś firmy to z nich nie kor
                                              > zystamy. Na tym polega racjonalizacja wyborów konsumenta. Więc skoro ci nie pas
                                              > uje - nie korzystaj
                                              Jeśli konsument ma wybór - tu niestety wyboru nie ma :P
                                      • ania.krakow Re: Daruj sobie te farmazony dziewczyno 28.06.06, 14:04

> Cieeekawe, bo akurat w weekend jest większy tłum :/

Rozumiem że bywasz na cmentarzu np. Batowickim codziennie i w dodatku przeprowadziłaś monitoring ruchu starszych osób, ze wiesz najlepiej?
                                        • Gość: wredna_jedza Re: Daruj sobie te farmazony dziewczyno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 14:15
                                          Jak sie załatwia sprawy pogrzebowe, to sie na cmentarzu i w jego okolicach bywa
                                          baaardzo często, nawet i co dzień :/
                                          Więc sie zamknij głupia blondynko :/
                                          • Gość: TOLEK Re: Daruj sobie te farmazony dziewczyno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 14:46
                                            Jak sie załatwia sprawy pogrzebowe, to sie na cmentarzu i w jego okolicach bywa
                                            > baaardzo często, nawet i co dzień :/
                                            > Więc sie zamknij głupia blondynko :/

Już ci kiedyś napisałem, że nie nadajesz się nawet posprzątać mojego busa,
                                            ponieważ masz dwie lewe ręce z tego jedną krótszą.
                                            Ty łaskawie obraziłaś Bogu ducha winne panie sprzątające.

Nie potrafisz nic, a nic odpowiedzieć merytorycznie. Płaczesz, że zapłaciłaś 80
                                            zł za taxi. Opowiadasz bzdety.

Jeszcze raz ci napiszę, że w swoim bogatym życiu takiego wykształconego d....,
                                            jak ty nie spotkałem. Napisz mi, jak sie takie prawdziwki robi.

Nie masz wpływu na komunikację?
                                            To dlaczego nie skorzystałaś?

www.mpk.krakow.pl/index.php?idp=1000+1003 (Konkurs na stanowiska
                                            członków Zarządu MPK SA)

Pewnie,ze nie bo tam startują same głupole, które tobie poziomem inteligencji
                                            nie dorastaja do pięt. Co ty byś w tym towarzystwie robiła? Przeciez ty musisz
                                            mieć duzo czasu w pracy na głupoty.

• ania.krakow Re: Daruj sobie te farmazony dziewczyno 28.06.06, 15:00
                                            > Jak sie załatwia sprawy pogrzebowe, to sie na cmentarzu i w jego okolicach bywa
                                            > baaardzo często, nawet i co dzień :/
                                            Spraw pogrzebowych chociażbyś nei wiem jak chciała w weekend raczej nie załatwisz. A o ile mi mnie pamięć nie myli to była mowa o tłumach ludzi na cmentarzach w weekendy.
                                            > Więc sie zamknij głupia blondynko :/
                                            1.) Sama się zamknij stara krowo, bo pierniczysz trzy po trzy, gubiąc nawet wątek swoich poprzednich wypowiedzi.
                                            2.) Dziwisz się że cię ludzie obrażają, a kto znów teraz zaczął?
                                            3.) Nie znasz mnie i zapewene nigdy nie poznasz osobiscie, wiec nie wypowiadaj się na temat mojego koloru włosów, chyba że masz sama jakiś kompleks odnosnie ich barwy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka