Dodaj do ulubionych

Trasa Kraków - Legnica

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 10:38
Nie znam za bardzo tych rejonów i bardzo proszę o odpowiedzi:)
Ponieważ wciąż się coś buduje mam pytania:
Czy ta A4 jest cała czy w kawałkach?
Jakie są opłaty i w jaki sposób pobierane?
Jakie problemy podczas przejazdu i gdzie?
Ile czasu zajmie przejazd?
Najbardziej mnie niepokoi aglomeracja katowicka
Proszę o kilka uwag :)
Obserwuj wątek
    • Gość: kierowca Re: Trasa Kraków - Legnica IP: *.profix.local / *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.06, 14:23
      no to widzę ,ze jakiś krakus wyjedzie 1 raz poza miasto = nie bój się - bahn -
      leci przez sląsk - bezproblemowo przejedziesz- za wrockiem jest remont jak
      zawsze wiec troche wolniej ze 40 km a potem do legnicy po staremu.
      A najgorszy odcinek to krakow- katowice- płatny !
      • Gość: opty Re: Dzięki :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 09:20
        nie jestem z Krakowa tylko znad morza, dlatego pytam:)
        rozumiem,ze tylko odcinek Kraków - Katowice jest płatny (ile?)
        a gdzie to się płaci? na początku?, na koncu?
        • Gość: breslauer Re: Dzięki :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 09:57
          Na A4 na odc. Mysłowice Brzęczkowice - Kraków Balice płacisz na bramkach na
          początku i na końcu, po 6,50 PLN, razem wychodzi więc 13,00 PLN, za auto
          osobowe.
          Jeśli jedziesz w dzień ( od strony Katowic), to musisz się liczyć z długim
          korkiem na odcinku Katowice - Mysłowice, bo jest remont i wyłączony jeden pas
          ruchu. Dlatego polecam w Katowicach kupić sobie gazetę, kubek kawy, załatwić
          wszelkie potrzeby i przygotować na średnio 45 minutowe stanie w korku.
          Jeszcze jedna uwaga, na odcinku Wrocław - Katowice nie ma żadnych stacji
          benzynowych, zatankuj więc na zapas we Wrocławiu, byś nie musiał zjeżdżać kilka
          km z A4 szukając jakiejś stacji. Oczywiście przy drodze nie ma na ten temat
          żadnej informacji. Szerokiej drogi!
          • Gość: opty Re: Dzięki :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 10:20
            OK :)
            Będę jechała z Krakowa około 10.00 na Legnicę, czyli ominie mnie korek w
            Katowicach, hurra
            Dzięki za info o tankowaniu, to dopiero jest wiadomość:)
            pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka