Dodaj do ulubionych

Internet, TV, Telefon z UPC

23.06.06, 23:17
Witam! Jestem przedstawicielem UPC i zajmuje się instalowaniem w naszej
piękenj dzielnicy internetu Chello, kablówki a od niedawna także telefonu
stacjonarnego. Gdyby ktoś z Państwa chciał dowiedzieć się coś więcej proszę o
kontakt pod nr: 0510-119-299. Pozdrawiam. Daniel
Obserwuj wątek
    • chichocik Re: Internet, TV, Telefon z UPC 24.06.06, 10:48
      Podłączcie ul. Pszczelną i zaproponujcie konkurencyjne warunki względem Aster-a,
      to pogadamy.
      • danielskowronek Re: Internet, TV, Telefon z UPC 24.06.06, 11:00
        O ile nasza byłaby konkurencyjna to jest problem natury technicznej, a
        mianowicie budynki przy ulicy Pszczelej nie są przez nas okablowane niestety.
        Pozdrawiam
        Daniel S.
        • chichocik Re: Internet, TV, Telefon z UPC 24.06.06, 21:09
          Wiem o tym i mam pomysł: może je okablujcie?

Myślę, że w sytuacji, gdy Aster niedawno zmienił politykę cenową i żyłuje
          odbiorców (a przynajmniej mam takie wrażenie), mielibyście szanse na złapanie
          iluśtam klientów i zwrot (z nawiązką) kosztów poprowadzenia kabli.

Chyba, że UPC i Aster postanowiły się w części Krakowa podzielić wpływami i
          akurat moja ulica przypadła Asterowi...

Pozdrawiam,
          Adam K.
          • danielskowronek Re: Internet, TV, Telefon z UPC 25.06.06, 16:20
            Cóż fajnie by było okablować wszystkie bloki po tej stronie Kobierzyńskiej ale
            z tego co wiem to TPsa nie chce przepuścić kabli pod Kobierzyńską, być może coś
            drgnie w tej sprawie w tym roku bo i tak na Pszczelej jest przynajmniej Aster a
            ja mieszkam na Obozowej i tu nie ma nic niestety. A jeśli chodzi o ceny w Aster
            to od kąd Autocom został przejęty to szefostwo z Warszawki myśli chyba że w
            całej Polsce ludzie zarabiają tak jak u nich. W UPC w tym momęcie mamy fajną
            ofertę gdzie kablówka + Chello 1Mb + telefon są za 102,57zł miesięcznie.
            Pozdrawiam
        • janosik47 Re: Internet, TV, Telefon z UPC 25.06.06, 11:45
          czyli co jak sobie poloze sam kabel to mnie podlaczycie laskawie? czegos tu nie
          rozumiem: dzwonie do UPC czy do przedstawiciela i slysze ze niestety nie mamy
          kabla, no przeciez w tym celu dzwonie: polozcie kabel i mnie podlaczcie. Mam
          wrazenie zarowno UPC jak i Aster ida na latwizne: po co sie meczyc, ponosic
          koszty polozenia kabla - lepiej olac tych co go nie maja i podlaczac tylko nowe
          osiedla gdzie kabel juz jest...
          Osobiscie jestem abonentem UPC ale kilka razy pytalem o inne lokalizacje i
          zawsze ten sam, opisamy powyzej scenariusz. Co do ceny to wcale nie jest taka
          super, po policzeniu wychodzi mi ze na roczny abonament bylbym w stanie kupic
          prosty zestaw satelitarny i mial dokladnie te same kanaly ...
          • danielskowronek Re: Internet, TV, Telefon z UPC 25.06.06, 16:25
            Cóż rozumiem Pani oburzenie, mieszkam na Obozowej i tu nie mamy żadnej
            kablówki, próbowałem coś w tej sprawie interweniować ale to bardzo długa
            procedura do tego TPSA blokuje nasze prace bo jesteśmy skazani na korzystanie z
            ich studzienek i często nie chcą nam ich udostępniać bo to konkurencja dla
            Neostrady. Co do cen to niestety preferuje się nowych klientów, dlatego ja
            często doradzam klientom aby złożyli rezygnacje i po 2 dniach połączyli się na
            nowa na warunkach promocyjnych.
            Pozdrawiam
            • chichocik Re: Internet, TV, Telefon z UPC 25.06.06, 19:07
              > Co do cen to niestety preferuje się nowych klientów, dlatego ja
              > często doradzam klientom aby złożyli rezygnacje i po 2 dniach połączyli się na
              > nowa na warunkach promocyjnych.

Generalnie pomysł dobry i nawet sam tak chciałem zrobić, ale co mi z niego,
              skoro nie ma promocji na samą telewizję w tańszej wersji, a skoro nie ma
              konkurencji, to Aster moją ewentualną rezygnację będzie miał w głębokim
              poważaniu. :/
    • alicjapie Re: Internet, TV, Telefon z UPC 24.06.06, 11:56
      A to ja chetnie. Szukam opcji dla Tpsy przy kobierzynskiej 110? da sie
    • emrg Re: Internet, TV, Telefon z UPC 24.06.06, 21:59
      które konkretnie ulicy są obecnie okablowane przez UPC?
      • danielskowronek Re: Internet, TV, Telefon z UPC 25.06.06, 16:26
        Chmieleniec, Bobrzyńskiego, Guttenberga, Jahody, Szuwarowa, Raciborska, Część
        Kobierzyńskiej i cześć Grota-Roweckiego bez kilku bloków
        • b055man Re: Internet, TV, Telefon z UPC 26.06.06, 09:31
          ... prosze sie przypomniec, jesli udaloby sie przejsc na poludniowa strone Kobierzynskiej :)

pozdrawiam, pewnie-jeszcze-przez-dluzszy-czas-bez-kablowki
          Adam
          • danielskowronek Re: Internet, TV, Telefon z UPC 26.06.06, 17:56
            Nie ma sprawy, też jestem tym zainteresowany gdyż także mieszkam po tej stronie
            Kobierzyńskiej
            • ksiezniczkaa Re: Internet, TV, Telefon z UPC 01.07.06, 20:00
              ile kosztuje internet na Raciborskiej?
              • danielskowronek Re: Internet, TV, Telefon z UPC 02.07.06, 21:07
                podłączenie 1zł natomiast abonament w zależności od prędkości internetu oraz
                czy do tego zamawia się kablówkę. Prędkości mamy następujące: 256kb, 1024,
                2048, 4096 i 12Mb. proszę napisać jaka prędkość byłaby odpowiednia
                • janosik47 Re: Internet, TV, Telefon z UPC 02.07.06, 22:22
                  wlasnie, w tej chwili mam tylko telewizje (ulica Szuwarowa, pakiet pelny), ile
                  kosztowalby gdybym chcial podlaczyc internet 1024?
                  • danielskowronek Re: Internet, TV, Telefon z UPC 03.07.06, 21:04
                    przy tej opcji netu dodajemy jeszcze telefon bo tak bardziej się opłaca. Bez
                    telefonu za sam internet było by 3mies po 1zł i później 9mies po 84zł,
                    natomiast pakiet tv, net i tel kosztowałby łącznie 2mies 54zł, 5mies 99zł i
                    7mies po 119zł co daje średnio 102,57zł. Promocja się właśnie kończy, więc
                    jeśli byłby Pan tym zainteresowany to proszę o kontakt najpóźniej do wtorku
                    wieczór, nowa oferta będzie ciut droża około 108zł średnio
                    • yamat OBOZOWA! 10.07.06, 21:37
                      Witam, Obozowa czeka na kabel! Kilkaset mieszkań, żadnej konkurencji oprócz
                      talerzy i GHnet, na co czeka UPC? Żyła złota!
                      • danielskowronek Re: OBOZOWA! 11.07.06, 20:20
                        coś o tym wiem bo też mieszkam na Obozowej. Z tego co mówią bosowie firmy to w
                        przyszłym roku już będzie kabel bo narazie tpsa blokuje przeciągnięcie kabli
                        pod Kobierzyńską ale może wreszcie coś drgnie pod koniec tego roku
                        • bellso Re: OBOZOWA! 11.07.06, 23:06
                          A co z ul. Szwai? Jest pomiędzy Chmieleniec a os.Europejskim. Można spodziewać
                          się położenia kabla?
                          • danielskowronek Re: OBOZOWA! 21.07.06, 20:04
                            Szczerze się przyznam że dziwi mnie fakt że na Szwai nie było UPC od samego
                            począdku, spróbuje się dowiedzieć coś więcej w poniedziałek i odpiszę coś
                            więcej.
                            Pozdrawiam
                        • the.y os. europejskie 18.07.06, 13:01
                          cześć
                          możesz mi konkretnie powiedzieć ile kosztuje (miesięcznie) zestaw chello light
                          i pakiet pełny. Miejsce instalacji Barcellona - osiedle europejskie.

dzięki. pozdrawiam
                          the.y
                          • danielskowronek Re: os. europejskie 21.07.06, 20:03
                            w tym momęcie promocja na taki zestaw wygląda nastepująco:
                            2 miesiące po 1zł za każdą z usług
                            12 miesięcy po 116,80zł za pakiet
                            umowa na 14 miesięcy
                            Przepraszam że dopiero teraz odpisuje ale byłem w trakcie przeprowadzki i
                            niestety nie wchodziłem na nasze forum
                            Pozdrawiam
                            • the.y Re: os. europejskie 17.08.06, 13:44
                              Cześć Daniel,
                              pytam jeszcze raz o aktualną ofertę na TV i internet, ze względu na natłok
                              obąwiązków służbowych nie dopilnowałem instalacji wg twojej poprzedniej
                              propozycji, a teraz widziałem jakieś nowe ulotki. Proszę o aktual;izacje oferty.

Pozdrawiam
                              The.Y
                              • danielskowronek Re: os. europejskie 13.09.06, 21:15
                                przepraszam że nie odpisywałem. Przez pewien czas byłem poza siecią a do teraz
                                na urlopie. Jak chodzi o oferty na internet i kablówkę to wszystkie zostały
                                przedłużone. Nastąpiła natomiast zmiana transferu na szybszy: Chello easy z 256
                                do 512 oraz Chello Light z 1024 na 1536kb/s
                                Cennowo wygląda to tak że pakiet wraz z kablówką kosztuje w przypadku 512
                                85,80zł a przy 1536 116,80zł. 2 miesiące po 1zł, podłączenie za 1zł
                                • mich_al Re: os. europejskie 14.09.06, 09:53
                                  A czy są jakieś postępy w sprawie możliwości okablowaniu Obozowej ?

Pozdrawiam
                                  M.
                                  • chichocik Re: os. europejskie 14.09.06, 15:31
                                    I Pszczelnej? :-)
    • gioseppe Re: Internet, TV, Telefon z UPC 19.07.06, 19:43
      a ja mam pytanie z innej beczki - dlaczego po mundialu nie mozna NIGDZIE znaleźć
      BBC world????? w UPC mówią, że jest ale częstotliwości nie potrafią podać!!
      • danielskowronek Re: Internet, TV, Telefon z UPC 21.07.06, 20:06
        Ze względu że nadal jest Polsat Sport Extra. Miał zniknąć 2tyg po mistrzostwach
        więc mają jeszcze parę dni
        • gioseppe Re: Internet, TV, Telefon z UPC 22.07.06, 12:07
          no ja mam nadzieję, bo jeśli nie to trzeba będzie znowu walczyć o swoje :(
    • dwegrzyn Re: Internet, TV, Telefon z UPC 14.09.06, 18:06
      No to jeszcze pytanie o ulicę Bułgarską (blok obok zbrojarz). NIe ma tutaj
      żadnej kablówki. Może się zainteresujecie?
    • slawku5 Re: Internet, TV, Telefon z UPC 17.02.07, 21:45
      Mam pytanie do Pana Daniela czy coś drgnęło w sprawie okablowanie przez UPC
      ulicy Obozowej? Dokładnie Interesuje mnie blok numer 42.
      • mich_al Re: Internet, TV, Telefon z UPC 19.02.07, 09:41
        Witam sąsiada z bloku !! :)
        W piątek rozmawiałem o kablówce z p.Sobolą.
        Telekomunikacja wciaż nie chce UPC udostępnić swoich studzienek.
        Ale podobno UPC dogadało/dogaduje się z Elektrociepłownią
        aby poprowadzić kable na Obozową kanałami ciepłowniczymi.
        Więc może coś się ruszy.
        Zasugerowałem też że możnaby wystawić na dachu zbiorczą antenę satelitarną
        np. telewizji N i rozprowadzić sygnał po chętnych mieszkańcach.
        Ale narazie szykuje się remont naszego dachu więc anteny narazie nie bedzie.

Pozdr.
        M.
        • yamat Re: Internet, TV, Telefon z UPC 26.02.07, 23:54
          Jedna antena n? Ok, ale każdy musi miec swój tuner żeby mógł wybierać kanały. I
          kazdy płaci swój abonament. Nie da się z jednej anteny i jednego tunera
          rozdzielic sygnału do kilku mieszkań. Nie lepiej zainstalować antenę samemu?
          • mich_al Re: Internet, TV, Telefon z UPC 01.03.07, 10:22
            Oczywiście że każdy musi mieć własny tuner.
            Zbiorcza jest tylko antena.
            Problem z zainstalowaniem własnej anteny pojawia się gdy balkon jest na
            północną strone...
            • gioseppe Re: Internet, TV, Telefon z UPC 01.03.07, 19:40
              mich_al napisał:

> Oczywiście że każdy musi mieć własny tuner.
              > Zbiorcza jest tylko antena.
              > Problem z zainstalowaniem własnej anteny pojawia się gdy balkon jest na
              > północną strone...

wtedy "wiesza się" antenę zbiorczą na dachu :)
              tylko trzeba załatwić pozwolenie z administracji :)

PS. jak tam było wczoraj na siatce?
              • mich_al Re: Internet, TV, Telefon z UPC 02.03.07, 15:01

9 osób...
                a Ty co się tak ostatnio opuszczasz ??... ;)
                • gioseppe Re: Internet, TV, Telefon z UPC 04.03.07, 19:53
                  no to 9 osób to nie jest źle!

ajjj bo miałam za dużo załatwiania i klapnięta chodze ;)
                  w tą środę już przyjdę na pewno :))

• mrbartt Re: Internet, TV, Telefon z UPC 23.02.07, 18:13
      Z calym szacunkiem Panie Danielu,
      ale dlaczego UPC tak zle traktuje swoich Klientow?
      cokolwiek czlowiek sie chce dowiedziec dzwoniac do DOK to czeka na polaczenie
      kilka dobrych minut zanim zostanie polaczony, pozniej jak juz sie czlowiek
      polaczy to (nie przecze bardzo mila rozmowa) rozmowa nie wnosi nic ....o
      cokolwiek czlowiek -KLIENT- prosi nie jest dotrzymywane!
      Np. zeby uzyskac fakture (na zaleglosc jaka sie ....nie wiadomo skad..bo nigdzie
      nie jest wyszczegolniona) musialem dzwonic do DOK chyba conajmniej 6 razy i 2
      krotnie pisac emaile.... - to niesetty nic nie dalo, wiec dopiero poszczedlem do
      UPC w Krakoiwe i zostawielm pismo, ze nie zaplace dopoki nie dostane
      faktury....swoja droga to skandal zeby KLIENT sie prosil zeby mogl normalnie
      zaplacic...
      i inne sprawy (o ktorych nie chce zanudzac na forum - chyba ze chcecie) tez sie
      ciagna i mimo moich prosb i telefonow (za ktore UPC nie odda mi pieniedzy) i sa
      bez rezultatow....
      wiec UPC nie jest takie kolorowe....
      Zapraszam p. Danielu do ustosunkowania sie ....jesli ma pan ochote...pozdrawiam
      • frogi5 Re: Internet, TV, Telefon z UPC 28.02.07, 15:06
        Mialam dokladnie taka sama sytuacje!
        Mialam jakas zaleglosc i to przy pierwszym rachunku 8I
        Okazalo sie ze to jakas zaleglosc jeszcze sprzed roku kiedy to zerwalam z nimi
        umowe.
        Zaleglosc na ktora nie wystawiono mi zadnej faktury. Oczywiscie odwolalam sie i
        to pisemnie w biurze na Grzegorzeckiej i co z tego.
        Maja to gleboko w d... Czekam juz kilka miesiecy na jakas reakcje.
        Kobieta w biurze mi to niby wytlumaczyla ale to jakies totalne bzdury!
        a niech tam, napisze o co chodzilo tylko moga mi sie miesiace pomylic.

Jakos w lipcu zerwalam umowe z UPC bo mi podniesli oplaty - po roku bycia ich
        klientem stracilam prawo do promocji na podstawie ktorej podpisalam umowe.
        Przyszla jeszcze jedna faktura po tym okresie na kwote 150 zł. Zadzwonilam by
        ich o tym poinformowac ze to pomylka bo ja juz nie jestem ich klientka. Pani
        potwierdzila.

Umowe mialam jakos do 24 lipca. W umowie pisalo ze mam zwrocic modem do siedziby
        w ciagu 7 dni - jak nie to jakas tam kara miala byc - finansowa oczywiscie.
        Wiec modem oddalam przed uplywem 7 dni.

Gdzies po 6 - 7 m-cach podpisalam nowa umowe ale tym razem tylko na kablowke.
        Z pierwszym rachunkiem przyszla mi informacja o zaleglosci. Poniewaz by
        dodzwonic sie do tego cholernego biura trzeba czekac conajmniej 10 min -
        dzwoniac z komorki mozna osiwiec ze zgryzoty.... wiec pofatygowalam sie
        osobiscie na Grzegorzecka.

I co sie okazalo!
        Umowe faktycznie mialam do 24 ale w trakcie jej trwania - kiedys tam, firma
        zmienila swoje zasady i przedluzyla okres rozliczeniowy do konca miesiaca 8I.
        No dobra ale chyba powinna poinformowac o tym swoich klientow - mnie bynajmniej
        nie poinformowala o tym w zadnej formie.
        Z tego wynikalo moje zadluzenie o ktorym nie mialam bladego pojecia.
        Ale tak czy inaczej dlaczego nie otrzymalam zadnej faktury!!!!
        Laska mi powiedziala ze na pewno ja dostalam na samym koncu naszej "wspolpracy"
        jako fakture korygujaca.
        Nie dostalam.
        Tlumacze jej ze dostalam na kwote 150 zł jako kolejny rachunek mimo ze juz z
        niej nie korzystalam.
        Stwierdzila ze korygujaca jest jeszcze po tej ktora wysylaja dodatkowo na stala
        kwote po zerwaniu umowy :/
        Ciekawe po jakiego grzyba je jeszcze wysylaja. Chyba zeby czlowiek sie pomylil i
        zaplacil jeszcze jeden rachunek.

Powiedzialam ze nie zaplace tych 7 zl poki nie dostane na nie faktury i
        pisemnego wyjasnienia skad wyniklo moje zadluzenie.

Olali mnie. Do tej pory nic nie przyslali.

Uwielbiam UPC..... Wspolpraca z nimi to prawdziwa dawka adrenaliny.....

Pozdrawiam. Nie polecam :/
    • likus1 Re: Internet, TV, Telefon z UPC 17.05.07, 22:02
      Czy UPC ma techniczne możliwości podłączenia się do infrastruktury
      teletechnicznej na osiedlu przy ul. Borkowskiej, bo jesteśmy tu skazani na
      "jedynie słusznych dostawców" internetu - Ufo-Net, i telewizji - T-Mont?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka